|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Malinko Kochana trzyamaj sie mocno
My zawsze bedziemy z Toba
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Po tej porannej bieganinie wskoczę sobie chyba do wanny w ramach relaksu
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-15 o 14:15 |
|
|
|
#4233 | |
|
Zadomowienie
|
malina - trzymaj się! może nakrzycz na nich, niech Ci dadzą święty spokój
co to za maniery denerwować ciężarną jakimiś pierdołami? Cytat:
śliczności Katarina- z okazji 38 tygodnia . Gucia- a ktoś kupił w ciemno suknie, czy dziewczyna przyjechała i przymierzała? muszę też się do tego zabrać... rok po ślubie w końcu postanowiłam ją dać do czyszczenia (tzn teściowa zawiozła i odebrała ) a teraz ciężko mi się zabrać do wystawienia jej strasznie nie lubię wystawiać rzeczy na sprzedaż. Wolę kupować
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uciekam na miastow dal;szym poszukiwaniu butów
,kupie zel małej i pare pierdołków do późżniej papa
|
#4236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a poza tym będą niektórzy mówili na nią BIANCA przez "ce" a tego byś chyba nie chciała?
|
|
#4237 |
|
Przyczajenie
|
aleee Was tu duzo
Nie dam rady wszystkiego przeczytac ale jesli pozwolicie to sie wtrące Jestem w 31 tygodniu od miesiaca leze i juz mi sie tak okropnie nudzi ze postanowilam poszukac towarzystwa |
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdecydowanie
|
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko układa się po Twojej myśli i oby tak dalej ![]() Śliczne te rzeczy Takie dorosłe ![]() Cytat:
A co do imienia, jeśli Ty albo Twój TŻ nie jesteście cudzoziemcami, to chyba musi być polska pisownia imienia. O ile się nie mylę, kilka lat temu weszła taka ustawa, o spolszczeniu imion obco brzmiących
|
|
#4240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malinko - Trzymaj sie!!! Cytat:
Cytat:
A jesteś pewna że Bianka, a nie Blanka? ![]() dziewczyny jesli mam teraz w biuście dajmy na to... 100 cm to karmniki mam kupić w rozmiarze 101-102 czy 102-104?
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, coraz gorzej z moją koncentracją Malinko kochanie, trzymam kciuki żeby skurcze poszły precz i cała reszta nagabujących Cię typów niech też tam idzie
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmnik!!!! osz ja oszołom jeden
|
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już jestem Konspiracjo
![]() A wodę biorę zawsze ok 38 stC. Cieplejszej nie lubię ![]() Cytat:
Ja sama kupowałam tą sukeinkę na allegro i też w ciemno, a leżała jak szyta na mnie ![]() Cytat:
My mieliśmy też ten dylemat, ale że póki co nie planujemy przeprowadzki do Polski, to zostaniemy przy v-kach i x-ach i raczej będziemy się starać nie brać imion z C-K. Jeśli wy bedziecie w Polsce, to córcia będzie miała problem w przyszłości i za każdym razem będzie musiała mówić (w urzędach), że jest Bianca pisane przez "c". Ja mam ten problem tu w Niemczech i zawsze muszę dodać, że jestem Aleksandra, pisane " ks" ![]() Cytat:
![]() Witamy Powiedz coś więcej o sobie. I wytrwałości podczas pobytu w szpitalu
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-15 o 15:16 |
|||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam na studiach kolegę- Patrick - ile on sie musiał natłumaczyć, że jego imię sie tak pisze, a nie zwyczajnie Patryk! ![]() Moja ciocia miała labradorkę Biankę śliczna była! ![]() Cytat:
jak już dziewczyny napisały-prosimy o jakieś info o Tobie i Dzidzi Cytat:
![]() właśnie zaczęłam rozpracowywać sterylizator jak działa- a że mam instrukcję po angielsku to trochę mi to zajmie
|
|||
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Bianka lepiej
![]() p.s. lody grycan bakaliowe są świetne.... w ogóle dziś nie mam chęci na typowy obiad tylko zajadam się owocami, sałatką jarzynową, lodami hmm no może zjadłabym cos w lokalu gdzieś ale nie chce mi sie gotować. w piekarniku robia się kulki ziemniaczane
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-10-15 o 16:06 |
|
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
no pustka jak rzadko... czyżby wszystkim prąd wysiadł?
![]() A ja zaraz pyszny żurek mniam mniam robić będę - od paru dni za mną chodzi
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
No tak Bella juz wiem czego zapomniałam kupić w sklepie- białej kiełbaski! miałam zrobic żurek, ale musi poczekac do jutra
Ja się winogromn nażarłam i nie chce mi sie nawet pisać..... Oczywiście trzymam kciuki za Malinkę I mam nadzieję, że Kachula jest zadowolona z wizyty u fryzjera....może się później pochwali co tam jej za cuda fryzjer na głowie zrobił ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- A i nowa mamusię tez witam i zachęcam do częstszego odwiedzania
|
#4250 |
|
Przyczajenie
|
cos o sobie? hmm Mam 17 lat i wpadłam na początku było cieżko ale ani przez chwile nie załowałam ze mam w brzuchu moja kochana kruszynke... Jestem w drugiej klasie technikum i mialam w planie do konca ciazy chodzic zeby nie narobic zaleglosci ale lekarka kazala mi lezec bo sie bala ze urodze wczesniej wiec leze Z chłopakiem jestem juz prawie 3 lata zeby nie było ze jestem jakas puszczalska Jest ode mnie o rok starszy i chyba nie dorósł jeszcze do roli tatusia bo nie bardzo dociera do niego nowa sytuacja, ale narazie jakos sobie radzimy poki co mieszkam z mama po porodzie mam sie przeprowadzic do jego rodzicow ale jak bedzie to sie okaze
A ja nie leze na szzescie w szpitalu tylko w domu A o dzidzi moge powiedzzec tyle ze jest strasznie ruchliwy (chłopczyk Bartuś ) i chyba ma sie nieźle |
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę, że tak w 100% to nie da się przygotować do rodzicielstwa, niezależnie od wieku - ja mam już 31 a dalej nie do końca mogę uwierzyć, że za chwilę zostaniemy rodzicami![]() Ważne, że oboje się cieszycie z dzidziusia i macie wsparcie w rodzinie - na pewno dacie radę ![]() No, Kolanosia - rzeczywiście żurek bez kiełbaski bialej to jak ryba bez roweru ja robię na bogato - i z cebulka, i jajkiem, i ziemniaczkami, i kiełbaską
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko trochę pożytecznych rzeczy trzeba zrobić w ciągu dnia więc zdjęłam suche pranie, powiesiłam nowe, a teraz obiad podgrzewam dla TZa A żurek to taki prawdziwy robisz?? (ja umiem tylko z kartonika ich bin ich- no to troszkę młodziutka jesteś, chyba najmłodsza na naszym wątku Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-15 o 17:18 |
|
|
|
|
#4253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż ja ostatnio coś niechętnie i to mnie wnerwia - jakoś miejsca sobie znaleźć nie mogęA jeśli chodzi o żurek - to tak pół na pół prawdziwy - bo zakwas kupny ale go doprawiam i dorabiam swoje ingrediencje czosneczek, cebulka smażona, majeranek... plus reszta rzeczy![]() Jak zrobię i zjemy, to powiem czy dobre
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Żurek... Dobrze, że mam jeszcze gdzieś ze 2 paczki, to chyba niedługo ugotuję Ale dziś w menu tagliatelle w sosie pomidorowym w wykonaniu mężusia Ale już jestem głodna ![]() A tak ogólnie, to rzeczywiście coś cicho dzisiaj. A miałyśmy produkować, żeby skończyć tą część jak najszybciej ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-15 o 17:43 |
||
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie po dluzszej nieobecnosci. w weekend awaria neta, a potem tz nie dal mi kompa bo mial nawal pracy. no i teraz mam jakies 30 stron do nadrobienia i zupelnie jestem nie w temacie
![]() Zabralam sie za szykowanie wyprawki maluszka. poslalam tz po pudla z ciuchami do piwnicy i posegregowalam je rozmiarami bo mialam balagan. Rozm 68, 74 i 74+ spakowalam dla kuzynki, moze sobie wybierze cos dla synka. To bylo przez ostatnie dwa dni. dzis zrobilam pranie rozm 56 i sie zszokowalam ile tego jest. specjalnie poszlam i policzylam, moglabym urodzic 4-raczki. Mam 29 szt body na dl i kr rekaw i rampersow oraz 19 szt spiochow i pajacow + jeszcze koszulki, spodenki i polspiochy. gdzie ja to schowam? Jutro robie pranie rozm 62 i pewnie drugie tyle wyjdzie... |
|
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Nieźle, ale w końcu to juz po dwójce dzieciaczków masz ubranka. To chyba nic nowego nie kupowałaś?
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Heja ,ale mam nerw nic nie kupiłam
![]() Niedługo ide na fryty z kożelankami ,a Tż ma nocke ...nic Mi sie nie chce ......chciałabym wkoncu wyjsc na czystko i szukac jakiegoś mieszkania ....aaa![]() Witam Nowa Mamusie Ich bin ich - cos Mi sie wydaje że lubisz niemiecki
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-15 o 18:05 |
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mogłabym pochłonąć wszystko Głowa do góry. Dziś weźmiemy cię pod opiekę na forum jak wrócisz z frytów ![]() A tymczasem miłego spotkania z koleżankami Rety jak córcia się ożywiła i cały czas naciska mi na szyjkę, co jest dość bolesne ![]()
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczam, ja już siły na to nie mam ![]() A na mieszkanie jeszcze przyjdzie czas, zobaczysz
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kochane moje
,jesteście lekiem na wszystko ...moja mała Mnie wczoraj po szyjce smyrała ale to głupie uczucie ajć ...dobra zbieram sie powolutku ...
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-15 o 18:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

My zawsze bedziemy z Toba

co to za maniery denerwować ciężarną jakimiś pierdołami? 

) a teraz ciężko mi się zabrać do wystawienia jej
strasznie nie lubię wystawiać rzeczy na sprzedaż. Wolę kupować
,kupie zel małej i pare pierdołków 

Dobrze, że mam jeszcze gdzieś ze 2 paczki, to chyba niedługo ugotuję 

i cały czas naciska mi na szyjkę, co jest dość bolesne 
...moja mała Mnie wczoraj po szyjce smyrała ale to głupie uczucie ajć ...dobra zbieram sie powolutku ...