Psychiatra - cz. 2 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 21:19   #3541
Lena_20
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra - cz. 2

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Poddaję się w takim razie.
A ty co,masz tu jakąś misję? Dziewczyny tu oczekują wsparcia,zrozumienia i porady,a nie jakiejś psychoanalizy na siłę i jakiejś dziwnej próby "uzdrowienia" ich na forum..
Poza tym,to,że ty coś powiesz,nie znaczy,że tak jest i tak ma być. Ciągle również powtarzasz,to co dziewczyny już doskonale wiedzą,a chyba nie trzeba ich uświadamiać w tym po raz sto pierwszy. Pisze to,bo coś takiego zaobserwowałam.

Fossa,no ja mam w dowodzie lewe ucho więc..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:27   #3542
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość

A mi sie wydaje ze Lorecie przyda sie zarowno nasze wsparcie jak i proba zrozumienia/poznania jej chorob(y).

Nie chodziło mi o Lorette
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:33   #3543
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
A ty co,masz tu jakąś misję? Dziewczyny tu oczekują wsparcia,zrozumienia i porady,a nie jakiejś psychoanalizy na siłę i jakiejś dziwnej próby "uzdrowienia" ich na forum..
Poza tym,to,że ty coś powiesz,nie znaczy,że tak jest i tak ma być. Ciągle również powtarzasz,to co dziewczyny już doskonale wiedzą,a chyba nie trzeba ich uświadamiać w tym po raz sto pierwszy. Pisze to,bo coś takiego zaobserwowałam.

Fossa,no ja mam w dowodzie lewe ucho więc..
A może po prostu to wam pasuje ciągłe słuchanie o tym jak ciężko jest Loretcie bo się możecie przy okazji dowartościować. A jeśli jej by się polepszyło to o kim mogłybyscie myśleć,ze ma gorzej niż wy? Może to dlatego tak bardzo ci moja misja nie pasuje kochana, co????
Ponadto odniosłam wrażenie ze to ty sobie nie radzisz i potrzebujesz wsparcia, a nie ja? Więc może się wreszcie zdecyduj.
Co do leczenia to nie mam zamiaru cię leczyc ponieważ sama musisz sobie uświadomic ze tego chcesz. Chyba ze wolisz towarzystwo wzajemnej adoracji i puste gadanie a nie wysiłek i wyjscie z patowej sytuacji.
Kieruję to nie do wszystkich.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:43
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:47   #3544
Lena_20
Zakorzenienie

Wyluzuj może.. Uważasz,że co,siedzimy tu tylko dlatego,bo ktoś ma gorzej od nas,że w ten sposób próbujemy się dowartościować? Rany,co za podejście..
Po prostu dziewczyna ma swojego terapeutę,to on ją prowadzi,to on ją leczy. Po co robisz za drugiego? Psychoanalizy bez proszenia,mówienie co jest be,a co cacy.. Osobiście mnie takie coś wkurza,takie wtrącanie się do czyjegoś leczenia i być może działanie na szkodę ze względu na znikomą wiedzę i brak odpowiednich kwalifikacji. I nie mówię tu tylko o lori,żeby było jasne.
A kochaną to mnie nie nazywaj,bo więzi między nami nie ma żadnej,tak dla ścisłości.

Stary 2009-10-15, 21:53   #3545
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
no ale przecież zdjęcia do dowodu są robione z lewego profilu... No chyba,że coś się zmieniło?
Nawet wtedy sama nie wiedziałam, ale prosiłam, by mnie ustawił, tak, że krzywizny nie było zbytnio widać

Loretta8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:54   #3546
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyluzuj może.. Uważasz,że co,siedzimy tu tylko dlatego,bo ktoś ma gorzej od nas,że w ten sposób próbujemy się dowartościować? Rany,co za podejście..
Po prostu dziewczyna ma swojego terapeutę,to on ją prowadzi,to on ją leczy. Po co robisz za drugiego? Psychoanalizy bez proszenia,mówienie co jest be,a co cacy.. Osobiście mnie takie coś wkurza,takie wtrącanie się do czyjegoś leczenia i być może działanie na szkodę ze względu na znikomą wiedzę i brak odpowiednich kwalifikacji. I nie mówię tu tylko o lori,żeby było jasne.
A kochaną to mnie nie nazywaj,bo więzi między nami nie ma żadnej,tak dla ścisłości.
Tak właśnie uważam,że część osób po to tu siedzi. Nikt nie prowadzi tu żadnej psychoanalizy. Co do kwalifikacji to nie mam jeszcze żadnych i nie leczę tu nikogo, a raczej motywuję do leczenia i do niego zachęcam.
Co do więzi to nie sądzę zebyś na tym etapie była w stanie ją zbudować bo musiałabyś tego chcieć. A jakoś specjalnych chęci nie wykazujesz.
Jeśli ktoś działa na szkodę to z całą pewnością takie "wsparcie' jak to twoje bez żadnej kontroli jest bardzo szkodliwe dla Loretty, bo służy tylko dowartościowaniu twojej osoby i podtrzymywaniu Loretty w świadomości ze nikt nie moze jej pomóc, co jest nieprawdą.
Stary 2009-10-15, 21:55   #3547
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
A może po prostu to wam pasuje ciągłe słuchanie o tym jak ciężko jest Loretcie bo się możecie przy okazji dowartościować. A jeśli jej by się polepszyło to o kim mogłybyscie myśleć,ze ma gorzej niż wy? Może to dlatego tak bardzo ci moja misja nie pasuje kochana, co????
Ponadto odniosłam wrażenie ze to ty sobie nie radzisz i potrzebujesz wsparcia, a nie ja? Więc może się wreszcie zdecyduj.
Co do leczenia to nie mam zamiaru cię leczyc ponieważ sama musisz sobie uświadomic ze tego chcesz. Chyba ze wolisz towarzystwo wzajemnej adoracji i puste gadanie a nie wysiłek i wyjscie z patowej sytuacji.
Myślę, że nie o to tutaj chodzi, mam taką nadzieję.

Stary 2009-10-15, 21:56   #3548
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

No pewnie że nie o to, nikt tu nie przychodzi dowartościować się kosztem innych.
Niektóre z nas siedzą tu od początków pierwszej części wątku, znają się lepiej lub gorzej, ale wspierają caly czas i służą dobrym słowem. Więc akurat podejrzenie o takie coś jest dziwne co najmniej
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:58   #3549
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
No pewnie że nie o to, nikt tu nie przychodzi dowartościować się kosztem innych.
Niektóre z nas siedzą tu od początków pierwszej części wątku, znają się lepiej lub gorzej, ale wspierają caly czas i służą dobrym słowem. Więc akurat podejrzenie o takie coś jest dziwne co najmniej
Też tak myslę.

Stary 2009-10-15, 22:01   #3550
witchwq
Zakorzenienie

majreg dochodze do wniosku ze wyciagasz bardzo mylne wnioski z tego watku.
watek ten istnial zanim Loretta na niego zawitala, leczy sie i jesli jej sie polepszy i stad odejdzie to bedziemy sie tylko cieszyc ze kolejna dziewczyna wygrala ta nierowna walke ze soba. a watek bedzie istnial dalej. nic sie nie zmieni. Loretta nie jest "glowna bohaterka" tego watku. kazda z jego bywalczyn jest tak samo wazna.
dla kazdej z nas nasze problemy sa "najwazniejsze" i nas przerastaja - dlatego szukamy pomocy u psychiatry, u terapeuty. dlatego jestesmy tez i tu na watku.
jednakze po twoich postach wnioskuje, ze twoje "wsparcie" jest mocno dyskusyjne....
Stary 2009-10-15, 22:15   #3551
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
majreg dochodze do wniosku ze wyciagasz bardzo mylne wnioski z tego watku.
watek ten istnial zanim Loretta na niego zawitala, leczy sie i jesli jej sie polepszy i stad odejdzie to bedziemy sie tylko cieszyc ze kolejna dziewczyna wygrala ta nierowna walke ze soba. a watek bedzie istnial dalej. nic sie nie zmieni. Loretta nie jest "glowna bohaterka" tego watku. kazda z jego bywalczyn jest tak samo wazna.
dla kazdej z nas nasze problemy sa "najwazniejsze" i nas przerastaja - dlatego szukamy pomocy u psychiatry, u terapeuty. dlatego jestesmy tez i tu na watku.
jednakze po twoich postach wnioskuje, ze twoje "wsparcie" jest mocno dyskusyjne....
Zależy dla kogo i czy chcę go danej osobie udzielić czy sama go potrzebuję w danym momencie. Tobie udzieliłam. Pamiętam.
Nie mam zamiaru udzielać wsparcia wszystkim i robić za worek treningowy do bicia.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-10-15 o 22:17
Stary 2009-10-15, 22:19   #3552
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy dla kogo i czy chcę go danej osobie udzielić czy sama go potrzebuję w danym momencie. Tobie udzieliłam. Pamiętam.

gdzie? nie zauwazylam?
Stary 2009-10-15, 22:22   #3553
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość

gdzie? nie zauwazylam?
Zauważyłaś, jesteś bardzo inteligentna i spostrzegawcza. Życzę wszystkim dobrej nocy. Wstaję jutro o 4 rano.
Stary 2009-10-15, 23:20   #3554
Lena_20
Zakorzenienie

I dalej prowadzisz te głupie pseudo psychoanalityczne gierki... Większego steku bzdur na swój temat nie słyszałam.. i to po 2 postach..
Nic o mnie nie wiesz,nie wiesz w jakiej jestem sytuacji,w jakiej byłam i z czym sobie radze,a z czym nie więc z łaski swojej (za przeproszeniem) nie wpieprzaj się w moje życie,bo nie o nim tu mowa,poza tym,nie życzę sobie tego.
Idź dziecko do innej piaskownicy ludzi "analizować".

Oczywiście,byłam tu od pierwszej części wątku,tylko po to by dowartościować się kosztem innych ludzi,nie ważne,że sama zawitałam tu z własnym problemem i z chęcią wsparcia innych w podobnej sytuacji.. Nie,bo tak naprawdę,to była tylko taka przykrywka by podnieść swoją wartość..
Jesteś żałosna i szkoda mojego czasu na dalsze 'dyskusje' z tobą. EOT.

Loretto,nie czytaj jej głupich insynuacji i nie bierz tego do siebie,masz w nas wsparcie i będziesz miała. Fałszywe nie jesteśmy i trzymamy za Ciebie kciuki,byś z tego wyszła

A trollom dziękujemy i żegnamy,nikt nie będzie tu nikogo pomawiał i mącił miedzy użytkownikami.

Stary 2009-10-15, 23:43   #3555
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
I dalej prowadzisz te głupie pseudo psychoanalityczne gierki... Większego steku bzdur na swój temat nie słyszałam.. i to po 2 postach..
Nic o mnie nie wiesz,nie wiesz w jakiej jestem sytuacji,w jakiej byłam i z czym sobie radze,a z czym nie więc z łaski swojej (za przeproszeniem) nie wpieprzaj się w moje życie,bo nie o nim tu mowa,poza tym,nie życzę sobie tego.

Oczywiście,byłam tu od pierwszej części wątku,tylko po to by dowartościować się kosztem innych ludzi,nie ważne,że sama zawitałam tu z własnym problemem i z chęcią wsparcia innych w podobnej sytuacji.. Nie,bo tak naprawdę,to była tylko taka przykrywka by podnieść swoją wartość..

Loretto,nie czytaj jej głupich insynuacji i nie bierz tego do siebie,masz w nas wsparcie i będziesz miała. Fałszywe nie jesteśmy i trzymamy za Ciebie kciuki,byś z tego wyszła

A trollom dziękujemy i żegnamy,nikt nie będzie tu nikogo pomawiał i mącił miedzy użytkownikami.

dokladnie

ja tez jestem od poczatku prawie 1 czesci i z tym dowartosiowywaniem sie kosztem innych niezle sie
ubawilam
przesadzilas majreg

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 23:47   #3556
Lena_20
Zakorzenienie

chamstwo i tyle.

Stary 2009-10-16, 07:13   #3557
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Ok. Poczytam w takim razie i zobaczę czy twoje wsparcie da jakikolwiek efekt. Obawiam się jednak,że mimo, że może chcesz dobrze odnosi to odwrotny skutek. Nie będę się już wypowiadać, bo poziom dyskusji ociera się już o interwencję wizażową. A prawda jest taka,że to Loretta wspiera ciebie, a nie ty ją.Powodzenia.
P.S. Nie analizuję nikogo, ja po prostu tak myślę. Jeśli nie jesteście w stanie znieść tego,że ktoś ma inne zdanie niż wy to odejdę.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-10-16 o 08:11
Stary 2009-10-16, 12:20   #3558
LauraS.
Rozeznanie

Mnie nie pociesza to,że ktoś ma gorzej,nic mi to nie daje.Mogę jedynie współczyć tym,którzy mają gorzej,jednak to,że ktoś nie ma nóg nie sprawia,że polubie swoje krótkie i masywne nogi..taki przykład.Mój problem jest dla mnie największym problemem i nijak do niego mają się problemy innych osób.Rozmawiam być może z osobami w trudniejszej sytuacji,ale to nie sprawi,że będę wesoła,pełna chęci do życia i przestane rozpaczać z powodu wyglądu.
Rodzice często mówili mi,że inni mają o wiele gorzej,a ja nie potrafię docenić tego,że oni zrobiliby dla mnie wszytsko..to prawda,nie potrafię się cieszyć z tego co mam.widzę tylko swój wygląd,to,że jestem nudna,głupia,oprócz tego wszytsko inne przestaje dla mmnie istnieć...
Stary 2009-10-16, 13:05   #3559
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. Poczytam w takim razie i zobaczę czy twoje wsparcie da jakikolwiek efekt. Obawiam się jednak,że mimo, że może chcesz dobrze odnosi to odwrotny skutek. Nie będę się już wypowiadać, bo poziom dyskusji ociera się już o interwencję wizażową. A prawda jest taka,że to Loretta wspiera ciebie, a nie ty ją.Powodzenia.
a co to,jakaś kontrola? w co ty sie tu bawisz? co do reszty,to bez komentarza..

Cytat:
P.S. Nie analizuję nikogo, ja po prostu tak myślę. Jeśli nie jesteście w stanie znieść tego,że ktoś ma inne zdanie niż wy to odejdę.
Skoro tak myślisz,to musiałaś przeanalizować moją osobę,co było widoczne w kilku postach. Więc nie odkręcaj kota ogonem,bo to się śmieszne robi. (Czytasz w ogóle to co sama piszesz?)
Prosiłam cię o jakiekolwiek zdanie na mój temat? Nie. Więc z łaski swojej przestań trollować,bo zgłoszę zp. Zdanie swoje może mieć każdy,natomiast o ocenę mojej osoby nie prosiłam wiec nie masz prawa tego robić,tym bardziej nie znając mnie.
Na prawde,nie chce mi się już ciągnąć tej dyskusji,następnym razem zgłoszę co trzeba i tyle. Znajdź sobie inny obiekt do 'rozpracowywania'.

Laura,tak to jest,każdy niesie jakiś swój krzyż i nie ma co porównywać - ten ma gorzej,tamten jeszcze bardziej. Dla każdego jego problem jest największy i najważniejszy. Ludzie często robia błąd robiac takie porównania.. mysla,że to coś zmieni,a tak na prawdę wcale nie jest lepiej..
na pewno nie jesteś głupia i nudna.. napewno masz jakieś zainteresowania,jakieś umiejętności.. tylko musisz je w sobie odkryć,terapia na pewno pomoże Ci zyskać pewność siebie. co do wyglądu,to też nie skupiaj się tak bardzo na nim,to nie wszystko,jest o wiele więcej innych ważniejszych wartości. Trzymam kciuki,by terapia w szpitalu wyprowadziła Cie z tego

Stary 2009-10-16, 13:58   #3560
Invisible love
Przyczajenie

Oj, widzę że się tu ostra dyskusja wywiązała, a przecież nie o to chodzi w tym wątku (?). Nie chodzi u udowadnianiu swoich racji i forsowanie własnych teorii... . Ale może się mylę. Z drugiej strony udzielanie rad ma jak sądzę sens - zaraz napiszę dlaczego. Tylko żeby to się nie przerodziło w kłótnie, ale pozostało w ramach propozycji.

Dawno mnie tu nie było, może mnie zapomniałyście . Przypomnę się szybko: mam ataki paniki, takie straszne jakbym miała za chwilę umrzeć, stany depresyjne i lękowe, apatia, poczucie braku perspektyw, energii do życia, i ogólne problemy ze sobą i z relacjami z ludźmi- to od dawna, ale ostatnio się tak nasiliły, że nie dają mi żyć.

Biorę leki - Xetanor i hydroksyzynę - początki są trudne, ale już jest lepiej. Od dawna nie miałam takiego porządnego ataku, ale nadal dręczą mnie destrukcyjne myśli i lęki - mniej jest objawów somatycznych.

Rozpoczęłam terapię - jestem w trakcie chyba 2 miesiąca. I tu mam mały problem, a właściwie jak zwykle sporo. Ciągła analiza procesu terapeutycznego, wątpliwości, niewiara w kompetencje psychologa itp. Nadal się przełamuję. Ale wiecie co - choć nie do końca w to wierzę, chociaż się ciągle przed tym bronię, czuję, że w jakiś niewyjaśniony dla mnie sposób to mi pomaga. Jestem niedowiarkiem i zawsze szukam dziury w całym. Wychodzę z założenia, że psycholog i tak nie będzie potrafił mi pomóc. A jednak - chodzę, choć nie do końca z przekonaniem. Ktoś mi to poradził - po raz 1 posłuchałam czyjejś rady. i chyba ... dobrze się stało.
Nadal nie wiem, skąd się biorą moje problemy. Nadal czuję się niepewnie.

Ale wiecie co - jest małe światełko w tunelu i dzięki temu jakoś funkcjonuję. I mam nadzieję, że Wy też dojdziecie do takiej względnej równowagi (choć wiem, że w każdej chwili może się coś schrzanić).

Każda z nas jest inna, każdej potrzeba czegoś innego. Ale ja - po raz 1 od daaawna zaczęłam szukać.
Invisible love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 14:05   #3561
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżu, znowu!

majreg chcemy Cię tu ale nie chcemy żebyś mówiła do nas takim pretensjonalnym tonem w rodzaju "ja po psychologii to wszystko wiem najlepiej", bo pewnie nie jesteś tego ani trochę świadoma ale tak to brzmi.
Może po prostu opowiedz coś o sobie, o swojej terapii, żebyśmy mogły Cię lepiej poznać, to może staniesz się nam bliższa i zaczniemy inaczej Cię odbierać.. Przez internet nikomu nie można pomóc w chorobie, ale można kogoś wesprzeć i podtrzymać na duchu, a to nie polega jedynie na udzielaniu rad i pouczeń.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 14:41   #3562
LauraS.
Rozeznanie

nie wytrzymam ze swoim wyglądem.mam ochotę gdzieś wyjść,spotkać się ze znajomymi,za którymi bardzo tęsknię,a odsunęłam się od nich,nie odzywwam się,nie odpisuję,jakby mnie nie było..w tym wszystkim przeszkadza mi wygląd.chciałabym robić tyle rzeczy..a siedzę w domu i wychodze wieczorem do sklepu.
nie mam żadnych zinteresowań,pasji,bo jednak wszystko wymaga jakijś aktywności,a ja się poddałam.nie robię nic bo jestem załamana i nienawidzę siebie,swojej twarzy,nóg.Ciężko mi wytrzymać Podczas terapii grupowej w szpitalu nie mogę powiedzieć o tym,bo ludzie dodatkowo przyglądną mi się i potwierdzą tzn.watpię czy odezwą się wogóle na temat mojego wyglądu,bo raczej każdy oli milczeć niż kogoś urazić,poza tym wezmą mnie za pustą i próżną,bo wygląd nie jest najważniejszy...i to bym raczej usłyszała,że są inne wartości w życiu...itd itp
Stary 2009-10-16, 15:10   #3563
malamenda2009
Zakorzenienie

Moim zdaniem warto jednak sprobowac sie przelamac i o tym powiedziec, wydaje mi sie ze pomoze, jak bedziesz o tym umiala glosno mowic, a moze okaze sie ze Twoj problem moze miec rozwiazanie i nie jest tak zle... Poza tym nie sadze zeby ludzie wzieli Cie za prozna bo jednak kazdy w ajkis sposob zwraca uwage na wyglad i sie tym przejmuje. A bedziesz miec tez terapie indywidualna? Moze wtedy latwiej Ci bedzie o tym opowiadac...
Stary 2009-10-16, 15:30   #3564
LauraS.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem warto jednak sprobowac sie przelamac i o tym powiedziec, wydaje mi sie ze pomoze, jak bedziesz o tym umiala glosno mowic, a moze okaze sie ze Twoj problem moze miec rozwiazanie i nie jest tak zle... Poza tym nie sadze zeby ludzie wzieli Cie za prozna bo jednak kazdy w ajkis sposob zwraca uwage na wyglad i sie tym przejmuje. A bedziesz miec tez terapie indywidualna? Moze wtedy latwiej Ci bedzie o tym opowiadac...
Wiem,że każdy w jakiś sposób zwraca uwagę na wygląd,ale dla mnie to jest koszmar.Nie raz usłyszałam,że inni ludzie to mają problemy,mają powody do zmartwień,a ja..mój problem wydaje się ludziom błahy,a ja nie potrafię z tym żyć.
Będę mieć terapię indywidualną i grupową przez 4 tygodnie albo i dłużej.
Stary 2009-10-16, 16:25   #3565
majreg
Wtajemniczenie

[QUOTE=Lena_20;14758025]I dalej prowadzisz te głupie pseudo psychoanalityczne gierki... Większego steku bzdur na swój temat nie słyszałam.. i to po 2 postach..

A trollom dziękujemy i żegnamy,nikt nie będzie tu nikogo pomawiał i mącił miedzy użytkownikami.[/QUOTE]

To co piszesz jest obraźliwe i raniące. JA CIĘ NIE OBRAŻAM I NIE ANALIZUJĘ. PISZĘ TYLKO TO CO MYŚLĘ. Naprawdę .

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-10-18 o 21:14
Stary 2009-10-16, 17:24   #3566
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
To co piszesz jest obraźliwe i raniące. JA CIĘ NIE OBRAŻAM I NIE ANALIZUJĘ. PISZĘ TYLKO TO CO MYŚLĘ. Naprawdę .
Też mogłabym pozaznaczać na czerwono niektóre zdania w twoich wypowiedziach,na pewno wyszłoby to bardziej efektownie. Nie zgrywaj teraz ofiary. Kto kogo obraził.. Pisanie bzdur na mój temat,nie mając o mnie zielonego pojęcia jest w porządku? Pisać co myślisz sobie możesz,póki to nie godzi w uczucia innych,nie obraża nikogo,póki nie wmawiasz rzeczy,których nikt wcale nie powiedział i póki nie włazisz z buciorami w czyjeś życie prywatne nie proszona.
Jakąś nieziemską frajdę sprawia ci droczenie się ze mną grając kozła ofiarnego.
Ja wiem swoje,ty wiesz swoje i na tym skończmy.

Stary 2009-10-17, 12:54   #3567
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LauraS. Pokaż wiadomość
nie wytrzymam ze swoim wyglądem.mam ochotę gdzieś wyjść,spotkać się ze znajomymi,za którymi bardzo tęsknię,a odsunęłam się od nich,nie odzywwam się,nie odpisuję,jakby mnie nie było..w tym wszystkim przeszkadza mi wygląd.chciałabym robić tyle rzeczy..a siedzę w domu i wychodze wieczorem do sklepu.
nie mam żadnych zinteresowań,pasji,bo jednak wszystko wymaga jakijś aktywności,a ja się poddałam.nie robię nic bo jestem załamana i nienawidzę siebie,swojej twarzy,nóg.Ciężko mi wytrzymać Podczas terapii grupowej w szpitalu nie mogę powiedzieć o tym,bo ludzie dodatkowo przyglądną mi się i potwierdzą tzn.watpię czy odezwą się wogóle na temat mojego wyglądu,bo raczej każdy oli milczeć niż kogoś urazić,poza tym wezmą mnie za pustą i próżną,bo wygląd nie jest najważniejszy...i to bym raczej usłyszała,że są inne wartości w życiu...itd itp
Moze nie jest tak zle jak ci sie wydaje ?
pIsalas ze nie mozesz miec mikrodermabrazji a co z roznymi peelingami - regularnie stosowane moga przyniesc efekt .
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:36   #3568
yee
Raczkowanie

Chyba fluoksetyna na mnie nie działa. Biorę od początku tego miesiąca i NIC. Żadnego działania, nawet skutków ubocznych nie odczuwałam.
Jutro idę na wizytę kontrolną, bo leki mi się kończą.
Stary 2009-10-18, 19:18   #3569
inc0rrect
Zakorzenienie

majreg - niby masz taka wiedze o psychologi a rozmawiac z czlowiekiem i mu pomoc nie potrafisz

nie masz swiadomosci tego, że Twoje wypowiedzi - krotkie zdania jakie tworzysz są prowokujące, czy specjalnie prowokujesz dziewczyny??

Ktora tu narzeka na wygląd?? Laura
ja nie mowie że masz błachy problem, to moze bardzo komplikowac życie i "ryć psychike"
ale cos Ci powiem na temat tego, że jak mowisz ludzie zwracaja uwage na wyglad. Bo sie nie zgadzam.
Tobie sie nie podoba twoja twarz tak?? Dobrze pamietam??
a ten caly "wyglad" czlowieka to popatrz ile:
-sposob poruszania sie
-gesty
-mimika
-spojrzenie
-wyraz twarzy (usmiech zawsze na plus )
-ton glosu
-sposob akcentowania
-szybkosc wymowy
-ubiór
-czar, urok ktory ktos ma albo nie ma
noo i dopiero wyglad zewnetrzny, popatrz jaki maly procent...;> jak masz problemy z zaakceptowaniem siebie, uwierz mi ze duzo tez tracisz z tych innych pkt, na podstawie ktorych ludzie oceniaja czlowieka

wymienilam je tak od siebie, pewnie jest ich wiecej
jak patrze ile brzydkich dziewczyn ma powodzenie (i nikt by je za brzydkie nie odebral) a ile pieknosci to szare myszki z ktorych sie smieja to dochodze do wniosku że to zaden problem

powiem Ci cos; przesiedzialam 2 lata w domu, nie wychodzac z pokoju w totalnej depresji, a jednyym moim przyjacielem byla wodka, wszytsko z powodu wygladu....tylko nie wiedzialam co ze mnie wyrosnie. dalej sadze ze jestem brzydka, ale jednak cos musi przyciagac tych facetow do mnie, ludzi itd. doszlam do wniosku ze to te pozostale czynniki

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:55   #3570
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
majreg - niby masz taka wiedze o psychologi a rozmawiac z czlowiekiem i mu pomoc nie potrafisz

nie masz swiadomosci tego, że Twoje wypowiedzi - krotkie zdania jakie tworzysz są prowokujące, czy specjalnie prowokujesz dziewczyny??

Ktora tu narzeka na wygląd?? Laura
ja nie mowie że masz błachy problem, to moze bardzo komplikowac życie i "ryć psychike"
ale cos Ci powiem na temat tego, że jak mowisz ludzie zwracaja uwage na wyglad. Bo sie nie zgadzam.
Tobie sie nie podoba twoja twarz tak?? Dobrze pamietam??
a ten caly "wyglad" czlowieka to popatrz ile:
-sposob poruszania sie
-gesty
-mimika
-spojrzenie
-wyraz twarzy (usmiech zawsze na plus )
-ton glosu
-sposob akcentowania
-szybkosc wymowy
-ubiór
-czar, urok ktory ktos ma albo nie ma
noo i dopiero wyglad zewnetrzny, popatrz jaki maly procent...;> jak masz problemy z zaakceptowaniem siebie, uwierz mi ze duzo tez tracisz z tych innych pkt, na podstawie ktorych ludzie oceniaja czlowieka

wymienilam je tak od siebie, pewnie jest ich wiecej
jak patrze ile brzydkich dziewczyn ma powodzenie (i nikt by je za brzydkie nie odebral) a ile pieknosci to szare myszki z ktorych sie smieja to dochodze do wniosku że to zaden problem

powiem Ci cos; przesiedzialam 2 lata w domu, nie wychodzac z pokoju w totalnej depresji, a jednyym moim przyjacielem byla wodka, wszytsko z powodu wygladu....tylko nie wiedzialam co ze mnie wyrosnie. dalej sadze ze jestem brzydka, ale jednak cos musi przyciagac tych facetow do mnie, ludzi itd. doszlam do wniosku ze to te pozostale czynniki

Czyli ofiara sprowokowała gwałciciela?
Nie mam już chęci nic pisać, bo zostałam pożegnana. Nie chcę się też rozpisywać żeby się nie narazić na podobne rzeczy jak wcześniej. Jak ktoś ma chęć popisać to zapraszam na prv.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-10-18 o 20:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości