|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Ela nie okropność to tylko nasze organizmy - przykre ale tak jest
napisałam, bo problemy ze skora mogą mieć różne pochodzeni alergie róznego rodzaju ale i pasożyty - a wielu lekarzy stawia złe diagnozy, dlatego często rodzice z dziećmi bujają sie po lekarzach i stosują rózne maści i leki a czasem wystarczy proste badanie i można rozwiązac problem dość szybko a piszemy o pielęgnacji malca w kontekście choćby oilatum - nalezy pamiętac, ze srodki do myci mogą pomagać ale nie wyleczą wszystkiego ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- a i dziewczyny ja to napisałam jako taką "ciekawostkę" bo już przerabiałam tę tematykę z Izą |
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Madzia- wiem, wiem że to nasze organizmy. Sama miałam nie nawet jako dziecko tylko bardziej jako młodzież jakąś glistę, którą wydaliłam
Ale właśnie jak sobie to przypomnę, ten widok, to trochę zapiera dech w piersiach, że coś takiego może w nas żyć! no ale dobrze, ze zwracasz na to uwagę |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi ale masz włosy -
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Kareninka już pewnie po |
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
widze, ze wy tu ostro po nocach siedzicie bo spac nie mozecie.a ja najpozniej o 22 trace juz kontakt z rzeczywistoscia wlasnie dzis rozpoczelam swoj urlop macierzysnki i zamiast odpoczywac i sie wyspac to od rana wisze na telefonie bo zab mnie w nocy rozbolal. no i jade najpierw odebrac sisotre z lotniska a potem prosto do dentysty - niech mnie ratuje!zycze Wam milego dnia i przesylam troche sloneczka bo u nas jakos tak sie rozslonecznilo wlasnie
|
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana kochane.
Nieposzłam na pobranie bo wstałam o 5 i zapomniałam że siusiu muszę zrobić do pojemniczka i poszłam siusiu do kibelka .No nic pójde w poniedziałek z rana do nich do przychodni. .Dzis mam iśc do szpitala wszystkiego sie dowiedzieć co i jak jest w tym szpitalu .Pójde później bo z rana mi za bardzo niechcę się iśc.KARENINKA - TRZYMAM KCIUKI ZA WAS KOCHANIE
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() ...ale Mi bruczy w brzuchu ,zaraz bede wcinac kanapy i popijam kawuie napije sie ktos ze mna ?![]() Nie mówcie Mi o takich rzeczach ble mojej siostry ekhm szczeniak miał cos na glizde podobnego takie białe i długie i to wyrzygał ....okropnie sie boje takich chorub grz7ybów pasożytów
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-16 o 10:17 |
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
chociaz to zdjecie ze stycznia, kiedys bylam straszna wlosomaniaczka, potem mi to przeszlo a teraz znow wraca. Bo juz je chce malowac i nawet olejek nalozylam wczoraj, a w ciazy dalam sobie spokoj z takimi eksperymentami wczesniej. Dzis sobie zorbilam nowe fotki i nei wiedzialam, ze juz mam takie dlugie![]() Cytat:
wspólczuje bólu zeba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki Domi olejek nakładałas ? ? ?
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Asic przyzwyczaisz się do różnych rzeczy - wierz mi, nie mówię że ci nie wyrwie ale można się przyzwyczaić, zresztą przy dziecku nie ma wyjścia
Paczka ja nigdy nie biorę pierwszego moczy do badania - robięsiusiu i wypijam szklankę wody i po pół godzinie mam już mocz do badaniawidzę, ze nie tylko ja mam problem z kurtką - maskara - mam jedna cinkea bo nie sądziłam, ze zrobi się aż tak zimno
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam kurtke ale lada moment sie w niej już nie dopnę i będę miała taki sam problem...
sama nie wiem co robić. Kupować nową większą, która potem będzie na mnie wisiała jak na wieszaku? czy może jakąś używkę... |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam olejek kokosowy Vatike. Fajny jest. Nalozylam go wczoraj i teraz mam takie fajne włosy i jest ich tak duzo, nawet sie fotka pochwale bo robilam dzisiaj. Vhce ich pomalowac ale nei wiem czy na mahoniowy, czy jakis braz czy ciemny kolor mam teraz cos takiego jak na pierwszym planie, tylko ciemniejszyedit:to jeszcze sie pochwale brzusiem i lozeczkiem z boku, sesje se sama trzaslam dzisiaj
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-16 o 10:35 |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
y tyz chce miec takie długie włosy ,nie luba Cię ... (żarcik)a co ten olejek dokładnie robi z włosami ?Mi sie już skonczyła ta maseczka co ja polecałas małe opakowanie kupilam i teraz mam taką .....jak muyślisz dobra jest ?http://www.ofryzjer.pl/images/Leo_latte_wiadr.jpg czy lepszy ten Wax
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja takich długich włosów chyba nigdy w życiu nie miałam - zazdroszczę!
Ja bym nie miała cierpliwości! |
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o ten olejek http://www.helfy.pl/vatika-dabur Fajny jest. Najlepiej nalozyc na noc i tak zostawic i rano splukac. Tylko, ze ja wczoraj rano nalozylam i chodzilam tak caly dzien, bo nie chcialam pobrudzic poscieli ![]() A tej maski, ktora wkelilas nie znam, wiec na poczatek polecilabym Ci Waxa ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Ja tez zawsze mialam takie półdlugie, do okolo lopatek. Az sie zawzielam i tak trzy lata zapuszczam, choc ostatnio mnie naszlo zeby obciac, ale zal mi. |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony lepiej, że to AZS u małego bratowej tzta, wyszło jak był malutki, to jest bardzo duża szansa, że szybko zaniknie. Natomiast leczenie sterydami tylko osłabia skórę i po odłożeniu specyfiku wykwit może być jeszcze bardziej dotkliwy A poza tym to dziś czuję się jak przemielona przez maszynkę do mięsa. Budziłam się chyba co godzinę. A to wc, albo zgaga, to znów jakieś idiotyczne sny. Masakra Domi, super avek. A te włosy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-16 o 10:50 |
|
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł mamusie
Przyznam Wam się szczerze, że rzadko się odzywam bo nie nadążam z czytaniem Was... Ale codziennie zaglądam i mniej więcej wiem co się dzieje. A tak to na innym wątku się udzielam bo tam mniej mamuś i mniej postów do czytania ![]() Ja i Iwo mamy się dobrze. Już niedługo zaczniemy 31 TYDZIEŃ CIĄŻY!!! Co mnie przeraża, że już niedługo się spotkamy twarzą w twarz ![]() Poza tym uczę się gotować, remont już prawie dobiega końca... Jest okej Gratuluję mamusią rozpakowanym i tym, które już są przy końcu Pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#4428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto by powiedzial 33letni pan prawnik co do drugiego pytania.. hmm.. kiedys bylam.. w tej chwili nie.. mam nad nia ta przewage ze to juz kobieta przed 50tka a ja mam 26 lat. mam z moim tz slicznego syna i drugiego w drodze a ona miala 2 synow kazdego z innym ojcem (nie moim tz) no i po 3 latach malzenstwa z moim tz odeszla do jakiegos frajera.. mielismy z nia przejscia ale juz jest to za nami.. koncert mowisz?? mala tanczy ![]() malinka zostaje w szpitalu do poniedzialku o ile wczesniej nie urodzi Cytat:
![]() Cytat:
mam 108cm w brzuszku ![]() Cytat:
narazie mam do ramion![]() Cytat:
biedaku ty maly ja dzis musze leki wykupic i znow zmienic termin egzaminu na prawko
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przewaga nie dośc ze wiekowo to napewno jestes sto razy od niej ladniejsza i mądrzejsza![]() A koncert jest albo jakies tance, harce, az czasem mnie to boli ![]() I Dostaje w prawe zebro nozka i niziutko kolo jajnikow po lewej stronie. Moj Tz twierdzi, ze Dzidzia bawi sie sznurkami
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-16 o 11:26 |
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja dziś się obudziałam o 6 rano lekkie skurcze i potem zasnełam po 8.00 to i wstałam przed 11![]() ![]() No nic zmykam się wykąpać, potem na zakupy i do kosmetyczki. Muszę sobie brwi zrobić żeby na porodówce za bardzo nie straszyćCytat:
. Ja też nie lubię takich atrakcjiCytat:
A no i brzusio też jak na modelkę. Nie dawaj zdjęć bo my Ci tu wszystkie potem zazdrościmy Cytat:
Zmykam bo jak tak dalej pójdzie to nic dziś nie załatwię. |
|||
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
O też mam problem z kurtką, w moją się zapnę, ale jest mi ciasno, więc lepiej żebym nie ściskała brzuszka. Na szczęście TZ ma polarki, w które wchodzę i mam jeszcze luuuz
![]() samanthhha - dobrze, że się odezwałaś! o widzę, że na drugie forum już się nie łapię 26 lat to znaczy, że już jestem stara? ![]() Kropka -to muszę porozmawiać z moją gin o takiej wkładce, Ja z kolei żadnych hormonów już nie chcę, miałam przez nie dość problemów. Koleżanka zakładałasobie ostatnio spiralę, ale jak planuję drugie dziecko za ok 2 lata, to to rozwiązanie raczej jest bez sensu.
|
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Dzięki za - one zawsze są wskazane ![]() Jeśli chodzi o tę moją cukrzycę to na razie się dopiero uczę ją kontrolować... Dziś trzeci dzień badam poziom cukru i na przykład jest tak, że do tej pory wszystkie pomiary miałam w normie a dzisiaj po śniadaniu wyskoczyłam ponad normę i to sporo Co do diety to przede wszystkim kazali mi zwiększyć ilość posiłków do 6 dziennie, a gdyby cukier wychodził za niski to nawet 7-8. Oprócz normalnych posiłków ważne jest zjadanie drugiego śniadania, podwieczorku i koniecznie czegoś przed snem. Za to zjadane porcje mają być raczej niewielkie. Warzywa, nabiał i mięso (tylko raczej chude) mogę jeść właściwie bez większych ograniczeń, oprócz tego ziemniaki, ryż, kasze, pieczywo w mniejszych ilościach... Owoców i soków owocowych mniej - bo tylko dwie porcje dziennie. A unikać muszę cukru we wszelkiej postaci i produktów "mącznych" takich jak kluski, jakieś naleśniki, pyzy, pierogi, bułki, drożdżówki i tym podobne... To tak mniej więcej ![]() Szczerze mówiąc głodna raczej nie chodzę i nawet nie jest tak źle, brakuje mi jedynie owoców i soków w większych ilościach - zawsze sporo tego spożywałam, a teraz muszę się ograniczać... No i cukru do herbatki Ale pocieszam się że to jeszcze tylko niecałe dwa miesiące więc jakoś wytrzymam, no i łatwiej mi będzie po porodzie bo nie będę musiała jakoś szczególnie modyfikować swojej diety w związku z karmieniem... Jest jeszcze jeden plus: za wiele to ja już raczej nie przytyję bo w końcu odstawiłam wszystko tłuste i słodkie... W ogóle przez ostatnie dwa tygodnie nie przytyłam nic - cały czas jest 8kg na plusie. Na pewno parę kilo jeszcze mi przybędzie i nawet powinno, ale chyba raczej "wielkie zrzucanie" po ciąży mi nie grozi... Dobre i to ![]() Co do bakterii to nie wiem co to za jedna, znalazłam w necie jakieś informacje i nie za ciekawe rzeczy tam pisali, ale nie chcę więcej szukać bo tylko bardziej się stresuję i nakręcam... Pójdę dziś do gin. to zobaczymy co ona na to powie. Kurcze, znowu się rozpisałam ![]() Kareninko, Na pewno będzie dobrze
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam coś porobic ,posprzątać i ubrac sie WKONCU
....później wpadne ![]() gisshbiedulka ,współczuje Ci ,musisz sie kontrolowac ,ograniczac
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-16 o 11:35 |
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
Jestem zła
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też nie mam kurtki na zimę... i butów... Eh jestem wielka A raczej mój brzuch ![]() Dziewczyny a chciałam Was zapytać - jak to jest z końcową wagą noworodka... Otóż lekarz może jakoś wcześniej "zapowiedzieć" ile maleństwo MNIEJ WIĘCEJ będzie ważyć? Możliwe to jest? Bo chyba cuś gdzieś takiego czytałam... ![]() A no i Domi zakochałam się w Twoich włosach, są cudowne i ta talia Cud miód malyyyna |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie w ten piękny piątek
![]() Wstałam dzisiaj o 11 ![]() A jeszcze bym pospała W niedzielę, najpóźniej poniedziałek, sypialnia będzie gotowa Przeczytałam wszystko, ale nie chce mi się multicytować. Domi włosy masz piękne Mnie dość szybko rosną, ale ja zawsze zapuszczam, a potem coś mnie strzeli i obcinam, teraz mam najdłuższe od czasu ślubu, bo juz za ramiona. Madziu co do tych pasożytów, to mojej koleżanki syn, miał poważne problemy z alergią pokarmową, ona szukała wszędzie pomocy, w końcu zaczęła mu podawać jakieś ziołowe preparatu na "odrobaczenie' i się okazało, że miał w organizmie jakieś pasożyty. Pozbyli się ich i jego stan bardzo się poprawił. Sama myślę kiedyś sie "odrobaczyć" na wszelki wypadek, ale to jak już karmić nie będę. Samantha cieszę się, że u Was wszystko w porządku ![]() Guciu współczuję dolegliwości Ja dzisiaj miałam świetną noc, co prawda chyba 3 razy chodziłam do WC, ale plecy przestały swędzieć, zgagi nie było i w ogóle jak leżałam, to czułam się jakbym nie miała brzucha ![]() Za to teraz zaczęły swędzieć mnie nadgarstki Ja to chyba mam na tle nerwowym, bo zaczęłam myśleć co mam jeszcze do zrobienia i zaczęło mnie swędzieć ![]() Kareninka pewnie ma juz Andree przy sobie
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
AsiCcccCa, twój avarek poprostu boski
Samantha, z ciebie też niezła mamuśka ![]() Cytat:
Ja też muszę pogadać z moim ginem na ten temat, bo tabletki i plastry źle na mnie działały. Generalnie wkładkę trzeba wymieniać (w zależności od rodzaju) co 2-5 lat, więc wydaje mi się, że jest sens jak najbardziej.
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o nalezniki - to ja robię z mąki razowej - i nie podnoszą mi cukru kompletnie! za to musze uważac na ryż kaszę i ziemniaki! odpada tez gotowana marchewka ![]() z owoców spokojnie przyswajam jabłka, gruszki, grejpfruty ale to zobaczysz po sobie co toleruje twój organizm, a czego nie , aaa i wiesz co, jak kupujesz ciemny chlebek, to zerkaj czy nie jest dosładzany, bo taki na słodach miodach i karmelach ( tak tak! ) baaaardzo podnosi cukier, nawet jedna mała kromeczka! domi, ja już nic nie napiszę o tych twoich przepięknych włosach! |
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cieszę się, że lepiej się czujesz i dajesz sobie jakoś radę z tą dietą I trzymam za dzisiejsza wizytę, żeby się okazało że to niegroźna bakteria.Wcale Ci się nie dziwię. Inaczej się umawiałaś, ja bym do nich zadzwoniła, albo im wysmarowała jakiegoś mało przyjemnego maila. Cytat:
edit: Nie o to Ci chyba chodzi. Mnie gin powiedział , że waga dziecka od 31 tc do porodu mniej więcej się podwaja, więc w ten sposób można przewidzieć ile będzie ważył, ale to nic pewnego.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-16 o 11:51 |
|
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już rozmawiałam z tztem, bo to on składał zamówienie i tylko kazał mi się nie denerwować, a sprawę się załatwi. Oho, widzę za oknem, że zaczyna się u nas sztormowa pogoda ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-16 o 11:50 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

.No nic pójde w poniedziałek z rana do nich do przychodni.
.Dzis mam iśc do szpitala wszystkiego sie dowiedzieć co i jak jest w tym szpitalu
.Pójde później bo z rana mi za bardzo niechcę się iśc.
....okropnie sie boje takich chorub grz7ybów pasożytów

bo robilam dzisiaj. Vhce ich pomalowac ale nei wiem czy na mahoniowy, czy jakis braz czy ciemny
kolor mam teraz cos takiego jak na pierwszym planie, tylko ciemniejszy
y tyz chce miec takie długie włosy ,nie luba Cię ...
(żarcik)

- one zawsze są wskazane
A raczej mój brzuch