|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Iwcia dens babolku
![]() Czy ty piłaś dzisiaj coś? ![]() najpierw link którego nie ma, a teraz zdublowany post ![]() ![]()
#2432 |
Zadomowienie
|
Witaj Ursull!
![]() Haha, długo nie czekałam na zemstę losu za naśmiewanie się z koleżanek wizażanek ![]() Pojechałam do carrefoura, narobiłam zakupów, że hoho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ładnie przeprosiłam panią kasjerkę ![]() ![]() Oczywiście wróciłam i zabuliłam, ale straciłam kupe czasu na kręcenie się po mieście i stanie dwa razy w dłuuugiej kolejce ![]() Jakby tego było mało to mam mega zapchany nos ![]() Dlatego Kochane moje obiecuję wszem i wobec: żadnego nabijania się z Was już nie będzie ![]() Dobrą stroną tego wszystkiego jest fakt, że kupiłam śliczne bodziaki oraz czapki, szaliczki i rękawiczki moim kochanym Bąbelkom. Moje Słodziaczki smacznie śpią. Dzisiaj pierwszy raz dostały kaszkę "Na Dobranoc" Bobo Vity. O efektach poinformuję Was jutro. Kupiłam im też Puree ryżowe z brokułami i puree ryżowe ze szpinakiem i ziemniakami firmy Nestle. Pierwszy raz coś takiego spotkałam, dlatego kupiłam z ciekawości i jutro sprawdzę, czy Niuńkom smakuje nowy przysmak. Do tej pory kupowałam tylko kaszki i kleiki na słodko, nie wiedziałam, że są też z warzywami.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-18 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
szyciowa specjalistka :)
|
właśnie kochana dobrze, że wspomniałaś o kaszce na dobranoc. Piotrek chyba pogadał ze swoim brzuszkiem i wczoraj po tym jak dostał mix mleko + kaszkę, pał tak
19.30-24.00 ![]() jedzenie przez sen 24.00-6.00 ![]() mleko z kleikiem spanie 6.00- 8.00 ![]() czyli spał 12,5h ale chodzi o to że przespał 4,5 i 6godzin no pop rostu rewelacja. ![]() Pierwsza tak noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwile bo jestem padnieta !!!!
moj tesc zaprosil sobie gosci ... no rzecz jasna ze do mnie tez przyszli jakby nie patrzec.... zaprosil ich an 16 a mnie poinformowal o tym o 14!!!! nie no w****iona na maksa bylam... bo mieszkanie nie posprzatane, kuba wstal a ja w du pie tesc pojechal na zakupy... spoko lajcik a ja mu mowie ze nie posprzatane jest i ja nie mam czasu... to stwierdzil zeby sie nie przejmowac bo kto na to zwraca uwage ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kubus dostal jakis tam prezencik i byl zachwycony goscmi a oni Kubusiem ![]() ![]() ![]() nogi mnie bola i wogole najchetniej bym skoczyla z balkonu ale mam duchowa satysfakcje ze w 2 h zrobilam male przyjecie i ze smakowalo... bo pieczone nie wyszly tesciowi ![]() ![]() ![]() jestem z siebie dumna i z mojego kochanego syneczka... taki byl grzeczniutki.... i dotrzymal do konca imprezy.... zawsze sie kladl o 19 a dzis nie... jak wyszli to go polozylam i spi ....
#2435 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Buziaki dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() Malutka, ![]() ![]() Illbana, dzięki, wypróbuję z tym bepanthenem ![]() Marika, no niestety, Mycha nadal usypia albo na rękach albo przy cycu ![]() ![]() ![]() Ewelain, może wybierz się prywatnie, z nerkami nie ma żartów, jak faktycznie tyle trzeba będzie czekać to przerąbane ![]() Blondynka, super te buciki Iwcia dens, przystojniak z Szymusia ![]() Aljaka, ślicznie Piotruś wyglądał na chrzcie ![]() Ursull, witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój nawet po kaszce śpi max 5 godzin i pobudki następne są co 2 ![]() Mam szczepenie w czwartek to zapytam pediatry moze ma jakiś cudowny lek na to ![]() anulka anulka mój Mały uwielbia to to z brokułami ![]() ![]() ale ohydne to jest ![]() pakusia nie skacz ![]() ![]() gosik ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-18 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a Ty spostrzegawcza jestes ale to ze go szybciuchno usunelam to juz nie zauwazylas ![]() i zadziora do tego no ![]() jutro sie z Toba policze ![]() ![]() ide sie wymoczyc i potulic mezczyzne mego malego bo tylko on tu dzis ze mna nocuje papa
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 ![]() Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-18 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Wtajemniczenie
|
zaraz oglądnę
![]() Cytat:
Witam ![]() Anulka - ja też lubię kasę wydawać ![]() Pakusia - jestem z Ciebie dumna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
|
Cytat:
ja to w ogóle wymagająca jestem, bo moja ala jak miała 5tyg. spała od 19,30-7,30 jedzenie przez sen o 23,30 i potem jak wstała. mi pediatra powiedziała, że to tak musi być. Dziecko moze nieprzesypiać nocy (ze powinnam sie cieszyć, bo mój śpi ogólnie) do kończ 6. miesiąca, a jeść w nocy (budzić się z glodu) do 12. a niektóre dłużej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna - zdjęcia superowe... właśnie się zachwycam. Dziękuję!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jak była starsza to już tylko 2 razy ale jednak. I obawiam się że Mały też tak ma ![]() A ja bym tak chciała pospać a tu ie da drań ![]() A i tak będę karmić cycolem ![]() ![]()
![]() |
#2443 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() superowe to za dużo powiedziane bo idealne nie są ![]() Muszę się jeszcze poduczyć ![]() I nie dałaś więcej zdjęć z Tobą a taki fajny plan miałam ![]() wysyłaj!
#2445 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ps.ja tez licze po podaniu kaszki na poprawe mimo ze moj budzi sie raz gora dwa. Ursull witamy cie witamy... ![]() mamy jedna Poiglotke z Anglii wiec napewno sie ucieszy ze jest druga mamusia stamtąd... Pakusia brawa dla wspaniałej gosposi ![]() ![]() ![]() Podziwiam bo ja bym juz z nerwow polowy nie zdazyla
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane jestescie
![]() najchetniej bym sie polozyla ale musze czekac do 23 i nakarmic gloda i wtedy jak sie poloze to 2 dni bede spac ![]() a tesciowi zrobi na zlosc bo mnie wkurzyl... ze powiedzial mi tak pozno... nie mieszka sam... a moj tz biedny dzisiaj no bo po nocce nie spal bo umowil sie z kolegami na tenisa... wrocil i jak uslyszlal ze goscie przychodza to opierdzielil tescia i mowi "wielkie dzieki, wczesniej nie mogles powiedziec? " no a wiadmo goscie przchodza to jest glosno, bo kazdy cos mowi krzyczy czy sie smieje i jak on ma spac? a na 24 do pracy... i biedak polozyl sie dopiero o 20 !!!! a dodam ze wczoraj mial wolne i wstal o 9 rano i nie spal do dzis do 20!!! wiec padniety jest... jutro nasza rocznica slubu i ma wolne wiec bedzie totalnie zmeczony!! i nici ze wspolnie spedzonego dnia, a chcielismy gdzies jechac w trojeczke ![]() ![]() ![]() jeszcze ta pi zda Marylka do tz z takim tekstem "nie przesadzaj, jeden dzien nie pospisz to nic ci sie nie stanie" noooooo nie mieszka z nami a ma najwiecej do powiedzenia ![]() "chola chola... jestes tu gosciem, nic nie musisz robic ja mam wszystko przygotowane... a nie ma miejsca na 2 osoby w kuchni" ![]() ![]() ![]() za tydzien ja zaprosze sobie gosci!!! tesc mi nawet mowil ze moja byla szefowa sie pytala czy moze do mnie wpasc... wiec mowie okej... no to mowi ze zaprosi ja na sobote bo ma wolne.... hehehe a ja mam go gdzies za to dzisiejsze i zaprosze ja na niedziele ![]() ![]() kurde ja juz chce zeby sie wyprowadzil!!!!!!!!!!!!!! !!!!! mam go dosc.... tak na zlosc robic... oj pozaluje... ale mu bede teraz dokuczac.... oj pozaluje ze ze mna zadarl!!!!
#2447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajna i dzielna z Ciebie babka Paulinko ![]() A ...Aleks przed snem powiedzial... ...podziekuj wszystkim ciociom wizazowym za zyczenia!!! -wiec przekazuje ![]()
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Pakusia ja się Ciebie boje
![]() Mell mój Michał mówi żeby pozdrowić i ucałować Aleksa ![]() Internet już masz?
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siedze na pieterku haha tzn na samej gorze w pustym pokojnu z ktorego nie korzystamy... Dzwonilismy do firmy i facet powiedzial ze moze przyjsc zobaczyc co sie stalo miedzy sroda a piatkiem... a my w srode rano jedziemy do Polski wiec zajmiemy sie tym jak wrocimy... na szczescie lapie troche netu bo byl zglupiala chyba...(sama wiesz jak to jest ![]() W Polsce mam interncik tylko czasu bedzie mniej, ale codziennie sie odezwe a jakze....
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bunt? No cóż ja też wszystko przełomem sobie tłumaczę,ale mój "aniołek" ma przełom codziennie od urodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Mell czyli że podkradasz komuś sygnał
![]() To fajne że do Pl jedziecie ![]() Wpadnij na kawkę ![]() Ania ![]()
#2452 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Carolajna24;1480305 0]Mell mój Michał mówi żeby pozdrowić i ucałować Aleksa
![]() ?[QUOTE] jak to fajnie ze nasze chlopaki to juz gadaja sobie... ...jak Michas cos jeszcze chcialby przekazac mojem to mow smialo, ja chetnie to zrobie ![]()
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kąpać 2 razy w tyg ![]() Naskórek złuszczony i przesuszony też trzeba usunąć jakoś ![]() A smarujesz czym pupkę? ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój Michał odleciał ale myślę że rano skomentuje ![]()
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz wszystkim dziękuję za miluchne przyjęcie,co do noszenia na rączkach...cóż,hm i wogóle,staramy się tego nie robić,ale dziadkowie jak byli to porozpieszczali,a i zasem Milenka taką scenę urządza,że dla św.spokoju ją bierzemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Ursulla widać taki charakterek niunia ma
![]() Tylko się cieszyć, bo mój to taki smutas np ![]() ![]() Uwaga Aguśka patrzy ![]() ![]()
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do jedzonka to Milucha wcina ze smakiem wszystkie zupki ze słoika i deserki też, z kaszek to króluje bananowa,ale moja zupa to jej nie smakowała ![]() ![]() A jak ze zmęczeniem u was,bo ja padam z nóg dosłownie.Cały dzień z małą,właściwie sama,bo Tz pracuje,przyjaciółek też za wiele nie mam,bo w UK mieszkamy.Jest tu kilka mamusiek,ale albo wiek dzieci nie taki,albo jakoś nie bardzo mi podchodzą.Poracha,dobrze, że chociaż siorę mam tutaj ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-10-18 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Kochane...
pobawilismy sie z tztem w przeliczanie ile nasz szkrab dostaje na dobe witaminy D3.... bo pediatra kaze nam podawac codziennie od urodzenia, ja i tak podawalam mu co drugi dzien a z naszych obliczen wychodzi na to, ze nie trzeba nic podawac (dzieciom karmionym sztuczna mieszanka) i ktore dostaja inne witaminki w kroplkach jak moj Filip: czyli Cebion.. Na dobe niemowlę ma otrzymywac 400 j.m. wit.D3. To co ja mam czyli Devikap: w kropelce jest500 j.m. wit. D3. Czyli jedna kropla zapewnia dziecku dzienne zapotrzebowanie na ta wit. ale lekarka nasza nie wziela pod uwage, ze w mleku jest wit. D3 i w Cebionie ktorego kaze podawac codziennie po 2 krople... --Filip zjada ok 700-800 ml mleka na dobe-wychodzi ze z mleka otrzymuje na dobe juz 350 j.m. wit.D3 (przy tym jak wypija to 700 ml mleka) bo w 100 ml mleka jest 50 j.m.wit D3! --Do tego w tych 2 kroplach Cebionu dostaje 70 j.m. wit.D3... czyli wychodzi na to ze gdybym dawala mu codziennie Devikap (wit.D3) Filip ma przedawkowana ta witamine, bo dostaje jej ok. 900 j.m. ( a powinien 400) No i jak bede na wizycie to sie swojej pediatry zapytam co ona o tym sadzi... ![]() aljaka sliczne zdjecia ![]() ![]() ursul witaj ![]() ![]() gosik a widzisz jakies zmiany na dziaselkach u Aleksa? pakusia uwielbiam Twojego tzta za ten tekst ![]() ![]() Mell Filipek przesyla buziaki Aleksowi, spoznione ale lepiej pozno niz wcale ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-18 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Carolajna24;1480323 7]Alergia może wyskoczyć też po czasie, 2 lata temu mjego tż załatwiła pianka do golenia a używał ja hoho czasu
![]() Kąpać 2 razy w tyg ![]() Naskórek złuszczony i przesuszony też trzeba usunąć jakoś ![]() A smarujesz czym pupkę? Sudocrem i czasem pudrem z Johnsona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.