|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
kupilam jakies 2 msc temu 3 body i 1 pajaca na 56 bo byly w promocji po 3 zl nowe. ale niespodziewalam sie ze mam tego az tyle. mam po 2 corusiach i ostatnio dostalan 56 i62 po synku kuzynki jeszcze
mam w czym wybierac. moje to byly glownie z ciuchlandu wiec naszczescie tanio
|
|
|
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Malina biedaku nasz Przyszedł kocyk z allero, ten który zamawialm i mialam dac znac czy jest w porzadku ![]() Wiec mowie, ze jest baaardzo ladny i przyjemny w dotyku, ale nieszzególnie gruby. Raczej taki sredni, co mnie w sumie nie martwi ![]() A Tz łozeczko składa własnie a jutro maja przyjsc meble |
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja też mam trochę ciuszków ze szperaczy, albo z promocji i obniżek Zresztą podobnie jak własną garderobę Liczę na zdjęcia ![]() Dziewczynki, a wiecie może co jest z Sexy body? Dawno się nie odzywała . No chyba, że meldowała, że się gdzieś wybiera, a ja nie doczytałam ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:26 |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie zaraz przychodzi przyjaciolka (ta z Krynicy Tarasiu)
jestem po wizycie.. pozniej wam wszystko opowiem ale wiesci sa niezle ich bin ich no faktycznie jestes mlodziutka. wczesniej chyba najmlodsza byla Bravurka ale ona juz nie pisze.. napisz dlaczego lezysz.
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
To mam nadzieję, że zrobisz użytek z nowego aparatu i wrzucisz nam tu jakieś fotki
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
I Lucky też się nie meldowała, ale ona gdzieś pod Warszawą mieszka, a tam problemy z prądem są, może nie ma ![]() I jeszcze ostatnio myślałam o Minnie, też już się nie pokazywała z dwa tygodnie. Cytat:
Ale stopniujesz napięcie, nie ma co
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Polazłam na jej profil i rzeczywiście logowała się 11.10, ale ostatni post jest z 25.09
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
produkujecie ze w ogole za Wami nie moge nadazyc ![]() u nas ok, mala mi sie przekrecila i az sie boje bo wczesnij kopala mnie w prawy bok a teraz w lewy no i mialam wczoraj sen ze cesarke mi gin zrobil i widzialam swoja laleczke, byla do mni we snie podobna, tz mowi ze skoro cos takiego mi sie sni to berzie na odwrot i urodze sn i dzidzia bedzie do tz podobna, zobaczymy, a w ogole to i mama tz sie pyta czy bede miala cesarke i ciotka, nie wiem o co im chodzi, czy jestem yyyy taka slaba??? ![]() brakuje mi jeszcze kilka rzeczy dla coruni ale to chyba pod koniec przyszlego tygodnia zamowie bo nawet nie mam teraz gdzie tego trzymac, jeszcze ta pogoda ... a u nas w domku jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, modle sie tylko zeby do konca tego miesiaca sie przeprowadzic ale czarno to widze bo glazurnik przy dobrych wiatrach zawita do nas dopiero na koniec miesiaca no nic jestem dobrej mysli :0nie wiem czy pisalam ale na remont szpitala w tym roku sie nioe zanosi wiec bede rodzic "u siebie" z czego bardzo sie ciesze no i spie ostatnio wiecej jak na poczatku ciazy bo np mala budzi sie i zaczyna aerobik okolo 5-6 rano i ja budze sie z nia, a pozniej okolo 9-10 znow zasypiam i tak spie do 12tej najgorsze sa wizyty do wc, ale czasami malutka mnie oszczedza i nie wstaje wcale ale juz np nastepnego dnia to co 5 min latam do kibelka ![]() ide ponadrabiac co tu sie dzialo ale tyle stron i chyba niedlugo nowy watek bedzie
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Odzywam się dopiero dzisiaj bo od dwóch dni jestem odcięta od świata... Atak zimy w nocy z wtorku na środę strasznych szkód w mojej okolicy (i w ogóle na podkarpaciu) narobił, pozrywało linie wysokiego napięcia i takie tam... W rezultacie całą środę i dzisiejszy dzień gdzieś do 17 pół mojego miasta było bez prądu Porazka normalnie. Dopiero w takiej sytuacji człowiek widzi jak bardzo jest uzależniony od techniki Mam kilka zaległych stron do przeczytania ale to później... Na razie parę słów o mojej wizycie u diabetologa... No więc cukrzyca niestety potwierdzona, ale według pani doktor w moim przypadku na 99% obejdzie się bez insuliny bo cukier nie tak bardzo przekracza normy i prawdopodobnie wystarczy pilnowanie diety. Dostałam zalecenia co do tego co wolno mi jeść a czego nie i glukometr... Na razie 4xdziennie muszę się kłuć i sprawdzać poziom cukru we krwi no i w ogóle obserwować reakcje mojego organizmu... Wszystko notuję i za dwa tyg. mam wizytę kontrolną... Zobaczymy co pani doktor powie jak zobaczy moje wyniki. Mam nadzieję że będzie dobrze... Mam za to nowy problem... Wczoraj odebrałam wyniki wymazu z szyjki macicy który pobrano mi jeszcze w szpitalu i okazało się że mam tam jakąś wstrętną bakterię Wizytę u gin mam niby dopiero za tydzień ale pójdę jutro bo się nieźle tej bakterii wystraszyłam i nie będę z tym czekać... Kurcze, czy mi zawsze musi się coś przyplątać? No nic, odezwę się jutro (o ile znowu nie odetną nas od świata)... Aha, widzę że pojawił się na świecie nasz kolejny wizażowy Dzidziuś! Jagoda, gratulacje!!!!
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dziś nerwa
a do tego pies mnie tak wk...że szok mega szok - wiem ze jest stary ale uważam ze również podły - wychdzi kiedy chce i przychodzi po sekundzie chyba, bo w tyłek zimno, i dziś po przyjściu do domu zrobił mi w kuchni ale to nic, ja nakładam obiad a ten szmaciarz podnosi łape i leje myślałam że gada ukatrupie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam nowa mame generalnie to dużo dziewczyn się nie odzywa |
|
|
|
#4272 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Cieplutko
Uwielbiam czytac fora na ktorych mamusie sie wspolnie wspieraja i sobie doradzaja..tak jest tu Jestem w 30tyg.ciazy ,w szczesliwej ciazy bo pod sercem nosze naszego Synka Chcialabym do Was moje drogie dolaczyc i wspolnie sie wspierac...w tych ostatnich tyg
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi w sobote sie pochwale, bo Tz bedzie skladal z moim tata
bo sam by sie dlugo nawil z meblami![]() Gissh u mnie to samo, zreszta obie z podkarpacia jestesmy wiec pogoda podobna Mam nadzieje, ze to nie jakas powazna bakteria Tak jak mowisz, lepiej isc wczesniej do ginki, zeby jakos dac ewentualnej bakterii radewitaj mamrotka ![]() AsiCccCa czyzby siorka dawala czadu? ![]() Madziawikp
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotka, fajnie, że będziesz mogła rodzić "u siebie". A pytaniami teściowej i ciotki się nie przejmuj, skoro gin nic ci nt cc nie mówił
Gissh, trzymam , żeby z tą bakterią nic poważnego nie było. Pewnie dostaniesz antybiotyk jakiś i będzie dobrzeMasz rację Magda. Pewnie to wina nagłego ataku zimy brak mi słówA teraz uwaga, uwaga!!! Karenina jest teraz w szpitalu, ma 3 cm rozwarcia i jutro rano będzie miała cc.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:00 |
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KARENINKA TRZYMAMY KCIUKI |
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamrotko jakbyś częściej zaglądała, to nie miałabyś tyle nadrabiania
Gissh Dobrze, że nie musisz brać insuliny. A co to za bakteria? Może to nic groźnego? Cytat:
![]() Rufus też mi tak kiedyś zrobił, posikał się, piszę posikał a nie nasikał, bo nawet łapy nie zdążył podnieść, dwa razy w ciągu jednego dnia, też się zdenerwowałam, a potem się okazało, że pęcherz miał chory. Witaj ![]() Dlaczego tak późno? Cytat:
![]() ![]() Zaczyna się ![]() A Kachula się chyba zasiedziała u tego fryzjera ![]() Mam nadzieję, że ona nie wylądowała na porodówce
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina
![]() Witam następną mame Domi wiem, ze odbiegłam całkowicie od tematu forum ale ten pies od jakiegoś czasu mi działa na nerwy i to dobrze, on jadłby tylko mięso, spał na kanapie a potrzeby aby się załatwiały same, ma chore nerki więc bardzo nie możemy nic zrobić bo z uwagi na jego 14,5 roku to nie wiele można, jest zadbany to się trzyma, no ale jego dzisiejsze zachowanie to ![]() bo gdyby nas nie było w domu to rozumiem, chora psinka ale ja stałam obok OBOK gdyby nie to że wyznaję zasadę - dobry gospodarz psa nie kopnie - to skopałabym my tyłek, więc za karę siedział na dworze - tylko ciekawe ile zrozumiał, swoją drogą to się najadł i napił bardzo dużo i ta jego zachłanność dała o sobie znaćmusiałam to wyrzucic z siebie wrrrrrrrrrrrrr nie mam sumienia go uśpic, jak już kiedyś pisałam to pies moich rodziców i tak jakoś nie wiem |
|
|
|
#4278 |
|
Raczkowanie
|
Verusia 23 Witam Was Cieplutko
Uwielbiam czytac fora na ktorych mamusie sie wspolnie wspieraja i sobie doradzaja..tak jest tu Jestem w 30tyg.ciazy ,w szczesliwej ciazy bo pod sercem nosze naszego Synka Chcialabym do Was moje drogie dolaczyc i wspolnie sie wspierac...w tych ostatnich tyg [/QUOTE]WITAM NOWE MAMUSIE Cześc kochane ja oglądam sobie tv.Wiktorek sobie wojuje.Kręci się u mamusi w brzuszku.Czasem aż za mocno cholera. Ale mówi że uwierzy dopiero jak już zobaczy go w szpitalu I mówi że będzie go dobijać to że każdy będzie przychodzić zobaczyć syna jego.Bo tak naprawde każdy się cieszy bardzo że Grzesiek mnie poznał i że wybił się w górę.Bo jak był sam to praca po pracy na piwo z chłopakami i tak codziennie.A on już miał dosyc i jak juz poznaliśmy się to każdy się ze znajomych cieszył że on w końcu pomylał o życiu.No dobra koncze robic frytki na kolacje a potem jeszczer zjem SAŁATKE Z TUŃCZYKA PO MEKSYKAŃSKU .Misiu mi kupił mówił że jest dobra.To później napisze kochane
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja wlasnie wrocilam od kumpeli, ale sie u niej zasiedzialam i naplotkowalam za wszystkie czasy A jesli chodzi o imie to dla mnie zdecydowanie Bianka
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusia nie wiem już sama - w nerwch powiedziałm TŻ że ma go uśpić, ale czy chcę tego - nie raczej - ja tylko już nie mam siły, on nie robi takich rzeczy
ale dziś może to i moje nerwy ostatnio sa na krańcu bo mała chora była, siedzi ze mną w domu i jej sie nudzi i to tez mnie trochę dobija, bo i ja bardzo ruszyć się nie moge bo mnie wszystko boli, do tago zimno się zrobiło a ja kurtki nie mama i przeciez nie kupię na dwa tygodnie a może nawet nie dwa i chyba dziś generalnie nie mam jakoś humoru ale dziś ględzę |
|
|
|
#4281 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem. Wróciłam z zakupów i mam już wszystko oprócz tych okropnych karmników
Cytat:
Cytat:
NIe dość że ten sam termin, te same skurcze to jeszcze ten sam laktator![]() We dwie raźniejCytat:
![]() : prosi: Ja też sama nie wiem jaki rozmiar. Odechciewa mi się ich wogóle kupować. Cytat:
![]() ![]() :pro si:Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
a włąśnie miałam napisac o imieniu - ja tez jestem za Bianką - polska pisowania ułatwia to życie
powiem tylko że często mnie przy Izie pytają jak pisac - ja mówię - po polsku |
|
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
Doradzcie mi proszę jakie zakupić kosmetyki dla dzidziusia,wiem ze nie musi byc na poczatek tego duzo...ale prosze o jakas dobra wyprobowana firme,,,
)
|
|
|
|
#4284 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o młode mamusie, to oprócz Bravurki jeszcze Agusia, ale ich bin ich najmłodsza jesteś. Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle ostatnio dołączające do nas mamusie podwyższają chyba statystykę chłopaków na wątku ![]() Cytat:
A ja melduję uroczyście, że zupa była pyyyszna - w każdym razie zjadłam wielką michę i jeszcze bym wciągnęła. TŻ cos dziwnie mówił, że troche za mało esencjonalna, ale jak dla mnie ona była absolutnie wystarczająco, a ja lubię mocno "smakowe" zupy
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
własnie wróciłam od gina i moja Blanka waży 2300
więc chyba całkiem sporo jak na 34tc. Ustawiła się już głowka do dołu, nóżki pod żebrami, oj, nie daje spokoju ![]() Ja w sumie też się kwalifikuje do młodych mam - 21 lat
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:26 |
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu nie denerwuj się
Na niego też pogoda wpływa pewnie, jeśli piesek nie cierpi to Ci się nie dziwię, że nie możesz się zdecydować na uspanie, pewnie i tak już niedługo z Wami pobędzie. A co do kurtki, to ja bym też miała problem, dobrze, że jak Mama była u mnie w zeszłym tygodniu, to mi swoją przywiozła, bo ja moich kurtek już nie zapnę ![]() Jakoś damy radę kochana, już niedługo A jak chcesz ględzić to ględź, ja ciągle ględzę i jeszcze mnie stąd nie wyrzuciły
|
#4287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam oliwkę z firmy Hipp, do pupy maść nagietkową i sudokrem, a do mycia mydełko bambino, chociaż kupię jeszcze chyba żel do mycia też z Hipp. Generalnie najlepiej kupować kosmetyki z jednej firmy/serii, w razie uczulenia nie będziesz musiała się głowić nad tym, co uczuliło, tylko wymienisz wszystko ![]() Jak Ty stara pierwiastka, to ja chyba też
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-15 o 19:35 |
|
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
to link jak obliczyć rozmiar biustonosza - sama liczyłam i według tego dobrze mi wyszło, karmniki są OK
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ a tu zamawiałam http://www.allegro.pl/item743304528_743304528.html i http://www.allegro.pl/item742882961_742882961.html ale ten biały mi bardziej odpowiada Verusia ja mam tylko oliwke, żel do mycia, mydełko wszystko z nivea, linomag krem i sudokrem, wiadomo również sol fiziologiczna i wodę morska - przy pierwszym mi to wystarczyło to myslę, ze przy drugim też chociaż ja przy pierwszym używałam oilatum i płynu i kremu dość długo, ale mała miała na początku po wszystkim co zjadłam wysypki, miałam takze specjalną maść na receptę ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Bella on ma już 14,5 roku o według tego jak kiedyś liczyłam jest po 70 |
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
A wiec tak..Jest to moja pierwsza ciąza
mam 23 latka a mezatka od 2 lat...Nasze staranka o dzidzie byly dosc dlugie bo jakos rok,,az tu nagle...jest,,nasz skarb..Jestem na l-4 poniewaz gdy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy od poczatku byla zagrozona..wiec na zwolnienie..a ze pracuje w salonie fryzjerskim lekarz zabronil pracowac w takich warunkach...Teraz to juz 30tydz.i jest wszystko w najlepszym pozadku Pomalu gromadze wyprawke dla bobaska...kuzynki daja ciuszki a ja tylko przebieram i wybieram zostal jeszcze wybór kosmetyków i pare potrzebnych rzeczy To chyba tyle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

mam w czym wybierac. moje to byly glownie z ciuchlandu wiec naszczescie tanio

,jesteście lekiem na wszystko
...moja mała Mnie wczoraj po szyjce smyrała ale to głupie uczucie ajć ...dobra zbieram sie powolutku ...

Zresztą podobnie jak własną garderobę 
. No chyba, że meldowała, że się gdzieś wybiera, a ja nie doczytałam 

no nic jestem dobrej mysli :0
i chyba niedlugo nowy watek bedzie

brak mi słów

Jestem w 31 tygodniu od miesiaca leze i juz mi sie tak okropnie nudzi ze postanowilam poszukac towarzystwa