|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
może do obydwojga po trochu...
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raczej d kogoś ze zdjecia nr 2 Illbana do ciebie
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna24 ten ktoś na zdjęciu nr2 ( z piłką) to ja,o tą osobę ci chodziło?
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak na serio to ciężko ocenić patrząc na te zdjęcia
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu kochana... jak Wy to robicie, ze tak pedzicie ??? Od rana Was podczytuje, ale nie moge dogonic i ledwo wpadlam napisac cokolwiek bo znowu o mnie zapomnicie
Czy macie moze jakies pomoce domowe, czy tez jestescie az tak cudownie zorganizowane ? Dla mnie ogarniecie marudzacego Olusia, wiecznego balaganu w domu, gotowania i innych takich "przyjemnosci" + wizazu graniczy z cudem
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Mell ale moze kiedys spelni sie Twoje marzenie?
Ja tez planuje druga corcie i da sie zaplanowac ale musisz znac swoj cykl, coreczki sie plodzi przed jajeczkowaniem, pozniej trzeba zachowac wstrzemiezliwosc marika no w sumie teraz nie masz wyjscia i musisz chyba z ta praca tak zrobic i mysle ze wiele osob tak zrobi, bo przeciez malusio czasu jest... Co do fotelika, to chyba nie znajdziesz jakos bardzo lezacych, takich jak te od 0 kg.. Ewelain piekne zdjecia ![]() Ilbana to tak jak moj Filip, teraz bardzo grzecznie jezdzi w woziorku kiedy jest tak chlodno, ale dobrze ze wogole chce jezdzic ![]() Mowisz ze jestem Twoja inspiracja az sie zarumienilam.. Jaka sliczna bylas dziewczynka i moim zdaniem Hubercik oczka ma mieszane, chociaz chyba Twoje w wiekosci, w sumie to macie podobne oczka z tztem, nosek tzta, usta i brodke chyba Twoja i policzki chyba Twoje![]() gosik mnie bola jajniki w trakcie jajeczkowania i dzieki temu ze przyobserwowalam to, jest nasz Filipek z nami prcz tego obserwowalam sluz no i mega chcice wtedy mialam a przewaznie w trakcie jajeczkowania mam straszna ochotke na tztaale kiedy ja nie mam chcicy... ursull Twoja corcia chyba oczka ma tzta, usta chyba tez, nosek tzta
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-20 o 17:07 |
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
No i zas mam kolejne strony do czytania, wy chyba jednak nie macie dzieci, skoro macie tyle czasu
. Smyk właśnie mi zasnął po długich mękach, jego zasypianie mnie już dobija. Nie wiem co się dzieje, bo jest śpiący, trze oczka, ziewa to go kłade a ten w płacz, daje smoka dalej ryk, oczy zamyka a po chwili rozpaczliwy placz i skomlenie, i czasem to trwa ładne 20-30 minutek, a na spacerku bez smoka odlatuje i to nie wiadomo kiedy. Cosik sie porobiło temu mojemu dziecku, a ja nie mam pojęcia co .esti - hehe no przyznaj się esti ż Niki już z Julcia plasie mleczko i reszte smakołyków wcinają ![]() . Możesz mi na priv. napisac.Mell - to i ja cie witam hehe gosikk_s - .ursull - no mój smyk zasypia zazwyczaj 19-19:30 i budzi sie nad ranek koło 4-5 na karmionko i spimy do max 8 chociaż zazwyczaj po 7. Milenka jest słodziutka, taki cukierasek. Ja jestem wizazowym wieprzkiem, wyglądam strasznie, mój brzuch jest najgorszy ania - najgorsze jest to w naszym kraju że nowicjuszom nikt szansy nie chce dawac, chcieliby zaraz po szkole z wieloletnim doświadczeniem, nie jest to realne ale taka jest nasz świetna polska Ewelain - ładniutkie fotki, a jakie zainteresowanie zabaweczkami .Illbanka - łooooo rany to ty jeszcze popylasz w gondolce? . Aleee ja spacerki lubię, ale jesli mam sie brac za sprzatanie to czakam na swój dzień (kiedy mi się zachce i wtedy popierniczam z tym koksem .madzia - spacerki to zazwyczaj w ramach nudów i wyrzutów sumienia żeby maluch nie siedział w domu. Jak upatrzysz jakas kieckę slubna to wklejaj natychmiast fotkę .Aguśka - najgorsze jest to że nie znam nikogo kto mógłby mi ja napisac .P O M O C Y !!!!! ![]() Kto napisze mi pracę licencjacką z ZARZĄDZANIA? temat chce SYSTEMY MOTYWACYJNE PRACOWNIKÓW ale to jeszcze nie jest ostateczny, można cosik pozmieniac, a może znacie kogoś z kim można by powspółpracowac. |
|
|
|
#2739 | |||||||
|
Rozeznanie
|
witam dziewuszki
my dzis bylismy w przychodni i Pani pediatra powiedziala ze jest lekka anemia ale to normalna rzecz jest bo w tym okr wyczerpuja sie zapasy zelaza jeszcze z ciazy przepisala witaminy i zalecila kontrole za mesiacdziekuje Wam bardzo za slowa otuchy dzis rano wstalam bez humoru i tak jest na razie caly dzien jeszcze ta pogoda taka wiec wylewna nie bede i odpisze na to co zdolalam zapamietacCytat:
fajna corcia a ten dzieciecy wstyd taki naturalny na pewno wyglada wtedy uroczo Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie gimpuje wystarczy ze mnie wizaz wciagnal wiec juz nawet nigdzie wiecej nie zagadamCytat:
Cytat:
![]() a fotelik super ja jeszcze sie nie rozgladalam bo nam na razie jeszcze starcza Cytat:
u nas z zasypianiem ostatnio podobnie dzis byly 4 drzemki ppo 30min kazda ![]() ja sie dzis troche wzielam za chalupke bo cosik mi zarasta ![]() Magduhaha witaj po dlugiej nieobecnosci jak tam zabelki Twojej corci dokuczaja jeszcze?? Mell przyjemnej podrozy i szybkiego pakowania - ja tez tego bardzo nie lubie a rzpakowywac sie po powrocie przepraszam zapomnialam co i komu jeszcze tu mialam skrobnac jakos wena mnie opuscila wiec pewnie poczytam Was dzis tylko
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
marika ja niest nie znam nikogo
![]() co do usypiania maluszka, Filip ostatnio coraz dluzej zasypia, lezy, trze oczka, marudzi, wiec daje mu smoka, a on go sobie wyciaga co chwile i w placz. No wiec skrupulatnie mu go wkladam i tak w kolko az wkoncu sie zmeczy ta zabawa ze smokiem i pojeczy pojeczy i usypia... ale mam na niego metoda, przytulam go na lozku mocno do siebie, "blokuje" raczki, zebynie mogl dosiegnac smoka, przytulam do pieluszki jego ulubionej i jecze z nim i szybciutko zasypia
|
#2741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko już na szczęście spokojne, kima sobie grzecznie, ja zrobiłam sałatkę i czekam na TŻcika mego.
Któraś rzuciła hasło CIASTO, chyba Carolajna i mam teraz takiego smaka...ahhh chyba wyślę TŻa do jakieś cukierni, bo na mieszkaniu nie mam żadnego sprzętu do pieczenia Carolajna pochwal się jakie ciasto wyczarowałaś? Cytat:
![]() Nie, my nie z UK tylko z Irlandii Ale ślicznie Twoja córcia siedzi w tym krzesełku. Jesteś z niego zadowolona? Jeśli tak, to podaj mi proszę nazwę, model, bo my też chcemy małej jakieś fajne kupić, a wiadomo, że na wyspach towar ten sam, nie to co w Polsce.A na moje oko, to mała jest podobno do dzidzi z piłeczką, chociaż naprawdę ciężki wybór ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że podobny do mamusi Tutaj nie mam żadnych wątpliwości ![]() Oj tak wszystkie zachwalacie tego Gimpsa (czy jak to tam), że aż muszę sama spróbować, tylko ostatnio coś u mnie krucho z wolnym czasem ![]() Cinusiowa mnie na pewno nie masz, ale zaraz Cie namierzę
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z menszem bys mnie zapoznala ![]() moj jest cudowny ale zbyt malo spontaniczny, nie to co ja
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
agusia
wiesz za co
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na poczatku przepraszam ze sie nie udzielam ale ta rocznica sie ciagnie
pozatym moj "kochany" tesc ma tydzien wolnego wiec tak rzucam sie z kata w kat bo juz mam dosc go!oczywiscie de bil jeden dal nam wczoraj pieniadze na prezent i pewnie mysli ze bede dla niego milutka i kochana... a niech sie ............. moze dla niego pieniadze to wszystko ale nie dla mnie... tz wzial pieniadze a ja tylko mu powiedzialam ze nie potrzebujemy pieniedzy ale dziekujemy za zyczenia widzialam jakie cudne zdjecia tworzycie i az sciaglam gimpa... ale nie mam pojecia co jak robic... moze przekopie sie przez wasze posty i cos poczytam o tym... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() WSZYSTKIEGO NAJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW !!!! ![]()
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzesełko rewelka w mothercare kupiłam,oto link: http://www.mothercare.com/Chicco-Hap...62041&mcb=core |
|
|
|
|
#2748 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego pana przy choince ![]() Cytat:
![]() Nie traktuj mnie na rowni z Caro bo przyjdzie z ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moze chociaz z biszkoptami Julka polubi mleko ![]() Cytat:
![]() A mysle, ze popyt na takich ludzi jest bo to tania sila robocza. Ja nie znam sie na zarzadzaniu
|
|||||
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
one wiedza, ze mamusie musza miec czas na wizaz![]() boszenko ja nie mam ciasta, ale za to wcinam deser lodowy wlasnej roboty mniam mniam Jasiek patrzy na mnie jakby mial ochote mnie pozrec, ale wiem ze mu o lody chodzi hihihhimarika ja Ci nie pomoge z ta praca bo sama swoje dwie pisalam z trudnoscia, NIECIERPIE pisac prac Na szczescie u nas nie ma problemu z usypianiem, buch do lozka i spi (odpikac)
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Patrze na Was
|
|
|
|
#2752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę zaciągnąć TŻa do MotherCare ![]() Cytat:
Dzięki Wam dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Marika ja jestem na zarządzaniu, ale dopiero zaczynam, więc nie pomogę Jestem w tym wszystkim zielona ![]() Mam Cię ![]() Aniu śliczna z Ciebie kobieta.
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje, ale Ty nie masz podziwiac tylko sie bac mojego przenikliwego spojrzenia
![]() I po co ta Carolajna mnie tego Gimpa nauczyla
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
ja oczywiscie przeczytalam ze musisz tzta zaciagnac do lozka
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- byl dzis u mnie tesciu, ogolnie fajny czlowiek jak kiedys wam wspominalam, fajnie bawi sie z Filipem, spiewa mu itp... ale nie rozumie jak go prosze, zeby nie nosil Filipka, ja mowie raz, drugi, trzeci: "tato poloz go do maty, bujaczka, czy poloz sie z nim nawet na lozku pobaw sie tak z nim, pogadaj, pospiewaj, poczytaj.." Filip fajnie potrafi sie bawic nie bedac na rekach, ale juz nie mam sily powtarzac ciagle i kiedys chyba zabiore mu malego. Mowie teraz mojemu tztowi zeby on zwrocil uwage tacie delikatnie, bo mnie nie slucha. A moj tz, ze musze w takim razie zapraszac jego tate czesciej do domu bo on chce potulic Filipa, bo tak sie za nim stesknil... ![]() Kurde ale jego tato jest czesto u nas bo blisko mieszka, czasem raz w tygodniu a czasem i czesciej a ja nie potrzebuje jeszszcze czestszych wizyt, do tego za 2 tyg przyjezdza tesciowa i znow ja bede musiala znosic ![]() Ja pierdziele gdybym nie musiala zostawiac dziecka pod ich opieka za przeproszeniem w d*** bym miala wszystko i powiedziala co mysle ale innym tonem i bez dyskusji! ![]()
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 współczuję ty teściem,jakaż ja szczęśliwa jestem,że moi są 2000km ode mnie,zresztą moja mama też,więc nie ma mi kto małej rozpieszczać i się wtrącać
ania4891 nie będę polemizowała co lepsze Corell,gimp czy photoshop,bo to kwestia gustu i tak szczerze na każdym z nich fajne rzeczy można zrobić,największą sztuką jest zrobienie dobrego zdjęcia. Bardzo ładna z ciebie dziewczyna i ta przenikliwość w oczach A jaki masz naturalny kolor oczu? a tak na marginesie,to podobne fryzurki mamy ![]() Załączam kilka moich przeróbek zrobionych pod photoshopem,a co będę się chwalić,nie wolno mi?
|
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
aguska głodnemu chleb na myśli
moja tesciowa tez nie rozumie gdy apeluje o nie noszenie dziecka! boszenka a czy my się mamy na NK? Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-20 o 19:49 |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzzzenkaaa
![]() Rany boskie.... pokłony kobieto Ja sobie Ciebie zupełnie inaczej wyobrażałam... (wstyd się przyznać) jako grubszą babeczkę, a tu... ![]() Więc już nie wchodzę ani na Twój profil ani na poiglot, bo w kompleksy mnie wpędzacie ![]() ...o ja pierdziu nooo...
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
ursull fajne fotk robisz! Ladna kobitka z Ciebie!!
Zescie oszalaly z tymi fotkami, kurka nie wpadlabym ze mozna tak fajnie porobic
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
ursul fajne zdjatka
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
No to dziecię uspane, mieszkanko ogarniete po kąpieli i zabawach i poczytam co u was
iwcia dens - widzisz kochana, najwazniejsze że to nic poważniejszego, no ie Simon waży . Aguśka - czyli podobnie wygląda wasze zasypianie do naszego ania - do piatku muszę się zdecydowac co mam dalej robic boszenka - a te mieszkanko macie 2 pokojowe tak? i chcecie mieszkac z kumplem? Tż nie będzie zazdrosny? ursull - super focie, ta [ierwsza do pozazdroszczenia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

może do obydwojga po trochu...

Czy macie moze jakies pomoce domowe, czy tez jestescie az tak cudownie zorganizowane ? Dla mnie ogarniecie marudzacego Olusia, wiecznego balaganu w domu, gotowania i innych takich "przyjemnosci" + wizazu graniczy z cudem 

. Smyk właśnie mi zasnął po długich mękach, jego zasypianie mnie już dobija. Nie wiem co się dzieje, bo jest śpiący, trze oczka, ziewa to go kłade a ten w płacz, daje smoka dalej ryk, oczy zamyka a po chwili rozpaczliwy placz i skomlenie, i czasem to trwa ładne 20-30 minutek, a na spacerku bez smoka odlatuje i to nie wiadomo kiedy. Cosik sie porobiło temu mojemu dziecku, a ja nie mam pojęcia co
. Aleee ja spacerki lubię, ale jesli mam sie brac za sprzatanie to czakam na swój dzień (kiedy mi się zachce i wtedy popierniczam z tym koksem
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
- strasznie mnie to wciągnęło. Oczywiście, ja nie mam takiego talentu jak Ania czy Caro, ale też się nauczę

?????

)
.Jak to u was wygląda?