|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Seona fajny avatarek ja kocham michaela jacksona...
![]() naprawde...uwielbiam go od dziecka, moim najwiekszym marzeniem bylo pojsc na jego koncert...ale teraz juz sie nie spelni... Blondynka fajne butkia ile kosztowaly? Ale to cicho....moze nie bede tej ciszy zakłocac...ciiiiii ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- hej Agusia widze cie ![]() Co robisz? Ja mam chwile bo Aleksio spi i wlasnie probuje sie oderwac od laptopa i poprasowac...
#2402 |
Zakorzenienie
|
A co wy śpicie kurde???
![]() Ktoś wie co u Poiglot? tęskno mi za nią ![]() Mell za blondyne odpowiem...ale to na all są po 79 zł
#2403 | |
Rozeznanie
|
no naprawde tu cichutko jak nigdy
![]() super te butki ![]() Cytat:
![]() o matko kiedy ja bylam potanczyc ![]() ![]()
![]() |
#2404 |
Rozeznanie
|
a to Szymek - musze go cichaczem fotografowac bo jak widzi aparat to mine powazna robi
![]() zakupilam foczke na poczatku bylo mu fajnie ale potem nie bardzo ![]()
#2405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajne ubranko ma ten twoj przystojniaczek!
![]() |
#2406 | ||
Raczkowanie
|
Sto Lat dla dzisiejszych Solenizantow
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A foteczki w bieliznie niemam i zreszta bym sie wstydzila pokazac ![]() A ciastko calkiem latwo sie robi jesli mi ![]() ![]() a to przepis: Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. cukru 1 szkl. maki ziemniaczanej 1/2 szkl. maki pszennej 2 duze lyzki wody 2 duze lyzki oleju 2 male lyzeczki proszku do pieczenia Bialka ubic z cukrem, dodac po jednym zóltku. Pozostale skladniki razem zmiksowac i wszystko ze soba polaczyc. Masa: 1 litr mleka (odlac z tego jedna szklanke) 1 budyn smietankowy lub waniliowy 1 szkl. maki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 paczka wiórek kokosowych (100 g) Mleko zagotowac z cukrem. W szklance mleka, które zostalo wczesniej odlane wymieszac budyn i make, a nastepnie wlac to mieszajac caly czas do gotujacego sie mleka. Miksowac jednoczesnie gotujac na wolnym ogniu. Po zdjeciu z gazu do cieplej masy dodac wiórki i margaryne. Goraca mase mozna wylac na goracy biszkopt. Posypka: 2 paczki wiórek (lacznie 200 g) 4 duze lyzki cukru 1/2 kostki margaryny Margaryne z cukrem rozpuscic na patelni, nastepnie dodac wiórki i smazyc ok 4 min., az do zarumienienia sie na zlocisty kolor. Posypke wylozyc na mase. Po ostygnieciu ciasto wlozyc na kilka godzin do lodówki, aby troche stezalo. Cinusiowa- wybacz ![]() ![]() Mell_xx- Bielizne slubna mialam w kolorze ecri ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Wtajemniczenie
|
tez ładna
![]() jaka u ciebie pogoda? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Bozesztymoj ![]() ![]() Zaraz ide zrobic mule ![]()
#2408 |
Rozeznanie
|
Michaela dziekuje za przepis
![]() ![]() ![]()
#2409 |
Zadomowienie
|
hej widze ze tu cos cicho
ja niedlugo bede miec gosci i niewiem czy malutka wytrzyma czy bedzie miec gdzies gosci i pojdzie spac ![]() a co do lekarza to jutro ide zapisac sie na wizyte choc znajac moja przychodnie to wizyta bedzie za min miesiac ![]()
#2410 |
Zakorzenienie
|
widzialas mnie sledziku
![]() bylam pewnie na chwilke, zobaczyc co naskrobalyscie a Wy dzis takie cichutkie ![]() iwcia dens o widze ze masz taka wkladke dla malego do kapieli jak my ![]() i sprawdza sie? bo u mnie tak ![]() ![]() wlasnie ciekawe co u Klaudusi bo juz dawno nie pisala.... a chora byla, mam nadzieje ze jej sie polepszylo... ![]()
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez jestem przerazona jak moj szybko rosnie...wlasnie poprasowalam gore ciuszkow i przejrzalam i posegregowalam synka rzeczy... Jezuuu ile tego niektorych rzeczy to pewnie nie zaloze nawet... ...az szkoda normalnie... A h&m ma zawyzona rozmiarowke...i 74 małe? albo metka im sie pomylila albo twoj syncio tez duzy chlopczyk...ile wazy, moj teraz z 7kg moze 7.100 a dzis konczy 4 miesiace ![]() Mam kilkanascie nowych rzeczy ktorych jeszcze nie mial a nie wiem czy sie zmiesci a mnostwo takich ktore zalozylam mu raz czy dwa doslownie... A wszystkie doswiadczone mamy powtarzaly... "nie kupujcie duzo bo dzieci szybko rosna" a i tak robimy poswojemu.. Pajac sliczny ja wogole lubie kolekcje dzieciece h&m ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- no wlasnie ciekawe co u Poiglot nastraszyla nas swoja choroba i poszla..a my tu myslimy i myslimy o niej... jezeli nas podgladasz napisz choc słowko...
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Mell H&M ma zaniżoną rozmiarówkę
![]() ![]() np zaniżyli ciuch na rozmiar 62 bo powinno być 68 tak się czepiam bo nudyyyy ![]()
#2413 |
Zakorzenienie
|
co do bucików to mnie kosztowały trochę więcej niż 79złdno trafić odp rozm w cenie kup teraz
![]() moje dziecie już w łóżczku słucha Kubuś jak mu śpiewa ![]() a ja czekam na męża aż z meczu wróci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Rozeznanie
|
w kazdym razie ciuszki sa wieksze niz podaje rozmiar
![]() Mell ja mam tak samo z ciiuszkami - najpierw narzekalam ze mam za malo a teraz moja mama w jakims super lumpku u mnie w rodzinnym miescie wynajduje i co tydzien reklamowe mi przysyla ![]() ![]() ja to doslownie co kilka dni zasiadam i przeglaam rzeczy malego i zawsze do pudla cos za malego odloze - rosna te dzieci bardzo szybko Szymek miesiac temu wazyl 7 kilo wiec teraz do osmiu moze dobija a wzrostu u nas nie sprawdzaja ale gondola x landera ma 75 cm dlugosci a Szymek ma 2-3cm luzu ![]() ![]()
#2415 |
Zakorzenienie
|
moja znajoma ur córkę tak jak ja i już waży 9kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę a tym etapie dzieci rozwijają się przeróżnie, i rozbieżności są duże
![]() I nie ma w tym nic nieprawidłowego. Za 2-3 lata się okażę jakie te nasze maluchy duże będą. Np moja córka urodziłą się ostatnia ze swoich rówieśników i miała najmniejszą wagę i długość, dzisiaj jest o pół głowy większa i znacznie cięższa...taka baba z niej ![]() blondyna wow ![]() dużo 9 kg ![]() I chyba zbyt dużo ![]()
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to nie wiem...mnie sie wydaje inaczej... moze tu w Holandii h&m wieksza rozmiarowke... Z tej firmy mam jeszcze kilka ciuszkow w rozm 62 ktore sa caly czas dobre...a 74 leza duzoo za duze... ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- ja juz sie pogubilam... chcialam napisac ze ciuszek z h&m rozm 62 jest dobre a z innej firmy juz dawno za maly.... o...! Czyli jak to sie mowi rozmiarowka zawyzona czy zanizona?
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
9kg według niej to normalnie ja się nie znam
![]() h&m ma zawyżona rozm tak samo Next ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||||
szyciowa specjalistka :)
|
mój wymiękł w taką pogodę i nie pojechał.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie jak coś jest 2-4m to Ala nosiła nawet jak miała 6m. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
najlepsze życzenia dla Zuzi, Patrycji i Aleksa
![]() ![]() dziękuję w imieniu Gosi i przesyłam moc buziaków dla wizażowych ciotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
|
100 LAT 100 LAT 100 LAT
dla ZUZI GOSI ALEKSA PATRYCJI !!! 1,2 Piotrek chrzciny 3,4 działka |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
|
Wrocilismy niedawno do domu, bylismy u znajomych pogawedzic
![]() ![]() marika Tz byl z nami, jedna osoba to za malo, bo wiesz jedna sie ubiera to druga malego i na odwrot. Lepiej jak sa dwie osoby z takim maluszkiem ![]() Aguska my tez bedziemy musieli niedlugo zmienic fotelik bo jak wkladam Jaska grubiej ubranego to juz ma ciasno, za ciasno i sie denerwuje strasznie ![]() iwcia d ja tez juz kupuje ciuszki na 74 bo inaczej to zaraz wyrasta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- rumiankowa swietny avatar!!! alajka slodkie dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Rozeznanie
|
Aljaka fajne te Twoje dzieciaczki a Piotrus to hoho na starszego wyglada
![]() Superzabula no wlasnie ja mam tez ciuszki na 12 miesiecy i to roznych firm tez sa dobre ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- widzialyscie ten filmik?? http://www.youtube.com/watch?v=cUD8U0b9KGw ![]() ![]() ![]()
#2424 |
Zakorzenienie
|
Np ciuch z metki 68 a wypada na 62 czyli zawyzyli rozmiar
a ciuch z metki 62 a wypada 68 czyli za niski rozmiar (zaniżony) sorki ale ja sie tak czasem lubie czepic ![]() Rumiankowa avek boski ![]() Aljaka ładnie Piotrus sie na chrzscie prezentował ![]() iwcia dens jaki film? ![]() ![]() boska ta seria z HM ale droga kurde;/
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-18 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Rozeznanie
|
taki
![]()
#2426 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie,ja tu raczkująca jestem,ale jak najbardziej pasuję do tego postu,bo moją Milenkę urodziłam naturalnie 10.05.2009 o 21:20 w 40 tyg ciąży,co więcej dokładnie w terminie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Ursull witam
![]() Śliczna duża dziewczynka z Twojej córci ![]() A co do pipuszki to mi to pachnie reakcją alergiczną ![]() Przerabiałam z moją starszą córą ![]() Może zmieniałaś kosmetyki, pampki czy coś? CO do buntu to my tu zawsze na skok rozwojowy zwalamy ![]() Iwcia ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-18 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zadomowienie
|
ursull witaj! Nic Ci nie poradze bo mam syncia i sie nie znam na pipciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
|
Ursull
witaj, witaj ![]() mi też to wygląda na jakąś alergię, nie zaszkodzi wykąpać w krochmalu (mąka ziemniaczana) co do buntu, nie martw się, nasze dzieci nie potrafią jeszcze mówić, coś ją denerwuje, cos nie odpowiada to marudzi. A Ty pokaż, że może na Ciebie liczyć, zobaczysz minie. Nic nie pomaga tak jak mama. poza tym dzieci w tym wieku przechodzą z dobrego okresu w zły, tak na zmianę. Będzie dobrze. Śliczna ta twoja pociecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a taki anioleczek z wygladu ![]() a jak bylo wczesniej duzo ja nosilas na raczkach?? te nasze maluchy sa sprytne wymuszaja na nas rodzicach to ca chca ![]() ![]() a z tymi plamkami to nie wiem jakos przetrwacie te 2 dni i lekarz Wam powie ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() na skok albo na zeby ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- dolaczyla do nas nowa kolezanka i wszystkie z ukrycia wyszly ![]()
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 ![]() Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-18 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.