Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-17, 08:32   #2791
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Czesc mamusie!

Wczoraj bylysmy na kontroli Ani. Wazy juz prawie 5 kg i strasznie urosla- przy urodzeniu 54cm, a teraz 60,5 Ten wzrost to po tatusiu bedzie miala, ja do skrzatow naleze Wszystko sprawdzili, bioderka super, odruchy, wezly chlonne, plucka, serduszko- wszystko ok. Mam mala jeszcze czesciej przystawiac do piersi. Z przyjemnoscia

Wieczorem jako ze byly urodziny meza, poszlismy do knajpki. Mala przespala caly czas. Potem do domu, mleko i lulu. Obudzila sie o 3 na dokladke, teraz o 7 dalam dwie piersi i padla jak mucha. Lece robic sniadanie. Dobrego dnia!

A, co do gazet, jakie czytam- wszystko, co akurat maja. Ostatnio kupilam listopadowy numer "Dziecka"- jest dodatek- rozowe rajstopki na rozmiar 98.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 09:03   #2792
skierka1981
BAN stały

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

hej mamusie ja dopiero wstałam i Amelka już się kręci - ale se pospałyśmy...jadła w nocy 1.30 i potem po 4 no i teraz rano. tylko jkieś głupoty mi się śniły - kroiłam ludzi przyjemny to sen nie był i drugie co mi się śniło to męża motorem jeździłam to było fajne
u nas biały mróz na wszystkim. potem muszę do sklepu iść ale mam nadzieję że będzie w miare ciepło
zmykam powiedzieć Amelce dzień dobry
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 09:12   #2793
Cassandra 23
Zakorzenienie

witam
Kubcio właśnie ucina sobie poranną drzemke a ja zamiast sprzatac siedłam do kompa
Dzisiaj jakos pochmurno, w pogodzie mówili ze ma padac snieg z deszczem znów nie pojdziemy na spacer juz ktorys dzien z kolei.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no ja nie wiem, dlatego pytam
cos mi sie tlucze po makówce ze Cass podawla Kubciowi na kolki.Ja tez chcialam polozna poprosic o recepte ale jakos zelzylo i problem sam sie rozwiazal
Tak, ja dawałąm małemu Debridat. U nas pomogło bo kolek nie było.
Mi tak tłumaczono, że ten lek przyspiesza rozwój jelit u dziecka, tak w uproszczeniu mówiąc.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Bry
Chyba i ja kupie ta masc majerankowa bo Amelce sie nosek przytyka.
Po wczorajszym dodaniu kaszki do mleczka wciągnęła 159 ml i chciała jeszcze tak jej smakowało, pewnie dlatego ze słodka waniliowa.
Pewnie, że jej smakowała bo kaszki są pyszne. Kuba waniliowej jeszcze nie jadł ale napewno jest smaczna musze kupic nastepnym razem. Narazie w kolejce czeka malinowa.

Megi ile mleczka zjada Twoja Amelcia? Ile ml jednorazowo? I ile na dobe?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 09:17   #2794
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No to faktycznie kawał chłopa juz z niego
co to jest ta nadwzroczność ?
a z tą siatkówką to dobrze ?

nic mi to nie mówi
to dobrze, czy źle ?

ja nie kupuję, korzystam z internetu
dziecko rodzi się z nadwzrocznością fizjologiczną obraz skupia się za siatkówką (jakby to co widzi było za duze do jego oczka)i w miarę wzrostu oczka wada ta się wyrównuje, tzn obraz skupia się na siatkówce tak jak powinno być i dziecko widzi coraz lepiej

jakby teraz miał dobry wzrok to by znaczyło, ze później będzie miał wadę wzroku - krótkowzroczność

najlepiej narysować, ale nie mam możliwości

satkówka chyba w wyniku porodu może mieć zmętnienia, i podobno jeszcze mogłaby mieć i byłaby to norma, ale Tomasz już nie ma

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kurcze, Tomuś to juz kawał chłopa

Olu, nie wiem czy akurat gazety pomogą bo nie w każej jest o żywieniu.
Najbardziej przydatne będą schematy żywienia niemowląt, np. taki
Jestem teraz z tym na bierząco bo powoli wprowadzam Kubie nowości.
Ale narazie jadł tylko marchewke i jabłuszko no i kaszki jako dodatek do mleka.
Jesli moge cos doradzic to na poczatku zacznij własnie od jabłuszka, marchewki.
Jak nic mi nie bedzie to mozesz podac zupke warzywną (ziemniaczek, marchewka, i odrobina oliwy z oliwek - oczywiscie bez przypraw i soli). Nastepne mozna dodac troszke pietruszki potem selerka, brokułka.
no właśnie wczoraj dałam mu tartego jabłuszka - krzywił się na wszystkie strony, bo chyba było za kwaśne - zrobił 4 kupku, ale normalnej konsystencji i wnocy spał do 5 - żaden bąk go nie obudził, a moje cyce ze stanika wypadały

Cytat:
He he dobry sposób

Ania0104 Sto lat dla Bartusia : roza:

Amelka to samo robi i ogólnie wszystko pcha do buzi i strasznie się ślini. Wczoraj pierwszy raz nie usnęła po kąpieli i wieczornym mleczku Zwykle usypia ok 19:30 wczoraj po 21 i od kilku dni budzi sie w nocy co godzinę lub częściej chyba ja dziąsełka swędzą dzis spróbujemy zagęścić wieczorne mleczko, zobaczymy do której pośpi

p4w wow Tomcio musi mieć apetyt i współczuje ci dźwigania mi juz teraz kregosłup siada.

Amelka tez spi ze mna ale Tz sie juz burzy i prawdopoobnie w weekend zrobimy przemeblowanie aby ja wydelegowac
nie jest tak, źle - jak idziemy na małe zakupy to nawet w nosidełku go noszę

teraz po pracy (odzwyczaiłam się) bardziej bola mnie ręce

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
ja tez sie zarejestrowalam i nic mi nie przyslali, wiadomosci w sensie ze cos mi wysla

zaraz pakuje mala i lece na poszukiwania biedrony bo nie zlokalizowalam jeszcze kolo mnie...

czy to ten odcinek ktory ma byc dzis?

ja czasem biore moja jak juz nie daje rady...
np wczoraj moja tesciowa ululala ja bardzooo na caly dzien, mialam taki sajgon w nocy ze na sile ja przytulalam u siebie w lozku by tylko usnela.
do tego u nas dochodza kolki i kupy. a wlasciwie brak kupy.

mam podobne odczucia, tesknie do wyjscia towarzyskiego, albo chociaz na aerobik lub poprostu na kawke, ale zaraz mam wyrzuty wlasciwie zanim wyjde. wiec jeszcze nigdzie nie bylam a mąż i owszem.

fajniutki

ja podaje od tygodnia. kupa czasem nadal bywa zbyt twarda, bole brzucha nie ulegly zmniejszeniu.

pediatrzy a zwlaszcza kwalifikowani neonatolodzy to świry. wciaz slysze podobne teksty

http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...wiek-zyje.html

i jeszcze jedno: młoda nienawidzi przebierania, ewentualnie przy zmianie pieluchy i zakladaniu spodni jest w stanie zajac sie karuzela, ktora ma na wysokosci wzroku z przewijaka, natomiast zalozenie czapy bez krzyku graniczy z cudem...
dzięki za lik

ja też mam takie uczucia w pracy - chciałam już wyjść, ale jak jestem w gabinecie to nie moge usiedzieć - dobrze że mam sporo pracy i nie mam czasu pomyśleć, bo jakbym np. w biurze siedziała to był chyba wstała i wróciła do domu

idę na herbatkę laktacyjną, pa

wiem, ze w gazetach nie zawsze jest o jedzeniu, ale może coś ciekawego wyczytam przy okazji, a resztą niania prosiła i jakąs literaturę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 09:33   #2795
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no właśnie wczoraj dałam mu tartego jabłuszka - krzywił się na wszystkie strony, bo chyba było za kwaśne - zrobił 4 kupku, ale normalnej konsystencji i wnocy spał do 5 - żaden bąk go nie obudził, a moje cyce ze stanika wypadały
Mój tez sie krzywi Ale mozesz odrobinke dosłodzic glukozą.
Z gotowych słoiczków polecam jabłuszka ze słodką marchewka Bobovity deserek ten jest bardzo słodziutki i powinien posmakowac Tomusiowi. Te z Gerbera jabłko z marchewka są kwaśne.

A jak Tomeczek radzi sobie z łyzeczka? U nas jest jeszcze z tym problem, Kuba cały czas sie uczy, do tej pory nie widział łyzeczki na oczy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-17, 10:05   #2796
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hejkaco za pogoda!!
jak jutro tez tak bedzie to nie wiem co ubrac czy zimowy plaszcz czy jeszcze jesienny
malej ubiore body z dlugim, na to welurowa sukienke i spodenki i ten plaszczyk ze spodniami z polaru-mysle ze nie bedzie jej zimnow sumie to my mamy do kosciola 2 min autem,
jakos to przezywam juz ze moja Wercia jutro ma swoj dzien

Cytat:
Bry
Chyba i ja kupie ta masc majerankowa bo Amelce sie nosek przytyka.
Po wczorajszym dodaniu kaszki do mleczka wciągnęła 159 ml i chciała jeszcze tak jej smakowało, pewnie dlatego ze słodka waniliowa.

czekoladka21 a kiedy macie chrzciny bo nie doczytałam ??
a ta mascia to samruje sie dziurki w nosie? mam ja ale nie wiedzialam ze na katarek tez pomaga

chrzciny mamy jutro

Cytat:
Kuba cały czas sie uczy, do tej pory nie widział łyzeczki na oczy
hehe mama to zawsze sposoby na dziecko znajdzie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:12   #2797
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tez sie krzywi Ale mozesz odrobinke dosłodzic glukozą.
Z gotowych słoiczków polecam jabłuszka ze słodką marchewka Bobovity deserek ten jest bardzo słodziutki i powinien posmakowac Tomusiowi. Te z Gerbera jabłko z marchewka są kwaśne.

A jak Tomeczek radzi sobie z łyzeczka? U nas jest jeszcze z tym problem, Kuba cały czas sie uczy, do tej pory nie widział łyzeczki na oczy
dziękuję, bardzo cenna uwaga
póki co chciałabym, żeby Tomasz uczył sie wszystkich smaków i nie nie chce doprawiać i słoiczków też nie będę dawać, bo na razie mam czas żeby zrobić samemu, a poza tym niania powiedziała, że będzie mu robić

łyżeczka dostawał od zawsze witaminki, więc radzi sobie - robbię tak, że biorę odrobinkę i zostawiam mu na języczku, albo ocieram o warge górną, a on już sobie przemiela... albo wypluwa

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:32   #2798
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka no to dalej trzymamy kciuki za Eryczka ale go dopadło
dzieki
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!

Wczoraj bylysmy na kontroli Ani. Wazy juz prawie 5 kg i strasznie urosla- przy urodzeniu 54cm, a teraz 60,5 Ten wzrost to po tatusiu bedzie miala, ja do skrzatow naleze Wszystko sprawdzili, bioderka super, odruchy, wezly chlonne, plucka, serduszko- wszystko ok. Mam mala jeszcze czesciej przystawiac do piersi. Z przyjemnoscia
.
to super
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ta mascia to samruje sie dziurki w nosie? mam ja ale nie wiedzialam ze na katarek tez pomaga
pod noskiem sie smaruje

a na co innego ona jeszcze jest? ja zawsze tylko na katar stosowalam

kupilam kaszke waniliowa z bobovity i tak sie zastanawiam czy jak zrobie taka rzadka ale na wodzie to bedzie malemu smakowac, tak robilam Erykowi

bo widzialam, ze Wy robicie na mleku ale moj nie pije sztucznego mleka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:50   #2799
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
svinecka juz odp, na opakowaniu tez jest sposob uzycia z dopiskiem-nie wkladac do nosa no i ja dołaczam do pytania na co jeszcze jest ta masc?

A ja dopiero wstalam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:52   #2800
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dzieki

to super

pod noskiem sie smaruje

a na co innego ona jeszcze jest? ja zawsze tylko na katar stosowalam

w aptece polecono mi ja na bol brzuszka zeby wycisnac troche na rece i masowac nia brzuszek bo dziala rozgrzewajacostosow alam kilka razy u Weroniki i dziala

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-17, 11:00   #2801
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a powiedzcie mi z ta kaszka - bedzie mu smakowac taka rzadka na samej wodzie?
Stary 2009-10-17, 15:19   #2802
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale dzisiaj cisza

ja bylam w biedronce i kupilam te pieluchy DADA - rzeczywiscie sa super i cena przystepna

kupilam jeszcze trzy pary rajstopek dla Marcelka, kurtke puchowa dla Eryka i kamizelke

czasami mozna tam super rzeczy trafic

kto wie kiedy beda te kombinezony dla dzieci?
Stary 2009-10-17, 15:41   #2803
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ale dzisiaj cisza

ja bylam w biedronce i kupilam te pieluchy DADA - rzeczywiscie sa super i cena przystepna

kupilam jeszcze trzy pary rajstopek dla Marcelka, kurtke puchowa dla Eryka i kamizelke

mam gazetke i pisze ze od 22.10

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-17, 17:01   #2804
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
ale dzisiaj cisza

ja tez kupilam dada, sa b podobne do tych z rossmana - takie płastugi
podejrzewam, ze beda ok
jesli chodzi o komfort zakladania i noszenia (jesli moge to stwiedzic) to najlepsze sa pampersy, poduchy

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 17:11   #2805
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak dla mnie te dada sa ok

przy Eryku w ogole nie uzywalam pampersow i bylo ok

a te z rossmana po ile sa?
Stary 2009-10-17, 18:34   #2806
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Wojtusia a Ty karmisz piersią? Bo wtedy brak kupy nawet kilkanaście dni można uznać za normalne.
tak karmie piersią, a raz na kilka dni, jak sie nie najada to dokarmiam butelką, czasem raz dziennie. Ale dzisiaj rano zrobiła juz kupke, nie wiem czy to ten debridat pomógł, czy oliwka, ale jakoś zrobiła na szczęście. Na nastepną kupke pewnie znowu bedziemy tydzien czekać. widac taki urok mojej Oliwii.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 18:45   #2807
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam kaszke waniliowa z bobovity i tak sie zastanawiam czy jak zrobie taka rzadka ale na wodzie to bedzie malemu smakowac, tak robilam Erykowi

bo widzialam, ze Wy robicie na mleku ale moj nie pije sztucznego mleka
Cytat:
a powiedzcie mi z ta kaszka - bedzie mu smakowac taka rzadka na samej wodzie?
Svinecko nie wiem jak to wyjdzie na wodzie. Możesz spróbowac. Albo dodac do Twojego mleczka. Sa tez kaszki mleczno- ryzowe i dodaje sie wtedy tylko wode

Cytat:

My tez uzywamy Dada. Svinecko spróbuj tez z Tesco i Kauflandu, chyba lepsze sa od Dady

Te z Rossmana kosztują ok 32 zł za 62 sztuki.
Widziałam w Rossmanie jakies nowe pampersy "rossmanowkie" ale nie było rozmiaru 3 bo bym kupiła.

Musze pochwalić swojego synka
Dzisiaj robiłam kolejną próbe jedzenia łyżeczką. Do tej pory Kuba wszystko wypluwał, zaciskał usta i prawie nic nie jadł. Więc ten deserek (jabłko z marchewka) dałam mu przez smoczek, dodajac wody i robiac taki soczek A wiec dzisiaj Kubcio nauczył sie jesc z łyżeczki Pięknie otwiera usteczka, smakuje jedzonko i połyka. Jak tylko widzi łyzeczka to otwiera buzie. Dałam mu jabłuszko starte to zjadł pół słoiczka sam nawet mu w tym nie pomagałam
Jestem z niego badzo dumna!
Dzisiaj mama zerwała jabłuszka z drzewa i przyniosła mi całą torbe. A mamy świetne jabłka. Pewnie w poniedziałak porobie Kubie musy jabłkowe, bedzie miał cos domowego a nie tylko sklepowe.
Zrobie tez jabłko z marchewka i jabłko z brzoskwinia.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-10-17 o 18:46
Stary 2009-10-17, 19:20   #2808
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

jakos koło 30 zl, czasem jest promocja i kupilam za 11 zl ale to chyba byla ta mniejsza paczka, bodajze 28 sztuk

Stary 2009-10-17, 20:40   #2809
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
chrzciny mamy jutro
No zobaczymy jak się spisze ta maść, pisze na niej że do noska i powodzenia jutro

Cytat:
a powiedzcie mi z ta kaszka - bedzie mu smakować taka rzadka na samej wodzie?
Ja kupiłam kaszkę mleczno ryżową i kleik ryżowy z Bobovity. Tą pierwszą dałam małej wsypując dwie miarki te z mleka Nan 1 i 3 miarki mleka i konsystencja nawet wodnista tak, że spokojnie leciało przez smoczek z trzema dziurkami. Na pewno mu będzie smakować bo jest słodka Ja też karmie piersią, ale na noc daję butlę. Myślę, że na samej wodzie będzie ok jeśli dasz tak ok 150 wody i 3 łyżeczki kaszki. Chyba wyjdzie wtedy wodnista właśnie

Ja bardzo lubię te pieluszki z Rossmana i z Lidla też, a wczoraj na próbę kupiłam z Teasco i koszmar cerata jakaś

Rajstopki z Biedronki też kupiłam
Ide na Mam talent

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 20:49   #2810
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię te pieluszki z Rossmana i z Lidla też, a wczoraj na próbę kupiłam z Teasco i koszmar cerata jakaś

Rajstopki z Biedronki też kupiłam
Ide na Mam talent
Megi bo Tesco produkuje dwa rodzaje pampersów. Jedne są przeokropne, właśnie taka cerata (nie miałam ich ale było rozpoczete opakowanie w sklepie i pomacałam pampka) a drugie są porównywalne z Pampersami. Mięciutkie, chłonne, kolorowe
3 są w fioletowym opakowaniu.

Te rajstopki są super. Szkoda, że TŻ nie kupił tez tego wiekszego rozmiaru, Kuba miałby na później.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Ja kupiłam kaszkę mleczno ryżową i kleik ryżowy z Bobovity. Tą pierwszą dałam małej wsypując dwie miarki te z mleka Nan 1 i 3 miarki mleka i konsystencja nawet wodnista tak, że spokojnie leciało przez smoczek z trzema dziurkami. Na pewno mu będzie smakować bo jest słodka Ja też karmie piersią, ale na noc daję butlę. Myślę, że na samej wodzie będzie ok jeśli dasz tak ok 150 wody i 3 łyżeczki kaszki. Chyba wyjdzie wtedy wodnista właśnie
Ale ta kaszka mleczko-ryzowa jest ju z mlekiem i dodaje sie tylko wode...czy nie mam raccji??

To o tych kaszkach mowa? I tam jest napisane, że wystarczy dodac wode. W składzie kaszki jest juz mleko.
Kuba je te kaszki bezmleczne, bo miał stwierdzoną alergie na białko mleka krowiego.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Czas edycji: 2009-10-17 o 20:53
Stary 2009-10-17, 21:11   #2811
marysia_258
Zadomowienie

witam
Mam nadzieję, że mnie jeszcze troszkę pamętacie.
Mamusie kochne wczoraj w końcu dostałam wynik moja malutka jest zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Wykluczyli to cholerne paskudztwo. Jestem najszczęsliwszym człowiekiem pod słońcem
Ten mesiąc był dla mnie koszmarem to życie w niepewności, ale na szczęście wszysto dobrze się skończyło.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 21:46   #2812
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
witam
Mamusie kochne wczoraj w końcu dostałam wynik moja malutka jest zdrowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Wykluczyli to cholerne paskudztwo. Jestem najszczęsliwszym człowiekiem pod słońcem
Ten mesiąc był dla mnie koszmarem to życie w niepewności, ale na szczęście wszysto dobrze się skończyło.
To świetna wiadomość!
Super, że mała jest zdrowa.
Zaglądaj do nas częściej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-17, 22:04   #2813
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko nie wiem jak to wyjdzie na wodzie. Możesz spróbowac. Albo dodac do Twojego mleczka. Sa tez kaszki mleczno- ryzowe i dodaje sie wtedy tylko wode
.
dzieki
ja wlasnie taka kaszke mam mleczno -ryzowa i ona jest na mleku modyfikowanym - myslalam, ze tez takiej uzywacie i dlatego robicie ja na mleku bo mniej lyzek sypiecie

no zobaczymy, za tydzien, moze dwa zrobie maluchowi rzadka kaszke na noc i moze zje
chociaz znajac jego oddanie cycusiowi watpie

super, ze Kubcio nauczyl sie jesc z lyzeczki
Cytat:
no zobaczymy czy mu bedzie smakowac
korci mnie zeby juz mu dac ale jeszcze poczekam, tymbardziej, ze to taki klocuszek na samym juz mleku jest
Cytat:
Ale ta kaszka mleczko-ryzowa jest ju z mlekiem i dodaje sie tylko wode...czy nie mam raccji??

To o tych kaszkach mowa? I tam jest napisane, że wystarczy dodac wode. W składzie kaszki jest juz mleko.
Kuba je te kaszki bezmleczne, bo miał stwierdzoną alergie na białko mleka krowiego.
tak tylko wode sie daje
Cytat:
witam
to wspaniale
Stary 2009-10-17, 22:18   #2814
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
ja wlasnie taka kaszke mam mleczno -ryzowa i ona jest na mleku modyfikowanym - myslalam, ze tez takiej uzywacie i dlatego robicie ja na mleku bo mniej lyzek sypiecie

no zobaczymy, za tydzien, moze dwa zrobie maluchowi rzadka kaszke na noc i moze zje
chociaz znajac jego oddanie cycusiowi watpie

super, ze Kubcio nauczyl sie jesc z lyzeczki

no zobaczymy czy mu bedzie smakowac
korci mnie zeby juz mu dac ale jeszcze poczekam, tymbardziej, ze to taki klocuszek na samym juz mleku jest
Własnie tak coś mi świtało, że tylko wode a megi dodaje mleko

Kuba narazie je tylko te bezmleczne.

Myśle, ze Marcelkowi zasmakuje kaszka, choc cycuś napewno jest najlepszy
Po kaszce bedzie jeszcze wiekszy klocuszek

Gdzie jest reszta mamusiek??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Czas edycji: 2009-10-17 o 22:20
Stary 2009-10-17, 22:39   #2815
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pewnie wszystkie sie miziaja z Tz

ja zmykam na gotowe na wszystko
Stary 2009-10-17, 22:42   #2816
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie wszystkie sie miziaja z Tz

ja zmykam na gotowe na wszystko
No baa przy sobocie koniecznie

A ja zmykam do łazienki wziaść kapiel. Jakos mi sie chłodno zrobiło.
Dobrej nocki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-18, 07:06   #2817
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
witam
świetne więsci
A teraz jak juz jest po wszystkim to moglabys napisac co podejrzewali u malenstwa oraz jakie badania miesliscie wykonywane?

Cytat:

Gdzie jest reszta mamusiek??
ja bylam z mezem na spotkaniu z ciezarna w sprawie sesji,potem na zakupach i u mamy a jak wrocilam do domu to lecialo "mam talent" i jakso nie po drodze mi tu bylo

Przy okazji zalatwilam ze mama we wtorek bedzie u nas z Laura, wykąpie ją, nakarmi i będzie czekac do naszego powrotu.Kochana babunia

Stary 2009-10-18, 08:23   #2818
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
witam
Pewnie, ze pamietamy
Wspaniale wiesci, gratuluje!

czesc kobietki!

Wczorajsza sobota minela nam na dlugich, leniwych, rodzinnych spacerach. Ania byla przeslodka, w nagrode dostawala dwa razy wiecej mleka, zgodnie z zaleceniami pani doktor. Za kazdym razem, gdy widzi piers- natychmiast sie zaczyna cieszyc, z radosci trzesie az lapkami i cmoka
Widzialam, ze rozmawialyscie o pieluszkach. W listopadowym numerze "Dziecka" jest ranking pieluszek i widze, ze pokrywa sie z tym, co pisalyscie. W skrocie:

Najlepsze: Pampers (47 zl za 82 szt.)
Huggies (50 zl za 86 szt)
Kaufland (25 zl za 56 szt.)
Biedronka Dada (28 zl za 64 szt.)
Rossman (34 zl za 62 szt.)
Tesco ( ale nie value) (30 zl za 68 szt)

Najgorsze:
Tesco value (26 zl za 72 szt)
Carrefour jednorazowe (27 zl za 72 szt)
Eco plus z ELeclerc (20 zl za 50 szt)
Auchan (23 zl za 64 szt)

Dziewczyny, mam pytanie- czy Wy uzywacie perfum i zapachowych kosmetykow dla siebie? Bo szczerze mowiac, ja do tej pory nie- raz ze nie chce Ani mylic co do mojego zapachu, dwa bo Ania lubi mnie ciumkac po szyi i kazdym odkrytym miejscu- nie chce, aby mi zlizywala perfumy Ale moze przesadzam?
Dzisiaj w planie impreza urodzinowa meza. Wskakujemy w sukieneczke
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 08:43   #2819
katarzynka00
Zakorzenienie

z kosmetykami pielegnacyjnymi nie szaleje.Uzywam tych co przed ciaza, nawet perfumowanych kremow czy balsamow.
Antyperspirant tez.
Jedynie perfumy zaczelam psikac we wlosy,bo male tez tak jak twoja wtula mi sie w szyje itp.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

niemowlaki podobno sa czule na zapachy i cos wtym musi byc bo siostrzenica plakala jak tylko poczula cos pachnacego-najczesciejode mnie.Siora moja jest anty zapachowa, wszystko uzywa free fragrance.

Stary 2009-10-18, 09:19   #2820
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pewnie, ze pamietamy

Dziewczyny, mam pytanie- czy Wy uzywacie perfum i zapachowych kosmetykow dla siebie? Bo szczerze mowiac, ja do tej pory nie- raz ze nie chce Ani mylic co do mojego zapachu, dwa bo Ania lubi mnie ciumkac po szyi i kazdym odkrytym miejscu- nie chce, aby mi zlizywala perfumy Ale moze przesadzam?
Dzisiaj w planie impreza urodzinowa meza. Wskakujemy w sukieneczke
udanej imprezki
ja uzywam. perfum rano jak wychodze z domu, jak wracam to biore prysznic, ale zdarza sie ze wczesniej tarmosze mała

u nas jest gorzej i gorzej. zastanawiam sie czy nie wybrac sie do innego pediatry i czy nie wziac skierowania na szczegolowe badania bo to az niemozliwe..
probowalam juz wszystkich bez recepty wydawanych srodkow (oprocz ss) na kolke, podaje od 9 dni debridat a ataki sa coraz wieksze!!
wczoraj zdarzylo sie ze mloda dostala ataku 1,5h po jedzeniu. wyła w niebogłosy zadne suszarki masowanie noszenie nic nie pomaga. robi sie czerwona i poprostu wyje. nie wiem co robic. mozliwe by miala jakies niezdiagnozowane problemy gastryczne?!
do tego od 24h zrobila tylko jednego twardego bobka!!!
pije nutramigen, przepajam ja koprem i rumiankiem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości