![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Rozłozyło mnie wczoraj po całosci
![]() W nocy dostałam goraczki i masakrycznego bólu głowy, nie zmruzylam oka, a nad ranem nudnosci i wymioty, czuje sie jakby mi ktos wszystkie kosci polamał - Masakra!!! Teraz leze w łózku cała zlana potem, z obstawa TZ-ta , który pilnuje abym brała leki ![]() Dzizassss....skąd to przyszło na mnie - wstretne chorobsko ![]()
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie reszta??meldowac sie co u was?? milego popoludnia mimo deszczu
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale dzis pada buuu... ![]() Ja w pracy i nudno ![]() Marysiu duzoi zdroweczka zycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj dzwonilam do szpitala bo w poniedzilaek mialam test na cukrzyce i wyszedl zly i musze 27 jechac jeszcze raz ale tym razem jakies inne badanie na glukoze,
pogoda dzisiaj masakryczna od rana pada deszcz wiec z domu nie wychodze i mialam wiecej czasu to zrobilam na obiad placki ziemniaczane bo chodzily za mna od kilku dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz mam dola, bo mnie przeniesli ze sklepu do bary w obrebie tej samej firmy i mam jakies dziwne przeczucia ze nie jestem tak potrzebna ( a przerzucili mnie ze wzgledu na powrot innej dziewczyny z macierzynskiego o czym mnie nie poinformowano wczesniej, i teraz mam jakas wkrete ze mnie zwolnia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
hej dziewuchy co tu tak cicho
![]() ja dzisiaj to sobie zaszalalam bo obudzilam sie o 12 ![]() na obiad dzisiaj mam schabik z domowymi frytkami tak je uwielbiam ze normalnie cala noc o nich myslalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Aniu, Milkus, Paulinko, Serduszko - Dziekuje
![]() Elu - widzialam zdjecie na nk i naprawde brzusio jeszcze malutki ![]() ![]() Kasiu - a kiedy Ty pokazesz swoj brzuszek, cos ostatnio pisalas,ze jeszcze nic nie widac, tak? Ja dzis w koncu z łózka sie wygrzebalam, ale chorobsko nadal trzyma, tak jestem naszprychowana lekami, ze ledwo kontaktuje ![]() ![]() ![]()
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mowia ze mam maly brzuch jak na 6 miesiac nawet gin ![]() no to musisz sie kurowac zeby pogonic chorobsko u nas w domu tez wszyscy chorzy tylko ja i moj TZ jeszcze nie zachorowalismy i mam nadzieje ze nie dopadnie nas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja szukam nowej chaty... chyba bedziemy sie wyprowadzac bo landlordka nie chce nam znizyc czynszu ![]() ![]() ![]() Serduszkoiz moze nie bedzie tak zle w barze?? ja kiedys w barze pracowalam i mi sie podobalo ![]() Marysiu lez i sie kuruj a chorobsko szybciej odpusci ![]() Elu brzusio masz rozkoszny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A słyszałas, ze Minister Zdrowia chce wprowadzic ustawe o likwidacji solarium na terenie Irl. ? Byc moze nie przejdzie, ale nam to zniweczyło plany, bo ryzyko spore. Juz wprowadzili,ze solarium dostepne tylko po 18 czy 21 roku zycia. To pewnie tez obniza popyt na usługe. Ale mam nadzieje,ze bedzie ok ![]()
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilko, wpadam sie medlowac żeśmy zdrowi i widzimy sie pojutrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
witam was
no i Madziu masz szczescie,moze troche mnie rozweselisz,bo ostatnie dni brak mi checi do zycia ![]() to do juterka ![]() Marys dobrze,ze ci lepiej ![]() Paulinko zagadzam sie,ze ona tylko na tym straci i niech jej `kij w oko`,bedzie jeszcze załowac ![]() Elu to super,ze `maluszek` sie tak zdrowo rozwija i rosnie jak na drozdzach ![]() Serduszko nie martw sie,zreszta ja jestem zdania co ma byc to bedzie,ale nawazniejsze to wyciagac nawet z tych niemiłych dla nas sytuacji jakies pozytywy-trzymam kciuki! a co tam u ciebie Kellyss??jak synek? Kasienko gdzie sie podziewasz nasza mamciu nr 2 ,jak sie czujecie? Aneczko a ty jak tam?? a co jest MamaMałegoBuddy? milego wieczorku,sciskam!
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() No i przeprowadzamy sie za 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz trzeba zaczac pakowac manatki ![]() No wlasniedziewczyny mam pytanko skad macie internet?? Bo my tu jeszcze mamy eircoma no i zadowolona jestem, ale wolalabym cos tanszego i rownie dobrego tylko bez telefonu bo nam nie potrzebny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz bedziemy placic 480 miesiecznie czyli 220 w kieszeni ![]() Wiesz slyszalam o tym ale z tego co wiem to nie zrobia tego ![]() ![]() Nie przejmuje sie tym ![]() A jak Twoje zdrowko?? Dziewczyny jakies plany na weekend?? Wiadomo ze Emilka spotyka sie z Madzia a co reszta bedzie robic?? My powoli zaczniemy pakowanko... troche tego jest i nie lubie zostawiac sobie roboty na ostatnia chwile ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() OMG! ![]() ![]() Cytat:
![]() A zdrówko juz znacznie lepiej (w koncu ![]() Dziekuje ![]() Generalnie trudno dzis sie z domku wyrwac, ja dopiero co stanełam na nogi a i pogoda taka jakby sie ktos powiesił ![]()
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
widze ze watek sie w koncu ruszyl .super!!!
Mam wiec zaleglosci ..ale jakos ostatnio jestem anty nastawiona do komputera i nawet go nie wlaczam.... Nie wiem co sie ze mna dzieje ..do tego ta pogoda dobija na maxa! elcia 6ty miesiac i tylko 64 kg!!!Matko ja juz waze 63kg....pewnie w 6tym bede wazyla ze 100..........masakra... a brzuszek mi rosnie bardzo po malutku ,za to tluszcz rosnie mega szybko......
#1487 |
Zakorzenienie
|
ja polecam irish broadband....bez telefonu i spisuje sie bez zarzutu (ostatnio byla jednodniowa awaria,alena terenie calej irlandii polnocno-wschodniej.
![]() |
#1488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a gratuluje ogolnie 480 za mieszanko to chyba w dublinie nigdy tak nie bedzie ![]() Cytat:
![]() watek jakos dziala na szczescie ![]() a apropo wprowadzenia zakazu handlu w niedziele to oczywiscie fajnie by bylo ale w obliczu kryzusy ilu ludzi straciloby prace .... ![]() a wogole wiecie o zmianie czasu??? jak to sie zmienia np z 2 na 3 ??? ![]()
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - Ty jestes wysoka wiec generalnie Twoja waga jest adekwatna do wzrostu. Nic sie nie martw i pamietaj,ze przez 9 m-cy nie musisz stosowac zadnej diety i dowoli rozkoszowac sie smakołykami bez wyrzutów sumienia
![]() Serduszko - z 3.00 na 2.00 a zatem spimy godzine dłuzej ![]()
#1490 |
Zakorzenienie
|
katia u mnie z poczatku waga stala w miejscu az do 3 miesiaca i dopiero pozniej ruszyla ale nie martw sie bo kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze i pozniej waga nawet moze stanac w miejscu
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- my dzisiaj na obiad robimy z TZem pierogi ruskie az mi slinka leci ![]() ![]() aaaaa i co moj TZ wymyslil ze zrobi sobie tatuaz na reku z imieniem naszego synka a na drugiej z moim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
niby nie jem za 2
![]() 480€ za mieszkanie!!!!!mozna by powiedziec ze to jak za darmo...ja najmniej placilam 660€ za studio ,ktore bylo okropne!!!! A nam dzis psiak nie dal spac ...piszczal bo chcial na dwor ,jak na zlosc normalnie... Ale za to mam dluzszy dzien ![]() Wlasnie zjadlam zupke i arbuza i zaraz padne....na potem mialam zaplanowane pierogi ruskie ale nie mam juz na nie chyba miejsca... milej niedzieli dziewczynki ![]()
#1492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my teraz 650 placimy za domek..... tylko te dzieci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
OMG! Gdzie Wy mieszkacie babeczki,ze tak mało płacicie?
A ja wciaz chora, gdy mysle ,ze juz ok, to znowu dostaje goraczki. W sumie lezałam tylko jeden dzien w lózku, ale dluzej juz bym nie wytrzymala. Naczytałam sie dzis na dodatek o swinskiej grypie , ze objawy takie same jak u normalnej i jedynie badania mogą ją wykluczyc to teraz mam stracha, bo tak mnie w kosciach łamie jak nigdy ![]()
#1494 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę mało placicie dziewczyny. My za apartament dwupokojowy tylko 1000euro plus rachunki(zanizyli nam rent). ale chyba zostajemy tu na kolejny rok.
Marysia, dlaczego Ty nie pojdziesz do lekarza ![]() Emilko-dziekuje jeszcze raz za przemile spotkanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak moge ten internrt zalatwic? w jakims salonie czy w necie?? z tego co wiem to u mnie w miasteczku nie ma jakiegos ich punktu ![]() No u nas teraz potanialy domy i apartamenty. Domy chodza teraz po 600-650 a apartamenty nawet po 100 za tydzien ![]() A reszta z jakiego neta korzysta?? Dobra lece sie zbieraz bo zaraz do kosciola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
placimy moze malo ale do dublina godzine jedziemy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakies 50 euro za miesiac, ale dziala na prawde porzadnie....i masz nielimitowany download. a zamowic mozesz wchodzac na ich strone -wrzuc sobie w wyszukiwarke irish broadband. sprawdz sobie czy znajdujesz sie w ich zasiegu.
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Aniu - ja takze mam godzine do Dublina ale w zyciu u nas takich cen nie było
![]() Madziu - poki co myslalam ze obejdzie sie bez pomocy medycznej a jedynie farmakologicznej, tyle ze jak tak bedzie dłuzej to chyba bede zmuszona ![]()
#1498 |
Wtajemniczenie
|
o matko faktycznie malo placicie!!!Ja place 1200 i to jeszcze ze tak powiem po zanjomoscie,bo dla kogo innego bylo by 1400...
Pierogow nie robilam ,za leniwa jestem ale kupilam gotowe a i tak sa pyszne ,zaraz ide je gotowac ![]() Tz zrobil wczoraj pyszny serniczek wiec sie opycham caly dzien ![]() Co do neta to ja mam NTL ![]()
#1499 |
Zakorzenienie
|
hej hej
My mamy ntl/ups i nie narzekamy tez,chyba,ze na brak drugiej klawiatury i kompa ![]() Kasiu moja siostra przy 1ciazy przytyla 28 kg,przy drugiej 18 kg i zostalo jej ze 3 do zrzucenia a mnie tyle samo pozostalo a przytylam z Natanem 11,5 kg a z Kacprem 12,5 kg i nie moge sie tego pozbyc wrrr tzn widac to po boczkach i rozepchanym brzuchu ehhh niestety-Madzia widziała to moze potwierdzic ![]() ![]() swoja droga to milo dzien wczoraj i my spedzilismy,choc mnie cos czyscilo po poludniu bleeeh Kacper Madziu baaaaardzo jest za toba i jak zauwazylam vice versa ![]() nie moze sie doczekac na kolejna wasza wizyte ![]() moze i nic nie pozostawilas,ale masz za jakis czas do odbioru :P hihi wiec nie uniknione kolejne spotkanko ![]() serduszko nie martw sie,nie dlugo i ty bedziesz zdawac relacje na temat swoich odczuc co do ciazy i radosci z rosnacego brzuszka i swojej fasolki ![]() my za dom placimy tez 1200 euro wrrrr w kolo wszedzie kolo nas jest juz po 1050 euro,ale jak sobie pomyslimy o tym jak tego majdanu mamy tyle i przeprowadzce jak i problemach z tlumaczeniem zmiany adresu w kazdym urzedzie itd a nie wiemy ile jeszcze tutaj w Irl pomieszkamy to ochota na zmiany odchodzi chyba najwiekszym minusem jednak jest nie ta juz cena,ale to,ze nasz dom jest przeokrutnie zimny!!! wrrrr Aniu tak zmusilam wrecz Madzie na makijazyk ![]() ale pozniej sie wciagnełyśmy w kosmetyczne tematy,ze skonczyly sie wydatkami ![]() Marys do lekarza marsz! a u nas Natanek od paru dni jakos tak dziwnie mi sypia tzn ciezko mu sie oddycha a kataru nie ma,Kacper mial podobnie przed zabiegami wyciecia migdałkow nie wiem oby to nie to moze to przez zeby ktore ida ehh nie wiem,ale tak mi charczy ,oddycha przez buzie cala noc,dziwne to jest milego wieczorku buziaki
#1500 |
Zakorzenienie
|
po kolei, hihi
![]() Kasiu, gdzie Wy mieszkacie? W której dzielnicy? Bo sporo placicie.. Jak się czujesz? Ja dziś rozpieszczałam mojego ukochanego kopytkami z roladami i sosem oraz surówka(czyli typowo śląsko-miały byc kluski śląskie, ale Emilka mnie wczoraj zainspirowała tymi kopytkami ![]() ![]() ![]() ![]() Musze Wam zareklamować rosół Emilki-NIGDY nie jadłam tak pysznego.. ![]() Tak, nie spakowałam żadnych kosmetyków bo miało byc bez wizazowania-a i tak sie skonczyło nie dość ze na malowaniu-to jeszcze zakupy online ![]() ![]() Kacpra Emili uwielbiam poprostu ![]() ![]() Oponka.. eh Emila.. Kobiety to muszą narzekać nie? Nie widziałam w zyciu bardziej idealnej cery niz Twoja ![]() a pol nocy umierałam po tej mieszance whiskey i kebaba. To se tak ne da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.