Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 10:42   #1501
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziew3czyny nie daję rady już

mąż przyszedł wczoraj o 24 z pracy i tak jest od soboty, przenowszą firmę do nowej siedziby, zjadł i zasnął i tak potworie zaczął chrapać znow ze całą noc nei spalam najpierw nie spałam bo długo nie wracał potem bo chrapał i nic nie pomagao proszenie zeby nei hrapał abo zeby sie obrócił na bok

w koncu tak sie zaczął wiercic ze znow mi przyłożył

pozbierałam poduchę i kołdrę i poszłam spać do

garderoby , tak tak do garderoby mamy taką wnękę w pokoju i mąz ją na garderobę z zamykanymi drzwiami zabudował miejsca wolnego jest 1mx1m dosłownie i od2 spałam taka skulona
nawet nei zauwazyl ze mnie nie ma w łóżku ani pościeli

nei wytrzumuje juz z tym chrapaniem

rano sie poryczałam (zreszta jak tam poszłam do tej garderoby- szafy)to tez sie poryczałam i powiedziałam ze mam tego dość

jezu spałam w szafie jak to idiotycznie brzmi
współczuje wiem o czym mówisz
u mnie bylo tak że jechałam do rodziców do domu o 2 lub 3 w nocy poniewaz nie miałam gdzie uciec poniewaz w jednym pokoju spała teściowa a w drugim my , nie raz krzyczałam na tż żeby poszedł do lekarza a ile się uryczałam po nocach , codziennie wstawałam nie wyspana i zła do pracy
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:45   #1502
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mój TZ tez czasami chrapie w nocy. a ostatnio to nawet codziennie. jednak od wczoraj już mi to nie przeszkadza. To nic , ze pół nocy nie spałam przez to, ale co tam. Jakoś przestało mieć to mnie znaczenie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:49   #1503
bzyczka1
Zakorzenienie

anika a może twój tż ma problemy z przegrodą albo z migdałkami i pomogłaby wizyta u laryngologa ja wiem co moja mama czasem przeżywa, tzn już się przyzwyczaiła , ale ciężko bywało. Często też moja mama obrywała od taty, kiedyś się ze śliwą pod okiem obudziła.

lustereczko moja kicia miała ok 4 tygodni jeszcze ją butelką karmiłam przez parę dni, ale zabraliśmy ją ze wsi gdzie właściciele koniecznie chcieli się pozbyć kotków bo jak nie..to wiadomo. A z kuwetki w ogóle nie korzystała przez tydzień, ale nie załatwiała się też poza. Dopiero jak jej mięsko zaczęłam podawać, początkowo z mlekiem mieszane i karma dla juniorów mielona jeszcze, to do kuwetki poszła.

myszka a ja zawsze chciałam kota mieć, bo w domu tylko psy były. Moja mama boi się kotów. Kiedyś jak była na wakacjach w Białce Tatrzańskiej u rodzeństwa dziadka poszła na łąkę na maliny (miała 6lat) napadł ją ryś. Wyskoczył z krzaków i podrapał po rękach moją mamę, do dzisiaj ma blizny. Ryś a raczej pani rysiowa miała małe chyba ukryte i po prostu chciała je bronić
za to mój luby zawsze koty miał i tak mnie namawiał że uległam a do tego te kolorki

z wyborem kociaka też były problemy, o mieliśmy zamówione kota u pewnej pani i ona nam zostawiła rudzielca , calutki był rudy i miał pręgi na ogonku. Mieliśmy czekać 2 miesiące na niego, no to czekaliśmy. W końcu pojechaliśmy do kobiety bo nie dawała znaku czy już czy jeszcze nie. Przyjeżdżamy a ona nam mówi że wczoraj kocurka zjadł kocur sąsiada i to dosłownie zjadł. Chciał do kotki a wiadomo że kotka się nie da jak ma kociaki. No i tak trafiła do nas ta małpa od innych ludzi. A ja za tym kocurkiem płakałam przez tydzień

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:56   #1504
kasiaher
Wtajemniczenie

słyszałam że przez chrapanie wiele par się rozeszło
to jest naprawdę meczące dla osoby obok , kto tego nie przeżył nie zrozumie mój tż tak chrapał że nawet chciałam osobne łóżka w osobnych pokojach jak teściowa się wyprowadziła

chrapanie daje też sygnały że coś nie tak się dzieje w organizmie
tż wyszło że ma bardzo wysoki cholesterol i markery sercowe bardzo wysokie , więc wprowadziłam dietę dla tż w miarę zdrową chociaż czasami mu za bardzo dogadzam żeby zbytnio tego nie odczuł i powiem wam że trochę się poprawiło coraz mniej chrapie ale zdarzają się noce kiedy daje ostre koncerty
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:00   #1505
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Madzialenka przeszłam podobną historię z TŻ tylko wtedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem.Miał objawy jakby kamienie w przewodach moczowych ale potem się okazało że ma jakąs wadę wrodzoną popodwieszane kanaliki czy coś w tym stylu i potrzebna jest skomplikowana operacja bo ja nie to.... też się strasznie bałam tym bardziej że lekarze nie do końca byli pewni co mu tak naprawdę dolega a ataki miał straszliwe.No i miał tą operację potem długo dochodził do siebie ale mimo tak wielkiego strachu i poważnego problemu wszystko się dobrze skończyło dziś jest zdrowy uprawia sport i czuje się świetnie dlatego głowa do góry Twój TŻ jest młody a co za tym idzie silny poradzi sobie a być może to nic tak powaznego jak przypuszczają więc się nie martw i bądź dzielna.
Lustereczko my mamy jamolkę roczną też jest niesamowita bo się zachowuje jakby miałą ADHD biega skacze i ma tyle energii że mogłaby obdzielić pół miasta starałam się załączyć zdjęcie ale nie wiem czy się udało bo wcześniej tego nie probowałam
Stary 2009-10-15, 11:03   #1506
ania20m
Wtajemniczenie

A my tydzień temu kupiliśmy labradorka ale jest słodki ma 8 miesięcy. pokaże wam na zdjęciach z netu bo jeszcze mu nie robiłam zdjęć.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:08   #1507
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A my tydzień temu kupiliśmy labradorka ale jest słodki ma 8 miesięcy. pokaże wam na zdjęciach z netu bo jeszcze mu nie robiłam zdjęć.

mmmmmmmmmmmm lubie te pieski, my z TZ sobie powiedzielismy że jak będziemy miec kiedys swój dom (to nasze wielkie marzenie) to kupimy sobie pieski - dwa- haskiego (to Tz ulubiony piesek) i labradorka bo to moj ulubiony ciekawe czy to kiedys nastąpi także Aniu zazdroszcze pieska

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-10-15 o 11:09
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:08   #1508
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Madzialenka przeszłam podobną historię z TŻ tylko wtedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem.Miał objawy jakby kamienie w przewodach moczowych ale potem się okazało że ma jakąs wadę wrodzoną popodwieszane kanaliki czy coś w tym stylu i potrzebna jest skomplikowana operacja bo ja nie to.... też się strasznie bałam tym bardziej że lekarze nie do końca byli pewni co mu tak naprawdę dolega a ataki miał straszliwe.No i miał tą operację potem długo dochodził do siebie ale mimo tak wielkiego strachu i poważnego problemu wszystko się dobrze skończyło dziś jest zdrowy uprawia sport i czuje się świetnie dlatego głowa do góry Twój TŻ jest młody a co za tym idzie silny poradzi sobie a być może to nic tak powaznego jak przypuszczają więc się nie martw i bądź dzielna.
oby, oby

Wiesz chyba najgorsze jest to czekanie na badnia. Teraz w sumie nie wiadomo co jest. ma niby napisane podejrzenie przewlekłego zapalenia wątroby (skoro przewlekłe, to znaczy,z e juz musiał to miec jakis czas, bo na początku jest wirusowe, potem nie leczony przeradza się w przewlekłe i to juz jest gorzej) .
Do wtorku nie wiem jak wytrzymam. najchetniej bym przespała te dni. wiem, ze muszę się czymś zająć, ale nawet nie mam na nic ochoty.

i tak sobie pomyslałam, ze4 skoro to jest zakaźne (bo na taki oddział ma skierowanie) to jest szansa, ze i ja się tym zaraziłam. i wiesz... byłabym nawet szczęsliwa. bo nie wyobrażam sobie, aby mojemu męzowi mogło się coś stac. Jesli on ma cierpieć to ja też chce .

Stary 2009-10-15, 11:09   #1509
MAGiALENA
Zakorzenienie

skoro wstawiacie swoich pupili, to ja pokażę naszą Luśkę.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:12   #1510
bzyczka1
Zakorzenienie

mi sie jeszcze marzy wyżeł, najlepiej weimarski ale niemiecki tez może być no jeszcze posokowiec bawarski mógłby być a mojemu tż marzy się golden retriver

a w swoim zoo mamy jeszcze świnkę morską też rudzielca Lucjanek

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2009-10-15 o 11:15
Stary 2009-10-15, 11:13   #1511
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
skoro wstawiacie swoich pupili, to ja pokażę naszą Luśkę.
śliczne te wasze pupile, my z TZ mielismy kiedys tylko... rybki zaczęło sie od 2 a skonczylo na ogromnym akwarium z którm potem juz nie dawalismy rady i rybki sie przeprowadzily do TZ kolegi

golden retriver tez mi sie podoba albo polski owczarek podhalański

Nasz Skarb

Czas edycji: 2009-10-15 o 11:19
Stary 2009-10-15, 11:15   #1512
mona_ja
Wtajemniczenie

Madzialenka, a skonsultowaliście wyniki z innymi lekarzami? Bo z doświadczenia wiem że co lekarz to inna diagnoza.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 11:18   #1513
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Madzialenka, a skonsultowaliście wyniki z innymi lekarzami? Bo z doświadczenia wiem że co lekarz to inna diagnoza.
te wyniki przesłali nam z banku krwi. zadzwonili do mojej tesciowej (jest lekarzem rodzinnym) powiedzieli o co chodzi. tesciowa widziała te wyniki. widziała je tez lekarz rodzinny mojego TZ, która zapisała mu skierowanie na badania na oddział zakaźny. jak by nie było conajmniej 3 lekarzy to widziało. Kolejni będą we wtorek...

Stary 2009-10-15, 11:25   #1514
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
te wyniki przesłali nam z banku krwi. zadzwonili do mojej tesciowej (jest lekarzem rodzinnym) powiedzieli o co chodzi. tesciowa widziała te wyniki. widziała je tez lekarz rodzinny mojego TZ, która zapisała mu skierowanie na badania na oddział zakaźny. jak by nie było conajmniej 3 lekarzy to widziało. Kolejni będą we wtorek...
trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego, nie martw się, jeszcze nie macie stuprocentowej pewności, wiadomo jak to w polskiej służbie zdrowia bywa, różne pomyłki się zdarzają.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2009-10-15, 11:26   #1515
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć żonki

Mam nadzieję, że u Was ciut lepsza pogoda, bo u mnie strach wyglądać za okno: mokro, ponuro, zimno dobrze, że wiatr trochę ucichł.

Katunia śliczne fotki cudnie wyglądałaś

Dziewczyny fajni Ci Wasi pupile

Cytat:
Do wtorku nie wiem jak wytrzymam. najchetniej bym przespała te dni. wiem, ze muszę się czymś zająć, ale nawet nie mam na nic ochoty.

i tak sobie pomyslałam, ze4 skoro to jest zakaźne (bo na taki oddział ma skierowanie) to jest szansa, ze i ja się tym zaraziłam. i wiesz... byłabym nawet szczęsliwa. bo nie wyobrażam sobie, aby mojemu męzowi mogło się coś stac. Jesli on ma cierpieć to ja też chce .

Madziu
wiesz co nie rozumiem jednego po co czekacie na ten przyszły wtorek, ok skoro teściowa ma godnego zaufania specjaliste to w porządku, ale prócz tej lekarki są jeszcze inni specjaliści którzy sie na tym znają. ja na Waszym miejscu zapakowałabym się w auto, pojechał do przychodni poprosiła o skierowanie do szpitala i zaczęła działać. Niech teraz inny lekarz zabada Tż-et określi co to jest dokładnie czy groźne czy nie, a zawsze we wtorek jak juz koleżanka teściowej bedzie miała czas badania u niej można powtórzyć i zobaczyć czy diagnozy obu lekarzy się pokrywają ja bym tak zrobiła i nie odwlekała niczego.
A tak wogóle to wszystko sie dobrze skończy Tż-et jest młody więc organizm szybko sie upora z chorobą

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ania20m labrador to ulubiony psiak mojego męża, też po cichu o takim marzy
Stary 2009-10-15, 11:32   #1516
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego, nie martw się, jeszcze nie macie stuprocentowej pewności, wiadomo jak to w polskiej służbie zdrowia bywa, różne pomyłki się zdarzają.
(nie) dziękuję
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

Madziu
wiesz co nie rozumiem jednego po co czekacie na ten przyszły wtorek, ok skoro teściowa ma godnego zaufania specjaliste to w porządku, ale prócz tej lekarki są jeszcze inni specjaliści którzy sie na tym znają. ja na Waszym miejscu zapakowałabym się w auto, pojechał do przychodni poprosiła o skierowanie do szpitala i zaczęła działać. Niech teraz inny lekarz zabada Tż-et określi co to jest dokładnie czy groźne czy nie, a zawsze we wtorek jak juz koleżanka teściowej bedzie miała czas badania u niej można powtórzyć i zobaczyć czy diagnozy obu lekarzy się pokrywają ja bym tak zrobiła i nie odwlekała niczego.
A tak wogóle to wszystko sie dobrze skończy Tż-et jest młody więc organizm szybko sie upora z chorobą
powiem ci, że ja sama nie wiem co tu się dzieje. wczorajsza wiadomość o TZ skutecznie wyprowadziła mnie gdzieś. nie potrafię sie na niczym skupić, podjąć jakiejs decyzji. nawet teraz siedzę na łózku bez sniadania, nie ubrana. z jednej strony stresuję się TZ z drugiej dziadkiem. jakies takie mam wewnętrzne rozdarcie.
Tesciowej zaufałam, wiem, ze ona sie na tym zna, wie w końcu o co chodzi, jest lekarzem a to jej syn i chce dla niego jak najlepiej. ja nawet się nie orientuję, czy na zakaźny tak mozna sobie poprostu iść i chcec się zbadac.

Stary 2009-10-15, 11:37   #1517
MAGiALENA
Zakorzenienie

dziewczyny podpiszmy sie wszystkie:

Madzialenka12344321 wszystko będzie dobrze!!!

Stary 2009-10-15, 11:40   #1518
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
(nie) dziękuję

powiem ci, że ja sama nie wiem co tu się dzieje. wczorajsza wiadomość o TZ skutecznie wyprowadziła mnie gdzieś. nie potrafię sie na niczym skupić, podjąć jakiejs decyzji. nawet teraz siedzę na łózku bez sniadania, nie ubrana. z jednej strony stresuję się TZ z drugiej dziadkiem. jakies takie mam wewnętrzne rozdarcie.
Tesciowej zaufałam, wiem, ze ona sie na tym zna, wie w końcu o co chodzi, jest lekarzem a to jej syn i chce dla niego jak najlepiej. ja nawet się nie orientuję, czy na zakaźny tak mozna sobie poprostu iść i chcec się zbadac.
Wierzę Ci, że to nie jest łatwa sytuacja dla Ciebie i musisz jakoś przez to przejść. Co do przyjęcia do szpitala to teściowa mogłabym Wam wystawic skierowanie i na podstawie tego w szpitalu robią Ci wszystkie badania i decydują czy stan choergo wymaga hospitalizacji czy też nie.
Ja jestem takim typem, że nie potrafie czekac bo mnie to dobija.
Stary 2009-10-15, 11:40   #1519
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2009-10-15, 11:41   #1520
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

podpisuje sie

a ja juz 4 dzień czekam za @ i nic

Nasz Skarb

Czas edycji: 2009-10-15 o 11:42
Stary 2009-10-15, 11:42   #1521
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę Ci, że to nie jest łatwa sytuacja dla Ciebie i musisz jakoś przez to przejść. Co do przyjęcia do szpitala to teściowa mogłabym Wam wystawic skierowanie i na podstawie tego w szpitalu robią Ci wszystkie badania i decydują czy stan choergo wymaga hospitalizacji czy też nie.
Ja jestem takim typem, że nie potrafie czekac bo mnie to dobija.
TZ ma skierowanie wystawione przez swojego rodzinego. Tylko nie nwiem czy tak mozna np. jutro jechac z tym skierowaniem a we wtorek z innym jeszcze raz.

Stary 2009-10-15, 11:49   #1522
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:

no pewnie, że będzie innej opcji nie ma

Cytat:
TZ ma skierowanie wystawione przez swojego rodzinego. Tylko nie nwiem czy tak mozna np. jutro jechac z tym skierowaniem a we wtorek z innym jeszcze raz.
Madziu myślę, że jak znajoma teściowej będzie go badała za tydzień to i nawet bez skierowania sie obejdzie wystarczą wyniki, które mam mama Tż-ta
Stary 2009-10-15, 11:49   #1523
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a ja juz 4 dzień czekam za @ i nic
uuuu...

Stary 2009-10-15, 11:50   #1524
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu...
:roll eyes: :roll eyes:

Nasz Skarb
Stary 2009-10-15, 11:52   #1525
mona_ja
Wtajemniczenie

dziewczyny ja zmykam bo moja ekipa już jest, jak łazienka będzie gotowa to wam zrobie fotki mam nadzieje że to ostatnia brudna robota w naszym mieszkanku.Trzymajcie się cieplutko, niech was mężowie grzeją

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2009-10-15, 11:54   #1526
MAGiALENA
Zakorzenienie

właśnie zdałam sobie sprawę, że ta kula pasuje do mojego nicka.

Stary 2009-10-15, 12:00   #1527
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie, że będzie innej opcji nie ma

Madziu myślę, że jak znajoma teściowej będzie go badała za tydzień to i nawet bez skierowania sie obejdzie wystarczą wyniki, które mam mama Tż-ta
dzis porozmawiam o tym z TZ jak wróci z pracy.

wiecie, chciałam sprawdzic moje wyniki badan krwi bo robiłąm je z jakies 2 miesiące temu. ale... nigdzie nie mogę znalexć mojej ksiązeczki zdrowia a tam miałam wszystkie wyniki badań znalazłam ksiązeczki kazdego czlonka rodziny tylko nie moją

Stary 2009-10-15, 12:05   #1528
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zdałam sobie sprawę, że ta kula pasuje do mojego nicka.
faktycznie

Nasz Skarb
Stary 2009-10-15, 12:20   #1529
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
I najwazniejsza wiadomosc mamy kotka a raczej kotke, i nazywa sie Maja Jest malutka, sliczniutka, biala w czarne plamki, smiejemy sie ze wyglada troszke jak krowka hehe
My mamy kotkę od roku z małym hakiem też jest biała i ma czarne plamki z jednej str te plamki układają się w kwiat z 5 płatkami
Nasza jest już dorosła i bardzo cwana, a zarazem mądra. Od początku mówiliśmy do niej po imieniu i tak zostało, że tylko na nie reaguje. Ponadto rozumie co się do niej mówi, a już najbardziej gdy mówimy Masz, albo Chodź, bo wie cwaniara, że będzie albo jedzenie, albo głaskanie No i najlepsze jest to, że jak jej coś nie pasuje to się z nami kłóci - wydaje takie dźwięki, że wiadomo iż się nie zgadza i używa go tylko gdy coś jest nie po jej myśli, a jak się zgadza, to robi zwykłe miau, tylko z takim dziwnym akcentem.
Zdaję sobie sprawę, że jak niektóre z Was to przeczytają, to pomyślą, że jakaś stuknięta jestem zrozumie mnie jedynie ten co ma kota w domu od jakiegoś czasu Zanim wzięliśmy tę kotkę sama bym pomyślała, że ktoś ma nierówno pod sufitem jak mówi takie rzeczy o kocie, ale teraz

A u nas wczoraj zima za oknem, a dzisiaj Polska złota jesień - tylko już prawie bez liści na drzewach, bo wszystkie wczoraj pospadały przez te wichury.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 12:20   #1530
bzyczka1
Zakorzenienie

madzialenka poszukaj na spokojnie, pewnie gdzieś jest pomiędzy pozostałymi. I nie zamartwiaj się bo jeszcze się pochorujesz wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas
Mój tato chorował na żółtaczkę taką wszczepioną, ale to było z 15 lat temu a teraz wszystko w porządku jest, wyniki ma jak młody chłop a pali papierosy i pije hektolitry kawy dziennie.
Tak więc głowa do góry, nie patrzeć za okno i myśleć o przyjemnych rzeczach. Ja wiem że łatwo mówić, ale postaraj się

Nasz skarb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości