Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 13:36   #2701
Mell_xx
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Oj moj dziubek soatnio marudny jakis...
jutro spedzimy caly dzien w podrozy...jade do was!!!
tylko to nieszczesne pokowanie jeszcze przede mna...och!
Czytam was w dwoch ratach...
Oto co zapamietałam z pierwszej czesci...

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Mell a moze do ramionek zetnij i ladnie pocieniuj.. ja tak mysle nad takim czyms dla siebie
ladnie by ci bylo bo ty tez masz delikatne rysy twarzy
Ja myslałam o takiej fryzurce jak ma teraz Majka z "Pierwszej miłosci"
tylko z kolorem poczekam na swieta bo teraz boje sie ze mi wlosy wypadna...
Ja wieleeee lat mialam wlosy baaardzo dlugie, scielam w tamtym roku na swieta wlasnie jak Victoria i wszyscy mowili ze ladnie, ale ja chcialam wrocic do dlugich i najgorsze to zapuszczanie...
Ogolnie to zrobilabym sobie tylko grzywke podobna do twojej (tez juz mialam) a czy duzo zetne z dlugosci to zobaczymy...

i ciesze sie ze u was juz dobrze...
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Wiecie, tak czasem siedzę na Naszej Klasie i się zastanawiam która z was jest która, bo tyle jest, że nie wszystkie zapamiętałam. I weszłam przed chwilą na inny wątek (mamuś styczniowo-lutowych) i one pod listami dzieciaczków mają "ściągę do NK". Może by u nas coś takiego zrobić. Coś w stylu np:
cinusiowa - Maja P.
carolajna_24 - Karolina Ś.
Mell_xx - Edyta J.
Ja jestem za! Chociaz na nk raczej wszystkie rozszyfrowuje...ewentualn ie potrzebuje chwilke zeby pomyslec i WIEM!
Ale jak chcecie to ja sie zgadzam...
a i chcialam dodac ze dziekuje za wyroznienie!!!

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
teraz

szukam inspiracji bo w sobote ide na wesele
O kolejna bedzie szalec na weselu....wrrr fajnie macie...u mni cisza z takimi imprezami...
Mowie Ci juz zawczasu.... zebyc potem nie napisala ze aparat ci siadl...
-bedziemy chcialy zdjecia zobaczyc

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
I wypraszam sobie
Ja się nie rozkładam...młoda jestem

Dobre

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
iwciag przeslicznie wygladalas i zdjecia tez bardzo ladne, ja to jak ogladam takie fotki to zaraz mi sie chce plakac, bo to sa najpiekniejsze chwile w naszym zyciu
Oj mi tez...bo ja zawsze o tym marzylam....i marze...a niestety chyba nie jest mi pisane to przezyc...

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
moja niunia konczy dzis 5 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!1:j upi:
Wszystkiego naj naj naj

Oooo witam Magduszke juz pojawialy sie tu pytania...
Gdzie jest Magducha?
dlaczego sie nie odzywa?

Iwciag zdjecia sliczne a ostatnie przepiekne...
Poiglocik ty wiesz za co
Marika juz zapomnialam co miałam Ci napisac wiec sie przywitam

yyyy czy o czyms nie zapomnialam???
ok czytam dalej...

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-10-20 o 13:37
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:40   #2702
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

I już jesteśmy ale nie wiem na jak długo, i ile uda mi się was poczytac bo lada chwila mój glodomorek sdomorek może się obudzic i alarmowac o jakies jedzonko . Nieboe jest paskudne ale spacerek 3 godzinny zaliczony i wizyta u rodziców również. Zaraz się skołuje jakis obiadek. A wam jak zwsze się nudzi i tyle juz naszkrobałyście .

malutka - milutkich dni z Dawidkiem, naciesz się nim porządnie .

Eve - no witaj kobito co sie z Toba działo . Tynajwidoczniej snu nie potrzebujesz ja bym chyba rano nie dała rady wstac.

esti - najważniejsze że udało ci sie odzyskac pokarm, ja juz karmie 4-5 razy na dzień więc o wiele mniej niż jakies 3 tygodnie temu, bo mały wydłuża sobie przerwy miedzy karmieniami i chwała bogu .

iwciag -ja chce zobaczyc twoje fotki, i jednak kiecunia się przydała . Pieknie wyglądaliscie, no brak słów, modelino ty no .

aljaka - no widzisz, czyli muszisz potulkac synka i juz po problemie . Są lepsze dzieci od naszych mamusiek co przesypiaja calutkie nocki.

ania - powodzenia w szukaniu pracki, ja chyba zaczne po nowym roku się za czyms rozglądac.

Aguśka - no jak dla mnie to tez malo realne ale radziłam się kilku ludzi którzy jakies tam pojęcie maja i radza zaliczyc ta uczelnię w tym trybie 2 w 1 ale teraz muszę niestety zrobic cosik co mi sie nie podoba a mianowicie znaleźc kogos kto mógłby napisac mi ta pracę w 3 miesiące , bo ja nie dam rady sama z dzieckiem i zaliczyc dodatkowe przedmioty i napisac pracę. Dziekuje za fotki fotelika, hmmmmm.... no zbyt leżący to on nie jest ale chyba tez nie mam co liczyc na cuda że sa inne które spełnia ten mój warunek w foteliku.

gosikk_s - dasz sobie radę z tymi ząbkami każda z nas musi, Ty masz Tz a ja i np. Carolajna to co mamy powiedziec? same z tym musimy walczyc. Ja smaruje małemu tak 3-4 razy dziennie przed karmieniem lub po obojetne. Kurcze ale Aleksiu ma marne spanie, bidulko ty nasza . Szukam chetnego do napisania pracy, nie mam wyjścia .

katrin - koleja szczęśliwa mamusia dzidzi które posoada zębola , było bolesnie? No a ja mam teściów i szwagierkę w Brzozowie i oklicach . Dziękuję za zaproszonko .

madzia - a miałam właśnie pisac że cosik nas zaniedbujesz . Sukienek jest tyle i to takich pieknych sama bym z racji tego wzieła jeszcze raz ślub oczywiście z moim Tż . Różowa kiecunia oczywiście że może byc. Przecież nie jedno z naszych szkrabków było na biało moja sasiadka chrzci teraz w niedzielę i ma granatowaa sukienke i białe rajstopki, buciki i czapcia.

Vila - to chyba zamówie dzisiaj tego hula-hopka skoro tak chwalisz .

boszenka - buziaczki dla królewny z okazji urodzinek 6 miesiączków ), ja nie pomoge bo nie mam pojęcia, u mnie też bezzębnik mały. Ze szloła mało ciekawie i serio długo by pisac.

DIDI - ale masz zdolą córcę , mój jest leniuszkiem w tej kwestii.
Stary 2009-10-20, 13:44   #2703
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Znalazłam jeszcze Ewelajnę, reszty nie mogę zidentyfikować
Monika L to ja to ja szukaj, szukaj a i mnie znajdziesz

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:49   #2704
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, no niestety, wiadomo że się nie rozerwiesz, kupuj tą pracę bez skrupułów Wystarczy że będziesz musiała przerobić dwa semestry i przygotować się do obrony. A tak w ogóle, Ty teraz robisz licencjata czy magistra? To fakt, mnie pomaga TŻ, jest jaki jest ale zajmuje się Aleksem jak płacze. Sama padłabym chyba, dziś rano ryczałam nad nim i chwilami bałam się że w nerwach zrobię mu krzywdę

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:50   #2705
ursull
Zakorzenienie

Cześć kobity,ale napłodziłyście od wczoraj,no normalnie nie daję rady za wami nadążyć
Moja Ślicznota trochę lepiej,gorączka spadła,ale Calpol musiałam dać.Dużo śpi i katar ma,ale ja myślę,że ta gorączka to na zęby,bo gryzie co popoadnie,a z poprzednimi dwoma też tak było.Noc przespała z nami w łóżku,budzila się co dwie godziny i dużo piła.Biedactwo moje.Dziś wstałysmy o...10-tej,dżizas nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spałam Teraz Milusia znowu śpi.Nie wiem czy przy tym przeziębieniu mogę z nią na spacer wychodzić,jak myślicie?
Aha,to czerwone z psioszki jej zeszło po sudocremie,przynajmniej jedno z głowy

a teraz szybciutko:
Cytat:
Ania 4891 napisała:O! Z nieba mi spadasz kobieto Jak zrobilas np to zdjecie nr 1? Zawsze zastanawialam sie jak ludzie robia takie zdjecia na czarnym tle
a chodziło o pierwsze zdjęcie i jak je zrobilam.Używam photoshopa i tylko photoshopa,bo inne mi nie podchodzą.To zdjęcie pstryknelam małej jak w okno patrzyła,więc miała buźkę mocno oświetloną,potem pobawiłam się kontrastem i jasnoscią,następnie przerobiłam na czarno-białe i efekt już widziałyście.Uwierzcie to banalnie proste,jedyne co to zdjecie trzeba dobrze cyknąć.
[QUOTE]Marika2121 napisała:hehe musisz byc tu czestym gościem żeby nadążyc z zaległosciami bo to takie gaduły że hej. Mój synek budzi się raz w nocy na karmionko tzn. ok. 5 nad ranem ale spimy do 7-7:30 czasem sa i wyjatki że do 6 ale to tylko raz było . Podaj dane cinusiowej to dpisze Cię do naszej wypasionej listy . Mój nalezy do bezzębników . Zdjątka bardzo ładne, kolejna zdolniacha .
[/QUOTE]
dzięki wielkie za wsparcie,a o której wasze maluchy zasypiają,bo maoja okolo 21:00 dopiro i budzi się o 8:00 pomijając pobudki na karmienie.
Cytat:
ania4891
Dziewczyny zabieracie szkraby we Wszystkich Swietych na cmentarz? Bedzie sie kopcic wiec chyba nie powinnam
ja zabieram,bo mała bardzo lubi światełka i to moze jej sie spodobać,ale ide dopiero po zmroku,na szczęście cmentarz mam niedaleko
A co do uszka to może nic nie znaczyć,bo maluchy w tym okresie rozwoju odkrywają różne części ciała i dlatego często łapią się za uszko,ale lepiej dmuchać na zimne
boszenka69 w ktorej części UK przebywasz i jakimi liniami latasz,bo ja się w styczniu wybieram do kraju i trochę się boje
cinusowa sesja zdęciowa super,to moje dane jeśli byś chciał mnie wpisać na waszą super listę: Agnieszka 32lata urodziła 10.05.09 o 21:20 Milenkę SN w 40tygodniu,mała ważyła 3240,a wzrostu mi nie podali
Aguśkaa83 fajny ten fotelik
katrin1 gratuluję pierwszego ząbka,to jest przeżycie,ja to się z radochy poryczałam
iwciag zdjecia super,gratuluję.Mam pytanie co zrobiłas,że tak super wyglądasz?ja wciąż nie mogę dojść do figury przed ciążą jakies 5kg mi zostało i ani rusz
Cytat:
Vila1987 napisała: Hmmm, ale w krzesełku musi prosto siedzieć tak? Kurdę, DZIEWCZYNKI, UŻYWACIE KRZESEŁEK DO KARMIENIA? JAK TAK, TO WKLEJAĆ MI JAKIE.
Co do siedzenia w krzesełku do karmienia,tak dzidzia musi już dość sztywno i wyprostowana siedzieć,zamieszczam zdjęcia mojej Miluchy jako obrazujące sytuację.
Magducha sukienka do chrztu może być różowa,tylko szatka musi być biala,wiem,bo już to przerobiłam.Pochwalę się jeszcze zdjeciem Miluchy w stroju do chrztu,a co taka będę
Ewelain1987 i boszenka69 serdeczne gratulacje i dużo całuskow dla Weronisi i Blaneczki
no ta na tyle teraz,bo mala wzywa

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:52
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 13:58   #2706
gosikk_s
Zakorzenienie

Ursull, ależ Twoja córcia ładnie siedzi w krzesełku...My na razie nie kupujemy bo Aleks i tak nie usiedzi nie ma sensu żeby stało i czekało. Jak tak dalej pójdzie to chyba poczekamy do roku

Stary 2009-10-20, 13:58   #2707
iwciag
Wtajemniczenie

dziękuje dziewczynki kochane
ursula
ja mam jeszcze8kg po ciążyśliczna Twoja gwiazdeczka i jak pięknie siedzi!!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:05
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 13:58   #2708
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Ania halo halo co to za mina że ja gluten wcześniej daje?

nie wiem tylko ile ten 1-2 biszkopty mają w sobie glutenu ale myślę że z ilością nie przesadzam
i robię na zmianę jak dam kaszkę manną to nie daję biszkoptów - żeby zachować dzienną dawkę
No wlasnie. Nie wiadomo ile taki biszkopt ma glutenu w sobie O to mi chodzi

[QUOTE=ursull;14827909]
a chodziło o pierwsze zdjęcie i jak je zrobilam.Używam photoshopa i tylko photoshopa,bo inne mi nie podchodzą.To zdjęcie pstryknelam małej jak w okno patrzyła,więc miała buźkę mocno oświetloną,potem pobawiłam się kontrastem i jasnoscią,następnie przerobiłam na czarno-białe i efekt już widziałyście.Uwierzcie to banalnie proste,jedyne co to zdjecie trzeba dobrze cyknąć.
[/QUOTE]

Juz zrobilam to po swojemu
Wierze wierze Grafika rastrowa jest prosta. Dlatego ja wole wektorowa i animacyjna bo jest bardziej tworcza

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
ania - powodzenia w szukaniu pracki, ja chyba zaczne po nowym roku się za czyms rozglądac.
Troche sie boje jakie wymagania moglby ktos postawic

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:00
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:05   #2709
Mell_xx
Wtajemniczenie

Poiglot pisałas ze Bryanek lezac na brzuszku podnosi dupke. moj tygodnia tez...i to przeczołguje sie w ten sposob do przodu skubany...
smiesznie to wyglada...a nasapie sie przy tym...
przypomnialo mi sie ze dzis twoj rz ma wolne...wiec pewnie do nas nie zajrzysz

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Agulka - ja pojęcia nie mam jak bedzie moja sukienka wygladaa, bo jeszcze się na żadną nie zdecydowałam
Oja ja tez nie wiem jak sie ubrac a chrzest 27.12

Cytat:
Znalazłam jeszcze Ewelajnę, reszty nie mogę zidentyfikować
Ja jestem edyta.j ale nie wiem czy chcialabys mnie w znajomych...

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Ursull no taka masz sliczna corcie....!
Ja tez chce ja tez! Kurcze oby tak mozna bylo zaplanowac plec...to ja juz bralabym sie do roboty...zeby Aleksio mial siostrzyczke
Stary 2009-10-20, 14:09   #2710
gosikk_s
Zakorzenienie

Mell, Aleks też podnosi tyłek ale co z tego, skoro ręce rozkłada na boki albo do tyłu zamiast się podpierać. On chyba nigdy nie zacznie pełzać, w ogóle tego nie kuma

Stary 2009-10-20, 14:13   #2711
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Ja tez chce ja tez! Kurcze oby tak mozna bylo zaplanowac plec...to ja juz bralabym sie do roboty...zeby Aleksio mial siostrzyczke
no tak troszkę można, bo:
są sobie dwa rodzaje męskich popierdzielników i zapierdalajków czyt. plemników, męskie i żeńskie.
Męskie - mało myślą i nie dbają o juto, ale za to poginają z mega szybkością. Niestety wypalaja się dość szybko, egoistycznie dają na luż i umierają na śmierć.
Żeńskie - są rozważne, analizują sytuację, zaznajamiaja się z koleżankami, piką kawkę i ogólnie im się nie spieszy. Nie nękane nadmiernym zużyciem energii, żyją nieco dłużej, choć trudy istnienia dopadają i je i na kończu też kill ich.

tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować.
Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik dędzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 14:16   #2712
ursull
Zakorzenienie

Mell dziękować,a pomyśleć,że miał to być synek,a tu taka slicznota,ale charakterek to jak chłopak,a tak wogóle to ja chcę już następnego malucha i teraz chłopca
gossik Milucha wogóle tyłka nie podnosi,no raz moze jej sie zdażyło,potrafi obrócić się wokół własnej osi o 360stopni,ale do raczkowania i pełzania sie nie garnie.Taka leniwa jakaś

Stary 2009-10-20, 14:19   #2713
Ewelain1987
Zadomowienie

moja niunia wlasnie wstala i zastanawiam sie czy isc z nia na spaccer.u nas pogoda kiepska pochmurno chlodno no i jest mzawka.

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:19   #2714
esti1984
Wtajemniczenie

Ania ejjj no ale 1-2 na pewno nie zaszkodzą, tym bardziej po 2 tyg podawania kaszki no i w ogóle dużo mam podaje - lekarka na ostatnim szczepieniu sama zaproponowała tylko nie spytałam ile mogę dać więc daję nie więcej niż dwa
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:29   #2715
gosikk_s
Zakorzenienie

Aljaka, w teorii to wszystko ładnie pięknie tyle że ja w miesiącu w którym zaszłam w ciążę wyglądało że mam cykl bezowulacyjny Robiłam testy, mierzyłam tempkę i nic mi nie pasowało Wcześniej wyłapywałam prawidłowości a wtedy nic...i właśnie wtedy zaszłam To jak tu jeszcze wstrzelić się z płcią...

Ursull, to co dopierro powiedzieć o Aleksie on to leń do kwadratu

Stary 2009-10-20, 14:33   #2716
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Gosikk, Poiglot, Carolajna, Aguśka, Marika wysłałam wam zaproszenia na N.K.
No właśnie a mi

Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:34   #2717
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Ania ejjj no ale 1-2 na pewno nie zaszkodzą, tym bardziej po 2 tyg podawania kaszki no i w ogóle dużo mam podaje - lekarka na ostatnim szczepieniu sama zaproponowała tylko nie spytałam ile mogę dać więc daję nie więcej niż dwa
Esti ja tez daje biszkopty od jakiegos czasu ladnie je rozne rzeczy z glutenem i nic mu nie jest. Jasko po trochu roznych rzeczy z glutenem probowal.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-20, 14:34   #2718
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aljaka, w teorii to wszystko ładnie pięknie tyle że ja w miesiącu w którym zaszłam w ciążę wyglądało że mam cykl bezowulacyjny Robiłam testy, mierzyłam tempkę i nic mi nie pasowało Wcześniej wyłapywałam prawidłowości a wtedy nic...i właśnie wtedy zaszłam To jak tu jeszcze wstrzelić się z płcią...

Ursull, to co dopierro powiedzieć o Aleksie on to leń do kwadratu
dlatego pisałam ze troszkę można
to się tyczy tych kobiet które potrafią określić że "idzie" im owulacja, u mnie też na nic by się to zdało. Ala zrobiła sie 27sierpnia a 3 powinnam dostać okres (robiliśmy remont, padaliśmy ze zmęczenia i pamiętam ze wtedy jakoś taki naszedł zwyżek formy ) wiec mam jakąś mega późną owulację, a Piotrek właśnie jak my go zrobiliśmy...A Ala była na wakacjach z dziadkami, to tu już dnia nie określę.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:40   #2719
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
ja zabieram,bo mała bardzo lubi światełka i to moze jej sie spodobać,ale ide dopiero po zmroku,na szczęście cmentarz mam niedaleko
A co do uszka to może nic nie znaczyć,bo maluchy w tym okresie rozwoju odkrywają różne części ciała i dlatego często łapią się za uszko,ale lepiej dmuchać na zimne
Ja na cmentarz mam chyba 3 minuty drogi Ale nie biore chyba Julki. Te znicze beda sie kopcic i smierdziec

Esti
- a z mlekiem tego biszkopta moznaby dac?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować.
Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik dędzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku.
Sprawdza sie Zarowno u mnie jak i u mojej kolezanki sie sprawdzilo

Wylaczam sie, ide odpoczac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 14:40   #2720
superzabula
Zadomowienie

My mamy takie krzesełko
http://www.drewex.com/asortyment_3-1...TOS_sosna.html
tylko jeszcze nie rozkladalismy, dostalismy od znajomych na pepkowe. Kurka a moze by sprobowac...Jasiek ladnie sztywno siedzi, mialby radoche

Tak kabinujecie z tymi zdjeciami, az nabralam ochoty, chyba zaopatrze sie w jakis program i poprobuje.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-20, 14:42   #2721
Ewelain1987
Zadomowienie

wrzucam zdj z niunia..wlasnie sie do mnie tak slodko przytula ze na serduszku o wiele lepiej

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:43   #2722
superzabula
Zadomowienie

Aniu ja dalam raz malemu z melkeim to by zzarl wszystkie tak mu smakowaly Ja kupuje biszkopty w cukierni, swiezutkie, mieciutkie jak puch, sama zjadam polowe

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-20, 14:43   #2723
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Esti[/B] - a z mlekiem tego biszkopta moznaby dac?
no pewnie
wiesz jak ja robię?
biorę biszkopta to miseczki i zalewam ciut woda i on tą wodę wsiąka (spokojnie może być mleko, herbatka, soczek) i "rozdziabuję" łyżeczką i podaję Nikoli łyżeczką - ona trzęsie się za tym

wiem że bobovita robi herbatniki tylko że one są chyba od 9 miesiąca ale nie jestem pewna - że dziecko może chrupać a można włożyć do butelki z mlekiem - potrząsnąć i herbatnik się rozpuszcza
no ale to nie biszkopty
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:49   #2724
Illbana
Raczkowanie

Cześć,

100 LAT i oczywiście BUZIAKÓW 100 dla BLANCI i WERONISI!!!

Byliśmy wczoraj i dzisiaj na krótkim spacerku. Hubert chyba to polubił Teraz, kiedy się ochłodziło... No cóż, lepiej późno niż wcale. Ledwo go wciskam do gondoli i chyba będziemy się musieli jednak przesiąść do spacerówki.
Czytam Was tutaj cały czas, ale też gimpuję. Dziewczyny, po coście o tym Gimpie gadały - strasznie mnie to wciągnęło. Oczywiście, ja nie mam takiego talentu jak Ania czy Caro, ale też się nauczę

Znowu mnie Aguśka natchnęła (jeżu, to chyba moja muza wizażowa). Do kogo Guzik jest podobny? (ten długowłosy to mój monsz jak miał roczek, a ta ślicznotka to ja oczywiście)

Marika - , to muszę mojego mensza koniecznie wyciągnąć do Plazy. A cenowo... bardzo w 5 10 15 kosmicznie?Jeżu, ja to zaś powtórzę - normalnie masz motorek w Tu spacer 3-godzinny, tu na obiad jakieś pyszności... Ty się przyznaj, że masz klona A zapomniałam wcześniej napisać - fajny prezencik dostałaś od męża

Aniu - to zdjęcie z jabłkiem - cudo.

Boszenko - dobrze, że już jesteś Proszę, przekaż Blanusi całusy od Huberta Widziałam zdjęcie Blaneczki na nk w tej różowej czapusi - wygląda prześlicznie

Agusia - świetny ten fotelik

Iwciag - piękna z Ciebie kobieta, wiesz? Zielony to zdecydowanie Twój kolor

Gosik - współczuję rewolucji ząbkowych U nas jakby się to trochę uspokoiło, ale to pewnie cisza przed burzą.

Katrin - gratuluję zębolka!!! My się za dobrze nie znamy, ale zawsze się możemy poznać - poszukam Cię na nk, bo ja dobry śledź jestem

Iwcia dens- - dla Szymka, żeby mu się wyniki szybko poprawiły. I dla Ciebie, żebyś za dużo nie myślała, bo Szymek i tak Ciebie będzie kochał najbardziej na świecie.

Poiglot - cieszę się, że u Was wszystko w porządku A co do fryzurki, to mnie się też wydaje, że ładniej byłoby Ci w ciut jaśniejszym kolorku (Carolajna to fachowo opisała), a i cięcie też możesz sobie zrobić jakieś odważne, bo śliczna jesteś i we wszystkim Ci będzie ładnie.

Mell - oj, to życzę cierpliwości przy pakowaniu i jutro - spokojnej podróży Ale zaglądaj tutaj do nas, bo inaczej... no sama wiesz, w życiu tego nie nadrobisz

Carolajna - za teksty o rafaello!

Superzabula - uważaj na Gimpa - to uzależnia

Madziu
- fajnie, że jesteś Trzymam kciuki za salę weselną, no i za Twoją suknię - oby coś Cię natchnęło A w różowej sukieneczce Nisia będzie wyglądać bosko

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:52
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:56   #2725
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Mell - no jestem, jestem kochana
nigdzie nie zaginęłam, tylko się strasznie zakręcona i roztrzepana zrobiłam przez te wszystkie przygotowania do slubu, że na nic mi nie starcza czasu
Miłych przygotowań do wyjazdu życzę wcale nie takie nieszczęsne, bo jedziesz tu do nas - do Polski nieszczęsne pakowanie to będzie jak będziesz wracała...

Marika - kobiecino, ja Cie podziwiam za te spacerki i za te gotowanie i w ogóle, ty masz chy ba jakiś motorek w tyłku albo jestes z innej planety
Nie zaniedbuję was wcale a wcale, bo cały czas o was myślę i pamiętam tylko czasem czasu brak

Ursull
- witaj, bo się chyba ni poznałysmy zracji mojej nieobecności Ale masz piękna córunię, jak ślicznie sama siedzi

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Illbanko
Ale super, że Hubcio polubił spacerki teraz, kiedy się ochłodziło, Nisia jak tylko poczuje, że jest na dworku, to zasypia Taka opcja niezmiernie mi sie podoba tylko czemu tak nie mogło byc latem, kiedy spacerki były przyjemniejsze i dla mamusi
A synek według mnie podobny do tej ślicznoty na zdjęciu, czyli małej Illbanki
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:02   #2726
gosikk_s
Zakorzenienie

Aljaka, no fakt, mam koleżanki które bolą jajniki w trakcie owulacji, one mogłyby spokojnie się wstrzelić. Ja nigdy nie miałam objawów a przez ostatni okres cykle mi szalały. Myślałam że zaszłam 26 sierpnia i tak powinnam mieć owulację ale chyba jednak nie, bo Aleks urodził się 10 dni przed terminem a wody były już zielone. Więc wygląda na to że owulacja była wcześniej.

Illbana, według mnie synio podobny jest do Ciebie

Stary 2009-10-20, 15:04   #2727
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ja dzisiaj takie szybkie czytania, bo Nina taka maruda, że ahhh. Męczą mojego biedzioszka te dziąsełka więc muszę pomagać jej to dzielnie znosić. Teraz wyruszamy na spacerek. Wieczorkiem Was baboszki nadrobię dokładniej, bo przed momentem tylko wychwyciłam praę wiadomości po łebkach..

Ursull oczywiście że dopiszę Cię do listy ale zrobię to wieczorkiem

Kathi a ja mam cię na NK ?????
Stary 2009-10-20, 15:04   #2728
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana dziękuje choć ja czerń lubię(wyszczupla
a synuń podobny do tatusia, tylko nie bij
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:10   #2729
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Magduchahahaha napisała witaj, bo się chyba ni poznałysmy zracji mojej nieobecności Ale masz piękna córunię, jak ślicznie sama siedzi
Ja też cieplutko witam,nowa jestem,ale mam nadzieję na przyjęcie z otwartymi ramionkami,narazie nie mogę narzekać
Ja też z tego jej siedzenia dumna jestem
Cytat:
Illbana napisała: Znowu mnie Aguśka natchnęła (jeżu, to chyba moja muza wizażowa). Do kogo Guzik jest podobny? (ten długowłosy to mój monsz jak miał roczek, a ta ślicznotka to ja oczywiście)
Superowe te zdjęcia,mi się wydaje,że mały podobny do ... rodziców,a powaznie to chyba do tatusia
Ja też chcę waszej opini,zamieszczam zdjęcia moje i mojego TŻta.Ja to ta piłeczka z piłka,roczek miałam,a ten w rajtuzkach to mój man,ok 10mc.Kogo ślicznota bardziej przypomina?Powiedzcie please

a a propos biszkoptów,to trochę na nie nie za wcześnie?
ewelain1987,superowe te zdjęci,sliczną masz niunię,te oczeta zabijają
Nie wychodzę z mała na spacer dzisiaj,na zewnątrz zimno,deszcz i wicher,chyba lepiej w domu zostać,szczególnie przy jej przeziębieniu
No i pytanko mam,jaką dietę stosujecie,aby zrzucić zbędne kilogramy po ciąży? Ja w trakcie przytylam 20kg i nadal wyglądam jak ciężarówa,brzuchol nie chce mi spaść,a cyce wiszą do ziemi (karmię modyfikowanym).Jak to u was wygląda?

Stary 2009-10-20, 15:12   #2730
ursull
Zakorzenienie

Ups,zapomniałam zdjęć dodać
Czekam na opinię do kogo mała jest podobna?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości