Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 20:46   #2881
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

a jaka konkretnie mu dzis zaserwowalas?

no i szepnij co u Ulki bedzie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:06   #2882
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ogolnie wszystkie kaszki, deserki itp sa po 4 miesiacu - ale mozna wprowadzac wczesniej tylko nie w takiej postaci jak normalnie a w mniejszych ilosciach

bo normalnie np kaszke robi sie taka gesta do jedzenia lyzeczka, na 150ml wody daje sie 5 lyzek stolowych - wiec na poczatek jak chcesz dawac wczesniej to najlepiej dac na 150ml wody trzy miarki mleka i dwie lyzki albo poltorej kaszki i dac do picia

ja tak bede teraz robic

a Marcel ma 3 miesiace i 10dni i dzis byl jego pierwszy raz
ja w prawdzie dopiero w grudniu bede wprowadzac ale juz zapytam: czyli zastepuje 2 miarki mleka kaszka? i napisz dokladnie jaka kaszka? taka na mleko czy na wode? nie znam sie ale czytalam mniej wiecej co piszecie. bylabym wdzieczna za odp konkretna firma i smak <do dziewczyn kaszkowych>

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelkę chyba coś boli krzywi się biedna przez sen i zaczyna płakać, dałam jej kropelki może jej ulży
miewam to, ale chyba ze zdwojona siła. wczoraj znow byla purpurowa a zaczelo sie od kwilenia przez sen. trzymam kciuki by u Was minelo. nam mam nadzieje ulży jutro pediatra..

do tego zachorowalam ;(

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:10   #2883
skierka1981
BAN stały

zasnęła i śpi w łóżeczku otulona w kocyk... domyślam się że to brzuszek, może coś nie tak zjadłam... już nie wiem sama. najważniejsze że zasnęła i powinna spać spokojnie całą noc. jak się położe to wezmę ją do siebie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:15   #2884
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hehe ja to dzisiaj Was zamęczę pytaniami ... czy Wasze dzieci śpią na poduszkach???
Nie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z mam karmiacych miala juz @? Bo do mnie cos sie przyplatalo i nie wiem co to jest. Chyba @ ale delikatna bo tylko plamienia. Owulacje napewno juz mialam
A i ide jutro z mala do lekarza bo kicha caly dzien, zaczyna kaszlec i ma glutki w nosku

Eleeri wspolczuje twojej malutkiej Oby antybiotyk szybciutko pomogl
Ja
w piątek myślałam że umrę tak źle się czułam, wszystko mnie bolało i na wieczór @
a myślałam, że jak się karmi piersią to przez cały okres karmienia samym cycem nie ma - a tu

Dzięki, mam nadzieję, że pomoże
bo biedak nie może spać tak go uszka bolą

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no i przemknela mi Ulka znaczy jedym okiem zerkalam i nie widzialam najwazniejszych momentow
Jutro bede rano na nogach to powtoreczke obowiazkowo musze zaliczyc.
A ja miałam oglądać w piątek i
była ta przemiana Ulki z brzydkiego kaczątka w łabędzia ?

Cytat:
ja juz tez nie moge sie doczekac kiedy bede mogla zaczac wprowadzac cos nowego.
Laura pojutrze konczy 3mc, jak myslicie kiedy i co moge wprowadzic? np kaszke
Ja też
ostatnio dałam małemu jabłuszko tak troszkę
aż się trząsł tak mu smakowało

Cytat:
SLUCHAJCIE SLUCHAJCIE!!! a raczej czytajcie czytajcie
zrobilam na probe mojemu malemu kaszke - to zn zrobilam 90ml wody, dalam dwie miarki mleka i jedna lyzke stolowa kaszki - ale wcinal, ze hoho, zjadl wszystko i zapadl wlasnie w blogi sen
jeeeeeeee jejeje je je jeeee je je
No to gratuluję

a mi pediatra powiedziała, żeby nie dawać kaszek
bo są aromatyzowane i często dzieci mają od nich uczulenia
powiedziała, że jak mam dobre mleko to mam mu je dawać do 6 m-a a nie wymyślać bo na wszystko przyjdzie pora a jak już bardzo chcę coś nowego wprowadzić to mogę dawać owoce i to dopiero po 4 m-cu

a ja nie wytrzymałam i już dałam - jabłuszko ( ale troszkę )

Cytat:
Amelka śpi mi na ręku, maruda jedna. zje niby śpi a zaraz się budzi i płacze, nie wiem co jej jest. boję się że mam za mało pokarmu, piersi nie nabierają mi już tak szybko.....do tej pory ok bo Amelka ma dobrą wagę ale wcześniej jak karmiłam to noc jedną a już rano druga nabrana mocno, a teraz ledwo co - tak myślę bo jest miękka a nie nabrzmiała jak mocno nabierze, chciałabym Amelę jeszcze karmić piersią
Piersi nie nabierają tak szybko i są miękkie bo popyt zrównał się z podażą
po prostu wiedzą kiedy i ile Twoje dziecko je

u mnie kapią równo co 2 godziny bo młody tak je, a jak zabawi się zbytnio i na chwilkę zapomni o jedzeniu to po mokrej bluzce wiem, że za chwilę będzie syrena

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:23   #2885
katarzynka00
Zakorzenienie

boziu...jak dobrze ze juz nie pamietam co to kolka...odpukac,odpluc tfu tfu tfu i co tylko

Chcialam tylko dodac ze kolka niezawsze musi oznaczac ze cos nietakiego zjadlas.Ja tylko butla karmilam a mala kolki miala.Przewod pokarmowy jak dojrzewa to mysle nie ma co w kazdym przypadku winic jedzonka.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
w piątek myślałam że umrę tak źle się czułam, wszystko mnie bolało i na wieczór @
a myślałam, że jak się karmi piersią to przez cały okres karmienia samym cycem nie ma - a tu

A ja miałam oglądać w piątek i
była ta przemiana Ulki z brzydkiego kaczątka w łabędzia ?

ostatnio dałam małemu jabłuszko tak troszkę
aż się trząsł tak mu smakowało
myslalas ze umrzesz tzn przypomnial ci sie porod?? bo mi tak jak mialam dostac @

Taaaa byla juz.Wszyscy oniemieli!!!

Jabluszko ze sloiczka czy lyzeczka skrobalas takie z drzewka?

Stary 2009-10-19, 21:30   #2886
skierka1981
BAN stały

Kasiu może masz rację i to nie wina czegoś co zjaddłam...bynajmniej zdaża się tto rzadko i już jest ok bo Amelka dla odmiany uśmiecha się przez sen.
Stary 2009-10-19, 21:37   #2887
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu może masz rację i to nie wina czegoś co zjaddłam...bynajmniej zdaża się tto rzadko i już jest ok bo Amelka dla odmiany uśmiecha się przez sen.
w jakiejs gazecie "dziecko" albo czyms podobnym wyczytalam ze jak takie male szkraby smieja sie przez sen to im gazy po brzuszku wedruja.Czyli wszystko ok.

W ost wydaniu "dziecko" jest obszerny artykul nt. placzu dziecka, ze nie zawsze musi to oznaczac ze cos mu dolega, ze moze ma zly dzien, zeby nie doszukiwac sie wciaz-bo swiat jest nastawiony na rozw.problemow.Ze moze trzeba dac sie dziecku wyplakac i mu w tym potowarzyszyc, ze moze to jego sposob na radzenie sobie z nowymi sytuacjami itp, a ze moze taka jego natura.Zainteresowane mamy niech sobie zakupia, art zdaje sie na 3strony.

Stary 2009-10-19, 21:39   #2888
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
myslalas ze umrzesz tzn przypomnial ci sie porod?? bo mi tak jak mialam dostac @

Taaaa byla juz.Wszyscy oniemieli!!!

Jabluszko ze sloiczka czy lyzeczka skrobalas takie z drzewka?
Poród nie, ale bolało mnie wszystko, bałam się że może na grypę, zjadłam 2 tabletki przeciwbólowe (a nigdy nie jem) i poszłam spać
dopiero późnym wieczorem mnie popuściło a w wc zobaczyłam dlaczego

gdzie mogę obejrzeć ten odcinek ???

jabłuszko z drzewka

Stary 2009-10-19, 21:43   #2889
katarzynka00
Zakorzenienie

tu
http://brzydula.tvshow.com.pl/brzydula-odc173/
tylko poszperaj za tym odcinkiem

Stary 2009-10-19, 21:47   #2890
skierka1981
BAN stały

a i dziś jak Amelka płakała w dzień to pierwszy raz jej łzy poleciały, wcześniej miała tylko mokre oczka
Stary 2009-10-19, 21:50   #2891
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
tu
a który to był odcinek
ten piątkowy

Stary 2009-10-19, 22:17   #2892
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a który to był odcinek
ten piątkowy
o kurde, tu ci nie pomoge , ale mysle ze najwyzszy nr to dzisiejszy, wiec ten o 1 nizej bedzie piątkowy.
Moze Svinecka zajrzy i cie nakieruje.
Ja wystrzegam sie ogladania w necie, nawet tego ktory opuscilam, bo jak sciagalabym filmy to neta mialabym tylko kilka dni w mc, a potem muła strasznego i wizaz by mi sie dluuugo ładowal.

Jeszcze chcialam dodac ze jednak wlosy mi wypadaja.Tzn teraz moze to zauwazam odkad mam dluzsze, bo przed tem to sie nimi wcale nie zajmowalam ani nic z nimi nie robilam.
Nie wylecialo ich sporo, ale ładnych pare miedzy paluchami znalazlam

No to sie zegnam i kieruje do kapieli i do lozka.Z reszta mąż zaraz wraca a ja nie mam ochoty z nim gadac, a nawet go ogladac
dobrze ze mam was
do jutra

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

skierko teraz doczytalam ze pytalas o Laure, tak wiec ja urodzilam 21.
Zorientowalam sie ze gafe popelnilam i edytowalam post, a ty zdazylas go zacytowac

Stary 2009-10-19, 22:31   #2893
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a jaka konkretnie mu dzis zaserwowalas?

no i szepnij co u Ulki bedzie
waniliowa
a u ulki.....hmmm no w sumie jutro wiele sie nie wydarzy ale Adam bedzie boski i przejdzie na dobra strone mocy
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
ja w prawdzie dopiero w grudniu bede wprowadzac ale juz zapytam: czyli zastepuje 2 miarki mleka kaszka? i napisz dokladnie jaka kaszka? taka na mleko czy na wode? nie znam sie ale czytalam mniej wiecej co piszecie. bylabym wdzieczna za odp konkretna firma i smak <do dziewczyn kaszkowych>
tak zastepujesz kaszka - ja kupilam kaszke, ktora jest na mleku modyfikowanym i dodaje sie tylko wody ale, ze nie robie z pieciu lyzek takiej gestej jak jest napisane na opakowaniu tylko rzadsza wiec zastepuje reszte mlekiem zeby nie byla zbyt wodnista

ja kupilam waniliowa z bobovity
Cytat:
tu
ale te odcinki sa tylko ok doby na tej stronie pozniej znikaja wiec dzisiejszego pewnie nie ma bo byl wrzucony wczoraj

a ten ktory jest pierwszy na liscie to jutrzejszy - bo zawsze jest jeden na przod
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 05:56   #2894
katarzynka00
Zakorzenienie

oooooo ale zaskoczenie ...AZ jeden post na mnie czekał
Laura w hustawce przemawia i chichota na calego....szkoda ze ta szczepionka sprawi ze bedzie płacz
Potem na boderka jedziemy, a potem przyjezdza do nas moja mama i juz bedzie z nia do kapieli i polozy ją spac, a my na sesje.Ciekawe jak bedzie, bo przeciez z nim nie rozmawiam

Stary 2009-10-20, 07:29   #2895
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hehe ja to dzisiaj Was zamęczę pytaniami ... czy Wasze dzieci śpią na poduszkach???
Nie, na plasko.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Czy ktoras z mam karmiacych miala juz @? Bo do mnie cos sie przyplatalo i nie wiem co to jest. Chyba @ ale delikatna bo tylko plamienia. Owulacje napewno juz mialam
A i ide jutro z mala do lekarza bo kicha caly dzien, zaczyna kaszlec i ma glutki w nosku
Nie mialam, nie tesknie
Kciuki za wizyte

Cytat:
Ja nie prasuje od okolo drugiego prania malej.Pierwsze zanim sie urodzila a drugie jak juz na swiecie byla.
Uzywam plynu zmiekczajacego do plukania, a jak cos wydaje mi sie szorstkie to wytarmosze w rekach
Ja prasuje jedynie koszule meza, czasem sobie spodnice. Susze ubrania w suszarce, sa po tym miekkie i mile w dotyku. Piore ubranka Ani razem z naszymi- nie widze, aby Jej to przeszkadzalo

Cytat:
zrobilam na probe mojemu malemu kaszke - to zn zrobilam 90ml wody, dalam dwie miarki mleka i jedna lyzke stolowa kaszki - ale wcinal, ze hoho, zjadl wszystko i zapadl wlasnie w blogi sen
Brawo

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
miewam to, ale chyba ze zdwojona siła. wczoraj znow byla purpurowa a zaczelo sie od kwilenia przez sen. trzymam kciuki by u Was minelo. nam mam nadzieje ulży jutro pediatra..

do tego zachorowalam ;(
Kciuki za wizyte
Uwazaj na siebie

Cytat:
oooooo ale zaskoczenie ...AZ jeden post na mnie czekał
Laura w hustawce przemawia i chichota na calego....szkoda ze ta szczepionka sprawi ze bedzie płacz
Potem na boderka jedziemy, a potem przyjezdza do nas moja mama i juz bedzie z nia do kapieli i polozy ją spac, a my na sesje.Ciekawe jak bedzie, bo przeciez z nim nie rozmawiam
Kciuki za szczepienie, nas czeka w przyszlym tygodniu...

Dzien dobry!
Ania miala wczoraj przedziwny dzien, praktycznie w ogole nie spala. Przy tym byla bardzo pogodna i ciagle sie usmiechala- tylko spac niet. Oczywiscie, wieczorem byla juz wymeczona strasznie i z tego zmeczenia nie mogla zasnac. Zaczal sie placz, ktory mijal jedynie, gdy byla podczepiona do mojej piersi- kazda proba przeniesienia do lozeczka konczyla sie histeria Nawet kapiel Jej darowalismy, bo nie wiem, jakby sie to skonczylo. Cale szczescie wieczorem w koncu zasnela, w nocy spala normalnie, przed chwilka Ja przebieralam i karmilam- usmiech na cala buzie, jak gdyby nigdy nic
Dzisiaj przychodza panowie naprawiac nam piekarnik. mam nadzieje, ze sie szybko uwina
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:04   #2896
eleeri
Zakorzenienie

Cześć, a ja standardowo niewyspana

moje diablę dzisiaj poszło spać po 1 i budziło się co chwilkę, a o 5 zaczęło okropnie płakać
potem zasnęło jak aniołek, teraz dostało zastrzyk powyło troszkę i dalej grzecznie śpi

zaczynam je podejrzewać o złośliwość

aha Kasia ja też nie rozmawiam z małżem
padalec

Cytat:

ale te odcinki sa tylko ok doby na tej stronie pozniej znikaja wiec dzisiejszego pewnie nie ma bo byl wrzucony wczoraj

a ten ktory jest pierwszy na liscie to jutrzejszy - bo zawsze jest jeden na przod
to co nie obejrzę tego cudu ?

Poratuj że koleżankę i podpowiedz gdzie mogę zobaczyć ten odcinek

Stary 2009-10-20, 09:04   #2897
skierka1981
BAN stały

hej u nas dziś mgła ale może się rozpogodzi jeszcze.

wy nie rozmawiacie ze swoimi tż a ja nie mam kiedy . ostatnio mąż wyjeżdża do pracy jak śpię i wraca jak śpimy. wczoraj o 23. dobrze że to przejściowe. w niedzielę Amelka jak się obudziła to patrzyła na tatę jakby go widziała pierwszy raz ale zaraz sobie przypomniała z kim ma do czynienia
po wczorajszym marudzeniu Amelka padła i dziś ok, właśnie zasnęła co mnie dziwi bo wczoraj po porannym wstaniu poszła na 20 min drzemkę dopiero ok 13. widocznie potrzebuje pospać...
Stary 2009-10-20, 09:19   #2898
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

to co nie obejrzę tego cudu ?

Poratuj że koleżankę i podpowiedz gdzie mogę zobaczyć ten odcinek
mozesz sobie sciagnac z forum peb.pl tylko musisz sie tam zarejestrowac, potem wchodzisz w gielde, w seriale i w brzydule i ten odcinek bedzie na przedostatnich stronach watku - to jest odc 189

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

lece zaraz do dentysty - tak mi w nocy dal zab popalic, ze koniec

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

aha eleeri sciagaj sobie w formacie rmvb bo o wiele szybciej idzie
Stary 2009-10-20, 09:34   #2899
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

aha Kasia ja też nie rozmawiam z małżem
padalec
siostro!!!niech cie uscisne
no co nawywijal padalec?

moj spi.Wczoraj nawet nie wiem o ktorej wrocil, ale kolo 23:30 jak sie przebudzilam to go nie bylo.

Rano stwierdzilam ze byl na zaku[ach.Pewnie w tesco 24h, bo w domku owoce,pomidorki,zolte sery,winogrona itp.Nieistotne.Obiadu i rozmow nie bedzie.Na sesji bede udawala jaby nigdy nic
Nie mam zamiaru tak szybko mu popuscic

Stary 2009-10-20, 10:10   #2900
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka!

Tyle pocytowałam i mi wszystko zżarło

Wcisnełam kilka razy Backspace teraz nie moge tego odzyskać.

Ale sie wkurzyłam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:16   #2901
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej hej
moja malutka zjadła i sobie gada na łóżku, ostatnio ładnie przesypia noce, od 21 do 5-6 rano, bez budzenia się! rano daje jej jesc i znowu spi tak do 8. takze aniołek z niej

moi rodzice maja dzisiaj 30 rocznice slubu i musze cos kupic, podpowiedzcie co...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:42   #2902
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Nie

Ja
o matko?
przecież Ty karmisz bardzo często (z tego co pamiętam nie dokarmiasz) i już okres

ja jeszcze nie mam, ale zaczynam się bać... że powróci i to szybciej niż myślałam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:42   #2903
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam
i znow tyle napisalyscie ze nie mam jak odpisac ehh tamten tydzien zajmany caly weekend to samo urodiznki tescia w sobote w niedziele wizytacja u mojej mamy , wczoraj wielkie sprztanie w domu , rozkladanie dywanow itd bo juz pizga po szlapach jak sie po samych panelach chodzi. Ja dwyan skladam na wiosne i lato bo i tak jest cieplo chodzi sie boso po meiskzaniu a mi sie nie chce dywanow rpac, pozatym mamy włochacza(psa) kotry lubi sie tarzac po dywanach i tym sposowbem musze odkruzac dywan nawet i dwa razy dziennie ;]

widzialam ze byl wklejony link rejstopek z biedrony -wyslalam mame i kupila niby 68-72 a nataniel ledwo sie w nie miesci a przeciez nie jest jakims grubaskiem :|

co do przebierania - to nataniel to lubi, usmiecha sie a przyokazji robie mu pierdzioszki to sie chlopak i usmieje

czapek nie lubi - wiec nie zakladam ide na spacer to i tak ma kombinezon to raz dwa lezy w wozku we wkladzie z owczej wełny i jest tak opatulony ze czapa odpada, ale na zime bede mu zakladac jezienne w sensie takie bawełniane ale grubsze, jak likwidowalam mu ciemnieniuche i nakladalam czapki to kupa larma byla - ma to po mamusi ja tez całe zycie nawte te niemowlece bez czpay chodzilam i zyje;>

co do wozkow- to ja jestem zadowlona - kupilismy gondole osobno i super lekka jest nie musialam sie pocic znoszac i wnoszac z malym a ze mam malo meijsca na klatce to pierw znosilam stelaz apozniej gondole doczpeialam i taaaadaaaaa ;>

teraz jezdzimy w spacerowym i jest jeszcze lepiej boon sie sklada w kostke nawet jak w srodku ma wklad z owczej welny malego zpainam w psay zpaonam spiworek i fru w droge ;] a wiaodmo ze spacerowka kupywana osobno jest lzejsza moja wazy niecale 7 kilo hyhy to nataniel wiecej wazy ;] acha schodze tak - w prawej rece wozek w lewej nataniel, jeden przycisk i wozek zlozony ;]
Jak bede miala nastepne dziecko to zorbie tak samo pierw osobno gondola paozniej spacerowka choc zastawiam sie nad zostawieniem oby wozkow na szczescie ja mam duza piwnice a moi rodzice maja dwie , wiec jest gdzie zmiescic, a wozki da sie ywprac bo je sie całe "rozklada" do prania ;] TAkze ja JESTEM ZADOWOLONA ;] kuyznka ma tej 3 funkcyjny i juz klnie;] nawet na kolka co sie jej kreca po mimo blokady byla juz dwa razy na gwarancji ale 3 raz nie idzie bo zawsze to samo jej mowia czeka 21 na wozek a wiadomo bez wozka ani rusz;]

Natspena kwestia -ja fanka brzuduli nie jestem wiec nie ogladam, w ogole nie lubie seriali kotre sa papugowane z innych krakoj tak jak Sex w wielkim miescie kotry maja krecic w polsce - pewnie bedzie kicha pozatym po co ogladac ten serial jak i tak wiaodmo jak sie skonczy bo mysl przewodnia musi byc zachowana ? Szkoda ze tv polsa cyz inne komercyjne stacje nie wyszly z wlasna inicajtywa tylko kupuja prawa do brzyduli, niani, heli w opalach sexy itd itp - jak dla mnie żenada - ALE NIE NARZUCAM SWOJEJ OPINII INNYM wiec prosze nie krzyczec;]

ja takze nie kupuje gazet dla mam - internet wystarcza w 100 % i porady mamy, jelsi wprowadza sie warzywa gotowane to napocztaku po jendym cyzli marchewka przez 3 dnia, pozniej do marchewki ziemniaka i tak przez 3 dni jak sie nic nie dzieje to reszte sie doklada ...potem pmozna podac w formie zupki cyzli skzlanka wody warzywa w kostke gotujemy az bedzie mniekie pozniej do miskera to dajemy razem z woda i lyzeczka masla miksujemy jelsi za rzadkie to dodaje kakszki lub kleiku ryzowego i tyle. Ten kleik nawte dodaje jak juz gotuje zupy na wywarzy z miesem i mieso dodaje jak za "ciekla" to dodaje zageszczaczy niestety musze bo mlody jeszcze ulewa;]

dobra chyba wsyztskie poruszane tematy "przelecialam" brzydko mówiac

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:55   #2904
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam mamusie i dzieciaczki
Dziekuje za cieple slowka odnosnie fotek na Nk

Tak czytam ze wiecej mamus wprowadza juz kaszki -ja tez chce jak mala skonczy 3 mce wprowadzic kleik ryżowy mam nadzieje ze zasmakuje Weronice

Nie wiem czy wam pisalam ze zmienilam kosmetyki da kapieli i chyba na plus bo ciemieniucha zanika! Ten szampon i oliwka Hippa chyba podraznialy glowke malej i stad caly czas byl ten lupiez i tak w kolko
Co prawda plyn da kapieli malej pasowal ale zmienilam na Emolium i w tym teraz jest kapana a szamponem Oilatum myje glowke i byla poprawa po 1 uzyciu!! teraz ciemieniuszke ma tylko na czubku glowy i smaruje parafina zamiast oliwki a potem przed kapiela mascia Bepanthen i naprawde sa efekty-poradzila mi tak mamusia z innego watku

My mamy juz zakupione 3 pampersow ale musze te 2 wykonczyc-mala tez czasem taka kupe szczeli ze plecki sa upackane
wczoraj mama kupila Weronice te rajstopki z Biedronki ale za duze sa jeszcze poczekaja.....a w czwartek chce jej kupic ten kombinezon

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:12   #2905
katarzynka00
Zakorzenienie

To my sie zawijamy na szczepionke
Maz sie do mnie odzywa,probuje zagadac, nawet dal mi prezent, tylko jeszcze nie wiem co to.Kartonik vichy z ampulkami.Dumnie podziekowalam i odlozylam
A on na to dodaje ze to z okazji naszych wspolnych 6lat.
A ja nie mam prezentu i miec nie bede he he he
Ani obiadu uroczystego
Denerwuje sie tym ze mala bedzie plakac, ze bedzie ją bolało i łzy beda sie kulać
No dobra, spadam

Stary 2009-10-20, 11:18   #2906
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Maz sie do mnie odzywa,probuje zagadac, nawet dal mi prezent, tylko jeszcze nie wiem co to.Kartonik vichy z ampulkami.Dumnie podziekowalam i odlozylam
Ani obiadu uroczystego
Denerwuje sie tym ze mala bedzie plakac, ze bedzie ją bolało i łzy beda sie kulać
No dobra, spadam
za Laurke zeby ja nie bolalo!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:48   #2907
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Kasiu to ty też urodziłaś 20?? Amelka śpi mi na ręku, maruda jedna. zje niby śpi a zaraz się budzi i płacze, nie wiem co jej jest. boję się że mam za mało pokarmu, piersi nie nabierają mi już tak szybko.....do tej pory ok bo Amelka ma dobrą wagę ale wcześniej jak karmiłam to noc jedną a już rano druga nabrana mocno, a teraz ledwo co - tak myślę bo jest miękka a nie nabrzmiała jak mocno nabierze, chciałabym Amelę jeszcze karmić piersią

Amelkę chyba coś boli krzywi się biedna przez sen i zaczyna płakać, dałam jej kropelki może jej ulży
Ja karmie zawsze na zmiane. Raz jedna piersia, raz druga. Nie mam jeszcze problemow z pokarmem i mam nadzieje ze miec nie bede.
Piersi nie twardnieja mi juz tak jak na poczatku, z reguly sa miekkie no chyba ze jest dluzsza przerwa(tylko czasami w nocy kolo 5h). Mala je co 2-3h.
Moja tez czasem krzywi sie a nawet placze przez sen. Dotkne jej policzka, przechodzi i spi dalej. Wydaje mi sie ze cos jej sie sni.

Cytat:

Ja
To witaj w klubie. ja tez myslalam ze jeszcze z pol roku to sobie odpoczne od niej napewno a tu taki kolps

Cytat:
a i dziś jak Amelka płakała w dzień to pierwszy raz jej łzy poleciały, wcześniej miała tylko mokre oczka
Mojej juz dawno leca lezki, czasami nawet jak nie placze to jej poleca. Jak bylam u lekarza i pytalam to mowil ze to dobrze

Cytat:
Ani obiadu uroczystego
No dobra, spadam
Twarda sztuka z ciebie

Trzymam za szczepionke, oby nie bolalo i Laurka zniosla ja dzielnie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:57   #2908
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no i jestem - niestety czekaja mnie jeszcze dwie wizyty - oby do tego czasu mnie nie bolalo bo zwiariuje

katarzynko to Wy dzis z mezem rocznice macie? to wszystkiego najlepszego

i trzymam kciuki za Laurke

a ja ide dzis z Erykiem znow na kontrole
Stary 2009-10-20, 12:31   #2909
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie mam programu latwe prasowanie i musze prasowac dzieci rzeczy i wiekszosci swoich nie prasuje ale Tz musze - zreszta jakby wygladal prezes w pogniecionej bluzce

ja też nie mam tego programu, ale prasuje wszystko ... no co ja zrobie, ze lubie mieć wszystko gładkie

to super!

Cytat:
Cześć, a ja standardowo niewyspana

moje diablę dzisiaj poszło spać po 1 i budziło się co chwilkę, a o 5 zaczęło okropnie płakać
potem zasnęło jak aniołek, teraz dostało zastrzyk powyło troszkę i dalej grzecznie śpi
biedny Mati ... mam nadzieję, ze te uszka szybko mu przejdą!
Cytat:
mozesz sobie sciagnac z forum peb.pl tylko musisz sie tam zarejestrowac, potem wchodzisz w gielde, w seriale i w brzydule i ten odcinek bedzie na przedostatnich stronach watku - to jest odc 189

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

lece zaraz do dentysty - tak mi w nocy dal zab popalic, ze koniec

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

aha eleeri sciagaj sobie w formacie rmvb bo o wiele szybciej idzie
ja też dziekuje za info, bo przegapiłam ten odcinek ... ale to był chyba 188
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej hej
moja malutka zjadła i sobie gada na łóżku, ostatnio ładnie przesypia noce, od 21 do 5-6 rano, bez budzenia się! rano daje jej jesc i znowu spi tak do 8. takze aniołek z niej

moi rodzice maja dzisiaj 30 rocznice slubu i musze cos kupic, podpowiedzcie co...
hmmmm ciężka sprawa z tymi prezentami
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy wam pisalam ze zmienilam kosmetyki da kapieli i chyba na plus bo ciemieniucha zanika! Ten szampon i oliwka Hippa chyba podraznialy glowke malej i stad caly czas byl ten lupiez i tak w kolko
Co prawda plyn da kapieli malej pasowal ale zmienilam na Emolium i w tym teraz jest kapana a szamponem Oilatum myje glowke i byla poprawa po 1 uzyciu!! teraz ciemieniuszke ma tylko na czubku glowy i smaruje parafina zamiast oliwki a potem przed kapiela mascia Bepanthen i naprawde sa efekty-poradzila mi tak mamusia z innego watku
super, ze w końcu ciemieniucha poszła precz!
Cytat:
Ani obiadu uroczystego
No dobra, spadam
no ładny uparciuch z Ciebie
za Laurkę, zeby nie płakała za bardzo ...

Dzień dobry
miałam w planie spacer, ale pogoda do bani
Bartosz śpi ... a ja lece umyć włoski, bo tłuścioszki się zrobiły ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:35   #2910
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Aniu wczoraj byl 189 a dzis bedzie 190
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości