|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
oto micha dla kazdego
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na chwilke, bo robie obiadek i mam sterte prasowanIa a tu KARENINKA URODZILA
ale co ona tak naturalnie?????no chyba nie, prawda?skoro Tz przecial pepowine??ale jej zazdroszcze ![]() KARENINKA GRATULACJE A WAM DZIEKUJE ZA KOMPLEMENTY DOT. MOJEJ CZUPRYNY Belladona nie uzywalam tego Dabura, ale moj olejek jest tez z Amla a mialam zamiar sobie kupic ale wypadlam i ciaza![]() Bella wystarczy raz na tydzien porzadne olejowanie wloskow na noc i efekty beda po czasie bedziemy miec takie wlosy jak maja w indiach hahahha
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-16 o 14:00 |
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, Kamila przecież pisała, że ma cc. Zresztą w Niemczech ojciec może być przy cc i może przecinać pępowinę ![]()
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenina witaj w gronie szczęśliwych mam
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka!! Wielkie gratulacje
![]() i duuużo zdrówka dla Andre![]() |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ja mam dzisiaj kalafiorkową na pierwsze ![]() Lucky gdzie się podziewałaś ?
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam, ze cos sie zmienilo jak u Dudziakowej..ale nie wiedzialam ze mozna przy cesrace przecinac pepowine... |
|
|
|
|
#4508 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NO MASAKRA TEN FILM - AZ MI SIE SŁABO ZROBIŁO... A jeśli chodzi o czytanie, to to jest też moja metoda, ale mam do wyboru albo przytulanie się do TŻta i leżenie po ćmoku (bo nie chcę go budzić, do pracy rano wstaje) albo przejście z książką do drugiego pokoju - a o 4 rano to cała eskapada A propos czytania - polecam książkę " co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego - napisana luźno z humorem, ale pokazuje takie sztuczki dotyczące najprostszych, wydawaloby się, czynności przy dzidzi (noszenie, podnoszenie, przewijanie idt. ) i robi to z takim pietyzmem i delikatnością... generalnie pokazane są takie sposoby, które mają być dla dziecka nieinwazyjne, przyjazne i bezpieczne! naprawdę fajna KARENINKA - OGROMNE GRATULACJE SYNUSIA ![]()
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
naprawdę Domi piękne włosy. Moje troszkę się poprawiły przez ciążę, nie przetłuszczają się tak szybko, jest ich więcej i jakieś mocniejsze chyba, ale czytałam że podobno po ciąży wypada sporo
no i coraz więcej rozpakowanych sie robi , w sumie może jak poczytam relacje z waszych porodów to jakos przygotuję sie psychicznie na własny ja dostałam 3 książki: rozwój dziecka-karmienie piersią, poradnik dzień po dniu-pierwszy rok życia i rozwój dziecka-gdy dziecko płacze
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-10-16 o 14:11 |
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi w ciazy wypadaja normlanie, ale slyszalam, ze jak w ciazy wypadaja to po ciazy tak garsciami nie wychodza. Bo jesli nie wypadaja w ciazy to potem wychodza te, co nei wypadly
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje Diewuszki te rozpakowane i te w dwupaku
)Przede wszystkim moje GRATULACJE DLA KARENINKI!!!!! Kachula przestraszyłaś nas wczoraj i to nie na ŻARTY ![]() Domi Twoje włosy są po prostu... po prostu...aż brak mi słow ja też takie chcę...Niestety jestem blondynką, w dodatku farbowaną i moje włoski nie będą tak nigdy wyglądały Wiecie co mi sie w nocy przydarzyło. Około godz 1 oglądałam jeszcze jakiś filmik i nagle poczułam sie tak jakbym byłam strasznie pijana, zaczęło mi sie w głowie kołować i chyba prze godzinę wymiotowałam, później miałam takie rozwolnie nie, że szok do tego dochodziły skurcze, ale nie takie berdzo bolesne. Jak na miesiączkę. Położyłam się już zmęczona i wyczerpana, całą noc mnie brzuch na dole bolał, ale rano wstałam i jest wszystko oki... Nie wiem co to było, ale przestraszyłam się nie na żarty, w którymś momencie myslałam, że to już!!! Lecę Was nadrabiać ![]() Dzisiaj na obiadek robię pyyyszne polędwiczki wieprzowe na miodzie z ziemniaczkami i mini marcheweczką
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Karenina nie mogła rodzić inaczej niż przez cc, bo miała w dzieciństwie coś z biodrami. Ja mam lampkę na nocnym stoliku, taką biurkową, daje dobre światło do czytania, a TŻ sie nie budzi. Ale on juz przyzwyczajony, bo ja zawsze przed snem czytam.
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina Gratulacje szybkiego powrotu do formy
![]() |
|
|
|
#4514 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale skoro nie można używać tamponów to przekichane.... w zyciu nie wrócę do podpasek, mowy nie ma. Cytat:
Kareniena - GRATULACJE MAMUSIU Cytat:
Cytat:
ich bin ich - rożki przeważnie mają wyciągane to usztywnienie. A jak Ci się nie podoba Twój nick, to załóż sobie po prostu nowe konto i już Cytat:
![]() dziękuję wygląda smakowicie [QUOTE=belladonna78;147642 69] A propos czytania - polecam książkę " co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego - napisana luźno z humorem, ale pokazuje takie sztuczki dotyczące najprostszych, wydawaloby się, czynności przy dzidzi (noszenie, podnoszenie, przewijanie idt. ) i robi to z takim pietyzmem i delikatnością... generalnie pokazane są takie sposoby, które mają być dla dziecka nieinwazyjne, przyjazne i bezpieczne! naprawdę fajna[/QUOTE ] też właśnie ją czytam. I do tej książki jest jeszcze film na dvd.
|
|||||
|
|
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
Brombi ![]() wyszłam w końcu ze szpitala i nareszcie jestem w domku w międzyczasie namierzyliśmy z tz jeszcze jeden szpital w sąsiednim powiecie, którego wcześniej nie braliśmy pod uwagę i wczoraj pojechaliśmy go obejrzeć i wydaje się być bardzo ok i za zanieczulenie się nie płaci!! niech się schowają te wszytkie warszawskie szpitale...!!poza tym chodze jak bomba zegarowa i co pare chwil mam skurcze ale po tych wszytkich przejsciach już chyba jestem psychicznie gotowa na rodzenie i troche nie moge się doczekać
|
|
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lucky ja też z okolic Warszawy.. Gdzie jest ten szpital, w którym się nie płaci za znieczulenie? Jak możesz to napisz, może będzie bliżej mojej strony
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o niecierpliwość, to ja już teraz jestem w 100% gotowa do porodu ![]()
|
|
#4518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak chcesz to moge Ci napisać szczególy na priv. mam tez namiaty na dobra polozną
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama sobie wyciskam np. grejpfrut + pomarańczka, albo sam grejpfrut co ro pomiarów ja robie wg schematu który dostałam od lekarza, musiałam troszkę podporządkować swój dzień pod pomiary i posiłki, ale teraz nie mam z tym najmniejszego problemu ![]() jak wstaje I pomiar - najlepiej na "półśpiocha" - bez wysiłku fizycznego itp. niech to bedzie ok. 8 rano 8.00 - śniadanie I - tuta ten mały jogurt, albo biały ser z pomidorkiem, coś naprawde lekkiego 9.00 - II pomiar 10.00 - śniadanie II kanapeczki / omlet z jajek np. z dzemem słodzonym fruktozą ![]() ( na początku mierzyłam tez po sniadaniu II, zeby sprawdzic jaki mam poziom, ale teraz tylko jak jem coś nowego, dzem mam wypróbowany własnie słodzony fruktozą - firmy Materne Enjoy, - i moge spokojnie jeść wszystkie smaki , a kupuje go w markecie, tak wygląda: http://www.materne.com/default/en-be...its/enjoy.aspx) 11.00 - owocki 13.00 - obiad I - tutaj coś lekkiego, zupka, sałatka itp. ok. 16.00 - obiad II - tutaj coś większego, mięsiwo, ryby, czasami makaron razowy + jakis sos, nalesniki ok godz. 17.00 pomiar III 18.00 - podwieczorek, owoc lub jakies ciacho dla diabetyków 20.00 - kolacja I - kanapeczki lub cos na ciepło 21.00 - pomiar IV przed snem jeszcze coś tam zawsze przegryze ![]() tak to u mnie wygląda ![]() p.s. przepraszam, jeżeli post za długi dla innych mamuś, ale wiem ze dla gissh to ważne, a i może inne słodkie mamusie zerkną ?! |
|
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Łoj to za daleko bym miała
ale dzieki |
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje @@@@ !!!!! ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- ojeny jen jeny! ojeeeeeny! |
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko szczerze i z calego serduszka gratuluje szczesliwej mamusi i tatusiowi malutkiego Andree
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chwila nieuwagi i takie nieszczęście mogłoby mieć miejsce
|
|
|
|
|
#4525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
1) po przebudzeniu + mocz -cukier i aceton 2) I sniadanie-2 kromki chleba z szynka + pomidorek czy jakis ogorek.. 3) II sniadanie - 1 kromka chleba + 2 lyzki musli z jogurtem naturalnym 4) obiad z 2 dan 5) podwieczorek 6) kolacja poza tym mam jesc 8-10 razy dziennie dieta 1900kcal Malinka dolancza sie do gratulacji dla swiezo upieczonej mamusi
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-16 o 15:17 |
||||
|
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
xpressja wlasciwie nie jest to jakies uciazliwe i nie narzekam na cukrzyce
|
#4528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja tam czasem mam ochotę na coś pysznego, zwłaszcza jak dziewczyny o swoich wypiekach piszą! |
|
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
KARENINKO
![]() klask i:![]() ![]() kla ski:ja już zrobiłam 3 prania dla dzidzi jeszcze mi zostały 2 nie myślałam że jest tego tak duzo jestem zmęczona i mam dość prasowania też mam problemy ze spaniem i to duże a do wc w nocy wstaję po 12 razy![]() Podglądam was codziennie ale czasem nawet nie mam weny pisać jakoś humoru brak nie wiem co to się zemną dzieje
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
nie chce mi się multicytowac więc napisze co pamiętam.... Wielkie gratulacje dla Kareninki Domi włosy cudne, a avatarek po prostu prześliczny I ciekawi mnie jak z tym wypadaniem po ciaży, nam na SR mówili, że nie ma bata i muszą wypaść, ale za to odrodza się grubsze i zdrowsze. Po prostu taka kolej i norma.... Samantha piękne zdjęcia, a brzuszek taki zgrabniutki. Chyba musze popróbowac i tez taka sesyjkę sobie zmontować. Gishh współczuję z ta dieta i pomiarami ale wierzę, że szybko się zaadoptujesz do nowej sytuacji a 2 miesiące miną zanim się obejrzysz! Lucky ciezę się że jestes nadal w dwupaczku i że znalazłaś w końcu odpowiedni szpital...Do Wyszkowa mam niedaleko i powiem że to darmowe zzo kusi, ale ja jeszcze niezdecydowana jestem jak chcę rodzić więc przemyśleń ciąg dalszy nastapi... Nedzia ten Twój kapuśniak....po nocy będzie mi się śnił mniam! Ich bin ich może rzeczywiście zmień konto. Nie masz duzo postów to tak szkoda nie będzie. Ja też nienawidze swojego nicku ale tak wyszło przypadkiem, w porę nie zmieniłam, a teraz się męczę Katarina bym się wystraszyła po takiej nocnej akcji....Dobrze, że juz po ale pewnie to jakies zapowiedzi więc może niedługo.....Trzymam kciuki by było ok ! Zaraz pewnie mi się jeszcze coś przypomni to napiszę U mnie nudy...TŻ wraca z delegacji dopiero koło 22. Przez to nic mi się nie chcę i nic nie potrafi mnie zmotywować do czegokolwiek. Siedzę, gapie się w tv. Pogoda beznadziejna...podobno w przyszłym tyg ma byc lepiej bo 15-17 stopni. Juz nie moge się doczekać bo wtedy planuję pranko. a jutro jadę do rodziców, może jakies zakupki po drodze dla małej....Pozdrawiam Was serdecznie!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

a mialam zamiar sobie kupic ale wypadlam i ciaza

i duuużo zdrówka dla Andre

ja też takie chcę...

wygląda smakowicie
Lucky ja też z okolic Warszawy.. Gdzie jest ten szpital, w którym się nie płaci za znieczulenie?
Jak możesz to napisz, może będzie bliżej mojej strony 

klask i: