Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 14:21   #2401
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Laaa, ale chudzina
Brzuch mam chyba podobny.
Strzele fotki wieczorem i postaram sie wstawic.
Przypominasz mi laske z japonskich komiksow Super masz urode

Ono tak, nawet luknelam na liste i porod to dzien roznicy (ale Ty bedziesz miala cc pewnie wczesniej)...

No wlasnie, nie jadam codziennie wiec chyba sobie zrobie, jakos mnie naszlo...
znaczy taka trochę manga ze mnie ... to pewnie przez skośne oczy po babci z bardzo dalekiego wschodu

ja tez lubię krewetki tygrysie, takie wielgachne, w sosie czosnkowym mniam

no ja pod nóż pewnie koło 20 kwietnia pójdę

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:29   #2402
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
mnie ostatnio kefir dobrze robi... ale powoli już nie mogę na niego patrzeć bo ile można doić kefir?

mam 170 cm i ważę między 55-57 kg zależy jak się objem i jaki miałam dzień cyklu a wypycha mnie własnie centralnie do przodu... bo z tyłu jak się na mnie patrzy to nawet mam jeszcze talię
a kręgosłup to mi już powoli odpada... niestety uroki tańca zawodowego wychodzą
Kefiru nie próbowałam. Ale taka np. maślanka przynosi ulgę, niestety na chwilę.

No to będziemy miały podobnie. Ja 164cm i 50kg wagi wyjściowej. I tez do przodu pójdę zapewne, bo nie mam bioder w ogóle. Biedny będzie mój kręgosłup. TŻ się śmieje, że taczkę trzeba będzie zamówić...

Cytat:
Nio faktycznie.

Cytat:
Kropka dzieki . Zjem sobie krewetki. Lubie duze, tygrysie, ktorym urywam pancerz z ogonka.
Takie mega to i ja bym pożarła. Niestety nie wiem gdzie takie nabyć. A te małe mrożone są paskudne.

Cytat:
znaczy taka trochę manga ze mnie ... to pewnie przez skośne oczy po babci z bardzo dalekiego wschodu
Jak dalekiego?

Cytat:
Gdzie takie kupujesz??

Cytat:
A co tak wcześnie??

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:29   #2403
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
to żeby Wam odciągnąć myśli od wizyt i innych zmartwień to wkleję Wam mój 12 tygodniowy a w zasadzie już 13 tygodniowy brzuszek
tylko proszę się nie śmiać, troszkę jesteśmy już dziś objedzeni
ale z Ciebie laska!!! a brzusio ładnisty.

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Ja mam usg genetyczne pojutrze i boję się baardzooo.... I nic na to nie poradzę. Dodatkowo mój lekarz powiedział, że pobierzemy od razu krew do testu podwójnego....no i sobie uknułam teorię spiskową, że pewnie już coś wypatrzył na ostatnim usg (bo Maluch miał już 4,5 cm więc teoretcznie dałoby się go obmierzyć) tylko nie chciał mi jeszcze mówić
Zła na siebie jestem, bo zachowuję się jak schizus jakiś...
nie schizuj, będzie dobrze kochana.

Cytat:

ale to zabrzmiało.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:34   #2404
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ja też bym się bała.

Czytałam trochę po forach i czasem USG jest dobre, a test do bani wychodzi i potem jest panika do końca ciąży. Też się testu boję w związku z tym i nie zrobię, jeśli USG wyraźnie nie pokaże wskazań.
No właśnie, właśnie. To samo czytałam. No, ale nic zobaczymy co będzie.

Cytat:

Basia, mocno trzymamy jutro z Okruchem kciuki za Cibie i Twoje maleństwo , na pewno wszystko będzie dobrze
Dzięki Kochana od razu mi lepiej.

Cytat:
Laaa, ale chudzina
Brzuch mam chyba podobny.
Strzele fotki wieczorem i postaram sie wstawic.

Ja mialam podobne stany schizowe przed badaniem bo kiedys jako dziecko, mialam moze 10 - 11 lat, wydalo mi sie, ze rzucilam klatwe na ciotke, ktorej nikt w rodzinie lubial. Ona byla w ciazy i zle jej zyczylam Marna ze mnie czarownica....
Ciotka ma dzieci zdrowe, fajne i sama sie zmienila na lepsze a mi od tamtej pory siedzi w glowie, ze sie doigram...bez sensu

Trzymam bedzie dobrze
Tak, tak Daf jest śliczniutka

Araczki śmieszna ta historia z ciotką Zapewniam cię, że gdybym miała na sumieniu podobne grzeszki, też bym wypatrywała dnia zemsty losu
Jak to dobrze wiedzieć, że nie "schizujemy" same

I dzięki za kciuki

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14810147]
nie schizuj, będzie dobrze kochana. [/QUOTE]

No dobra spróbuję
Dzieki

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:37   #2405
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480813 3]jejku dziewczyny ja już nie mogę... tak mnie męczą wymioty że ledwo żyję. nie jem, niedobrze, jem to jeszcze gorzej... spałabym najchętniej do południa (przynajmniej mogę sobie na to pozwolić, jedyny pozytywny aspekt nieposiadania pracy...), a mam trochę upierdliwych rzeczy do załatwiania... nie mam siły...

ale za to jak się moi dziadkowie ucieszyli, że będą pradziadkami... [/QUOTE]

Też sypiam jak wściekła Tyle, że nie wymiotuję, biedna

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480862 5]moj tż już się cieszy na usg (bo na pierwszym byłam sama). ale to dopiero pod koniec listopada... a na początku miesiąca mam iść do gin żeby założyła mi kartę ciąży i chyba pojdę bez tż... raczej nie powinna mi wyskoczyc wtedy z tekstem że a co tam, zrobimy usg, no nie? to będzie pewnie gdzieś 10 tydzień... i nie wiem czy jednak chłopa na wszelki wypadek nie zabrać... [/QUOTE]

Bierz chłopa. Ja go biorę, jak tylko nie pracuje, niech se nie myśli

Odebrałam dzisiaj wyniki badań, toxo ok, wsio właściwie ok prócz BASO, zdecydowanie za mało 0,02, a norma od 0,05... A na 27 października umówiłam się na prenatalne usg. Jeśli będę miała skierowanie od lekarza (może być prywatny!), i na górze będzie napis "Do programu badań prenatalnych", to jest bezpłatne! a normalnie 170zł kosztuje.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:39   #2406
araczki
Zadomowienie

Cytat:

Ano tak, wlasnie! Manga zazdroscic

Ja krewetki tez z czosnkiem, na bialym winie duszone, ale chyba wino mozna sobie darowac, chociaz ono wyparuje wiec nie wiem.

Cytat:

Takie mega to i ja bym pożarła. Niestety nie wiem gdzie takie nabyć. A te małe mrożone są paskudne.

Jak dalekiego?
ja kefir codziennei pije do obiadu a obiad to gotowane ziemniaki byly do wczoraj.

No wlasnie Daf, jak daleko korzenie siegaja?

Ja krewetki kupuje w markecie na stoisku rybnym, nie mrozone. Pan naklada 2 garscie do worka

Cytat:
Araczki śmieszna ta historia z ciotką Zapewniam cię, że gdybym miała na sumieniu podobne grzeszki, też bym wypatrywała dnia zemsty losu
Jak to dobrze wiedzieć, że nie "schizujemy" same

I dzięki za kciuki
baby t chyba specjalistki od schiz

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:46   #2407
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14810304]
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, toxo ok, wsio właściwie ok prócz BASO, zdecydowanie za mało 0,02, a norma od 0,05... [/QUOTE]

Nie wiem skąd takie normy, ale z góry uprzedzam wszystkie mamki, które będą robiły morfologie z takimi danymi.

Bazocytów i eozynocytów MOŻE BYĆ ZERO. I nie jest to źle.

Książkowa norma bazocytów to 0-1 sztuk na 100 oglądanych krwinek.

Norma eozynocytów to 1-5 sztuk na 100 oglądanych krwinek. Ale zero też nie jest niczym złym.

Przejmujemy się, gdy jednych albo drugich jest więcej.

To mówiłam ja, analityk medyczny.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

Ja krewetki kupuje w markecie na stoisku rybnym, nie mrozone. Pan naklada 2 garscie do worka
To ja mam jakiś dupiaty ten mój market...

Stary 2009-10-19, 14:55   #2408
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

No to będziemy miały podobnie. Ja 164cm i 50kg wagi wyjściowej. I tez do przodu pójdę zapewne, bo nie mam bioder w ogóle. Biedny będzie mój kręgosłup. TŻ się śmieje, że taczkę trzeba będzie zamówić...

Nio faktycznie.

Jak dalekiego?

Gdzie takie kupujesz??

A co tak wcześnie??
nio, małe są fuj... duże zamawiamy z kumpla, który jest kucharzem i do restauracji takie zamawiają, więc się podpinamy bo raczej w sklepie takich nie widziałem...

dziadek babcię przywiózł gdzieś tam jak chiny, mongolia... raczej mało słowiański typ urody odziedziczyłam kolor skóry-żółty , lekko skośne oczy i nie wiadomo czemu i po kim jasno blond włosy dlatego prawie całe życie się maluje na czarno

chyba 21 kwietnia zaczyna mi się 38 tydzień i wtedy najczęściej tną... jak dam radę się doturlać do tego terminu oczywiście... Olka rodziła się w 34/35 tydzień...

ja już taczkę zamówiłam na allegro

Cytat:
Dzięki Kochana od razu mi lepiej.

Tak, tak Daf jest śliczniutka

Wy mnie zawstydzacie normalnie

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:

bo Araczki ma finlandzki market my się musimy zadowolić krewetką z biedronki

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 15:02   #2409
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
nio, małe są fuj... duże zamawiamy z kumpla, który jest kucharzem i do restauracji takie zamawiają, więc się podpinamy bo raczej w sklepie takich nie widziałem...

dziadek babcię przywiózł gdzieś tam jak chiny, mongolia... raczej mało słowiański typ urody odziedziczyłam kolor skóry-żółty , lekko skośne oczy i nie wiadomo czemu i po kim jasno blond włosy dlatego prawie całe życie się maluje na czarno

chyba 21 kwietnia zaczyna mi się 38 tydzień i wtedy najczęściej tną... jak dam radę się doturlać do tego terminu oczywiście... Olka rodziła się w 34/35 tydzień...

ja już taczkę zamówiłam na allegro

No właśnie ja też nie. Ale znajoma je, nawet się kiedyś fotką chwaliła na klasie, muszę spytać skąd je bierze...

I znowu mamy coś wspólnego - kolor skóry. Jak to ładnie do mnie mówią: oliwkowy. A ja też mówię, że żółty.

A to nie wiedziałam. Tydzień temu Malina rodziła CC, z forum mam IX - X i normalnie ją do końca dotrzymali. Myślałam, że wyprzedzenie to jakiś tydzień góra.

A jaki wymiar tej taczki masz?

Z biedronki nie chcę.

Stary 2009-10-19, 15:08   #2410
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
No właśnie ja też nie. Ale znajoma je, nawet się kiedyś fotką chwaliła na klasie, muszę spytać skąd je bierze...

I znowu mamy coś wspólnego - kolor skóry. Jak to ładnie do mnie mówią: oliwkowy. A ja też mówię, że żółty.

A to nie wiedziałam. Tydzień temu Malina rodziła CC, z forum mam IX - X i normalnie ją do końca dotrzymali. Myślałam, że wyprzedzenie to jakiś tydzień góra.

A jaki wymiar tej taczki masz?

Z biedronki nie chcę.
taaa, oliwkowy.... na wszystkich zdjęciach wszyscy normalni a ja jak żółtko od jajka teraz zbladłam trochę ale żółtawy odcień się utrzymuje

z reguły planowane cc sa robione ok 38 tygodnia ciąży, chodzi o to żeby akcja porodowa się nie zaczęła za wcześnie bo cesarkę można robić tylko do pewnego momentu, ale jak wszędzie są lekarze i lekarze...

a taczkę mam wąską a głęboką, żeby się z brzuchem dobrze wpasować i maly dźwig w gratisie, żeby z tej taczki mnie wyciągać

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 15:13   #2411
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, oliwkowy.... na wszystkich zdjęciach wszyscy normalni a ja jak żółtko od jajka teraz zbladłam trochę ale żółtawy odcień się utrzymuje

z reguły planowane cc sa robione ok 38 tygodnia ciąży, chodzi o to żeby akcja porodowa się nie zaczęła za wcześnie bo cesarkę można robić tylko do pewnego momentu, ale jak wszędzie są lekarze i lekarze...

a taczkę mam wąską a głęboką, żeby się z brzuchem dobrze wpasować i maly dźwig w gratisie, żeby z tej taczki mnie wyciągać
Mnie lepiej jak jestem opalona, a Tobie?

No widać co lekarz to pomysł.

He he Muszę na siebie coś znaleźć.

A mój szpital, gdzie chyba trafię, to się tak reklamuje porodowo, że masakra. Znalazłam wczoraj ich stronę - czego to oni nie mają. Normalnie rodzić na wisząco prawie można.

Stary 2009-10-19, 15:19   #2412
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mnie lepiej jak jestem opalona, a Tobie?

No widać co lekarz to pomysł.

He he Muszę na siebie coś znaleźć.

A mój szpital, gdzie chyba trafię, to się tak reklamuje porodowo, że masakra. Znalazłam wczoraj ich stronę - czego to oni nie mają. Normalnie rodzić na wisząco prawie można.
Mnie też , i opalam się szybko i na taki trochę brudny kolor... teraz już rzadko się opalam, raczej stosuje balsamy i kremy opalające... i widzę, że wychodzi to na zdrowie mojej skórze...

o, widzisz to może powinnaś się zastanowić, czy sobie jakiegoś trapezu pod sufit nie sprawić ... ale to zupełnie jak u mnie... co to niektóre szpitale nie maja i daja... a jak co do czego przychodzi to "kup Pani cegłe na szpital to pomyślimy... " ja już się boję myśleć, bo mój gin współpracuję ze Św. Zofią... ponoć najlepszy szpital położniczy w Wawie... najlepszy jak zapłacisz... jak nie zapłacisz to staje się sennym koszmarem... leżałam tam na patologii ciąży... szok....

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 15:26   #2413
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Szkoda, ze nie wloski albo inny poludniowy, wtedy prosto z kutra bym brala

Bardzo swieze sa raki, zywcem w akwarium trzymane i sprzedawane na sztuki. Pazdziernik to miesiac rakow. Szkoda ich.

Fajnie Wam, pewnie opalacie sie na ladny kolor. Ja opalam sie na rozowo, pozniej bezowieje i to juz max. Nigdy nie bylam mahon np

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 15:26   #2414
bela14
Rozeznanie

dziękuje dziewczynki.
Kropeczko-nic mnie nie bolało,poszłam siku
i zobaczyłam krew.
natychmiast do ginki dzidzia byla o dwa tyg.za mała
i nie bilo serduszko.
piszecie,że dzidzia wróci jakoś sobie nie wyobrażam tego.
może dziwna jestem ale myśle że nie zastąpi mi Aniolka
nawet najcudniejsze dziecko.
ja chce to co miałam w brzusiu.tak tęsknie za nim.
chyba wariuję nie wiem serce mi pęka.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 15:37   #2415
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczynki.
i zobaczyłam krew.
i nie bilo serduszko.

Potrzebujesz czasu, masz prawo do żałoby, do żalu, złości... kiedyś przyjdzie taki dzień, że znów zobaczysz dwie kreseczki na teście... i będziesz miała malutkie szczęście pod sercem... nie zastąpi ono Twojego Anioła, ale będzie dla Ciebie równie cudownym darem... zobaczysz

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 15:40   #2416
Konto usunięte

Cytat:
dziękuje dziewczynki.
i zobaczyłam krew.
i nie bilo serduszko.
nawet nie próbuję zrozumieć Twojego smutku, który pewnie jest nie do opisania. Musi minąć trochę czasu nim ból minie, i będziesz gotowa na kolejne próby, na kolejnego dzidziusia.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:26   #2417
problemind
Przyczajenie

Cytat:
Ja też bym się bała.

Czytałam trochę po forach i czasem USG jest dobre, a test do bani wychodzi i potem jest panika do końca ciąży. Też się testu boję w związku z tym i nie zrobię, jeśli USG wyraźnie nie pokaże wskazań.
Ten test z krwi PAPPA to jest bardziej badanie satystyczne-dlatego jakby usg wyszo dobre, a test taki sobie to raczej bym polegala na usg. imho bardziej miarodajne jest wlasnie usg zrobione na dobrym sprzecie przez dobrego lekarza

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
to żeby Wam odciągnąć myśli od wizyt i innych zmartwień to wkleję Wam mój 12 tygodniowy a w zasadzie już 13 tygodniowy brzuszek
tylko proszę się nie śmiać, troszkę jesteśmy już dziś objedzeni
wow, ale fajnie wygladasz)

ja zaczynam z waga 55kg przy 164cm, troche duzo. W przerwszej ciazy wazylam na poczatku tak kolo 51kg.
problemind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:28   #2418
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez problemind Pokaż wiadomość
Ten test z krwi PAPPA to jest bardziej badanie satystyczne-dlatego jakby usg wyszo dobre, a test taki sobie to raczej bym polegala na usg. imho bardziej miarodajne jest wlasnie usg zrobione na dobrym sprzecie przez dobrego lekarza

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

wow, ale fajnie wygladasz)

ja zaczynam z waga 55kg przy 164cm, troche duzo. W przerwszej ciazy wazylam na poczatku tak kolo 51kg.
dziękujemy

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 16:32   #2419
Puma13
Zadomowienie

Bela, strasznie mi przykro. Nie wiem co powiedzieć...

A ja od samego rana mam super humor. Zadzwonił facet, że przyznali nam w końcu kredyt na domek, więc najpierw remoncik i przeprowadzka

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 16:35   #2420
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Bela, strasznie mi przykro. Nie wiem co powiedzieć...

A ja od samego rana mam super humor. Zadzwonił facet, że przyznali nam w końcu kredyt na domek, więc najpierw remoncik i przeprowadzka
super wiadomości jak widzę pół wątku się będzie przeprowadzało ...
ja zadzwoniłam w końcu do kolesia od mieszkania, ufff wszystko co najgorsze już za mną... aż mnie brzuch rozbolał....

Bruno już w domku
Stary 2009-10-19, 16:45   #2421
Konto usunięte

Puna,

zmykam do domu. pa kobietki.
Stary 2009-10-19, 17:44   #2422
kees26
Rozeznanie

Widzę, że wątek nam się pięknie rozrasta - witajcie nowe Mamuśki

bela14 - tak mi przykro Tak, jak dziewczyny napisały musisz dać sobie czas na opłakanie Aniołka, a wkrótce - tego Ci życzę z całego serca - będziesz gotowa na planowanie dzidzi.

dafreen - maleńki, ale jakże przecudny brzusio! Faktycznie - figurka do pozazdroszczenia. Ależ Wy jesteście wszystkie szczuplutkie, ja ważę 63 kg przy 164 cm dlatego jestem happy, że jeszcze nic mi nie przybyło. Na szczęście apatyt mam mniejszy niż przed ciążą, więc mam nadzieję, że nie zmienię się w szafę gdańską

Moja przełożona z pracy zaczyna dopytywać, kiedy i czy wogóle zamierzam wrócić do pracy - a co ja jej mogę teraz odpowiedzieć? Bardzo chętnie bym wróciła, lubiłam swoją pracę, choć była bardzo stresująca. Ale wizytę u ginki mam dopiero 27.10 - być może nic się jeszcze wtedy nie wyjaśni z moją odwarstwiającą się kosmówką....A nawet jeśli wszystko byłoby już OK czy Waszym zdaniem powinnam wracać do stresującej pracy
Co byście zrobiły na moim miejscu?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:01   #2423
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem skąd takie normy, ale z góry uprzedzam wszystkie mamki, które będą robiły morfologie z takimi danymi.

Bazocytów i eozynocytów MOŻE BYĆ ZERO. I nie jest to źle.

Książkowa norma bazocytów to 0-1 sztuk na 100 oglądanych krwinek.

Norma eozynocytów to 1-5 sztuk na 100 oglądanych krwinek. Ale zero też nie jest niczym złym.

Przejmujemy się, gdy jednych albo drugich jest więcej.

To mówiłam ja, analityk medyczny.

Dziękuję Co do norm - takie na wydruku mam podane, osobiście się nie znam A możesz mi wyjaśnić coś jeszcze? Mam takie coś:

Neutrocyty 74,1 i też podane, że za dużo;
Limfocyty 17,8 i podane, że za mało;

I co ja mam z tym zrobić i czy coś muszę w ogóle? Resztę mam idealnie wstrzeloną w środek tych norm, które mi podali.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Moja przełożona z pracy zaczyna dopytywać, kiedy i czy wogóle zamierzam wrócić do pracy - a co ja jej mogę teraz odpowiedzieć? Bardzo chętnie bym wróciła, lubiłam swoją pracę, choć była bardzo stresująca. Ale wizytę u ginki mam dopiero 27.10 - być może nic się jeszcze wtedy nie wyjaśni z moją odwarstwiającą się kosmówką....A nawet jeśli wszystko byłoby już OK czy Waszym zdaniem powinnam wracać do stresującej pracy
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Nie wróciłabym raczej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:28   #2424
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety muszę się pożegnać bo stracilam
swoją dzidzie ANIOŁEK 16-10-2009 [*]
tak bardzo boli.........
ale wam życze wszystkiego dobrego i zdrowych dzidziusiów.
Przykro mi bardzo, trzymaj się
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14809043]to chyba nie jest dziwne, z tego co tu dziewczyny pisza, częśc z nas nie miała karty założonej na pierwszej wizycie.
W pierwszej ciąży też miałam kartę założoną dopiero na drugiej wizycie. Teraz (inna ginka) założyła mi karte od razu na pierwszej wizycie.

to chyba od lekarza zależy i nie ma się co stresować. [/QUOTE]
Ja zaczęłam wczoraj 11 tydz a jeszcze nie mam karty ciąży. Ginka mi powiedziała, że na następnej wizycie a że nie idę już do niej to dopiero 29.10 założy mi nowy lekarz.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Ależ Wy jesteście wszystkie szczuplutkie, ja ważę 63 kg przy 164 cm dlatego jestem happy, że jeszcze nic mi nie przybyło. Na szczęście apatyt mam mniejszy niż przed ciążą, więc mam nadzieję, że nie zmienię się w szafę gdańską
No to Cię pocieszę. Ja startowałam z wagą 64 przy 164cm i apetyt mi dopisuje, że hej... Aż się boję wchodzić a wagę Mam nadzieję, że jednak nie będę duuuuża
A wieczorami tak mi brzusia wypycha, że wczoraj jak się mierzyłam na wysokości pępka to miałam 88cm

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:38   #2425
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje dziewczynki.
i zobaczyłam krew.
i nie bilo serduszko.
trzymaj się kochana

kees - ja bym nie wracała.
sama jestem ciekawa, co ginek na to, że w przedszkolu pracuję. liczę na dłuuugie L4, bo po prostu marzy mi się leniuchować aż do obrzydzenia.

powiedziałam o ciąży mojej dyrektorce, nie czekając nawet na lekarskie potwierdzenie, niejako zmuszona sytuacją. co środę chodziłam z nią i z grupką przedszkolaków na basen, tylko jako opiekun, ale wiadomo ile przy tym roboty i jakie warunki. dziewczyny mi wybiły z głowy to chodzenie, więc poszłam do dyr i szczerze z nią porozmawiałam. zareagowała świetnie, gratulowała, wie, że chcę iść na L4 i nie ma nic przeciwko, rozgląda się za ewentualnym zastępstwem za mnie, żeby mieć w pogotowiu kogoś jak tylko powiem, że nie przychodzę.

ps. co do wagi startowej - nie umiem powiedzieć, bo nie posiadam wagi w domu i generalnie unikam ważenia się, mając od wczesnego dzieciństwa niedowagę i traumę z tego powodu. byłam dziś u rodziców, ale zapomniałam się zważyć. na moje oko coś koło 48-50kg przy wzroście 168cm.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-10-19 o 18:40
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:40   #2426
kardashi
Zakorzenienie

Odebralam wyniki.. Powiedziały tylko że coś jednak jest. Wykryto przeciwciała. Mam iść do gina i da mi skierowanie na badania, w piątek mam iść do przychodni. Czytam i czytam o tych przeciwciałach. Tyle ze ja nic już z tego nie rozumiem. Źle. wiem. Ale mógłaby któraś z Was wyjaśnić mi tak po ludzku co jest ?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 18:45   #2427
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14813964]Dziękuję Co do norm - takie na wydruku mam podane, osobiście się nie znam A możesz mi wyjaśnić coś jeszcze? Mam takie coś:

Neutrocyty 74,1 i też podane, że za dużo;
Limfocyty 17,8 i podane, że za mało;

I co ja mam z tym zrobić i czy coś muszę w ogóle? Resztę mam idealnie wstrzeloną w środek tych norm, które mi podali.
[/QUOTE]
Same zbyt wysokie neutro i trochę za małe limfo nie znaczą wiele. Limfocyty spadają przy chorobach wirusowych, przy stresie, w ciąży również.
Neutrocyty rosną w ciąży (zwłaszcza w III trymestrze), w różnych zakażeniach (może to być nawet niedoleczony ząb, powiększony migdał, cokolwiek) itp.

Jeśli te wyniki nie odchodzą od normy jakoś bardzo wyraźnie, a inne wyniki są dobre, lekarz nic nie będzie z tym robił.

Stary 2009-10-19, 18:49   #2428
Konto usunięte

Kropko dziękuję
Stary 2009-10-19, 19:01   #2429
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też , i opalam się szybko i na taki trochę brudny kolor... teraz już rzadko się opalam, raczej stosuje balsamy i kremy opalające... i widzę, że wychodzi to na zdrowie mojej skórze...

o, widzisz to może powinnaś się zastanowić, czy sobie jakiegoś trapezu pod sufit nie sprawić ... ale to zupełnie jak u mnie... co to niektóre szpitale nie maja i daja... a jak co do czego przychodzi to "kup Pani cegłe na szpital to pomyślimy... " ja już się boję myśleć, bo mój gin współpracuję ze Św. Zofią... ponoć najlepszy szpital położniczy w Wawie... najlepszy jak zapłacisz... jak nie zapłacisz to staje się sennym koszmarem... leżałam tam na patologii ciąży... szok....
Ja się opalam szybko na rękach, na ramionach, na brzuchu itp. Ale nogi to już masakra... mogę leżeć miesiącami i ledwie widać.

Ano tak to jest w szpitalach dzisiaj.
Rok temu rodziła żona kolegi. Poszli zamówić położną, ordynator stwierdził, że płaci się na szpital, żeby wszystko było czyste i jasne. Zapłacili. Poszli do położnej, a ona na to, że szpital szpitalem, ale ona przy porodzie asystuje nie za szpitalne pieniądze bo z tych na szpital ona nic nie ma. Zapłacili drugi raz.

Cytat:
dziękuje dziewczynki.
i zobaczyłam krew.
i nie bilo serduszko.
Ten ból ucichnie. Jest wielki, ale ucichnie.
A kiedyś przyjdzie inna dzidzia i choć tej Ci nigdy nie zastąpi, będzie inna, a Ty będziesz ją kochać tak samo. Zobaczysz.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14814934]Kropko dziękuję [/QUOTE]
Na zdrowie.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki.. Powiedziały tylko że coś jednak jest. Wykryto przeciwciała. Mam iść do gina i da mi skierowanie na badania, w piątek mam iść do przychodni. Czytam i czytam o tych przeciwciałach. Tyle ze ja nic już z tego nie rozumiem. Źle. wiem. Ale mógłaby któraś z Was wyjaśnić mi tak po ludzku co jest ?
Jakie wyniki?
Jakie przeciwciała?

Stary 2009-10-19, 19:06   #2430
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
[..]

Jakie wyniki?
Jakie przeciwciała?
Na przeciwciała odpornościowe..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości