|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Z kolei owocówki Sagi bardzo mi smakują (a tradycyjnej Sagi nie cierpię, tak samo tradycyjnego Liptona - śmierdzi wg. mnie rybami em, dzięki za namiary
|
|
#152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zmianiałam szampon, to hcyba pozostałośc po poprzednim Fructisie Color... Bo dzis już mam czyste włosy bez skórek- po Fructisie Volume bezsilik.
![]() Ice- no więc moja opinai o tym Fructisie jets taka: Nie obciąża rzeczywiście, moich kudłów nie wysusza ale niestety robią się dredy więc ja chyab jednak potrzebuję szamponów z silikonami. Cytat:
A na Śląsk wybieram sie od wakacji i może jeszcze się uda w tym roku ![]() Brawo za wtrwałość ja wczoraj zużyłam żelik por prysznic Avonu i niespodziewanie 2 maseczki Oriflame- dałam jedna po drugiej (peeloff i żelow anawilżająca) grubą warstwę i w tubkach już zostało parę kropel Ale nie były rewelacyjne więc bez żalu poszły do smieci.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Peeling to i ja musze zrobić dziś porządny wieczorem- odleweczką czekoladowego Daxa od Mag ![]() Za odleweczki także się wzięłam dzielnie jak za próbki saszetkowe ![]() Zel do demakijażu oczu (tez od Mag) AA rozświetlenie nie podrażnił mnie chociaż oczywiście wcisnęłam sobie z wacika do oka czułam tylko takie jakby chłodzenie (cos jak po kholu oryginalnym) ale bez pieczenia czy coś. Jak mi zabraknei pomysłów na demakijaż to może sobei kupię kiedyś ![]() Cytat:
![]() Ja mam aktualnie 2 pudełka Ekspresówek (Tetley Intensive i jakaś Assam) LaKArnita (ale to w sumei mama sobei kupiła) Twinnings zielone czysta i z jabłkiem obie ekspresowe i obiesię kończą oraz ostatnio kupione Dilmah gruszkowa i Tetley brzoskwinia&wanilia czarne ekspresowe -zaparzyłam je obie w jednym czajniczku i wyszło super!! Ale ostatnio pijam więcej bo sie rozgrzewam w ten ziąb więc chyab trzebaby się zabrać za jakośc tego co się pije ![]() Poprawiam licznik i zmykam do nauki, miłego dzionka wszystkim ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat wsiąkłam, chyba się tam przejdę i będę próbować wszystko po kolei ![]() A w ogóle to wysłałam poprzedniego posta prawie godzinę temu, dlsczego wpisał się dopieor teraz
|
|
#153 |
|
po prostu Em :)
|
A właśnie, tak a propos tego co napisała Hosenka: to prawda, że "pantofle" w znaczeniu kapcie mówi się tylko w krakowskiej okolicy?
Bo ostatnio zrobiłam w akademiku małe rozeznanie i nikt tak nie mówi, za to wszyscy się dziwią (nawet TŻ, który jest z małopolski).
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mnie śmieszy jak ktoś na eleganckie klapki, czy lekkie czułenka mówi "pantofle" albo "pantofelki"
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka z pracy za to na kapcie mówi "ciapy", ale ona pochodzi z Puław.
|
|
#156 |
|
|
Aaaaa, zakochałam się!
Które ładniejsze? ![]() http://www.allegro.pl/item771073943_...roz_36_37.html http://www.allegro.pl/item771483184_...roz_36_37.html
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#158 |
|
|
Z drugiej strony, Kopciuszek zgubił pantofelka, a raczej nie wybrał się w kapciach na bal.
|
|
#159 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba sam się już trochę opamiętał, a przynajmniej sprawia takie wrażenie ![]() Cytat:
Meow nie znam, ale jakbyś była chętna możemy zrobić jakąś wymiankę Sama też mam trochę tych proszków, tylko jakoś czasu na testy wieczenie brak ![]() Cytat:
A ten co brałaś poprzednio był skuteczny? Czy właśnie nie bardzo i dlatego teraz testujesz inny? Cytat:
W Tesco są takie proste emu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy jeszcze są takie sypańce w kolorowych większych torebkach (było ich chyba cztery), ale z nich lubie żółtą Fitness Tea. Pyszna jest, właśnie wykańczam resztkę. Dobrze wiedzieć, nie omieszkam wypróbować. Cytat:
I tamtejsza Chińska Wiśnia jest jeszcze pyszniejsza od tej Rossmannowej Cytat:
![]() **************** Ależ mi się dzisiaj nic nie chce Leniwca mam Ale chyba się w końcu zmuszę do uprzątnięcia w pokoju, a potem zaszyję pod kocykiem z filmem
|
|||||||||||
|
|
|
#160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wzięła te ciemniejsze - chyba bardziej praktyczne.Cytat:
![]() Cytat:
Pierwotniaka pantofelka raczej nie miał ze sobą ![]() Hym no to rozkminka teraz
|
|
#161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w powszechnym obiegu to określenie to chyba tylko na południowym wschodzie zostało, bo sama się spotkałam z tym nie tylko w Krakowie i okolicach, ale i na Podhalu Cytat:
jak ktoś na kapcie mówi pantofle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
em - te drugie misie ładniejsze. Też kcem takie |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
|
Cytat:
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-10-17 o 15:20 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy używać okrelsenia Kapciarz? Słyszałam jeszcze o papciach, ale "ciapki" słyszę pierwszy raz. Aaa doczytałam, że pisałaś o pantoflarzu
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Mag ja też po pu-erh ciągle gonię siku, ale właśnie chyba o to chodzi. Im więcej gonisz do WC tym lepiej Cię oczyszcza
![]() La-Karnitę miałam zawsze tylko jedną z Bio-Active, miała torebki w kształcie serduszek. A teraz właśnie widziałam, że są jakieś różniaste, ale nie próbowałam ich. Z kolei mój zapas herbat staram się wykorzystywać zabierając je do pracy. Biorę po kilka torebek każdego rodzaju, przy okazji częstuję też koleżanki. Matko jak mnie głowa swędzi, nie umyłam wczoraj włosów i dziś mam tak tłuste, że szok. Ale muszę do wieczora wytrzymać.
|
#165 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłam sobie listę łazienkowych wrogów i będę zużywać, mam takie silne postanowienie. I przypomniałam sobie, ze w poniedziałek mam wizytę u lekarza, więc może po drodze zbocze z trasy co nieco i zahaczę o Naturę po lakiery Rimmel.Widziała któraś z Was gdzieś kolor Desire? Uwielbiałam go w starej serii, w poprzedniej (tej Wear Maxx) też był, nieco zmieniony, ale wciąż ładny, ale nie zdążyłam go kupić zanim wprowadzili nową serię. W nowej już nie widzę go nigdzie, chociaż na stronie Rimmel jest. Jak ktoś zobaczy gdzieś, to bym prosiła o cynk.
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odłożyłam Coral Queen, bo to jednak za "odważny" a raczej niepraktyczny kolor jak dla mnie. I to chyba wszystkie kolory jakie chciałabym mieć z tej serii, uff
|
|
#167 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Miałam pomalować paznokcie, ale skończyły mi się waciki i nie mam czym zmyć poprzedniego lakieru.
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo zaskakujące było dla mnie określenie "judasz" na wizjer
|
|
#169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oo, nawet Wikipedia potwierdza, że to gwarowe http://pl.wikipedia.org/wiki/Pantofle A ja jeszcze prócz kapci, ciapków, ciapów, pantofli Z tym to w ogóle nie wiedziałam o co biega, jakie łapcie ![]() Teraz szukając czy faktycznie taka nazwa jest w obiegu, a nie było to np. powiedzonko domowników, znalazłam, że i owszem jest. I są nawet i chapcie Cytat:
Na mnie na początku pu-erh działa zbyt przeczyszczająco A siusiać to latam zawsze, bo zawsze hektolitry wody, a jak nie wody, to właśnie herbat pijam.No i o tej samej LaKarnicie mówiłam ![]() Cytat:
**************** Wyciągnęłam tatę do Billi i do Rossmanna, bo jechał odwieźć mamę na dworzec, więc się zabrałam z nimi i dzięki temu mogłam się uszczęśliwić małymi zakupami ![]() W Rossmannie, do którego mi nigdy nie po drodze kupiłam sobie pu-erh Ananas & Karmel (więc to jednak ananas,a nie papaya) i senchę Truskawki w śmietanie, bo klasycznych z zielonych w ogóle wyboru nie było. Była tylko jaśminowa, a jakoś nie mam przekonania do jaśminu w herbacie, chociaż sam zapach kwiatów bardzo lubię. Zaraz zobaczę jak smakuje, nigdy chyba nie piłam zielonej senchy ![]() Wzięłam też nowy tusz Astora Big & Beautiful, bo szczoteczka bardzo mi przypomina Burżujkowy Volume Clubing, który mnie szczypał w oczy. Astory też mnie swego czasu podrażniały, ale mam cichą nadzieję, że z tym będzie inaczej. Muszę tam jeszcze kiedyś wpaść po antyperspirant Scholla, bo jest w promocji,a dzisiaj zabrakłoby mi już środków na karcie. Przy okazji wąchałam ten nowy żel Palmolive grejpfrutowy i faktycznie apetyczny, ale i tak wolę słodsze mango z granatem czy z czym tam ono jest. I jak zwykle mimo promocji nowe zapachy miały standardową cenę ![]() Potem w Billi kupiłam bananowe OwocoCrunch (dobre, już zdążyłam obalić miseczkę z jogurtem), Milkę Snow Crunchy Hazelnut Bites (też obaliłam na spółę z tatą ) i Cappuccino Zotta (w Tesco są tylko Espresso i Latte). Kusiło mnie, żeby wziąć te pozostałe smaki Milki i zestaw herbat zielonych BioActive z zaparzaczem za 7,99zł. Była akurat malinowa z gun powder. Ale stwierdziłam, ze i tak w Rossmannie wydałam 15zł na te 2 herbatki, więc na razie mi styknie. W ogóle mam amibtny plan zrobić jeszcze dziś lub jutro bułeczki cynamonowe. Te http://www.wielkiezarcie.com/recipe16567.html lub te http://www.wielkiezarcie.com/recipe4798.html Drożdże kupiłam, resztę składników mam, tylko boję się zabrać. Nigdy nie piekłam żadnych drożdżówek i strach się bać co mi z tego wyjdzie...Poza tym muszę zrobić obiad na jutro i nie mogę się zdecydować czy zrobić piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów, czosnku i śmietany czy zapiekane z fetą i pomidorami. A może udka pieczone z ziemniaczkami, z czosnkiem - wszystko razem w piekarniku. Za dużo opcji mam Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2009-10-17 o 19:04 |
||||
|
|
|
#170 |
|
|
Ja bardzo lubiłam Crunche dopóki w którejś z kolei kupionej przeze mnie torebce nie znalazłam siedliska spożywczych robaków.
|
|
#171 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Nie wytrzymam do poniedziałku, skoro i tak mam samotny wieczór w planie, jadę po płatki kosmetyczne. I o Naturę zahaczę.
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#173 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Cytat:
Jestem bardzo chętna na spotkanie. Mam nadzieję, że to będzie prawdziwa wytrwałość a nie tylko słomiany zapał. Gratuluję zużyć. Cytat:
Ale może to i lepiej, przynajmniej odwyk działa. Wróciłam niedawno z zakupów, zmęczona ale bardzo szczęśliwa - kupiłam sobie torebkę i dłuższą koszulę w Stradivariusie. W ogóle jak zobaczyłam te koszule w Stradi to wzięłam 3 rozmiary XL, L i M, bo zwykle nie dopinałam się w biuście. Bardzo się zdziwiłam, bo dopiero Mka leżała idealnie, czyli jednak moje odchudzanie ma jakieś przełożenie na rozmiary. Nawet TŻ stwierdził, że wyglądam w niej filigranowo, choć ja akurat tak nie uważam. Kosmetycznie za to poszalała moja mama, bo kupiła kolejny szampon Herbal Essences ten nadający objętość i odżywkę w spray'u Gliss Kur. Oczywiście podłączę się do zużywania.
|
|||
|
|
|
#174 |
|
|
fuksja, oczywiście, że tak, w końcu 7 kg to nie tak mało.
Ja nawet nie wiem ile kg ze mnie zleciało, ale spodnie tak mi lecą z pupy, że obstawiam >5.
|
|
#175 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Tyle dziś gadałyśmy o herbatach, że idę sobie zrobić zielonej liściastej.
|
|
|
|
|
#176 |
|
|
fuksja, to chyba tak już jest, bo ja w lustrze też różnicy nie widzę. Dlatego tylko mnie to wkurza.
|
|
#177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to było w Crunchach Sante, a ja mówię o tych z Bakallandu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
************** Wypróbowałam tą senchę truskawkową i B&B Astora. Herbata bardzo delikatna, te truskawki w śmietanie w zasadzie tylko w aromacie trochę czuć. A tusz zapowiada się ciekawie, chociaż teraz machnęłam go na 2000 calorie. Niemniej jednak zrobił mi ładny wachlarzyk A w ogóle to boli mnie lewe oko. Rano obudziłam się z porządnym zaczerwienieniem koło tęczówki Soczewek nie wkładałam, więc trochę to zanikło, ale teraz tym malowaniem musiałam rozdrażnić i szczypie. Jak za chwilę nie przejdzie, będę musiała zmyć makijaż i zakropić sobie oczka.Wracając jeszcze do herbat - jakie tu mają apetyczne zdjęcia ![]() http://www.krainaherbaty.pl/herbata-...y-wieczor.html http://www.krainaherbaty.pl/herbata-...-jablkowa.html http://www.krainaherbaty.pl/inne-gatunki/mirabelka.html http://www.krainaherbaty.pl/herbata-...a-guarana.html http://www.krainaherbaty.pl/inne-gat...-kapturek.html Kupiłabym z chęcią wszystkie te herbatki, ale póki co i tak nie mam za co. Może kiedyś, bo u mnie i tak wybór kiepski, a i herbaty jakieś zwietrzałe chyba
|
||||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko ja mam już 2 tubę. Tyle, że kupiłam ją po długim czasie od kiedy skończyła mi się pierwsza. Nie pamiętałam, że 1 tak śmierdziała. Zastanawiałam się nawet czy ta 2 nie jest może zepsuta? bardzo ostry ten zapach
|
|
#179 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Wróciłam
i mam 3 lakiery Rimmel: Urban Purple, Coral Queen i Barely There, bo mój beż Bell oddałam jednak mamie, za ciemny był. A na Celebrity Bash się nie skusiłam jednak bo coś mi chodzi po głowie, ze to będzie prawie dubel.![]() Wstąpiłam też do Carrefoura i kupiłam dwa żele Palmolive - nowy grejpfrutowy i Aromatherapy Happyful (nie było tego z granatem i mango). No to teraz mam zapas żeli. ![]() A propos lakierów, mam na wydaniu: Bell FC nr 307 (amarantowy) Eveline Mellow (fuksja) SH Nail Prisms Pink Rose Diamond (holograficzny róż, mieni się na różne kolory) SH Xtreme Wear Love Hangover (ciemna czerwień z dużymi, czerwonymi drobinkami) ktoś chciałby coś przygarnąć? Każdy użyty chyba po razie, kilka stron temu wrzucałam fotki
|
|
#180 |
|
|
ice, ja byłabym bardzo chętna na Mellow, sama na niego polowałam, ale nigdzie nie znalazłam.
Daj znać co chciałabyś w zamian. ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jeszcze się upewnię - to ten kolor, który kiedyś znalazłaś na wzorniku, a potem go szukałaś? I czemu Ci się potem nie spodobał?
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-10-17 o 22:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Z kolei owocówki Sagi bardzo mi smakują (a tradycyjnej Sagi nie cierpię, tak samo tradycyjnego Liptona - śmierdzi wg. mnie rybami

ja wczoraj zużyłam żelik por prysznic Avonu i niespodziewanie 2 maseczki Oriflame- dałam jedna po drugiej (peeloff i żelow anawilżająca) grubą warstwę i w tubkach już zostało parę kropel
Ale nie były rewelacyjne więc bez żalu poszły do smieci.

czułam tylko takie jakby chłodzenie (cos jak po kholu oryginalnym) ale bez pieczenia czy coś. Jak mi zabraknei pomysłów na demakijaż to może sobei kupię kiedyś 

Bo ostatnio zrobiłam w akademiku małe rozeznanie i nikt tak nie mówi, za to wszyscy się dziwią (nawet TŻ, który jest z małopolski).

Leniwca mam
Jak ktoś zobaczy gdzieś, to bym prosiła o cynk.
) i Cappuccino Zotta (w Tesco są tylko Espresso i Latte). Kusiło mnie, żeby wziąć te pozostałe smaki Milki i zestaw herbat zielonych BioActive z zaparzaczem za 7,99zł. Była akurat malinowa z gun powder. Ale stwierdziłam, ze i tak w Rossmannie wydałam 15zł na te 2 herbatki, więc na razie mi styknie.
co mi z tego wyjdzie...