|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Dziewczyny...wczoraj to ja myślałam, ze umrę...musiałam wypłacić kasę z konta oszczędnościowego bo mój jechał w delegację a z tego konta to tylko osobiście można, więc z rana wybraliśmy sie do jedynego oddziału mojego banku w 3mieście...jechaliśmy busem, wytrzęsło jak ziemniaki.wysiedliśmy z busa i jakoś tak mi się gorąco zrobiło ale myślę, że ruszyłam sie trochę, krewka zaczęła szybciej krążyć to i ciepełko mnie ogarnęło.Kawałeczek mieliśmy jeszcze do przejścia, jakieś 150 metrów..i tak mi się słabo trochę zrobiło ale idę dalej.za przejściem dla pieszych jak mnie dorwało.....nie wiem co to było-słabo, wymiotnie i taki gorąc nagły.musiałam kucnąć na środku chodnika(żadnej ławeczki w pobliżu), mój mnie przytrzymał...pooddychała m lekko mroźnym powietrzem i po jakichś 5 minutach przeszło...a w banku, jak rozmawiałam z panią to taka jakaś pijana jakby byłam.wiecie co to mogło być?
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
kasiaaX i Marta1122 to jestesmy w tym samym klubie
u mnie wlasnie wczoraj minal miesiac od slubu a ciaza poczatek 5 tyg. pamietam ze w poprawiny odwiedzila mnie po raz ostatni @. |
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
super!! witamy nową mamuśke
|
#2494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez sie wydzieram, caly czas paplam geba na meza. Nie wiem jak on to wytrzymuje ![]() Cytat:
Jak sie powtorzy to idz do lekarza.
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
JA tez nie chodzę w ciązowych ciuchach
![]() i nie planuje kupowac typowo ciążowych bo własnie są droższe, a teraz w sklepach jest pełno takich luźniejszych ciuszków. Noo jedynie ze spodniami bedzie problem bo już mnie denerwują.. w pasie są za ścisłe co powoduje że mi się zsuwają i tak wiszą na tej dupinie.Moja ciąża nie była planowana. Ale jak najbardziej chciana i kochana Tylko kurczę... martwią mnie te przeciwciała. Dziewczyny.. czy te przeciwciała zagrażają bardzo Kruszynie ?
|
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny ja chyba zaczynam wariować bo już nie wiem jak to wytłumaczyć. Tak czytam o Waszych dolegliwościach i o tym jak sobie z tym radzicie i zaczynam się zastanawiać nad moim stanem.
Mi poza koniecznością zmiany stanika kompletnie nic nie dolega i sama już nie wiem czy powinnam się spodziewać czegoś więcej w 6tym miesiącu. Z jednej strony się cieszę bo przeboje widzę macie straszne ale z drugiej zastanawiam się czy ze mną wszytko O.K. Wiem że jutro u gina wszystko się wyjaśni i mam nadzieję że nie zakują mnie w kaftan do tej pory. A ciuszki przednie ![]()
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam żadnych objawów, oprócz rosnacego brzuszka , bolących piersi i czasem bóle pleców...nawet powiedziałam ostatnio lekarzowi że czuje się jak ufoludek i mnie wysmiał
|
|
|
|
#2498 |
|
Przyczajenie
|
Mnie tez nic nie dolega, no oprocz wrazliwosci na zapachy. I to tez jest norma w ciazy
)
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
U mnie brzuszek jeszcze nie ruszył
![]() Ale skoro nie jestem jedyną szczęściarą bez dotychczasowych zwrotów to spokojnie poczekam do jutra do 15.15
|
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobietki,przyszlam teraz wam troszke pomarudzic
![]() jestem w 6 tyg 3 dniu ciazy.... robilam badania na toxo i wyszly 2 minusy tzn nigdy nie mialam z tym stycznosci,lecz nadal sie boje bo mam 2 koty w domu(podworkowe) kuwet na szczescie w domu nie ma...boje sie ze i tak moge to swinstwo zlapac.... co zrobic aby przestac sie schizowac?
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem tu nowa. Według lekarza nosze w sobie 8 tygodniową kruszynkę, zatem termin 30.05.2010. Strasznie duzo juz tu postów wiec jak przejde przez wszystkie to napisze cos wiecej.
Jesli chodzi o mnie to biore 3 opakowanie duphastonu ze wzgledu na silne bole brzucha. Jestem bardzo oslabiona wiec lekarz wypisal mi L4 na miesiac, mozliwe ze tak juz bedzie do konca. Pozatym nudnosci, sennosc, brak energii. Mam nadzieje ze wszystko zmieni sie po I trymestrze
|
|
|
|
#2502 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak skromniutko, bo sama sie jeszcze dobrze tu nie zadomowiłam... Cytat:
|
|
#2503 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dostalam mulenia i mdlosci okolo 7 -8 tygodnia. Bylo naprawde tak sobie. Wiec cieszyc sie tylko nalezy ![]() Cytat:
I odpoczywaj
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
No i widzicie co się dzieje z moją koncentracją
Ale i tak cieszę się,że nie jestem jedyna...aaaa tak w ogóle to spaciuniu poszłabym teraz![]() Pearl witamy serdecznie chyba jestem najmłodsza według wieku ciąży a to się okaże jutro po ginie
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chyba trzeba się przyzwyczaić, że tak zasuwacie z tymi postami - co zajrzę, to 3 strony zapisane ![]() Witam nowe mamusie Fajnie, że nas przybywa ![]() Lea fajne ciuszki - moje typy to fiolerowa tunika i czerwony sweter ![]() KasiaaX, Yolanda odetchnęłam troszkę, jak przeczytałam Wasze posty - już myślałam, że tu same chudzinki są A ja też startuję z nieco wyższej wagi (przy małym wzroście...) i wolę nie myśleć, ile będę ważyć i jak wyglądać za kilka miesięcy TŻ już mnie nazywa Misią Kuleczką, a co będzie wtedy? ![]() Ja właśnie usiłuję się zmobilizować do pracy, obiecałam, że do piątku zrobię to co mam, a tu z weną jakoś średnio... Strasznie się rozleniwiłam tym siedzeniem w domu
|
|
|
|
#2507 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mieszkam 35km od cz-wy.
|
|||
|
|
|
#2508 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie witam wszytkie nowe mamusie
Prawie codziennie nas na tym forum przybywa, prawdziwy baby boom! Już sobie wyobrażam jak te wszystkie dzieciaczki wyskoczą w maju i czerwcu na słoneczko Pozdrawiam i trzymam kciuki żebyśmy w tym składzie dotrwały do końca wiosny i żeby wszystkie majowo-czercowe maleństwa były silne i zdrowe
|
#2509 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej nie wystoje, chyba, że będę sać na świeżym powietrzu...Witam nowe kobitki ![]() Lea niezłe zakupy Figurka godna pozazdroszczenia Choć mamy szczuplutkie mamuśki na wątku dobrze, że sama nie jestem z wyższą wagą startową
||||||||||||||||||||||
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Engelchen, ja miałam pierwsze usg w 4t 5d i było widać pęcherzyk, ciałko żółte i kropeczkę, jak ziarnko piasku. Mania, ja też nie mam kompletnie żadnych dolegliwości. Na samym początku tylko drażniły mnie zapach, poza tym nic, zmieniło się tylko moje menu. Ciesz się, bo ja nie wyobrażam sobie tego, co dziewczyny piszą. Mój lekarz mi mówi, że jeszcze wszystko sie może pojawić , ale ja wiem, że nie wykracze mi tego, tak samo jak w pierwszej ciąży mu się nie udało.![]() A z wagą nie wiem jak jest u mnie, bo nie mam. Ale chyba nie podskoczyła, bo cały czas chodzę w swoich jeansach. Startowałam z 53kg 166cm. W planach mam przytyć 8-10kg (marzenia pewnie)
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Jak Was tu śledzę i analizuję wasze wagi no to Wam powiem, przyznam się...Rekordzistką chyba jestem
....65kg przy 165cm...źle to nie wygląda wizualnie - tak mi mówiło przynajmniej "otoczenie" a i ja sama xle się z tym nie czułam...rozmiar nosiłam 38 więc chyba tragedii nie ma...w tej chwili mamy początek 12 tygodnia i przybyło nam 3 kilo a brzunio tak urósł, że Mamcia moja oddała mi swoje spodnie , w które ona się nie mieści a dla mnie są tyci przyluźne...rozmiar42
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę pomagają właśnie zupki chińskie i gorące kubki, ale nie chcę żeby to był główny składnik diety mojej fasolci Placki ziemniaczane, mniam - końskiej porcji sałatki cezara z kurczakiem . Mój mężuś już się cieszy że się zaokrąglam, mówi, że jest się przynajmniej do czego przytulić. A ja wiem, ze najbardziej go cieszą dodatkowe cm w obwodzie klatki piersiowej
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Kitty, bo waga chyba nie jest najwazniejsza. Skoro, inni ci tak mówią i ty się z tym dobrze czujesz, to wszystko jest ok. Ja jak sie kiedyś odchodzałam, to tylko z centymetrów, nigdy z wagi.
|
#2514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Luthien, ja z pomidorowych to pochłaniam ketchup. Zawsze go lubiłam, ale teraz to litrami, nawet do ziemniaków
|
#2516 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby oni wiedzieli, he he. Dowiedzą się dopiero pod koniec I trymestru, jak wszystko dobrze pójdzie, czego i Wam i sobie życzę---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14829332]moja dieta wygląda bardzo podobnie- śniadanie kanapka z czymkolwiek zagryziona pomidorem, drugie śniadanie to samo, obiad- najlepiej pomidorowa, barszcz, żurek, kapuśniaczek, ogórkowa..., drugie dania mi nie wchodzą, kolacja- to co na śniadanie. A między posiłkami nabiał- jogurty w każdej postaci, i jabłka. Wymieniłaś wszystkie moje ulubione zupki. Drugie dania też tylko jakieś delikatne, sałatki, dania z ryżem, mięsko bezzapachowe Kefir, maślanka i jogurt, o każdej porze dnia i nocy . Cieszę się, że przestałam pochłaniać słodycze, mam nadziję, że na długo, bo przed ciążą to był mój główny składnik pożywienia, a teraz na widok batoników ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() Chyba po nim utrzymujesz taką ładną figurkę
http://www.suwaczek.pl/cache/35cd791601.png Edytowane przez luthien79 Czas edycji: 2009-10-21 o 12:42 |
||
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2518 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie mam, jakby to nasze prapraprababki rzekły, womitów Jedyne objawy to okropna senność (dzisiaj byłam z dzieciakami w planetarium na seansie i usnęłam tyle, że nie byłam sama. Ale obciach :/ Za to mój podopieczny obiecał mi, że zaśpiewa mi kołysankę Cytat:
Ale ponoć nie widać tego po mnie, bo taka nabita jestem dość, ze sporym biustem. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14829332]moja dieta wygląda bardzo podobnie- śniadanie kanapka z czymkolwiek zagryziona pomidorem, drugie śniadanie to samo, obiad- najlepiej pomidorowa, barszcz, żurek, kapuśniaczek, ogórkowa..., drugie dania mi nie wchodzą, kolacja- to co na śniadanie. A między posiłkami nabiał- jogurty w każdej postaci, i jabłka. A mnie właśnie drugie bez problemu, i zdecydowanie muszę zmusić się do nabiału bardziej :/ Pojutrze 2 usg, ciekawa jestem, co będzie widać A we wtorek prenatalne, trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Luthien, Nie wiem czy ketchup, ja jestem szczęściarą z szybką przemianą materii. Przed ciążą jedna czekolada dziennie to minimum
![]() Szajajaba, kciuki zaciśnięte
|
#2520 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14829710]
Pojutrze 2 usg, ciekawa jestem, co będzie widać A we wtorek prenatalne, trzymajcie kciuki [/QUOTE]kciuki mocno zaciśnięte, zmykam do domu. jutro muszę wpaść do pracy na kilka godzin, bo mam projekty do skończenia, więc zajrzę. pa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

bo już mnie denerwują.. w pasie są za ścisłe co powoduje że mi się zsuwają i tak wiszą na tej dupinie.
?

)

Prawie codziennie nas na tym forum przybywa, prawdziwy baby boom! Już sobie wyobrażam jak te wszystkie dzieciaczki wyskoczą w maju i czerwcu na słoneczko

....65kg przy 165cm...źle to nie wygląda wizualnie
. Mój mężuś już się cieszy że się zaokrąglam, mówi, że jest się przynajmniej do czego przytulić. A ja wiem, ze najbardziej go cieszą dodatkowe cm w obwodzie klatki piersiowej