Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 08:27   #3931
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Witam kochane mamusie

U nas pogoda do pupy,pada deszcz spać się chce ciemno w domku bo sine chmury idą co chwilę.:mu r:.
Byłam już w sklepie po pączka i bułke z serem.Na śniadanie zjadłam 3 kanapki z wędlinką.:brzyda l:.
Co do moich przeczuleń że urodzę wcześniej to mam już urojenia jakieś.Ginka mi powiedziała że to ze strachu przed porodem ja sie tak zachowuję.Ale mogę się spodziewać po 28 pażdziernika lub przed 10 listopada urodzić.Więc wczoraj z tego wszystkiego całego strachu to już naszykowałam ciuszki dla Wiktora i schowałam pod kołderke w łóżeczku Wiktorka.Swędzi mnie wokół pępka ciągle.
JAGODA - chyba jednak urodziła dzidzie

IDE SIĘ POŁOŻYĆ PÓŹNIEJ ZAJRZE DO WAS KOCHANE

A wogóle to niejestem jedna z tych co mają juz takie przeczucia że lada chwila mogą urodzic bo która też juz o tym pisała
Stary 2009-10-14, 08:51   #3932
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

u nas zima na całego "zaskoczyła wszystkich - TZ i drogowców" mieliśmy pojechac zawieźć zwolnienie do pracy z tu klops bo TŻ nie miał czasu zmienić koł znając wcześniej prognozy, a i nie odśnieżone - normalnie 20 km/h i to za szybko

Tarasia z okazji rocznicy

Malina ale nastepną wizytę w tej sytuacji to masz dość poźno dopiero 27 - ja mam teraz co tydzień jak się nic nie wydarzy ale jakby co to od razu do szpitala
generalnie mam od poniedziałku odstawić magnez ale już pisałam o tym, z moich obserwacji mojego stanu to nie zdziwię sie jak po odstawieniu magnezu zacznie się szybko i to nie przeczucia tylko właśnie skurcze, które mam i ten ból menstruacyjny - jak rozmawiałam z położną to ona stwierdziła, ze przy takich objawach to moze być bardzo szybko - ale czop jeszcze mam to jest OK, chyba że go przeoczyłam
powiem Wam, ze z jednej strony to moze być dla mnie w nastepnym tygodniu bo to u mnie będzie już 39 tydzień i jak będzie wszystko OK to na 1 będziemy w domu, a z drugiej lepiej dłużej z uwagi na wagę małej ale moja mała to już jakieś 3400 ma z szacunków z usg to dużo więc martwic się nie mam czym

Paczko ja często czuję się tak jakbym za chwilę miała urodzić, przeczucie to już nie raczej pewność bo u mnie będzie cc przed 1 chyba ze sn wyjdzie szybko i sprawanie czego tez nie wykluczam
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:00   #3933
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u

Malina ale nastepną wizytę w tej sytuacji to masz dość poźno dopiero 27 - ja mam teraz co tydzień jak się nic nie wydarzy ale jakby co to od razu do szpitala
generalnie mam od poniedziałku odstawić magnez ale już pisałam o tym, z moich obserwacji mojego stanu to nie zdziwię sie jak po odstawieniu magnezu zacznie się szybko i to nie przeczucia tylko właśnie skurcze, które mam i ten ból menstruacyjny - jak rozmawiałam z położną to ona stwierdziła, ze przy takich objawach to moze być bardzo szybko - ale czop jeszcze mam to jest OK, chyba że go przeoczyłam
powiem Wam, ze z jednej strony to moze być dla mnie w nastepnym tygodniu bo to u mnie będzie już 39 tydzień i jak będzie wszystko OK to na 1 będziemy w domu, a z drugiej lepiej dłużej z uwagi na wagę małej ale moja mała to już jakieś 3400 ma z szacunków z usg to dużo więc martwic się nie mam czym
Madziu mi tez lekarz kazał w razie czego od razu do szpitala i mam dzwonić do niego- a ta wizyta 27.10 jest tylko po to żeby zdecydować czy bedziemy robić cc przed 1.11 czy dotrwam do 4.11. Gdyby nie to moje rozwarcie to juz wogle nie miałabym wizyty-tylko miałam przyjechać do porodu...
Ja mam duzego stresa bo w nocy mam na prawde silne skurcze- a brzuch juz mam tak nisko Bardzo chiciałabym dotrwać do 38tc (w poniedziałek zaczne 37)

Tarasia gratuluje
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:30   #3934
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

A dzisiaj jest nasza 3 rocznica ślubu

Gratuluje rocznicy

Dzien doberek Mamusie

u nas zimowo-mroznie, ale jeszcze slonko swieci...wlasnie wrzucilam do prania ceratko-pieluszki, ktore przyszly poczta...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:33   #3935
carolans
Zadomowienie

Gucia6 jak się nazywa ta zabawka edukacyjna którą zakupiłaś dla dzieciątka? ta drewniana z literkami, obrazkami?

Mój tż zaczął remont pokoiku dla małej ale mam straszny dylemat jak urządzić, chciałam w stylu safari ale teraz mam inną wizję... to wszystko przez internet, za dużo różnych możliwości...

teraz napaliłam się na szafę i komodę z serii ringo z brw (foto) i kilka inspiracji kolorystyczno-dekoracyjnych

kolorystyka która teraz mi się podoba tez na foto i mój brzuchol w chyba29/30 tygodniu, muszę w końcu zrobić sobie jakąś sesję bo mam malutko zdjęć z ciąży. Zastanawiam się czy iść do fotografa czy z tż może coś wymyśleć, tylko ta pogoda....

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:42   #3936
magdawikp
Wtajemniczenie

Malinko z ta wizytą to ja miałm na myśli, że w ostatnim miesiacu ja chodze na wizyty co tydzień tak miałam z Izą - ale wiem co lekarz to inaczej
Malinko i jeszcze ja dziś zaczynam 38 tyd to znaczy że Ty jutro 38 zaczyansz bo mamy terminy po sobie (według mojego kalendarza) chyba ze coś źle zrozumiałam

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Carol mi się najbardziej bodoba kolorystyka na pierwszym zdjęciu a Ty chudzinka jesteś - zgrabniacha a by zazdrościć
Stary 2009-10-14, 09:44   #3937
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

witam wszytskich,
widze, ze ogolnie pogoda sie spaskudzila wszedzie a nie tylko u mnie ta wieczna szarzyzna przeplatana szarota
my dzis zaczelysmy 37 tc. powoli zbieram sie na wizyte do lekarza potem do pracy na kilka szybkich godzinek.

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
mój brzuchol w chyba29/30 tygodniu, muszę w końcu zrobić sobie jakąś sesję bo mam malutko zdjęć z ciąży. Zastanawiam się czy iść do fotografa czy z tż może coś wymyśleć, tylko ta pogoda....
ja sobie zrobilam dwie sesje i wlasnie w sobote planujemy nastepna. super rzecz jak TZ ma pomysl i zaciecie to nich on ci zrobi.

a dla Tarasi rocznicowe gratulacje !!!

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:46   #3938
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko z ta wizytą to ja miałm na myśli, że w ostatnim miesiacu ja chodze na wizyty co tydzień tak miałam z Izą - ale wiem co lekarz to inaczej
Malinko i jeszcze ja dziś zaczynam 38 tyd to znaczy że Ty jutro 38 zaczyansz bo mamy terminy po sobie (według mojego kalendarza) chyba ze coś źle zrozumiałam
Rozumiem bo ja z Kuba tez chodziłam pod koniec co tydzien- ale teraz mam innego lekarza a on ma inna taktykę Co do terminu- to ja ja 4.11 listopada miałam ustaloną cesarkę -a termin porodu wg OM mam dopiero na 15.11. Wiec u mnie niestety to 36tc wiec dlatego tak zaciskam nózki

carolans ależ ty zgrabna jesteś
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:48   #3939
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
trafi mnie dziś ja swojego zdjęcia też nie widzę no nic jak coś to jutro od nowa wstawię i juz
Sliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam.
wczoraj uciekłam bo juz miałam dość tego zmulającego wizażu

Na początek chciałam złozyc wszystkim koleżanką po "fachu" życzenia z okazji Dnia Nauczyciela

U mnie za oknem biało Normalnie śnieg sypie a do tedo wieje i jest paskudnie. Mój chory TZ musiał pójść do pracy wiec pewnie wróci jeszcze bardziej chory

Dziekuje za zyczenia i wzajemnie U mnie tez snieg sypie jest juz
z 5 cm po co ta zima juz idzie

carolans ale laseczka z ciebie a brzusio bardzo kofffany

Trasia gratki z okazji rocznicy ślubu

Gusiec gratulacje 37 tygodnia

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2009-10-14 o 09:50
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:51   #3940
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko i jeszcze ja dziś zaczynam 38 tyd

Gratuluje 38 tyg

carolans brzusio slodki i figurka mamusi super

gusiec gratki na 37 tydzien

My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien... czyli udalo sie nam "niemozliwe"....
a za tydzien...

Stary 2009-10-14, 09:51   #3941
magdawikp
Wtajemniczenie

no to rozumiem Malinko - zaciskaj tenóżki i moze sie uda - zobacz Kareninka sie nam trzyma więc trzeba byc dobrej myśli
Stary 2009-10-14, 09:59   #3942
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Paczko ja często czuję się tak jakbym za chwilę miała urodzić, przeczucie to już nie raczej pewność bo u mnie będzie cc przed 1 chyba ze sn wyjdzie szybko i sprawanie czego tez nie wykluczam

MAGDA- Tylko e u mnie jakos dziwnie zaczyna sie to popołudniu tak koło 15:00.Dziwne jest to uczucie bo tak jakbym miała łapac dziecko zaraz bo jakby mi wypadało.Ale nic dopiero 20pażdziernika powiem doktorowej co i jak i niech zadecyduję czy będę miała cc.Bo tak naprawdę chcę mieć cc.:jup i:

Tak naprawdę to dobija mnie to już wstawanie o 6:00 rano,niewiem po co.Glupia jestem i tyle .
Już spiąca jestem ale Nikolka wojuje i jak tu iśc spac.

Ostatnio pisałyście mi na temat teściowej mojej????????
Powiem wam szczerze że nielubie tej baby,gdyby była taka możliwośc to bym się wyprowadziła z miskiem z tąd.Ona jest alkocholiczką.Co ma jakieś pieniądze to musi kuic sobie rano jak idzie do sklepu to kupuję litrowe bełto czyli piwo z netto za 3zł i ćwirtke wódki a potem się dziwi że kasy niema i woła od każdego.Ona ma swoją rente całe 1tys zł dla siebie Jedynie co zapłaci ubezpieczenie i to wszystko potrafi przepić.Kupuję wdlinę chleb i na obiad żeby było ale i tak jak obliczłam z Andrzejem to ona wydaje na siebie na miesiąc prawie cały ten 1tys,bo 2 paczki fajek dziennie pali za 10zł plus 2 piwa za 3 zł i cwiatrka za 5zł czasem 2 to wychodzi dziennie 40,00zł dziennie na siebie.Andrzej jej powiedział że przesadza z tym piciem chodziła na A ale to nic niepomogło dalej robi swoje.My jej dajemy 900,00zł co miesiac.też jej to niewystarcza. A wogóle to jestem zła bo inna mataka by jakoś pomogła coś nam a nie woła kase jeszcze tak jak ta i ona nawet niepotrafi zapytać się czy coś pomóc wszystko sami musieliśmy kupować nawet niedała 50 zł żeby coś kupić małemu.Taka babcia a moja mama niepracuje a jednak kupiła coś ze sklepu za 30zł i Nikoli chce buciki zimowe kupić za 20ł i chce wysłać już paczkę w tym tygodniu dla Wiktorka

Ale się rozpisałam sorki ale niemam się komu takto wygadać.
Stary 2009-10-14, 10:08   #3943
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem bo ja z Kuba tez chodziłam pod koniec co tydzien- ale teraz mam innego lekarza a on ma inna taktykę Co do terminu- to ja ja 4.11 listopada miałam ustaloną cesarkę -a termin porodu wg OM mam dopiero na 15.11. Wiec u mnie niestety to 36tc wiec dlatego tak zaciskam nózki

Kochana, 36 tc to juz i tak jest calkiem dobrze Maluszek ma plucka rozwiniete i w ogole...Trzymam moooocno kciuki i wierze, ze bedzie tak chcesz - czyli do 38 tc dwupak

Cytat:
no to rozumiem Malinko - zaciskaj tenóżki i moze sie uda - zobacz Kareninka sie nam trzyma więc trzeba byc dobrej myśli
A propos mojego "trzymania sie" - wczoraj zadzwonilam do mojej kliniki, zeby umowic sie z lekarzem na ostatnie badanie i konkretnie dzien i godzine cc. Polaczyli mnie z nim i on do mnie tak
- "Dzieeen dobry pani Kamilo, i co ma pani mi do powiedzenia? Gdzie mamy dokumenty przysylac?"
Ja na to
- "Jakie dokumenty? Dzwonie, tak jak sie umowilismy, zeby ustalic termin cc i badania u pana..."
Dluzsza przerwa w sluchawce i glos lekarza
- "TO PANI JESZCZE NIE URODZILA?!?!?!?"....
Okazalo sie, ze oni tam wszyscy o mnie na oddziale gadali, ze poszlam sobie rodzic gdzie indziej dawno temu i jeszcze taka wredna bylam, ze im nic nie powiedzialam...

Stary 2009-10-14, 10:11   #3944
nedzia
Raczkowanie

Heloł dziołszki
długo mnie nie było, ale byłam u mamusi jakis czas. Mojego Tz nie bylo w domu no to wykorzystałam sytuację i spakowałam się i pognałam na kilka dni do domu rodzinnego. Przy okazji zrobilam sobie komplet jesli chodzi o wyprawę do szpitala. Jest tylko jeden problem, muszę to spakować a mi się nie chce no i jest tego tyle ze chyba wyciągnę plecak ze stelazem zeby sie to wszystko pomiescilo.
Jesli chodzi o nadrobienie Was no to yyyyy bedzie ciężżko, strasznie dużo napisałyście i chyba juz nie dam rady wszystkiego przeczytać, więc jak to mówi Domi "przeleciałam " wszystko narazie i z tego co pamiętam to przede wszystkim:
Kachula - ogromniaste gratulacje z okazji zostania ciocią. Cieszę się że wszystko wporządku i że siostra już w domku
Kareninko- cieszę się że jeszcze w dwupaku, myslałam że jak wrócę to bedzie w sieci grzmiało że się rozpakowałas, ale baardzo dobrze , niech maluszek siedzi sobie w ciepełku jak najdłużej
Brombusia - ty uważaj na siebie kobieto, zajęcy mi tu nie łap bo to nie czas i nie pora. A tak poważnie: dobrze że nic ci się nie stało. Wiem jak to jest po ostatniej mojej przygodzie ze szpagatem w łazience. Do teraz czuję mięśnie ponaciągane.
Jagoda- trzymię kciuki ale cos mam przeczucie że u Ciebie to już po wszystkim
Dudziaku- piękna historia, i fakt- łezka się w oku kręci.
Paczko- jak ja ci zazdroszczę tych pączkow co dziennie .... ehh mnie to tak nie wolno bo gin strasznie zwraca ostatnio uwage na moją wagę
Domi - z tymi gołębiami to dałas czadu, aż mi w żołądku zaassało i postanowilam ze w sobotę sobie zrobię Jak moj tz mogl jeszcze zajadac tłuszczowe rzeczy to tez dusilam najpierw w rosołku a potem wrzucalam na patelnie, dodawalam troszkę magi i przysmarzalam je z kazdej strony a potem z sosikiem pomidorowym.mmmm ...ale niestety teraz pozostalo tylko duszenie.....

no to chyba tyle, nie wiem czy o czyms nie zapomnialam. Ogolnie pogoda do d..y i humor tez taki sobie.. do tego jeszcze ból głowy od kilku dni mnie nęka ale Amol na szczescie wystarcza. .ide na drugie śniadanko ............nara
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:12   #3945
magdawikp
Wtajemniczenie

Paczko a jak i ile bierzesz magnez i witaminy? może jak bardzo Ci dokucza to weź nospę połóż sie i zobacz co się bedzie działo, bo sama wiesz, ze z uwagi na tydzień ciąży było by dobrze abyś wytrzymała do 38 tygodnia, a jeżeli źle się czyjesz to czy czekanie jeszcze tydzień na wizytę to dobry pomysł, może idź wcześniej do niej, lepiej wyjaśniac swoje obawy, niż sie stresować bo mały sie stresuję a i z nerwów tez moze Ci twardnieć
co do cc czy sn to jeszcze z nią nie rozmawiałaś? jak miałas pierwszą cc to ona nie pytała z jakiego powodu? to też jest ważne dla lekarza, a co z Twoimi oczami bo pisałaś o tym, byłaś u okulisty?
Stary 2009-10-14, 10:19   #3946
elalank
Zadomowienie

Witam witam w tą okropną pogodę!

Mój TZ nie dał się zaskoczyć zimie i wczoraj wymienił koła na zimowe! Ach jaki on dzielny

Marta, Carolans- śliczne brzuszki!

Cytat:
Z jednej strony z dzidzią wszystko w porządku. Wg wymiarów jest z tych mniejszych więc łatwiej będzie się rodzić
ale jednak mam jechać do krakowa do poradni diabetologicznej bo moje wyniki glukozy są "niepokojące".
i co robić... trzeba jechać.

szkoda tylko, że taka pogoda marna... zima jesienią
Tarasia a miałaś znowu badanie na glukozę czy wyszło to teraz z badań na krew?? ( ja się trochę obawiam czy aby przypadkiem mi nie wykryją tej cukrzycy, bo pierwsze wyniki glukozy miałam na pograniczu, drugie były juz ok, ale miałam cały czas byc na diecie, ale jej nie przestrzegam wcale )

Gratuluję rocznicy!!!! I Że z Dzidzią wszystko ok!!!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:22   #3947
magdawikp
Wtajemniczenie

Kareninko dobry ten gin

Paczko - zaznaczam to jest moja opinia -Twój Grzesiek i jego brat powinni chłopcy spróbowac rozwiązac ten problem , wiem, ze aloholik do końca życia nim bedzie ale musi sobie tez sobie sam to uzmysłowic, ze ma problem. Możecie się zorientować na temat leczenia uzaleznień w urzędzie gminy - nie wiem gdzie i o co dokłądnie pytac ale wiem, ze są tam jakies jednostki, które się zajmują takimi ludzmi - kierują na spotakania z psychologami - nie wiem czy to jest to samo co AA, moze poszukaj w necie coś na ten temat.
Stary 2009-10-14, 10:35   #3948
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
U mnie też śnieg pada, ale od razu topnieje, więc nie jest biało

Cytat:

Na początek chciałam złozyc wszystkim koleżanką po "fachu" życzenia z okazji Dnia Nauczyciela
Dzięki i wzajemnie
Już mnie w telewizji zdenerwowali, bo oczywiście dyskusja o tym że tak mało godzin mamy, a zarabiamy niby coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Wszystkim mamusiom z grona nauczycielskiego, wszystkiego najlepszego : roza:
Dzięki Kochanie

Cytat:
nic się nie martw. Ja jestem pewna, że sie przeterminuję!.
Moja mama 2 razy miała taką sytuację, a poza tym, moja dzidzia wg wymiarów jest młodsza o 2 tygodnie i wg USG tp mam na 29.12 a nie na 17.12
Mnie moja pewność, że się przeterminuję, powoli mnie opuszcza, bo znowu mnie brzuch boli i mam twardy.
Mam nadzieję, że ja nie będę miała jak moja Mama, bo ona mojego brata urodziła 4 tygodnie wcześniej, a mnie 3 tygodnie wcześniej.

Cytat:
ja po wczorajszej wizycie jestem pełna sprzecznych uczuć.
Z jednej strony z dzidzią wszystko w porządku. Wg wymiarów jest z tych mniejszych więc łatwiej będzie się rodzić
ale jednak mam jechać do krakowa do poradni diabetologicznej bo moje wyniki glukozy są "niepokojące".
To trzymam żeby się okazało, że te wyniki są jednak w porządku.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Dzien doberek Mamusie
Witaj

Cytat:
kolorystyka która teraz mi się podoba tez na foto i mój brzuchol w chyba29/30 tygodniu, muszę w końcu zrobić sobie jakąś sesję bo mam malutko zdjęć z ciąży. Zastanawiam się czy iść do fotografa czy z tż może coś wymyśleć, tylko ta pogoda....
Jaka Ty zgrabna jesteś
A co do mebelków to fajne, ale jeśli chodzi o kolorystykę, to mnie róż nie bardzo leży.

Cytat:

a za tydzien...

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

Okazalo sie, ze oni tam wszyscy o mnie na oddziale gadali, ze poszlam sobie rodzic gdzie indziej dawno temu i jeszcze taka wredna bylam, ze im nic nie powiedzialam...

Wstręciuchy, żeby tak od razu oskarżać Cię o nielojalność

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Heloł dziołszki
A wczoraj się zastanawiałam, gdzie się podziewasz
To dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:38   #3949
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Tarasia a miałaś znowu badanie na glukozę czy wyszło to teraz z badań na krew?? ( ja się trochę obawiam czy aby przypadkiem mi nie wykryją tej cukrzycy, bo pierwsze wyniki glukozy miałam na pograniczu, drugie były juz ok, ale miałam cały czas byc na diecie, ale jej nie przestrzegam wcale )
u mnie to dziwnie było z tymi wynikami. po obciążeniu 50g W laboratorium powiedziano mi, że wyniki są w normie, a lekarz powiedział, że przekraczają normę. Powtórzyłam badanie z 75g i było jeszcze dziwniej bo po 2 godzinach miałam wyższy cukier niż po godzinie
gin sam się zdziwił, zwłaszcza, że po godzinie wynik był w normie, a po 2 lekko ponad.
Stąd to skierowanie do poradni... nie mam pojęcia czy tam będą powtarzać badania... ale gin powiedział, że tam udzielą mi wszystkich wskazówek.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:02   #3950
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia6 jak się nazywa ta zabawka edukacyjna którą zakupiłaś dla dzieciątka? ta drewniana z literkami, obrazkami?
yyy Abecadło???
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo znalazłam to w sklepie z 2nd hand i tylko zapłaciłam nie pytając jak to się nazywa. Tylko że ja mam niemieckie.

Super wygladasz

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
witam wszytskich,
widze, ze ogolnie pogoda sie spaskudzila wszedzie a nie tylko u mnie ta wieczna szarzyzna przeplatana szarota
my dzis zaczelysmy 37 tc. powoli zbieram sie na wizyte do lekarza potem do pracy na kilka szybkich godzinek.
Gratki z nowego tygodnia

Cytat:

a za tydzien...
dla ciebie i Andre, że grzeczniutko jeszcze siedzi u mamusi

Cytat:
A propos mojego "trzymania sie" - wczoraj zadzwonilam do mojej kliniki, zeby umowic sie z lekarzem na ostatnie badanie i konkretnie dzien i godzine cc. Polaczyli mnie z nim i on do mnie tak
- "Dzieeen dobry pani Kamilo, i co ma pani mi do powiedzenia? Gdzie mamy dokumenty przysylac?"
Ja na to
- "Jakie dokumenty? Dzwonie, tak jak sie umowilismy, zeby ustalic termin cc i badania u pana..."

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dzięki i wzajemnie
Już mnie w telewizji zdenerwowali, bo oczywiście dyskusja o tym że tak mało godzin mamy, a zarabiamy niby coraz lepiej
Mnie tez takie dyskusje denerwują. Co prawda nie jestem nauczycielką, ale widziałam to "od kuchni", bo moja mama była. Ileż to ona godzin spędzała w domu, żeby przygotować lekcje. A dla dzieciaków 6-10 letnich trzeba się czasem nagimnastykować, żeby dzieciaki zainteresować
Stary 2009-10-14, 11:02   #3951
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie mamusie!
dawno mnie musialo tutaj nie być, bo ostatnio byla jesien, a teraz już zima... brrrr
trzeba jakiejś cieplejszej kurtki poszukać...
Wczoraj jak ruszylam w kurs do banku, kurs po sklepach, a potem SR to juz nie zdązylam do Was zajrzec. Ale zaraz wszystko nadrobię.

Wszystkiego Najlepszego Paniom Nauczycielkom życzę!
Tarasiu, gratulacje z okazji rocznicy!
Carolans super laseczka z Ciebie.

Cytat:

Ja na to
Karenina zaskoczyliście z synkiem wszystkich!:hahah a:

Z zakupów - w Rossku jest nowa seria baby dream - biala, zawsze byla niebieska - do bardzo wrazliwej i alergicznej skory. Kupilam krem na odparzenia, krem pielęgnacyjny do buźki i oliwkowy plyn do kąpieli.
A dla siebie krem do biustu z daxa - zawiera wyciag z kapusty zmniejsza obrzmienia i uelastycznia skórę.

Mam prośbę... wiem ze to już bylo, ale prosze podajcie mi jeszcze raz (zaznaczylam sobie w obserwowanych aukcjach na alle, ale oni teraz wszystko szybko czyszczą i już nie mogę tego znależć) chodzi mi o:
-ten podgrzewacz ktory kupowala Karenina
-tego sprzedawce u ktorego mozna zrobić wieksze zakupy higieniczne Kachula chyba tam zamawiala i Ela,
Dzieki!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:19   #3952
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

MADZIU-CO O TEGO ŻEBYM POSZŁA DO LEKARZA SZYBCIEJ TO NIECHCE A JAK JUŻ MA COŚ BYC TO NIECH BĘDZIE MOŻE LEPIEJ .a CO DO OKULISTY TO NIC TEMAT ZAMKNIETY JEST BO MOJA GIN MÓWI ZE MOGE RODZIĆ NORMALNIE BO NIEWIADOMO CO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ.TAKA JEST MOJA GIN NIECHCE SŁYSZEĆ O CC U MNIE ALE JA CHCE CC.MOGĘ SIĘ MĘCZYĆ 3 TYGODNIE ALE WIEM ŻE WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE.
a MOJEGO GRZESKA BRAT ZAŁATWIA TEŚCIOWEJ JAKIES LEKARZE JUŻ RAZ BYŁA NA TYDZIEŃ W SZPITALU,ALE TO NIC NIEDZIAŁA.jUZ SIE NIEZMIENI.

Jak pójdę do gin 20,10,2009 we wtorek to z nia pogadam a jak nie to pójde do szpitala i dowiem sie co i jak ze mną.Bo niechce mi się iśc bo to spory kawałek pójdę prawdopodobnie w piątek jak pójde na pobranie krwi to pójde później po śniadaniu tam do szpitala jeszcze zobacze jaka pogoda będzie.Boję się wszystkiego wiecie ale jestem dobrej myśli.
Stary 2009-10-14, 11:37   #3953
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Kareninko- cieszę się że jeszcze w dwupaku, myslałam że jak wrócę to bedzie w sieci grzmiało że się rozpakowałas, ale baardzo dobrze , niech maluszek siedzi sobie w ciepełku jak najdłużej

Cytat:
Kareninko dobry ten gin
I jeszcze moje nazwisko dwa razy sprawdzal czy ja to ja na pewno...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Wstręciuchy, żeby tak od razu oskarżać Cię o nielojalność
Wlaaaasnie...a ja taka grzeczna...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dla ciebie i Andre, że grzeczniutko jeszcze siedzi u mamusi

Z tym "siedzeniem" to bym polemizowala...bo moj maly wariat tylko na muzyke sie uspokaja i wtedy ewentualnie siedzi...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mam prośbę... wiem ze to już bylo, ale prosze podajcie mi jeszcze raz (zaznaczylam sobie w obserwowanych aukcjach na alle, ale oni teraz wszystko szybko czyszczą i już nie mogę tego znależć) chodzi mi o:
-ten podgrzewacz ktory kupowala Karenina
Sie robi:

http://www.allegro.pl/item713521207_...e_butelki.html

A co sadzicie o czyms takim dziewczynki? Zamiast kolyski czy malego lozeczka na poczatek, takie cos co sie dostawia do lozka rodzicow? Bo ja sie sklaniam ku zakupowi...

http://www.baby-walz.de/dmc_mb3_sear...al.a930.0.html

Stary 2009-10-14, 11:37   #3954
gucia6
Zakorzenienie

Paczka, chyba my wszystkie się boimy, ale najważniejsze to pozostać dobrej myśli

A ciekawe gdzie się Domi podziewa. O tej porze już się zwykle meldowała

Cytat:

A co sadzicie o czyms takim dziewczynki? Zamiast kolyski czy malego lozeczka na poczatek, takie cos co sie dostawia do lozka rodzicow? Bo ja sie sklaniam ku zakupowi...

Ciekawe roziązanie, bo dzidzia jest przy mamusi i nie ma strachu, że się zgniecie. Ale z tego co pamiętam na allegro były te sprawy tańsze

A z tym siedzeniem, to moja córcia ostatnio niebywale spokojna się zrobiła. Tzn czasami się rozprostuje, albo pogmera rączkami po jajnikach, ale tak jakby od niechcenia, z nudów

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-14 o 11:43
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:44   #3955
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

czego to ludzie nie wymyślą...
hmm... ja bym chyba tego nie kupiła.
Jak dla mnie to kolejny mebel... łóżeczko czy kołyskę też można dostawić.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:45   #3956
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
u mnie to dziwnie było z tymi wynikami. po obciążeniu 50g W laboratorium powiedziano mi, że wyniki są w normie, a lekarz powiedział, że przekraczają normę. Powtórzyłam badanie z 75g i było jeszcze dziwniej bo po 2 godzinach miałam wyższy cukier niż po godzinie
gin sam się zdziwił, zwłaszcza, że po godzinie wynik był w normie, a po 2 lekko ponad.
Stąd to skierowanie do poradni... nie mam pojęcia czy tam będą powtarzać badania... ale gin powiedział, że tam udzielą mi wszystkich wskazówek.
tarasia a jakie miałas dokładnie wyniki ?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:46   #3957
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!
u nie zima na całego....jest z 10cm śniegu, choinki białe i niedźwiedzie biegają......brr jak ja nie cierpie zimy!

Cytat:
nic się nie martw. Ja jestem pewna, że sie przeterminuję!.
Moja mama 2 razy miała taką sytuację, a poza tym, moja dzidzia wg wymiarów jest młodsza o 2 tygodnie i wg USG tp mam na 29.12 a nie na 17.12

ja po wczorajszej wizycie jestem pełna sprzecznych uczuć.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

szkoda tylko, że taka pogoda marna... zima jesienią
Tarasiu u mnie sprawa z terminem wygląda identycznie! Jakby co to razem pociągniemy wątek Według OM termin mam na 17.12, ale z usg ostatniego wychodzi 26.12. Co prawda mówia żeby tymi usg to się za bardzo nie sugerować bo najważniejsza nie jest sama wielkość dzidzi ale jej przyrosty po 30 tyg więc zobaczymy....Acha i podobno najbardziej zblizony termin z usg to jest ten z przed 20 tyg bo wtedy wszystkie dzieci rozwijaja się mniej więcej jednakowo....i tu leżę i kwiczę bo u mnie w 10 tyg pokazało termin porodu na 08.01.2010 I co ty na to?

Trzymam kciuki tez za wizytę w poradni. Najważniejsze żebys tam poszła i żeby ktos obejrzał te twoje zwariowane wyniki, będziesz spokojniejsza

I wielkie gratki z okazji rocznicy

Cytat:

Mój tż zaczął remont pokoiku dla małej ale mam straszny dylemat jak urządzić, chciałam w stylu safari ale teraz mam inną wizję... to wszystko przez internet, za dużo różnych możliwości...

teraz napaliłam się na szafę i komodę z serii ringo z brw (foto) i kilka inspiracji kolorystyczno-dekoracyjnych

Nad ringo tez się zastanawiałm, oczywiście głosuję za pierwszym foto i choć tez nie lubię różu to ta fuksja nie jest taka cukierkowa i bardzo mi się to połączenie podoba.

Brzuszek zgrabniutki i mamusia prawdziwa laseczka!

A i wszystkim Paniom nauczycielką skaładam zyczonka

A ja po ciężkiej nocy dochodzę do siebie...No wszystko mi sie poprzestawiało. Najpierw kręcę się do 4 -5 nad ranem a potem zapadam w sen i śpie do południa - gdzie tu logika?
Musze się zebrać, wyciągnąć kozaczki i zimową kurtałkę i wyjść z "Tofikiem" na pierwszy zimowy spacerek

Do później!
Stary 2009-10-14, 11:48   #3958
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

śliczny brzusio!!!!!

Stary 2009-10-14, 11:49   #3959
konspiracja
Zakorzenienie

No to przlecialam Was

Brombi, jak czytalam o twoim upadku, to az mnie zmrozilo! Uwaażaj bardzo!!!! od razu stanąl mi przed oczami moj, jakies normalnie lęki mi zostały, zeby sie tylko wiecej nie wywalic.
uważaj bardzo, proszę.
Cytat:
witajcie!! ja dzisiaj byłam na usg i wielkie zaskoczenie bo termin na 8 grudnia mi się przesunął, czyli tydzien wczesniej. Na 100%dziewczynka potwierdzona, no na 99% bo to różnie bywa wszystkie wyniki książkowo, a waży 2kg. Pewnie dlatego tak mi ciężko ostatnio heh

Trzymam za was kciuki i żeby nasze dzieciaczki w terminach chciały wychodzić
Carolans podobno nie ma co sie sugerowac teraz usg i przesuwać tp. Po prostu dzieci różnie rosną - szybciej lub wolniej, no i moga byc wieksze lub mniejsze. A termin idzie swoja drogą.
Tak że Tarasiu tez sie nie martw

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Bylam na SR, niedawno wroclam. Dzis byl temat pielegnacji i kapieli noworodka.
I wlasciwie co do kosmetykow to wiekszosc rzeczy wiem i na szczescie nic zbednego sama nie kupilam. Jedynie mydełko Bambino pojdzie do kasacji a zastapie go olejkiem do kapieli Olimatoum, bo to babka u nas polecala.

A KIEDYS SIE SMIALYSCIE ZE MNIE, JAK ZAPYTALAM CZY DZIECKO SIE KAPIE PRZEGOTOWANA WODA...i babka mowila, ze do odpadniecia kikuta mozna myc wlasnie przegotowana woda
a jesli cialko nie przegotowana, to buzie obowiazkowo

Odradzala u nas wszelkich myjek, gąbek i takich duzych gabek-podkladek do wanienki, bo to zbiorowisko bakterii. Podobno lepiej jest podlozyc pieluszke tetrowa, a zamiast myjek do buzi male waciki a do cialka wieksze waty. Tak, ze ja sie zaopatrze w duuzo waty- akurat moja mama jest peilegniarka wiec mam tego w domu multum

ELALANK mialam zapytac cos o sol fizjologiczna lub wode morska. U nas babka mowila o wodzie morskiej. Czyli psikniecie do nosa, a nastepnie zwlizenie koncwóki gruszki(aplikatora) oliwka lub oliwa z oliwek i wyciagniecie kózek

Jak mi sie cos przypomni to dopisze
Domi, Ty stara kucharo!

Nasza połozna twierdzi ze przez pierwsze dwa tygodnie trzeba myć dzidzię w przegotowanej wodzie...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A wiesz Brombi ja tez dzis jak wyniki odebralam to robilam porzadek w karcie ciazy i wszystki usg ukladalam datami od sanego poczatku i az mi łezka poleciala jak zobaczyłam ta moja 1,3cm fasolke,pozniej juz taka z 7 cm ,nastepnie ok 18 a reszta to juz same jakies czesci ciala piojedyncze bo sie juz na usg nie miescił
mam nadzieje ze tych wszystkich zdjęc z usg juz nei trzeba bedzie nigdzie pokazywac, bo ja mam wszytskie wklejone w dzienniku ciąży

Brombi - co do tych podkladow jednorazowych semi soft na łozko - to sa podklady dla nas do szpitala

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:51   #3960
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamuski

Ja juz po imprezie, bylo bardzo fajnie objadlam sie jak słoń

zaraz postaram sie was nadrobic, co tam naskrobalyscie

A teraz aktualne zdjecie 36 tydzien

ooo dzisiaj zdjecia wszytskie widzę
kolejna śliczna mama )))

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości