|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Witam kochane mamusie
U nas pogoda do pupy,pada deszcz spać się chce ciemno w domku bo sine chmury idą co chwilę. Byłam już w sklepie po pączka i bułke z serem.Na śniadanie zjadłam 3 kanapki z wędlinką. :brzyda l:![]() .Co do moich przeczuleń że urodzę wcześniej to mam już urojenia jakieś.Ginka mi powiedziała że to ze strachu przed porodem ja sie tak zachowuję.Ale mogę się spodziewać po 28 pażdziernika lub przed 10 listopada urodzić.Więc wczoraj z tego wszystkiego całego strachu to już naszykowałam ciuszki dla Wiktora i schowałam pod kołderke w łóżeczku Wiktorka .Swędzi mnie wokół pępka ciągle.JAGODA - chyba jednak urodziła dzidzie ![]() IDE SIĘ POŁOŻYĆ PÓŹNIEJ ZAJRZE DO WAS KOCHANE ![]() A wogóle to niejestem jedna z tych co mają juz takie przeczucia że lada chwila mogą urodzic bo która też juz o tym pisała ![]() ![]()
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas zima na całego "zaskoczyła wszystkich - TZ i drogowców"
mieliśmy pojechac zawieźć zwolnienie do pracy z tu klops bo TŻ nie miał czasu zmienić koł znając wcześniej prognozy, a i nie odśnieżone - normalnie 20 km/h i to za szybkoTarasia Malina ale nastepną wizytę w tej sytuacji to masz dość poźno dopiero 27 - ja mam teraz co tydzień jak się nic nie wydarzy ale jakby co to od razu do szpitala generalnie mam od poniedziałku odstawić magnez ale już pisałam o tym, z moich obserwacji mojego stanu to nie zdziwię sie jak po odstawieniu magnezu zacznie się szybko i to nie przeczucia tylko właśnie skurcze, które mam i ten ból menstruacyjny - jak rozmawiałam z położną to ona stwierdziła, ze przy takich objawach to moze być bardzo szybko - ale czop jeszcze mam to jest OK, chyba że go przeoczyłam ![]() powiem Wam, ze z jednej strony to moze być dla mnie w nastepnym tygodniu bo to u mnie będzie już 39 tydzień i jak będzie wszystko OK to na 1 będziemy w domu, a z drugiej lepiej dłużej z uwagi na wagę małej ale moja mała to już jakieś 3400 ma z szacunków z usg to dużo więc martwic się nie mam czym Paczko ja często czuję się tak jakbym za chwilę miała urodzić, przeczucie to już nie raczej pewność bo u mnie będzie cc przed 1 chyba ze sn wyjdzie szybko i sprawanie czego tez nie wykluczam
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam duzego stresa bo w nocy mam na prawde silne skurcze- a brzuch juz mam tak nisko Bardzo chiciałabym dotrwać do 38tc (w poniedziałek zaczne 37 )Tarasia gratuluje ![]() |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje rocznicy ![]() Dzien doberek Mamusie u nas zimowo-mroznie, ale jeszcze slonko swieci...wlasnie wrzucilam do prania ceratko-pieluszki, ktore przyszly poczta...
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Gucia6 jak się nazywa ta zabawka edukacyjna którą zakupiłaś dla dzieciątka? ta drewniana z literkami, obrazkami?
Mój tż zaczął remont pokoiku dla małej ale mam straszny dylemat jak urządzić, chciałam w stylu safari ale teraz mam inną wizję... to wszystko przez internet, za dużo różnych możliwości... teraz napaliłam się na szafę i komodę z serii ringo z brw (foto) i kilka inspiracji kolorystyczno-dekoracyjnych kolorystyka która teraz mi się podoba tez na foto i mój brzuchol w chyba29/30 tygodniu, muszę w końcu zrobić sobie jakąś sesję bo mam malutko zdjęć z ciąży. Zastanawiam się czy iść do fotografa czy z tż może coś wymyśleć, tylko ta pogoda....
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko z ta wizytą to ja miałm na myśli, że w ostatnim miesiacu ja chodze na wizyty co tydzień tak miałam z Izą - ale wiem co lekarz to inaczej
Malinko i jeszcze ja dziś zaczynam 38 tyd to znaczy że Ty jutro 38 zaczyansz bo mamy terminy po sobie (według mojego kalendarza) chyba ze coś źle zrozumiałam ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Carol mi się najbardziej bodoba kolorystyka na pierwszym zdjęciu a Ty chudzinka jesteś - zgrabniacha a by zazdrościć |
|
|
|
#3937 | |
|
Raczkowanie
|
witam wszytskich,
widze, ze ogolnie pogoda sie spaskudzila wszedzie a nie tylko u mnie ta wieczna szarzyzna przeplatana szarota ![]() my dzis zaczelysmy 37 tc. powoli zbieram sie na wizyte do lekarza potem do pracy na kilka szybkich godzinek. Cytat:
jak TZ ma pomysl i zaciecie to nich on ci zrobi.a dla Tarasi rocznicowe gratulacje !!! |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do terminu- to ja ja 4.11 listopada miałam ustaloną cesarkę -a termin porodu wg OM mam dopiero na 15.11. Wiec u mnie niestety to 36tc wiec dlatego tak zaciskam nózki![]() carolans |
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z 5 cm carolans ale laseczka z ciebie a brzusio bardzo kofffany Trasia gratki z okazji rocznicy ślubu Gusiec gratulacje 37 tygodnia
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-10-14 o 09:50 |
||
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje 38 tyg carolans brzusio slodki i figurka mamusi super gusiec gratki na 37 tydzien ![]() My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien... ![]() a za tydzien...
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
no to rozumiem Malinko - zaciskaj tenóżki i moze sie uda - zobacz Kareninka sie nam trzyma więc trzeba byc dobrej myśli
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
Paczko ja często czuję się tak jakbym za chwilę miała urodzić, przeczucie to już nie raczej pewność bo u mnie będzie cc przed 1 chyba ze sn wyjdzie szybko i sprawanie
czego tez nie wykluczam MAGDA- Tylko e u mnie jakos dziwnie zaczyna sie to popołudniu tak koło 15:00.Dziwne jest to uczucie bo tak jakbym miała łapac dziecko zaraz bo jakby mi wypadało Tak naprawdę to dobija mnie to już wstawanie o 6:00 rano,niewiem po co.Glupia jestem i tyle Już spiąca jestem ale Nikolka wojuje i jak tu iśc spac. Ostatnio pisałyście mi na temat teściowej mojej???????? Powiem wam szczerze że nielubie tej baby,gdyby była taka możliwośc to bym się wyprowadziła z miskiem z tąd.Ona jest alkocholiczką.Co ma jakieś pieniądze to musi kuic sobie rano jak idzie do sklepu to kupuję litrowe bełto czyli piwo z netto za 3zł i ćwirtke wódki a potem się dziwi że kasy niema i woła od każdego.Ona ma swoją rente całe 1tys zł dla siebie Jedynie co zapłaci ubezpieczenie i to wszystko potrafi przepić.Kupuję wdlinę chleb i na obiad żeby było ale i tak jak obliczłam z Andrzejem to ona wydaje na siebie na miesiąc prawie cały ten 1tys,bo 2 paczki fajek dziennie pali za 10zł plus 2 piwa za 3 zł i cwiatrka za 5zł czasem 2 to wychodzi dziennie 40,00zł dziennie na siebie.Andrzej jej powiedział że przesadza z tym piciem chodziła na A ale to nic niepomogło dalej robi swoje.My jej dajemy 900,00zł co miesiac.też jej to niewystarcza. A wogóle to jestem zła bo inna mataka by jakoś pomogła coś nam a nie woła kase jeszcze tak jak ta i ona nawet niepotrafi zapytać się czy coś pomóc wszystko sami musieliśmy kupować nawet niedała 50 zł żeby coś kupić małemu.Taka babcia a moja mama niepracuje a jednak kupiła coś ze sklepu za 30zł i Nikoli chce buciki zimowe kupić za 20ł i chce wysłać już paczkę w tym tygodniu dla Wiktorka Ale się rozpisałam sorki ale niemam się komu takto wygadać.
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, 36 tc to juz i tak jest calkiem dobrze Cytat:
A propos mojego "trzymania sie" - wczoraj zadzwonilam do mojej kliniki, zeby umowic sie z lekarzem na ostatnie badanie i konkretnie dzien i godzine cc. Polaczyli mnie z nim i on do mnie tak - "Dzieeen dobry pani Kamilo, i co ma pani mi do powiedzenia? Gdzie mamy dokumenty przysylac?" Ja na to - "Jakie dokumenty? Dzwonie, tak jak sie umowilismy, zeby ustalic termin cc i badania u pana..." Dluzsza przerwa w sluchawce i glos lekarza - "TO PANI JESZCZE NIE URODZILA?!?!?!?".... Okazalo sie, ze oni tam wszyscy o mnie na oddziale gadali, ze poszlam sobie rodzic gdzie indziej dawno temu i jeszcze taka wredna bylam, ze im nic nie powiedzialam...
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Heloł dziołszki
długo mnie nie było, ale byłam u mamusi jakis czas. Mojego Tz nie bylo w domu no to wykorzystałam sytuację i spakowałam się i pognałam na kilka dni do domu rodzinnego. Przy okazji zrobilam sobie komplet jesli chodzi o wyprawę do szpitala. Jest tylko jeden problem, muszę to spakować a mi się nie chce no i jest tego tyle ze chyba wyciągnę plecak ze stelazem zeby sie to wszystko pomiescilo. Jesli chodzi o nadrobienie Was no to yyyyy bedzie ciężżko, strasznie dużo napisałyście i chyba juz nie dam rady wszystkiego przeczytać, więc jak to mówi Domi "przeleciałam " wszystko narazie i z tego co pamiętam to przede wszystkim: Kachula - ogromniaste gratulacje z okazji zostania ciocią. Cieszę się że wszystko wporządku i że siostra już w domku Kareninko- cieszę się że jeszcze w dwupaku, myslałam że jak wrócę to bedzie w sieci grzmiało że się rozpakowałas, ale baardzo dobrze , niech maluszek siedzi sobie w ciepełku jak najdłużej Brombusia - ty uważaj na siebie kobieto, zajęcy mi tu nie łap bo to nie czas i nie pora. A tak poważnie: dobrze że nic ci się nie stało. Wiem jak to jest po ostatniej mojej przygodzie ze szpagatem w łazience. Do teraz czuję mięśnie ponaciągane. Jagoda- trzymię kciuki ale cos mam przeczucie że u Ciebie to już po wszystkim Dudziaku- piękna historia, i fakt- łezka się w oku kręci. Paczko- jak ja ci zazdroszczę tych pączkow co dziennie .... ehh mnie to tak nie wolno bo gin strasznie zwraca ostatnio uwage na moją wagę ![]() Domi - z tymi gołębiami to dałas czadu, aż mi w żołądku zaassało i postanowilam ze w sobotę sobie zrobię Jak moj tz mogl jeszcze zajadac tłuszczowe rzeczy to tez dusilam najpierw w rosołku a potem wrzucalam na patelnie, dodawalam troszkę magi i przysmarzalam je z kazdej strony a potem z sosikiem pomidorowym.mmmm ...ale niestety teraz pozostalo tylko duszenie.....no to chyba tyle, nie wiem czy o czyms nie zapomnialam. Ogolnie pogoda do d..y i humor tez taki sobie.. do tego jeszcze ból głowy od kilku dni mnie nęka ale Amol na szczescie wystarcza. .ide na drugie śniadanko ............nara |
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Paczko a jak i ile bierzesz magnez i witaminy? może jak bardzo Ci dokucza to weź nospę połóż sie i zobacz co się bedzie działo, bo sama wiesz, ze z uwagi na tydzień ciąży było by dobrze abyś wytrzymała do 38 tygodnia, a jeżeli źle się czyjesz to czy czekanie jeszcze tydzień na wizytę to dobry pomysł, może idź wcześniej do niej, lepiej wyjaśniac swoje obawy, niż sie stresować bo mały sie stresuję a i z nerwów tez moze Ci twardnieć
co do cc czy sn to jeszcze z nią nie rozmawiałaś? jak miałas pierwszą cc to ona nie pytała z jakiego powodu? to też jest ważne dla lekarza, a co z Twoimi oczami bo pisałaś o tym, byłaś u okulisty? |
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Witam witam w tą okropną pogodę!
![]() Mój TZ nie dał się zaskoczyć zimie i wczoraj wymienił koła na zimowe! Ach jaki on dzielny Marta, Carolans- śliczne brzuszki! Cytat:
) Gratuluję rocznicy!!!! |
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko dobry ten gin
Paczko - zaznaczam to jest moja opinia -Twój Grzesiek i jego brat powinni chłopcy spróbowac rozwiązac ten problem , wiem, ze aloholik do końca życia nim bedzie ale musi sobie tez sobie sam to uzmysłowic, ze ma problem. Możecie się zorientować na temat leczenia uzaleznień w urzędzie gminy - nie wiem gdzie i o co dokłądnie pytac ale wiem, ze są tam jakies jednostki, które się zajmują takimi ludzmi - kierują na spotakania z psychologami - nie wiem czy to jest to samo co AA, moze poszukaj w necie coś na ten temat. |
|
|
|
#3948 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() U mnie też śnieg pada, ale od razu topnieje, więc nie jest biało Cytat:
Już mnie w telewizji zdenerwowali, bo oczywiście dyskusja o tym że tak mało godzin mamy, a zarabiamy niby coraz lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że ja nie będę miała jak moja Mama, bo ona mojego brata urodziła 4 tygodnie wcześniej, a mnie 3 tygodnie wcześniej. Cytat:
żeby się okazało, że te wyniki są jednak w porządku.Witaj Cytat:
A co do mebelków to fajne, ale jeśli chodzi o kolorystykę, to mnie róż nie bardzo leży. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Wstręciuchy, żeby tak od razu oskarżać Cię o nielojalność ![]() A wczoraj się zastanawiałam, gdzie się podziewasz ![]() To dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gin sam się zdziwił, zwłaszcza, że po godzinie wynik był w normie, a po 2 lekko ponad. Stąd to skierowanie do poradni... nie mam pojęcia czy tam będą powtarzać badania... ale gin powiedział, że tam udzielą mi wszystkich wskazówek. |
|
|
|
|
#3950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abecadło??? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo znalazłam to w sklepie z 2nd hand i tylko zapłaciłam nie pytając jak to się nazywa. Tylko że ja mam niemieckie. Super wygladasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla ciebie i Andre, że grzeczniutko jeszcze siedzi u mamusiCytat:
Cytat:
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie!
dawno mnie musialo tutaj nie być, bo ostatnio byla jesien, a teraz już zima... brrrr ![]() trzeba jakiejś cieplejszej kurtki poszukać... Wczoraj jak ruszylam w kurs do banku, kurs po sklepach, a potem SR to juz nie zdązylam do Was zajrzec. Ale zaraz wszystko nadrobię. Wszystkiego Najlepszego Paniom Nauczycielkom życzę! Tarasiu, gratulacje z okazji rocznicy! Carolans super laseczka z Ciebie. Cytat:
Z zakupów - w Rossku jest nowa seria baby dream - biala, zawsze byla niebieska - do bardzo wrazliwej i alergicznej skory. Kupilam krem na odparzenia, krem pielęgnacyjny do buźki i oliwkowy plyn do kąpieli. A dla siebie krem do biustu z daxa - zawiera wyciag z kapusty zmniejsza obrzmienia i uelastycznia skórę.Mam prośbę... wiem ze to już bylo, ale prosze podajcie mi jeszcze raz (zaznaczylam sobie w obserwowanych aukcjach na alle, ale oni teraz wszystko szybko czyszczą i już nie mogę tego znależć) chodzi mi o: -ten podgrzewacz ktory kupowala Karenina -tego sprzedawce u ktorego mozna zrobić wieksze zakupy higieniczne Kachula chyba tam zamawiala i Ela, Dzieki!
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
MADZIU-CO O TEGO ŻEBYM POSZŁA DO LEKARZA SZYBCIEJ TO NIECHCE A JAK JUŻ MA COŚ BYC TO NIECH BĘDZIE MOŻE LEPIEJ
![]() .a CO DO OKULISTY TO NIC TEMAT ZAMKNIETY JEST BO MOJA GIN MÓWI ZE MOGE RODZIĆ NORMALNIE BO NIEWIADOMO CO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ.TAKA JEST MOJA GIN NIECHCE SŁYSZEĆ O CC U MNIE ALE JA CHCE CC.a MOJEGO GRZESKA BRAT ZAŁATWIA TEŚCIOWEJ JAKIES LEKARZE JUŻ RAZ BYŁA NA TYDZIEŃ W SZPITALU,ALE TO NIC NIEDZIAŁA.jUZ SIE NIEZMIENI. Jak pójdę do gin 20,10,2009 we wtorek to z nia pogadam a jak nie to pójde do szpitala i dowiem sie co i jak ze mną.Bo niechce mi się iśc bo to spory kawałek pójdę prawdopodobnie w piątek jak pójde na pobranie krwi to pójde później po śniadaniu tam do szpitala jeszcze zobacze jaka pogoda będzie.Boję się wszystkiego wiecie ale jestem dobrej myśli.
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze moje nazwisko dwa razy sprawdzal czy ja to ja na pewno... ![]() Wlaaaasnie...a ja taka grzeczna... ![]() Z tym "siedzeniem" to bym polemizowala...bo moj maly wariat tylko na muzyke sie uspokaja i wtedy ewentualnie siedzi... Cytat:
http://www.allegro.pl/item713521207_...e_butelki.html A co sadzicie o czyms takim dziewczynki? Zamiast kolyski czy malego lozeczka na poczatek, takie cos co sie dostawia do lozka rodzicow? Bo ja sie sklaniam ku zakupowi... http://www.baby-walz.de/dmc_mb3_sear...al.a930.0.html
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Paczka, chyba my wszystkie się boimy, ale najważniejsze to pozostać dobrej myśli
A ciekawe gdzie się Domi podziewa. O tej porze już się zwykle meldowała ![]() Cytat:
A z tym siedzeniem, to moja córcia ostatnio niebywale spokojna się zrobiła. Tzn czasami się rozprostuje, albo pogmera rączkami po jajnikach, ale tak jakby od niechcenia, z nudów ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-14 o 11:43 |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm... ja bym chyba tego nie kupiła. Jak dla mnie to kolejny mebel... łóżeczko czy kołyskę też można dostawić. |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
u nie zima na całego....jest z 10cm śniegu, choinki białe i niedźwiedzie biegają......brr jak ja nie cierpie zimy! Cytat:
Według OM termin mam na 17.12, ale z usg ostatniego wychodzi 26.12. Co prawda mówia żeby tymi usg to się za bardzo nie sugerować bo najważniejsza nie jest sama wielkość dzidzi ale jej przyrosty po 30 tyg więc zobaczymy....Acha i podobno najbardziej zblizony termin z usg to jest ten z przed 20 tyg bo wtedy wszystkie dzieci rozwijaja się mniej więcej jednakowo....i tu leżę i kwiczę bo u mnie w 10 tyg pokazało termin porodu na 08.01.2010 I co ty na to?Trzymam kciuki tez za wizytę w poradni. Najważniejsze żebys tam poszła i żeby ktos obejrzał te twoje zwariowane wyniki, będziesz spokojniejsza I wielkie gratki z okazji rocznicy Cytat:
Brzuszek zgrabniutki i mamusia prawdziwa laseczka! A i wszystkim Paniom nauczycielką skaładam zyczonka A ja po ciężkiej nocy dochodzę do siebie...No wszystko mi sie poprzestawiało. Najpierw kręcę się do 4 -5 nad ranem a potem zapadam w sen i śpie do południa - gdzie tu logika? Musze się zebrać, wyciągnąć kozaczki i zimową kurtałkę i wyjść z "Tofikiem" na pierwszy zimowy spacerek ![]() Do później!
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny brzusio!!!!!
|
|
|
|
|
#3959 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to przlecialam Was
![]() ![]() Brombi, jak czytalam o twoim upadku, to az mnie zmrozilo! Uwaażaj bardzo!!!! od razu stanąl mi przed oczami moj, jakies normalnie lęki mi zostały, zeby sie tylko wiecej nie wywalic. uważaj bardzo, proszę. Cytat:
Tak że Tarasiu tez sie nie martw ![]() Cytat:
Nasza połozna twierdzi ze przez pierwsze dwa tygodnie trzeba myć dzidzię w przegotowanej wodzie... Cytat:
![]() Brombi - co do tych podkladow jednorazowych semi soft na łozko - to sa podklady dla nas do szpitala
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo dzisiaj zdjecia wszytskie widzę ![]() kolejna śliczna mama )))
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

:brzyda l:
.Swędzi mnie wokół pępka ciągle.

mieliśmy pojechac zawieźć zwolnienie do pracy z tu klops bo TŻ nie miał czasu zmienić koł znając wcześniej prognozy, a i nie odśnieżone - normalnie 20 km/h i to za szybko
Bardzo chiciałabym dotrwać do 38tc (w poniedziałek zaczne 37
)

a do tedo wieje i jest paskudnie. Mój chory TZ musiał pójść do pracy wiec pewnie wróci jeszcze bardziej chory

) 
żeby się okazało, że te wyniki są jednak w porządku.
zmniejsza obrzmienia i uelastycznia skórę.