|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
Hmmm może mama by ze mną w sobotę po suknię pojechała... Cytat:
|
|
#1322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj ojciec cwaniak juz sobie zdazyl wymienic TZ w sumie jakby sie zawzial moglby to zrobic sam, ale len z niego w sumie sam sobie nie wywazy, a czesto cos tam trzeba poprawic...no coz, bedzie ostroznie jechal do pracy... ma niecale 2km, wiec da rade mysle ![]() sypie sypie a moglby sam snieg ![]() z tej okazji nie wybieram sie dzis na seminarium taka niesprzyjajaca pogoda, a w sumie na razie nie mam zadnych pytan do promotora to bez sensu byloby sie tam tluc tylko zeby posluchac innych a obecnosci sa nieobowiazkowe ![]() za to jak patrze na kamerki z Tatr to Cytat:
![]() nasi rodzice to zupelnie na odwrot juz od sierpnia zeszlego roku nas poganiaja zeby wszystko zalatwic, bo ktos nam zajmie, choc sami umywaja raczki mama TZ nawet nas gonila zebysmy w koncu nauki zrobili my ogladamy, wybieramy, podpisujemy umowy im pokazujemy tylko co juz zostalo wybrane i mowimy ile kosztuje (bo oni placa Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-14 o 09:11 |
|||
|
|
|
#1323 | ||||
|
Zadomowienie
|
cześć Wam
![]() Cytat:
![]() Jak zużyję ten mój krem to kupię ten polecony przez Was Humektan dzięki za uświadomienie mnie co do "mojego"kremu"bo wydawał mi się dobry,ładnie pachnie i nie zauważyłam jeszcze po nim świecącej się buzi ale pewnie to przede mną więc zmienię go Dzięki za radyJa wczoraj pierwszyraz zastosowałam ten duac żel ,mam nadzieje,że mi pomoże,szukałam po aptekach bo w jednej mi zaśpiewali 70 zł,w innej 59 a w końcu kupiłam za 45 zł Cytat:
to na dach wskakuj ![]() Cytat:
lekarka powiedziała mi"maść" to ja tak zapamiętałam a tu się okazuje,że to żel hehJak na razie nie będę stosowała żadnych oliwek na twarz bo może serio mieć to odwrotny skutek jak dla mnie,poczekam. Tancerko idź do dermatologa ale skoro i tak będziesz czekała ponad miesiąc to spokojnie się możesz już zapisać a w między czasie zdecydujesz co chcesz mu powiedzieć i czy chcesz spróbować ten żel co ja mam.szczerze mówiąc suknia nie w moim stylu,nie podobają mi się drapowania,ale każdy lubi co innego pomierz sobie suknie i zobacz na sobie co Ci się najbardziej będzie podobało ![]() Tancerka ma racje co do tego tiulu-ładnie wygląda u niskich dziewczyn,sama na sobie wypróbowałam (co się mierze to inaczej jest )Cytat:
uspokój mamę,będzie dobrze
|
||||
|
|
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie się nie wtrącają i myślę, że nie będą Tesciowa jedynie pwoiedziała, że po co takie duże wesele. No a jak zrobili listę to ledwo w 60 osobach się zmieścili. (liczymy gości po połowie, bo nasz rodziny są podobnej wielkości)
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() Ale pogoda, a ja akurat wczoraj wymieniłam oponki na zimowe ![]() Paźdzernikowe Pmki lepiej niech sie szykuja na kozaczki i grube swetry brrrrr ![]() Idę Was nadrobić
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
tak oglądam sobie zdjęcia tej koleżanki i myślę: " Kate czy nie kate" ale to Kate z pewnością![]() Szana dzięki Wicie co u nas taka zamieć śnieżna, boję się nawet z domu wychodzić, Tancerka Ty pewnie widzisz to samo zza okna dzisiaj Kurcze zima w połowie października, a gdzie jesień? zgubiła się![]() Obca współczuję tej sprawy z rodzicami, ale masz rację, jeśli tylko możecie powinniście forsować swoje racje, w końcu to Wasz ślub a nie rodziców |
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Można się przyzwyczaić A mnie wkurza bo ja nie lubię sprzątać, wystarczy, że raz posprzątam(w piatek np) i będzie ok![]() Ehh no widac boli ich, ze nie mogli uczestniczyć w dzwonieniu do sali i zespołu. Zwłaszcza, że my już dawno mieliśmy wybrane i nie chodziło o szukanie. Jakbysmy nie wiedzieli na co się zdecydować to bysmy ich poprosili o pomoc. Sala była wybrana zespół tez kwestai dzwonienia i dobrania terminu. Ehh ale widać będą przezywać jak mrówka okres.
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje deszcz i taks ie zastanawiam kiedy wymienić opony na zimówki.
Obca wiesz najlepsze jest to, ze najwiecej o gosciach i liczbie gadał tata Tż, a z tego co widzę to grosza nie zamierzaja nam dołożyć na cokolwiek, jak w związku z tym śmie się jeszcze odzywać i mówić, że "od samej ich strony będzie z 80..." Pomyślałam sobie wtedy tylko, ze te jego 80, to chyba trawę z trawnika jeść bedzie i deszczówkę pić, bo ja jego fanaberii sponsorować nie zamierzam
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-14 o 09:29 |
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Rodzice po prostu strzelili focha A niech se gadają co chcą przynajmniej jakiś temat do rozmowy na zmówinach będą mieli ![]() A tak do niczego nam sie nie wtrącają(na razie ).
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wydaje mi się, że będzie ok, trzeba tylko chyba te drapowania , niewiem- w ukosie zrobić,co mnie trochę wydłuży, i koronkę z jakimś wydłużającym wzorem i do tego wybrać np. bukiecik z kalii (z nieobciętymi łodygami- też taki wydłużający). No i może buty z czubkiem, chociaż te to chyba i tak będą niewidoczne... A tak naprawdę to mi się zawsze podobało co innego niż wszystkim, i nawet mój TŻ jak się poznaliśmy mówił:" a ktośtam z kimśtam zrobili tak", a ja na to, że ja nie jestem ktośtam z kimśtam, tylko jestem sobą ).---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
). Ważne, żeby były drapowania i koronki . Chociaż nie mówię, że jak przymierzę inną i mi się spodoba to nie wezmę, chociaż to malo prawdopodobne, bo te drapowania mi się podobają odkąd tylko się pojawiły ).
|
||
|
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie u tesció najbardziej wkurza to, że: czemu zespół taki drogi, po co tyle gości (jak pisałam tż ledwo w 60 osobach sie zmieścił) i jakby płacili to by mogli narzekać. Ale nie płacą i nie rozumiem po co takie głupie gadanie. Sa naprawdę w porządku, ale pod tym względem(kasy) mnie wkurzają. I nie dlatego, ze tztowi się nie dołożą tylko tym głupim gadanie: po co to, a czemu takie drogie. No ale nasz rodziny to 2 róźne światy pod tym względem.
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- [QUOTE=lain;14722679]Cześć ![]() a w obrebie jakiej archidiecezji mieszkasz? wiekszosc archidiecezji ma swoja www na ktorej sa wszelkie informacje nt. nauk i poradni - gdzie, kiedy, co i jak ![]() Bydgoska .
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to trzymam mocno kciuki! a u mnie o dziwo świeci słoneczko lało cały czas,wczoraj było okropnie a dziś słońce tylko zimno strasznie![]() Cytat:
![]() Z tym sprzątaniem to może się u Ciebie zmienić jak będziesz miała swoje mieszkanie,może wtedy staniesz się bardziej podobna do mamy nie no żartuję ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegapiłam Twoje pytanie w poniedziałek ![]() Cytat:
Cytat:
Ale takiego Porsche bym nie kupiła![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale śnieg Strasznie się cieszę, że wymieniłam wczoraj te oponki, bo dziś na letnich bym się niegdzie nie ruszyła. A dziś kozaczki trzeba założyć. Najlepsze jest to, że kupiłam zamszowe saszki i jak dotąd tylko raz je ubrałam![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A dziś 248 dni I wiecie co rozważamy - chyba zamiast autobusu zafundujemy wszystkim gościom nocleg.
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-10-14 o 10:08 |
|||||||
|
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się nie musze martwić ee tam nie ma co się przejmowac jednym uchem wpuszcze drugim wypuszczę Jak cos zaczna wymyślać to tym bardziej się nie zgodzę i zrobię po swojemu, na złość ![]() Zobaczymy co a tych zmówinach będzie gadanie, na pewno zdam Wam relację ![]() ![]() ![]() A co do sprzatania to watpię Ja posprzatam raz i wystarczy![]()
|
|
#1337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
ButterBear zastanów się lepiej nad tym bolerkiem lub czymś podobnym...do Twojej sukni chyba średnio będzie pasować ale jakiś grubszy szal chyba się może przydać... ![]() Cytat:
Mój tata mi wczoraj proponował babcine futro z misia Cytat:
![]() Ja to bym chyba przegryzła ich jakby się tak rzucali...mama tżta tylko Nam mówiła kogo powinniśmy zaprosić ale za każdym razem podkreśla, że jeśli nie chcemy to spoko bo to Nasza decyzja |
|||
|
|
|
#1338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Inaczej się nie dało, bo Tż nie ma z nimi dobrego kontaktu, a ja póki co wcale, bo my w Krk, a oni u siebie. Co do wtrącania się w załatwianie, to ja wszystko załatwiam przez neta ![]() Tak się umówiłam na mierzenie sukni, wstępną rezerwację sali i omówienie warunków, poznałam oferty DJ'ów i się na dziś z jednym umówiliśmy, koresponduję w sprawie indywidualnie robionej biżuterii do sukni, a wczoraj wysłałam mailem pytanie o koszt wynajmu autobusu do transportu gości Kocham internet ![]() Bałam się kosztów tego transportu, bo się naczytałam że drogo wychodzi, a PKS mnie bardzo miło rozczarował ![]() Za transport z domu Tż do kościoła (ok13km) i po ślubie do zajazdu (11km)-160zł. A w nocy z zajazdu do miasta i rozwiezienie po nim gości, a dalej do domu Tż-100zł. Śmiałam się wczoraj do Tż, że z taboru w większości nowych autobusów powinniśmy wynająć Autosan Wydaje mi się, że cena w porządku? ![]() I zastanawiam się czy nie zrobić dla gości dwóch kursów powrotnych np. o 0:30 i 2:30 Raczej nie przewiduję, żeby impreza dłużej trwała, ale to jeszcze przy zapraszaniu czy potwierdzaniu z gośćmi porozmawiamy.
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny!
Byłam wczoraj u jubilera. chciałam wybrać obrączki.. siedziałam tam chyba z 30 minut.. a kobieta była tak niemiła!! ale jak na mnie nakrzyczała, że do mojego pierścionka nie pasuje obrączka z mieszanego złota to się wkurzyłam;/ i wyszłam. Odechciało mi się poszukiwań..;/ Poszliśmy później z Tż do jeszcze jednego jubilera. Okazało się, że mają tam obrączki firmy, której nam się juz coś podobało. Ale w ciągu kilku dni on zmienił zdanie;/;/;/ chyba zwariuje;/
|
|
#1340 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Lain jak chcesz śniegu to zapraszam do mnie. Jak wstałam to nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam za oknem. Jest BIAŁO! 14 października a taka warstwa śniegu, jakby styczeń był i ciągle pada ![]() Cytat:
ale dobrze, że teraz o tym się dowiedzieliście, to załatwicie sobie poradnie szybciej![]() Cytat:
aż ciężko sobie wyobrazić! Jak ona normalne ciuchy kupuje?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony lepsze takie podejście niż jakby była obojętna![]() Co do załatwiania, to my też wszystko załatwialiśmy sami, ale konsultowaliśmy z rodzicami nasze wybory i myślę, że miło im było, że pytaliśmy ich o zdanie i mieli swój udział z tym, że cały czas podkreślali, że to my wybieramy![]() Certina trzymam kciuki!
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kursu to 0:30 może być za wczesnie, bo przecież w tym czasie oczepiny są. No i nieładnie by wyglądało jakby goście się zmyli, bo autobus czeka.
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłe rozczarowanie![]() A dwa kursy to bardzo dobry pomysł Cytat:
Bardzo dobrze że wyszłaś ![]() Spoko. Znajdziecie Jeszcze chyba macie trochę czasu
Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2009-10-14 o 10:27 |
||
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No szaleje szaleje No nasi tez wiedzieli jaki zespół, jaka sala. No ale chyba sami chcieli dzwonić. Chyba cały czas traktują nas jak dzieci, które nic o zyciu nei wiedzą i cały czas trzeba nas prowadzić za rączkę
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Szana to było jednorazowe, na co dzień nikt się nie wtrącał z rodziców jak narazie, po części dlatego, ze ims ię wydawało, ze to kupa czasu... Szczególnie memu ojcu, bo jak to powiedział "moim braciom załatwił wesele w pół roku i poc o ja wymyślam, na 1,5 roku przed!!!", tyle, że te wesela były 16 i 13 lat temu
Obca może nie tyle chcieli dzwonić, co usiąść z Wami i sie zastanawiać "hmmm kogo by tu wybrać..."
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-14 o 10:26 |
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
No jeszcze jakieś 50 dni do ślubu.wykonanie ok 14 dni.. dobrze byłoby mieć je wcześniej.. więc zostały Nam 3 tygodnie:P
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my liczylismy 1000 zł na autobus, bo chcemy klimatyzowany jakis nowszy i myslelismy o dwóch kursach ok 1:30-2:00 a drugi ok. 3:00-4:00 ale właśnie teraz rozważamy wynajęcie pokoi dla wszystkich gości, bo to mniej zachodu dla nas.
|
|
#1347 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czas szybko leci ![]() tzn nocleg po weselu tak? Cytat:
tak tylko zaproponowałam,może by teściowej się zrobiło milej i by już tyle nie gadali co macie jak robić ![]() czekam na tę relację mówisz,ze aż tak podobna do mamy nie możesz być? i zauważyła ,że jest to bardzo praktyczne -utkwiła mi w głowie jej wypowiedź ![]() Cytat:
tylko z tym kursem o 00:30 to chyba nie bardzo,jednak to po oczepinach dopiero będzie i tak jakoś za wczas myślę ![]() Cytat:
dobrze,że takie babsztyle to tylko wyjątki są ![]() bez nerwów,znajdziecie dla siebie obrączki ,idźcie do innego jubilera i już
|
||||
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie w tym sęk, że wiedzieli jaką sale chcemy i zespól. (rodzice powiedzieli, że ta sala i koniec i ja też tylko tą chciałam)No i zadzwoniłam i ustaliłam termin Ehh nie ma lekko zobaczymy co na tych zmówinach powiedzą i co ich boli hehehe
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wtrącanie rodziców to moi są super, bo nic sie nie wtrącają, za to matka tż chce się wpieprzać, ale ją od razu z tz gasimy. Z reszta pisalam Wam o tym a teraz w ogóle doszly nowe ciekawe okoliczności, ale to nie do opisania na forum
|
|
#1350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wzgardziłam zajęciami i zaraz po śniadaniu (a zakupy już zdążyłam zrobić!) siadam i się uczę, bo mam trochę tego ![]() A co do wtrącania się rodziców... Mi mamusia załatwiła salę, fotografa i Kościół, bo nie miałam czasu do domu jechać. Listę gości ustaliłyśmy wspólnie (dużo tego nie ma, bo to przyjęcie). Rodzice TŻ w ogóle nic się nie wtrącają, bo dopiero ostatnio zaczęli się ślubem interesować... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

nie mam aż tak dobrej wyobraźni, a boję się własnego złego wyboru i mam z tego powodu doła.
Dlatego właśnie Demetriosa 941 pójdę mierzyć dopiero po diecie, bo jak zmierzę dużo za małą to boję się, że nie będę chciała jej więcej widzieć. Chociaż i tak Ja nie wiem na co liczę, bo nawet jak nosiłam rozmiar 40, to brzuchol i tak miałam - to takie moje genetyczne dziedzictwo. 
Miałam po południu jechać do Poznania do biblioteki ale nie da rady. 

a moglby sam snieg