Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 12:19   #781
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Kretencja ja teraz taki lasuch, a Ty tu o takich pysznosciach Dzien z pewniscia bedziesz maial bardzo udany, bo przychodza rodzice milo...
Lindsley nie kupowalam spodni ciazowych.Na poczatku chodzilam w takich, co mialam za duze.A pozniej pozyczylam 2 pary ciazowych od przyjaciolki ( jedne z nich na fotce) i teraz pozyczylam jeszcze 3 pary od innej kolezanki.Spodnie ciazowe sa drogie, wiec jak bys miala od kogo pozyczyc, to lepiej pozycz, albo poszukaj w lumpku (mi sie nie udalo upolowac, ale wiem, ze dziewczyna sie udaje).Co do tego, czy wygodne - to tak, bardzo Bardziej wygodne sa te z dlugim pasem (takim prawie pod zebra), a te z rozciaganymi bokami troche zjezdzaja z tylka, ale tez sa niezastapione.Kupilam tez sam pas ciazowy w H&M na przecenie, za 10 zl
A u mnie w tym tygodniu juz STUDNIOWKA jak ten czas leci....
Stary 2009-10-18, 12:46   #782
lindsley
Zakorzenienie

Właśnie pożyczyć nie bardzo mam od kogo ale jeszcze popytam. Mam koleżankę która pracuje w lumpku i może coś mi tam wyszuka. Ja licytuję używane na allegro. Szkoda kasy na nowe. A i pas ciążowy też już sobie upatrzyłam. W moje takie większe spodnie się już powoli nie mieszczę tzn może i się mieszczę ale przeszkadzają mi i uwierają trochę. A jak z rajstopami. Bo chyba też poszukam jakiś ciążowych. Mam takie większe zwykłe i jednak nie czuję się w nich dobrze

Kretencja życzę udanego spotkania z rodzicami i pozdrów od nas Tatę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 12:51   #783
aldii
Zakorzenienie

Lindsley chodzilam tez w zwyklych spodniach, ale z rozpietym guzikiem i dluzsza bluzka na to A rajstop nie nosze poki co, wiec nie wiem...ale na pewno sa specjalne ciazowe, nawet na allegro widzialam
Stary 2009-10-18, 15:01   #784
Awenturyn
Rozeznanie

aldii no sztormik był niczego sobie
próbowałam wejsc na plaże ale tak wiało że masakra

a teraz mam słoneczko

u mnie ok
zdrówko dopisuje tylko ten ciągły brak czasu

buziaki dla wszystkich
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:06   #785
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley pas to pomiar w talii inaczej?
kretencja już pewnie po obiadku i słodkich pysznościach z rodzicami i na pewno było przemiło
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:13   #786
aldii
Zakorzenienie

Lindsley teraz rob pomiary na wysokoci pepka
Stary 2009-10-18, 17:22   #787
Ollliwka
Zakorzenienie

aldii nie moge Twoich zdjec na wizazu ogladnac wiec wyslalam zaproszenie no i jak zaakceptujesz to będę miała mozliwosc
Stary 2009-10-18, 17:32   #788
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Właśnie pożyczyć nie bardzo mam od kogo ale jeszcze popytam. Mam koleżankę która pracuje w lumpku i może coś mi tam wyszuka. Ja licytuję używane na allegro. Szkoda kasy na nowe. A i pas ciążowy też już sobie upatrzyłam. W moje takie większe spodnie się już powoli nie mieszczę tzn może i się mieszczę ale przeszkadzają mi i uwierają trochę. A jak z rajstopami. Bo chyba też poszukam jakiś ciążowych. Mam takie większe zwykłe i jednak nie czuję się w nich dobrze
Kretencja życzę udanego spotkania z rodzicami i pozdrów od nas Tatę
A do czego jest ten pas ciążowy?

Ja już po pracy, teraz tylko RELAKS i nauka
Stary 2009-10-18, 17:58   #789
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laseczki dlugo nie pisalam ale to przez powrot do irlandii wrocilam z siostra i cale dnie bylysmy poza domem u nas wporzadku maly kopie juz strasznie TZ nie moze sie nadziwic ciuszki juz kupuje i mam ich mase zabraklo mi juz polek i TZ musi mi dorobic jutro mam wiyte w szpitalu na badanie cukrzycy mam nadzieje ze nie mam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:06   #790
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A do czego jest ten pas ciążowy?
To taki kawałek materiału ok 25-40 cm szeroki. Można go nosić np na za krótką bluzkę, żeby zamaskować niedopięte spodnie albo żeby wyeksponować brzuszek
Tutaj są różne http://www.allegro.pl/listing/showca...=68940&id=1479

Do mnie przed chwilą dzwonił szef i pytał czy wiem gdzie są dokumenty od jednego auta bo zaginęły i teraz się zastanawiam czy gdzieś ich w firmie nie posiałam

Michaś
Stary 2009-10-18, 19:38   #791
kretencja
Zakorzenienie

Oj tak, dziewczyny, było przemiło Najedliśmy się, obiad wyszedł pyszny, deser też i było bardzo wesoło. Cała moja rodzina ma fajne, inteligentne poczucie humoru i jak się rozkręcimy to nieraz płaczemy ze śmiechu
Przypomniało mi się właśnie dziś i opowiedziałam to Rodzicom, jak wracaliśmy z Anglii i ugościć nas miał mój Brat, z którym nie widzieliśmy się rok (!), bo Rodzice byli na urlopie akurat. Więc krótko przed naszym powrotem napisał mi SMSa, czy byśmy chcieli coś szczególnego zjeść na tę pierwszą w kraju kolację. Na co mój mąż kazał napisać, że śledzie w oleju Lisnera (chyba wszystkim wiadomo, że Lisner to firma produkująca różne rybne specjały). Nie minęło wiele czasu, gdy mój Brat odpisał całkiem serio: Nie ma sprawy, tylko nie wiem, co to jest olej Lisnera Potem powiedział mi, że naprawdę nie wiedział o co mi chodzi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2009-10-18 o 19:39
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:25   #792
gusia..
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Oj dawno mnie nie było i przyznam szczerze, że nawet nie miałam jak Was poczytać. A już piszę dlaczego. Otóż od 1 października pracuję Mam fajną pracę, pracuję 7-15 no i wreszcie po ok dwóch latach wyrwałam się z domu, także super Ale niestety na internet czasu brak, bo najpierw praca, potem muszę troszkę czasu spędzić z córką, ogarnąć dom, zrobić obiad itp itd. ok 21 to już padam na twarz i idę spać.
Ale dzięki temu, że w końcu znalazłam pracę to możemy planować drugiego dzidziolka. Tzn okaże się wszystko w styczniu bo wtedy będę miała przedłużoną umowę.

Nie nadrobię już tego co napisałyście ale jeżeli są nowe przyszłe mamusie to życzę im spokojnej ciąży i zdrowych maluszków w brzuszku a starającym się powodzenia

Trzymajcie się cieplutko, będę zaglądać tak często jak tylko będę mogła
Stary 2009-10-18, 20:46   #793
lindsley
Zakorzenienie

Aldii rano chyba mierzyłam ciut powyżej pępka a teraz wieczorem już tak jak trzeba i mam 88cm No i znów taaaaki brzuszek...

Gusia gratuluję pracy... Hehe to prawie jak u mnie tylko w odwrotnej kolejności - najpierw zaszłam w ciąże potem pracę znalazłam. Ale każdego dnia się zastanawiam jak zorganizować poinformowanie szefa o ciąży żeby jak najmniej bolało

I ja też często o 21 padam już mimo, że moje dziecko jeszcze w brzuszku i cały czas spędzamy razem Dziś już jestem po prysznicu w piżamce w łóżeczku i za chwilkę będę pić herbatkę z miodem A jak tam ząbkowanie? Już po?

Kretencja cieszę się, że miło spędziliście czas. U mnie to tak dawno już nie było. Jeszcze święta jak wszyscy (oprócz mojego jednego brata) się spotkamy (to będzie już 13 osób) to jest wesoło Dziś urodziny mojego teścia ale chyba nie robił imprezki, nic nie mówił i możliwe że chcieli ten dzień spędzić tylko we dwoje z narzeczoną. Życzonka i prezencik złożymy jutro...

Michaś
Stary 2009-10-18, 21:26   #794
Ollliwka
Zakorzenienie

gusia super ,że praca jest a czym się zajmujesz?

lindsley tylko żeby teściu nie pomyslal ,ze zapomnieliscie o urodzinach bo życzenia zawsze mozna zlozyc nawet przez tel.

kretencja z tym olejem Lisnera dobre w sumie jak brat nie jada tego typu rzeczy to mógl nie wiedziec

ode mnie TZ wyszedł , ale bosko było
Stary 2009-10-18, 21:43   #795
kretencja
Zakorzenienie

Ollliwko, sęk w tym, że jada, tylko raczej sam nie kupuje. I jakoś nie pomyślał chyba po prostu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-18, 21:44   #796
lindsley
Zakorzenienie

Ale on też tak robi, w ur Tz-a byliśmy w Bieszczadach to mu złożył życzenia jak wróciliśmy. A o moich nie pamięta albo nawet nie wie kiedy są

Michaś
Stary 2009-10-18, 22:04   #797
Ollliwka
Zakorzenienie

dziewczyny a jak się ma poziom prolaktyny , progesteronu do cykli ? tzn czy jak poziom ich jest za wysoki to co się dzieje? trudności z zajściem w ciąze czy jak?
Stary 2009-10-19, 07:21   #798
gusia..
Rozeznanie

Ollliwko pracuję na uczelni. Prowadzę Biuro Karier, jestem odpowiedzialna za promocję uczelni i wymianę międzynarodową studentów. Co do prolaktyny itp to niestety nie pomogę bo się nie znam.

Lindsley no właśnie poczytałam kilka ostatnich postów i tak myślałam, że dostałaś pracę. Super Teraz nie musisz martwić się brakiem pieniążków jak urodzi się dzidzia. A zamierzasz pracować do końca albo tak długo jak się da czy raczej iść na zwolnienie?
Ząbkowanie Nikoli trwa:/ Raz są lepsze dni raz gorsze. Ja najbardziej cieszę się, że Nikola dobrze znosi czas u niani (jest u niej 1-2 razy w tygodniu).

Miłego dnia wszystkim życzę
Stary 2009-10-19, 08:44   #799
kretencja
Zakorzenienie

Ollliwko, niedobór progesteronu może powodować nieregularne miesiączki (zwykle zbyt krótkie cykle), plamienia międzymiesiączkowe, a gdy zajdzie się w ciążę - bardzo zwiększa ryzyko poronienia. Nadmiar prolaktyny natomiat utrudnia lub uniemożliwia zajście w ciążę, ponieważ blokuje owulację. Również może źle wpływać na regularność cykli.
Dlaczego pytasz? Coś się dzieje u Ciebie złego pod tym względem?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-19, 09:12   #800
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja nie wiem, chyba nie mam się czym martwić , ale... nieregularne cykle to u mnie norma , podejrzewam ,że przez stres dostałam skierowanie na morfologię etc. i zastanawiam się czy tej prolaktyny sobie nie zbadać przy okazji , nie wiem czy sens jest póki co a orientujesz się ile kosztuje takie badanie ?
Stary 2009-10-19, 09:21   #801
kretencja
Zakorzenienie

Dowiadywałam się przed wakacjami w laboratoriach Synevo (punkty pobrań są m.in. w szpitalu Korczaka i szpitalu Kopernika - o progesteron się nie dowiadywałam, zwykły poziom prolaktyny kosztował 38zł, ale większy sens jest robić tzw.próbę prolaktynową. Moim zdaniem nie sensu póki co.
Jeśli byś się jednak zdecydowała to wygoogluj Synevo. Na ich stronie są adresy i telefony do poszczególnych placówek.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-19, 14:06   #802
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny, jak tam dzionek mija?

u mnie nuda, praca, nauka... a nic mi się nie chce.
Stary 2009-10-19, 15:12   #803
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja a czy w publicznej placówce jak zapłace oczywiście nie zrobią mi prolaktyny? to skierowanie co dał mi lekarz rodzinny ma szereg badań , zakreślił oczywiście tylko 3 , ale odpłatnie to chyba mogę jak coś zrobić inne

lenka wróciłam z piesem z leśnego spacerku niedawno a zaraz wybieram się do TŻ

P.S "piesem" jest zamierzone

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2009-10-19 o 15:15
Stary 2009-10-19, 15:23   #804
olayya
Raczkowanie

Hej,
wpadłam się przywitać i znikam.
Dziś 30 dc trzymajcie kciuki żeby nie przyszła, choć coś tak czuję że jednak się pojawi a szkoda bo już sobie rozkminiłam że miałabym poród w lipcu i nie musiałabym całe lato z brzusiem wielkim latać a poza tym dzidzia by miała ciepło.

Pozdrawiam buziolki pa

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 15:23   #805
kretencja
Zakorzenienie

Ollliwko, powiem szczerze, że nie wiem. Wydaje mi się, że większość placówek zrobi Ci zwykły poziom prolaktyny, ale już do próby prolaktynowej trzeba łyknąć po pierwszym badaniu specjalną pigułę, więc nie wiem, jak z tym. Oczywiście możesz poprosić o dodatkowe, nie zaznaczone przez lekarza, wówczas za te dodatkowe zapłacisz.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-19, 15:26   #806
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laseczki dlugo nie pisalam ale to przez powrot do irlandii wrocilam z siostra i cale dnie bylysmy poza domem u nas wporzadku maly kopie juz strasznie TZ nie moze sie nadziwic ciuszki juz kupuje i mam ich mase zabraklo mi juz polek i TZ musi mi dorobic jutro mam wiyte w szpitalu na badanie cukrzycy mam nadzieje ze nie mam
No to dobrze, że u Cibie wszystko w porządku
gusiu gratuluję znalezienia pracy. Dobrze, że zadowolona z niej jesteś
Ja jestem wykończona po weekendzie. A w nadchodzący znowu mam zjazd, więc nie odpocznę siebie...A jutro jadę na te badania.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:14   #807
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

witam Dziewczyny

informuję że żyję, ale jakoś nie mam co pisać, życzę udanego wieczorku POZDRAWIAM WAS

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:55   #808
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusia.. Pokaż wiadomość
Lindsley no właśnie poczytałam kilka ostatnich postów i tak myślałam, że dostałaś pracę. Super Teraz nie musisz martwić się brakiem pieniążków jak urodzi się dzidzia. A zamierzasz pracować do końca albo tak długo jak się da czy raczej iść na zwolnienie?
Nie wiem jeszcze jak to wszystko poukładać. Chyba wszystko zależy od tego jak szef zareaguje na wiadomość o ciąży. Jak ok i nie będzie robił problemów to może trochę popracuję... Chyba najbardziej boję się ZUSu bo słyszałam że się czepiają jak ktoś krótko po rozpoczęciu pracy zachodzi w ciąże i L4. A jak będzie mi robił jakieś problemy no to trudno - nie będę się stresować...

Michaś
Stary 2009-10-19, 17:00   #809
marthinisa
Rozeznanie

Puk, puk..to ja!

O rany jak dawno mnie tu nie było, tak dawno, że już kolejna część dawno rozpoczęta.
Wrzesień był dla mnie bardzo trudny: kończyłam pisać dwie magisterki, z czego jedną bronię już w nast środę, zmieniliśmy mieszkanie - teraz jesteśmy tylko we dwoje więc mogę z gołą d... po chałupie latać no i zaczęłam kurs biznesowo-komputerowy...uff

Niestety potomka nadal brak i zaczyna mi to doskwierać, bo minęło parę dobrych miesięcy od kiedy szalejemy z mężem i nic, a wokół same dzieci. Właśnie wczoraj córeczka mojej przyjaciółki w Polsce przyszła na świat...Zaczynam chyba bzikować i powoli i zdawać sobię sprawę, że to nie takie hop-siup stworzyć nowego człowieka.

Pozdrawiam serdecznie i obiecuję bywac częściej!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:25   #810
Tity
Zakorzenienie

Ohoho to Ty zapracowana kobieta jesteś marthinisa Trzymam kciuki za obronę. A brakiem potomka się nie stresuj(łatwo powiedzieć), prędzej czy później się pojawi

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości