Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 16:20   #3841
sensuall_
Raczkowanie

GG do sensuall_
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Zgubiłam karte konsultanta i nie ma teraz numeru i nie moge zrobic zamówienia..;( co mam teraz zrobic ?
sensuall_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:23   #3842
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensuall_ Pokaż wiadomość
Zgubiłam karte konsultanta i nie ma teraz numeru i nie moge zrobic zamówienia..;( co mam teraz zrobic ?
Możesz wyrobić sobie nową. Dziś jak byam w filii to babeczka przy mnie prosiła o wydanie nowej. Tylko chyba trzeba jakiś świstek wypełnić i im zanieść albo wysłać. Takie wyrobienie nowej karty kosztuje 15 zł.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 16:26   #3843
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie pamiętasz numeru, zadzwoń na infolinię. Zweryfikują Cię pewnie po różnych tajnych danych i podadzą . Będziesz mogła robić zamówienia.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 17:01   #3844
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Asgoja i da_gie dzięki za odpowiedzi. Też tak myślałam a wy mnie upewniłyście.

Ja nigdy nic nie miałam z Oriflame. Co jest godne polecenia?
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 20:00   #3845
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
jak najszybciej to zgłoś, a numer masz na fakturach, możesz też spytać swojego sponsora, bo jesteś uwzględniona w jego raportach itp

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 21:52   #3846
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

dziewczyny
kiedys przedluzenie czlonkostwa pojawialo sie automatycznie podczas skladania zamowienia w danym katalogu/miesiacu (*co rok od dnia zapisania sie)
Czy teraz jest tak nadal?
Czy trzeba w jakis inny sposob przedluzyc czlonkostwo?

Pytam gdyz zapisywalam sie w padzierniku 2006 albo 2007.. i teraz chcialabym zlozyc zamowienie i od razu zalapac sie na wznowienie czlonkostwa za 1zl (w tym roku opuscilam chyba ze 2 albo 3 katalogi)
Prosze o informacje

Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Stary 2009-10-16, 22:21   #3847
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
dziewczyny
kiedys przedluzenie czlonkostwa pojawialo sie automatycznie podczas skladania zamowienia w danym katalogu/miesiacu (*co rok od dnia zapisania sie)
Czy teraz jest tak nadal?
Czy trzeba w jakis inny sposob przedluzyc czlonkostwo?

Pytam gdyz zapisywalam sie w padzierniku 2006 albo 2007.. i teraz chcialabym zlozyc zamowienie i od razu zalapac sie na wznowienie czlonkostwa za 1zl (w tym roku opuscilam chyba ze 2 albo 3 katalogi)
Prosze o informacje

Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Dalej dopisuje sie automatycznie.

Jak chcesz znać dokladną datę znajdź sobie jakąś fakturkę tam na górze chyba ostatniej strony pisze data wznowienia czlonkostwa

Po tej dacie bedzie ci się samo dopisywalo. ZObacz może jeszcze n ten katalog się ząlpiesz i na 1 zł wznowienie
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 22:57   #3848
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Ja nigdy nic nie miałam z Oriflame. Co jest godne polecenia?
Coś się znajdzie
Np. tusz do rzęs Wonder ma rewelacyjne opinie na KWC.
Stary 2009-10-16, 23:07   #3849
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Coś się znajdzie
Np. tusz do rzęs Wonder ma rewelacyjne opinie na KWC.
wonder jest super ale ja na przykład nie rozumiem zachwytu nad peelingiem w proszku ja nie widzę żadnych efektów albo nie umiem go używać
Stary 2009-10-16, 23:13   #3850
Malla
Nie depcze krokusów

Nie wiem, który to :/ Jeszcze nie używałam.
Stary 2009-10-16, 23:54   #3851
Jul084
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie wiem, który to :/ Jeszcze nie używałam.
Zapewne chodzi o ten z serii Optimal Radiance Energy. Ja go mam i dla mnie jest dość dobry ma maleńkie drobinki i moją buzię delikatnie wygładza. Ja robię w ten sposób że wysypuję trochę na dłoń i dodaję wodę dosłownie po kropelce aż zrobi się papka, nakładam na buzię i "smaruję". Wtedy jest ok.
Moja rada - nie przesadzać z wodą bo robi się rzadkie i
Jul084 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 08:34   #3852
bernatunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
Dalej dopisuje sie automatycznie.

Jak chcesz znać dokladną datę znajdź sobie jakąś fakturkę tam na górze chyba ostatniej strony pisze data wznowienia czlonkostwa

Po tej dacie bedzie ci się samo dopisywalo. ZObacz może jeszcze n ten katalog się ząlpiesz i na 1 zł wznowienie
Ja sprawdziłam. Wznowienie członkostwa wychodzi mi 27 października a 26 bedę zamawiać z 15. Czyli w piętnastce nie będę jeszcze płacić wznowienia??

A jeszcze mam pytanie. wchodząć na stronę ori w raporty jest coś takiego jak wznowienie członkostwa. Wchodzę tam i wyswietla się mój adres e-mail i nr katalogu (obecnie 14) i jest zielony odnośnik wyślij.
O co w tym chodzi? Mogę sama sobie wysłać zgłoszenie że chce wznowić członkostwo w 14 czy jak??

Edytowane przez bernatunia
Czas edycji: 2009-10-17 o 08:39
bernatunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:16   #3853
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jul084 Pokaż wiadomość
Zapewne chodzi o ten z serii Optimal Radiance Energy. Ja go mam i dla mnie jest dość dobry ma maleńkie drobinki i moją buzię delikatnie wygładza. Ja robię w ten sposób że wysypuję trochę na dłoń i dodaję wodę dosłownie po kropelce aż zrobi się papka, nakładam na buzię i "smaruję". Wtedy jest ok.
Moja rada - nie przesadzać z wodą bo robi się rzadkie i
tak to ten teraz i ja tak zrobię ale swoją drogą, tego proszku chyba nie wystarczy na dużo użyć
Stary 2009-10-17, 10:22   #3854
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernatunia Pokaż wiadomość
Ja sprawdziłam. Wznowienie członkostwa wychodzi mi 27 października a 26 bedę zamawiać z 15. Czyli w piętnastce nie będę jeszcze płacić wznowienia??

A jeszcze mam pytanie. wchodząć na stronę ori w raporty jest coś takiego jak wznowienie członkostwa. Wchodzę tam i wyswietla się mój adres e-mail i nr katalogu (obecnie 14) i jest zielony odnośnik wyślij.
O co w tym chodzi? Mogę sama sobie wysłać zgłoszenie że chce wznowić członkostwo w 14 czy jak??
Podłączam się pod te pytania Coprawda mam jeszcze parę miesięcy do odnowienia ale zawsze warto wiedzieć

Ale jeszcze chciałabym wiedzieć ile ta "przyjemność" kosztuje.
Pamiętam, że jak kiedyś byłam w ori (chyba z 16 lat temu) to kosztowało dość sporo

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
tak to ten teraz i ja tak zrobię ale swoją drogą, tego proszku chyba nie wystarczy na dużo użyć
Starcza na długo, bo nie trzeba go strasznie dużo nakładać.
Swoją drogą ja robię sobie tym peeling podczas kąpieli w wannie. wtedy moczę wodą twarz (troszkę) potem sypię troszkę proszku na wilgotne dłonie i wsmarowuję w twarz. Pojemnik jest tak skonstruowany, że nie wylatuje tego proszku bardzo dużo tylko tak akurat i w każdej chwili można sobie go dołożyć . Osobiście polecam

Dukan

Stary 2009-10-17, 10:30   #3855
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Starcza na długo, bo nie trzeba go strasznie dużo nakładać.
Swoją drogą ja robię sobie tym peeling podczas kąpieli w wannie. wtedy moczę wodą twarz (troszkę) potem sypię troszkę proszku na wilgotne dłonie i wsmarowuję w twarz. Pojemnik jest tak skonstruowany, że nie wylatuje tego proszku bardzo dużo tylko tak akurat i w każdej chwili można sobie go dołożyć . Osobiście polecam
w takim razie wypróbuję go w nowy sposób dzięki za radę
Stary 2009-10-17, 10:39   #3856
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Podłączam się pod te pytania Coprawda mam jeszcze parę miesięcy do odnowienia ale zawsze warto wiedzieć

Ale jeszcze chciałabym wiedzieć ile ta "przyjemność" kosztuje.
Pamiętam, że jak kiedyś byłam w ori (chyba z 16 lat temu) to kosztowało dość sporo
Z tego co mi wiadomo, to jest tak jak bernatunia napisała. Opłata dolicza się w pierwszym zamówieniu, które jest składane po dacie przystąpienia do członkostwa . Przyjemność kosztuje tyle, ile wpisowe w danym katalogu .
Stary 2009-10-17, 12:46   #3857
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo, to jest tak jak bernatunia napisała. Opłata dolicza się w pierwszym zamówieniu, które jest składane po dacie przystąpienia do członkostwa . Przyjemność kosztuje tyle, ile wpisowe w danym katalogu .
Dzięki

Dukan

Stary 2009-10-17, 22:50   #3858
kasiencja
Pani Buka

ja sobie zamówiłam żel do twarzy TeaTree ostatnio i jestem mile zaskoczona jego wydajnością, fajny

a z katalogu 14 na razie w ogóle nie mogę zebrac zamowien wszystkie koleżanki powtarzają, że fajnie, wzięlyby to czy tamto, ale to październik i nie mają kasy, później chętnie

za zamówienie poniżej 100 PP dopłaca się 10 zł opłaty detalicznej, tak? tylko to?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 10:13   #3859
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

za zamówienie poniżej 100 PP dopłaca się 10 zł opłaty detalicznej, tak? tylko to?
to zależy gdzie zamawiasz; opłata detaliczna 5zł, opłata jesli zamawiasz na biuro 10zł, paczka z dostawą do domu 10zł.

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 11:56   #3860
MadameButterfly6
BAN stały

Opłata detaliczna czyli kiedy zamawiam w filii i odbieram tez tam tak?

Dziewczyny ja w ogole mam problem z tym Oriflame.... Jestem w nim od tygodnia (za namowa ciotki). I cos czuje, ze chyba nic z tego nie bedzie... Dziewczyny w ogole nie chca patrzec na Oriflame, wola Avon... bo lepszy i tanszy,tia... W ogole wydaje mi sie, ze produktow Oriflamu chetniej uzywaja panie w troche straszym wieku niz nastolatki i studentki... Ja od pazdziernika zaczelam studia i jeszcze prawie nikogo nie znam. Glupio mi tak podchodzic do obcych osob... No i w ogole cos czuje, ze nie bede miala zbytu na te komsetyki... Jestescie juz bardziej doswiadczone, moze pomozecie mi i dacie pare cennych wskazowek? Bede bardzo wdzieczna
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 12:14   #3861
Malla
Nie depcze krokusów

Jako studentka masz znacznie łatwiej, możesz położyć od niechcenia obok siebie katalog w trakcie przerwy, zostawić na portierni ze swoim numerem telefonu czy gg, na tablicy ogłoszeń... Avon ma szerszy asortyment i nie ma tych koszmarnych, wielomiesięcznych braków :/ Za to konsultantek A. jest więcej, więc możesz zaoferować ludziom coś innego.
Stary 2009-10-18, 15:49   #3862
kajdulka
Raczkowanie

Hej Bardzo dawno mnie tutaj nie było. Muszę przyznać, że tymczasowo zrezygnowałam z Ori. Ale zobaczyłam nowy katalog i chyba nowa siła we mnie wstąpiła. Zobaczę jak pójdzie wdrążenie się z nowym katalogiem Powiedzcie mi, czy jeśli przez kilka katalogów nie składałam zamówień to poniosę jakieś koszty, jeśli teraz to zrobię? I czy oferta dla nowych konsultantów (bony na 20,30,40 zł i portfel) będą obowiązywać także w katalogu 15?
kajdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:49   #3863
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajdulka Pokaż wiadomość
Hej Bardzo dawno mnie tutaj nie było. Muszę przyznać, że tymczasowo zrezygnowałam z Ori. Ale zobaczyłam nowy katalog i chyba nowa siła we mnie wstąpiła. Zobaczę jak pójdzie wdrążenie się z nowym katalogiem Powiedzcie mi, czy jeśli przez kilka katalogów nie składałam zamówień to poniosę jakieś koszty, jeśli teraz to zrobię? I czy oferta dla nowych konsultantów (bony na 20,30,40 zł i portfel) będą obowiązywać także w katalogu 15?
Jeżeli czas "spoczynku" nie wynosi więcej niż 12 miesięcy możesz złożyć zamówienie w każdym czasie bez żadnych konsekwencji z tego tytułu.

Odnośnie bonów: na pewno w 15 obowiązują. Co do portfela jestem na 99% przekonana, że już nie będzie dostępny. Mniemam również, że wpisowe będzie już wynosić 19 zł.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:52   #3864
JennyAniolek
Zakorzenienie

W katalogu 15 wpisowe będzie wynosić prawdopodobnie 19zł, a PW to tylko czeki: 20,30 i 40 zł. Może znów za 1 zł będzie w kat 16 i 17 - tak przynajmniej było w zeszłym roku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:15   #3865
kajdulka
Raczkowanie

Dziękuje bardzo Ma może ktoś jakieś przecieki, co bedzie w PW do katalogow 16-17?
kajdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:37   #3866
MadameButterfly6
BAN stały

Ja we wtorek bede sie oficjalnie zapisywac do oriflamu. Czyli bede od katalogu 14. Niestety watpie zebym uzbierala 100 PP w tym katalogu Jesli nie uzbieram teraz 100 PP to rozumiem, ze moj program powitalny przepada? I nawet jesli w nastepnym uzbieram te 100 PP to i tak nic mi po tym?
Stary 2009-10-18, 19:57   #3867
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Ja we wtorek bede sie oficjalnie zapisywac do oriflamu. Czyli bede od katalogu 14. Niestety watpie zebym uzbierala 100 PP w tym katalogu Jesli nie uzbieram teraz 100 PP to rozumiem, ze moj program powitalny przepada? I nawet jesli w nastepnym uzbieram te 100 PP to i tak nic mi po tym?
Przepada. Trzeba zacząć w tym, w którym się zapisało .

Ech... Rzadko kiedy mamy przeciek co będzie 1 katalog do przodu, a co dopiero 3.
Stary 2009-10-18, 21:06   #3868
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
to może poczekaj ten tydzień? PW to naprawdę fajna rzecz, szkoda, żeby przeszła Ci koło nosa... a jeśli Twój Sponsor koniecznie Cię chce zapisać w tym katalogu, to pewnie zależy mu na kampanii rekrutacyjnej jeszcze w katalogu 14 i jest duża szansa, że pomoże Ci uzbierać te 100 PP nawet w tak krótkim czasie a najlepiej zacznij działalność już teraz, roześlij znajomym linki do katalogu, reklamuj się, że jesteś konsultantką dasz radę

Tak właśnie.
Stary 2009-10-18, 22:07   #3869
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
to może poczekaj ten tydzień? PW to naprawdę fajna rzecz, szkoda, żeby przeszła Ci koło nosa... a jeśli Twój Sponsor koniecznie Cię chce zapisać w tym katalogu, to pewnie zależy mu na kampanii rekrutacyjnej jeszcze w katalogu 14 i jest duża szansa, że pomoże Ci uzbierać te 100 PP nawet w tak krótkim czasie a najlepiej zacznij działalność już teraz, roześlij znajomym linki do katalogu, reklamuj się, że jesteś konsultantką dasz radę
Ale jak moj sponsor moze mi pomoc? Wlasnie zamierzam zamowic plakat Oriflamu i sobie powiesze go na drzwiach w akadekimu Ale to dopiero jak zamowienie przyjdzie, wiec bedzie juz za pozno.... Moglabym sie zapisac dopiero w 15, ale tam juz chyba nie ma oplaty 1zl tylko 19 zl...
Tzn. ze zamiast dawac znajomym katalog na zywo moge do niego rozsylac link znajomym na gg?
Stary 2009-10-18, 22:34   #3870
ola_gie
Zakorzenienie

na stronie oriflame.pl jest katalog online, identyczny jak ten, który funkcjonuje w drukowanej wersji więc możesz im już pokazać Sponsor może Ci nabić zamówienie, zamawiając przez Ciebie produkty dla swoich klientów - punkty i tak liczą się do jego struktury, więc nie traci rabatów, a jeśli dwie osoby rozpoczną PW w kat. 14 to on dostaje czerwony portfel, więc mu się to opłaca zresztą nawet nie chodzi o ten portfel, PW po prostu motywuje konsultatów i zachęca ich do pracy, pomaga się rozkręcić porozmawiaj o tym ze sponsorem! jeśli jednak okaże się, że np. nie ma już zamówień, to przyłącz się lepiej w kat. 15. Lepiej najpierw wydać 19 zł, a w perspektywie zyskać zniżki, które przewyższą ten jednorazowy wydatek... zresztą jeśli w pierwszym katalogu zrobisz 200 PP to opłata wpisowa zostaje Ci zwrócona gdybyś zdecydowała przystąpić w kat. 15 to będziesz miała ponad 3 tygodnie (katalogi możesz kupić wcześniej i zacząć już zbierać zamówienia) i jest duża szansa, że zyskasz te 200 PP a plakat może Ci zamówić Sponsor

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości