Ból podczas/po stosunku - wątek zbiorczy! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 12:04   #691
ntimoys89
Raczkowanie

Dot.: Bol przy próbach współżycia - rozciąganie?

Witam! Mam taki mały problem otóż od dawna chcieliśmy z chłopakiem rozpocząć współżycie, ale się nie da! Poprostu jest tam tak ciasno, że nie jest w stanie wprowadzić członka. Bół jest dla mnie tak straszny, że słabo mi na samą myśl. Owszem członek mojego chłopaka jest duży, ale mnie boli nawet gdy umieszczam tampon. To trochę flustrujące, bo jestesmy razem 4 lata i nic ;( Może jestem jakaś niedorozwinięta? Do tego mam nieregularne miesiączki, a mam 20 lat, więc wszytsko powinno być uregulowane. Okres mam co 35, 4o dni i trwa ok 6- 7 dni. Byłam dzisiaj u ginekologa, ale jak na ironię akurat miałam okres i nie mogłam tego przewidzieć. Pani doktor zrobiła mi jednak USG i powiedziała, że z jajknikami wszystko ok, więc ja już nie wiem, co mi jest? Dziękuję z góry za odpowiedź ;(
ntimoys89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 22:25   #692
loverynka
Zakorzenienie

Dot.: Bol przy próbach współżycia - rozciąganie?

Ja szukam lekarza na mazowszu który umie wykryć vestibulodynię i ją leczyć. Chyba będę dzwonić po wszystkich warszawskich ginekologach. Ból zepsuł mi życie. Kiedyś było pięknie, a potem zaczęłam unikać seksu bo boli. Już mam dosyć.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 17:43   #693
paula4
Przyczajenie

hmmm

hmm jak zaczac...wiec gdy uprawiam sex z swoim chlopakiem i kiedy on juz jest we mnie i zaczyna nim pouszac to tam w srodku boli dlaczego? pomozcie,,,;(
paula4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 17:50   #694
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: hmmm

Cytat:
Napisane przez paula4 Pokaż wiadomość
hmm jak zaczac...wiec gdy uprawiam sex z swoim chlopakiem i kiedy on juz jest we mnie i zaczyna nim pouszac to tam w srodku boli dlaczego? pomozcie,,,;(
Nie wiemy. Może jestes zbyt sucha, może to coś innego. Ale na pewno musisz się udac do ginekologa
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 17:59   #695
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Nie wiemy. Może jestes zbyt sucha, może to coś innego. Ale na pewno musisz się udac do ginekologa
otóż to

ból podczas stosunku może być też objawem nadżerki.

miałaś wykonywaną cytologię, jakieś badania? warto to sprawdzić.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 18:04   #696
studi
Zakorzenienie

Cytat:
stosujcie żele, ginekolog napewno nie zaszkodzi...trzeba wykluczyc infekcję czy nadżerkę
Stary 2009-09-22, 18:55   #697
martuuusia
Raczkowanie

Dziewczyny mają rację to może być nadżerka.
Lepiej idź do ginekologa, nie ma się czym martwić nadżerka często występuje u mlodych kobiet i zanika zwykle po pierwszej ciąży.
Ale nie ma co gdybać lepiej się zgłoś do lekarza
martuuusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 19:41   #698
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się, że tu nikt z fusów nie wywróży...

Życie seksualne zaczynamy od wizyty u ginekologa!

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 19:41   #699
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
zgadzam sie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 22:01   #700
aniolecek66
Przyczajenie

Smile Dot.: Ból podczas stosunku - wątek zbiorczy!

Witam
Pisałam już tu kiedyś na forum. Ja też brałam tabletki Novynette przez 3 lata...i dzisiaj tego żałuję...Bardzo wysuszają:/ Przestałam je brać miesiąc temu...No i 3 dni temu chcieliśmy spróbować kochać się z moim chłopakiem...kupiliśmy sobie żel nawilżający durex play... Bolało tylko przy 1 wejściu później już było tak jak kiedyś gdy mogłam czerpać przyjemność z sexu...poprostu cudownie
aniolecek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 15:35   #701
paula4
Przyczajenie

nadżerka? to powaznie brzmi..;( eh wstyd sie przyznac ale ja jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa..;/ wstydze sie..;/
Stary 2009-09-27, 15:53   #702
Arya90
Zakorzenienie

czas przełamać wstyd, bo konsekwencje mogą być groźne. Zresztą co ja tu będę gadać. Wizyta u gina powinna poprzedzać rozpoczęcie współżycia, a nie odwrotnie.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 16:19   #703
paula4
Przyczajenie

jestes ode mnie napewno strsza oczywiscie bez obrazy
masz wieksze doswiadczenie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

napewno jestescie starsze ode mnie bez obrazy oczywiscie
napewno macie wiecej doswiadczenia nadzerka czytalam kiedys o tym w gzecie ze to moze byc rak!;( ja mam dopiero 18 lat;(
Stary 2009-09-27, 16:19   #704
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
nadżerka? to powaznie brzmi..;( eh wstyd sie przyznac ale ja jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa..;/ wstydze sie..;/
Cytat:
jestes ode mnie napewno strsza oczywiscie bez obrazy
masz wieksze doswiadczenie
skoro wspolzyjesz, to Twoim OBOWIAZKIEM jest regularne chodzenie do ginekologa.
Ale Twoje zdrowie, Twoja sprawa.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-09-27, 16:21   #705
paula4
Przyczajenie

napewno macie wiecej doswiadczenia nadzerka czytalam kiedys o tym w gzecie ze to moze byc rak!;( ja mam dopiero 18 lat;(
Stary 2009-09-27, 16:24   #706
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
po co piszesz drugi raz to samo?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-09-27, 16:26   #707
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

tylko 18 lat w tym wieku dawno miałam za sobą wizytę u ginekologa

co ma do tematu fakt, że jesteśmy starsze od Ciebie

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2009-09-27 o 16:28
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 20:31   #708
Funia 1985
Przyczajenie

Dot.: Ból podczas stosunku - wątek zbiorczy!

Witam,

Mój problem trwa już trzy lata. W tym czasie przeczytałam mnóstwo wątków na ten temat. Jestem sfrustrowana i kompletnie załamana. Z ginekologicznego punktu widzenia jest ze mną wszystko ok. Ginekolog powiedział, że mam lekkie tyłozgięcie ale nie jest to przyczyną mojego tak ogromnego dyskomfortu (potworne pieczenie podczas kilku pierwszych pchnięć ). Wspomnę tylko że mój pierwszy raz to była katastrofa. Ból pieczenie itd. Dopiero za drugim razem udało mi się "pozbyć" błony dziewiczej(dowód: krew na majteczkach oraz członku). Coraz bardziej unikam seksu. PIerwszy raz przeżyłam mając 21 lat. Jest po prostu okropnie zmuszam się do współżycia z moim facetem ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez niego. Poza sferą łóżkową jest nam cudownie razem. Kiedyś miałam ogromną ochotę na niego (mówię o czasach przed pierwszym razem), kleiliśmy się do siebie niesamowicie nawet najdrobniejsze pieszczoty wywoływały u mnie silne podniecenie. A teraz marzętylko o tym by był zbyt zmęczony na jakiekolwiek igraszki nie mówiąc o "full contact" . Stosuję antykoncepcję hormonalną - biorę tabletki yasminelle. Od razu mówię nie sądzę aby był to ich efekt uboczny (czyli spadek libido) po prostu na samą myśl o tym bólu nie chce mi się nawet rozmawiać o seksie a co dopiero przejść do łóżkowych igraszek. Stosowałam różne żele (za każdym razem konsultowałam się z ginekologiem) - feminum, feminum activ, lignocainum. Próbowałam znieczulać się alkoholem (wiem że to naiwne ale myślałam, że kieliszek winka, czy też szampana lub drinek pozwoli mi się rozluźnić przestać myśleć o bólu, o tym, że i teraz się nie uda), próbowałam różnych pozycji (stojąc, leżąc, klęcząc, od przodu, od tyłu, z boku na tzw łyżeczki). Dwugodzinną grę wstępną też mam za sobą i muszę powiedzieć, że wprowadziła mnie w kruchy nastrój podniecenia i rozluźnienia, który bardzo szybko prysł i nie wiem dlaczego. Kolejnym etapem ma być rozmowa z seksuologiem (po kolejnej już konsultacji z ginekologiem stwierdziliśmy wspólnie, że należy pogrzebać mi w głowie). Jest coraz gorzej, kochamy się coraz rzadziej, ból (a raczej pieczenie przy samym wejściu jest czasem nie do zniesienia). Dochodzi do paradoksalnych sytuacji kiedy to moj facet proponuje mi, iż "zajmie się" mną bez oczekiwań na wzajemność (jedynym sposobem na to abym miała orgazm jest stymulacja łechtaczki) a ja nawet na to nie mam ochoty. Po prostu zbrzydło mi wszystko co może w jakikolwiek sposób kojarzyć się z seksem. Zdarza mi się raz na pół roku myśl i chęć ("może tym razem będzie dobrze") ale po kilku chwilach (w momencie kiedy zaczynamy się kochać ) wszystko wraca do starego porządku - ból pieczenie a potem nie czuję nic.
Funia 1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 20:22   #709
paula4
Przyczajenie

Hej dziewczyny..dawno sie nie odzywalam poniewaz mialam troche problemow no ale wracajac do tematu bylam u ginekologa i jednak okazalo sie ze mam nadzerke na calej szerokosci wczoraj mialam zabieg zamrazania nadzerki..troche bolalo jak wkladala takie cos platikowego to sie nazywa ziernik czy jakos tak..ale dalo sie to wytrzymac na kontrole mam przyjsc za 2-3miesiace zabieg mnie kosztowal 300zl nie mialam cytologi poniewaz wykonuje sie ja od21-22 lat i jak jest 3lata wspolzycia a ja nie kwalifikuje sie do zadnej z nich a teraz po tym zabiegu najgorsze sa te uplawy nie ma powodu do obawy bo to normalne jest to strasznie intensywne i krepujace jakos przezyje wie ktos ile bd trwaly te uplawy??dziekuje wam za wszystko mam nadzieje ze juz nie bd miec tego
Stary 2009-10-16, 20:54   #710
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
nie mialam cytologi poniewaz wykonuje sie ja od21-22 lat i jak jest 3lata wspolzycia a ja nie kwalifikuje sie do zadnej z nich a teraz po tym zabiegu najgorsze sa te uplawy
taaa jasne mam 20 lat i 2 bezplatne cytologie za soba
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 22:24   #711
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny..dawno sie nie odzywalam poniewaz mialam troche problemow no ale wracajac do tematu bylam u ginekologa i jednak okazalo sie ze mam nadzerke na calej szerokosci wczoraj mialam zabieg zamrazania nadzerki..troche bolalo jak wkladala takie cos platikowego to sie nazywa ziernik czy jakos tak..ale dalo sie to wytrzymac na kontrole mam przyjsc za 2-3miesiace zabieg mnie kosztowal 300zl nie mialam cytologi poniewaz wykonuje sie ja od21-22 lat i jak jest 3lata wspolzycia a ja nie kwalifikuje sie do zadnej z nich a teraz po tym zabiegu najgorsze sa te uplawy nie ma powodu do obawy bo to normalne jest to strasznie intensywne i krepujace jakos przezyje wie ktos ile bd trwaly te uplawy??dziekuje wam za wszystko mam nadzieje ze juz nie bd miec tego
przepraszam, ale głupoty piszesz. cytologie mozna robic w kazym wieku, powinno sie robic juz po rozpoczeciu wspolzycia, wiec mozna miec i 17 lat. a dopiero cytologia na nfz jest 25-50 r.ż.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 09:36   #712
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Zgadzam sie. dziwne ze od razu wypalali nadżerke, moja gin mi mowila ze juz sie nie wypala nadżerek ani nie mrozi ze mozna tabsami wyleczyć. mniejsza oto. wkazdym badz razie uplawy są normalne. a cytologie w kazdym wieku ci zrobia i to za darmo co ci tam w przychodni nagadali!! zmien lekarza jak oni tak do pacjelna podchodza... ja moja 1sza wizyte u gina mialam w wieku dokladnie 18 lat i mialam na miejscu cytologie z wynikiem nadzerki zrobiona. od razu antykoncepcje przepisana. i tabletki dopochwowe.. i nikt mi nie gadal ze za mloda jestem.
Stary 2009-10-17, 15:36   #713
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. dziwne ze od razu wypalali nadżerke, moja gin mi mowila ze juz sie nie wypala nadżerek ani nie mrozi ze mozna tabsami wyleczyć. mniejsza oto. wkazdym badz razie uplawy są normalne. a cytologie w kazdym wieku ci zrobia i to za darmo co ci tam w przychodni nagadali!! zmien lekarza jak oni tak do pacjelna podchodza... ja moja 1sza wizyte u gina mialam w wieku dokladnie 18 lat i mialam na miejscu cytologie z wynikiem nadzerki zrobiona. od razu antykoncepcje przepisana. i tabletki dopochwowe.. i nikt mi nie gadal ze za mloda jestem.
upławy nie są normalne!!

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-10-17, 16:22   #714
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
upławy nie są normalne!!
Ja mam caly czas uplawy- raz mniejsze a raz wieksze i jakos jestem zdrowa. wczesniej mialam nadżerke ale wyleczona i jestem pod stałą opieką lekarza. po prostu niektóre dziewczyny mają takie upławy i tyle. ja miewam takie ze musze co chwile zmieniac wkladki. nie zawsze musi to swiadczyc jakimis choróbskami. Ale dla autorki tematu bedzie lepiej jesli bedzie pod stala opieka lekarza. nadżerk LUBI WRACAC!
Stary 2009-10-17, 22:25   #715
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja mam caly czas uplawy- raz mniejsze a raz wieksze i jakos jestem zdrowa. wczesniej mialam nadżerke ale wyleczona i jestem pod stałą opieką lekarza. po prostu niektóre dziewczyny mają takie upławy i tyle. ja miewam takie ze musze co chwile zmieniac wkladki. nie zawsze musi to swiadczyc jakimis choróbskami. Ale dla autorki tematu bedzie lepiej jesli bedzie pod stala opieka lekarza. nadżerk LUBI WRACAC!
Więc nie masz upławów, tylko normalna wydzieline.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-10-18, 19:40   #716
matthewpl
Przyczajenie

Witam.

Od jakiegoś czasu próbowaliśmy współżyć z moją dziewczyną... mieliśmy 3 próby i zakończone niepowodzeniem. Za pierwszym razem poleciała krew - chyba przebiłem błonę - ale jest też taka opcja, że ta krew była w wyniku stosowania tabletek antykoncepcyjnych, bo wtedy mówiła, że akurat ma te plamienia więc do końca nie wiemy czy to była krew z błony czy po prostu te plamienia. Później były 2 kolejne próby i także się nie powiodło... po prostu nie mogę w nią wejść a ona mówi, że to straszny, paraliżujący ból. Próbowałem nawet włożyć palca to kiedyś mi pozwalała na to - żebym mógł ją poznać, jej anatomie, wiedzieć czego unikać, żeby jej nie bolało a ostatnio nie pozwala na to bo mówi, że to boli - zwłaszcza gdy dotykam którejś z "jej ścianek" w środku... nie wiem co mam robić... wczoraj z nią o tym rozmawiałem i właśnie mówiła mi o tym strasznym przeszywającym bólu... Możecie napisać, że nie jest wilgotna itd. a właśnie jest... potrafimy bardzo długo się pieścić, potrafię ją podniecać do tego stopnia, że stęka i jęczy... I jest wtedy bardzo mokra...

Tak podsumowując krótko:
- jestem jej pierwszym facetem przed którym się tak otworzyła
- mamy po 18 i 20 lat
- odczuwa przeszywający, paraliżujący ból
- nie mogę w nią wejść
- jest bardzo mokra więc to nie jest suchość pochwy

Co mamy zrobić?

I od razu zaznaczam... darujcie sobie durne komentarze.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-10-20 o 16:40
matthewpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 19:49   #717
infante
Zadomowienie

Dot.: moją dziewczynę boli podczas próby stosunku

Cytat:
Napisane przez matthewpl Pokaż wiadomość
Witam.

Od jakiegoś czasu próbowaliśmy współżyć z moją dziewczyną... mieliśmy 3 próby i zakończone niepowodzeniem. Za pierwszym razem poleciała krew - chyba przebiłem błonę - ale jest też taka opcja, że ta krew była w wyniku stosowania tabletek antykoncepcyjnych, bo wtedy mówiła, że akurat ma te plamienia więc do końca nie wiemy czy to była krew z błony czy po prostu te plamienia. Później były 2 kolejne próby i także się nie powiodło... po prostu nie mogę w nią wejść a ona mówi, że to straszny, paraliżujący ból. Próbowałem nawet włożyć palca to kiedyś mi pozwalała na to - żebym mógł ją poznać, jej anatomie, wiedzieć czego unikać, żeby jej nie bolało a ostatnio nie pozwala na to bo mówi, że to boli - zwłaszcza gdy dotykam którejś z "jej ścianek" w środku... nie wiem co mam robić... wczoraj z nią o tym rozmawiałem i właśnie mówiła mi o tym strasznym przeszywającym bólu... Możecie napisać, że nie jest wilgotna itd. a właśnie jest... potrafimy bardzo długo się pieścić, potrafię ją podniecać do tego stopnia, że stęka i jęczy... I jest wtedy bardzo mokra...

Tak podsumowując krótko:
- mamy po 18 i 20 lat
- nie mogę w nią wejść

Co mamy zrobić?

hmm... Wydaje mi się, że skoro sprawia jej to ból nie jest wystarczająco rozluźniona- może być nawet bardzo mokra/podniecona, ale wystarczy jakiś bodziec-np.obawa związana z początkiem współżycia- przez który sie zestresuje i spina i może stąd ta swoista blokada co robić? czekać aż bardziej się otworzy bądź próbować delikatniej(?) może się jej to nie podoba i dlatego mówi, że boli ;p
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 20:03   #718
matthewpl
Przyczajenie

Ona lubi pieszczoty i to bardzo ale właśnie co do stosunku... kiedyś mówiła, że mnie pragnie ale po tych nieudanych bolesnych próbach już tego nie mówi - myślę, że się boi tego bólu... mówi np. że gdyby chciała włożyć tampona podczas okresu to normalnie to zrobi ale gdy nie ma okresu to bolałoby ją to bardzo - więc może po prostu jest tak bardzo ciasna? sam już nie wiem co robić...
matthewpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 20:35   #719
loverynka
Zakorzenienie

Ja powiem tak, byłam w przychodni Zdrova i doktor mi niesamowicie pomógł. W trakcie wizyty wykonał wszystkie niezbędne badania, zalecił leki i dużo seksu i powiem wam, że jest znacznie lepiej.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 11:28   #720
201701251209
Konto usunięte

Dot.: moją dziewczynę boli podczas próby stosunku

Cytat:
Napisane przez matthewpl Pokaż wiadomość
Witam.

Tak podsumowując krótko:
- mamy po 18 i 20 lat
- nie mogę w nią wejść

Co mamy zrobić?

A po co zakładasz kolejny wątek? W poprzednm dostałeś od dziewczyn odpowiedzi na swoje pytania.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości