|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
![]() Ja ![]() ![]() Więc ajm sorii to się tyczy innej ANI ![]()
#2553 |
Zakorzenienie
|
Widzę że i Ciebie wzięło
![]() To ja też się pochwale a co, właśnie zrobiłam ![]()
#2554 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupka jak u pieska ![]() Cytat:
A mnie bardzo polubili, do tego stopnia ze jak chcialam wyjsc do domu to nie mogli mni widziec bo byl placz...a wieczorem kilka razy ich mama do mnie dzwonila zebym chociaz przez chwile pogadala z tym starszym bo nie dawal jej spokoju... najlepsze jest to ze jak kiedys jechalam do Polski i chcialam zabrac stamtad swoje łapcie to ich mama powiedziala ze nie moge bo H. po moim wyjsciu placze i sciska moje kapcioszki...(kiedys podobno z nimi zasnal ![]() Wiec jak podpasuje opiekunka to faktycznie dziecko se przywiazuje... Ale jednak mama to zawsze mama... Cytat:
![]() Ale tak ogolnie rzecz biorąc...to Twoja obecka fryzurka tez bardzo mi sie podoba...w blond tez slicznie ale w ciemnych chyba powazniej, wtedy taka dziewczynka a teraz kobieta-mamusia i to sliczna... wg mnie nie musisz nic zmieniac a ale jesli poczujesz sie lepiej to czemu nie...wloski zawsze odrosna... p.s. ja tez szukam pomyslu... MARIKA jejku jak duzo spaerujecie ![]() ciuszki na szczescie trafione w pore roku... a kiedy twoj tz wraca? Boszenko dzisiaj myslałam o Tobie, zastanawialam se czy juz jestes ze swoim kochaniem...kilka dni sie nie odzywalas ale wybaczamy bo musialas sie mezczyzna nacieszyc... ![]() Co do corci no no prawdziwa kokietka ...i w dodatku udalo jej sie zwrocic uwage tego pana ![]() Iwcia dens trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte u lekarza A Iwciag to jeszcze spi po weselu czy co? ![]() Moje malenstwo dzisiaj troche marudne dlatego nie mialam czasu tu posiedziec w ciagu dnia...ale chociaz uporzadkowlam letnie rzeczy, i poukladalam zimowe...a fe... nie lubie zimy... Moje dziecko niedosyc ze ma te plamki na szyjce to dzisiaj jeszcze dwie kropki na buzce jedna na brzuszki i pleckach...a ten moj uparty tz nadal twierdzi ze pojdziemy do lekarza w polsce (juz siem umowilismy na czwartek) martwi mnie to wszystko...
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
A teraz zgadnijcie czyja to dzidzia
![]()
#2556 |
Wtajemniczenie
|
czy to Ninka??
Ale tu pusto ostatnio...czemu? a wieczorkiem to juz wogole...nie Carolajna?
#2557 |
Zakorzenienie
|
Rany boskie mój kwiatuszek kochaniutki
![]() Caro ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Caro podeślę Ci jedno zdjęcie Ninulki z Prababcią, bo chcemy je wywołać, włożyć w ramkę i dać prababci. Tylko tam z tyłu są takie bleee meble i możesz je jakoś zrobić za mgłą, czy coś żeby się w oczy nie rzucały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
laski ale fotencje! hoo hooo
superowe ![]() dzieki za odpowiedzi pomysl Karoliny dobry(tez myslalam o Victori).. ale boje sie ze w takiej fryzurce nie bedzie mi zadobrze ja mam mala twarz i cienkie wloski wiec nie wiem jak tobedie wygladac lubie dlugie wlosy takie krotkie to chyba zaduze ryzyko!:P Mell a moze do ramionek zetnij i ladnie pocieniuj.. ja tak mysle ![]() ladnie by ci bylo bo ty tez masz delikatne rysy twarzy ![]() jutro i pojutrze tz ma wolne ![]() a no i musze wam powiedziec ze sie poprawilo miedzy nami ![]() ![]() ![]() ![]() Bryanek usnal przed chwilka wiec zawijam tyly i lece pod prysznic ![]() i buziaczki dla maluszkow
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać od razu po postach, że jesteś szczęśliwa, że wszystko dobrze. Wtedy człowiek od razu promienieje i mordki się śmiejące do wiadomości więcej wkleja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaaa no i nie musimy sie wyprowadzac ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- nooo musze sie odswiezyc obcinalam sie w 5 miesiacu ciazy.. wlosy mam strasznie zaniedbane ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uzaleznilam, niestety ![]() ![]() Ale Julusia trze to uszko od 5 dni co chwile. To nie przypadek. Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama wypije herbatke, Julki strata ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty jestes Anulka Anulka a ja jestem Anulka, zapamietaj to sobie ![]() Ale niezly ten ludek ![]() Cytat:
![]() W jakim programie to robilas? ![]() Cytat:
