|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: jestem: | |||
| niewierzący/niewierząca |
|
345 | 44,57% |
| wierzący/wierząca |
|
255 | 32,95% |
| wierzący niepraktykujący/ wierząca niepraktykująca |
|
174 | 22,48% |
| Głosujący: 774. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ateizm..
Fajnie że jest tak dużo osób nie wierzących takich jak ja
Przecież na zdrową logikę to wszystko nie ma sensu... Już w Liceum przygłupia siostra zakonnica nie potrafiła odpowiedzieć na żadne mądre pytanie Dla mnie to bzdury !Ja wierzę w reinkarnację... Tak trochę... |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Skoro to uzalezniasz, tudziez warunkujesz dobre samopoczucie tym, czy i ile danych osob podziela Twoje poglady, to niech bedzie, ze fajnie
Przeciez na zdrowa logike wystarczy znaczenie slowa wiara ![]() Cytat:
To jeszcze wyjasnij, jak mozna wierzyc troche i jak na zdrowa logike reinkarnacja ma sens
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() W wierze jest niestety tak, że nie ma logicznych wyjaśnien na nic. A Ty albo wierzysz albo nie.
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jedynie potrafisz inwektywami rzucać ? wystarczy wujek google by się przekonać o podstawowych dowodach na istnienie Boga.
|
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam w jakimś mądrym programie naukowym, że nasz mózg ma pewien obszar, który jest odpowiedzialny za wiarę (tym między innymi różnimy się od zwierząt). Stąd cudowne ozdrowienia. Z bardzo silnej wiary. Ale nie musi ona być skierowana na Boga, Allaha, Buddę czy jakiekolwiek inne bóstwo. Uważam, że te wszystkie postacie stworzył/wymyślił człowiek w odpowiedzi na tą właśnie potrzebę.
Ja jestem osobą wierzącą, bardzo mocno wierzącą we własne siły, w moją rodzinę, męża, dzieci, w to, że cokolwiek się w życiu wydarzy jest zależne tylko ode mnie. Że to ja kieruję własnym losem, żadna siła wyższa.
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo co to za wielka sprawa uwierzyc po dowodach, tego nie nazwiemy wiara. Moim zdaniem Bog dal nam wolna wole,zebysmy pokazali mu czy w niego wierzymy w ciezkich czasem dla nas czasach i kiedy jestesmy zdani na siebie. Bo jak czlowiekowi sie powodzi i nie ma zmartwien,to inaczej patrzy na istnienie Boga niz ten, ktoryma ciezkie zycie- i to nie jest zasada,tylko czesto tak jest. A dla niedowiarkow- chocby na szybkiego dowod,ze Bog istnieje- chocby spojrzec na organizm ludzki jak jest zbudowany- precyzja, szczegolowosc i przede wszystkim.... wszystko ma swoja funkcje, oczy sa zaglebione,zeby nikt w nie nie uderzyl,tylko w luk brwiowy etc etc etc itp itd oraz itp, wszystko w idealnych rozmiarach i proporcjach- jaki naukowiec wytlumaczy fakt,ze nasze serce samoczynnie bije? ![]() nasz organizm jest niesamowita perfekcja i doskonaloscia dowodzaca,ze to wlasnie Bog go stworzyl- jeden z wielu powodow na istnienie Boga- jakim cudem taki doskonaly twor sam by siebie stworzyl z kosmosu czy z wody np ? a czy milosc ktos widzi? a praiwwe wszyscy w nia wierza i na nia czekaja ![]() a szczescie? tak samo! i na nie liczymy! przypadek to pseudonim Boga, kiedy nie chce sie podpisac |
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a może jeszcze jest to dowód na to, że nie wolno stosować antykoncepcji, a w kazdą niedziele trzeba się bladym switem stawic w kościele i co tydzień wysłuchiwac tego samego, i na to, ze w piatki nie wolno jeśc mięsa i pić alkocholu????? tia....., jakos mnie nie przekonali.....
|
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
no to wyjasnij
nagle twoje serce bije samoczynnie po urodzeniu- no ciekawe ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
albo chocby Biblia- przewidzialby ktos co bedzie za 2000lat? ona przewidziala na ostatnich stronach PS ewolucji? wszystko wytlumaczysz naukowo? jak wytlumaczysz samoczynnie bijace serce czlowieka po urodzeniu? przeciez musi byc bodziec wyslany do mozgu wczesniej a skad on sie niby bierze?
|
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat serce dziecka to bije autonomicznie już w brzuchu matki... i po porodzie kontynuuje top bicie. Nie zaczyna bić "od nowa nagle"...
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajomość zasad biologii nie jest dowodem na istnienie Boga.
Mamy XXI wiek... |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo: jak udowodnisz i na jakiej podstawie przypuszczasz, ze nie musi? Bo to jak najbardziej ciekawe jest, ale wyglada raczej na spekulacje naukowcow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie rozumiem, co Cie interesuje? Dlaczego serce bije? Czy jak powstały pierwsze żyjące organizmy? Bo jeśli o wiarę chodzi, to nie o serce powinnaś pytać, ale o pierwsze formy życia.
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
początek świata.jest ADAM i EWA,mają 2 synów i potem co? syn z matką? kazirodztwo? |
|
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rownie dobrze mozemy pogadac o tym,co np w sredniowieczu sie wyprawialo.... a tak by the way- co do ma do rzeczy? ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
bo chyba nie wierzysz w to,ze czlowiek ot tak sobie powstal i sobie teraz zyje bez sensu?
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2009-10-21 o 15:03 |
||
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie stworzenia zasadniczo się rozmnażaja, prawda? I jak mamusia z tatusiem zrobią nowego człowieka, to ten człowiek rozwija się zgodnie z tym, co ma w genach. Tak samo jak mały piesek, mały kotek i mały ptaszek w jajeczku rozwija się w to, co ma w genach zapisane, że on ma tym być. I ja, proszę sobie wyobrazić, wierzę w ewolucję i człowiecze serce bije tak samo, jak "bije" u jednokomórkowców.
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem katoliczka ,ale wierze w ewolucje ,nie mogło byc tak ,że Bóg zrobił boom i powstało wszystko naraz ,zresztą porównaj sobie nas z człowiekiem prehistorycznym. Wydaje mi się ,że tak myślenie jest spowodowane błednym rozumieniem tego co jest zapisane w biblii.
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adam raz jeszcze zbliżył się do swej żony i ta urodziła mu syna, któremu dała imię Set, «gdyż - jak mówiła - dał mi Bóg potomka innego w zamian za Abla, którego zabił Kain». (Ks. Rodzaju, rozdz. 4, 25) A po urodzeniu się Seta żył Adam osiemset lat i miał synów oraz córki. (Ks. Rodzaju, rozdz. 5, 4)
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-10-21 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myslę, że po prostu pewnego dnia coś stukło, cos pukło i wa bum pojawił się człowiek. Oczywiście w pełni dorosły.A jaki jest teoretyczny sens życia człowieka? Sensem mojego życia jest umrzeć i zostać przerobionym na diamencik ![]() Ostatecznie mogłabym już se wykitować,. ale tego nie zrobię, bo mi się podoba to jak mi się żyje. Ot tak. Po prostu. I co teraz? Jeszcze coś tłumaczyć?
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Oh!! Jakże się cieszę, że miałam to szczęście spotkać wreszcie kogoś, takiego jak Ty, kto wie o mnie wszystko! Dziękuję Ci, że jesteś Ty, która tak doskonale wie nad czym sie w całym moim życiu zastanawiałam, a nad czym się nie zastanawialam nigdy, co też mi przez głowę przemknęło, a co nie skaziło moich myśli!
No bawić mnie to chyba juz przestaje.
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
A nad czym tu się zastanawiać? Ludzkie życie nie ma sensu ustalonego ot tak, odgórnie. Rodzimy się, żyjemy, umieramy, kończymy w piachu.
Ale widzę, że Ty na siłę szukasz dowodów na istnienie boga wszędzie, gdzie tylko się da.
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Nie studiuję biologii, więc nie potrafię tego naukowo wyjaśnić, ale twierdzenie o bijącym sercu jako dowodzie na istnienie Boga jest równe sensowne, jak: wątroba u człowieka pracuje, to znaczy, że Bóg istnieje, bo jak ona może inaczej pracować. Albo nerki. Albo trzustka.
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś może wyznawać pierdnięcie węża boa jako siłę sprawczą istnienia ludzkiego i ma do tego prawo jak inni do wiary w to, że wszystkie organizmy żywe pochodzą od jednokomórkowców i powstały poprzez ewolucję. Sens zycia wyznacza sobie każdy sam, nawet i katolik wybiera drogę określajacą jego sens życia. Jeden będzie księdzem i tą drogą podązy, wyznając co innego niz ktoś wybierający droge pod tytułem żona, dzieci i zero antykoncepcji.
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Dla mnie to bzdury !