Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 22:42   #1471
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No wiem...ale te ceny Albo te: http://www.zaproszeniaslubne.net/ind...=B32.087.10741
No boskie wręcz
No fajne zaproszenie,takie inne.

Cytat:
Ooooo właśnie takie. Dodałam sobie tą stronke do ulubionych.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 22:43   #1472
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
cześć laski pamięta mnie tu jeszcze ktoś
Cześć Pamiętamy oczywiście. Widzę, że niezłe zamieszanie u Ciebie Mam nadzieję, że z TŻtem wszystko sobie wyjaśnicie, a jak między Wami będzie dobrze to wszystko inne też się ułoży
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 22:47   #1473
madmuazelle
BAN stały

Mój tż też jak mu się coś podoba i liczy się z moim zdaniem i zanim kupi to się pyta czy mi się podoba.

kubusewa,a twój kot nie ma robakow w pupie że tak robi/wyciera pupe o podłoge??
Stary 2009-10-14, 22:47   #1474
centipede
Zadomowienie

Prymulka co się stało? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i takie wątpliwości miną.

Dziewczyny współczuję Wam tych problemów ze snem, to musi być straszne Niestety nic nie doradzę, bo się na tym nie znam. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to picie melisy przed snem.

Tośka gratuluję znalezienia DJ'a! Metko a Tobie gratuluję wyboru sukni Z niecierpliwością czekam na zdjęcia

Danaeee super, że z TŻtem już wszystko dobrze i nie próbujcie nawet wracać do konfliktów

Tancerko
co butów, to ja jutro lecę do sklepu na szybkie poszukiwania butów zimowych. Myślałam, że mam jeszcze dużo czasu
Stary 2009-10-14, 22:48   #1475
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
a jeszcze odnośnie snu po południu, to jakoś zawsze jak się budzę to jestem jeszcze bardziej zwalona niż przed snem, a potem jakoś tak mi sie przestawia, że jak doszło trochę snu po południu to jeszcze ciężej zasnąć w nocy. Dlatego jeśli mnie nie zwali z nóg to raczej nie praktykuję spania w dzien A teraz w sumie kiedy nie pracuję i powinnam sobie odpocząć po nauce mogłabym sobie na to pozwolić... tylko że Jazz masz rację, to ta pogoda tak działa, ja na każdą zmianę ciśnienia reaguję bólem głowy albo zawrotami
No ja też tak mam, że spać w dzień nie mogę, bo po pierwsze nawet ajk jestem mega senna to nie mogę zasnąć, a jeśli zasnę to wstaję wypluta i noc z głowy

Cytat:
lain jak oduczyc kota wycierania pupy w podloge ;(
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie coś powiedzieć-kot od tak sobie nie trze dupką o podłogę. Ja wzięła bym kota do weta, żeby sprawdził gruczoły okołoodbytnicze (czy się nie zatkały) lub ewentualnie obmacał jelita, bo może kotek tak reaguje na niemożność wypróżnienia albo inne dolegliwości?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 22:50   #1476
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Mój tż też jak mu się coś podoba i liczy się z moim zdaniem i zanim kupi to się pyta czy mi się podoba.

kubusewa,a twój kot nie ma robakow w pupie że tak robi/wyciera pupe o podłoge??
jesli mam byc szczera to nie mam pojecia z czego moglaby dostac tych robakow
caly dzien siedzi w domu, byla na troche w piasecznie ale tam wszystkie koty sa porzadnie zadbane wiec od nich nic nie mogla zlapac je tez raczej po kociemu . gdzie jest lain kociara jedna ;(
Stary 2009-10-14, 22:51   #1477
centipede
Zadomowienie

Kubusewa witaj Ale Cię dawno nie było! Pozmieniało się u Ciebie strasznie fajnie, że jesteś już na swoim i już od soboty będziecie mieszkać razem! I trzymam kciuki, żebyście sobie wszystko wyjaśnili z TŻ do końca i żeby już było wszystko dobrze!
Czyli już niedługo zobaczysz suknię? Szybciutko!
Stary 2009-10-14, 22:52   #1478
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No ja też tak mam, że spać w dzień nie mogę, bo po pierwsze nawet ajk jestem mega senna to nie mogę zasnąć, a jeśli zasnę to wstaję wypluta i noc z głowy

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie coś powiedzieć-kot od tak sobie nie trze dupką o podłogę. Ja wzięła bym kota do weta, żeby sprawdził gruczoły okołoodbytnicze (czy się nie zatkały) lub ewentualnie obmacał jelita, bo może kotek tak reaguje na niemożność wypróżnienia albo inne dolegliwości?
dziękuję .. znam na stałe tylko lain ale tośka ponieważ twój kotek z avatarka wyglada identycznie jak moj na zywo to ci ufam mowilas kiedys ze masz 2 czy 3 kotki no to raczej moge cie nazwac kociara niach niahc
Stary 2009-10-14, 23:03   #1479
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuję Wam tych problemów ze snem, to musi być straszne Niestety nic nie doradzę, bo się na tym nie znam. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to picie melisy przed snem.
No przekichane nie móc spać w nocy,ja jestem z tych nocnych marków,które owszem lubią buszować po nocy,ale bez przesady żeby o 3 czasem 4 jeszcze nie spać. Mi melisa niewiele daje,no chyba że musze zwiększyć dawke do 2 kubków na raz.
Dziwie się,że w dzień jako tako funkcjonuje.

Cytat:
caly dzien siedzi w domu, byla na troche w piasecznie ale tam wszystkie koty sa porzadnie zadbane wiec od nich nic nie mogla zlapac je tez raczej po kociemu . gdzie jest lain kociara jedna ;(
Szczerze,to nie mam pojęcia,lepiej by było jakbyś poszła z kotkiem do veta.
Stary 2009-10-14, 23:15   #1480
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbym czytała o sobie. Ja to spać nie moge od dłuższego czasu,najpóźniej spać ide o 3,raz całej noc nie spałam.Nie moge spać,bo u mnie za dużo stresów ostatnimi czasy,za dużo rozmyslam itd Piłam melise,ale nic niedawało oprócz tego że się uspokoiłam.Powiem/napisze więcej kupiłam sobie jakiś czas temu w aptece tu w uk nytol (zdjęcie poniżej ) na sen i szczerze powiedziawszy nie brałam ani razu,bo się boje brać bo mam czasami problemy żoładkowo wątrobowe.Musze skład przeczytać co zawiera.I tak leży,choć babka mi to poleciła i mam brać 20 minut przed snem.No,chyba że kupie sobie w polskim sklepie własnie persen itp na bazie ziół i wiadome co biore.Wczoraj zaś kupiłam sobie magnez do pica,bo wyczytałam że trza pić ( raz dziennie ) kiedy jest się w stresowych sytuacjach,kiedy się cięzko pracuje itd
magnez koniecznie, on wpływa na stan układu nerwowego, działa przeciwstresowo, ja biore w tabletkach, powinno sie 1 tabletkę dziennie. Polecam "mbe" bo najwięcej w nim magnezu w tabletce i jest super a i cena przystępna.
Ja też się boję brac takich leków jak valerin czy inne uspokajacze bo ze stresu miałam w tamtym roku zmienioną zapalnie dwunastnicę i już myślałam że mam wrzody także u mnie tez problemy żołądkowe

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość
a u mnie, w sumie juz wczoraj, ślub stanął pod znakiem zapytania. Myślałam, że coś się ułoży, ale jest coraz gorzej. jestem załamana.. nie wiem co teraz będzie...
Prymulka a co sie stało rozmowa... rozmowa i jeszcze raz rozmowa wyjaśnijcie sobie wszystko

Cytat:
Certina a może po prostu jesteś rozespana? Przyzwyczaiłaś organizm do późnego zasypiania i teraz chyba będziesz musiała się pomęczyć...Ale spoko. Znajdziesz pracę ( co oczywiście stanie się już niedługo) pewnie to zmęczenie ci przejdzie
tak to możliwe że się po prostu rozespałam a teraz nie wiem jak mam to naprawić bo w ogóle spać mi się nie chce wieczorami

Cytat:
Hm....w sumie Martoolka podała pomysl aby dodrukować sobie samemu takie karteczki.
u nas powszechne stało się dodawanie do zaproszenia na osobnej karteczce ( w środku ) wierszyka o pieniążkach, czekoladkach, toto-lotkach, zabawkach dla dzieci itp zamiast kwiatów

Cytat:
cześć laski pamięta mnie tu jeszcze ktoś
nie mam siły czytać 1500 postów
więc wybaczcie.. będę pisać bez cytatów
co do tego co sie u mnie dizeje... sprowadziłam się na swoje.. choć finansowo mam maniane.. TZ jakoś stara mi się pomagać.. nawet planuje się koło soboty do mnie wprowadzić
Ostatnio mieliśmy straszne problemy i w zasadzie to chyba nadal się na mnie gniewa jak sam stwierdzil myslal o rozstaniu ... ale zdeklarowal sie dziś że w sobote przyjedzie ze swoimi rzeczami więc chyba jakos jest
Ponieważ mamy kota i sezon grzewczy w pełni mam z nim straszny problem
On jest pedantem do sześcianu a kot w grzanym mieszkaniu wiadomo gubi sierść.. no i juz mi zostało powiedziane zrób coś z tym kotem... jedyne co mi do głowy przychodzi to ogolenie kota na lyso
poza tym u mnie nic ciekawego
zaczynam cierpiec na zapalenie zatok (jak co roku) pracuje z doskoku i napawam się podejmowaniem sadzielnyc od nikogo innego niezależnych decyzji.. mam jedynie problem z netem, ale ze TZ juz zaplanowal to cos bedizemy kminic.... Nienawidze kuchenek gazowych
no to tyle u mnie.. duzo stracilam ????
acha informacja specjalna dla tancerki
moja suknia wczoraj wyladowala w niemczech
ale ze niestety nierozwaznie dalam adres wysylkowy do rodzicow to moge zbytszybko jej nie obejrzec.. takze tyle
i jescze jedno
Ewa wróciłaś oczywiście że pamiętamy, nawet dzisiaj myślałam o Tobie i miałam pisać czy w końcu suknia, welon i buty pasują do siebie i jak Ci się wszystko układa.
A co to znowu za problemy z TŻ były?
Chyba sobie już wszystko przemyślał skoro się wprowadza?
Zazdroszczę Ci samodzielności...
a co do Kotka ja nie pomogę, ale może właśnie warto byłoby poradzić się lekarza w tej sprawie...mój króliś jak wychodzi z kuwetki często też z mokrym kuperkiem to siada na wykładzinę i muszę czasami ją zapierać, bo jakos nie przychodzi mu do głowy żeby nie siedzieć w tym "co zrobi"

Ja na zatoki brałam ibuprom zatoki i mi pomaga jak coś mnie dopada, może i TY spróbuj?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
No przekichane nie móc spać w nocy,ja jestem z tych nocnych marków,które owszem lubią buszować po nocy,ale bez przesady żeby o 3 czasem 4 jeszcze nie spać. Mi melisa niewiele daje,no chyba że musze zwiększyć dawke do 2 kubków na raz.
Dziwie się,że w dzień jako tako funkcjonuje.
.
no właśnie ja czasami po takiej malej ilości snu boję się rano spojrzeć w lustro bo straszę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:17   #1481
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Robale może kot załapać jedząc surowe/niedogotowane mięso, z ziemi w doniczkach z kwiatkami lub możesz coś przynieść na butach (również kocie choroby wirusowe, dlatego domowe koty też należy szczepić)
Więc odrobaczać też trzeba

Cytat:
dziękuję .. znam na stałe tylko lain ale tośka ponieważ twój kotek z avatarka wyglada identycznie jak moj na zywo to ci ufam mowilas kiedys ze masz 2 czy 3 kotki no to raczej moge cie nazwac kociara niach niahc
W avatarku jest Tosia, moja pierwoadoptowana
Mam też Selectę, a kotów tymczasowych przewinęło się przez nasz dom w sumie 7.

Wybacz jeśli brzmię, jakbym się wymądrzała, ale trochę już wiem o kotach
Stary 2009-10-14, 23:23   #1482
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
magnez koniecznie, on wpływa na stan układu nerwowego, działa przeciwstresowo, ja biore w tabletkach, powinno sie 1 tabletkę dziennie. Polecam "mbe" bo najwięcej w nim magnezu w tabletce i jest super a i cena przystępna.
Ja też się boję brac takich leków jak valerin czy inne uspokajacze bo ze stresu miałam w tamtym roku zmienioną zapalnie dwunastnicę i już myślałam że mam wrzody także u mnie tez problemy żołądkowe

Prymulka a co sie stało rozmowa... rozmowa i jeszcze raz rozmowa wyjaśnijcie sobie wszystko

tak to możliwe że się po prostu rozespałam a teraz nie wiem jak mam to naprawić bo w ogóle spać mi się nie chce wieczorami

u nas powszechne stało się dodawanie do zaproszenia na osobnej karteczce ( w środku ) wierszyka o pieniążkach, czekoladkach, toto-lotkach, zabawkach dla dzieci itp zamiast kwiatów

Ewa wróciłaś oczywiście że pamiętamy, nawet dzisiaj myślałam o Tobie i miałam pisać czy w końcu suknia, welon i buty pasują do siebie i jak Ci się wszystko układa.
A co to znowu za problemy z TŻ były?
Chyba sobie już wszystko przemyślał skoro się wprowadza?
Zazdroszczę Ci samodzielności...
a co do Kotka ja nie pomogę, ale może właśnie warto byłoby poradzić się lekarza w tej sprawie...mój króliś jak wychodzi z kuwetki często też z mokrym kuperkiem to siada na wykładzinę i muszę czasami ją zapierać, bo jakos nie przychodzi mu do głowy żeby nie siedzieć w tym "co zrobi"

Ja na zatoki brałam ibuprom zatoki i mi pomaga jak coś mnie dopada, może i TY spróbuj?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

no właśnie ja czasami po takiej malej ilości snu boję się rano spojrzeć w lustro bo straszę
tylko ten lek na mnie jako tako dziala

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Robale może kot załapać jedząc surowe/niedogotowane mięso, z ziemi w doniczkach z kwiatkami lub możesz coś przynieść na butach (również kocie choroby wirusowe, dlatego domowe koty też należy szczepić)
Więc odrobaczać też trzeba

W avatarku jest Tosia, moja pierwoadoptowana
Mam też Selectę, a kotów tymczasowych przewinęło się przez nasz dom w sumie 7.

Wybacz jeśli brzmię, jakbym się wymądrzała, ale trochę już wiem o kotach
Dziekuje za info
Ja dopiero poczatkuje w kociarzeniu
kotek je tylko whiskasy z saszetek i sucha karme
a co przynoszenia na butach..hmmm
no musze sie rozejrzec za ksiazeczka bo na pewno byla szczepiona kotka skoro jest po ciąży i sterylizacji
i tośka wymądzaj się na temat kotow zasze i wszedzie ja posluchalm chetnie... kazda rada sie przyda
Stary 2009-10-14, 23:37   #1483
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Noi dlatego kupiłam/lismy magnez i od dzisiaj zaczeliśmy pić,oczywiście raz dziennie.Dzisiejsza dawka magnezu została wypita,mam o samku pomarańczy. No to witam w klubie z problemami żołądkowymi,yh już nawet nie chce narzekać bo szkoda słów.Niewiem jak to będzie przed slubem,bo w sytuacjach stresowych to się niedość że telepie to mi z nerwow niedobrze i wtedy nie jestem w stanie nic przełknąć.Moja mamuśka już zapowiedziała,że coś sobie łykniemy na nerwy przed slubem.
Stary 2009-10-14, 23:46   #1484
madmuazelle
BAN stały

Eh,jak dobrze że nie jestem sama która cierpie na bezsenność.
Aporpo stresu,byłam na zakupach z kumpelą i w sklepie wypatrzyłam herbatke fitea anti-stres,którą jutro ide kupić.

Cytat:
  • wspomaga uspokojenie w stresujących chwilach dnia, jak również relaks i wyciszenie przed snem, dzięki zawartości m.in. takich składników jak melisa, lawenda czy szyszki chmielu
Stary 2009-10-14, 23:53   #1485
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Noi dlatego kupiłam/lismy magnez i od dzisiaj zaczeliśmy pić,oczywiście raz dziennie.Dzisiejsza dawka magnezu została wypita,mam o samku pomarańczy. No to witam w klubie z problemami żołądkowymi,yh już nawet nie chce narzekać bo szkoda słów.Niewiem jak to będzie przed slubem,bo w sytuacjach stresowych to się niedość że telepie to mi z nerwow niedobrze i wtedy nie jestem w stanie nic przełknąć.Moja mamuśka już zapowiedziała,że coś sobie łykniemy na nerwy przed slubem.
oj jakoś to będzie ja tez planuję sobie coś łyknąć na stres
no i nie wspomne o innych objawach stresu i problemów z żołądkiem... bo to dosyć nieprzyjemne sprawy
ten magnez do picia tez jest fajny, mi się trafił jakiś smak nie do wypicia więc przerzuciłam się na tabletki, łatwo i przyjemnie

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Eh,jak dobrze że nie jestem sama która cierpie na bezsenność.
Aporpo stresu,byłam na zakupach z kumpelą i w sklepie wypatrzyłam herbatke fitea anti-stres,którą jutro ide kupić.

[/LIST]
te herbatki to coś dają? Mnie jakoś nawet melisa nie uspokajała tak jakbym tego chciała, także stosowałam nervosol, neospazmine no i odkrycie- ziołowe tabletki labofarm, śmierdzą jak cholera i nie bardzo można po nich prowadzić bo jak każde uspokajające usypiają, ale o dziwo trochę mnie uspokajają. Tzn. brałam te leki tylko w bardzo stresujących sytuacjach, egzaminy, jakieś kłótnie, raczej na co dzień wolałabym się ograniczac do szklanki ciepłego mleka na noc, a w ogóle to czytałam że herbata czy to czarna czy zielona na noc wypita pomaga w problemach z zasypianiem, więc może to rzeczywiście działa.

Ja dzisiaj chyba dłużej nie posiedzę bo mnie ta pogoda wykańcza, jakoś oczy mnie bolą i głowa, no ale zobaczymy, może łyknę sobie jedną tabletkę to łatwiej będzie zasnąć

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-10-14 o 23:55
Stary 2009-10-14, 23:54   #1486
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
w tym dzisiejszym śniegu, błocie i wietrze pojechaliśmy z Tż na drugi koniec miasta na spotkanie z Dj'em, no i... podpisaliśmy umowę

Wiem, że trochę się pospieszyliśmy, bo był pierwszym z którym się spotkaliśmy, ale ciężko było mi w ogóle znaleźć kogoś kto by mi spasował, a dziś na spotkaniu dobrze nam się rozmawiało, do repertuaru muzycznego i zabaw mamy podobne podejście.
Mam nadzieję, że będzie fajnie

Cytat:
a u mnie, w sumie juz wczoraj, ślub stanął pod znakiem zapytania. Myślałam, że coś się ułoży, ale jest coraz gorzej. jestem załamana.. nie wiem co teraz będzie...
Oj, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni. Życzę Wam jak najlepiej, ale też nie róbcie niczego na siłę i lepiej dać sobie więcej czasu niż podejmować pochopnie decyzje.

Certina, a Ty musisz mieć te praktyki u jednego notariusza? czy można sobie zmieniać? Albo np. nie możesz iść do jakiejś innej kancelarii np. podatkowej (tam też są prawnicy), a w przyszłym roku już wcześniej rozpocząć szukanie i wówczas zmienić? Oczywiście zdaję sobie w 100% sprawę, że nie tego byś chciała, ale taka mi myśl zaświtała jako tymczasowe rozwiązanie

Pokazywałam mamie suknie, które w piątek idę mierzyć, najbardziej podobała jej się ta:
Załącznik 2585493 Załącznik 2585494

Demetrios też jej się podobał, ale na drugim miejscu go uplasowała. Już Wam go pokazywałam, więc wrzucę jeszcze tylko fotki sukni, które też planuję zmierzyć w piątek (wszystkie MS, chociaż w tym sklepie są też inne marki).

Załącznik 2585511 Załącznik 2585512 Załącznik 2585513Załącznik 2585514 Załącznik 2585515

Jak macie ochotę, to komentujcie Umówiłam się na mierzenie przez internet, ale zadzwonię tam jutro albo pojutrze incognito i się spytam czy można zdjęcia robić

Acha, jeszcze muszę dodać, że moja suknia będzie cała biała
I żadna z tych sukni nie zachwyciła mnie tak jak Demetrios, ale wybrałam te które podobają mi się najbardziej z tego co było na stronie sklepu do którego idę

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:00
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 23:58   #1487
toskaKrk
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że wybaczycie dziewczyny

Cytat:
Dziekuje za info
Ja dopiero poczatkuje w kociarzeniu
kotek je tylko whiskasy z saszetek i sucha karme
a co przynoszenia na butach..hmmm
no musze sie rozejrzec za ksiazeczka bo na pewno byla szczepiona kotka skoro jest po ciąży i sterylizacji
i tośka wymądzaj się na temat kotow zasze i wszedzie ja posluchalm chetnie... kazda rada sie przyda
Skoro chcesz to uwaga odnośnie whiskasów/kitekatów i innych karm popularnych, marketowych.
Odradzam karmienie tym kota. Karmy te zawierają mnóstwo barwników, konserwantów, ulepszaczy smaku, a niewiele mięsa.
To jest tak jakbyś kota codziennie karmiła fast-food'ami a więc niezdrowo.

Dużo lepsze są karmy kupowane z sklepach zoologicznych z prawdziwego zdarzenia (sama kupuję w sklepach internetowych, bo mają taniej) gdzie oczywiście są karmy tańsze i droższe i o różnej jakości składzie, ale i tak lepsze od whiskasa.
W dodatku w przypadku karmienia whiskasem, przy przestrzeganiu dawkowania, cenowo wychodzi drożej niż dobrej jakości karmy

Lepiej sprawdź czy i kiedy kota była szczepiona i odrobaczana.
Dorosłe koty, które nie wychodzą na dwór, szczepi się zwykle co dwa lata.
Odrobaczanie polecam raz na kwartał, albo chociaż na pół roku
Zwłaszcza, że ludzie często zarażają się robalami od kotów

Jakbyś miała jakieś pytania zapraszam na pw
Stary 2009-10-15, 00:02   #1488
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
oj jakoś to będzie ja tez planuję sobie coś łyknąć na stres
no i nie wspomne o innych objawach stresu i problemów z żołądkiem... bo to dosyć nieprzyjemne sprawy
ten magnez do picia tez jest fajny, mi się trafił jakiś smak nie do wypicia więc przerzuciłam się na tabletki, łatwo i przyjemnie

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

te herbatki to coś dają? Mnie jakoś nawet melisa nie uspokajała tak jakbym tego chciała, także stosowałam nervosol, neospazmine no i odkrycie- ziołowe tabletki labofarm, śmierdzą jak cholera i nie bardzo można po nich prowadzić bo jak każde uspokajające usypiają, ale o dziwo trochę mnie uspokajają. Tzn. brałam te leki tylko w bardzo stresujących sytuacjach, egzaminy, jakieś kłótnie, raczej na co dzień wolałabym się ograniczac do szklanki ciepłego mleka na noc, a w ogóle to czytałam że w ogóle herbata czy to czarna czy zielona na noc wypita pomaga w problemach z zasypianiem, więc może to rzeczywiście działa.

Ja dzisiaj chyba dłużej nie posiedzę bo mnie ta pogoda wykańcza, jakoś oczy mnie bolą i głowa, no ale zobaczymy, może łyknę sobie jedną tabletkę to łatwiej będzie zasnąć
No to łykniem prze slubem i będziem na haju. A tak na poważnie,to ja tylko w rozpuszczane tabletki w wodzie toleruje,bo nie cierpie łykać tabletek. Ja nawet tabletki przeciwbólowe mam rozpuszczane w wodzie,mam na mysli solpadeine.Mi ten magnez smakowy smakuje.

Co do herbatek,tej herbatki fitea anti stres nie piłam jeszcze,a chce spóbować co to za cudo. No właśnie mam wrażenie,że melisa może i mnie uspokaja ale nie działa na mnie usypiająco.Chyba za dużo bym chciała/wymagam.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

A i jeszcze coś,ja to ja ale o tż-ta też się obawiam bo ten jak ma stresy/nerwy to ma rewolucje jelitowe. Ostatnio mówie mu,żeby też coś wziął przed slubem,a on zażartował że przerwie Księdzu,bo musi iść na kibelek. Dowciapniś.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:01
Stary 2009-10-15, 00:17   #1489
Jazzmanka
Zadomowienie

No dobra, to idę sobie spać
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:22   #1490
lain
Zakorzenienie

Metkaa gratuluje zakupu sukni jak juz rozpracujesz wklejanie zalacznikow to pokaz albo chociaz linka daj
Jazz na pewno bedzie piateczka na obronie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
mi to tak szkoda było dzisiaj tych studentów którzy mają daleko do domu i w tych zaspach śniegowych przemieszczali się w np. balerinkach... biedactwa.. ja w zimowych butach brodziłam niemal po kostki w płynącej ulicami wodzie więc ja nie wiem jak oni mogli funkcjonować
oj to rzeczywiscie maja przepieprzone... szczegolnie, ze do weekendu jeszcze troche zostalo
ja tam jestem kozak i pomykam w kozakach na 8cm zadna kaluza mi nie straszna (no chyba ze by byla jakas wieksza )

w ogole stwierdzilismy z TZem, ze moze to i dobrze, ze na razie nie zmienilismy opon na zimowki, bo na ulicach nie ma sniegu ani lodu tylko rzeka plynie... a na takie warunki lepsze sa letnie oponki nasze sie pieknie drogi dzis trzymaly

co do spania to ja ostatnio regularnie chodze spac o 1, a wstaje jakos tak po 8, kolo 9 - sama z siebie i w sumie tyle snu mi wystarcza chyba sie troche posunelam w latach
a na spanie podobno dobrze wywietrzyc pokoj przed snem i wypic szklanke cieplego mleka
ja w sumie problemo z zasypianiem nie mam jak juz sie poloze o tej 1 spac to 5 minut i juz spie

Cytat:
Tak samo jak z moim....ja to idę, coś mi się podoba to kupuję a temu to nic nie pasuje! I zawsze w połowie zakupów jest: "soooooorrryyy misiek że tak wybrzydzam..." i zabiera mnie na coś dobrego potem
to u nas jest tak, ze idziemy na zakupy: ja na dziale damskim nic nie moge znalezc, w tym czasie TZ oblatuje dzial meski i przybiega z gora ubran do przymierzenia oczywiscie zakupy sie koncza tak, ze on wychodzi obladowany siatami, a ja z niczym

Cytat:
Ponieważ mamy kota i sezon grzewczy w pełni mam z nim straszny problem
On jest pedantem do sześcianu a kot w grzanym mieszkaniu wiadomo gubi sierść.. no i juz mi zostało powiedziane zrób coś z tym kotem... jedyne co mi do głowy przychodzi to ogolenie kota na lyso

to moze nie ty zrob cos z kotem tylko niech on wyluzuje to jak on psa mial

Cytat:

usiluje, ale nie potrafie sobie tego wyobrazic
Toska w sumie jest tu wieksza specjalistka od kocich przypadlosci i biegania do weta, wiec posluchaj jej rad
a robaki kot moze miec od czegokolwiek ja moje regularnie profilaktycznie odrobaczam choc maluchy siedza w domu zwierzeta tak juz maja ze liza co popadnie i roznie to moze byc.
podpisuje sie tez pod tym co Toska napisala o whiskasach - straszny shit z tej karmy
koty sa miesozercami, a w whiskasie jest 4% miesa

haha jeszcze przed chwila bieglam za Czesiem na 2 pietro, bo mi zwial jak do domu wchodzilam cwaniak jest jak pies Pawlowa - jak uslyszy sygnal ze ktos na dole sobie drzwi otwiera domofonem to ustawia sie pod drzwiami i jak tylko sie otworza to zasuwa na 2 pietro pod kwiatki sasiadki
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 00:34   #1491
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Certina, a Ty musisz mieć te praktyki u jednego notariusza? czy można sobie zmieniać? Albo np. nie możesz iść do jakiejś innej kancelarii np. podatkowej (tam też są prawnicy), a w przyszłym roku już wcześniej rozpocząć szukanie i wówczas zmienić? Oczywiście zdaję sobie w 100% sprawę, że nie tego byś chciała, ale taka mi myśl zaświtała jako tymczasowe rozwiązanie

Pokazywałam mamie suknie, które w piątek idę mierzyć, najbardziej podobała jej się ta:

Demetrios też jej się podobał, ale na drugim miejscu go uplasowała. Już Wam go pokazywałam, więc wrzucę jeszcze tylko fotki sukni, które też planuję zmierzyć w piątek (wszystkie MS, chociaż w tym sklepie są też inne marki).

Załącznik 2585512

Jak macie ochotę, to komentujcie Umówiłam się na mierzenie przez internet, ale zadzwonię tam jutro albo pojutrze incognito i się spytam czy można zdjęcia robić

I żadna z tych sukni nie zachwyciła mnie tak jak Demetrios, ale wybrałam te które podobają mi się najbardziej z tego co było na stronie sklepu do którego idę
Jazz no więc tak: teoretycznie na wpis na liste moge się ubiegać w ciągu 2 lat od zdania egzaminu, ale aplikacja notarialna odbywa się pod okiem patrona, który jest notariuszem, więc inna kancelaria nie wchodzi w gre. Podatków nie cierpię nie mam do nich serca, tak jak TY. Jakoś będzier bo rada musi mi wyznaczyc patrona jeśli sobie nie znajdę i wtedy będzie to na 99% aplikacja pozaetatowa więc zapewne będę szukała pracy w kancelariach albo gdzies indziej żeby miec jakieś pieniądze, chyba że pójde na staz z UP na pół roku albo rok albo na bezrobotne na 2 lata

Co do tych sukienek wszystkie sa bardzo ładne, mnie zachwyciła ta:
Załącznik 2585512 wiesz może co to za model? Bardzo chciałabym ją zmierzyć, ale w LBN nie ma sukni MS chyba że specjalnie do stolicy pojadę. A ta demetrios też jest śliczna
jak będziesz miała zdjęcia to pokaż proszę

edit/;Załącznik 2585512 to chyba suknie moich marzeń! łączy w sobie wszystkie elementy które podobają mi sie najbardziej
Jazz dziękuję to mój number one przeglądałam jeszcze raz katalog i ta suknia zdecydowanie najbardziej mi się podoba

Cytat:
No to łykniem prze slubem i będziem na haju. A tak na poważnie,to ja tylko w rozpuszczane tabletki w wodzie toleruje,bo nie cierpie łykać tabletek. Ja nawet tabletki przeciwbólowe mam rozpuszczane w wodzie,mam na mysli solpadeine.Mi ten magnez smakowy smakuje.

Co do herbatek,tej herbatki fitea anti stres nie piłam jeszcze,a chce spóbować co to za cudo. No właśnie mam wrażenie,że melisa może i mnie uspokaja ale nie działa na mnie usypiająco.Chyba za dużo bym chciała/wymagam.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

A i jeszcze coś,ja to ja ale o tż-ta też się obawiam bo ten jak ma stresy/nerwy to ma rewolucje jelitowe. Ostatnio mówie mu,żeby też coś wziął przed slubem,a on zażartował że przerwie Księdzu,bo musi iść na kibelek. Dowciapniś.
wiesz ja tez mam czasami ze stresu tzw. rewolucje jelitowe więc polecal Laremid bądź loperamid, jeden z nich jest na receptę drugi nie i dla mnie rewelacja, jedna tabletka i problem z głowy
Też pomyśle o tej herbatce, poszukam u siebie w sklepach

ale powiem Ci że tym roku moja koleżanka na swoim ślubie czymś się zatruła i miała właśnie "problemy jelitowe" i świadkowa jechała do domu po loperamid. No nieprzyjemna sytuacja, zwłaszcza że trzeba się cieszyć, uśmiechać a Cię boli żołądek i chce się do toalety Także ja też w torebeczce będę miała na bank tabletki te i ibuprom na ból głowy bądź brzucha, bo on na mnie działa

Jazz dobrej nocy

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

no własnie ja też z wymianą opon czekam, wprawdzie dzisiaj się przez to nie mogłam ruszyć i zapowiadają ze do niedzieli u mnie śnieg bedzie padał, ale potem ma być już cieplej i jak się ten śnieg zacznie topić to lepsze będą letnie opony zdecydowanie

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-10-15 o 00:44
Stary 2009-10-15, 00:54   #1492
onaella
Zakorzenienie

a ja już w domku jestem, po mega gorącej kąpeili o której mażyłam przez 8 godzin w pracy

a u nas piękna jesienna pogoda slonka przyświeca, wiaterek delikatny, cudnie jest
Pogoda zupelnie jak nie na tutejszy klimat

aż sie boję, jak się zaczną deszcze oj cięzko będzie sie przyzwyczaić.

wiecie może co jest dobre żeby ulżyć bolącym stopom

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 01:05   #1493
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
wiesz ja tez mam czasami ze stresu tzw. rewolucje jelitowe więc polecal Laremid bądź loperamid, jeden z nich jest na receptę drugi nie i dla mnie rewelacja, jedna tabletka i problem z głowy
Też pomyśle o tej herbatce, poszukam u siebie w sklepach

ale powiem Ci że tym roku moja koleżanka na swoim ślubie czymś się zatruła i miała właśnie "problemy jelitowe" i świadkowa jechała do domu po loperamid. No nieprzyjemna sytuacja, zwłaszcza że trzeba się cieszyć, uśmiechać a Cię boli żołądek i chce się do toalety Także ja też w torebeczce będę miała na bank tabletki te i ibuprom na ból głowy bądź brzucha, bo on na mnie działa
O Laremid posiadamy w naszej apteczce,smecte też więc żadna terefere nam nie straszna. Napewno wezme też lek przeciwbólowy i antysraczkowy ( przepraszam )
To koleżanka miała niezbyt ciekawie,przekichane struć się na własnym weselu.
Stary 2009-10-15, 01:49   #1494
certina4
Wtajemniczenie

nadal nie chce mi się spać

Onaella może natrzyj jakąś maścią rozgrzewającą, wymocz w gorącej wodzie, podnieś nogi do góry zeby je trochę odciążyć, prostuj i zginaj. Mi takie sposoby zawsze pomagają

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

to i ja się chyba położę, jak nikogo tu już nie ma

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-15, 08:15   #1495
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 08:33   #1496
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dobry dzień

cos mnie w ostatnim czasie waznego ominęło, bo nie dam rady Was nadrobić
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 08:54   #1497
83mika
Raczkowanie

Cytat:

Załącznik 2585511 Załącznik 2585512 Załącznik 2585513Załącznik 2585514 Załącznik 2585515

Jazzmanka musisz mi koniecznie dać namiary na tą suknię, która podobała sie twojej mamie, jest śliczna chciałabym ją sobie wydrukować ale widze że nie można kopiować zdjęcia
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 09:01   #1498
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
acha informacja specjalna dla tancerki
moja suknia wczoraj wyladowala w niemczech
ale ze niestety nierozwaznie dalam adres wysylkowy do rodzicow to moge zbytszybko jej nie obejrzec.. takze tyle ;(
hej Ewa zaglądaj do nas częściej
strasznie już się nie mogę doczekać tej twojej kiecy ja w ogóle ślinię sie na wszystkie wasze suknie slubne i mnie to strasznie rajcuje hehe

Cytat:
No przekichane nie móc spać w nocy,ja jestem z tych nocnych marków,które owszem lubią buszować po nocy,ale bez przesady żeby o 3 czasem 4 jeszcze nie spać.
ja w sumie też życie mogłabym prowadzić w nocy a w dzień spać do południa ale zajęcia codziennie na 8 zmieniły moje przyzwyczajenia i teraz śmigam spać max 23 a wstaję 6:30.. tylko dziś mi się nie chcialo iść na pierwszy wykład hehe i dopiero jem sobie śniadanko

Cytat:

Jak macie ochotę, to komentujcie
wszystkie mi się podobaja naprawdę! pewnie fotek nie będzie można robić ale wystarczy że nam powklejasz fotki na modelkach tych sukien które mierzyłaś

Cytat:

ehhh to jest całkiem możliwe i u mnie... ja tez mam tego typu problemy jak się stresuję a że na pewno będę się w dniu slubu stresować więc na pewno zaopatrzę się w tabletki bo cały dzień latania będzie od kosmetyczki przez fryzjera i tak dalej więc nawet nie będzie kiedy przesiadywać w kibelku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 09:08   #1499
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie jakie słodkie zaproszenia
Cytat:
[.....]Właśnie takie chcę zaproszenia!! I jakie tanie!! Wow
Ja to widziałam takie w wawie tutaj: http://www.zaproszeniaslubne.net/index.php5?col=3

Np za tym to normalnie szaleję: http://www.zaproszeniaslubne.net/ind...?details=40903 Ale 1,50zł to nie 4,55zł

A tż też powiedział że on nie chce takich "dziecinnych". Ale go przekonałam
mi się niepodobają, jakieś takie dziecinne takie "zabawne" to wg mnie moga ewentualnie być na urodziny czy sylwestra

metkaa - gratuluję zakupu sukni i czekam na foty
toskaKrk - gratuluję! My spotkaliśmy się z 3 i wybraliśmy ostatniego Ma poczucie humoru, wizję uroczystości jaka nam odpowiada, dostosowuje się do nas i jest naprawdę sympatyczny. Za to dwóch poprzednich to jakaś porażka

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dobry dzień

Ja w sobotę wybieram sie z mamą na salony z zamiarem zakupu sukni
Stary 2009-10-15, 09:23   #1500
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
co myślicie o tych sukniach na cywilny?

Załącznik 2583263

Załącznik 2583264

tancerka, wszystko tylko nie jesień:P Chociaż już zima, hahha:P
To ja już mówię, bo lubię w takich sprawach się wypowiadać. Ta pierwsza - czerwona jest za bardzo odważna (oczywiście to tylko moj gust). Może jeżeli chciałabyś czerwoną to lepiej krótszą, żeby była mniej "wieczorowa", i jakaś cieplejsza czerwień. A ta druga, mimo, że są drapowania, które mi się podobają, to akurat efekt końcowy niebardzo, ponieważ za dużo w tej kiecce przepychu, lepiej jak by miała mniej drapowań, np. z jednej strony. Taka obszerna może bardzo Cię skrócić,jeżeli jesteś niska to już napewno nie będzie pasowała. A poza tym ona jest typowo ślubną suknią, więc czy nie lepiej na cywilny ubrać inną, a taką (podobną w twoim stylu szukać do kościoła)? Chociaż pamiętaj, że to moja zdanie, a Twoje może być zupełnie inne.Ty masz się dobrze czuć, a Twojemu TŻtowi i tak się spodoba.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no włąśnie- nic nie psocimy, nikomu nie dokuczamy- po prostu siedzimy sobie grzecznie na wizażu i niewinnie sobie gadamy
pewnie w tym roku na mikołaja dostanę meble do mieszkania
a ciekawe co dostanę na przyszłotygodniowe urodziny chciałam bieliznę ale tż mówi że mam już tyle biustonoszy że on by mi coś fajniejszego wymyślił... ale co jest fajniejsze to ja nie wiem do mieszkania bym sobie coś zażyczyła ale nie mam jeszcze co urządzać
w ogóle to niech już będzie 2010 rok
Ja też chcę 2010.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości