Scent Bar X - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 20:03   #4441
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita
Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Efekty po mikrodermabrazji są najlepsze po 4-5 zabiegach. .
Wiem, dlatego zapisałam się na 7 zabiegów. Jeszcze 4 przede mną.

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
A po jakim czasie widać jakieś efekty? Bo ja się mogę katować, ale niecierpliwa jestem, więc jak po miesiącu nic nie będzie, to oleję pewnie
A próbowałyście ćwiczeń z serii "8 minut"? Są to- jak sama nazwa wskazuje- krótkie, ośmiominutowe filmiki z zestawami ćwiczeń na: pośladki, brzuch, ramiona nogi oraz rozciągających. Robiłam kiedyś dość regularnie brzuch i efekty były bardzo dobre, zwłaszcza, że ćwiczenia są nieskomplikowane i mało męczące.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
ja na zimę mam juz zapachy ustalone; [...]
Ja w zasadzie też mam ustalone- będę pachniała tym, co latem

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Dostałam sms-a z Sephory i zastanawiam się w coś nie zaopatrzyć. Myślę o tuszu do rzęs, tylko nie wiem czy jest sens kupować wysokopółkowy, skoro w tej grupie mam również sprawdzone, świetne tusze z półki średniej:brzyda l:
Ja uważam, że nie warto wydawać kasy na droższe, jak się ma już sprawdzone tańsze kolorówkowce. Testowałam różne rzeczy i w sumie zawsze wracałam do kosmetyków już wypróbowanych (zostałam tylko wierna szminkom Diora, ale kupuję na allegro testery w cenie Max Factora ).

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Fahrenheit to moja największa trauma zapachowa u facetów tak jak słonik u kobiet
To mój pierwszy męski zapach, który pokochałam (mając 16 lat) i kocham do dziś. TŻ czasem używa dla mnie, bo sam nie przepada

Idę oglądać Dextera.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:04   #4442
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
A to on złoty jest? Dobrze wiedzieć.

Pamiętam, że były też inne rozświetlacze z Sephory - obudowanie puderniczki było przeźroczyste. I tam były 3 kolory: złoty, różowy i taki białawobeżowy właśnie.

no były! właśnie o taki białobeżowy mi chodzi, ale ja go w sklepie tak na żywo nigdy nie widziałam nie wiem, czy u nas ten kolor był w ogóle dostępny.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Myślałem ostatnio o Tobie, czy aby dają Wam żyć na tej warszawskiej lingwistyce I podziwiam samoorganizację (u mnie to zawsze "wszystko na ostatnią chwilę" - nie polecam ).
No nie bardzo dają.
Staram się to wszystko jakoś na bieżąco ogarniać, ale najgorsze jest to, że te wszystkie prace domowe, które codziennie pochłaniają mi całe wieczory są z przedmiotów z serii DKK (doskonalenie kompetencji komunikacyjnych), które są po prostu na zaliczenie. Oprócz nich mam bardziej teoretyczne wykłady np. z fonetyki i fonologii, psychologii, wstępu do językoznawstwa, z których (i tylko z nich) będą w pierwszej sesji egzaminy. Na takich wykładach jak wiadomo się zamula, a nawet jak próbuje się skupić, to i tak nic się nie rozumie. Więc wypadałoby po każdym takim wykładzie przynajmniej skrypt przeczytać, żeby mieć na bieżąco jakiekolwiek pojęcie, o co chodzi, bo jak nagle przyjdzie do egzaminu, to nie ogarnę na raz 15 czy 20 wykładów x 3 przedmioty. Ale niestety na naukę z tego na bieżąco nie mam już czasu. A może da się wszystkiego nauczyć dopiero przed egzaminem, a ja panikuję?

Najgorsze jest to, że jestem tu od trzech tygodni, a nigdzie nie byłam, nic nie widziałam, prawie nikogo nie poznałam. Nawet na piwo ze znajomymi z liceum nie mam kiedy wyskoczyć. A miasto jak mi się nie podobało, tak mi się nie podoba.

Z pozytywnych stron dzisiejszego dnia: dostałam 5+ z cotygodniowej wejścióweczki z niemieckiej gramatyki praktycznej. Zawsze coś.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:04   #4443
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Masz na myśli klasycznego Fahrenheita, co?

.
32 kiedyś wąchałam,ale nie pamiętam go dokładnie.A klasyk mnie po prostu poddusza i działa nic na to nie poradzę

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:07   #4444
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Melk - będę prawdopodbnie w poniedziałek w galerii to mogę sprawdzić

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:08   #4445
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
. Ale niestety na naukę z tego na bieżąco nie mam już czasu. A może da się wszystkiego nauczyć dopiero przed egzaminem, a ja panikuję?

da się- a Ty panikujesz
i juz w tej chwili mogę sie założyć ze średnią z pierwszego semestru będziesz mieć powyżej 4 (albo i 5)
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 20:10   #4446
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

A próbowałyście ćwiczeń z serii "8 minut"? Są to- jak sama nazwa wskazuje- krótkie, ośmiominutowe filmiki z zestawami ćwiczeń na: pośladki, brzuch, ramiona nogi oraz rozciągających. Robiłam kiedyś dość regularnie brzuch i efekty były bardzo dobre, zwłaszcza, że ćwiczenia są nieskomplikowane i mało męczące.

Ja uważam, że nie warto wydawać kasy na droższe, jak się ma już sprawdzone tańsze kolorówkowce. Testowałam różne rzeczy i w sumie zawsze wracałam do kosmetyków już wypróbowanych (zostałam tylko wierna szminkom Diora, ale kupuję na allegro testery w cenie Max Factora ).

Tą 8 min abs już chciałam wcześniej poćwiczyć,ale strasznie to skomplikowane muszę włączyć to głośno np na You Tubie i może wtedy się nie pomylę.

A sample też kupuję na Allegro,niska cena a na dosyć długo wystarczy.Cienie Clinique wystarczyły mi np na parę miesięcy.a kosztowały niecałe 15 zł.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:04   #4447
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie jeszcze krem łagodzący rumień Sorayi. Róźne opinie o tej firmie chodzą, ale ten krem u mnie działa. A od tygodnia moje naczynka znwou szaleją - po przyjściu z dworu mam dwa, wielkie gorące "placuszki" na policzkach Naczytałam się ostatnio o trądziku różowatym i się trochę wsytraszyłam, że za parę lat może być źle.
To unikaj słońca.
Stary 2009-10-20, 21:13   #4448
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
To unikaj słońca.
W tym roku w końcu zaczęłam stosować wysokie filtry Trochę za późno, ale może lepiej późno niż wcale. Opalać się nie opalam.

Frank Zappa

Stary 2009-10-20, 21:39   #4449
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Czerwona herbatka jest PYCHA! Ja to pijam czysta taka parzona z "ptasich gniazd".
ona pachnie i smakuje jakby faktycznie była zrobiona z ptasich gniazd Ale i tak lubię

Cytat:
ja na zimę mam juz zapachy ustalone;

Tentations Paloma Picasso
Deep Red Hugo Boss
Tentations mi się kończy, Deep Red na mnie nie pachniał, więc poleciał w świat
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

kurczaki- ja zapachy mam ustalone na ciemnośc i smieżycę- to będa OI
OI też mi się kończy

Cytat:
Też mam kategorię "do wnętrz". Np. do pubu idealne są Black Cashmere
A te mi się skończyły

Doszłam do wniosku,że nie mam czym pachnieć I kasy na razie też nie mam
Chyba zrobię przegląd inwentarza, to czego nie używam poleci w świat przez all, i kupię coś zimowego

Cytat:
a klasycznego Fahrenheita uzywasz? kurcze to ponoć zapach legenda a ja nie mam pojęcia nawet w jakim kierunku to pachnie....
W moim otoczeniu mój szef używa tej legendy. I wystarczy.

Zrobiłam kilka nowych par kolczyków, jutro się pochwalę Jak zwykle w założeniu miały być proste, a wyszło jak wyszło

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-10-20 o 21:41
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:44   #4450
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
W moim otoczeniu mój szef używa tej legendy. I wystarczy.
Fahrenheit jest okropny - typowy zapach dla starego faceta...

mam pytanie , kupiłam jakiś czas temu miniaturkę Poisona esprit de parfum bez atomizerka, zapach był cudny ale od jakichś 2 tyg zaczyna śmierdzieć chwilę po aplikacji. Mógł się zwyczajnie zepsuć? Tak szybko?

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:44   #4451
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ja tam twierdzę, że jeśli coś jest wypróbowane i świetne a do tego w dobrej cenie to po co szukać czegoś innego Jakoś ostatnio odeszła mi ochoty na kupowanie tony kolorówki i pielęgnacji. Nie to co kiedyś, gdy kusiły mnie diorowe cuda i inne błyskotki Czy to oznaka starzenia

Winterko, narobiłaś mi ochoty na Jose i teraz kombinuję jak koń pod górę aby zdobyć próbkę
chyba agaa13 - chce sie pozbyć wymienić odlewką J'ose tzn na pewno chce ma to w podpisie

to nie jest oznaka starzenia się absolutnie - u mnie to oznaka oszczedzania ale tez i rozczarowania jakoscia wyższej półki i chyba oznaka nasycenia się

boską kolorówkę to ja użyje może kilka razy w roku a tak na co dzień to co sprawdzone - mam to samo szukam tuszu do rzęs rzadkich juz kupiłam chyba dwudziesty-któryś maybelline turbo boost i kurcze co idę po coś nowego to go zgarniam ale kusi mnie Deborah tylko bo nie znam a cena taka że jeszcze spróbuję

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-10-20 o 21:57
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 21:46   #4452
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Tentations mi się kończy, Deep Red na mnie nie pachniał, więc poleciał w świat
Cytat:
OI też mi się kończy
Cytat:
A te mi się skończyły

Mój zestaw na zimię - przede wszystkim OI i Samsara. Jakby dołączyły do nich flakony Amour Le Parfum i Trouble to bym się wcale nie pogniewała

Frank Zappa

Stary 2009-10-20, 22:01   #4453
rachell111
Zakorzenienie

Jezu jezu jezu jaka ta Cinema jest kochana, chyba kupię pełnowymiarówkę, a jak fajnie "siedzi" po prysznicu, pozostaje na skórze delikatny aromat leciutkiej wanilii yyyyyymmm

dziewczyny dziękuję za miłe słowa na temat imienia ale no niestety przez 20 kilka lat nie było tak miło odbierane, to zleksza przewalone nazywać sie inaczej, a w szczególności dla mnie, osoby która nie lubi zycia na świeczniku. No ale to rodzice nadają imiona nie są w stanie przewidzieć "przyszłosci".

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

Mój zestaw na zimię - przede wszystkim OI i Samsara. Jakby dołączyły do nich flakony Amour Le Parfum i Trouble to bym się wcale nie pogniewała
dziś niuchałąm Samsarę - i powiem ci ze wymiata. Pozytywnie, ostro charakternie, jeszcze nie dla mnie ale myśle że kiedys do niej dojrzeje emocjonalnie - jest takim wymiataczem, wchodzisz i wiadomo kto jest twarda sztuka. tak ją odebrałąm dziś, żaden przytulak, żaden misiaczek ale test był papierkowy, moze się na skórze "przytula"

Jest taka niszowa i retro ( pozytyw) - ale to chyba oczywiste ze względu na datę produkcji więc nic odkrywczego nie stwierdziłam

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-10-20 o 22:03
Stary 2009-10-20, 22:07   #4454
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Kiedyś, gdy czułam Samsarę żołądek podchodził mi do gardła

Frank Zappa

Stary 2009-10-20, 22:47   #4455
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Fahrenheit jest okropny - typowy zapach dla starego faceta...

mam pytanie , kupiłam jakiś czas temu miniaturkę Poisona esprit de parfum bez atomizerka, zapach był cudny ale od jakichś 2 tyg zaczyna śmierdzieć chwilę po aplikacji. Mógł się zwyczajnie zepsuć? Tak szybko?

kurcze...ja tez sie zastanawiam nad miniaturką Poison edp
dziwne...nawet myziane po skórze próbki tak szybko sie nie psują

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

jezu...Amour Le parfum rozchodzi mi sie po domu...jak Addict...płaszcz mankietu zapachnił mi dzisiaj mój świezutki nadgarstek-normalnie jakbym była po testach - przebrałam bluzkę i ta załapała amoura od nadgarstka- massakra
Stary 2009-10-20, 22:53   #4456
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze...ja tez sie zastanawiam nad miniaturką Poison edp
dziwne...nawet myziane po skórze próbki tak szybko sie nie psują

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

jezu...Amour Le parfum rozchodzi mi sie po domu...jak Addict...płaszcz mankietu zapachnił mi dzisiaj mój świezutki nadgarstek-normalnie jakbym była po testach - przebrałam bluzkę i ta załapała amoura od nadgarstka- massakra
epidemia wirusa Addicta - zmutowana, nie ma się z czego śmiać mnie zachorował szlafrok, pościel i wszystko czego się dotknęłam po addikcie - łącznei z psem i kotem brrrrr - z czego na kocie trzymał się najdłużej ( jedyne czego nei dało się wyprać)
Stary 2009-10-20, 23:04   #4457
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
epidemia wirusa Addicta - zmutowana, nie ma się z czego śmiać mnie zachorował szlafrok, pościel i wszystko czego się dotknęłam po addikcie - łącznei z psem i kotem brrrrr - z czego na kocie trzymał się najdłużej ( jedyne czego nei dało się wyprać)
moja krótka przygoda z Addictem nauczyła mnie ze jak sie go raz wpuści do domu to nie ma gdzie uciekkać- ja w końcu perfumowałam tylko szalik, zeby nie miec zapachu na sobie i nie roznosic-ale i tak sie to rozłaziło- po szafach nawet, nie wiem jakim sposobem
Stary 2009-10-20, 23:36   #4458
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zapraszam do drugiej Ciastkarni Link w podpisie

Frank Zappa

Stary 2009-10-20, 23:42   #4459
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
madzik jesteś szalona!
Stary 2009-10-20, 23:52   #4460
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
madzik jesteś szalona!
Tyle fajnych, niszowych babek - trzeba je zebrać w jednym miejscu

Frank Zappa

Stary 2009-10-21, 00:20   #4461
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
nuxe nirvanesque
Działa?

Cytat:
Fahrenheit to moja największa trauma zapachowa u facetów tak jak słonik u kobiet
Popieram

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Zaraz pogrzebię w necie, bo 8 minut brzmi wspaniale

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 00:22   #4462
gryx82
BAN stały

Cytat:
ale tam nie ma kardamonu....
Nie wszystko, czego "nie ma", nie ma...

Cytat:
a klasycznego Fahrenheita uzywasz? kurcze to ponoć zapach legenda a ja nie mam pojęcia nawet w jakim kierunku to pachnie....
Zużyłem trzydziestkę jakieś 6 lat temu, zapach faktycznie legenda, jednak obrzydziły mi go wszechobecne podróbki typu "Fahren Night" i podobne A zapachu nie podejmuję się nawet opisywać - jest on jedyny w swoim rodzaju

Cytat:
z męskich korci mnie tez Blv Notte- bo taki tani moze bym małzowi sprawiła ale sie boje w ciemno
Jak się w ciemno boisz, to może światło zapal? A tak na poważnie - służę próbaskiem, gdybyś zechciała

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
No nie bardzo dają
Obiboki wstrętne!

Cytat:
Z pozytywnych stron dzisiejszego dnia: dostałam 5+ z cotygodniowej wejścióweczki z niemieckiej gramatyki praktycznej. Zawsze coś.
Przecież nie ma takich ocen na studiach

Nie martw się na zapas, nie rozmyślaj "co będzie później" - widzę, że świetnie dasz sobie radę

Cytat:
32 kiedyś wąchałam,ale nie pamiętam go dokładnie
Jest o taki --->

Cytat:
A klasyk mnie po prostu poddusza i działa nic na to nie poradzę
Klasyk to baaardzo kontrowersyjny zapach (jednak większość moich znajomych go uwielbia)

Cytat:
"Jeeesteeeś szaaalooona, mówię ciii..."

W załączniku propozycja drugiej babki (i nie słyszę żadnego "ale")

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2009-10-21 o 00:24
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 00:22   #4463
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle fajnych, niszowych babek - trzeba je zebrać w jednym miejscu
Madzik, koniecznie Audrey Tautou!

Stary 2009-10-21, 00:31   #4464
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madzik, koniecznie Audrey Tautou!
Audrey jest śliczna jak porcelanowa laleczka - za śliczna na ten blog

Gryksiu - tiaaaa, wkleję ją obok Paris Hilton i Claudii Schiffer (propozycje Teziaka)

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-21 o 00:32
Stary 2009-10-21, 00:39   #4465
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Działa?
dziala, wchlania sie do matu, skora bardzo ladnie wyglada...
tylko nawilza kiepsko jak na sezon kaloryferowy, klade na Hydreane i jest ok

Cytat:

W załączniku propozycja drugiej babki (i nie słyszę żadnego "ale")

to ja juz wole matke Sylwestra Stallone
z propozycji babeczek mam Kristin Scott Thomas

aaa i oczywiscie Isabelle Huppert (za "Pianistke" i w ogole za wszystko)

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-10-21 o 00:42
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 00:42   #4466
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Audrey jest śliczna jak porcelanowa laleczka - za śliczna na ten blog

Gryksiu - tiaaaa, wkleję ją obok Paris Hilton i Claudii Schiffer (propozycje Teziaka)
Aaa, to ja nie wiedziałam, że to tylko brzydka nisza ma być
Ale Schiffer chyba brzydka nie jest..?

Stary 2009-10-21, 00:44   #4467
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Kasiu - ale ta nisza nie jest brzydka. Jest fenomenalna i wyjątkowa

Frank Zappa

Stary 2009-10-21, 00:51   #4468
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu - ale ta nisza nie jest brzydka. Jest fenomenalna i wyjątkowa
No, to ja już naprawdę nie rozumiem Audrey jest fenomenalna, wyjątkowa i ma nieprzeciętną urodę. Jest piękna, ale w bardzo wyjątkowy sposób.

Stary 2009-10-21, 00:52   #4469
gryx82
BAN stały

Cytat:
Teziak się nie zna

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
to ja juz wole matke Sylwestra Stallone
No wiesz... To ma być "nisza", nie - potwory

Cytat:
Ale Schiffer chyba brzydka nie jest..?
Jest brzydka jak cholera, a fuj!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 01:27   #4470
justynaneyman
Zakorzenienie

No troszkę ma zezika rozbieżnego
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości