Dziewczyny z Irlandii, cz. 2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 11:37   #1471
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2

Rozłozyło mnie wczoraj po całosci
W nocy dostałam goraczki i masakrycznego bólu głowy, nie zmruzylam oka, a nad ranem nudnosci i wymioty, czuje sie jakby mi ktos wszystkie kosci polamał - Masakra!!!
Teraz leze w łózku cała zlana potem, z obstawa TZ-ta , który pilnuje abym brała leki .
Dzizassss....skąd to przyszło na mnie - wstretne chorobsko
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:27   #1472
brzydula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HAMALIELKA Pokaż wiadomość
W nocy dostałam goraczki i masakrycznego bólu głowy, nie zmruzylam oka, a nad ranem nudnosci i wymioty, czuje sie jakby mi ktos wszystkie kosci polamał - Masakra!!!
Teraz leze w łózku cała zlana potem, z obstawa TZ-ta , który pilnuje abym brała leki .
ojej Marysia wspolczuje Ci! nie znosze wszelakich chorob nawet zwyklego przeziebienia.mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz.

J. Allen

brzydula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 16:57   #1473
emalia30
Zakorzenienie

GG do emalia30 Send a message via Skype™ to emalia30

Cytat:
Napisane przez brzydula_81 Pokaż wiadomość
ojej Marysia wspolczuje Ci! nie znosze wszelakich chorob nawet zwyklego przeziebienia.mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz.
ja tez wspolczuje ,Maryś bidna ty ,zdrowiej szybko!!!

a gdzie reszta??meldowac sie co u was??
milego popoludnia mimo deszczu
emalia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 17:06   #1474
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Ale dzis pada buuu...
Ja w pracy i nudno w taka pogode nie chce sie ludziom z domu wychodzic...

Marysiu duzoi zdroweczka zycze kuruj sie i niech Tz skacze kolo Ciebie
Stary 2009-10-21, 17:38   #1475
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

a ja dzisiaj dzwonilam do szpitala bo w poniedzilaek mialam test na cukrzyce i wyszedl zly i musze 27 jechac jeszcze raz ale tym razem jakies inne badanie na glukoze,

pogoda dzisiaj masakryczna od rana pada deszcz wiec z domu nie wychodze i mialam wiecej czasu to zrobilam na obiad placki ziemniaczane bo chodzily za mna od kilku dni
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:24   #1476
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
wspolczuje
Cytat:
Napisane przez emalia30 Pokaż wiadomość
ja tez wspolczuje ,Maryś bidna ty ,zdrowiej szybko!!!

a gdzie reszta??meldowac sie co u was??
milego popoludnia mimo deszczu
bylam w pracy
a teraz mam dola, bo mnie przeniesli ze sklepu do bary w obrebie tej samej firmy i mam jakies dziwne przeczucia ze nie jestem tak potrzebna ( a przerzucili mnie ze wzgledu na powrot innej dziewczyny z macierzynskiego o czym mnie nie poinformowano wczesniej, i teraz mam jakas wkrete ze mnie zwolnia )

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj dzwonilam do szpitala bo w poniedzilaek mialam test na cukrzyce i wyszedl zly i musze 27 jechac jeszcze raz ale tym razem jakies inne badanie na glukoze,

pogoda dzisiaj masakryczna od rana pada deszcz wiec z domu nie wychodze i mialam wiecej czasu to zrobilam na obiad placki ziemniaczane bo chodzily za mna od kilku dni
placki mniam

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:45   #1477
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej dziewuchy co tu tak cicho
ja dzisiaj to sobie zaszalalam bo obudzilam sie o 12
na obiad dzisiaj mam schabik z domowymi frytkami tak je uwielbiam ze normalnie cala noc o nich myslalam i zasnac nie moglam,a co najlepsze to na poczatku martwilam sie ze nie tyje bo przez pierwsze 3 miesiace schudlam zamiast przytyc no i jak bylam w szitalu to mnie zwazyli i z 53 zrobilo sie juz 64kg no i poszlo mi w tylek ale jeszcze zle nie wygladam maly tez nie jest wcale taki maly bo w 22 tyg jak bylam na badaniach to wazyl 589 g na co gin stwierdzil ze klocek niego
Stary 2009-10-22, 16:22   #1478
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Aniu, Milkus, Paulinko, Serduszko - Dziekuje

Elu - widzialam zdjecie na nk i naprawde brzusio jeszcze malutki Moja kol. jest w 7,5 m-cu ciązy i nawet nie wyglada,zeby w ogole byla. Taka to ma dobrze .

Kasiu - a kiedy Ty pokazesz swoj brzuszek, cos ostatnio pisalas,ze jeszcze nic nie widac, tak?

Ja dzis w koncu z łózka sie wygrzebalam, ale chorobsko nadal trzyma, tak jestem naszprychowana lekami, ze ledwo kontaktuje Ale w łózku juz nie uleze a niech mnie ktos zmusi to ...
Stary 2009-10-22, 16:32   #1479
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Aniu, Milkus, Paulinko, Serduszko - Dziekuje

Elu - widzialam zdjecie na nk i naprawde brzusio jeszcze malutki Moja kol. jest w 7,5 m-cu ciązy i nawet nie wyglada,zeby w ogole byla. Taka to ma dobrze .

Kasiu - a kiedy Ty pokazesz swoj brzuszek, cos ostatnio pisalas,ze jeszcze nic nie widac, tak?

Ja dzis w koncu z łózka sie wygrzebalam, ale chorobsko nadal trzyma, tak jestem naszprychowana lekami, ze ledwo kontaktuje Ale w łózku juz nie uleze a niech mnie ktos zmusi to ...

wszyscy mowia ze mam maly brzuch jak na 6 miesiac nawet gin
no to musisz sie kurowac zeby pogonic chorobsko u nas w domu tez wszyscy chorzy tylko ja i moj TZ jeszcze nie zachorowalismy i mam nadzieje ze nie dopadnie nas
Stary 2009-10-22, 18:22   #1480
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Ja szukam nowej chaty... chyba bedziemy sie wyprowadzac bo landlordka nie chce nam znizyc czynszu a juz nikt w okolicy nie placi tyle co my martwy okres teraz w solarium i za drogo nam placic 700. Jutro idziemy ogladac apartament i dom

Serduszkoiz moze nie bedzie tak zle w barze?? ja kiedys w barze pracowalam i mi sie podobalo

Marysiu lez i sie kuruj a chorobsko szybciej odpusci

Elu brzusio masz rozkoszny mowisz ze duzy chlopak tam siedzi lepiej duzy niz jakies chucherko
Stary 2009-10-22, 19:38   #1481
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Cytat:
wszyscy mowia ze mam maly brzuch jak na 6 miesiac nawet gin
no to musisz sie kurowac zeby pogonic chorobsko u nas w domu tez wszyscy chorzy tylko ja i moj TZ jeszcze nie zachorowalismy i mam nadzieje ze nie dopadnie nas
To juz 6 m-ac Dzizassss....jak ten czas szybko leci, dopiero co mówiłas,zes w ciazy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Ja szukam nowej chaty... chyba bedziemy sie wyprowadzac bo landlordka nie chce nam znizyc czynszu a juz nikt w okolicy nie placi tyle co my martwy okres teraz w solarium i za drogo nam placic 700. Jutro idziemy ogladac apartament i dom
Jak Wam nie znizy, to sama straci. Zapewne bedzie musiała dokonac remontu, a i gwarancji nie ma,ze kogos znajdzie do wynajmu. Tymczasem Wy nie przepłacajacie, jak macie okazje to znajdzie lepszy domek i tanszy. Powodzonka

A słyszałas, ze Minister Zdrowia chce wprowadzic ustawe o likwidacji solarium na terenie Irl. ? Byc moze nie przejdzie, ale nam to zniweczyło plany, bo ryzyko spore. Juz wprowadzili,ze solarium dostepne tylko po 18 czy 21 roku zycia. To pewnie tez obniza popyt na usługe. Ale mam nadzieje,ze bedzie ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 19:44   #1482
ferguusson
Zakorzenienie

Cytat:
A słyszałas, ze Minister Zdrowia chce wprowadzic ustawe o likwidacji solarium na terenie Irl. ? Byc moze nie przejdzie, ale nam to zniweczyło plany, bo ryzyko spore. Juz wprowadzili,ze solarium dostepne tylko po 18 czy 21 roku zycia. To pewnie tez obniza popyt na usługe. Ale mam nadzieje,ze bedzie ok
w Niemczech to juz dziala od paru lat-nie wiem czy ostatecznie przeszlo w UK, a Polsce-tylko kwestia czasu kiedy to w Polsce podlapia.. I mam nadzieje ze zmadrzeja w kwestii zakazu handlu w niedziele, oby politycy stali sie bardziej ludzcy..

Emilko, wpadam sie medlowac żeśmy zdrowi i widzimy sie pojutrze a dzis dzwonila do mnie ta znajoma że my sie chyba nie dogadalysmy i ze na ten weekend mialysmy sie spotkac z tztami.. No żesz! Nie lubie takich sytuacji ale w koncu przelozylysmy na nastepny weekend wiec jestem cala.. Twoja...

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 22:59   #1483
emalia30
Zakorzenienie

witam was

no i Madziu masz szczescie,moze troche mnie rozweselisz,bo ostatnie dni brak mi checi do zycia
to do juterka

Marys dobrze,ze ci lepiejw szoku jestem z tymi solariami,nie slyszlam,bo w sumie nie interesowalo mnie to,no patrz

Paulinko zagadzam sie,ze ona tylko na tym straci i niech jej `kij w oko`,bedzie jeszcze załowac

Elu to super,ze `maluszek` sie tak zdrowo rozwija i rosnie jak na drozdzach

Serduszko nie martw sie,zreszta ja jestem zdania co ma byc to bedzie,ale nawazniejsze to wyciagac nawet z tych niemiłych dla nas sytuacji jakies pozytywy-trzymam kciuki!

a co tam u ciebie Kellyss??jak synek?

Kasienko gdzie sie podziewasz nasza mamciu nr 2 ,jak sie czujecie?

Aneczko a ty jak tam??

a co jest MamaMałegoBuddy?

milego wieczorku,sciskam!
Stary 2009-10-24, 16:44   #1484
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
No i przeprowadzamy sie za 2 tygodnie Do fajnego mieszkanka na zamknietym osiedlu 2 sypialnie, lazienka ( z wanna ) i salon z kuchnia. Wszystko fajnie rozmieszczone, przestronne i duzo swiatla
Teraz trzeba zaczac pakowac manatki

No wlasniedziewczyny mam pytanko skad macie internet?? Bo my tu jeszcze mamy eircoma no i zadowolona jestem, ale wolalabym cos tanszego i rownie dobrego tylko bez telefonu bo nam nie potrzebny Jak mozecie cos polecic bede bardzo wdzieczna

Cytat:
Jak Wam nie znizy, to sama straci. Zapewne bedzie musiała dokonac remontu, a i gwarancji nie ma,ze kogos znajdzie do wynajmu. Tymczasem Wy nie przepłacajacie, jak macie okazje to znajdzie lepszy domek i tanszy. Powodzonka

Dokladnie ona na tym straci bo i tak bedzie musiala znizyc zeby wynajac a poza tym niewiadomo na kogo trafi coz to juz nie moja broszka
Teraz bedziemy placic 480 miesiecznie czyli 220 w kieszeni

Wiesz slyszalam o tym ale z tego co wiem to nie zrobia tego
Nie przejmuje sie tym

A jak Twoje zdrowko??

Dziewczyny jakies plany na weekend?? Wiadomo ze Emilka spotyka sie z Madzia a co reszta bedzie robic??
My powoli zaczniemy pakowanko... troche tego jest i nie lubie zostawiac sobie roboty na ostatnia chwile Poza tym pogoda do bani
Stary 2009-10-24, 18:04   #1485
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Cytat:
Hejka
No i przeprowadzamy sie za 2 tygodnie Do fajnego mieszkanka na zamknietym osiedlu 2 sypialnie, lazienka ( z wanna ) i salon z kuchnia. Wszystko fajnie rozmieszczone, przestronne i duzo swiatla
Teraz trzeba zaczac pakowac manatki
Superasnie Miłego pakowanka i mieszkanka

Cytat:
No wlasniedziewczyny mam pytanko skad macie internet?? Bo my tu jeszcze mamy eircoma no i zadowolona jestem, ale wolalabym cos tanszego i rownie dobrego tylko bez telefonu bo nam nie potrzebny Jak mozecie cos polecic bede bardzo wdzieczna
My mamy TorqueEnclaveAP2 , ale generalnie nie polecam, czesto sie 'chrzani'. A wtedy sprytna Marysia podłacza sie pod Eircom sąsiadów ale ciiiiiii... i szaleje przy klawiaturce dalej

Cytat:
Teraz bedziemy placic 480 miesiecznie czyli 220 w kieszeni
OMG! Tylko 480?!
Cytat:
Wiesz slyszalam o tym ale z tego co wiem to nie zrobia tego
Nie przejmuje sie tym
Mogą...nic jeszcze nie wiadomo

Cytat:
A jak Twoje zdrowko??
A zdrówko juz znacznie lepiej (w koncu )
Dziekuje

Cytat:
Dziewczyny jakies plany na weekend??
Generalnie trudno dzis sie z domku wyrwac, ja dopiero co stanełam na nogi a i pogoda taka jakby sie ktos powiesił
Stary 2009-10-24, 18:28   #1486
Katia25
Wtajemniczenie

widze ze watek sie w koncu ruszyl .super!!!
Mam wiec zaleglosci ..ale jakos ostatnio jestem anty nastawiona do komputera i nawet go nie wlaczam....
Nie wiem co sie ze mna dzieje ..do tego ta pogoda dobija na maxa!
elcia 6ty miesiac i tylko 64 kg!!!Matko ja juz waze 63kg....pewnie w 6tym bede wazyla ze 100..........masakra...
a brzuszek mi rosnie bardzo po malutku ,za to tluszcz rosnie mega szybko......
Stary 2009-10-24, 19:48   #1487
brzydula_81
Zakorzenienie

Cytat:
ja polecam irish broadband....bez telefonu i spisuje sie bez zarzutu (ostatnio byla jednodniowa awaria,alena terenie calej irlandii polnocno-wschodniej.

J. Allen

Stary 2009-10-24, 19:56   #1488
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:

Serduszkoiz moze nie bedzie tak zle w barze?? ja kiedys w barze pracowalam i mi sie podobalo

ja nie mowie ze mi sie nie podoba hehe tylko wolalabym cos ambitnego
a gratuluje ogolnie 480 za mieszanko to chyba w dublinie nigdy tak nie bedzie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
widze ze watek sie w koncu ruszyl .super!!!
Mam wiec zaleglosci ..ale jakos ostatnio jestem anty nastawiona do komputera i nawet go nie wlaczam....
Nie wiem co sie ze mna dzieje ..do tego ta pogoda dobija na maxa!
elcia 6ty miesiac i tylko 64 kg!!!Matko ja juz waze 63kg....pewnie w 6tym bede wazyla ze 100..........masakra...
a brzuszek mi rosnie bardzo po malutku ,za to tluszcz rosnie mega szybko......
alez wam zazdroszcze tych brzuszkow
watek jakos dziala na szczescie

a apropo wprowadzenia zakazu handlu w niedziele to oczywiscie fajnie by bylo ale w obliczu kryzusy ilu ludzi straciloby prace ....

a wogole wiecie o zmianie czasu??? jak to sie zmienia np z 2 na 3 ???

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:38   #1489
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Kasiu - Ty jestes wysoka wiec generalnie Twoja waga jest adekwatna do wzrostu. Nic sie nie martw i pamietaj,ze przez 9 m-cy nie musisz stosowac zadnej diety i dowoli rozkoszowac sie smakołykami bez wyrzutów sumienia

Serduszko - z 3.00 na 2.00 a zatem spimy godzine dłuzej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 12:05   #1490
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

katia u mnie z poczatku waga stala w miejscu az do 3 miesiaca i dopiero pozniej ruszyla ale nie martw sie bo kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze i pozniej waga nawet moze stanac w miejscu

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------
my dzisiaj na obiad robimy z TZem pierogi ruskie az mi slinka leci n sama mysl
aaaaa i co moj TZ wymyslil ze zrobi sobie tatuaz na reku z imieniem naszego synka a na drugiej z moim ten to ma pomysly
Stary 2009-10-25, 13:58   #1491
Katia25
Wtajemniczenie

niby nie jem za 2 wiec moze az tak zle nie bedzie...

480€ za mieszkanie!!!!!mozna by powiedziec ze to jak za darmo...ja najmniej placilam 660€ za studio ,ktore bylo okropne!!!!

A nam dzis psiak nie dal spac ...piszczal bo chcial na dwor ,jak na zlosc normalnie...
Ale za to mam dluzszy dzien
Wlasnie zjadlam zupke i arbuza i zaraz padne....na potem mialam zaplanowane pierogi ruskie ale nie mam juz na nie chyba miejsca...
milej niedzieli dziewczynki
Stary 2009-10-25, 14:30   #1492
brzydula_81
Zakorzenienie

Cytat:
my dzisiaj na obiad robimy z TZem pierogi ruskie az mi slinka leci n sama mysl
Cytat:
Wlasnie zjadlam zupke i arbuza i zaraz padne....na potem mialam zaplanowane pierogi ruskie ale nie mam juz na nie chyba miejsca...
milej niedzieli dziewczynki
ja dzis tez mialam ochote na pierogi ruskie..ale jakos mam lenia i nie chce mi sie ich robic, podobnie jest z bigosem, golabkami
Cytat:

480€ za mieszkanie!!!!!mozna by powiedziec ze to jak za darmo...ja najmniej placilam 660€ za studio ,ktore bylo okropne!!!!

my teraz 650 placimy za domek..... tylko te dzieci hehe spokoju nie daja

J. Allen

Stary 2009-10-25, 16:35   #1493
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

OMG! Gdzie Wy mieszkacie babeczki,ze tak mało płacicie?

A ja wciaz chora, gdy mysle ,ze juz ok, to znowu dostaje goraczki. W sumie lezałam tylko jeden dzien w lózku, ale dluzej juz bym nie wytrzymala. Naczytałam sie dzis na dodatek o swinskiej grypie , ze objawy takie same jak u normalnej i jedynie badania mogą ją wykluczyc to teraz mam stracha, bo tak mnie w kosciach łamie jak nigdy
Stary 2009-10-25, 16:50   #1494
ferguusson
Zakorzenienie

Naprawdę mało placicie dziewczyny. My za apartament dwupokojowy tylko 1000euro plus rachunki(zanizyli nam rent). ale chyba zostajemy tu na kolejny rok.

Marysia, dlaczego Ty nie pojdziesz do lekarza

Emilko-dziekuje jeszcze raz za przemile spotkanie Tym razem niczego nie zostawialam ale i tak mamy okazje do kolejnego spotkania.. I przywioze gry teraz napewno bo musze wreszcie Kacpra ograc

MAC

exchange
Stary 2009-10-25, 17:39   #1495
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzydula_81 Pokaż wiadomość
ja polecam irish broadband....bez telefonu i spisuje sie bez zarzutu (ostatnio byla jednodniowa awaria,alena terenie calej irlandii polnocno-wschodniej.
dzieki a ile za to placisz??
I jak moge ten internrt zalatwic? w jakims salonie czy w necie?? z tego co wiem to u mnie w miasteczku nie ma jakiegos ich punktu

No u nas teraz potanialy domy i apartamenty. Domy chodza teraz po 600-650 a apartamenty nawet po 100 za tydzien A takie naprawde nowki, super wyposazone i na nowiutkim osiedlu od 550.

A reszta z jakiego neta korzysta??
Dobra lece sie zbieraz bo zaraz do kosciola
Stary 2009-10-25, 17:47   #1496
brzydula_81
Zakorzenienie

Cytat:
OMG! Gdzie Wy mieszkacie babeczki,ze tak mało płacicie?
placimy moze malo ale do dublina godzine jedziemy

Cytat:
A ja wciaz chora, gdy mysle ,ze juz ok, to znowu dostaje goraczki. W sumie lezałam tylko jeden dzien w lózku, ale dluzej juz bym nie wytrzymala. Naczytałam sie dzis na dodatek o swinskiej grypie , ze objawy takie same jak u normalnej i jedynie badania mogą ją wykluczyc to teraz mam stracha, bo tak mnie w kosciach łamie jak nigdy
oj wspolczuje Ci...ja ostatnio tez boje sie tej calej swinskiej grypy

Cytat:
Napisane przez ferguusson Pokaż wiadomość

Emilko-dziekuje jeszcze raz za przemile spotkanie Tym razem niczego nie zostawialam ale i tak mamy okazje do kolejnego spotkania.. I przywioze gry teraz napewno bo musze wreszcie Kacpra ograc
fajnie ze Wam sie spotkanko udalo. wymalowalas Emilke???

Cytat:
dzieki a ile za to placisz??
I jak moge ten internrt zalatwic? w jakims salonie czy w necie?? z tego co wiem to u mnie w miasteczku nie ma jakiegos ich punktu
jakies 50 euro za miesiac, ale dziala na prawde porzadnie....i masz nielimitowany download. a zamowic mozesz wchodzac na ich strone -wrzuc sobie w wyszukiwarke irish broadband. sprawdz sobie czy znajdujesz sie w ich zasiegu.

J. Allen

Stary 2009-10-25, 18:02   #1497
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Aniu - ja takze mam godzine do Dublina ale w zyciu u nas takich cen nie było

Madziu - poki co myslalam ze obejdzie sie bez pomocy medycznej a jedynie farmakologicznej, tyle ze jak tak bedzie dłuzej to chyba bede zmuszona Ciesze sie,ze Wam sie spotkanko udało.
Stary 2009-10-25, 18:31   #1498
Katia25
Wtajemniczenie

o matko faktycznie malo placicie!!!Ja place 1200 i to jeszcze ze tak powiem po zanjomoscie,bo dla kogo innego bylo by 1400...
Pierogow nie robilam ,za leniwa jestem ale kupilam gotowe a i tak sa pyszne ,zaraz ide je gotowac
Tz zrobil wczoraj pyszny serniczek wiec sie opycham caly dzien
Co do neta to ja mam NTL
Stary 2009-10-25, 21:02   #1499
emalia30
Zakorzenienie

hej hej

My mamy ntl/ups i nie narzekamy tez,chyba,ze na brak drugiej klawiatury i kompa

Kasiu moja siostra przy 1ciazy przytyla 28 kg,przy drugiej 18 kg i zostalo jej ze 3 do zrzucenia a mnie tyle samo pozostalo a przytylam z Natanem 11,5 kg a z Kacprem 12,5 kg i nie moge sie tego pozbyc wrrr
tzn widac to po boczkach i rozepchanym brzuchu ehhh niestety-Madzia widziała to moze potwierdzic

swoja droga to milo dzien wczoraj i my spedzilismy,choc mnie cos czyscilo po poludniu bleeeh
Kacper Madziu baaaaardzo jest za toba i jak zauwazylam vice versa
nie moze sie doczekac na kolejna wasza wizyte
moze i nic nie pozostawilas,ale masz za jakis czas do odbioru :P hihi wiec nie uniknione kolejne spotkanko

serduszko nie martw sie,nie dlugo i ty bedziesz zdawac relacje na temat swoich odczuc co do ciazy i radosci z rosnacego brzuszka i swojej fasolki

my za dom placimy tez 1200 euro wrrrr
w kolo wszedzie kolo nas jest juz po 1050 euro,ale jak sobie pomyslimy o tym jak tego majdanu mamy tyle i przeprowadzce jak i problemach z tlumaczeniem zmiany adresu w kazdym urzedzie itd a nie wiemy ile jeszcze tutaj w Irl pomieszkamy to ochota na zmiany odchodzi
chyba najwiekszym minusem jednak jest nie ta juz cena,ale to,ze nasz dom jest przeokrutnie zimny!!! wrrrr

Aniu tak zmusilam wrecz Madzie na makijazyk
ale pozniej sie wciagnełyśmy w kosmetyczne tematy,ze skonczyly sie wydatkami

Marys do lekarza marsz!

a u nas Natanek od paru dni jakos tak dziwnie mi sypia
tzn ciezko mu sie oddycha a kataru nie ma,Kacper mial podobnie przed zabiegami wyciecia migdałkow
nie wiem oby to nie to
moze to przez zeby ktore ida
ehh nie wiem,ale tak mi charczy ,oddycha przez buzie cala noc,dziwne to jest

milego wieczorku
buziaki
Stary 2009-10-25, 21:26   #1500
ferguusson
Zakorzenienie

po kolei, hihi
Kasiu, gdzie Wy mieszkacie? W której dzielnicy? Bo sporo placicie..
Jak się czujesz?

Ja dziś rozpieszczałam mojego ukochanego kopytkami z roladami i sosem oraz surówka(czyli typowo śląsko-miały byc kluski śląskie, ale Emilka mnie wczoraj zainspirowała tymi kopytkami ) teściowa dumna ze tak dbam o syna-szkoda tylko ze nie wie ze i tak polowe pracy wykonuje moj mąz.. a teraz juz 30 min sprząta po szale kuchennym.. Biedny mój... Obiecuje sobie że kiedyś pozmywam po moim gotowaniu

Musze Wam zareklamować rosół Emilki-NIGDY nie jadłam tak pysznego..
Tak, nie spakowałam żadnych kosmetyków bo miało byc bez wizazowania-a i tak sie skonczyło nie dość ze na malowaniu-to jeszcze zakupy online (mam nadzieje że Tomasz nie bedzie zły, to i tak byly okazje)

Kacpra Emili uwielbiam poprostu !(jak chcecie to mogę wpaść na korepetycje kiedys)

Oponka.. eh Emila.. Kobiety to muszą narzekać nie? Nie widziałam w zyciu bardziej idealnej cery niz Twoja

a pol nocy umierałam po tej mieszance whiskey i kebaba. To se tak ne da

MAC

exchange
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości