|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz ale ja czaem dużo i głupio mówie...często zresztą ![]() dziękuje
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
witam babki
Iwo dziś kończy5mieszków ![]() Czytam co naskrobałyście od wczoraj i widzę , że jeden temat się przewija, corel itp Wszystki zdjęcia bardzo ładne, ale jednak carolajny dzieło(chodzi o fotkę cinusiowej) za☠☠☠iście!! Masz kobito talenta i pomysła, to dzisiejsze również super, no i model1sza klasa!Natanek piękny chłopiec, do schrupania ![]() mell szczęśliwej podróży a i prośba jeszcze! NIE MÓWCIE O JEDZENIU, tym bardziej o ciastach(carolajna) bo ja walcze od wczoraj przez 2tyg ze swoja nadwagA malutka wesele nie podobało mi się bo kapela do d...nie mówiąc o tym, że wpadka na samym początku, brakowało miejsc dla gości w tym moich rodziców. i jeszcze raz dziękuje za miłe komentarze odnośnie fotek-mnie też się podobają, a i nie są w żaden sposb pzrepabiane
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 08:59 |
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Iwa
![]() (iwciag, nie ma Cię na liście, dlatego Iwo mi umknął :P) a Carolajna dostała priva
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
to kto mnie wpisze na listę i co mam podać?
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
STO LATEK DLA IWCIA!!!!!
Cytat:
![]() dobrze wiesz ze cie rozumiem, bo ja tez sama jak paluszek z Kuba... my jestesmy calo dobowe mamcie ![]() ciniusiowa
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa
![]() jaka nadwaga babolu jeden zabiłaś mnie teraz tym Stówka dla Iwa ![]() przyszły kości od Esti ![]() ale kurcze założe je tylko raz bo małe ale porobie zdjeć i wyśle teściówcemogę komuś przekazać teraz kościotrupka jakby co rozm 68 ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() nie narzekaj ![]() jejuuu...te mamcie pojedyncze to straszeczne marudy Rumiankowa to na zgode??
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
hihi, jak odpisałam iwciag na priv i skopiowałam moje dane z pierwszej strony, to okazało się, że urodziłam wielkoluda - Rumiankowa(Sylwia,31l) 18.05.09-(41TC)-SN-Małgosia(46850g, 59cm)
Cinusiowa, popraw, Gosia ważyła 4685g (doczytałam, że w pierwszej części tez tak było, ale juz nie będę ganiać Boszenki )Caro - jasne, że na zgodę ![]() edit: Bercia - widzę Cię
Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-10-21 o 09:14 |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babolu jak Ty to zrobiłaś a teraz idę masę robić... Iwciag chcesz kawałek???
|
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() carolajna wredota z Ciebie straszna!! |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzzz jak się wku***łam;/
Ta koleżanka moja wypisuje się na własne żadanie bo nie może wytrzymać w szpitalu ![]() nosz ku***a w dupie z dzieckiem bo jej tam źle, skurcze dalej ma dzidzia mała a ona ma gdzieś bo chce do domu, a co ja miałam powiedzieć jak pół ciąży przeleżałam w szpitalu i pół w łóżku ![]() ludzie się starają latami o dziecko a ta tylko o sobie, no trzymajcie mnie ![]() 2 dni nie może wytrzymać
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
hej
niewiem kiedy teraz wejde na net bo wczoraj otrzymalam tragiczna dla mnie wiadomosc.. moj brat cioteczny wczoraj sie powiesil, mial tylko 16 lat, niewiem co mu strzelilo do glowy..jestem meega smutna
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka, kiedy Ty wracasz do pracy? bo chyba jakoś podobnie jak ja..
moje dziecko właśnie przemierza łóżko rodziców, balansując pupą, niesamowity widok ![]() znów się zakochałam w córce ![]() edit: Ewelain - przykro mi ![]() Caro - trochę ją rozumiem, bo jak już urodziłam i byłam w szpitalu tydzień (Gosia dostawała antybiotyk i różne tak takie powody, generalnie chodziło o jej zdrowie), to strasznie ryczałam i łapałam potwornego doła ale miałam świadomość, że to dla mojego dziecka, i lepiej żebyśmy wyszły, jak wszystko będzie tak jak być powinno.czasem trzeba zrezygnować z siebie i swoich korzyści dla dobra malenstwa. nie wyobrażam sobie inaczej. Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-10-21 o 09:33 |
|
|
|
#2834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
kolejna mama wraca do pracy, ja już powinnam być w pracy!! |
||
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Evelain przykro mi
![]() dzewczyny ja też ją rozumiem, kto jak nie ja, która tyle czasu spędziła w szpitalu. Ale ona nie ma dziecka 2 w domu ja miałam. No ku**a ja też maiłam doły, szłam pod prysznic i ryczałam I wracałam na łóżko i dalej leżałam Tęskniłam okropnie za dzieckiem, mężem ale dla mnie ważne było dziecko które nosiłam pod sercem i nie wyobrażam sobie tak niodpowiedzialnego zachowania i ryzykowania zdrowiem dzidzi bo "ja mam doła"
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ledwo żyję, Mycha wrzeszczał przez 1,5 godziny i właśnie usnął...Noc jakoś minęła ale wstawaliśmy parę razy oczywiście. Nie wiem co mu się teraz działo bo na pewno nie dziąsła, może jakiś pęcherzyk powietrza zalegał bo odbijało mu się co jakiś czas a w końcu odbiło tak porządnie parę razy i usnął mi na kolanach...Ręce mnie bolą, ja go nawet parę minut nie daję rady nosić a co położę to krzyk Mam dosyć ![]() Buziaki dla Iwa Aguśka, współczuję tych przepraw, jak nie teściowa to teść, przerąbane ![]() Ursull, piękne fotki Ania, piękne oczy Pakusia, no nie, następna nauczyła się obrabiać fotki DORIS, a lekarz nie pomoże z tym palcem? Bo tyle się już męczysz biedulko Carolajna, boskie jest to zdjęcie Cinusiowej Mell, szczęśliwej podróży Malutka, boski misiaczek |
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
carolajna zgadzam się z Tobą w100% dla mnie od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży po dziś dzień Iwo jest najważniejszy! reszta jest już za nim.
gosik wspólczuje, choć mój maluch też od7nie śpi, ale nie marudzi przynajmniej. napisałam wiadomość do cinusiowej z prośbą o wciągnięcie nas na liste, tylko gdzie ta list?? ![]() już mam liste bez Waszej pomocy:P Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 10:11 |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() Nie mam dzis za bardzo weny do pisania... wybaczcie.. iwciag ucaluj synka od cioci ![]() rumiankowa tak kochana wracam do pracy w listopadzie pod koniec, do 19 mam urlop ![]() gosik wspolczuje a uzywasz nosidelka? Carolajna ja tez musialam duzo lezec, nie bylo mi latwo, tez raz bylam w szpitalu bylo smutno, ze akurat tak musze ciaze przechodzic, ale masz racje, Ty to dopiero mialas przechlapane, drugi bobas w domku... sprobuj ja namowic zeby zostala. ciniusiowa
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelain, tak mi przykro
Rumiankowa, ojej, jak super, Aleks niestety nadal nie ruszy się z miejsca. Iwciag, ja nie marzę żeby dłużej spał tylko coby nie wrzeszczał |
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gosikk - u nas tyle dobrego, że Gosi nie trzeba nosić. zasypia nadal przeważnie na cycku, ale doradca laktacyjny i ulubiona położna w jednym stwierdziła, że nie ma w tym nic złego. zwłaszcza że Gośka umie zasnąć sama, rzadko to robi - ale potrafi. a w nocy się budzi sama nie wiem ile razy, bo ja już ją karmię przez sen. chociaż ostatnio odkryłam, że czasem jak zaczyna kwilić i się rzucać, wystarczy tylko położyć rękę na jej brzuszku i się uspokaja ![]() Aguśka, ja 19 będę pierwszy dzień w pracy. i nie wiem, jak będzie, bo ciągle chcę karmić piersią. wiem, że mam prawo do dwóch przerw po pół godziny, ale nie będę przecież leciała do domu, bo sama droga w tą i z powrotem zajmie mi 20 minut. więc będę wracać godzinę wcześniej. no ale w pracy i tak będę musiała odciągnąć mleko. heh, Gosia mi się czołga do laptopa Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-10-21 o 10:14 |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Evelain smutne to co napisalas...wspolczuje
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jak teraz zamyka, ja w tym czasie szybka kąpiel i jakieś dietetyczne śniadanko![]() to która się ze mną dietuje?? w kupie siła
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 10:16 |
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
BUZIAKI dla IWA z okazji 5 MIESIĘCY!!! Dziękuję Wam kochane za Wasze analizy.![]() I wiecie, ja też się zakochuję w Guziku średnio 16 razy dziennie. W ogóle ostatnio tak się zmienił - dużo rozmawiamy, śmiejemy się, wariujemy razem. No i jako jedyny lubi słuchać mojego śpiewu. ![]() Dziewczynki kochane, chciałam Wam jeszcze przekazać pozdrowienia od Mileny07 – to mamusia Kubusia, która jest z Wami (teraz już nami) od czasów poczekalni. Mam nadzieję, że jednak nie zostanie w ukryciu na zawsze. ZAPRASZAMY!!! Marika – Hubert, który, jak pamiętamy, na spacerki niet, też mi odpływa na dworze właśnie. To orzeźwiające powietrze tak na niego działa. Co do pracy… hmmmm, pisałam już różne rzeczy, ale tego bym się nie podjęła. Mogę jedynie sprawdzić pracę pod względem stylistycznym. Aguśka – jakbyście oboje z menszem tak samo byli spontaniczni… o matko, nie chciałabym być Waszą sąsiadką. Iwcia dens – to dobrze, że z tymi wynikami jednak nie jest tak źle. Ja już zaczęłam się Hubie przyglądać, bo on też taki bladawy. ![]() Iwciag – no w czarnym, to pewnie wyglądasz jak kobieta demoniczna, ale w zielonym…Ursull – co do podobieństwa, to Milusia jest podobna do taty (tzn. ma takie same usteczka, oczy i nosek Pakusiu – współczuję tego mieszkania z teściem. No i tej jego Marylki. A zdjęcia cudne.Kuroikaze – śliczne zdjęcia ,no ale przy takim modelu nie może być inaczej. ![]() Malutka – nie gniewaj się za te 7 stron. A Dawidek – przesłodki. Ten zniewalający uśmiechCarolajna – no muszę to napisać… masz talent kobieto. Ewelain – bardzo mi przykro. Przytulam Cię mocno. Gosik – współczuję. My, jak jakiś czas temu mieliśmy takie akcje, to właśnie z powodu gazów. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
gosikk - a moja córka nie rwie się do siadania. patrzę, że dziewczyny mają albo kupują już krzesełka do jedzenia, albo przesiadają dzieci do spacerówek - a u nas ciągle gondolka i jakoś się boję ją przesadzić do spacerówki, skoro ona sama nie siada.
a powiedz, jak leżenie na brzuszku Aleksa? przekonuje się powoli? możesz spróbować tak jak Caro pisała - lusterko przed nos
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też jestem sama i mam grzeczne dzieci
![]() ha! serio...Mały zajmuje sie sam sobą, bawi się, zasypia, budzi woła jeść i znowu się bawi ![]() A córcia biega skacza, rysuje po ścianach, demoluje dom ale zajmuje się sobą ![]() koleżance nie przetłumacze bo wył tel a jak rozmawiałam z jej mężem żeby jakoś jej przemówił do rozumu to kiwnął ramionam
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Illbana, Twoje hulanie zakończyło się na 7 dniach? bo patrzę na podpis
![]() iwciag - ja już jestem na diecie - słodyczowej :/ |
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny za slowa wspolczucia i troski...jestescie kochane...staram sie o tym nie myslec i dla malutkiej normalnie funkcjonowac smiac sie i wyglupiac ale jest mi ciezko..
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbana choćbyś wyła jak wilk to dla Huberta będzie to najpiękniejszy śpiew na świecie(przynajmniej na razie)mam chrześniaka Huberta, ale to już duży chłop13lat ma.
No myśl kogo ja mogę Ci przypominać, bo nikt mi chyba nie mówił, że kogoś tam przypominam.. carolajna tylko pozazdrościć dzieciaczków, chociaż mój jak by lepszy był, pewnie dlatego, że coraz więcej rzeczy go interesuje, już nie tylko mama jest w centrum jego uwagi ![]() rumiankowa pewnie dieta Tobie nie potrzebna to możesz zostać na tej swojej słodyczowe j
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
No ba, 7 dni to aż cały tydzień To całkiem spory kawał czasu |
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
BABOLE!!!
Moje dziecko przewróciło się z plecków na brzuch ![]() to chyba odwrotnie powinno być ![]() Tylko on nie wie jak łape spod brzucha wyciągnąć Illbana taaa to kawał czasu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Wszystki zdjęcia bardzo ładne, ale jednak carolajny dzieło(chodzi o fotkę cinusiowej) za☠☠☠iście!! Masz kobito talenta i pomysła, to dzisiejsze również super, no i model1sza klasa!
ale porobie zdjeć i wyśle teściówce

A zdjęcia cudne.
My, jak jakiś czas temu mieliśmy takie akcje, to właśnie z powodu gazów.
No ba, 7 dni to aż cały tydzień