Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 14:20   #421
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A wlasnie mamusie ktore spodziewaja sie pierwszego dzieciatka chcecie miec jeszcze kolejne i kiedy mniej wiecej czasowo bo ja mysle nad dwojka i tak ze maly bedzie mial z dwa latka to zaczniemy sie starac o kolejne,chce wrocic na troche do pracy a pozniej drugie dziecie
Oczywiscie mamusie ktore juz maja jedno dzieciatko a teraz spodziewaja sie drugiego do Was tez to pytanko
Ja tak myślałam, żeby mieś jakieś 3-5 lat różnicy między dzieciaczkami. Ale jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy
Stary 2009-10-21, 14:20   #422
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o mieszkanie, to my chcemy w przyszłym roku wziąć kredyt na dom i juz potem spłacać własny kąt. Póki co nie zrobiliśmy tego, bo ja mam samochód na karku do spłacenia, a tz miał kredyt z Chile, który wziął na studia w Niemczech. Ale już za kilka miesięcy będzie gotowy i wtedy weźmiemy kredyt na dom

My myslimy zeby teraz jak najwiecej pieniazkow sobie odlozyc i tak przez jakies 2-2,5 roku zbierac a pozniej sprzedac to mieszkanko co teraz mamy i kupic cos wiekszego bo jak bedziemy chcieli drugiego dzidziusia to moze sie okazac ze tutaj bedzie nam jednak ciasno bo teraz mamy 2 pokoje
U mnie w domu zawsze mialam pokoj z siostra wiec nie chce zeby moje dzieci tez tak mialy-jesli bede miala taka mozliwosc oczywiscie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:25   #423
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
My myslimy zeby teraz jak najwiecej pieniazkow sobie odlozyc i tak przez jakies 2-2,5 roku zbierac a pozniej sprzedac to mieszkanko co teraz mamy i kupic cos wiekszego bo jak bedziemy chcieli drugiego dzidziusia to moze sie okazac ze tutaj bedzie nam jednak ciasno bo teraz mamy 2 pokoje
U mnie w domu zawsze mialam pokoj z siostra wiec nie chce zeby moje dzieci tez tak mialy-jesli bede miala taka mozliwosc oczywiscie
Myślę, że jak dzieci są małe, to nawet lepiej jest kiedy są w 1 pokoju razem. Uczą się tego życia społecznego, dzielenia obowiązków i przestrzeni. A też często są dla siebie wsparciem.
Ja byłam z moim bratem w jednym pokoju do kiedy miałam 8 lat. Ileż my mieliśmy śmiechu, rzucania poduchami, mój brat połamał raz łóżko skacząc po nim (był już o wiele cięższy niż ja ), potem wymyślaliśmy historie, żeby go kryć. Oczywiście kłóciliśmy się i biliśmy też, ale nie odbiło się to jakoś negatywnie na nas - przynajmniej tak mi się wydaje
Stary 2009-10-21, 14:27   #424
NadiaM
Raczkowanie

Melduję się na nowym wątku U mnie wszystko OK, leci 32 tydzień. 26 października kolejna wizyta. Mały ma się dobrze, rozpycha się na wszystkie strony. U nas remont ciąg dalszy, nawet już nie wierzę, że dam radę Was nadrobić Pozdrawiam
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:29   #425
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Oj to faktycznie wysoki czynsz macie
Ja 5 lat temu (o wwlasnie zdalam sobie sprawe ze za tydzien minie nam 4 lata jak w swoim mieszkanku mieszkamy) za wynajecie kawalerki placilam 1000 zł wiec po niecalym roku stwierdzilismy ze wolimy splacac swoj kredyt niz komu tyle pieniedzy placic i dlatego szybko zdecydowalismy sie na swoje mieszkanko
no oczywiście, lepiej płacić za kredyt niz komuś do kieszeni
ale niestety kredyt też niełatwo dostać i nie każdy ma sytuację, żeby sobie pozwolić na pożyczkę.
My na swoim będziemy mieszkać od przyszłego roku tzn swoje to będzie za 30 lat

Cytat:
A wlasnie mamusie ktore spodziewaja sie pierwszego dzieciatka chcecie miec jeszcze kolejne i kiedy mniej wiecej czasowo bo ja mysle nad dwojka i tak ze maly bedzie mial z dwa latka to zaczniemy sie starac o kolejne,chce wrocic na troche do pracy a pozniej drugie dziecie
Oczywiscie mamusie ktore juz maja jedno dzieciatko a teraz spodziewaja sie drugiego do Was tez to pytanko
my też po 2 latach zaczniemy ponowne starania może kiedyś pozwolimy sobie na trzecie ja mam 2 siostry i sobie chwalę mieć dwójkę rodzeństwa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:30   #426
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Melduję się na nowym wątku U mnie wszystko OK, leci 32 tydzień. 26 października kolejna wizyta. Mały ma się dobrze, rozpycha się na wszystkie strony. U nas remont ciąg dalszy, nawet już nie wierzę, że dam radę Was nadrobić Pozdrawiam
Super, że u was w porządku i remont idzie do przodu.
A z nadrabianiem... hmmm ciężka sprawa, zwłaszcza jeśli chodzi o ilość gaduł na wątku
Stary 2009-10-21, 14:32   #427
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jak dzieci są małe, to nawet lepiej jest kiedy są w 1 pokoju razem. Uczą się tego życia społecznego, dzielenia obowiązków i przestrzeni. A też często są dla siebie wsparciem.
Ja byłam z moim bratem w jednym pokoju do kiedy miałam 8 lat. Ileż my mieliśmy śmiechu, rzucania poduchami, mój brat połamał raz łóżko skacząc po nim (był już o wiele cięższy niż ja ), potem wymyślaliśmy historie, żeby go kryć. Oczywiście kłóciliśmy się i biliśmy też, ale nie odbiło się to jakoś negatywnie na nas - przynajmniej tak mi się wydaje

No no Guciu rozumiem bo u nas tez fajnie było ale biłysmy sie i to niezle
A w pamieci mi utkwily sytuacje jak juz panienki taki fajne bylysmy po 15-16 lat i kolegow chcialo sie do domu przyprowadzic,etrdy jedna drugiej na złosc robila i oczywiscie lekcje odrabiala w pokoju oczywiscie:hahaha :niezle czasy to byly

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość

Nadius no nareszcie jestes bo juz sie martwilam ostatnio o Ciebie ze tyle czasu sie nie odzywasz
Remont remontem juz pewnie blizej konca wiec niedlugo sie uspokoi i bedziesz mogla wiecej z nami siedziec i plotkowac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-21, 14:36   #428
elalank
Zadomowienie

Cytat:
A w pamieci mi utkwily sytuacje jak juz panienki taki fajne bylysmy po 15-16 lat i kolegow chcialo sie do domu przyprowadzic,etrdy jedna drugiej na złosc robila i oczywiscie lekcje odrabiala w pokoju oczywiscie:hahaha :niezle czasy to byly
oj tak u nas było podobnie my z siostrami byłyśmy w 1 pokoju (3 dziewczyny - wyobrażacie sobie?) !!!!!!!! Miałyśmy telefon na kablu, więc jak mój TZ dzwonił, to siostry oczywiście świrowały i robiły mi wstyd, a ja biedna próbowałam uciekać z tym telefonem na korytarz, no ale niestety, za daleko się nie dało
A teraz co za czasy, bezprzewodowy internet, komórki...

Stary 2009-10-21, 14:36   #429
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej w pokoju była zawsze przyzwoitka, co by głupie myśli nie przychodziły do głowy... albo, żeby nie dało się ich wprowadzić w życie Pewnie rodzice byli wtedy spokojniejsi

Nic to. Zmykam na spacer, póki pogoda dopisuje a ja mam chęci

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-21 o 14:38
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:39   #430
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

a ja chce mieć tylko jedno dziecko.. Może to czysty egoizm ze mnie wypływa, ale nie wyobrażam sobie drugiej ciąży i po raz kolejny przechodzenia przez te wszystkie bóle i dolegliwości. A w sumie jeszcze najgorsze, czyli porod przede mną... Mój tż strasznie chciałby mieć jeszcze syna, ale raczej już nie spełnie jego marzenia. No i nawet jakbym zaszla znow w ciąże, to nie wiadomo czy druga dziewczynka by nie wyszla :P
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:39   #431
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
oj tak u nas było podobnie my z siostrami byłyśmy w 1 pokoju (3 dziewczyny - wyobrażacie sobie?) !!!!!!!! Miałyśmy telefon na kablu, więc jak mój TZ dzwonił, to siostry oczywiście świrowały i robiły mi wstyd, a ja biedna próbowałam uciekać z tym telefonem na korytarz, no ale niestety, za daleko się nie dało
A teraz co za czasy, bezprzewodowy internet, komórki...
Telefon na kablu heheheh skad ja to pamietam: hahaha:

Cytat:
Przynajmniej w pokoju była zawsze przyzwoitka, co by głupie myśli nie przychodziły do głowy... albo, żeby nie dało się ich wprowadzić w życie Pewnie rodzice byli wtedy spokojniejsi
Nie no wkoncu sie wychodzilo ale cena byla odpowiednia albo mycie naczyn za druga albo sprzatanie itp...

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 14:39   #432
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Czesc Mamuski

A Wy od rana skrobiecie i skrobiecie...

Ja dzisiaj nie mam jak narazie weny twórczej, więc nie będę się rozpisywałam, Melduję, że nocka przespana, Kasiula chyba dzięki Tobie, bo mi tak dobrze życzyłaś

Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka i figury Ale i tak jż nie mogę się doczekać kiedy będę wyglądała tak jak na zdjęciu z Avatorka (zrobione kilka dni prze zajściem)

Jeżeli chodzi o posciel dla małej, to ja jeszcze nie kupiłam, narazie mam rożek, a w domu jest ciepło, ale łożeczko stoi już przystrojone w baldachim itp. Jest przykryte kocem.

Agusia brzusio piękny i wszystko inne też. Macie super gust

My narazie wynajmujemy mieszkanie, dosyć spore bo ma 75m2, ale wiadomo w nie sie już się tak nie inwestuje, chociaz i tak wszystkie meble są nasze. W przyszłym roku chcemy kupić dom albo wybudować się

Kaja ja mam wózek taki: http://www.4kids.com.pl/produkt/dodatkowe/870.jpg

Ta torba pod spodem to torba na zakupy ją się rozkłada i przypina do góry, powstaje wtedy taki duzy worek.

a nosidełko to: http://sklep.petit.pl/go/_info/?id=1696
Tylko czarny i z isofixem

Kaja dzwoniłaś do Pani Basi?? Umówiłyście się??

Malinko witaj
Stary 2009-10-21, 14:50   #433
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

A Wy od rana skrobiecie i skrobiecie...

Ja dzisiaj nie mam jak narazie weny twórczej, więc nie będę się rozpisywałam, Melduję, że nocka przespana, Kasiula chyba dzięki Tobie, bo mi tak dobrze życzyłaś

Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka i figury Ale i tak jż nie mogę się doczekać kiedy będę wyglądała tak jak na zdjęciu z Avatorka (zrobione kilka dni prze zajściem)

Jeżeli chodzi o posciel dla małej, to ja jeszcze nie kupiłam, narazie mam rożek, a w domu jest ciepło, ale łożeczko stoi już przystrojone w baldachim itp. Jest przykryte kocem.

My narazie wynajmujemy mieszkanie, dosyć spore bo ma 75m2, ale wiadomo w nie sie już się tak nie inwestuje, chociaz i tak wszystkie meble są nasze. W przyszłym roku chcemy kupić dom albo wybudować się

Ta torba pod spodem to torba na zakupy ją się rozkłada i przypina do góry, powstaje wtedy taki duzy worek.

Malinko witaj
Katarinka to ciesze sie bardzo ze nocka mineła spokojnie,u mnie tez tylko ze rano jakis burak mnie obudzil tarabaniac domofonem ,nawet tylka z łozka nie podnioslam ale zasnac juz nie zasnełam

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Lece a raczej ciagne sie w slimaczym tempie do sklepu bo juz dawno pora obiadowa a ja jeszcze nawet nie myslalam co by tu zjesc,jakos mnie dzis ochota na jakas lasagne naszło ,no nic moge sobie dzis tylko pomarzyc ide zobaczyc co maja ciekawego w sklepie i cos kupie zeby sobie podjesc

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-21, 14:55   #434
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Katarinka to ciesze sie bardzo ze nocka mineła spokojnie,u mnie tez tylko ze rano jakis burak mnie obudzil tarabaniac domofonem ,nawet tylka z łozka nie podnioslam ale zasnac juz nie zasnełam

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Lece a raczej ciagne sie w slimaczym tempie do sklepu bo juz dawno pora obiadowa a ja jeszcze nawet nie myslalam co by tu zjesc,jakos mnie dzis ochota na jakas lasagne naszło ,no nic moge sobie dzis tylko pomarzyc ide zobaczyc co maja ciekawego w sklepie i cos kupie zeby sobie podjesc
A ja właśnie dziś pól dnia robilam lasagne i tiramisu... Brzuch mi chyba peknie jak to zjem
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:02   #435
brombusia
Zakorzenienie

Na trzy godziny Was zostawiłam i trzy strony musiałam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Tylko, ze Paczka nie odpisze, bo nie ma nic na koncie...
To po co numer dawała, jak odpisać nie może

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Przyłączam się do akcji pokazywania brzuszków. Mój mierzy 115 cm, a tu jeszcze 4 tygodnie , na szczęście rozstępów jeszcze nie mam.
Witaj Kochana
Brzuszek piękny, wcale nie wygląda na te 115 cm

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a tutaj wklejam kilka fotek
Fajny brzuszek, sypialnia też, a łóżeczko cud miód
Widzę, że już wszystko przygotowane

Cytat:

A nasza Brombi miala isc do szpitala na konsultacje z anastazjologiem ciekawe czy poszła?ale chyba tak bo cos sie nie pokazuje,rano napisala i teraz cisza
Kochana Ty zawsze o mnie myślisz
Do anestezjologa to po południu, bo wcześniej sa zawsze jakieś planowane zabiegi i może nie mieć czasu.

Cytat:
Jeśli z Małym wszystko będzie w porządku, to myślimy żeby zacząć pracować nad następnym, kiedy synek skończy 1,5 roku.
Nie chcę za dużej różnicy wieku między dziećmi, u mnie to jest 15 lat między mną a bratem, więc do czasu jak ja dorosłam, to był dla mnie raczej dodatkowym tatusiem

Widzę, że rozmowa o czynszach jest, ja ostatnio dostałam nowy, znowu podwyższony na 720 zł za 72 m. To chyba tak średnio, patrząc na to ile Wy płacicie.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 15:18   #436
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Malinko witaj

ojjjj a ja zamiast spacerku to się pospałam
więc na spacer po obiadku!

Kasia, wózior super! Taki nowoczesny co do Pani Basi obiecałam sobie, że zadzwonie w tym tygodniu, ale jestem straszny cykor i odkładam to ile mogę...

Aga, brzusio śliczne! a mieszkanko w fioletach mmmmmmmm

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-10-21 o 15:21
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:24   #437
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
my planujemy trójkę a co z planów wyjdzie to zobaczymy nie chce miec jedynaczki ani Tż tez nie. i sama bym nie chciała wychowywac się jako jedynaczka. ale to pewnie dlatego że sama mam rodzeństwo i młodsze i starsze i wiem że to jest niezła frajda
Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
A ja właśnie dziś pól dnia robilam lasagne i tiramisu... Brzuch mi chyba peknie jak to zjem
eee tam nie peknie, napewno pomieścisz

a tu fajny filmik jakby się którejś nudziło
http://www.youtube.com/watch?v=518XP8prwZo

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:32   #438
malina81
Zadomowienie

Kachulamoje ozeczko jeszcze na strychu, ale to dlatego ze tym razem nie ma osobnej sypialni dla dziecka i poprostu korzystam jeszcze z "przestrzeni", która i tak jest wystarczająco zapachan klamotami Kuby Ale łózeczko dla Kuby miałam wcześniej przygotowane- z pościelą- i wcale sie nie zakurzyło wiec mysle ze ty tez mozesz sobie spokojnie wszystko przygotować.
U Kropcizagineły wyniki z wczorajszego pobrania- wiec nadal nic nie wie- pewnie jutro cos bedzie wiadomo jak beda nowe wyniki. Masakra z tym szpitalem...Do tego ma problemy nie zwiazane z ciązą wiec oglnie jest zdołowana.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:32   #439
Ravenne
Raczkowanie

Dziękuję za brzuszkowe komplementy, przy Was człowiek się od razu lepiej czuje, bo miałam ostatnio takie myśli, że za duży jest jak na tę porę, ale już tak nie myślę

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ravenneniewiem jak mogłam pominąc twój brzuszek...pogłaskaj go ode mnie i przeproś że go nie pochwaliłam ale oczywiście jest śliczny
Dziękuję, przeprosiłam i od razu przesyłam kopniaczka od Alicji

Cytat:
My chcemy mieć trójkę, zobaczymy czy da radę, A odstęp pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem tak 2-3 lata.

Aguś śliczny kącik i rzeczy dla dziecka

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2009-10-21 o 15:34
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 15:34   #440
malina81
Zadomowienie

Agusia wszystko jest śliczne- twój brzuszek, pokoik, łozeczko słodko tam u was
Stary 2009-10-21, 15:46   #441
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja jestem jedynaczką i to jest do kitu - wiem co mówię
my z TZ chcieliśmy dwoje - wiadomo fajnie jakby była parka, ale będziemy mieli dwie dziewczynki i wcale sobie z tego powodu nie krzywdujemy
jak sie przytrafi trzecie to płaczu nie będzie, ale z uwagi na moj wiek i to jak obecnie znosze ciążę to sama sie nie zdecyduję
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:48   #442
malina81
Zadomowienie

Dzwoniłam do Paczki i leży pod kroplówką bo jest to dopiero 36 tydzień ciąży wiec jeszcze nie czas na poród. Rozwarcie ma tak jak ja na 1,5cm wiec mysle ze przetrzymają ją jeszcze kilka dni i puszcze do domu. Mały waży 2500g. Kazała wszystkie dziewczynki pozdrowić
Stary 2009-10-21, 15:49   #443
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Jeśli z Małym wszystko będzie w porządku, to myślimy żeby zacząć pracować nad następnym, kiedy synek skończy 1,5 roku.
Nie chcę za dużej różnicy wieku między dziećmi, u mnie to jest 15 lat między mną a bratem, więc do czasu jak ja dorosłam, to był dla mnie raczej dodatkowym tatusiem

Widzę, że rozmowa o czynszach jest, ja ostatnio dostałam nowy, znowu podwyższony na 720 zł za 72 m. To chyba tak średnio, patrząc na to ile Wy płacicie.
15 lat różnicy no to współczuję, chyba juz rozumiem, jak ostatnio nie miałas humoru przez brata!

ale mówisz o czynszu czy o wynajmie? bo chyba coś tu pomyliłyśmy, bo to 2 inne rzeczy. Bo jak na czynsz to raczej dużo
ja pisałam że w P-niu płaci się 500-600 zł za wynajem pokoju (do tego dochodzą opłaty: czynsz, gaz, prąd itp)

Cytat:
U Kropcizagineły wyniki z wczorajszego pobrania- wiec nadal nic nie wie- pewnie jutro cos bedzie wiadomo jak beda nowe wyniki. Masakra z tym szpitalem...Do tego ma problemy nie zwiazane z ciązą wiec oglnie jest zdołowana.
polskie szpitale

ja dziś też poszłam do szpitala i mówię w kasie, że chciałabym badanie bakteriologiczne pochwy takie przed porodem, a pani na to, że o jakie badanie mi chodzi, bo ona nie wie! Nie mogłam się z nią dogadać, więc zawołała jakąś młodą położną, która też nie bardzo wiedziała o jakie badanie mi chodzi, w końcu ściągnęły z oddziału jakąś lekarkę i dopiero ta im powiedziała jakie badanie chcę i ja mam tam rodzić?? brr...

Stary 2009-10-21, 15:54   #444
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do Paczki i leży pod kroplówką bo jest to dopiero 36 tydzień ciąży wiec jeszcze nie czas na poród. Rozwarcie ma tak jak ja na 1,5cm wiec mysle ze przetrzymają ją jeszcze kilka dni i puszcze do domu. Mały waży 2500g. Kazała wszystkie dziewczynki pozdrowić

jaki ma głos?i jak sie z nia gadało?

Ja troche polazilam po miescie, przez tydzien niewychodzenia z domu to mialam energie, wiec wykorzystalam...

Agusia9 po pierwsze OGROMNE BRAVA DLA CIEBIE za organizacje i dojrzalosc w tym wieku, zakupy bardzo przemyslane jestem pod wrazeniem
PO drugie swietny wystroj wnetrz, mieszkace sami z Tz?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:57   #445
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to 36 tydzień
Przecież termin ma tak jak ja, czyli dzisiaj zaczął sie 38 tydzień.

Cytat:
15 lat różnicy no to współczuję, chyba juz rozumiem, jak ostatnio nie miałas humoru przez brata!

ale mówisz o czynszu czy o wynajmie? bo chyba coś tu pomyliłyśmy, bo to 2 inne rzeczy. Bo jak na czynsz to raczej dużo
ja pisałam że w P-niu płaci się 500-600 zł za wynajem pokoju (do tego dochodzą opłaty: czynsz, gaz, prąd itp)
Problemy z bratem nie wynikają z jego wieku, tylko z cech charakteru, bo to ja mimo, że młodsza to jestem bardziej odpowiedzialna.
Piszesz że czynsz drogi? To ile w Poznaniu wynosi czynsz za 4 pokojowe mieszkanie? Mnie się zawsze wydawało, że u mnie jakoś bardzo wysokie te czynsze nie są. W skład czynszu wchodzi jeszcze ryczałt na gaz, woda i ogrzewanie, bo u mnie są dwie wersje czynszu zimowy i letni

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 16:06   #446
malina81
Zadomowienie

Domi w sumie krótko z nią gadałam bo po moim pobycie w szpitalu boje sie zobaczyć swój rachunek za komórkę ale głosik ma bardzo słodki i taki młodziutki...Mowi że nie za bardzo rozumie co do niej lekarze mowią- wiec na razie grzecznie leży pod kroplówką i nic wiecej nie wie.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Jak to 36 tydzień
Przecież termin ma tak jak ja, czyli dzisiaj zaczął sie 38 tydzień.
No wlasnie mowiła ze ma źle wyliczony termin i dlatego chcą pewnie zeby dzidzia jeszcze troche podrosła
Stary 2009-10-21, 16:13   #447
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Jesz tiramisu w ciąży Przecież to na surowych żółtkach jest...

Ja na razie poczekam jeszcze trochę aż urodzę, wtedy mężuś zrobi całą michę tiramisu

Brombi, co do różnicy wieku, to mam jednego kolegę, który ma siostrę... 24 lata młodszą od siebie Jak ją pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że jego córka

A ja właśnie wróciłam ze spaceru i nie mam pojęcia co mam zrobić na obiad/kolację. Chyba tz będzie musiał zadowolić się kanapkami
Stary 2009-10-21, 16:25   #448
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Olaaaaa zarzuc lasagne

Cytat:
Na trzy godziny Was zostawiłam i trzy strony musiałam nadrabiać

To po co numer dawała, jak odpisać nie może

Witaj Kochana
Brzuszek piękny, wcale nie wygląda na te 115 cm

Fajny brzuszek, sypialnia też, a łóżeczko cud miód
Widzę, że już wszystko przygotowane

Kochana Ty zawsze o mnie myślisz
Do anestezjologa to po południu, bo wcześniej sa zawsze jakieś planowane zabiegi i może nie mieć czasu.

A pewnie ze zawsze o Tobie mysle
A 720 czynszu to troszke duzo u mnie jest 290 zl za 43m

Cytat:
Kachulamoje ozeczko jeszcze na strychu, ale to dlatego ze tym razem nie ma osobnej sypialni dla dziecka i poprostu korzystam jeszcze z "przestrzeni", która i tak jest wystarczająco zapachan klamotami Kuby Ale łózeczko dla Kuby miałam wcześniej przygotowane- z pościelą- i wcale sie nie zakurzyło wiec mysle ze ty tez mozesz sobie spokojnie wszystko przygotować.
O jeny ale biedna Kropcia sie tam nadenerwuje,ech te szpitale

Cytat:

polskie szpitale

ja dziś też poszłam do szpitala i mówię w kasie, że chciałabym badanie bakteriologiczne pochwy takie przed porodem, a pani na to, że o jakie badanie mi chodzi, bo ona nie wie! Nie mogłam się z nią dogadać, więc zawołała jakąś młodą położną, która też nie bardzo wiedziała o jakie badanie mi chodzi, w końcu ściągnęły z oddziału jakąś lekarkę i dopiero ta im powiedziała jakie badanie chcę i ja mam tam rodzić?? brr...
I kolejni doswiadczeni lekarze.....

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-21, 16:40   #449
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Problemy z bratem nie wynikają z jego wieku, tylko z cech charakteru, bo to ja mimo, że młodsza to jestem bardziej odpowiedzialna.
Piszesz że czynsz drogi? To ile w Poznaniu wynosi czynsz za 4 pokojowe mieszkanie? Mnie się zawsze wydawało, że u mnie jakoś bardzo wysokie te czynsze nie są. W skład czynszu wchodzi jeszcze ryczałt na gaz, woda i ogrzewanie, bo u mnie są dwie wersje czynszu zimowy i letni
bo kobiety są bardziej odpowiedzialne i w ogóle najlepsze

za mieszkanie 59 m moja siostra ma czynsz ok 400 zł,

my za naszą kawalerkę 29 m płacimy ok 250 zł - i to się waha z miesiąca na miesiąc, ale oczywiście niewiele, bo właśnie wchodzi w to zużycie wody, a rozliczenie za ogrzewanie przychodzi raz na rok, i raczej nie dopłącamy

Cytat:
Jesz tiramisu w ciąży Przecież to na surowych żółtkach jest...

Ja na razie poczekam jeszcze trochę aż urodzę, wtedy mężuś zrobi całą michę tiramisu
jak urodzę to idę na sushi

Stary 2009-10-21, 16:43   #450
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Cytat:
Agusia wszystko jest śliczne- twój brzuszek, pokoik, łozeczko słodko tam u was

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Agusia9 po pierwsze OGROMNE BRAVA DLA CIEBIE za organizacje i dojrzalosc w tym wieku, zakupy bardzo przemyslane jestem pod wrazeniem
PO drugie swietny wystroj wnetrz, mieszkace sami z Tz?
Kurcze az sie zarumienilam czytajac wasze komenatarze Dziekuje za tak mile slowa... od razu sie czlowiekowi cieplej robi ;p a przyda sie bo ostatnio cos mam depresje przedporodowa i wieczorkami zdarza mi sie poplakac

Domi mieszkamy z moimi rodzicami u mnie bo ja jestem jedynaczka a oni maja duzyyy jednorodzinny dom i spia na parterze a 1 pietro jest cale wolne wiec my mamy cale pierwsze pietro czyli 3 pokoje i lazienke i 3 balkony;p ale z jednego pokoju zrobimy kiedysss w dalekiej przyszlosci kuchnie bo moj tatus kochany jest ogromnym balaganiarzem (mama wsyztsko zawsez za niego robila) i teraz zje jablko i nie wyzuci tylko zostawi na stole wiec mnie po prostu brzuch boli jak wchodze do ich kuchni i patrze na ten balagan;p tato musi miec wszystko kolo siebie wiec caly parapet zawalony jest jakimis jego kartkami a pod nogami ma ksiazki..;p mama znowu uwielbia jak kazda wolna przestrzec jest zawalona byle czyms.. jakimis starymi figurkami "ladnymi" pustymi opakowaniami po perfumach itp itd.. a ja lubie miec duzo przestrzeni i ladnie czysto wiec wolimy miec swoja kuchnie;p a zreszta ciezko ciagle latac na dol robic herbate jak kolezanka przyjdzie Bardzo sie ciesze ze podobaja wam sie nasze wnetrza na szczescie mamy taki sam gust i wybieramy zawsze wszystko razem w 5 minut bo nie lubiemy dlugo chodzic i szukac;p ah sie rozpisalam..;p

W ogole cos mnie brzuszek pobolewa.. wykapalam sie w cieplej wodzie przeszlo a potem znowu zaczal bolec ale na razie spokoj.. zobaczymy.. na razie tylko brzuch twardy jak kamien.. omze to juz blisko?? to ja musze wlosy wyprostowac..;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości