|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
U Ciebie kocyk jeszcze tańszy, ale nawet u mnie bardziej opłaca się kupić go normalnie w sklepie ![]() Cytat:
![]() Witaminę C też możesz brać I wapno. Ja się przed chwilą bardzo zdenerwowałam, nie będę wchodzić w szczegóły, w każdym razie to raczej poważna sprawa ![]() Teraz mnie brzuch boli, mam nadzieję, że nie wyląduję na porodówce ![]() Wzięłam podwójną dawkę magnezu i chyba się położę
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
wczoraj wieczorem zaczal mnie bolec brzuch jak na @, juz myslalam, ze dostane, wzielam nospe i na szczescie szybko zasnelam...tylko to wstawanie w nocy mnie meczy:/3 razy to juz jest minimum jak wstaje:/ a Tz raniutko poszedl do sklepu i zapomnial mi kupic zelkow Wczoraj wieczorem lazil i szukal sklepu po 20 i wszytsko zamkniete. A rano ja spalam wyszedl, zorbil zkaupy i zapomnial zelkow...A wczoraj zobaczylam w reklamie zelki nimm2 kwaśne zujki i onich mysle caly czas...strasznie to![]() AsiCccCa brzusio juz duzy ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Brombi Tz Cie wkurzyl, czy tesciowa czy z praca cos?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-19 o 11:29 |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie bo dzidzius się też wkurzy.Aleksandra Zofia. mam nadzieje ze już tak zostanie bo bardzo mi się ta kompozycja podoba
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszam do szpitala do mnie
|
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
Ojej Brombi, co by to nie było to ze względu na synka postaraj sie jednak nie denerwować
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- A mi tez cos dzisiaj dolega ale bez żadnej konkretnej przyczyny. Miałam poodkurzać i w ogóle łazienkę do porządku doprowadzić ale tak mnie mdli....i brzuch coś rozbolał. chyba jednak muszę się położyć...
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Weekend zleciał, wczoraj byli znajomi z 2misięcznym dzidziusiem taki słodki a jaki grzeczny hehe Werusia napewno jest po kilka osób na sali a ile to nie wiem ![]() AsiCcccCA śliczna fotka
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu obejrzałam sobie właśnie zdjecia Twojego przepisu z ksiażki kucharskiej (tzn Twojego Tż
) i nabrałam ochoty na takiego placka
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Właśnie czekam na mój nowy telefon. Samsung Avila. Miał być w piątek a jeszcze nie ma. Mam nadzieje że się nim jeszcze zdąrze nacieszyć bo potem to już nie będzie kiedy. Cytat:
![]() A jaką to meliske pijesz bo ja chyba też sobie kupię bo ostatnio coś nerwowa chodzę przez ten cały remont O tak damy radę Cokolwiek by to miało oznaczać.
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po ginie - w czwartek znowu mam wizytę z torbą
a jak nie zostanę to w poniedziałek i chyba już bedzie pooby Lenka wytrzymała do poniedziałku bo moj gin jedzie na sympozjum do wa-wy piąt-nd i co ja zrobię ![]() tak więc jak nic się nie wydarzy to za tydzień będziemy juz razem |
|
|
|
#4840 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-10-19 o 11:53 |
|||||
|
|
|
#4841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mi dziś kupił coca colę Właśnie sobie popijam![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ale napisałam mega posta ![]() Idę już bo wyczerpałam dzisiejszy limit |
||
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a coca cola mniam mniam, tez sobie zazycze dzisiaj mnie znow pobolew brzuch jak na @ i znow musialam wziac nospe i Mg ![]() Brombi jak Twoj brzusio wszytsko okej juz? Pochwale sie mebelkami, na ktore tyle czekalam a tyle placzu w sobote przysporzyly ![]() dodam, ze cala szafka po prawej jest zapchana ciuszkami Malej
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde jak ja juz bym chciala miec tego mojego malucha przy sobie zazdroszcze rozpakowanym dziewuszkom![]() Domi baardzo ladne mebelki podobaja mi sie
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc brzuchatki
No to ja wlasnie tz do roboty odprawilam i znowu sama zostalam,nocka jako tako oczywiscie raz mi tak zoladek scisneło ze musialam isc powisiec nad kibelkiem i ostatnia pizza ktora jadlam przed porodem poszla w kibel...... Dzis w nocy a wlasciwie nad ranem obudzil mnie pierwszy taki mocniejszy skurcz brzucha,pierwszy raz poczulam cos takiego takze chyba wszystko ładnie tam sie szykuje Tz juz powiedzialam ze ma byc caly czas pod telefonem i jak sie czasami juz cos zacznie to bede do niego telefoniren i niech wraca Chyba zaraz poloze sie i zdrzemne bo taka do d..y dzis jestem ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Agusia a nam wg suwaczka tylko 13 dni zostało do porodu ![]()
|
|
#4845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pomyślę Cytat:
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, Kachula dziekuje
![]() Kachula mam nadz, ze Twoj tz zdazy na porod. Moj Tz dzis zglosil w pracy, ze bierze urlop w grudniu, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie z tym problemu, tym bardziej, ze szykuja im juz wyjazdy i to nawet na swieta |
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie Amli boje bo ona do ciemnych wlosow, a nie chce by mi moje nie daj Bóg ściemnialy.... ![]() cos widzę ze dolegliwosci ciązowe powoli przetrzebiają nam watek. ide poćwiczyć poki jeszcze mnie nic nie siega i w tym tyg mam zamiar zabeirac sie powoli za prasowanie, bo jednak na koniec to strach tak sobie zostawic, tym bardziej ze ja prasowania nie cierpię...
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ciekawe jak tam nasza Kareninka i maluszek Malinko czekamy za Toba kochana
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, żeby Lenka do poniedziałku poczekała.A ja właśnie zaczynam męczyć żołądek. Przed chwilką zjadłam resztę pizzy ze wczoraj, zapiłam mlekiem, a teraz mam nieodpartą ochotę na winogrono i jabłko, które przepiję miętą Ciekawe co mój żołądek na to powie.A tak w ogóle t nic mi się nie chce. Na zewnątrz pogoda też taka do niczego, ale może zmuszę się do spaceru ![]()
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Grubaski
Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających się tygodni! Ja dziś miałam idealną noc-żadnego wyczuwalnego skurczu ani spaceru do wc ![]() wieczorem za to Córcia bawiła się w wykopy zarówno rączek jak i nóżek i TZ przez blisko godzinę głaskał mnie po brzuchu i nie mógł się nadziwić, że Mała tak się wierci, i że te małe kończyny tak bardzo mogą "wychodzić" z brzucha byłam rano na badaniach, a jutro sie przejadę do szpitala na wymaz bakteriologiczny gissh - dzięki za odp. Czyli w sumie nie taka ta cukrzyca straszna bardzo fajnie, że mozecie sobie pozwalać na ciastka, i dzięki glukometrowi, wszytsko jest pod kontrolą pietrusia- zazdroszczę weselnych pyszności Cytat:
![]() lucky-super wieści! Cytat:
befree- gratulacje z okazji I rocznicy ślubu. Agusia - tak jak piszesz, każda kobieta powinna mieć godne warunki w szpitalu, ale niestety rzeczywistość jest inna. ![]() ![]() widzę, ze trzecia Olka nam się na wątku urodziła! U nas też juz tak zostanie, z dnia na dzień coraz bardziej podoba mi sie to imię! brombusia- nie denerwuj się! magda- o juuuużżż?? zaczyna robić się gorąco domi- fajne mebelki! A ja właśnie skończyłam oglądać Super Nianię - i było właśnie o 8-letnim chłopcu wychowywanym przez mamę i babcię! Jak dla mnie totalna porażka! Babcia po zupie i drugim daniu jeszcze wciskała mu do buzi parówkę Bo jak stwierdziła "on taki chudziutki" Ja nie zamierzam dopuścić żadnej z babć do wtrącanie się w wychowywanie przez nas Córci.Oczywiście jeśli dadzą fajną radę to może ją zastosujemy, ale stanowczo dostaną po łapach jeśli będą próbowały robić coś bez naszej aprobaty ![]()
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-19 o 12:41 |
||
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie cienko Magnez odłożyłam kilka dni temu i o dziwo, skurcze (twardnienie brzucha) się całkiem uspokoiło ![]()
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ładne mebelki
My też w tamtym tyg wreszcie zamówiliśmy sobie łoże i meblościanke (kiedyś pisałam Wam że zamawiamy u prywtnego wytwórcy ale po podaniu jego ceny zrezygnowaliśmy - za łoże, szafę, komodę i dwa takie słupki z półkami chciał 5 tys ) ale nasze meble przyjadą dopiero w natępnym tyg.Madziu ja też 3mam kciuki żebyście dały radę przetrzymac do nast poniedziałku |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Domi sliczne mebelki
....Mi też tam prosze poprawic 22 latka ,a niedługo stuknie mi 23 ![]() Dziękuje wszystkim za komplementy ![]() Nie mogę sie doczekac godziny "0" a wydaje mi sie ze zaczyna sie ona caraz bardziej ślimaczyć . Znów mam dołen ,chce słonko
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka maleńka Oleńka będzie |
|
|
|
|
#4856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz ja bym chciala zobaczyc Twoje wloski ![]() Cytat:
Do lekarza ide dopiero 6ego listopada, myslisz, ze to moze byc oznaka skracania szyjki?w sumie w sobote sie troche napracowalam, sprzatanie i mycie podłog na kolanach No to teraz faktycznie bede lezala, kiedys przesadzalam, a teraz to juz mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych niespodziewanych remontow i dziur w scianach ![]() Cytat:
Gucia a w pierwszym trymestrze bolal Cie zoladek i mialas podobne dolegliwosci? Bo ja slyszalam, ze te dolegliwosci, ktore byly na poczatku ciazy wracaja pod koniec, ale moze mi sie cos pomylilo
|
|||
|
|
|
#4857 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() dziewczyny gratulacje, a pamietacie ja "pilysmy" soczki ... na polmetki(20tc) a tu juz koncowki. Cytat:
![]() Cytat:
ladna i jaka zgrabna mamuska z ciebie gratulacje Cytat:
pamietaj, ze teraz nie ma nic wazniejszego jak maly kropka - oddaj sie leniuchowaniu w szpitalu i szybko wracaj do nas. malinka- mam nadzieje, ze u ciebie wszystko ok. tesknimy paczka - grtuluje kolejnego tygodnia wczoraj bylismy u znajomych przywitac malenka lidke (ma tydzien) jest taka malenka, az zazdrosc mnie brala, och tez juz chce miec moje malenstwo ![]() a ja napuchlam jak balonik, moje nogi jak dwa slupy, az sie przerazilam. dzisiaj jest lepiej ale nadal nie widze kostek.
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wiecie co tam u Sexy Body? bo albo mi sie zdaje albo sie dawno nie odzywała
|
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do takiego wtracania, to ja chyba jestem przewrazliwiona jakas i w kazdej z tych "zlych" rol widze tesciowa, mimo, ze nawet nie mamy z nia kontaktu Cytat:
My do malego pokoju chcielismy szafe na wymiar. To koles wyliczyl1800 zł kupilismy szafe za 700 zł w BRW, jest super, strasznie pojemna i ladna i nie zamienilabym jej![]() Cytat:
![]() Juz poprawiam liste... ja tez bym chciala juz urodzic, strasznie zazdroszcze tym osobom, ktore juz urodzily jeszcze na Jesiennych mamach przeczytalam opis porodu i zobaczylam fotki jednej wizazanki, to normlanie tez tak zachcialam![]() A ja siedze znow na pollezaco i znow czuje kopanie po zeberkach...musze zmienic pozyszyn ![]() Ktos tu napisal o pierogach i mi smaka zrobil, ładnie to tak? |
|||
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis zasuwam z mopem i szmatą. A jutro się za jakieś ręczne pranko wezmę Tżt trochę przerażony że to już niedługo a ja jeszcze sobie "pomagam" ale jak jest taki mądry to niech na troche weźmie ten brzuch, skurcze, bóle pleców i zobaczymy jak długo wytrzyma.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

- miała byc Martynka albo Klaudia potem myśleliśmy nad Julią a obecnie w rankingu imion prowadzi Aleksandra Zofia (chcemy dac dwa imiona) - także proszę Domi o zmianę w liście i podciągnij mi wiek do 23 lat bo już tyle mi niedawno stukneło 

nie martw sie bo dzidzius się też wkurzy.

Właśnie czekam na mój nowy telefon. Samsung Avila. Miał być w piątek a jeszcze nie ma. Mam nadzieje że się nim jeszcze zdąrze nacieszyć bo potem to już nie będzie kiedy. 
,chyba sie lygne na chwilke
-to my z przed wczoraj
no ale jeszcze troszke.. 

, żeby Lenka do poniedziałku poczekała.
i pewnie jeszcze wielu innych pyszności