|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Mój TŻ miał zachciankę ciążową, na smalec
Zrobiłam, mam nadzieję, że to już jedna z jego ostatnich zachcianek ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie za dużo tu postów produkuję i widocznie za bardzo się wymądrzam, muszę się ograniczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zamówiłam dwa, wydaje mi się, że to minimum, pewnie potem jeszcze dokupię. Gratulacje
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-16 o 19:22 |
|||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytalam kiedys o tych kosmetykach to własnie olejek Amla mial chyba bardzo dobre opinie olejek jasminowy i Amla w pudrze czy jakos tak![]() Przelec sobie ten watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=amla |
|
|
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja znow przelozylam egzamin na prawko.. mam nadzieje ze do 3 razy sztuka i tego terminu juz ie bede zmieniala.. 3 listopad godzina 20:00
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 20.00???o matko to strasznie póxno na egzamin..a jak nam urodzisz? ![]() edit:a nieeee Ty kropeczko masz dopiero 25 listopad
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-16 o 20:16 |
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymajcie kciuki abym nie urodzila
zreszta ja nie chce wczesniej rodzic zawsze to kilka tygodni dluzej na L4 wiec dostaje kase za to ze jestem w domu![]() jak sobie pomysle o powrocie do pracy to
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo
![]() Jeszcze mnie wieści doszły, że szefostwo szaleje, więc tym bardziej
|
#4567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno poczytam bo ja lubie w takich kosmetycznych nowinkach siedzieć Zwłaszcza jak coś jest skuteczneCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() JA się zastanawiam czy nie wziąć choć kilku miesięcy wychowawczego. Żeby mały podrósł i żebym zdąrzyłą tą nieszczesną pracę napisaćA właśnie zrobiłam sobie dziś brwi i rzęsy. Także jakby co to mogę rodzić ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Kate ja biore wychowawczy
![]() i pisze biznesplana wtedy + starania o dotacje i moze uda mi sie moj tajny plan
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
I wiecie co jak się zbliża wieczór to ja się już denerwuje że znowu będą te skurcze. A mnie to tak boli
![]() ![]() I to jest takie nie fajne uczucie. Normalnie aż strach iść spać![]() ![]()
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
bo 5tego ide do gina ustalac dokladny termin cc. a bedzie to okolo 10/11/09
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
hmm smalec, też bym zjadła
mnie coś brzuch boli, nie wiem może to od kapusty w łazankach, może za dużo, już sama nie wiem czy skurcz czy od jedzenia ja w listopadzie zrobię sobie brwi - henne bo na ślub idę i jak zdążę to może na samym początku grudnia pójdę poprawić, może to próżne ale chciałabym po porodzie jednak ładnie wyglądać heh, tyle się naczytałam że spuchniętą twarz można mieć, popękane naczynka itp chyba kupię ten krem vichy normaderm na niedoskonałości cery... dobry pomysł tez słyszałam na włosy do porodu, bo wiadomo że nie będzie siły ani takich możliwości żeby tam się wystylingować, a znając rodzinkę tż to będą pielgrzymki.. także pomysł na fryzurkę poniżej :(tylko nie wiem kto by mi zrobił takiego warkocza, może tż dopiero bym wyglądała haha)
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-10-16 o 20:56 |
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na wychowawczy nie bardzo stać, poza tym jak nie będzie mnie dłużej niż rok, to będę musiała staż zaczynać od nowa ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko jeszcze nie wystygnął. Jak masz melisę w domu, to może sobie zrób. Mnie na moje dolegliwości jelitowe pomaga meliska właśnie Albo nospę sobie weź, pomaga i na to i na to
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
a co z malinką?
poza tym... proszę, niech ktoś wyśle mi listę z numerami bo jakby co to nie mam do nikogo kontaktu. jeżeli chodzi o to co po porodzie, to ja też planuję pójść na wychowawczy zaraz po macierzyńskim. Po pierwsze nie miałabym z kim zostawić dzidzi, a po drugie mam jeszcze dodatkowe zabezpieczenie. Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-10-16 o 20:47 |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zrobilam serek z cebulka ![]() gotuje rosolek
|
|
|
|
|
#4575 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja juz wróciłam...Odzwyczaiłam się od pracy, ale jak tam weszłam to zdałam sobie sprawę z tego, że mi jej bardzo brakuje. Dopiero co szłam na zwolnienie, a tu juz tyle miesięcy minęło. . Mimo to myślę, że tez chciałabym z pół roku wychowawczego
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też z jednej strony brakuje pracy, tego kontaktu z ludźmi i wogóle. Ale ja musze skończyć ten ostatni rok mgr i nie wiem jak to zrobię praca+dzidzia+szkoła ![]() Będę musiała coś wymyśleć. Ale tak 5 miesięcy wychowawczy bo ja oczywiście liczę te 22 tygodnie o których pisałyście i tak z 4-5 miesięczy wychowawczego i u mnie byłaby opcja optymalna![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
E to kolejny zakup mnie czeka- przescieradelek
bo mam tylko jedno od kolezanki...A ja tam bym zjadla takiego smalca z cebulka mniammBrombi zamien sie ze mna, daj smalca troche a ja Ci rosołku ![]() ale mnie zebra bola pierwszy raz w zyciu, teraz to jak lekko dotkne to bola...i cos czuje, ze teraz to bedzie takie kopanie coraz czesciej
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie właśnie wypiłam herbatkę hippa dla ciężarnych tą ze wszystkimi minerałami i witaminami, dzidziol przestał tak szaleć w brzuchu, daje mi pewnie odpocząć trochę nim zacznie znowu skakać o 4 czy 5 rano. Tz później się wkurza że wstaję tak wcześnie zamiast go przytulać.... faceci to jednak nie do końca rozumieja co tam z nami sie dzieje w ciąży, a przynajmniej mój myśli że wszystko jest fajne i przyjemne.
Mam juz tak dosyc siedzenia w domu cały dzień niemal, nikogo nie ma, wszędzie daleko, pogoda nie sprzyjająca dostanę niedługo jesiennej depresji !
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ten serek z cebulką to jaki? Domi, Ty chyba już masz całą wyprawkę? Coś Ci jeszcze brakuje, oprócz tego prześcieradła?
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie chce macierzynski a zaraz potem pol roku wychowawczego.. powinno wystarczyc..
Tarasiu lista nr. poszla na pw. a u Malinki dobrze
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-16 o 21:20 |
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam się wykąpać i jakiego filma obejrzeć. Wziełam magnez i będę dobrej myśli. Życzę miłej nocki i słodkich snów
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() U mnie już dużo lepiej jeśli chodzi o żołądek. Prawdopodobnie się czymś strułam. I widzę też, że nie jestem osamotniona z moim pęcherzowym problemem. Mam do was pytanie, zwłaszcza do tych, które mają problemy z rwą. Czy to się objawia tak nagle, czy ma raczej tendencję wzrostową? I w którym miejscu zazwyczaj boli? Chodzi o to, że dziś jak wstałam po południu, to w prawym biodrze mnie rwie, że ledwo chodzę i nie wiem, czy to rwa, czy może rozszerzająca się miednica ![]() A tak w ogóle, to tz się dziś ze mnie śmieje, że przez całą ciążę czułam się wyśmienicie, żadnych problemów, a dziś nadrabiam za całe 8 miesięcy ![]()
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzajemnie i oby bez skurczów ![]() Zaharia się nie odzywa, a miała dzisiaj iść do swojej ginki i dowiedzieć się co i jak dalej. Oby wszystko było w porządku
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termometr do ciałka pampersy karuzela na łożeczko ceratki pod pościel wanienka i stojak aplikator do nosa spirytus do pepka 70% jałowe gaziki maść bephanten wozek, nosidelko laktator szczotka do czyszczenia butelek woda morska do noska platki kosmetyczne do mycia buzi sol fizjologiczna do przemywania oczu plyn do kapieli oliatum ![]() Czy Was tez bola zebra dziewuszki??? |
|
|
|
|
#4585 |
|
BAN stały
|
Gratulacje dla Kareniny.....Wielkie...Buziaczki..:cmo k:
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam nadzieję, że u Zaharii wszystko dobrze
![]() Domi, na szczęście bóle żeber mnie ominęły i mam nadzieję, że nie będzie mnie to nękać już do końca ciąży A tak swoją drogą to chętnie bym zjadła rosołku Pewnie dobrze by zrobił na obolały żołądek. Ale teraz zadowalam się melisą ![]()
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi ja mam serek z Krasnystaw, najlepszy i najbardziej smakowy z tych wszystkich
Gucia uracze Cię rosołkiem
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia oki śle wiadomosc
![]() ale ogólnie rzecz biorąc i tak schrzanilam...bo mi sie garnek duzy przedziurawil (a mialam tylko dwa- jeden duzy, drugi mniejszy i dwa malutkie) i musialam gotowac w tym mniejszym...i malo rosolu wyszlo i juz sie prawie skonczyl ![]() a mialbyc jutro na obiad ![]() Ja nie wytrzymam przez ten ból, Tz mowi, zebym zadzwonila do lekarza, ale przeciez juz za późno a lekarz by mnie wysmiał
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
To może zadzwoń do szpitala. Tam na pewno jest ktoś na dyżurze. Bo może się okazać, że każą ci przyjechać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

jak ten czas leci ...
olejek jasminowy i Amla w pudrze czy jakos tak

Napewno poczytam bo ja lubie w takich kosmetycznych nowinkach siedzieć