![]() ![]() A w jakim programie robisz te kwiatki? Ja musze zainstalowac sobie cos do grafiki wektorowej bo mnie bardziej pociaga ![]() O, widze pewnie niedoskonalosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż ja i tak już na Ciebie nie patrzę, nie chcę nawet wchodzić na Twój profil na NK, bo po co mi kolejne kompleksy, a tak żyję w swoim magicznym świecie i wmawiam sobie to co mi Tż mówi "Ninula jest najpiękniejsza, potem Ty..., bo ona musi być z przodu, bo jest mniejsza, a nie możesz jej zasłaniać..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa ślij kochana odwale Ci coś ekstra
![]() Poiglocik ja w ciąży moje włosy prawie po pas ścięłam na Victorie ![]() i płakałam tydzień ![]() To ja radzę po prostu ścieniować ładnie z grzywką po skosie i będzie pięknie ![]() I włoski rozświetlić czymś jaśniejszym, optycznie zwiększy ilość włosków i wydobdzie batrdziej Twoje piękne rysy twarzy ![]() Ciesze się że wam się układa ![]() ![]() Mell...wywołałaś ![]() ![]()
#2565 |
Zakorzenienie
|
ania(cyferki) - to tarcie uszka, to mogą być problemy z układem moczowym. Nie chcę Cię straszyć owsikami na przykład ale słyszałam takie teorie, że jak dziecko ma coś z moczem, to za uszka ciągnie... Zrób badania moczu...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Anulka zacytowała mnie z całego dnia
![]() Pokaż coś tam wykombinowała i poducz koleżanki wredoto Ty! Niestety zdjęcie Ninki mało fajne bo było słabej jakości i przy dużym powiększeniu piksele były tak widoczne ze nie szło tego usunąć dokładnie...ale zrehabilituje się za to baaaaardzo ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I na meila podesłać, bo jak kopiuję z wizażu to w rogu mam na zdjęciu napis "wizaz" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
|
Ania
corel draw i corel photo-paint, w zależności od potrzeb (photo-paint jest podobny do photoshopa muszę go sobie skombinować) |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Widze ze coraz to piekniejsze zdjecia Wam wychodza z tymi naszymi Anioleczkami ![]() ![]() A my po obiadku pojechalismy paredziesiat km zeby kupic ten fotelik i kupilismy z firmy Kiddy od 9-36 kg. Tylko wiecie co mnie denerwuje, ze w tych wszystkich fotelikach od 9 kg, ta pozycja do tzw "spania" to nie jest jeszcze odpowiednia pozycja dla dzieciaczkow ktore jeszcze nie siedza i maly musi jeszcze poczekac zeby w tym foteliku jezdzic, zbyt slaby ma jeszcze kregoslup.... Wiec jak oni robia te foteliki smiesznie, ze tak jak moj nie miesci sie juz wtym do 9kg a jest za maly do tego od 9kg... Malutki dzielnie zniosl podroz mimo iz nogi mu bardzo wystawaly i naprawde ciasno mu bylo no ale musielismy go wziac zeby przymierzyc i zobazcyc jak zareaguje na specyficzne w tym foteliku zabezpieczenie...ale nie plakal, nawet bawil sie, stukal sobie raczkami po tym, wiec mysle ze nie bedzie plakusial w trakcie jazdy ![]() Vila super ze zabawa na weselu sie udala ![]() ![]() ![]() ursul piekne zdjecia ![]() ![]() kuroikaze 5 zabkow az? o jej..... ![]() ania oj obys doszla do tego, co mala uczula ![]() ![]() Klaudusiu jak sie ciesze ze jestes juz zdrowa ![]() ![]() ![]() ciesze sie ze goraco sie znow zrobilo miedzy Toba a tz ![]() ![]() Carolajna cos strasznego z tym urodzeniem martwego dziecka ![]() ![]() ![]() Oby wszystko bylo dobrze z kolezanka... Ten Twoj bobasek to cala mamusia ![]() ![]() marika pokaze ale jak bede bardziej zakryta... ![]() zboczuchy wstretne ![]() ![]() Odnosnie szkoly, przechodzilam tez u siebie na uczelni rozne dziwactwa ktore nie miescily mi sie w glowie, tez byl problem akredytacji czy szkola dostanie, ale dostala. A dzialy sie rozne rzeczy m.in. nie bylo na czym usiasc na egzaminie i inne rozne... ![]() ![]() boszenko oj Blancia wie jak rozmawiaz z facetami ![]() powiedz mi kochana czy Ty tez masz fotelik Kiddy Comfort Pro? Bo przegladalam watek o fotelikach i natknelam sie na Twoj post ze kupujesz... jesli masz, napisz czy juz go uzywasz, czy Blancia juz pewnie siedzi i jak Ci sie sprawuje ![]() pakusiu gratuluje rocznicy slubu ![]() iwcia dens dobrze ze opiekunka wywarla pozytywne wrazenie na Tobie i rozumiem Cie jak musisz sie czuc jednak to obca osoba...ale bedzie dobrze zobaczysz ![]() aljaka fajna ta stronka z tymi fryzurami, chyba sie pobawie ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-19 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musiałabyś podesłać mi lepszej jakości zdjęcie bo na tak maluchnym źle się pracuje a i efekt marne ![]() ja się starałam a tu na mnie z pała ![]() Aguśka a a mam taki fotelik że go obniżasz i dzieciątko łądnie sobie leży ale on jest chyba od 9 do 18 nawet nie wiem ![]() Jutro po niego jadę bo mój Mały też ma kłopoty z wejściem w ten pierwszy. I dziękuje ![]() Michaś to mamusiowy synek ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-19 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa! To dlatego lekarka kazala mi robic badanie moczu. A skad by sie taki owsik znalazl? ![]() Najlepsze, ze sie do niej wracalam bo po godzinie zaczelam sie zastanawiac czy mam swoje pol roczne dziecko wysadzic do nocnika czy jak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To moze wez jakis rozpylacz. Ja tak robilam na krawedziach. Ladnie to wychodzi. 1. A powiedz mi moja Muzo czy w tym Gimpie jest takie narzedzie jak Crop. Tzn jesli zaznaczysz dany fragment zdjecia to czy mozesz wyciac pozostala czesc? 2. I czy jest takie cos jak skalowanie czyli zmniejszenie zdjecia wedlug procentow, pikseli, wymiarow. Tzn niby znalazlam, zmniejsza, ale robi sie male zdjecie na bialym tle - nie o to mi chodzi. Tych 2 funkcji mi brakuje - szukalam caly wieczor i zaryzykuje stwierdzeniem, ze ni ma ![]() I nie napisalas w jakim programie robilas te kwiaty. Tez w Gimpie? Szukalas kwiatow w internecie i robilas 2 warstwy? No ja poszlam dzis do lekarki z postawiona przez siebie diagnoza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() I zapowiada sie szosta nieprzespana noc. Ciagle slysze marudy z lozka ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Ania nie powiem Ci bo Ty @ jesteś i nie chcesz pokazać co zrobiłaś i jak
![]() Połączonych warstw i zapisanych nie da rady już poprawić...idę zresztą zobaczć sprawdziłam i nie da rady, bo to już jedna warstwa jest mogłabym je ewentualnie skopiować i nałożyć i wtedy poprawić, ale to bez sensu w przypadku tego zdjęcia bo zdjęcie z kwiatem jest ładnych rozmiarów a Ninki marnych. I brzydko to wygląda, poczekam na duże zdjęcie niee...tak tez się nie da jednak
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-19 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Nigdy zapalenia ucha nie miałam ani ja, ani moje dziecko, ani żadne z dzieci w rodzinie więc nie wiem do końca ale jeszcze ze szkoły rodzenia pamiętam, że przy zapaleniu ucha dziecko nie da go sobie dotknąć, i np. mierzenie temperatury w taki sposób odpada, bo dziecko z bólu będzie się wyrywać i rzucać. Dlatego na logikę - wątpię, czy będzie wtedy w stanie trzeć sobie uszko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze jeszcze jakos wyjezdzi w tym...duzo z nim teraz nie planujemy jezdzic wiec moze akurat nauczy sie siedziec dran jeden maly ![]() aniu wspolczuje Ci bardzo... kurde pasuje mi ten objaw tarcia uszka do zapalenia uszka, ale moze mala swedzi ta zmiana i dlatego tez trze uszkiem. A lekarka przepisala Ci jakas masc na to miejsce gdzie ma szorstka skore??
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-19 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale o co dokladnie chodzi? O to nad glowa Ninki? Wez taka pipetka kolor nad jej glowka i potem delikatnie jakims rozpylaczem najlepiej wyrownaj to. Da rade, ja bym sie pokusila ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() Przepisala syropek na alergie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Agusia a nie wiem czy to jest od 9 kg
![]() NIe pamiętam ![]() On jest po córci jutro chyba podjade po niego to ci powiem ![]() Anuśka zmuszona jestem odmówić udzielenia informacji ponieważ ja się dzieliłam a ty się ![]() tez bede taka teraz ![]() i nie pij tyle bo posty dublujesz ![]()
#2577 | |
|
Cytat:
se ściągnęłam motylka z netu, obcielam kanalii skrzydełka i dorobiłam dzieciom...moim dzieciom. A co se będzie taki po necie, z takimi ładnymi skrzydełkami latał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To juz nie jestem Anulka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to prosze napisz mi jutro ![]() aniu zycze spokojnej nocy ![]()
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko usnelo wiec ja tez sie zwijam ![]() Caro moja kochana, nie bocz sie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- spokojnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.