Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 00:15   #2611
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mobilizuję się, aby zjawić się w Rzabbostwie w przyszłym tygodniu.
My juz jesteśmy na Nutramigenie, ale antos częsciej i mniej też nie chce jeść.
To juz sie ciesze
Hmm no nie dziwie sie, bo moje nutramigenem pluly a potem to juz nawet patrzec nie chcialy

Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 07:34   #2612
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Dziewczyny karmiące piersią - można jeść gruszki? A jajka?
Jem wszystko, z umiarem

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Wybrałam sie rowerem do sklepu, w sumie tylko 1 km od domu a tak przemarzłam, że chyba na noc wezme jakis rutinoscorbin.

Mamy tez śpiworek, juz jakis tydz. temu kurier przywiózł.
Bardzo fajny jest ale jeszcze go nie używaliśmy. Jak dalej bedzie tak zimno to chyba założe go na stałe.
Mam nadzieje, ze Cie chorobsko ominie
Spiworek swietny, ladne kolorki.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem u Rodziców, bo jutro od rana Mama zostaje z Zuzką, więc od razu piszę...chciałam Was prosić bardzo o kciuki...te duże i te małe...a wiadomo że wizażowe kciuki potrafią wszystko jutro o 9.30 mam sprawę o alimenty...strasznie się boję bo to moja pierwsza wizyta w sądzie Mam nadzieję jednak że pójdzie dobrze i jakoś przetrwam ten stres...

Lecę dalej się przygotowywać...jutro się odezwę
Trzymajcie się ciepło...buziaki
Karolinka zaciskam za Ciebie kciuki, przede wszystkim za Twoj spokoj

Czesc dzieweczki!
Ania wczoraj odstawila wielka walke przed snem, w koncu padla jak mucha. Przed chwila Ja karmilam, teraz znowu zasnela. Ciekawe, ile jej sie uda przespac
Musze meza pochwalic, po ostatniej pogadance wczoraj caly wieczor zajmowal sie Aneczka, nawet mialam szanse na kapiel w wannie (pierwsza od urodzenia Ani) oraz dwa rozdzialy ksiazki Oby tak zostalo

No to zabieram sie za ksiegowosc, moze troche mi sie uda popracowac...

Dobrego dnia mamusie!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 07:54   #2613
skierka1981
BAN stały

hej ale u nas dziś wieje, masakra. mam nadzieję ze torszkę ciszej będzie potem bo muszę iść do sklepu i na pocztę. Amelk po wczorajszym marudnym dniu poszła grzecznie spac ok 20 i do teraz ale już się kręci. a w nocy jadła tylko 2 razy.
oki uciekam bo się obudziła
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 08:32   #2614
katarzynka00
Zakorzenienie

Hej
Cass, mąż mówi ze to nie jest dobry sprzet.Nawet mi tlumaczyl,Staralam sie wczoraj zakodowac i tylko tyle zapamietalam ze to nie dobrze ze ma tak duzy zoom, bo czym wiecej soczewek tym gorsza jakosc, czy cos.
W tym przedziale cenowym proponuje:
http://www.allegro.pl/item777948727_...alon_w_wa.html

http://www.allegro.pl/item777953868_...strybucja.html

http://www.allegro.pl/item772796882_..._pam_2_gb.html

http://www.allegro.pl/item759181491_sony_dsc_w110.html (to dodał wykrzyniki!!!!)
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 08:38   #2615
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
1. hmmm ok 10 stopni - ten kombinezon to nie zimowy tylko taki cienki jesienny

2. normalnie po prostu przed samym wyjsciem go karmie, jesli spi to go rozbudzam zmiana pieluchy, przebieraniem i wtedy daje jesc, potem ubieram i fryk do wozeczka - musze wychodzic o tej samej porze bo teraz mamy jedno auto i jezdze po Eryka do przedszkola z malym autobusem, ktory jezdzi co godzine niskopodlogowy i zawsze musze o tej samej wyjsc co do minuty

3. mozna jesc gruszki, jajka tez jem - jesli Twoje dziecko toleruje nabial to nie ma problemu

A, z rozbudzaniem to też by mi się udawało , myślałam, że Marcel ma już taki swój wewnętrzny rytm ustalony.

To zjem gruszkę, jajko na razie sobie daruję, bo od tygodnia nie jem nabiału, żeby sprawdzić, czy to nie on jest winny problemów z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej, jajka to jak najbardziej ja jadłam póki się nie dowiedziałam że Amelka ma skazę. a gruszki chyba nie bardzo z tego co wiem, najbardziej bezpieczne jabłka, ja jem winogrona i Amelka dobrze reaguje a też mają pestki. jem też banany ale podobno powodują zatwardszenia u dzieci. to zjem z jednego na tydzień. no i cytrusy nie. moim zdaniem musisz spróbować zjeść i poczekać z dzień dwa na reakcję i wtedy się dowiesz
a i mi położna mówiła że brzoskwinie w puszce można
skierko a jakie były objawy skazy białkowej u Amelki?
Jabłka też mają pestki, podobnie jak winogrona
Banany jem i to sporo, Kuba robi normalne rzadkie kupki z grudkami.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz to napisz

kurcze ale w takie zimno jak jest np. u mnie to muszę założyć rajtki
u mnie było dzisiaj 0 stopni, teraz będzie pewnie jeszcze zimniej bo wiatr wieje

ja jadłam i jem gruszki, co do jajek to się boję i jeszcze ich nie jadłam
(...)
mmm, pepsi
ale o kofeinie to młody by dostał dopiero powera, ja to piję melisę
Napiszę (jak znajdę )

No tak, skoro masz kurteczki, to rajtki chyba muszą być. Ja mam kombinezon (fotka w albumie ) i wkładam Kubę w śpiochach i skarpetkach.

