|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Dobry wieczór ,ale tu spokój na na na
mało kto pisze sia la la i nie mam dużo nadrabiania ![]() Domi bidulko ,nie przejmuj sie dziure sie szybko załata a posciel sie wypierze ![]() zahariadziekuje za pocieszenie ...takie spa już SObie zrobiłam nic nie pomogło ...postaram sie cos z Soba zrobić bo tak dugo nie moze byc
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-17 o 19:53 |
|
|
|
#4682 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po raz drugi właśnie wstałam
ale w sumie przez te skurcze może wogóle nie będę w nocy spać tylko w dzień![]() Cytat:
:confu sed: ALe mam nadzieje że to był tylko kawałek i reszta sobie jeszcze siedzi na miejscu. Gucia a na przedporodowe baby blues to tylko Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze mam nadzieje że uda mi się urodzić przy takim bardzo dobrym lekarzu u którego dużo znajomych rodziło i miało różne operacje i barzo sobie chwalą. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() i obiecałam sobie że to był pierwszy i ostatni. Nie na moje nerwy. Wiem co mnie czeka na porodówce ze szkoły rodzenia. Ale nie chce tego oglądać przed |
||||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja tylko na chwile, sprzatalam i juz mam dosc...Tz wyslalam do sklepu daleko, a ja nawet mylam podlogi na kolanach, bo sie syfek zrobil przez te meble...
ale ta dziura mnie wkurza...pewnie jak sie polozy tynk a potem podmaluje to i tak sie bedzie odroznialo wiec chyba kupie jakis duzy obraz np. z kubusiem puchatkiem ![]() Katarina to pewnie czop...teraz musisz zachowac szzcegolna higiene i zadnego bara bara, bo ten czop to taka ochrona dzidzi byla ![]() uciekam, jutro powysylam te linki o juz zapomnialam komu mialam wyslac ![]() buzaiki i dobranoc |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez oglądam filmii z porodów az sie popłakałam Tz zreszta tez....ale Mnie dzisiaj wkurza napił sie cos z kuzynem niby nie krzyczy , itp ale drazni Mnie sepleni ,głupio sie smieje aaa
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiaj taki dzień, że wszystko nas drażni
Może to pogoda
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś niekorzystne fluidy
![]() Mój TŻ taki rozdrażniony, że aż mnie się udzieliło ![]() Coś mi się wydaje, że urodzę zanim się ten remont skończy
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Domi dzięki za linki
Dziewczyny, życzę Wam żebyście jutro rano wszystkie wstały z uśmiechem na twarzy (bo z tego co tu czytam to dzisiaj nastroje niestety nie dopisują...) Buziaki
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Gissh
,prześlesz mi tez ten link :0 ...Mi sie humorek powoli poprawia
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :pro si:Słodkich snów |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie dzis nie umiem miejsca znalezc.. tu mi goraco, tu znow zimno, tu nie swedzi a tam boli.. torba do szpitala stoi juz w przedpokoju a mi sie strasznie nie chce tam isc w poniedzialek..
Tarasiu wyslij mi prosze swoj nr tel to jak bedziesz na kopernika w piatek i mnie jeszcze nie wypuszcza to moze zaszlabys do mnie na herbatke?? jesli wyjde wczesniej to i tak bym sie chetnie z toba spotkala mam dzis na koncie sukces.. w sprawach nocnikowych mojego ksieciunia.. pewnie wam juz mowilam ze on w ciagu dnia bez pampersa chodzi juz od dawna ale kupe to on tylko do pieluchy juz po przebraniu w pizamke i w ogole to byl placz jak go wysadzalismy na nocnik jakby to jakas straszna kara byla zrobic kupe do nocniczka.. dzis sie udalo i powiem wam ze moj syn byl bardzo z siebie dmny.. niby jedna jaskolka wiosny nie czyni ale byc moze wyjdziemy z pieluch zupelnie przed przyjsciem Tomka na swiat
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-17 o 22:20 |
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Maria2008-Mieszkam w Orzeszu,a do lekarza jezdze do Rybnika i mam do wyboru szpital w Wodzislawiu albo wlasnie Rydułtowy.Czytalam na roznych forach i bardzo polecaja wlasnie Rydułtowy...zadz,tam i dowiem sie co konkretnie mam miec swojego,dla dzidzi...bo roznie to w tych szpitalach wymagaja...
![]() ![]() |
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
A ja pozdrawiam kochane mamusie weekendowo.
Ja dzisiaj cały dzień leże, bo znów dorwała mnie rwa kulszowa, ale myślę sobie pozytywnie, że to jeszcze 5 tygodni, więc trzeba dać radę. ![]() Nadrobię Was jutro jak już będę się lepiej czuła.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu jaki ładny avatar
Kropeczko brawa dla Księciunia ![]() Mam pytanie do Ciebie, jako do doświadczonej Mamusi: prasowałaś Adrianowi ubranka z obu stron jak był bobaskiem? Bo ja teraz prasowałam wszystko z dwóch stron, podobno tak się powinno, ale raczej jak Mały będzie na świecie to wątpię czy dam radę ![]() Wiecie co, ja dzisiaj zadzwoniłam do kumpeli, a ona odebrała z wrzaskiem: urodziłaś ?
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pozdrawiam weekendowo-wieczorowo
Będę nadrabiac w miare możliwości, bo u nas jak zwykle weekend - pełna ekspolatacja ![]() Gratulacje dla Kareniny!!!!!!!! Witaj Andre
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja nigdy nie mialam problemow ze skora u ksieciunia.. nawet jak wrocil ze szpitala to juz w miare szybko przeszlam na vizir sensitive.. teraz mam poprane w dzidziusiu ale mam nadzieje ze tu tez nie bedzie wielkiego problemu z praniem w naszym proszku..
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ravenne, 5 tygodni to już niewiele. Życzę ci więcej cierpliwości niż ja mam w chwili obecnej na 3 tyg przed wielką chwilą
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-17 o 23:15 |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebym tak jeszcze miała termin na dniach, ale na 3 tygodnie przed?
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Domi było na odwrót ![]() Ja niedawno wrocilam do domu i oczywiscie musialam nadrobic co tam naskrobayscie a teraz ide spac zajrze jutro
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Co za wstrętna noc
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
,zajadam śniadanko ,popijam kawusie i zaniedługo do szkólki ...a na polu szaro![]() Budziłam sie w nocy z3 razy to siku to pies drapałą mi o drzwi ![]() Guciu Karerinka zapomniałam wczoraj pogratulowac ...więc gratuluje dzisiaj
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-18 o 07:39 |
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Co tam słychać u was,u mnie pogoda do dupy wczoraj po południu się ładnie zrobiło.Ale w nocy znów padało.
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie,
zaraz zabieram się za nadrabianie tego co wczoraj naprodukowałyscie! dudziakowa, Mały będzie łamał babskie serducha zazdroszcze, że możesz juz Skarba przytulać! ja wczoraj zrobiłam kolejną partie zakupów, padło na drobnice, typu nożyczki, obcinaczki... nasączone Leko, kupiłam tez Mustele do przemywania buzi dla bobasków... rozgladałam sie za karuzelą ale różnica pomiedzy sklepem a allegro jest 70 zł!!! szok! więc zakupie na allegro. z listy zakupowej zostały mi: dla mnie: koszula do szpitala karmniki laktator dla Lenki: kocyk (mam tylko jeden) ręczniczek (też mam tylko jeden ) karuzela pojemnik na zużyte pieluchy a dzisiaj leniwa niedziela. p.s. wczoraj przyjechała sofa do pokoju dzidziusiowego i pokoik oficjalnie przygotowany, oczekuje lokatorki ![]() milego dnia! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
3mam kciuki, bo chyba zaczyna się rozpakowywanie
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-10-18 o 09:38 |
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tak... Teraz to już chyba co parę dni będziemy witać kolejne słodkie Maluszki A w ogóle to dzień dobry
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
u nas w miare ok, oprocz tego ze dopadla mnie wczoraj mega zgaga, a reni zabraklo i musialam sie ratowac bulka tarta, no i pomoglo ![]() pogoda paskudna, chce sloneczka ale nie stety to chyba juz cieplej nie bedzie, tak mysle jak ja bede wychodzic z malutka na dwor mama stwierdzila ze w zime lepiej nie wychodzic ale nie bede kisic dzidzi caly czas w domu, wiadomo jak bedzie -20 to nie bede wychodzic ale jesli w miare cieplo to czemu nie, kolezanka mowila ze w zime swoja mala wystawiala w wozku na 30min na balkon a ta spala jak aniolek ![]() paczka moja dzidzia tez mi sie wypina pod prawym zebrem ale wydaje mi sie ze pupcia czasami musze wyginac sie do tylu bo mam taka gorke i nie moge oddychac
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Ja dzisiaj mam jakiś dołek I rozdrażniona jestem ![]() Booosiu, jak Wy tu o czopach piszecie to normalnie ![]() Stresuje się na samą myśl ![]() Zamówiłam sobie laktator TT i jutro kupimy przewijak Już się doczekać nie mogę..Uciekam na razie, dobrze, że weekend to może będzie mało do nadrabiania ![]() |
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Ja dzisiaj nockę miałam w porządku, tylko mnie trochę brzuchol boli znowu. Śnił mi się dzisiaj mój syn ![]() Leżał w łóżeczku, miał czarne włoski i długie rzęsy Zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam takie wędrujące powietrze, ale mi to przeszło. Może powinnaś wziąć coś na wzdęcia? Cytat:
Ale ciągle ciężko mi uwierzyć, że to juz ten czas.
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() ja tez sie melduje.. dzisiaj rano mierzylam cukier na czczo i wynik mi skoczyl do 541mg% norma jest do 90mg% wiec zaraz panika ale zrobilam jeszcze 2 pomiary i tak narawde bylo 91mg%musial byc jakis pasek dziwny czy cos ![]() Paczka a na wizycie ginka ci mowila jakie polozenie ma Wiki?? jesli glowkowe to pewnie ci sie jego glowka z pupa pomylila a jesli nie mialby polozenia glowkowego to napewno by ci o tym powiedziala bo jest to wskazanie do cc.. hmm.. a Paczka mialam sie ciebie zapytac.. wy mieszkacie w bloku czy domku jednorodzinnym?? Brombi moj to pewnie bedzie lysy bo czuje jak mi sie w kanal rodny wkreca i pewnie sobie wytrze wszystkie wlosiny
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
witam niedzielnie
dziś zaplanowaliśmy, że będzie " Niedziela-dzień śmierdziela" ![]() także leniuchujemy! |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi wzdęciami, to jutro przejdę się do apteki i zapytam co mogą mi dać, bo krople żołądkowe tak średnio mi pomagają, a też nie chcę za często brać. A u mnie, poza tym, że jestem potwornie zmęczona i wymemłana, to ok. Poranną kawusię już wypiłam (ciekawe, czy coś pomoże ), teraz zmykam pod prysznic i potem porywam tzta na spacer, bo pogoda jest taka jak lubię. Słonecznie i krystalicznie zimno
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
To widocznie niekorzystny biometr jakiś jest w ten weekend
![]() Cytat:
![]() Ja miałam czarne włoski jak się urodziłam i TŻ też, ale jak moje dziecię wda się w swojego dziadka to będzie miało blond włoski albo wcale ![]() Mnie tam obojętne, chociaż takie ciemne, to bardziej byłoby do nas podobne Tak się zastanawiam co mi jeszcze brakuje i wyszło że, przewijak i kocyk, ale to mam upatrzone w sklepie, więc tylko muszę jechać kupić, pieluszki flanelowe, szczoteczka do włosków. Jak tak ciuszki przeglądam, to mam 14 pajacyków w tych mniejszych rozmiarach, ale mało śpioszków. Może jeszcze jakieś śpioszki dokupię? ![]() Już sie nie mogę doczekać Małego, chociaż droga jaką ma przyjść na świat średnio mi odpowiada
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

mało kto pisze sia la la i nie mam dużo nadrabiania 
...postaram sie cos z Soba zrobić bo tak dugo nie moze byc

ale w sumie przez te skurcze może wogóle nie będę w nocy spać tylko w dzień

:confu sed: ALe mam nadzieje że to był tylko kawałek i reszta sobie jeszcze siedzi na miejscu. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

norma jest do 90mg% wiec zaraz panika ale zrobilam jeszcze 2 pomiary i tak narawde bylo 91mg%