|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
a jaka konkretnie mu dzis zaserwowalas?
no i szepnij co u Ulki bedzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2882 | |||
|
celebriti
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
<do dziewczyn kaszkowych> ![]() Cytat:
do tego zachorowalam ;(
|
|
|
#2883 |
|
BAN stały
|
zasnęła i śpi w łóżeczku otulona w kocyk... domyślam się że to brzuszek, może coś nie tak zjadłam... już nie wiem sama. najważniejsze że zasnęła i powinna spać spokojnie całą noc. jak się położe to wezmę ją do siebie
|
|
|
|
#2884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w piątek myślałam że umrę tak źle się czułam, wszystko mnie bolało i na wieczór @ a myślałam, że jak się karmi piersią to przez cały okres karmienia samym cycem nie ma - a tu Dzięki, mam nadzieję, że pomoże ![]() bo biedak nie może spać tak go uszka bolą ![]() Cytat:
była ta przemiana Ulki z brzydkiego kaczątka w łabędzia ? Cytat:
![]() ostatnio dałam małemu jabłuszko tak troszkę ![]() aż się trząsł tak mu smakowało ![]() Cytat:
a mi pediatra powiedziała, żeby nie dawać kaszek ![]() bo są aromatyzowane i często dzieci mają od nich uczulenia powiedziała, że jak mam dobre mleko to mam mu je dawać do 6 m-a a nie wymyślać bo na wszystko przyjdzie pora a jak już bardzo chcę coś nowego wprowadzić to mogę dawać owoce i to dopiero po 4 m-cu a ja nie wytrzymałam i już dałam - jabłuszko ( ale troszkę )Cytat:
po prostu wiedzą kiedy i ile Twoje dziecko je ![]() u mnie kapią równo co 2 godziny bo młody tak je, a jak zabawi się zbytnio i na chwilkę zapomni o jedzeniu to po mokrej bluzce wiem, że za chwilę będzie syrena
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
boziu...jak dobrze ze juz nie pamietam co to kolka...odpukac,odpluc tfu tfu tfu i co tylko
Chcialam tylko dodac ze kolka niezawsze musi oznaczac ze cos nietakiego zjadlas.Ja tylko butla karmilam a mala kolki miala.Przewod pokarmowy jak dojrzewa to mysle nie ma co w kazdym przypadku winic jedzonka. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
jak mialam dostac @Taaaa byla juz.Wszyscy oniemieli!!! Jabluszko ze sloiczka czy lyzeczka skrobalas takie z drzewka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2886 |
|
BAN stały
|
Kasiu może masz rację i to nie wina czegoś co zjaddłam...bynajmniej zdaża się tto rzadko i już jest ok bo Amelka dla odmiany uśmiecha się przez sen.
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ost wydaniu "dziecko" jest obszerny artykul nt. placzu dziecka, ze nie zawsze musi to oznaczac ze cos mu dolega, ze moze ma zly dzien, zeby nie doszukiwac sie wciaz-bo swiat jest nastawiony na rozw.problemow.Ze moze trzeba dac sie dziecku wyplakac i mu w tym potowarzyszyc, ze moze to jego sposob na radzenie sobie z nowymi sytuacjami itp, a ze moze taka jego natura.Zainteresowane mamy niech sobie zakupia, art zdaje sie na 3strony.
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero późnym wieczorem mnie popuściło a w wc zobaczyłam dlaczego ![]() gdzie mogę obejrzeć ten odcinek ??? jabłuszko z drzewka
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
tu
http://brzydula.tvshow.com.pl/brzydula-odc173/ tylko poszperaj za tym odcinkiem
|
|
|
#2890 |
|
BAN stały
|
a i dziś jak Amelka płakała w dzień to pierwszy raz jej łzy poleciały, wcześniej miała tylko mokre oczka
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten piątkowy
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde, tu ci nie pomoge , ale mysle ze najwyzszy nr to dzisiejszy, wiec ten o 1 nizej bedzie piątkowy.
Moze Svinecka zajrzy i cie nakieruje. Ja wystrzegam sie ogladania w necie, nawet tego ktory opuscilam, bo jak sciagalabym filmy to neta mialabym tylko kilka dni w mc, a potem muła strasznego i wizaz by mi sie dluuugo ładowal. Jeszcze chcialam dodac ze jednak wlosy mi wypadaja.Tzn teraz moze to zauwazam odkad mam dluzsze, bo przed tem to sie nimi wcale nie zajmowalam ani nic z nimi nie robilam. Nie wylecialo ich sporo, ale ładnych pare miedzy paluchami znalazlam ![]() No to sie zegnam i kieruje do kapieli i do lozka.Z reszta mąż zaraz wraca a ja nie mam ochoty z nim gadac, a nawet go ogladac ![]() dobrze ze mam was ![]() do jutra ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- skierko teraz doczytalam ze pytalas o Laure, tak wiec ja urodzilam 21. Zorientowalam sie ze gafe popelnilam i edytowalam post, a ty zdazylas go zacytowac
|
|
|
#2893 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a u ulki.....hmmm no w sumie jutro wiele sie nie wydarzy ale Adam bedzie boski i przejdzie na dobra strone mocy ![]() Cytat:
ja kupilam waniliowa z bobovity Cytat:
a ten ktory jest pierwszy na liscie to jutrzejszy - bo zawsze jest jeden na przod
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
oooooo ale zaskoczenie ...AZ jeden post na mnie czekał
Laura w hustawce przemawia i chichota na calego....szkoda ze ta szczepionka sprawi ze bedzie płacz ![]() Potem na boderka jedziemy, a potem przyjezdza do nas moja mama i juz bedzie z nia do kapieli i polozy ją spac, a my na sesje.Ciekawe jak bedzie, bo przeciez z nim nie rozmawiam
|
|
|
#2895 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwazaj na siebie Cytat:
Dzien dobry! Ania miala wczoraj przedziwny dzien, praktycznie w ogole nie spala. Przy tym byla bardzo pogodna i ciagle sie usmiechala- tylko spac niet. Oczywiscie, wieczorem byla juz wymeczona strasznie i z tego zmeczenia nie mogla zasnac. Zaczal sie placz, ktory mijal jedynie, gdy byla podczepiona do mojej piersi- kazda proba przeniesienia do lozeczka konczyla sie histeria Nawet kapiel Jej darowalismy, bo nie wiem, jakby sie to skonczylo. Cale szczescie wieczorem w koncu zasnela, w nocy spala normalnie, przed chwilka Ja przebieralam i karmilam- usmiech na cala buzie, jak gdyby nigdy nic ![]() Dzisiaj przychodza panowie naprawiac nam piekarnik. mam nadzieje, ze sie szybko uwina
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, a ja standardowo niewyspana
![]() moje diablę dzisiaj poszło spać po 1 i budziło się co chwilkę, a o 5 zaczęło okropnie płakać ![]() potem zasnęło jak aniołek, teraz dostało zastrzyk powyło troszkę i dalej grzecznie śpi ![]() zaczynam je podejrzewać o złośliwość aha Kasia ja też nie rozmawiam z małżem ![]() padalec ![]() Cytat:
Poratuj że koleżankę i podpowiedz gdzie mogę zobaczyć ten odcinek
|
|
|
#2897 |
|
BAN stały
|
hej
wy nie rozmawiacie ze swoimi tż a ja nie mam kiedy . ostatnio mąż wyjeżdża do pracy jak śpię i wraca jak śpimy. wczoraj o 23. dobrze że to przejściowe. w niedzielę Amelka jak się obudziła to patrzyła na tatę jakby go widziała pierwszy raz ale zaraz sobie przypomniała z kim ma do czynienia ![]() po wczorajszym marudzeniu Amelka padła i dziś ok, właśnie zasnęła co mnie dziwi bo wczoraj po porannym wstaniu poszła na 20 min drzemkę dopiero ok 13. widocznie potrzebuje pospać... |
|
|
|
#2898 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- lece zaraz do dentysty - tak mi w nocy dal zab popalic, ze koniec ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- aha eleeri sciagaj sobie w formacie rmvb bo o wiele szybciej idzie
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
siostro!!!niech cie uscisne
no co nawywijal padalec? moj spi.Wczoraj nawet nie wiem o ktorej wrocil, ale kolo 23:30 jak sie przebudzilam to go nie bylo. Rano stwierdzilam ze byl na zaku[ach.Pewnie w tesco 24h, bo w domku owoce,pomidorki,zolte sery,winogrona itp.Nieistotne.Obiadu i rozmow nie bedzie.Na sesji bede udawala jaby nigdy nic ![]() Nie mam zamiaru tak szybko mu popuscic
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Tyle pocytowałam i mi wszystko zżarło Wcisnełam kilka razy Backspace teraz nie moge tego odzyskać.Ale sie wkurzyłam
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
moja malutka zjadła i sobie gada na łóżku, ostatnio ładnie przesypia noce, od 21 do 5-6 rano, bez budzenia się! rano daje jej jesc i znowu spi tak do 8. takze aniołek z niej moi rodzice maja dzisiaj 30 rocznice slubu i musze cos kupic, podpowiedzcie co... |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież Ty karmisz bardzo często (z tego co pamiętam nie dokarmiasz) i już okres ![]() ja jeszcze nie mam, ale zaczynam się bać... że powróci i to szybciej niż myślałam
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
witam
i znow tyle napisalyscie ze nie mam jak odpisac ehh tamten tydzien zajmany caly weekend to samo urodiznki tescia w sobote w niedziele wizytacja u mojej mamy , wczoraj wielkie sprztanie w domu , rozkladanie dywanow itd bo juz pizga po szlapach jak sie po samych panelach chodzi. Ja dwyan skladam na wiosne i lato bo i tak jest cieplo chodzi sie boso po meiskzaniu a mi sie nie chce dywanow rpac, pozatym mamy włochacza(psa) kotry lubi sie tarzac po dywanach i tym sposowbem musze odkruzac dywan nawet i dwa razy dziennie ;]widzialam ze byl wklejony link rejstopek z biedrony -wyslalam mame i kupila niby 68-72 a nataniel ledwo sie w nie miesci a przeciez nie jest jakims grubaskiem :| co do przebierania - to nataniel to lubi, usmiecha sie a przyokazji robie mu pierdzioszki to sie chlopak i usmieje czapek nie lubi - wiec nie zakladam ide na spacer to i tak ma kombinezon to raz dwa lezy w wozku we wkladzie z owczej wełny i jest tak opatulony ze czapa odpada, ale na zime bede mu zakladac jezienne w sensie takie bawełniane ale grubsze, jak likwidowalam mu ciemnieniuche i nakladalam czapki to kupa larma byla - ma to po mamusi ja tez całe zycie nawte te niemowlece bez czpay chodzilam i zyje;> co do wozkow- to ja jestem zadowlona - kupilismy gondole osobno i super lekka jest nie musialam sie pocic znoszac i wnoszac z malym a ze mam malo meijsca na klatce to pierw znosilam stelaz apozniej gondole doczpeialam i taaaadaaaaa ;> teraz jezdzimy w spacerowym i jest jeszcze lepiej boon sie sklada w kostke nawet jak w srodku ma wklad z owczej welny malego zpainam w psay zpaonam spiworek i fru w droge ;] a wiaodmo ze spacerowka kupywana osobno jest lzejsza moja wazy niecale 7 kilo hyhy to nataniel wiecej wazy ;] acha schodze tak - w prawej rece wozek w lewej nataniel, jeden przycisk i wozek zlozony ;] Jak bede miala nastepne dziecko to zorbie tak samo pierw osobno gondola paozniej spacerowka choc zastawiam sie nad zostawieniem oby wozkow na szczescie ja mam duza piwnice a moi rodzice maja dwie , wiec jest gdzie zmiescic, a wozki da sie ywprac bo je sie całe "rozklada" do prania ;] TAkze ja JESTEM ZADOWOLONA ;] kuyznka ma tej 3 funkcyjny i juz klnie;] nawet na kolka co sie jej kreca po mimo blokady byla juz dwa razy na gwarancji ale 3 raz nie idzie bo zawsze to samo jej mowia czeka 21 na wozek a wiadomo bez wozka ani rusz;] Natspena kwestia -ja fanka brzuduli nie jestem wiec nie ogladam, w ogole nie lubie seriali kotre sa papugowane z innych krakoj tak jak Sex w wielkim miescie kotry maja krecic w polsce - pewnie bedzie kicha pozatym po co ogladac ten serial jak i tak wiaodmo jak sie skonczy bo mysl przewodnia musi byc zachowana ? Szkoda ze tv polsa cyz inne komercyjne stacje nie wyszly z wlasna inicajtywa tylko kupuja prawa do brzyduli, niani, heli w opalach sexy itd itp - jak dla mnie żenada - ALE NIE NARZUCAM SWOJEJ OPINII INNYM wiec prosze nie krzyczec;] ja takze nie kupuje gazet dla mam - internet wystarcza w 100 % i porady mamy, jelsi wprowadza sie warzywa gotowane to napocztaku po jendym cyzli marchewka przez 3 dnia, pozniej do marchewki ziemniaka i tak przez 3 dni jak sie nic nie dzieje to reszte sie doklada ...potem pmozna podac w formie zupki cyzli skzlanka wody warzywa w kostke gotujemy az bedzie mniekie pozniej do miskera to dajemy razem z woda i lyzeczka masla miksujemy jelsi za rzadkie to dodaje kakszki lub kleiku ryzowego i tyle. Ten kleik nawte dodaje jak juz gotuje zupy na wywarzy z miesem i mieso dodaje jak za "ciekla" to dodaje zageszczaczy niestety musze bo mlody jeszcze ulewa;] dobra chyba wsyztskie poruszane tematy "przelecialam" brzydko mówiac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie i dzieciaczki
Dziekuje za cieple slowka odnosnie fotek na Nk Tak czytam ze wiecej mamus wprowadza juz kaszki -ja tez chce jak mala skonczy 3 mce wprowadzic kleik ryżowy mam nadzieje ze zasmakuje Weronice ![]() Nie wiem czy wam pisalam ze zmienilam kosmetyki da kapieli i chyba na plus bo ciemieniucha zanika! Ten szampon i oliwka Hippa chyba podraznialy glowke malej i stad caly czas byl ten lupiez i tak w kolko Co prawda plyn da kapieli malej pasowal ale zmienilam na Emolium i w tym teraz jest kapana a szamponem Oilatum myje glowke i byla poprawa po 1 uzyciu!! teraz ciemieniuszke ma tylko na czubku glowy i smaruje parafina zamiast oliwki a potem przed kapiela mascia Bepanthen i naprawde sa efekty-poradzila mi tak mamusia z innego watku ![]() My mamy juz zakupione 3 pampersow ale musze te 2 wykonczyc-mala tez czasem taka kupe szczeli ze plecki sa upackane ![]() wczoraj mama kupila Weronice te rajstopki z Biedronki ale za duze sa jeszcze poczekaja.....a w czwartek chce jej kupic ten kombinezon
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
To my sie zawijamy na szczepionke
Maz sie do mnie odzywa,probuje zagadac, nawet dal mi prezent, tylko jeszcze nie wiem co to.Kartonik vichy z ampulkami.Dumnie podziekowalam i odlozylam ![]() A on na to dodaje ze to z okazji naszych wspolnych 6lat. A ja nie mam prezentu i miec nie bede he he he Ani obiadu uroczystego ![]() Denerwuje sie tym ze mala bedzie plakac, ze bedzie ją bolało i łzy beda sie kulać ![]() No dobra, spadam
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Laurke zeby ja nie bolalo!!
|
|
#2907 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piersi nie twardnieja mi juz tak jak na poczatku, z reguly sa miekkie no chyba ze jest dluzsza przerwa(tylko czasami w nocy kolo 5h). Mala je co 2-3h. Moja tez czasem krzywi sie a nawet placze przez sen. Dotkne jej policzka, przechodzi i spi dalej Cytat:
. ja tez myslalam ze jeszcze z pol roku to sobie odpoczne od niej napewno a tu taki kolps![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam za szczepionke, oby nie bolalo i Laurka zniosla ja dzielnie
|
|
#2908 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i jestem - niestety czekaja mnie jeszcze dwie wizyty - oby do tego czasu mnie nie bolalo bo zwiariuje
katarzynko to Wy dzis z mezem rocznice macie? to wszystkiego najlepszego ![]() i trzymam kciuki za Laurke ![]() a ja ide dzis z Erykiem znow na kontrole
|
|
#2909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... no co ja zrobie, ze lubie mieć wszystko gładkie ![]() to super! Cytat:
![]() Cytat:
... ale to był chyba 188 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za Laurkę, zeby nie płakała za bardzo Dzień dobry miałam w planie spacer, ale pogoda do bani ![]() Bartosz śpi ... a ja lece umyć włoski, bo tłuścioszki się zrobiły ...
|
||||||
|
|
|
#2910 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu wczoraj byl 189 a dzis bedzie 190
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

<do dziewczyn kaszkowych> 

Nawet kapiel Jej darowalismy, bo nie wiem, jakby sie to skonczylo. Cale szczescie wieczorem w koncu zasnela, w nocy spala normalnie, przed chwilka Ja przebieralam i karmilam- usmiech na cala buzie, jak gdyby nigdy nic