Kolejny głos na gruszkę

Cytat:
Cześć Dziewczyny
(...)
Dzisiaj jestem u Rodziców, bo jutro od rana Mama zostaje z Zuzką, więc od razu piszę...chciałam Was prosić bardzo o kciuki...te duże i te małe...a wiadomo że wizażowe kciuki potrafią wszystko jutro o 9.30 mam sprawę o alimenty...strasznie się boję bo to moja pierwsza wizyta w sądzie Mam nadzieję jednak że pójdzie dobrze i jakoś przetrwam ten stres...
, dasz radę

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
ja dzisiaj też poczyniłam zakupy dla młodego - jedzeniowe od 4 m-ca
A zamierzasz dawać już coś przed upływem 6. miesięcy?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Antonio je w kratkę chyba... Dziś znowu marudził rano przy śniadaniu, wypił 80ml, po czym na reszcie mleka zrobiłam mu kleik i zjadł bardzo chętnie. A jak się cieszył i otwierał buzię
Popołudniu to samo, więc dostał deserek owocowy po mleku i również chętnie zjadł. Czyżby nie lubil mleka? . Dzisiejsze jedzonko było już wcześniej testowane i nie było żadnych sensacji. Jutro zamierzam zrobić powtórkę i zobaczę, czy to tylko przypadek, czy faktycznie zjadłby już coś konkretniejszego.
Może tu jest pies pogrzebany? za ładne jedzenie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Musze meza pochwalic, po ostatniej pogadance wczoraj caly wieczor zajmowal sie Aneczka, nawet mialam szanse na kapiel w wannie (pierwsza od urodzenia Ani) oraz dwa rozdzialy ksiazki Oby tak zostalo

Cytat:
hej ale u nas dziś wieje, masakra. mam nadzieję ze torszkę ciszej będzie potem bo muszę iść do sklepu i na pocztę.
U nas też nieźle wieje, znów dziś nie pójdziemy nawet na balkon

Cass a ten śpiworek zmieści się do gondoli? Nie będzie wtedy Kubie za ciasno?

========================

Kuba dziś wstał o 2. I nie mógł zasnąć po kąpieli od razu, jak zwykle, trzy podejścia robiłam w ciągu pół godziny - co wypadł mu smoczek, to kwękał. Coś mi się psuje ten dzieć Ale za to znów udało mi się Go zagadać po kąpieli i nie płakał

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-10-14 o 08:51
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 08:58   #2616
skierka1981
BAN stały

Miramej z jabłkami to fakt mają pestki ale w szpitalu tak mówili że to najbezpieczniej. po moim jedzeniu bananów Amelka też robi normalne kupki. sama nabrzłam ochoty na gruszkę co do skazy to Amelkę wypryszczyło na buźce mocno, z początku myślałam że to potówki ale nie przechodziło to do lekarza który stwierdził skazę. od tamtej pory zero mleka serów, jogurtów, jajek słodyczy (chociaż podjadam jakieś ciastka czasami - wczesniej po ciastkach u Amelki wyskakiwało znowu na buźce a teraz chyba zaczyna się uodparniać bo tylko na szyjce się czerwieni wtedy). jeszcze jak Amelka miała takie pryszcze to przez tą skazę robi się bardzo sucha skóra, po ocy twarz cała suchutka, dlatego przepisaną miała maść taką robioną w aptece ale śmierdziała owieczką - takim tłuszczem i ciężko z nią było - wszystko tłuste ręce ubrania...przez przypadek doszłam że emolium jest dużo lepsze i kupiłam. smarowałam często w dzień i na noc. z czasem jak nie jadłam nabiału to zaczęło się goić i eraz ma ładną buźkę. a i jeszcze miała wtedy suche uszka i takie charzkterystyczne dla skazy jest to że przy płatkach uszu robią się ranki i wygląda to tak jakby ucho było naderwane.teraz już doszłyśmy do porządku ze wszystkim. ciałko całe jej smaruję emolium co drugi dzień po kąpieli a buźkę z raz dziennie wystarczy. i takie to nasze przeboje ze skazą.

Załącznik 2582903

tak wtedy Amelki buźka wyglądała mniej więcej ale bywało gorzej

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-14 o 09:01
Stary 2009-10-14, 09:41   #2617
Miramej
Zakorzenienie

skierka dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
A Amelka dostałą tych krostek od razu po porodzie, czy po jakimś dłuższym czasie?

Na zdjęciach, które wstawiałaś niedawno widać, że teraz ma ładną skórę

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-14, 09:50   #2618
skierka1981
BAN stały

Cytat:
skierka dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
A Amelka dostałą tych krostek od razu po porodzie, czy po jakimś dłuższym czasie?

Na zdjęciach, które wstawiałaś niedawno widać, że teraz ma ładną skórę

ja urodziłam 20 lipca a ze skazą byłam 18.08 czyli prawie w miesiąc po. po odstawieniu nabiału i smarowaniu emolium doszło do poprawy w około 2-3 tyg. teraz już ok, tylko jak zjem jakieś słodycze to szyjka sie zaczerwienia ale uźka ok a jak już coś się pojawia to pojedyńcze krostki. będę jutro to zapytam czy mogę spróbować zjeść np jogurt albo jajko. może coś będę mogła wprowadzić spowrotem, najbarziej mi brakuje jogurtów i mleka piję wapno żebym się nie posypała bez białka a i witaminy też musiałam kupić (falvit mama) bo włosy też wychodzą
Stary 2009-10-14, 10:25   #2619
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja urodziłam 20 lipca a ze skazą byłam 18.08 czyli prawie w miesiąc po. po odstawieniu nabiału i smarowaniu emolium doszło do poprawy w około 2-3 tyg. teraz już ok, tylko jak zjem jakieś słodycze to szyjka sie zaczerwienia ale uźka ok a jak już coś się pojawia to pojedyńcze krostki. będę jutro to zapytam czy mogę spróbować zjeść np jogurt albo jajko. może coś będę mogła wprowadzić spowrotem, najbarziej mi brakuje jogurtów i mleka piję wapno żebym się nie posypała bez białka a i witaminy też musiałam kupić (falvit mama) bo włosy też wychodzą
Dzięki za odpowiedź , już podejrzewałam Kubę o tę skazę, bo co i rusz Mu coś wyskakuje, ale to są pojedyncze krostki, więc chyba to nie to.
Ja też muszę zacząć brać witaminy, kupiłam Feminatal N, dogadałam się z pediatrą, że przez miesiąc ja biorę swoje witaminy, a przez następny Kuba Cebion Multi i tak w kółko . Na razie z włosami mi się nic nie dzieje (odpukać )

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-14, 10:36   #2620
katarzynka00
Zakorzenienie

przy chwili wolnego czasu skacze po watkach i pomyslalam ze mamusie karmiace piersia beda zainteresowane dyskusja na ten temat u mam wrzesniowo-pazdziernikowych.Dziewczy na/mama pisala prace mgr nt: wpływ diety kobiet w ciąży i karmiących na skład mleka kobiecego.To tak akby ktoras miala ochote.

Stary 2009-10-14, 11:00   #2621
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej mamcie
przelecialam tylko co naskrobalyscie i tak :
Magi jestem z toba calym sercem -bedzie dobrze!!!musi byc!!
Karolinka witaj trzymam kciuki za rozprawe-daj znac jak bedziesz juz po

Nie mialam wczoraj czasu na wizaz bo byla u mnie moja przyjaciolka ktora odradzala mi mycie glowki malej szamponem nawet takim na ciemieniuche jej mala tez miala duzo wloskow i nie myla szamponem tylko kapala ja w emulsji Emolium i wloski tez tym myla i nie oliwkowala glowki tylko przed kapaniem nakladala oliwke i wyczesywala -postanowilam posluchac jej rad-zobaczymy

dla mnie lepiej ze nie bede myc glowki szamponem bo to dlugo trwa a teraz jak mala tak placze to nie chce ja meczyc w tej wanience-wczoraj owinelam ja pieluszka i probowalam wlozyc do wanienki myslac ze nie bedzie placzu ale jeszcze nie zdazylam ja zamoczyc a juz plakala- a mi serce w srodku wiec tylko oplukalam ja ta woda i wloski tez i jak wyciagnelam to byla cisza

czytalam na innych forach gdzie mamuski tez pisaly ze ich dzieci lubiace sie kapac nagle zaczely plakac az samo przeszlo wiec mam nadzieje ze Weronika znowu polubi kapiel

moje dziecie obudzilo sie dzis o 3.00 i nie chcialo zasnac-walczylam z nia do 4.30 ale za to wstala dopiero o 9.00

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:05   #2622
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam mamusie - macie cudowne smyki ;] ja czytuje was czytje ;] malo sie udzielam bo jak skoncze cyztac to nie wiem kto co pisal i nie pisze, wpladalam sie pochwlaic dzidziem naszym. My nadal po lekarzch chodizmy ale coraz wiecej ich skreslamy z listy, ja korzytsam z okazji ze mlodziez spi pisze i wklejam fotki

Ty ktos mowil o opryszcze - tez cyztalam ze lepiej zeby diecko nie mialo styku z tym wirusem ! dlatego jak siorka moja ma to nawte na pol metra do Nataniela nie podchodzi !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:32   #2623
katarzynka00
Zakorzenienie

ale wstretna pogoda.Nie ma mowy zeby dzis wyjsc na spacer.Psda,mrzy wieje i tak na zmiane z roznym nasileniem.Ale teraz te nasze dni w domu beda szaro-bure
Chyba wyskocze z mala gdzies na kawke.Zawsze to jakies urozmaicenie.No i na poczte musze odebrac kombinezinik za zaledwie 7zl Udalo mi sie wylicytowac.

Stary 2009-10-14, 12:11   #2624
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jeszcze raz dziękuje Wam za wsparcie i dla każdej z osobna wielki

Nie nadrobie wątku, bo mały daje mi popalić. Non stop płacze, cały dzień, z nocna przerwą. Masakra. Nic nie pomaga, nie mam pomysłów. Jestem wykończona fizycznie i psychicznie Teraz złapał ok.15 minutową drzemkę ze zmęczenia.

Kasiu, jak dobrze pamiętam, malowałaś na ścianie kotki w oparciu o szablon, prawda? Muszę pomóc siostrze w malowaniu dmuchaca z szablonu, proszę o wskazówki

Potrzebuje jeszcze dobrego podkładu do cery suchej, ważne żeby dobrze kryjący i jakiegoś pudru w kamieniu. Proszę Was o radę.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:11   #2625
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka

Budze sie rano, wyglądam przez okno a tam... śniegu po kostki Ale nas zima zaskoczyła Wieje, snieg pada...ponuro

Kuba ucina drzemke, chyba ta pogoda tak na niego działa bo juz spi dosc długo.
Nocka mineła dobrze, wyspalismy sie. Obiad juz naszykowałam.
Podsmazyłam piersi z kurczaka i dodałam taki sos z torebki Winiary (kurczak w sosie smietanowo-ziołowym). Do tego ugotowałam makaron i czekam na TŻ az wroci ze szkoły.

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Strasznie rzadko ostatnio tu bywam, a to przez to że mieszkamy z Małą znowu same u Nas w mieszkanku (tak się za nim stęskniłam), z moim komputerem coś się stało i wywala mnie z Wizażu...czytam co u Was, ale nie mogę odpowiedzieć...muszę wziąć brata żeby zobaczył co się stało...

Lecę dalej się przygotowywać...jutro się odezwę
Trzymajcie się ciepło...buziaki
Cześć Karolinko

Oczywiście ja także trzymam mocno kciuki aby wszystko sie udało. Zadj nam relacje jak poszła rozprawa.

Cytat:
Cass kupilismy Gerberki - jablka, jablka z jagodami, jablka z marchewka, jablka z brzoskwinia i soczki jablko i winogrona

troche deserkow juz sama zjadlam - pycha
Ja tez kupuje Gerbera ale tez Bobovite. Np. jabłuszka z marchewka lepsze są z bobovity

Ja tez podjadam Kubusiowi

Cytat:
Antonio je w kratkę chyba... Dziś znowu marudził rano przy śniadaniu, wypił 80ml, po czym na reszcie mleka zrobiłam mu kleik i zjadł bardzo chętnie. A jak się cieszył i otwierał buzię
Popołudniu to samo, więc dostał deserek owocowy po mleku i również chętnie zjadł. Czyżby nie lubil mleka? . Dzisiejsze jedzonko było już wcześniej testowane i nie było żadnych sensacji. Jutro zamierzam zrobić powtórkę i zobaczę, czy to tylko przypadek, czy faktycznie zjadłby już coś konkretniejszego.
A może dodawaj do mleka kilka łyzeczek deserku? Moze mu poskauje. Czytałam, że niekrore mamy tak robia jak dzieci nie chca jesc deserkow lub pic mleka.
Moj dzisiaj nie chciał jesc jabluszka z marchewka, było za kwasne wiec włożyłam pol deserka do butelki, dolałam wody i wyszedł taki gesty sok. Mały wcinał az mu sie uszy trzesły.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze Cie chorobsko ominie
Spiworek swietny, ladne kolorki.

Dziękuje

My mamy kolor grafitowy.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Hej
Cass, mąż mówi ze to nie jest dobry sprzet.Nawet mi tlumaczyl,Staralam sie wczoraj zakodowac i tylko tyle zapamietalam ze to nie dobrze ze ma tak duzy zoom, bo czym wiecej soczewek tym gorsza jakosc, czy cos.

http://www.allegro.pl/item759181491_sony_dsc_w110.html (to dodał wykrzyniki!!!!)
Dziękuje mężowi i Tobie

Potem pokaże TŻ-towi te linki i może cos wybierzemy

Cytat:
z grudkami.Cass a ten śpiworek zmieści się do gondoli? Nie będzie wtedy Kubie za ciasno?
Do gondoli to sie nie zmiesci ale niedlugo juz przerzucamy sie na spacerowke

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam mamusie - macie cudowne smyki ;] ja czytuje was czytje ;] malo sie udzielam bo jak skoncze cyztac to nie wiem kto co pisal i nie pisze, wpladalam sie pochwlaic dzidziem naszym. My nadal po lekarzch chodizmy ale coraz wiecej ich skreslamy z listy, ja korzytsam z okazji ze mlodziez spi pisze i wklejam fotki
Witaj
Wpadaj do nas częściej.
Fotki są świetne a Natanielek to prawidziwy przystojniak Ta druga fotka - w stroju pilota poprostu extra

Cytat:
ale wstretna pogoda.Nie ma mowy zeby dzis wyjsc na spacer.Psda,mrzy wieje i tak na zmiane z roznym nasileniem.Ale teraz te nasze dni w domu beda szaro-bure
Chyba wyskocze z mala gdzies na kawke.Zawsze to jakies urozmaicenie.No i na poczte musze odebrac kombinezinik za zaledwie 7zl Udalo mi sie wylicytowac.
Czy my go juz widziałyśmy?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:20   #2626
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie nadrobie wątku, bo mały daje mi popalić. Non stop płacze, cały dzień, z nocna przerwą. Masakra. Nic nie pomaga, nie mam pomysłów. Jestem wykończona fizycznie i psychicznie Teraz złapał ok.15 minutową drzemkę ze zmęczenia.

Kasiu, jak dobrze pamiętam, malowałaś na ścianie kotki w oparciu o szablon, prawda? Muszę pomóc siostrze w malowaniu dmuchaca z szablonu, proszę o wskazówki

Potrzebuje jeszcze dobrego podkładu do cery suchej, ważne żeby dobrze kryjący i jakiegoś pudru w kamieniu. Proszę Was o radę.
ja polecam Color Stay Revlona do skory normalnej i suchej oraz puder Cremme Puff MF-tylko odrobine zeby zmatowic u mnie wyglada super a na codzien uzywam mineralnego Estee Lauder-zakupilam ostatnio i jest super tak samo jak sypki Clinique

z tanszych podkladow dobry jest tez Rimmela Lasting Finish

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:31   #2627
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
przy chwili wolnego czasu skacze po watkach i pomyslalam ze mamusie karmiace piersia beda zainteresowane dyskusja na ten temat u mam wrzesniowo-pazdziernikowych.Dziewczy na/mama pisala prace mgr nt: wpływ diety kobiet w ciąży i karmiących na skład mleka kobiecego.To tak akby ktoras miala ochote.
Właśnie też na to trafiłam

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Nie mialam wczoraj czasu na wizaz bo byla u mnie moja przyjaciolka ktora odradzala mi mycie glowki malej szamponem nawet takim na ciemieniuche jej mala tez miala duzo wloskow i nie myla szamponem tylko kapala ja w emulsji Emolium i wloski tez tym myla i nie oliwkowala glowki tylko przed kapaniem nakladala oliwke i wyczesywala -postanowilam posluchac jej rad-zobaczymy

dla mnie lepiej ze nie bede myc glowki szamponem bo to dlugo trwa a teraz jak mala tak placze to nie chce ja meczyc w tej wanience-wczoraj owinelam ja pieluszka i probowalam wlozyc do wanienki myslac ze nie bedzie placzu ale jeszcze nie zdazylam ja zamoczyc a juz plakala- a mi serce w srodku wiec tylko oplukalam ja ta woda i wloski tez i jak wyciagnelam to byla cisza

czytalam na innych forach gdzie mamuski tez pisaly ze ich dzieci lubiace sie kapac nagle zaczely plakac az samo przeszlo wiec mam nadzieje ze Weronika znowu polubi kapiel
A czemu odradzała? Ten Musteli jest już dla noworodków. Ja robiłam wcześniej dokładnie tak, jak Twoja znajoma, ale nie pomagało i Kubuś się niecierpliwił Teraz na początku myję przez chwilę główkę szamponem, zostawiam pianę a w tym czasie myję ciałko, potem spłukuję szampon i już.

czekoladko, a może Weronice zimno?

Cytat:
Śliczny dzidź I jaki już duży

Cytat:
U nas tak samo . Pokaż kombinezon

Cytat:
Dzień dobry

(...)

, popłakuje, marudzi, czy krzyczy? Pewnie jesteś sama teraz?
Z podkładem nie pomogę, bo mam mieszaną cerę.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemka

Budze sie rano, wyglądam przez okno a tam... śniegu po kostki Ale nas zima zaskoczyła Wieje, snieg pada...ponuro
(...)
Do gondoli to sie nie zmiesci ale niedlugo juz przerzucamy sie na spacerowke
U nas strasznie wieje, w nocy gdzieś w Gdańsku wiatr połamał 3 drzewa i one zniszczyły 20 samochodów

Jak do gondoli nie wchodzi, to nie kupię - chcę, żeby Kuba właśnie w gondoli przejeździł zimę.

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-14, 12:32   #2628
syla39
Wtajemniczenie

U mnie bez sniegu ale za to przymrozki. Wystawilam mala na taras ale pospala moze z pol godziny. Ostatnio w ogole malo spi, ucina sobie tylko drzemki. Dobrze ze chociaz w nocy spi i daje nam pospac. Budzi sie tylko na karmienie 2 czasami 3 razy.

Miramej chyba pytala... Gruszek nie jadlam, tylko raz w szpitalu jak podali na deser, ale jajka juz jadlam i nic malej nie bylo. W ogole zaczynam pomalu wszystko wprowadzac do jadlospisu. Np. wiem juz ze nie powinnam jesc ryby, malej wyskakuja po niej krostki. Jadlam tez czekolade i tez nic

Maggi ja tez polecam z podkladow revlon color stay i max factor lasting performance

Ciekawe jak Karolinka po rozprawie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:49   #2629
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

dziekuje dziwczyny ;] ja mowie ja wpadam czesciej w sensie cyztam co psizecie ale za duzo tego tu jest a jeszcze ja nie mam nic do powiedzienia bo ilez mozna sluchac ze nataniel ZNOW u lekarza ze cos tam itd wiec sobie czytam co piszecie i tyle ;]
No a zniedlugo chyba bede w ogole zadko zagladac i udzielac sie bo szukam pracy w snesie chyba znalazlam do konca tygodnia maja miz aodzwnic co i jak i cyz mnie "biora" jesli tak to bede gosciem w domu i na forum no ale zycie nie rozpieszcza nikogo dobrze ze mamuska moja sie dzidziem zajmie ..bo ianczej musialabym go chyba do jakis ciotem podrzucic bo do złobka jakos mi nie pasi za duzo dzieci za duzo chorob a mlody jeszcze "delikatny"

jelsi o szbalony chodzi to - przyklada sie szablon na sciane - i maluje albo pedzlem albo gąbka nasączona farba, pozniej (bynajmniej ja tak robie) myje szablon wycieram i przykladam znow, kilka razy robilam nie myjac szbalonu i zawsz ejakies niedoboki niedociagniecia albo gdzies tam wyjechane wiec wole sobie myc ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-10-14, 12:50   #2630
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
U mnie bez sniegu ale za to przymrozki. Wystawilam mala na taras ale pospala moze z pol godziny. Ostatnio w ogole malo spi, ucina sobie tylko drzemki. Dobrze ze chociaz w nocy spi i daje nam pospac. Budzi sie tylko na karmienie 2 czasami 3 razy.

Miramej chyba pytala... Gruszek nie jadlam, tylko raz w szpitalu jak podali na deser, ale jajka juz jadlam i nic malej nie bylo. W ogole zaczynam pomalu wszystko wprowadzac do jadlospisu. Np. wiem juz ze nie powinnam jesc ryby, malej wyskakuja po niej krostki. Jadlam tez czekolade i tez nic
(...)
Kuba też czasem śpi mniej, bo nie może zasnąć, a potem marudka

A ja się boję wprowadzać nowości, bo jak Kubę boli brzuszek i popłakuje, bo wzdęcia Go męczą, to nie chcę Mu jeszcze dokładać. A czekoladę trzeba ostrożnie, bo może uczulić, w sensie krostki, czy spowodować ból brzuszka?

Dziewczyny, Karola jest po rozprawie, Jej były TŻ nie chce załatwić tego ugodowo , więc następna sprawa w listopadzie. Karola napisze pewnie więcej, jak zajrzy.

Ja mam takie kobinezony i 3 na Kubusiu w albumie

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-14, 13:01   #2631
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja polecam Color Stay Revlona do skory normalnej i suchej oraz puder Cremme Puff MF-tylko odrobine zeby zmatowic u mnie wyglada super a na codzien uzywam mineralnego Estee Lauder-zakupilam ostatnio i jest super tak samo jak sypki Clinique

z tanszych podkladow dobry jest tez Rimmela Lasting Finish
Dziękuję za podpowiedź

Cytat:
Właśnie też na to trafiłam

A czemu odradzała? Ten Musteli jest już dla noworodków. Ja robiłam wcześniej dokładnie tak, jak Twoja znajoma, ale nie pomagało i Kubuś się niecierpliwił Teraz na początku myję przez chwilę główkę szamponem, zostawiam pianę a w tym czasie myję ciałko, potem spłukuję szampon i już.

czekoladko, a może Weronice zimno?

Śliczny dzidź I jaki już duży

U nas tak samo . Pokaż kombinezon

, popłakuje, marudzi, czy krzyczy? Pewnie jesteś sama teraz?
Z podkładem nie pomogę, bo mam mieszaną cerę.

U nas strasznie wieje, w nocy gdzieś w Gdańsku wiatr połamał 3 drzewa i one zniszczyły 20 samochodów

Jak do gondoli nie wchodzi, to nie kupię - chcę, żeby Kuba właśnie w gondoli przejeździł zimę.
Popłakuje i krzyczy i tak od kilku dni Mojeg Małża nie ma w domu od 6.45 do 18.30 czyli muszę sobie radzić.
Nieźle u Was wieje U nas też, ale nie aż tak. Chyba, bo nie wychodzę na dwór.

Cytat:

Maggi ja tez polecam z podkladow revlon color stay i max factor lasting performance

to 2:0 dla Revlona.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
dziekuje dziwczyny ;] ja mowie ja wpadam czesciej w sensie cyztam co psizecie ale za duzo tego tu jest a jeszcze ja nie mam nic do powiedzienia bo ilez mozna sluchac ze nataniel ZNOW u lekarza ze cos tam itd wiec sobie czytam co piszecie i tyle ;]
No a zniedlugo chyba bede w ogole zadko zagladac i udzielac sie bo szukam pracy w snesie chyba znalazlam do konca tygodnia maja miz aodzwnic co i jak i cyz mnie "biora" jesli tak to bede gosciem w domu i na forum no ale zycie nie rozpieszcza nikogo dobrze ze mamuska moja sie dzidziem zajmie ..bo ianczej musialabym go chyba do jakis ciotem podrzucic bo do złobka jakos mi nie pasi za duzo dzieci za duzo chorob a mlody jeszcze "delikatny"

jelsi o szbalony chodzi to - przyklada sie szablon na sciane - i maluje albo pedzlem albo gąbka nasączona farba, pozniej (bynajmniej ja tak robie) myje szablon wycieram i przykladam znow, kilka razy robilam nie myjac szbalonu i zawsz ejakies niedoboki niedociagniecia albo gdzies tam wyjechane wiec wole sobie myc ;]
A mam przyklejać szablon, żeby się nie poruszył? Dodam, że jest spory. I jak zrobić, żeby farba nie podciekła?

Cytat:
Kuba też czasem śpi mniej, bo nie może zasnąć, a potem marudka

A ja się boję wprowadzać nowości, bo jak Kubę boli brzuszek i popłakuje, bo wzdęcia Go męczą, to nie chcę Mu jeszcze dokładać. A czekoladę trzeba ostrożnie, bo może uczulić, w sensie krostki, czy spowodować ból brzuszka?

Dziewczyny, Karola jest po rozprawie, Jej były TŻ nie chce załatwić tego ugodowo , więc następna sprawa w listopadzie. Karola napisze pewnie więcej, jak zajrzy.

Ja mam takie kobinezony i 3 na Kubusiu w albumie
Oh, szkoda Karoli, ale przecież należą się jej alimenty, to po co druga rozprawa. Chore to jakieś.

Kombinezony super, a ten w albumie najładniejszy, bo na przystojnym modelu

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 13:17   #2632
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czekoladko - a macie moze wanne ? moze wykomp sie z mała, moj tez nie lubial do wanienki tzn na pocztaku lubial pozniej cos sie odwidzialo i znow nie lubial to poslauchalam rehabilitanta, podobno dzieci nie lubia w waniece byc kapane bo cuzja sie nie pewnie, mi polecial abym sie wykompala z malym, wiec wchodzilam pod prysznic (bo nie mam wanny) z malym i mylam go z mezem na pol ze tak powiem . Mlodemy sie spodobalo przy okazji spiwalismy mu rozne melodyjki mowilismy co bedziemy robic nawet mlody sie nie zorientowal a juz lezal na automacie i byl oliwkowany - w czasie oliwkowania robie masaz (mam przyklejone na scienie z gazeta krotki kurs masazu niemowlakow) po jakims czasie przeslzismy do wanienki i mlody zachwycony ze moze poplywac ale rytual ten sam oboje nam nim wisimy myjemy ja gorna czes maz dolna czesc ciala lub na odwort spiwamy mowimy co robimy pozniej ja podnosze malca tata wyciaga wanienke i masaz , oliwka pozniej ubranko a w tle leci sobie pozytywka ;] zeby maly słyszal cos znajomego (mamy jakas symfonie bethowena) no i skoncyzl sie okres płaczy a jak zacyzna płakac to my zaraz zacyznamy spwieac głowniej albo mowimy EEEE taki duzy a beczy no co ty (i skutkuje nawet na szczpeianich abylismy juz 3 razy po 3 zastrzyki )

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

hmm do tego szablonu - jelsi jest duzy to mozesz podkleic ta zołta tasma do scian ewentualnie niech kto go trzyma, ja zawsze gablka nakladam farbe wtedy ona nie wyciaga ani nie podcieka, dwa razyz robilam pedlem za 1 razem wsio ok a za drugim podcieklo i musialam zamolowywac to podcieknięte

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-10-14, 13:20   #2633
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Milo, że się odezwałaś I czekam na fotki

Kciuki mocno będę trzymać i Antonio również.

moze tak byc - moj starszy synek nie lubil mleka, jak skonczylam karmic piersia to sztucznego w ogole nie chcial, tylko dodatkowe posilki
Cytat:
Hej

ja mam ten z wykrzyknikami
tylko wtedy jeszcze jak kupowalam kosztowal 3 razy tyle
Cytat:

A, z rozbudzaniem to też by mi się udawało , myślałam, że Marcel ma już taki swój wewnętrzny rytm ustalony.
to zn wiesz napisalam, ze jak spi - ale na ogol sie to nie zdarza, moze ze dwa razy go budzilam ale to juz jakis czas temu, teraz juz w porze wyjscia nie spi bo wie, ze bedziemy wychodzic
Cytat:
no co za swinia
przeciez to o jego wlasne dziecko chodzi - nienawidze takich facetow, moj byly tak samo, grosza na dziecko nie chce dac ale tak to kochany tatus ehhh
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 13:28   #2634
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Popłakuje i krzyczy i tak od kilku dni Mojeg Małża nie ma w domu od 6.45 do 18.30 czyli muszę sobie radzić.
Nieźle u Was wieje U nas też, ale nie aż tak. Chyba, bo nie wychodzę na dwór.
(...)
Oh, szkoda Karoli, ale przecież należą się jej alimenty, to po co druga rozprawa. Chore to jakieś.

Kombinezony super, a ten w albumie najładniejszy, bo na przystojnym modelu
, a już był mniej płaczliwy. Może to pogoda ma taki wpływ? Albo skok rozwojowy . Ja nie lubię być sama, jak Kubuś jest taki marudny, więc ściągam Małża do domu, tylko On może sobie na to pozwolić, bo ma nienormowany czas pracy.

No wieje i dlatego też nie wychodzę.

O TŻ-cie Karoli nie będę nic pisała, bo bana dostanę

Cytat:
czekoladko - a macie moze wanne ? moze wykomp sie z mała, moj tez nie lubial do wanienki tzn na pocztaku lubial pozniej cos sie odwidzialo i znow nie lubial to poslauchalam rehabilitanta, podobno dzieci nie lubia w waniece byc kapane bo cuzja sie nie pewnie, mi polecial abym sie wykompala z malym, wiec wchodzilam pod prysznic (bo nie mam wanny) z malym i mylam go z mezem na pol ze tak powiem . Mlodemy sie spodobalo przy okazji spiwalismy mu rozne melodyjki mowilismy co bedziemy robic nawet mlody sie nie zorientowal a juz lezal na automacie i byl oliwkowany - w czasie oliwkowania robie masaz (mam przyklejone na scienie z gazeta krotki kurs masazu niemowlakow) po jakims czasie przeslzismy do wanienki i mlody zachwycony ze moze poplywac ale rytual ten sam oboje nam nim wisimy myjemy ja gorna czes maz dolna czesc ciala lub na odwort spiwamy mowimy co robimy pozniej ja podnosze malca tata wyciaga wanienke i masaz , oliwka pozniej ubranko a w tle leci sobie pozytywka ;] zeby maly słyszal cos znajomego (mamy jakas symfonie bethowena) no i skoncyzl sie okres płaczy a jak zacyzna płakac to my zaraz zacyznamy spwieac głowniej albo mowimy EEEE taki duzy a beczy no co ty (i skutkuje nawet na szczpeianich abylismy juz 3 razy po 3 zastrzyki )
Fajne sposoby, muszę zapamiętać.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też tak przewracają prawie półotwartymi oczami, jak śpią?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
to zn wiesz napisalam, ze jak spi - ale na ogol sie to nie zdarza, moze ze dwa razy go budzilam ale to juz jakis czas temu, teraz juz w porze wyjscia nie spi bo wie, ze bedziemy wychodzic

no co za swinia
przeciez to o jego wlasne dziecko chodzi - nienawidze takich facetow, moj byly tak samo, grosza na dziecko nie chce dac ale tak to kochany tatus ehhh
A Kuba ostatnio w ogóle spanie sobie pozmieniał , może trzeba będzie zmodyfikować plan

Mnie też takie określenie jako pierwsze przyszło do głowy

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-10-14 o 13:25
Stary 2009-10-14, 13:35   #2635
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

Fajne sposoby, muszę zapamiętać.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też tak przewracają prawie półotwartymi oczami, jak śpią?[COLOR="Silver"]

A Kuba ostatnio w ogóle spanie sobie pozmieniał , może trzeba będzie zmodyfikować plan

Mnie też takie określenie jako pierwsze przyszło do głowy

bardzo fajnych rzecyz dowiaduje sie na rehabilitacji ;] hihi

tez tak sobie pomyslalam o bylym ;/ oprocz imbecyl no ale ..........

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Głupie pytanie - ale czemu wy nie macie w Avatorach podpisu wizaz a ja mam ? hmmmm

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-10-14 o 13:38
Stary 2009-10-14, 13:49   #2636
syla39
Wtajemniczenie

Na Karoli tz trzeba by bylo z pojsc na nastepna rozprawe. Co on sobie wyobraza. Juz ja bym mu powiedziala co o nim mysle. Kasztan jeden

Miramej moja tak przewraca oczami jak usypia. Za pierwszym razem niezle nas nastraszyla.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 13:53   #2637
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Głupie pytanie - ale czemu wy nie macie w Avatorach podpisu wizaz a ja mam ? hmmmm
Pojęcia nie mam

Cytat:
Na Karoli tz trzeba by bylo z pojsc na nastepna rozprawe. Co on sobie wyobraza. Juz ja bym mu powiedziala co o nim mysle. Kasztan jeden

Miramej moja tak przewraca oczami jak usypia. Za pierwszym razem niezle nas nastraszyla.

A Kuba tak przewraca jak śpi, ale nie zawsze.

H. MacLeod

.
Stary 2009-10-14, 13:53   #2638
mariolasl
Zakorzenienie

Przerażacie mnie tą zimą
U mnie słońce w pełni i +18 stopni za oknem. Czekam, aż Antonio się obudzi i idziemy na spacer

Gizmiatko, Nataniel jest bombowym pilotem

Cass, wczoraj właśnie taki sposób wydumałam w nocy , zobaczymy, czy poskutkuje

Biedna Karola , sama wychowuje dziecko i jeszcze musi szarpać sobie nerwy po sądach

Czekoladko, ciężko masz z tymi kąpielami, Antonio tylko marudzi, gdy jest za późno kąpany. I tak początkowo był kąpany o 20, później o 19, a teraz już o 18, bo jest bardziej aktywny w dzień i zwyczajnie pada ze zmęczenia.
Stary 2009-10-14, 14:05   #2639
skierka1981
BAN stały

Amelka też przewraca oczami jak zasypia tylko białka widać
dopiero marudziła w leżaczku i nagle cisza ja się zrywam żeby zobaczyć co się stało a ona śpi...wystraszyła mnie
Mariolu ale masz fajnie w Olsztynie dziś deszcz ze śniegiem , czeka mnie jutro wyprawa do centrum do lekarza. muszę ją ciepło ubrać
zauważyłam że Amelka coraz częściej jak leży sama to gaworzy sama do siebie fajne to jest muszę jutro zapytać pani doktor o to leżakowanie na brzuszku, że główki za bardzo nie podnosi i czy nie powinna bardziej sztywno główki trzymać w pozycji pionowej bo też chwilkę potrzyma i w dół. nie wiem od kiedy mniej więcej dzieciaczki sztywno trzymają...pewnie jeszcze za wcześnie na nią
Stary 2009-10-14, 14:13   #2640
eleeri
Zakorzenienie

Cześć, proszę oto "polska złota jesień"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości