|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
BAN stały
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Hej laseczki
Po zajeciach, po frazjerze ...- co okazalo sie porazka :/ Jestem w tym momencie rudo- bordowa... echCo do tabletek, Pepus to musze. Tzn chcialam nawet. Bo wczesniej po braniu hormonow bardzo mi sie uregulowaly cykle i mialam jak w zegarku ... Jeszcze pokusila mnie perspektywa wiekszych piersi i zrzucenia kilku kilo - tak mi sie dzieje jak biore hormony Zobaczymy jak te tabletki podzialaja ... Jeszcze nie nadrobilam co pisalyscie, to chyba nie bedzie mozliwe do poniedzialku zauwazylam tylko link z wiadomosciami ... jezusiku ... brak mi slow Swoja droga, to jakies 2, czy 3 lata temu jak bylam nad polskim morzem na wakacjach na plazy rodzice przykryli wozek z ich szesciomiesiecznym dzieckiem ta folia przeciwdeszczowa, zeby bobaskowi nie wial wiatr ... Dziecko sie ugotwalo ... doslownie ... Na samo wspomnienie az mnie cierki przechodza ... Nie wiem co bym zrobila gdyby to mojemu dziecku sie cos takiego stalo ... Umarlabym chyba ... Wiem ze bede matka nadopiekuncza- wiem to od dawna. Za bardzo boje sie o malenstwa i nie dalabym im krzywdy zrobic... Boje sie ze przez to zle wychowam swoje dzieci, np na ofiary losu ... I tu moje bledne kolo sie zamyka- chce dziecka lecz boje sie co zycie przyniesie ... boje sie ze dlatego ze tak bardzo chce, nie bedzie mi dane spokojnie zycie ... |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia wow ale z ciebie laska
![]() Cosma focie poprosimy
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-16 o 21:52 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu śliczna z Ciebie kobietka i jakie masz piękne oczka!!!!!!
Cosma dawaj fotkę, na pewno wyglądasz ślicznie!!!!!!!!!!
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu piękne zdjęcie i śliczna kobitka z ciebie
![]() cosma przyłanczam się do dziewczyn: zdjęcie zdjęcie
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile slowa i zalaczam rumience!!!!
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co Kasiu
my tylko stwierdziłyśmy fakt
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
buziaki słodkich snów
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie próbowałam jeszcze testów owulacyjnych, ale jeśli teraz się nie uda to następny cykl będzie ze wspomaganiem A odnośnie dni płodnych to z tym akurat nie mam problemów ze względu na piękny śluz, który mi pomaga w określeniu tych dni A tak na marginesie to witaj na naszym wątku A co to się dzieje w tym miesiącu? Nie ma ani jednej fasolki ani nawet podejrzanej o zafasolkowanie A może coś przegapiłam?---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Ludzie to normalnie jacyś nie myślący, kto idzie z niemowlakiem na plażę? A do tego zakryć folią wózek. Aż mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam.
Wstaw tu fotkę z wizyty u fryzjera widzisz jak dziewczyny proszą?
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-10-16 o 22:36 |
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zmykam spać
miłej nocki
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ja poszłam spać i nie zobaczyłam fotki Kasi, a zaraz się szykuję i na autobus do wawki lecę
dziś ten nieszczęsny zjazd... ale mi się nie chce... jak wrócę to spbie poczytam co przez cały dzień pisałyście;D
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
witam w sobotni ponury poranek.
Widzę dziewczyny, że strasznie się burzycie na bezmyślność rodziców. Powiem Wam tak, chodźby niewiadomo jak człowiek pilnował, to baaardzo ciężko jest upilnować dziecko. Moja Oliwia na szczęście jest cała, ale dzieci to żywe skarby i trudno za nimi nadążyć. Kobieta z peronu przeżyła traumę przez tą chwilę zanim zobaczyła że dziecku nic się nie stało i będzie miała wyrzuty sumienia do końca życia. To był ułamek sekundy. Jak to mówią, gdyby człowiek wiedział, ze się przewróci, to by sie wcześniej położył. Każdemu może się to zdarzyć, bo ona nie odeszła od wózka i poszła do sklepu a wózek samoopas, ona prawie pod ten pociąg wskoczyła za dzieckiem. Pepus na plażę z niemowlakiem można iść tym bardziej że 6 miesięczny bobas to już taki fajniusi jest. Tylko się bierze parasol, nie chodzi się w godzinach największych upałów i nie przesiaduje niewaidomo ile godzin. Z małym dzieckiem można podróżować, zwiedzać tylko jest to bardziej uciążliwe dla rodziców i wymaga większych środków zapobiegawczych. A rodzice, którzy przykryli dziecko folią to mało wyobraźni mieli, albo poprostu byli pijani. Cosma eee no chyba nie jest tak źle jak piszesz. Wstawiaj fotkę. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Edzia wszystkiego naj, naj, naj, najlepszego, samych słonecznych dni w twoim życiu spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania
|
|
|
|
#4092 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym dziewczyny, naprawde jest zle Mam marchewkowe odrosty i bordowe konce Za kwote jedynych 185 zl Myslalam ze padne ... ![]() Wiesz ja rozumiem, ze mozna isc z dzieckiem nawet tak malym na plaze, ale takiej bezmyslnosci nawet w najgorszych snach nie spotkalam ... Na Majorce jak bylismy to tez bylo malzenstwo z mala corunia, miala moze z 5-6 miesiecy, ale ciagle mama siedziala z nia w cieniu, smarowala kremikami a potem jak mala spala, to polozyli ja do wozeczk i wozek do cienia, matka nadal przy wozku i co chwila sprawdzala ... To rozumiem. A nie dziecko przykryc folia przeciwdeszczowa, zasnac na plazy, a potem miec pretensje do calego swiata .... |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, wreszcie dobrnęłam do końca
![]() Sporo tego było ![]() Carol Twoja historia ciężka by była do pobicia, ale naprawdę super, no i wpomnienia do końca życia. Naprawdę bardzo romantycznie. Tą historię z wózkiem widziałam w faktach, normanie aż mi serce stanęło, ja głupia jestem więc pewnie skczyła bym za wózkiem (wiem że to nienormalne, ale po prostu nie darowała bym sobie jak bym czegoś ie zrobiła) Co do historii poznania się, to ja mojego męża poznałam najmniej romantycznie jak się da... na imprezie w klubie głośna muzyka itd. wtedy wogóle jakoś nie przypadł mi do gustu, stwierdziłam że jest egocentrykiem w głowę, "To ten" a po wieczorze z nim zakochałam się po uszy . Hehe śmieje się że musiałam drugi raz na niego spojrzeć żeby się zakochać, ale to przeznaczenie musiało być przez 6 miesięcy nic a później już razem. Karolinko mam prośbę zmień mnie na liście na 4 cykl starń i spodziewany termin @ na 7 listopada Cytat:
Z tego co czytałam fajny artykuł na ten temat, podobno dzieci w wieku przedszkolnym siebie utożsamiają jako imię (mają wrażenie że jeśli zabierze się im imię to znikną Hehe jaki wykład walęłam Mi z imion podoba się strasznie Julia (straszie bym chciałą żeby moja córcia się tak nazywała, ale mąż powiedział że nie ma sznsy, chyba że co najwyżej na drugie ), podoba mi się też Pola i Oliwia (mojemu kochanie też się podoba Oliwia i podejrzewam że jak będzie dziewczynka to będzie właśnie Oliwka) Co do męskich imion to podobają mi się tylko 2 z czego jednego napewno nie będziemy mogli wykożystać bo syna nie nazwiemy Piotr junior a drugie to Michał ale mężowi się nie podoba, no i dlatego dla chłopczyka nie mamy imienia.Edzia ja w interniecie jakiś czas temu oglądałam wóźki, jest mega wielki wybór. Znalałam nawet pare które bym chciała, mi zalezy na wózku wielofunkcyjnym, z fotelikiem i nosidełkiem (takie 3 w jednym) myslę że jak pogrzebiesz to napewno coś znajdziesz. Kochane rozpisałam się strasznie, ale moje kochanie pojechał z bratem szukać dla niego samochodu (a znalezienie czegoś dla niego graniczy z cudem, więc pewnie wróci wieczorem ) ja to jestem straszna gaduła a że nie mam na żywo nikogo to pisze do was kochane |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Edzia wszystkiego najlepszego
Dużo zdrówka, spokojnej ciąży (takiej bez mulenia ) dużo miłości i radości. I oczywiście wszystkiego czego sobie wymarzysz i wyśnisz ![]() ![]() |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
halo
edzia sto lat sto lat wszystkiego naj najlepszego dużo zdrówka, przyjemnego porodu i spełnienia tych najskrydszych marzeńwpadłam się przywitać ![]() życzę wszystkim udanego weekendu |
|
|
|
#4097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz i to jest odpowiedzialna matka. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
No widzisz i to jest odpowiedzialna matka.
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!!!
Musze sie pochwalic ze mialam baaardzo produktywny ranek. Zdazylam juz wysprzatac lazienke,odkurzyc wszedzie kurze, umyc wszystkie podlogi, wstawic pranie i umyc i rozmrozic lodowke!!!!! Powiem wam ze uwielbiam sprzatac ![]() ![]() . Uczucie ktore mi towarzyszy po skonczeniu wszystkiego jest po prostu bezcenne. I jak milo sie potem siedzi wieczorkiem kiedy wszytko blyszczy . Lepiej zeby tz wrocil z jakims pozadnym prezentem w nagrode za moja ciezka prace bo jak nie to i |
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Ja wczoraj miałam dzień na porządki z kwiatkami, poprzesadzałam te co potrzebują, pozmieniałam osłonki i też mam radochę Zaraz biorę się za obiadek, a potem sprzątanie - młodą sprzedałam babci to mam pole do popisu
|
||
|
|
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sprzątać też nie lubię, ale za to uwielbiam gotować i piec
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Pepus każdy może mieć swoje zdanie
Fakt jest jeden ludzie z plaży wykazali się ogromnym brakiem rozsądku. Ja kochane sobie i wszystkim tu kobietkom życzę abyśmy były super mamuśkami, zawsze miały zdrowy rozsądek i żeby udało nam się wychować nasze pociechy całe i na super ludzi. Teraz jak sama jestem matką wiem jak wiele wysiłku musieli włożyć moi rodzice w wychowanie mnie i mojego rodzeństwa. Cieszę się, że mam rączki i nóżki i nikt mnie nie ugotował a wiem że bez wypadków się nie obyło. Ja podobno na oczach moich rodziców, pacjentów w przechodni wypadłam z wózka na betonową posadzkę - oczywiście musiałam wylądować głową w dół. Do dziś moi rodzice zastanawiają się jak to się stało...
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!!!
Ja już po fryzjerze, sprzątaniu i doprowadzeniu siebie do stanu używalności na 17:30 jade się z kumpelkę spotkac i do kina idziemy Łeb mnie znowu dzis boli mężuś chory, ma L4 na cały tydzień. Ja w poniedziełek jade z autkiem opony wymienić i przejrzec go i polise zapłacić biorę laptopka więc będę z Wami, a oddychnę też od pracki, TŻ mnie zastąpi zaraz Wam wkleję fotke z moimi włoskami, trochę je obciełam. Prosze o szczere opinie
|
#4104 |
|
BAN stały
|
Widze ze przeoczylam temat poznawania swoich TZ-tow
Latkoo, myslisz ze Wasze poznanie bylo najmniej romantyczne? Ja swojego poznalam na portalu fotka.pl Uwiodl mnie zdjeciem z mala dziewczynka w ramionach hehe pozniej specerowalismy, doszlismy do plazy, rozmawialismy ... i wyladowalismy w jego pokoju i cyki caki Bylam swiadoma ze moze sie mna tylko zabawic i juz nigdy moge go nie zobaczyc, ale i tak nie zalowalam. Spedzilismy cudowny weekend razem, duzo pisalismy nadal, dzwonilismy do siebie i tak niewiadomo w ktorym momencie uswiadomilismy sobie ze sie kochamy. Dniem w ktorym rozpoczal sie nasz zwiazek jest dzien w ktorym pierwszy raz sie spotkalismy, czyli 14 lipca I tak leci 4 roczek. Jak bedzie grzeczny to bedzie tych latek wiecej
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko, super historia poznania Twojego TŻ, Cosma Twoja teżżżż
ja mojego mężusia poznałam też przez neta
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-17 o 16:01 |
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam!!!
Edzia kochana wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! ! dużo szczęścia, miłości i radości!!!! Bezproblemowej ciąży i cudownego porodu!!!!!!!!!! Sciskam Cie mocno!!!!!!!!!!!!
|
#4107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą robiłam różne rzeczy "po cichu". Zrobiłam nawet dziurę w ścianie paluszkiem ![]() Cytat:
Moja historia jest nudna, a do tego mój mnie wkurzał i na jego widok miałam ochote go zbić na kwaśne jabłko
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Karolinko suuuuuuper kolorek, ślicznie w nim wyglądasz. Naprawdę bardzo ładnie
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana zdjęcia nie za ładne, ale na szybko robione. Postanowiłam wrócić do blondu jednak w ciemnych nie czułam sie dobrze.Cosmaa gdzie Ty chodzisz do fryzjera, że tak zdzierają??? Ja za baleyage plus sauna ( z dużą ilością maski do głowie ) 30 min zapłaciłam 90 zł, a farby włoskie i rewelacyjnej jakości.
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Carol włoski super
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- ...a ja dalej czekam na @... jak mnie wkurzy to jej nagadam ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Po zajeciach, po frazjerze ...- co okazalo sie porazka :/ Jestem w tym momencie rudo- bordowa... ech
- tak mi sie dzieje jak biore hormony
zauwazylam tylko link z wiadomosciami ... jezusiku ... brak mi slow 

A odnośnie dni płodnych to z tym akurat nie mam problemów ze względu na piękny śluz, który mi pomaga w określeniu tych dni
A może coś przegapiłam?
miłej nocki

w głowę, "To ten" a po wieczorze z nim zakochałam się po uszy