|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14746369]bo kobiety bywają sentymentalne, a w ciąży tym bardziej.
![]() Cytat:
![]() Wiem, ze i Tobie musi byc trudno, bo w sumie jestesmy doroslymi babkami a boimy sie reakcji rodzicow. Ja takiej guli w gardle nie mialam chyba nigdy jak dzisiaj rano. Moze jednak Twoja mama sie ucieszy a jesli nie to napewno nie powie nic przykrego. Zobaczysz Za kilka lat cora bedzie szczesliwa, ze ma taka mame, i ze miala i ma z nia taki kontakt. Napewno. Cytat:
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
araczki - najwazniejsze, że już powiedziałaś, i tak długo utrzymałaś to w tajemnicy
ciekawe jak teściowa - szefowa zreaguje ![]() kitty - no Twój tata wymiata widac, że jesteś córeczką tatusia
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Oj, u mnie to poszło w jakąś skrajność... Normalnie rzadko jestem sentymentalna czy nadwrażliwa, a teraz to jakiś koszmar, mój TŻ już chyba zaczyna mieć mnie dość
Dziś znowu odbyłam z nim "poważną" rozmowę i tłumaczyłam, że niestety teraz tak mam i musi to dzielnie znosić Bo to wszystko przez niego ![]() Kitty fajnie masz z tą rodzinką
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie w weekend powiemy..
|
|
#2225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tez jakaś nerwowa ostatnio bywam, takie uroki naszego stanu błogosłąwionego.
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, my to powiedzieliśmy tylko mojej mamie. Rodzinka Tżta wie, bardzo się ucieszyła, ale oni mieszkają na drugim końcu Polski i jeszcze się nie widzieliśmy. A mojej rodzince jakoś mi się nie spieszy mówić, wiem, że oni tylko potrafią się zamartwiać jak to teraz będzie, a marudzenia ja nie mam zamiaru słuchać (tym bardziej, że nie oczekujemy z ich strony żadnego zaangażowania czy to materialnego, czy czaswego). Jak mama mi się pytała kiedy powiemy reszcie, to mówiłam, że wyślemy zaproszenie na chrzciny, to się dowiedzą
![]() Lea, kocur z Maksiem przesłodki, nasza kicia nie jest taka wyrozumiała, ma dopiero 5 miesięcy Na wszelkie zapasy reaguje zębami, naszczęście tylko ostrzegawczo i nie robi małej krzywdy. Za to z psem robi co chce, nie raz zasnęła na nim, albo na jego posłaniu
|
#2227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nasz kocurek jest z nami tak długo jak Maksiu, znają się od początku. Zresztą kotek to najlepszy towarzysz zabaw. 1.2. z kotkiem można poleżeć. 3. kotkowi można policzyć paluszki. 4. kotek "idzie" do piaskownicy. 5.pierwsze "widzenia " z kotkiem. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Nasza kochana koteczka, nie wie co to długie i ostre pazurki. Ma panią sadystkę, co ciacha co 3 tygodnie
A ten wasz to jakiś wypchany, albo pluszak Super, że jest taki cierpliwy. My takie zdjęcia mamy, ale z psem w roli głównej ![]() Mała potrafi trzymać psa za tylną nogę i tak chodzą sobie po mieszkaniu A mały on nie jest, więc gdyby chciał, to bez problemu pozbył by się małego natręta
|
#2229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jakiego macie pieska? My mamy owczarka niemieckiego, którego Maks też polubił... do czasu. Gonił z nim, siadał na niego, wynosił mu zabawki z budy, itp. aż któregoś razu Maks się przewrócił na podwórku goniąc psa, i pies położył się na dziecku i nie chciał zejść. |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie świetne Wasze koty
![]() Mója dawna kicia też dawała robić z sobą wszystko ![]() Ale teraz mój pies nie da sobie nic zrobić glupiego szczeniak zwariowany jeszcze ![]() Chciałam kupić jakis ładny staniczek. Ale nic nie ma ![]() Kupilam oliwkę. ale taką zwykłą, w żelu ![]() i puder kokosowy do kąpieli Jutro idę na te badania. i musze do 10 się wyrobic zeby być w przychodni! ahh.. przyjaciółka przyniosła mi rafaello mm.. ![]()
|
|
|
|
#2231 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Lea, mamy krzyżówkę sznaucera średniego z owczarkiem niemieckim. Praktycznie wychowywali się razem jak rodzeństwo
Ale od czerwca mamy kota, i pies poszedł troszkę u małej w odstawkę, ale ostatnio znowu piesek jest jej numerem jeden Zaraz poszukam jakieś zdjęcie.
|
#2233 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14749176]a co to takiego?? [/QUOTE]
W sumie nie wiem Jest takie sypkie.. taki puder.. i do kąpieli.. i ładnie pachnie wieczorem wypróbuje
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma chyba w moim życiu niczego co by taki strach we we mnie wzbudzało Fajnie, że masz sprawdzonego tego zębologa, bo ja to chyba na samych sadystów do tej pory trafiałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() łał! no to niezłą masz praktykę w "zawodzie" mamy ![]() Cytat:
widać można nawet po rozstaniu ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14749468] A jutro pierwsza wizyta. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj dowiedziałam się, że znajoma z mojej poprzedniej pracy niedawno urodziła synka siłami natury i nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że chłopczyk miał 62 cm i ważył 5100 g Mam nadzieję, że ja nie będę miała tak dużego dziecka
|
|||||
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś wpadła na kawkę koleżanka i pierwsze co to brzuszek chciała oglądać ![]() Kropciu a wiesz może czy można używać jakieś maści, żele na ból kręgosłupa, rwę kulszową. Męczy mnie od kilku dni. Kiedyś (jak pracowałam, przez czas kiedy nie pracowałam, nie bolało) stosowałam voltaren i pomagał, ale nie można go stosować w ciąży Wiedziałam, że tak będzie. Czytałam, że to się może pogorszyć w ciąży ale miałam nadzieję, że mnie to ominie.
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-15 o 17:18 |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio mam jakąś huśtawkę - jednego dnia czuję się bardzo dobrze, mam dużo energii i dobry humor, a kolejnego jestem dętka, wszystko mnie drażni i doprowadza do płaczu, tylko bym spała... I tak jest dokładnie co drugi dzień. Jak tak dalej pójdzie, to TŻ w końcu ucieknie, a wcześniej zwariuje
Czasami już sama do siebie nie mam siły...
|
|
|
|
#2238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ex TŻem i jego żoną też macie fajne układy, zazdroszczę. Ex żona mojego P. to ma tak nagwizdane, że kapcie opadają... Tak knuje, że porażka, każde słowo które P jej powie sprzedaje mnie, oczywiście zmodyfikowane, każde moje odpowiednio preparuje i przekazuje jemu - po paru miesiącach prób normalnego kontaktu, urwaliśmy go całkiem. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14748842]to musisz uważać , bo pazurki kocie ostre. ![]() nasz kocurek jest z nami tak długo jak Maksiu, znają się od początku. Zresztą kotek to najlepszy towarzysz zabaw. 1.2. z kotkiem można poleżeć. 3. kotkowi można policzyć paluszki. 4. kotek "idzie" do piaskownicy. 5.pierwsze "widzenia " z kotkiem.[/QUOTE] Fotka nr 4 mnie rozwaliła. Ten kot to chodzący spokój. ![]() Tak to się nie da nawet z moim mega spokojnym Dydusiem. Cytat:
Niedawno wróciłam. I skaczę z radości, że poszłam. Okazuje się, że w ciągu ostatniego roku zrobiła mi się mała dziurka. A do tego odsłoniła mi się szyjka w górnej szóstce, tak dziwnie z zewnątrz, że tego nie widziałam. Nie wiedziałam że coś jest do leczenia, więc poszłam lajtowo, gość załatwił mnie w 10 minut bez znieczulenia, dałam stówkę i mam piękne dwie nowe plomby. Następna wizyta w VII miesiącu. Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:51 |
||||
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
znaczy czy az tak dobry to nie wiem wczoraj znów mnie połozyło i było mułowato i DAnia mam tak samo w jeden dzien mam energii za 10 w drugii jestem padnieta ale cały czas mnie ssie , boje sie isc do sklepu bo mam odruchy wiesz pogoda dzis u mnie w kratke raz snieg raz deszcz i wieje wiatr jutro ide na badanie krwi i wiecie co zapomniałam sobie kupic pojemniczka na mocz :| gdzie ja mam głowe to juz bedzie 11 tydz i 1 dzien ?! starapanno przykro mi bardzo los tak chciał widocznie tak musiało byc ale za bardzo sie nie przejmuj jeszcze bedziesz tuliła w ramionach małego aniołka ![]() AAA... Witam oczywiscie nowe mamusie
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
kropka, czytałam na forach, że lepiej usunąć takiego cudaka w ciąży, żeby podczas porodu nie dostać krwotoku. Zabieg trwa podobno ok 15 min. w znieczuleniu miejscowym. Popytam jeszcze innego lekarza.
lea, słodkie fotki. Masz ślicznego synka ![]() Trzymam kciuki za wizytę dafreen, dobry pomysł z angażowaniem starszego dziecka w nową sytuację. My naszego też chcemy angażować, żeby czuł się potrzebny. kitty, super masz rodzinkę ![]() Dziękuję wszystkim za syna Moi rodzice zareagowali dobrze, mamie mowę odebrało, a teściowie mnie wyściskali. Teściowa się popłakała. W niedzielę robimy obiad dla naszych rodziców ( moi mieszkają ode mnie 160 km ). Ja z moja mamą rozmawiałam tylko grzecznościowo przez prawie 2 lata. Teraz jest lepiej, lody stopniały w te wakacje. Moja mama to taki typ, że lubi się wtrącać, a ja tego baaaaaaaardzo nie lubię Nasze psisko bardzo lubi dzieci, a z kotem teściów śpi na jednym posłaniu
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam pokażę moją kotkę i jej wielką mega miłość do pana.
![]() 1. Tak śpi, jeśli tylko pan się przechyli na kanapie. 2. Pan w kociej ciąży - miłość bez granic. Jakby mogła weszłaby pod skórę...3. Zazdrość. Położyłam się przy mężu (to z przodu w granatowej bluzce to ja, owłosiona ręka oczywiście męża ), więc kota na nas, pół na pół, żeby nie było...
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:06 |
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-15 o 19:34 |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Ta, zwłaszcza na tym drugim zdjęciu, z tymi zaciśniętymi ustami...
![]() Przystojniak to jest tu - mój puchaty (w każdym znaczeniu tego słowa) kocurek. ![]() Ps. To zielone dogorywające z tyłu, to był papirus. Był, zginął śmiercią tragiczną, albo popełnił samobójstwo - nie jestem pewna.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:44 |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Dobranoc babeczki.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-15 o 19:56 |
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Wygięty i pogięty.
To taki kot bystry inaczej. ![]() Ja też mykam, na dziś dość. Buziaki i kolorowych Wam... |
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Fajne te Wasze zwierzaki
A mnie ostatnio nasz pies drażni, jest wielki, niewychowany i źle pachnie Teoretycznie to pies TŻta, choć w rzeczywistości bardziej teściowej... Chyba jednak nie chcę psa w naszym nowym mieszkaniu, choć TŻ bardzo nalega... ![]() Dobrej nocki! |
|
|
|
#2248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dwa (a sumie 3 tylko 3ciego słabo widać) pieszczochy! Ciekawe czy nasze kotki będą zazdrosne o nowych lokatorów Moje tak długo były jedynaczkami , że trochę się o obawiam.Lea, Twój kot to jakiś ewenement na skalę światową!!! Jeżeli to kotka i bedzie kiedyś miała dzieci, to ja chcę, chcę Oaza spokoju! Synek też kochany Dafreen, to ty już kawał dobrej roboty odwaliłaś: 16 lat doświadczenia rodzicielskiego To my przy Tobie marne trampkary Jak już córa przywyknie do myśli, że będzie siostrą, to napewno będzie dla Ciebie dużym wsparciem (nie wiem jak, w jednookojowym wtedy mieszkaniu ), a jakiś miesiąc po jego narodzinach byłam już dla niego drugą mamą, tak nadopiekuńczą, że żadnej z moich koleżanek nie pozwalałam go dotknąć, bo był MÓJ! Wiem, że 16 lat to trochę więcej niż 11, w dodatku taki dziwny wiek, i czasy się zmieniły, ale Ty jesteś sensowną kobitą, więc Twoja pociecha napewno też![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Jak tak sie napatrzę na te wasze cudeńka, to chyba sobie trzeciego sprawię, i dopiero będą gadać, żem stara wariatka
http://www.suwaczek.pl/cache/35cd791601.png Edytowane przez luthien79 Czas edycji: 2009-10-16 o 09:55 |
||
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko ja muszę tak wcześnie wstawać??
rytuał codzienny - śniadanie przy kompie ![]() fajne macie zwierzaki. w niedzielę przyjeżdża do nas teściowa, wtedy jej powiemy. u mnie w rodzinie jeszcze nikt nie wie. powiedziałam tylko przyjaciółce i 3 osobom w pracy, bo musiałam się wytłumaczyć, czemu nie chcę brać na siebie dodatkowego obowiązku. do dyry pójdę po wizycie u lekarza. nie będę czekała do końca 3 miesiąca. niech się kobieta już zastanawia, jak rozwiązać problem mojej nieobecności. bo mam wielką ochotę iść na jak najdłuższe L4 i mieć wszystko w d... poza tym byłoby to uzasadnione - pracuję w przedszkolu - wirusy, wielka odpowoedzialność, stres itp.
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() margo80 - pociesze Cie, nie tylko Ty wstajesz wczesnie rano. Ja np. wstaje o 5:30 masakryczna godzina ale weekend tuz tuz, i to jest najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia ![]() Miłego końca tygodnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

... zobaczymy co ona będzie za kilka lat mówiła o mnie 

nie ma chyba w moim życiu niczego co by taki strach we we mnie wzbudzało
Fajnie, że masz sprawdzonego tego zębologa, bo ja to chyba na samych sadystów do tej pory trafiałam 

bo na szczęście w płaszczu zimowym z zeszłego roku dopinam się bez problemu póki co 
DAnia mam tak samo w jeden dzien mam energii za 10 w drugii jestem padnieta ale cały czas mnie ssie , boje sie isc do sklepu bo mam odruchy wiesz
Ciekawe czy nasze kotki będą zazdrosne o nowych lokatorów
Oaza spokoju! Synek też kochany
To my przy Tobie marne trampkary
Jak już córa przywyknie do myśli, że będzie siostrą, to napewno będzie dla Ciebie dużym wsparciem