Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 16:27   #2731
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ups,zapomniałam zdjęć dodać
Czekam na opinię do kogo mała jest podobna?
Hmm, nie potrafię określić może do obydwojga po trochu...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:27   #2732
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na serio to chyba do nikogo z tych zdjęć
a raczej d kogoś ze zdjecia nr 2

Illbana do ciebie
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:30   #2733
ursull
Zakorzenienie

Carolajna24 ten ktoś na zdjęciu nr2 ( z piłką) to ja,o tą osobę ci chodziło?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:39   #2734
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Carolajna24 ten ktoś na zdjęciu nr2 ( z piłką) to ja,o tą osobę ci chodziło?

ale tak na serio to ciężko ocenić patrząc na te zdjęcia
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:45   #2735
Eve1603
Zakorzenienie

Boziu kochana... jak Wy to robicie, ze tak pedzicie ??? Od rana Was podczytuje, ale nie moge dogonic i ledwo wpadlam napisac cokolwiek bo znowu o mnie zapomnicie Czy macie moze jakies pomoce domowe, czy tez jestescie az tak cudownie zorganizowane ? Dla mnie ogarniecie marudzacego Olusia, wiecznego balaganu w domu, gotowania i innych takich "przyjemnosci" + wizazu graniczy z cudem A Wy tu ciagle skrobiecie.... No nic, tak sobie wpadlam na moment, moze wieczorem uda mi sie nawiazac do tematu

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:58   #2736
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
oj chyba do Cienie jednak...
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:03   #2737
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mell ale moze kiedys spelni sie Twoje marzenie?
Ja tez planuje druga corcie i da sie zaplanowac ale musisz znac swoj cykl, coreczki sie plodzi przed jajeczkowaniem, pozniej trzeba zachowac wstrzemiezliwosc

marika no w sumie teraz nie masz wyjscia i musisz chyba z ta praca tak zrobic i mysle ze wiele osob tak zrobi, bo przeciez malusio czasu jest...
Co do fotelika, to chyba nie znajdziesz jakos bardzo lezacych, takich jak te od 0 kg..

Ewelain piekne zdjecia

Ilbana to tak jak moj Filip, teraz bardzo grzecznie jezdzi w woziorku kiedy jest tak chlodno, ale dobrze ze wogole chce jezdzic
Mowisz ze jestem Twoja inspiracja az sie zarumienilam..
Jaka sliczna bylas dziewczynka i moim zdaniem Hubercik oczka ma mieszane, chociaz chyba Twoje w wiekosci, w sumie to macie podobne oczka z tztem, nosek tzta, usta i brodke chyba Twoja i policzki chyba Twoje

gosik mnie bola jajniki w trakcie jajeczkowania i dzieki temu ze przyobserwowalam to, jest nasz Filipek z nami prcz tego obserwowalam sluz no i mega chcice wtedy mialam a przewaznie w trakcie jajeczkowania mam straszna ochotke na tzta
ale kiedy ja nie mam chcicy...

ursull Twoja corcia chyba oczka ma tzta, usta chyba tez, nosek tzta
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-20 o 17:07
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:23   #2738
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

No i zas mam kolejne strony do czytania, wy chyba jednak nie macie dzieci, skoro macie tyle czasu . Smyk właśnie mi zasnął po długich mękach, jego zasypianie mnie już dobija. Nie wiem co się dzieje, bo jest śpiący, trze oczka, ziewa to go kłade a ten w płacz, daje smoka dalej ryk, oczy zamyka a po chwili rozpaczliwy placz i skomlenie, i czasem to trwa ładne 20-30 minutek, a na spacerku bez smoka odlatuje i to nie wiadomo kiedy. Cosik sie porobiło temu mojemu dziecku, a ja nie mam pojęcia co .

esti - hehe no przyznaj się esti ż Niki już z Julcia plasie mleczko i reszte smakołyków wcinają . To ja poprosze wiecej info na temat tych kosci, chce takie , jak to załatwiłas z Carolajnie, ja tez chce takie względy . Możesz mi na priv. napisac.

Mell - to i ja cie witam hehe

gosikk_s - będzie dobrze, mów sobie tak jak ja że z tego wyrośnie i iedyś będa nam za to dziekowac że tak się dla tych naszych łobuzów poświęcałyśmy, to będzie najlepsza nagroda. a nerwy czasem biorą chyba każdego, ja wtedy zaciskam zeby i czekam az nastanie 19 i syn pójdzie spac .

ursull - no mój smyk zasypia zazwyczaj 19-19:30 i budzi sie nad ranek koło 4-5 na karmionko i spimy do max 8 chociaż zazwyczaj po 7. Milenka jest słodziutka, taki cukierasek. Ja jestem wizazowym wieprzkiem, wyglądam strasznie, mój brzuch jest najgorszy . Ja mysle że do ciebie .

ania - najgorsze jest to w naszym kraju że nowicjuszom nikt szansy nie chce dawac, chcieliby zaraz po szkole z wieloletnim doświadczeniem, nie jest to realne ale taka jest nasz świetna polska . Ale wierzę że swoimi pomyslami powalisz nie jednego pracodawcę.

Ewelain - ładniutkie fotki, a jakie zainteresowanie zabaweczkami .

Illbanka - łooooo rany to ty jeszcze popylasz w gondolce? . Aleee ja spacerki lubię, ale jesli mam sie brac za sprzatanie to czakam na swój dzień (kiedy mi się zachce i wtedy popierniczam z tym koksem ), a 5-10-15 sa przystęne ceny wydaje mi się że taniej niż w smyku, cocodrillo, H&M . Hmmm... a ja nie potrafie okreslic do kogo jest Hubi podobny, ale dobra niech będzie że do ciebie .

madzia - spacerki to zazwyczaj w ramach nudów i wyrzutów sumienia żeby maluch nie siedział w domu. Jak upatrzysz jakas kieckę slubna to wklejaj natychmiast fotkę .

Aguśka - najgorsze jest to że nie znam nikogo kto mógłby mi ja napisac , no a z fotelikiem jest jak mowisz, więc kredki .

P O M O C Y !!!!!

Kto napisze mi pracę licencjacką z ZARZĄDZANIA? temat chce SYSTEMY MOTYWACYJNE PRACOWNIKÓW ale to jeszcze nie jest ostateczny, można cosik pozmieniac, a może znacie kogoś z kim można by powspółpracowac.

Stary 2009-10-20, 18:10   #2739
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

witam dziewuszki qurcze tyle zescie naskrobaly ze nie moglam postow znalezc tych co wczesniej czytalam nie wiem ile one stron temu byly my dzis bylismy w przychodni i Pani pediatra powiedziala ze jest lekka anemia ale to normalna rzecz jest bo w tym okr wyczerpuja sie zapasy zelaza jeszcze z ciazy przepisala witaminy i zalecila kontrole za mesiac. przy okazji zwazylam sobie synka- wazy 7610 sporo choc myslalam ze wiecej przytyje a i tak chudziak z niego

dziekuje Wam bardzo za slowa otuchy
dzis rano wstalam bez humoru i tak jest na razie caly dzien jeszcze ta pogoda taka wiec wylewna nie bede i odpisze na to co zdolalam zapamietac
Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
witam

A pytałyście się czy moja niunia sama siada czy ja ja sadzam wiec ja, ja sadzam i wtedy ona sobie sama siedzi umie utrzymać równowagę i się przy tym bawi sięga po zabawki itd... ale jak leży sobie np.na poduszeczce tak troszkę wyżej to tez potrafi się podnieść i sama usiąść A czy wasze dzieciaczki tez są takie wstydliwe bo moja mała okropnie się wstydzi jak ktoś przyjdzie i coś do niej mówi to nie wie gdzie ma się schować i wtedy jak np... siedzi to zaraz się odwraca w moja stronę i wyciąga roczki żeby ja wziasc
ona jest taka KOCHANA
dziekuje za wlaczenie mnie do grona swoich znajomych
fajna corcia a ten dzieciecy wstyd taki naturalny na pewno wyglada wtedy uroczo

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Gosikk, Poiglot, Carolajna, Aguśka, Marika wysłałam wam zaproszenia na N.K.
a mi nie no nic wybaczam i sama Cie zwabie http://nasza-klasa.pl/profile/2240811

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
no tak troszkę można, bo:
są sobie dwa rodzaje męskich popierdzielników i zapierdalajków czyt. plemników, męskie i żeńskie.
Męskie - mało myślą i nie dbają o juto, ale za to poginają z mega szybkością. Niestety wypalaja się dość szybko, egoistycznie dają na luż i umierają na śmierć.
Żeńskie - są rozważne, analizują sytuację, zaznajamiaja się z koleżankami, piką kawkę i ogólnie im się nie spieszy. Nie nękane nadmiernym zużyciem energii, żyją nieco dłużej, choć trudy istnienia dopadają i je i na kończu też kill ich.

tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować.
Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik dędzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku.
chyba sobie to na lodowke przykleje i wezme przyklad jak bede chciala drugie dzicie robic-corke ma sie rozumiec

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Cześć,

[LEFT]Byliśmy wczoraj i dzisiaj na krótkim spacerku. Hubert chyba to polubił Teraz, kiedy się ochłodziło... No cóż, lepiej późno niż wcale. Ledwo go wciskam do gondoli i chyba będziemy się musieli jednak przesiąść do spacerówki.
Czytam Was tutaj cały czas, ale też gimpuję. Dziewczyny, po coście o tym Gimpie gadały - strasznie mnie to wciągnęło. Oczywiście, ja nie mam takiego talentu jak Ania czy Caro, ale też się nauczę
fajnie ze Guziczek polubil spacerkowanie a jak dla mnie to wypisz wymaluj mamusia

ja nie gimpuje wystarczy ze mnie wizaz wciagnal wiec juz nawet nigdzie wiecej nie zagadam

Cytat:
jak dla mnie to do mamusi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mell ale moze kiedys spelni sie Twoje marzenie?
Ja tez planuje druga corcie i da sie zaplanowac ale musisz znac swoj cykl, coreczki sie plodzi przed jajeczkowaniem, pozniej trzeba zachowac wstrzemiezliwosc

oprcz tego obserwowalam sluz no i mega chcice wtedy mialam a przewaznie w trakcie jajeczkowania mam straszna ochotke na tzta
ale kiedy ja nie mam chcicy...
tys ma idolka a wlasciwie bylabys idolka mojego malza ale mu nie mowie o Twoim istnieniu

a fotelik super ja jeszcze sie nie rozgladalam bo nam na razie jeszcze starcza

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
No i zas mam kolejne strony do czytania, wy chyba jednak nie macie dzieci, skoro macie tyle czasu . Smyk właśnie mi zasnął po długich mękach, jego zasypianie mnie już dobija. Nie wiem co się dzieje, bo jest śpiący, trze oczka, ziewa to go kłade a ten w płacz, daje smoka dalej ryk, oczy zamyka a po chwili rozpaczliwy placz i skomlenie, i czasem to trwa ładne 20-30 minutek, a na spacerku bez smoka odlatuje i to nie wiadomo kiedy. Cosik sie porobiło temu mojemu dziecku, a ja nie mam pojęcia co .

P O M O C Y !!!!!

Kto napisze mi pracę licencjacką z ZARZĄDZANIA? temat chce SYSTEMY MOTYWACYJNE PRACOWNIKÓW ale to jeszcze nie jest ostateczny, można cosik pozmieniac, a może znacie kogoś z kim można by powspółpracowac.
ja od ppoczatku zauwazylam ze Mariczka to z innej planety - no taki motorek miec to tylko pozazdroscic

u nas z zasypianiem ostatnio podobnie dzis byly 4 drzemki ppo 30min kazda

ja sie dzis troche wzielam za chalupke bo cosik mi zarasta nawet poprasowalam jedna kupke prania

Magduhaha witaj po dlugiej nieobecnosci jak tam zabelki Twojej corci dokuczaja jeszcze??

Mell przyjemnej podrozy i szybkiego pakowania - ja tez tego bardzo nie lubie a rzpakowywac sie po powrocie

przepraszam zapomnialam co i komu jeszcze tu mialam skrobnac jakos wena mnie opuscila wiec pewnie poczytam Was dzis tylko
Stary 2009-10-20, 18:10   #2740
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika ja niest nie znam nikogo
co do usypiania maluszka, Filip ostatnio coraz dluzej zasypia, lezy, trze oczka, marudzi, wiec daje mu smoka, a on go sobie wyciaga co chwile i w placz. No wiec skrupulatnie mu go wkladam i tak w kolko az wkoncu sie zmeczy ta zabawa ze smokiem i pojeczy pojeczy i usypia...
ale mam na niego metoda, przytulam go na lozku mocno do siebie, "blokuje" raczki, zebynie mogl dosiegnac smoka, przytulam do pieluszki jego ulubionej i jecze z nim i szybciutko zasypia
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 18:20   #2741
boszenka69
Zakorzenienie

Moje dziecko już na szczęście spokojne, kima sobie grzecznie, ja zrobiłam sałatkę i czekam na TŻcika mego.
Któraś rzuciła hasło CIASTO, chyba Carolajna i mam teraz takiego smaka...ahhh chyba wyślę TŻa do jakieś cukierni, bo na mieszkaniu nie mam żadnego sprzętu do pieczenia

Carolajna pochwal się jakie ciasto wyczarowałaś?
Cytat:
boszenka69 w ktorej części UK przebywasz i jakimi liniami latasz,bo ja się w styczniu wybieram do kraju i trochę się boje

Ewelain1987 i boszenka69 serdeczne gratulacje i dużo całuskow dla Weronisi i Blaneczki
no ta na tyle teraz,bo mala wzywa
dziękujemy
Nie, my nie z UK tylko z Irlandii Ale ślicznie Twoja córcia siedzi w tym krzesełku. Jesteś z niego zadowolona? Jeśli tak, to podaj mi proszę nazwę, model, bo my też chcemy małej jakieś fajne kupić, a wiadomo, że na wyspach towar ten sam, nie to co w Polsce.
A na moje oko, to mała jest podobno do dzidzi z piłeczką, chociaż naprawdę ciężki wybór

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
no tak troszkę można, bo:
są sobie dwa rodzaje męskich popierdzielników i zapierdalajków czyt. plemników, męskie i żeńskie.
Męskie - mało myślą i nie dbają o juto, ale za to poginają z mega szybkością. Niestety wypalaja się dość szybko, egoistycznie dają na luż i umierają na śmierć.
Żeńskie - są rozważne, analizują sytuację, zaznajamiaja się z koleżankami, piką kawkę i ogólnie im się nie spieszy. Nie nękane nadmiernym zużyciem energii, żyją nieco dłużej, choć trudy istnienia dopadają i je i na kończu też kill ich.

tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować.
Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik dędzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku.
hehe dobre muszę to sobie gdzieś zapisać na przyszłość

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
wrzucam zdj z niunia..wlasnie sie do mnie tak slodko przytula ze na serduszku o wiele lepiej
ślicznotka widziałam kilka na nk

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
no pewnie
wiesz jak ja robię?
biorę biszkopta to miseczki i zalewam ciut woda i on tą wodę wsiąka (spokojnie może być mleko, herbatka, soczek) i "rozdziabuję" łyżeczką i podaję Nikoli łyżeczką - ona trzęsie się za tym

wiem że bobovita robi herbatniki tylko że one są chyba od 9 miesiąca ale nie jestem pewna - że dziecko może chrupać a można włożyć do butelki z mlekiem - potrząsnąć i herbatnik się rozpuszcza
no ale to nie biszkopty
Esti dzięki za dokładną instrukcję, przyda mi się

Cytat:
Cześć,

100 LAT i oczywiście BUZIAKÓW 100 dla BLANCI i WERONISI!!!

Boszenko - dobrze, że już jesteś Proszę, przekaż Blanusi całusy od Huberta Widziałam zdjęcie Blaneczki na nk w tej różowej czapusi - wygląda prześlicznie

Dziękujemy, ucałuj Hubercika od Blanusi
Oczywiście, że podobny do mamusi Tutaj nie mam żadnych wątpliwości
Oj tak wszystkie zachwalacie tego Gimpsa (czy jak to tam), że aż muszę sama spróbować, tylko ostatnio coś u mnie krucho z wolnym czasem

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Kathi a ja mam cię na NK ?????
Cinusiowa mnie na pewno nie masz, ale zaraz Cie namierzę
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:21   #2742
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
witam dziewuszki qurcze tyle zescie naskrobaly ze nie moglam postow znalezc tych co wczesniej czytalam nie wiem ile one stron temu byly my dzis bylismy w przychodni i Pani pediatra powiedziala ze jest lekka anemia ale to normalna rzecz jest bo w tym okr wyczerpuja sie zapasy zelaza jeszcze z ciazy przepisala witaminy i zalecila kontrole za mesiac. przy okazji zwazylam sobie synka- wazy 7610 sporo choc myslalam ze wiecej przytyje a i tak chudziak z niego

tys ma idolka a wlasciwie bylabys idolka mojego malza ale mu nie mowie o Twoim istnieniu

a fotelik super ja jeszcze sie nie rozgladalam bo nam na razie jeszcze starcza
to dobrze ze wszystko w porzadku z maluszkiem
a z menszem bys mnie zapoznala
moj jest cudowny ale zbyt malo spontaniczny, nie to co ja
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 18:30   #2743
iwciag
Wtajemniczenie

agusia wiesz za co
Stary 2009-10-20, 18:32   #2744
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
agusia wiesz za co
nie wiem ale dziekuje
zartuje chyba wiem
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 18:32   #2745
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie wiem ale dziekuje
zartuje chyba wiem
dobrze wiesz
Stary 2009-10-20, 18:33   #2746
pakusia86
Zakorzenienie

Na poczatku przepraszam ze sie nie udzielam ale ta rocznica sie ciagnie pozatym moj "kochany" tesc ma tydzien wolnego wiec tak rzucam sie z kata w kat bo juz mam dosc go!

oczywiscie de bil jeden dal nam wczoraj pieniadze na prezent i pewnie mysli ze bede dla niego milutka i kochana... a niech sie ............. moze dla niego pieniadze to wszystko ale nie dla mnie... tz wzial pieniadze a ja tylko mu powiedzialam ze nie potrzebujemy pieniedzy ale dziekujemy za zyczenia

widzialam jakie cudne zdjecia tworzycie i az sciaglam gimpa... ale nie mam pojecia co jak robic... moze przekopie sie przez wasze posty i cos poczytam o tym...

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
wrzucam zdj z niunia..wlasnie sie do mnie tak slodko przytula ze na serduszku o wiele lepiej
piekne!!

Cytat:
Znowu mnie Aguśka natchnęła (jeżu, to chyba moja muza wizażowa). Do kogo Guzik jest podobny? (ten długowłosy to mój monsz jak miał roczek, a ta ślicznotka to ja oczywiście)
wydaje mi sie ze do ciebie

Cytat:
oj, trudno powiedziec... troszke ma z ciebie a troszke z tz

WSZYSTKIEGO NAJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW !!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:34   #2747
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
boszenka69 napisała:
dziękujemy
Nie, my nie z UK tylko z Irlandii Ale ślicznie Twoja córcia siedzi w tym krzesełku. Jesteś z niego zadowolona? Jeśli tak, to podaj mi proszę nazwę, model, bo my też chcemy małej jakieś fajne kupić, a wiadomo, że na wyspach towar ten sam, nie to co w Polsce.
A na moje oko, to mała jest podobno do dzidzi z piłeczką, chociaż naprawdę ciężki wybór
dzidzia z piłeczką to ja
krzesełko rewelka w mothercare kupiłam,oto link:
http://www.mothercare.com/Chicco-Hap...62041&mcb=core

Stary 2009-10-20, 18:39   #2748
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
No i pytanko mam,jaką dietę stosujecie,aby zrzucić zbędne kilogramy po ciąży? Ja w trakcie przytylam 20kg i nadal wyglądam jak ciężarówa,brzuchol nie chce mi spaść,a cyce wiszą do ziemi (karmię modyfikowanym).Jak to u was wygląda?
Ja przytylam 23 ale zrzucilam 26 - bez diety

Do tego pana przy choince

Cytat:
Byliśmy wczoraj i dzisiaj na krótkim spacerku. Hubert chyba to polubił Teraz, kiedy się ochłodziło... No cóż, lepiej późno niż wcale. Ledwo go wciskam do gondoli i chyba będziemy się musieli jednak przesiąść do spacerówki.
Czytam Was tutaj cały czas, ale też gimpuję. Dziewczyny, po coście o tym Gimpie gadały - strasznie mnie to wciągnęło. Oczywiście, ja nie mam takiego talentu jak Ania czy Caro, ale też się nauczę

Aniu - to zdjęcie z jabłkiem - cudo.
My tez ciagle w gondoli, czekam az Julka zacznie siedziec

Nie traktuj mnie na rowni z Caro bo przyjdzie z

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
no pewnie
wiesz jak ja robię?
biorę biszkopta to miseczki i zalewam ciut woda i on tą wodę wsiąka (spokojnie może być mleko, herbatka, soczek) i "rozdziabuję" łyżeczką i podaję Nikoli łyżeczką - ona trzęsie się za tym

wiem że bobovita robi herbatniki tylko że one są chyba od 9 miesiąca ale nie jestem pewna - że dziecko może chrupać a można włożyć do butelki z mlekiem - potrząsnąć i herbatnik się rozpuszcza
no ale to nie biszkopty
Musze tak sprobowac. Ale duzo dac mleczka? Ja bym dala sporo bo Julka juz w ogole nie chce pic mleczka Probuje jakos ja oszukac zeby pila

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Aniu ja dalam raz malemu z melkeim to by zzarl wszystkie tak mu smakowaly Ja kupuje biszkopty w cukierni, swiezutkie, mieciutkie jak puch, sama zjadam polowe
Musze sprobowac, moze to dla nas ratunek Moze chociaz z biszkoptami Julka polubi mleko

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
ania - najgorsze jest to w naszym kraju że nowicjuszom nikt szansy nie chce dawac, chcieliby zaraz po szkole z wieloletnim doświadczeniem, nie jest to realne ale taka jest nasz świetna polska . Ale wierzę że swoimi pomyslami powalisz nie jednego pracodawcę.

P O M O C Y !!!!!

najbardziej boje sie tego, ze podejme sie czegos i nagle dojde do wniosku, ze nie potrafie tego zrobic. I co wtedy? Powiem, ze nie umiem?
A mysle, ze popyt na takich ludzi jest bo to tania sila robocza.

Ja nie znam sie na zarzadzaniu Co najwyzej na fizyce
Stary 2009-10-20, 18:39   #2749
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Boziu kochana... jak Wy to robicie, ze tak pedzicie ??? Od rana Was podczytuje, ale nie moge dogonic i ledwo wpadlam napisac cokolwiek bo znowu o mnie zapomnicie Czy macie moze jakies pomoce domowe, czy tez jestescie az tak cudownie zorganizowane ? Dla mnie ogarniecie marudzacego Olusia, wiecznego balaganu w domu, gotowania i innych takich "przyjemnosci" + wizazu graniczy z cudem A Wy tu ciagle skrobiecie.... No nic, tak sobie wpadlam na moment, moze wieczorem uda mi sie nawiazac do tematu
My mamy ustawione dzieci one wiedza, ze mamusie musza miec czas na wizaz

boszenko ja nie mam ciasta, ale za to wcinam deser lodowy wlasnej roboty mniam mniam Jasiek patrzy na mnie jakby mial ochote mnie pozrec, ale wiem ze mu o lody chodzi hihihhi

marika ja Ci nie pomoge z ta praca bo sama swoje dwie pisalam z trudnoscia, NIECIERPIE pisac prac

Na szczescie u nas nie ma problemu z usypianiem, buch do lozka i spi (odpikac) Nie mozna go tylo za dlugo przeciagac bo wtedy jest tak zmeczony, ze strasznie marudzi i nie chce zasnac

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:42   #2750
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość

Cinusiowa mnie na pewno nie masz, ale zaraz Cie namierzę
i ...???

Stary 2009-10-20, 18:44   #2751
ania4891
Zadomowienie

Patrze na Was
Stary 2009-10-20, 18:52   #2752
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Na poczatku przepraszam ze sie nie udzielam ale ta rocznica sie ciagnie pozatym moj "kochany" tesc ma tydzien wolnego wiec tak rzucam sie z kata w kat bo juz mam dosc go!

oczywiscie de bil jeden dal nam wczoraj pieniadze na prezent i pewnie mysli ze bede dla niego milutka i kochana... a niech sie ............. moze dla niego pieniadze to wszystko ale nie dla mnie... tz wzial pieniadze a ja tylko mu powiedzialam ze nie potrzebujemy pieniedzy ale dziekujemy za zyczenia
Pakusiu współczuję Ci strasznie tego mieszkania z teściem... Już lepiej chyba mieszkać z kimś obcym niż rodziną, przynajmniej u mnie się to sprawdza. My już jesteśmy na nowym M, wynajmujemy je z kumplem i jak na razie nie mogę narzekać. Sprawdź sobie na dafcie dzielnicę Dublina- Clongriffin (to D13). My tu właśnie wynajmujemy i gorąco polecam. W naszym bloku większość mieszkań stoi pusta, wszystko nowe budownictwo, bezpieczna okolica, za jedynkę liczą sobie 750-800, dwójka 900e.
Cytat:
dzidzia z piłeczką to ja
krzesełko rewelka w mothercare kupiłam,oto link:
http://www.mothercare.com/Chicco-Hap...62041&mcb=core
Dzięki Muszę zaciągnąć TŻa do MotherCare
Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
boszenko ja nie mam ciasta, ale za to wcinam deser lodowy wlasnej roboty mniam mniam Jasiek patrzy na mnie jakby mial ochote mnie pozrec, ale wiem ze mu o lody chodzi hihihhi
No to pięknię, muszę teraz napisać do TŻa, żeby oprócz ciasta wziął jeszcze lody hehe no to mam piękną dietę Dzięki Wam dziewczyny

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Marika ja jestem na zarządzaniu, ale dopiero zaczynam, więc nie pomogę Jestem w tym wszystkim zielona
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
i ...???

Mam Cię Wysłane

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Patrze na Was
Aniu śliczna z Ciebie kobieta.
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:55   #2753
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Aniu śliczna z Ciebie kobieta.
Dziekuje, ale Ty nie masz podziwiac tylko sie bac mojego przenikliwego spojrzenia

I po co ta Carolajna mnie tego Gimpa nauczyla
Stary 2009-10-20, 19:18   #2754
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Muszę zaciągnąć TŻa do MotherCare .
ja oczywiscie przeczytalam ze musisz tzta zaciagnac do lozka

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

byl dzis u mnie tesciu, ogolnie fajny czlowiek jak kiedys wam wspominalam, fajnie bawi sie z Filipem, spiewa mu itp...
ale nie rozumie jak go prosze, zeby nie nosil Filipka, ja mowie raz, drugi, trzeci: "tato poloz go do maty, bujaczka, czy poloz sie z nim nawet na lozku pobaw sie tak z nim, pogadaj, pospiewaj, poczytaj.." Filip fajnie potrafi sie bawic nie bedac na rekach, ale juz nie mam sily powtarzac ciagle i kiedys chyba zabiore mu malego.
Mowie teraz mojemu tztowi zeby on zwrocil uwage tacie delikatnie, bo mnie nie slucha.
A moj tz, ze musze w takim razie zapraszac jego tate czesciej do domu bo on chce potulic Filipa, bo tak sie za nim stesknil...
Kurde ale jego tato jest czesto u nas bo blisko mieszka, czasem raz w tygodniu a czasem i czesciej a ja nie potrzebuje jeszszcze czestszych wizyt, do tego za 2 tyg przyjezdza tesciowa i znow ja bede musiala znosic
Ja pierdziele gdybym nie musiala zostawiac dziecka pod ich opieka za przeproszeniem w d*** bym miala wszystko i powiedziala co mysle ale innym tonem i bez dyskusji!
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 19:41   #2755
ursull
Zakorzenienie

Aguśkaa83 współczuję ty teściem,jakaż ja szczęśliwa jestem,że moi są 2000km ode mnie,zresztą moja mama też,więc nie ma mi kto małej rozpieszczać i się wtrącać Jak byli u nas w odwiedzinach to też Ślicznotę non stop na rączki i potem miałam trochę problemów z "naprawieniem" popsutego dzieciątka
ania4891 nie będę polemizowała co lepsze Corell,gimp czy photoshop,bo to kwestia gustu i tak szczerze na każdym z nich fajne rzeczy można zrobić,największą sztuką jest zrobienie dobrego zdjęcia.
Bardzo ładna z ciebie dziewczyna i ta przenikliwość w oczach
A jaki masz naturalny kolor oczu? a tak na marginesie,to podobne fryzurki mamy
Załączam kilka moich przeróbek zrobionych pod photoshopem,a co będę się chwalić,nie wolno mi?

Stary 2009-10-20, 19:47   #2756
iwciag
Wtajemniczenie

aguska głodnemu chleb na myśli
moja tesciowa tez nie rozumie gdy apeluje o nie noszenie dziecka!

boszenka a czy my się mamy na NK?

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-20 o 19:49
Stary 2009-10-20, 19:47   #2757
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Mam Cię Wysłane
Boszzzzenkaaa
Rany boskie.... pokłony kobieto
Ja sobie Ciebie zupełnie inaczej wyobrażałam... (wstyd się przyznać) jako grubszą babeczkę, a tu...
Więc już nie wchodzę ani na Twój profil ani na poiglot, bo w kompleksy mnie wpędzacie
...o ja pierdziu nooo...
Stary 2009-10-20, 19:52   #2758
superzabula
Zadomowienie

ursull fajne fotk robisz! Ladna kobitka z Ciebie!!

Zescie oszalaly z tymi fotkami, kurka nie wpadlabym ze mozna tak fajnie porobic

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 19:56   #2759
Aguśkaa83
Zakorzenienie

ursul fajne zdjatka
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 19:57   #2760
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

No to dziecię uspane, mieszkanko ogarniete po kąpieli i zabawach i poczytam co u was .

iwcia dens - widzisz kochana, najwazniejsze że to nic poważniejszego, no ie Simon waży .

Aguśka - czyli podobnie wygląda wasze zasypianie do naszego , a przeciez nie będę go brała za każdym razem na polko żeby spokojnie zasnął. Aguśka ty brutalu , ciesz sie że Fifi nie załapał tego noszenia na rączkach i nie domaga sie go, tak jest z dziadkami moi teściowie tez tego nie kumają i tez tłuke Tż że ma im nagadac ale zapomnijjjjj jak grochem o ścianę nic do nich nie dociera.

ania - do piatku muszę się zdecydowac co mam dalej robic z ta szkoła. Hehe no widzimy Cię .

boszenka - a te mieszkanko macie 2 pokojowe tak? i chcecie mieszkac z kumplem? Tż nie będzie zazdrosny?

ursull - super focie, ta [ierwsza do pozazdroszczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości