Scent Bar X - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 23:30   #4591
KasiaxQ
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
dziękuję za info ale kurczę czemu to nisza której nie znam i na dodatek nie umiem zamawiać takich cudów
Zamówienie to nie problem. Gorzej z próbką na testy Może ktoś ma...

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 01:02   #4592
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
osobiście nie znam gorszego zawodu, nauczyciel przebija wszystko, jest to zawód bezkonkurencyjny w swojej KLASIE
Mnie również wiele osób pyta (a raczej stwierdza): "Chcesz zostać nauczycielem?" Taaak... najlepiej w gimnazjum (btw - miałbym z domu jakieś 50 metrów do pracy) Ale na chwilę obecną nic z tego nie wyjdzie, nie mam kursu pedagogicznego, choć myślałem już, żeby zacząć roczny, od października tego roku (bo dwuletni, jaki robią moi znajomi, to lekka przesada) Na myśleniu się jednak skończyło. Tak naprawdę to nie wiem nawet, czy odnalazłbym się w tym zawodzie, z moją "aspołecznością" Niby po ukończeniu studiów mam "specjalizację tłumaczeniową", ale na co może mi się ona przydać? Tłumacz przysięgły to już rozumiem (ale to droga długa i bolesna) Najbardziej zniechęcają mnie zarobki, śmiech na sali po prostu... Wiem, że zawód ten ma swoje plusy (duuużo wolnego itp.), ale to nie wszystko. Wyjątkiem są oczywiście pedagodzy z powołania (mój ojciec przykładowo), ale to już chyba coraz rzadsze zjawisko. Poza tym, gdy obserwuję zachowanie dzisiejszej "młodzieży", niebezpiecznie wzrasta mi ciśnienie i poziom agresji

Nie... raczej się nie nadaję

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Gryksiu - ty mi nic o lodach nie pisz! Zjadłabym konia z kopytami plus furę czegoś słodkiego. Ćwiczę silną wolę
Ja oparłem się przed chwilą czekoladzie z nadzieniem truskawkowym, mimo zagrażającej życiu hipoglikemii. W Niemczech nie jadłem po 17:30 i dało się przeżyć, tutaj, jak zawsze, głód łapie mnie wieczorem Klimat mi chyba nie służy

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ostatnio TZ kpił jakąś różę z czymśtam-myslałam ze go utłukę ze będziemy różą wonieć- ale po praniu okazało sie ze ubrania mają wyjątkowo intensywną won mydła szary jeleń- myslałam ze haftnę w pracy- normalnie ten zapach mi zagłusza perfumy
Polly, kup tę nowość, Lenor Perfumelle (czy coś) - perfumy staną się zbędne A jeśli okaże się, że to mało, kup sobie Rexonę cośtamcośtam, bo, jak głosi reklama, mając ją nie potrzebujesz już perfum

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
...ale ja mam zboczenie rodzinne (złe geny )

Cytat:
zjadłam dziś pół pizzy z ananasem, brzoskwiniami, bananami i sosem czosnkowym () i mój żołądek właśnie mi próbuje przekazać ze jestem nienormalna (rozsadzając się od środka )
Ta pizza to własnej produkcji? Zestaw składników oryginalny

Cytat:
a film był cudowny wizualnie- każdy kadr mogłabym oprawić w ramki i powiesic na ścianie
Zgadzam się, bardzo klimatyczne zdjęcia

---

A ja mam dzisiaj doła, po raz pierwszy od jakichś 3 miesięcy (chodzę wkurzony i nic mi się nie podoba, znowu wszystko bez sensu i nic mi się nie chce). A było już tak fajnie...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 01:12   #4593
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
A to nie jest przypadkiem ta sama?

edit:
Ale mam zapłon!
Odrabiam zadanie z polskiego.

Cytat:
o rany, a myślałam że tylko ja tak mam Mąż się ze mnie śmieje, że oglądam a nie wiem co oglądam
Moniu a sądziłam, że w tej kwestii jestem sama na świecie
Od razu mi raźniejNie raz i nie dwa zdarzyło mi się nie rozpoznać własnej rodziny. Bardziej ekstremalne sytuacje przemilczę
Mój mąż na moje pytanie: Jak Ty ich rozpoznajesz? Odpowiada: Po twarzy

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-22 o 01:46
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 01:17   #4594
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mnie również wiele osób pyta (a raczej stwierdza): "Chcesz zostać nauczycielem?" Taaak... najlepiej w gimnazjum (btw - miałbym z domu jakieś 50 metrów do pracy) Ale na chwilę obecną nic z tego nie wyjdzie, nie mam kursu pedagogicznego, choć myślałem już, żeby zacząć roczny, od października tego roku (bo dwuletni, jaki robią moi znajomi, to lekka przesada) Na myśleniu się jednak skończyło. Tak naprawdę to nie wiem nawet, czy odnalazłbym się w tym zawodzie, z moją "aspołecznością" Niby po ukończeniu studiów mam "specjalizację tłumaczeniową", ale na co może mi się ona przydać? Tłumacz przysięgły to już rozumiem (ale to droga długa i bolesna) Najbardziej zniechęcają mnie zarobki, śmiech na sali po prostu... Wiem, że zawód ten ma swoje plusy (duuużo wolnego itp.), ale to nie wszystko. Wyjątkiem są oczywiście pedagodzy z powołania (mój ojciec przykładowo), ale to już chyba coraz rzadsze zjawisko. Poza tym, gdy obserwuję zachowanie dzisiejszej "młodzieży", niebezpiecznie wzrasta mi ciśnienie i poziom agresji
najwyżej byś wszystkich po kątach poustawiał

Cytat:
Ta pizza to własnej produkcji? Zestaw składników oryginalny
dziś byłam na szesnastym poziomie lenistwa (pt "leżę oraz leżę") więc nic samodzielnie nie wyprodukowałam niektóre pizzerie serwują takie kosmiczne kombinacje

Cytat:

A ja mam dzisiaj doła, po raz pierwszy od jakichś 3 miesięcy (chodzę wkurzony i nic mi się nie podoba, znowu wszystko bez sensu i nic mi się nie chce). A było już tak fajnie...

moja rada: iść spać a nuż jutro będzie lepiej

dobranoc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 01:20   #4595
danaida
Zadomowienie

Cytat:

poniekąd metoda na Scarlett O. : Pomyślę o tym jutro

Cytat:
dobranoc

Kolorowych

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-22 o 01:45
Stary 2009-10-22, 02:22   #4596
gryx82
BAN stały

Cytat:
najwyżej byś wszystkich po kątach poustawiał
Szkoda, że nauczyciel nie może stosować przemocy

Cytat:
dziś byłam na szesnastym poziomie lenistwa (pt "leżę oraz leżę") więc nic samodzielnie nie wyprodukowałam niektóre pizzerie serwują takie kosmiczne kombinacje
Mnie marzy się pizza z owocami morza Chociaż... taką najzwyklejszą też bym nie pogardził

Cytat:

No niech no tylko nie będzie A tak serio - jutro seminarium magisterskie z moją "ukochaną, przydzieloną z urzędu" kobietą

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Hehe, moja sztandarowa myśl filozoficzna

---

Dobrej nocy
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:00   #4597
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
lepiej bym tego nie ujęła - w porównaniu z pracą w gimnazjum to chyba jest rajem nawet, ja niestety zdecydowałam się nie zdechnąć z głodu i żałuję, - a na życie też nie starcza więc rachunek jest prosty - szukam innej pracy albo czeka mnie piekło - choć uważam że w nagrode powinnam zostać conajmniej święta i mieć takie przywileje jak np straszenie ich z zaświatów itp

osobiście nie znam gorszego zawodu, nauczyciel przebija wszystko, jest to zawód bezkonkurencyjny w swojej KLASIE
Kurczę, ja z czasów własnej edukacji pamiętam nauczycieli (dwóch) z prawdziwego zdarzenia - takich z pasją i miłością do ludzi - co bynajmniej nie oznacza, że pobłażliwych, czy niewymagających.

Kiedy jednak rozmawiam ze swoimi znajomymi uczącymi w szkołach - wtedy dopiero jestem naprawdę przerażona. I to nie tyle zachowaniem uczniów, co tym, jak bardzo nauczyciele nie szanują człowieka na pozycji ucznia. Heh... Długo by gadać.
Dopóki nauczyciele nie będą opłacani tak, żeby zawód ten był konkurencyjny, dopóki większość pracujących w szkołach nauczycieli to będą ludzie, którym po prostu nie udało się zaczepić nigdzie indziej, dopóki nauczyciel będzie przegranym frustratem (na rynku pracy) a nie szanowanym w społeczeństwie mistrzem - będzie jak jest. A jest paskudnie.
Cytat:
mój TZ jest nauczycielem i sobie dośc chwali a uczy kilka klas "bandytów"
Nie znam żadnego nauczyciela podstawówki, który szczerze i prywatnie sobie chwali. Dziwne w sumie.
Cytat:
Napisane przez envy07 Pokaż wiadomość
właśnie przybył kamyczek Czarnej Koszmary....już wiem z kim z czym śpię w nocy
Nie wygrzewaj z bardzo, bo Ci się jakiś Koszmarek wykluje.

Cytat:
a wzięłam pracę bo coś w stylu "zdychania pod płotem" czyt podbramkowej sytuacji było - teraz też będzie bo kryzys itp ale no trudno, nie mogę wiecznie "zdychać pod płotem" - piękny idiom tak BTW.
Ja miałam praktyki we podstawówce.
Miałam tez praktyki w więzieniach, szpitalach psychiatrycznych, poprawczakach etc. (pracowałam też w Areszcie Śledzczym oraz z ludźmi upośledzonymi, w tym głęboko). I wiem jedno - podstawówka to była najgorsza gehenna z tego wszystkiego. Nigdy więcej.

Szkoła średnia to już zupełnie co innego - uczyłam przez czas jakiś na niepełnym etacie (PDŻwR) i przyznaję, że miło wspominam kontakt z tymi młodymi ludźmi. A oni ze mną, z tego, co wiem.
Cytat:

porusze jeszcze jedną sprawe ktora niby błacha, ale spędza mi sen z powiek-
dziewczyny! jakiego uzywacie płynu do płukania ubrań zeby nie miały niepożadanej woni i nie gryzły sie z perfumami? Kpuje coraz to inne płyny i co jeden to gorszy- ostatnio TZ kpił jakąś różę z czymśtam-myslałam ze go utłukę ze będziemy różą wonieć- ale po praniu okazało sie ze ubrania mają wyjątkowo intensywną won mydła szary jeleń- myslałam ze haftnę w pracy- normalnie ten zapach mi zagłusza perfumy. Czy są jakieś bezwonne płyny do płukania?
Nie używam płynów do płukania.
No to teraz się zbłaźniłam, co?
Cytat:
Wow! To, że serwują, to jeszcze pół biedy, ale że znajdują się Kamikadze, którzy je zamawiają, to jest fenomen.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-22 o 10:28
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:17   #4598
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Moniu a sądziłam, że w tej kwestii jestem sama na świecie
Od razu mi raźniejNie raz i nie dwa zdarzyło mi się nie rozpoznać własnej rodziny. Bardziej ekstremalne sytuacje przemilczę
Mój mąż na moje pytanie: Jak Ty ich rozpoznajesz? Odpowiada: Po twarzy
mój TZ ma dar rozpoznawania naszych sąsiadów z bloku - ja ich w ogólę nie odróżniam- chyba ze mają jakieś dzieci-to po dzieciach kojarzę. Mój TZ kojarzy prawie wszystkich, ale on ich rozpoznaje po samochodach i dopasowuje do pięter
mój TZ:- spotkałem dzis na mieście naszego sąsiada- tego z szóstego
ja-
TZ- noooo..tego co ma Vectre
ja-
TZ- no..niebieski..ze znaczkiem Opla
ja- :conf used:- -aaaaaa!...dziadka Karolka?
TZ--a to nie wiem....

Cytat:

Nie znam żadnego nauczyciela podstawówki, który szczerze i prywatnie sobie chwali. Dziwne w sumie.
mój uczy w technikum i gimnazjum

Cytat:
Nie używam płynów do płukania.
No to teraz się zbłaźniłam, co?
chętnie bym nie uzywała, ale mam tak twardą wode ze bez płynu nie da sie ciuchów rozprostować nawet jak są mokre , poza tym płyn w welu przypadkach skutecznie zastępuje żelazko
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:29   #4599
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
O Boots and Braces nic nie wiem, a Shelly's w sumie kupiłam przypadkiem (a może to przeznaczenie było? ) Po prostu to były jedyne w danej chwili glany w rozmiarze 36 w sklepie

Podeszwa z przodu ma niecałe 3 cm, obcas 3,5 cm, jeden but waży 0,7 kg

Mozna mnie molestowac do woli Przepaszam, że odpowiadam tak późno, ale po prostu nie miałam czasu siąść do neta przez ostatnich kilka dni
bardzo, bardzo Ci dziękuję Truskawko

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:38   #4600
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Ja powiem: czarne oliwki są dietetyczne ale uprzedzam że jestem nieobiektywna bo je uwielbiam i też mogłabym wcinać miskami
Dzięki czuje się rozgrzeszona.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Na pewno bardzij dietetyczne niż Kinder Delice Kokos, których pożarłam trzy sztuki

Cytat:
te 2 ostatnie to chyba jedna i ta sama- choc nie mam pojęcia kto to- w ogóle jak tak rzucacie tymi nazwiskami to stwoerdzam ze ja jakas zacofana
Nie jesteś sama. Dobrze ze jest google bo bym czula sie już zupełnie jak jaskiniowiec.

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
albo jeszcze lepiej: z samymi skwarkami bez pyz
Bingo. Ja chciałam być bardziej subtelna.
-------------------------------------------

Pamięć do ludzi mam średnia: bardzo dobrze pamiętam twarze ale z imionami i nazwiskami to mam ogromny problem.

Dobra spadam cykać z kolega w Diablo i psuć efekty diety bo przyniósł W-Z etki.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 10:58   #4601
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, moja sztandarowa myśl filozoficzna
Moja też. Najważniejsze, że działa.

Cytat:
mój TZ ma dar rozpoznawania naszych sąsiadów z bloku - ja ich w ogólę nie odróżniam- chyba ze mają jakieś dzieci-to po dzieciach kojarzę. Mój TZ kojarzy prawie wszystkich, ale on ich rozpoznaje po samochodach i dopasowuje do pięter
ja-
ja-
TZ--a to nie wiem....

Polly! Piękny dialog!

A w ogóle to dzień dobry
Stary 2009-10-22, 11:25   #4602
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko Ty... "My" obstawiamy burze magnetyczne na słońcu...

Cytat:
ja-
ja-
TZ--a to nie wiem....

Mam to samo...
Teraz się kłaniam wszystkim, których spotykam na klatce schodowej i przed blokiem (czyli tym co z wizytą przychodzą również).

Ostatnio listonosz mnie zszokował.
Przynosi mi list do pracy (rachunek za telefon na nazwę firmy), która jest na drugim końcu miasta od mojego poprzedniego mieszkania, do którego mi listy i paczki dostarczał.
I mówi:
- Dzień dobry pani <tu moje imie>.
A ja tak:
Stary 2009-10-22, 11:32   #4603
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie czasami całkiem przydatna

Cytat:

Mnie marzy się pizza z owocami morza Chociaż... taką najzwyklejszą też bym nie pogardził
za mną już od 2 tygodni pizza chodziła, wiec musiałam w końcu spełnić zachciankę

Cytat:
Dopóki nauczyciele nie będą opłacani tak, żeby zawód ten był konkurencyjny, dopóki większość pracujących w szkołach nauczycieli to będą ludzie, którym po prostu nie udało się zaczepić nigdzie indziej, dopóki nauczyciel będzie przegranym frustratem (na rynku pracy) a nie szanowanym w społeczeństwie mistrzem - będzie jak jest. A jest paskudnie.
masz rację...

ja znam jedną młodą osobę która jest nauczycielką z pasją byłą moja opiekunką praktyk i poniekąd ona mnie trochę zaraziła swoim zapałem (mimo to, ze aby mieć jakiś sensowny zarobek pracowała w 4 czy 5 miejscach 7 dni w tygodniu )

Cytat:
Wow! To, że serwują, to jeszcze pół biedy, ale że znajdują się Kamikadze, którzy je zamawiają, to jest fenomen.

nawet niezła była chociaż zdecydowanie wolę pizzę na ostro

Cytat:
ja-
ja-
TZ--a to nie wiem....

ja kojarzę sąsiadów po psach

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:47   #4604
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Mam to samo...
Teraz się kłaniam wszystkim, których spotykam na klatce schodowej i przed blokiem (czyli tym co z wizytą przychodzą również).
Skąd ja to znam. Robiłam tak w dzieciństwie.
Stary 2009-10-22, 12:50   #4605
KasiaxQ
Zakorzenienie

Mam problem. Chcę kupić na FragranceNet Corso Como i nie mogę zapłacić. Próbuję od 2 dni, PayPalem i bezpośrednio kartą kredytową i pupa. Z kontem PayPal jest wszystko w porządku, z moją kartą także, bo obu używałam niedawno do płacenia za coś innego. Kupował ktoś ostatnio na FragranceNet?

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:29   #4606
agnyska81
Zakorzenienie

Witajcie, wracam powoli na łono wizażu
Jestem kompletnie nie w temacie, poza wątkiem i do tego jeszcze rozbita, smutna i tak dalej.
Nie dość, że jesień, to jeszcze smutek, bo w niedzielę wieczorem pożegnaliśmy kota Edzika Chorował biedaczek dwa tygodnie, mimo intensywnego leczenia poprawa była tylko chwilowa, a potem już tylko z każdym dniem gorzej. Najtrudniejsze były chwile, kiedy docierało do człowieka, że choćby stanął na rzęsach, to nie da się nic zrobić. Mam tylko nadzieję, że nie cierpiał, cały czas sprawiał wrażenie spokojnego. Tylko ostatniego dnia zrobił się nieswój, niespokojny, przestraszony... W domu wszyscy smutni, dziadek teraz samotny (Edzik go codziennie odwiedzał i siedział mu na kolanach), kotka Halina nie może uwierzyć że jest sama... Mój mąż zapowiedział, że nie chce kolejnego kota, boi się że będziemy znowu przeżywać to samo. Ja chciałabym bardzo drugiego kota, może jeszcze nie teraz, a może sam na nas trafi, tak jak Halina sama się znalazła

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie miłe słowa

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:34   #4607
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Agnieszko -

Wróciłam właśnie "z miasta".

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:37   #4608
Zuziunia
BAN stały

Witajcie, ostatnio mało zaglądam do baru ale znowu coś mi się dzieje z brzuchem.. od ponad tygodnia dość mocno boli mnie podbrzusze, jutro idę do gina... i boję się, że to znowu stan zapalny...
wiem że lepiej pójść i się leczyć.. samo nie przejdzie..
ale z drugiej strony mam już dość, bo wychodzi na to że co m-c muszę chodzić na kontrolę, ostatnio byłam 2 m-ce temu i co... i znowu coś się dzieje.. spać w nocy nie mogłam z bólu, nie wiadomo jak się ułożyć...

U mnie poza tym remont.. najbardziej kicia to przezywa, boi się, straciła apetyt, a że fachowca nie było parę dni to odżyła, zaczęła jeść..
ale dzisiaj znowu przychodzi i będzie aż do niedzieli... bidulka..

no i zabieram ją na ślunsk, bo jadę do rodzinki, a nie zostawie jej samej, mimo że siostrzenica dawałą by jej jedzenie i wynosiła kuwetę to jak mnie kiedyś 3 dni nie było to podobno całą noc miauczała.

Zastanawiam się tylko jak to zrobić, postawie kuwete w samochodzi, bo nie ma rady...

Aha byłam u fryzjera, zamiast mieć beżowego blondu na całości, jestem ruda 5 cm od skóry głowy, załamka, 200zł poszło się .....

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2009-10-22 o 13:39
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:43   #4609
Polly_
grozi wypollizowaniem

Agnysko
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:08   #4610
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dowiedziałam się ostatecznie ile będzie mnie kosztował bilet miesięczny - 270 zł. Prawie zeszłam przy kasie i tchu mi brakło

Frank Zappa

Stary 2009-10-22, 14:10   #4611
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Dowiedziałam się ostatecznie ile będzie mnie kosztował bilet miesięczny - 270 zł. Prawie zeszłam przy kasie i tchu mi brakło

poszaleli..

Agnysko
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:16   #4612
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

poszaleli..
Brak mi słów..... Chociaż rozmawiam z Agnyską, i coś jej tu nie pasuje. Może się baba w kasie bachnęła. Chyba zadzwonię na drugi PKS w miejscu pracy.

Jak pomyślę o tej kwocie, to mi się słabo robi.

Frank Zappa

Stary 2009-10-22, 14:19   #4613
Betty83
Zakorzenienie

Agnysko
przykro mi...

Cytat:
A to pewnie tyle co pokój w mieszkaniu studenckim bliżej pracy

Śniło mi się dziś, że wynajęłam takie mieszkanie. Tzn. 2 z kilku pokoi, a to był dość duży dom ze skomplikowanym systemem korytarzy. Co chwile odkrywałam jakąś wcześniej nieznaną część. No i wprowadziłam się, rozłożyłam w tych dwóch pokojach, a tu nagle ludzi przybywa co mają mieszkać ze mną i moimi dziećmi
Ale byłam wściekła, myślałam, że będę sobie spokojnie mieszkać, a tam imprezowe rosnące towarzystwo. Natomiast meble i rośliny w tym domu były niesamowite, a ludzie, pomimo przerażającej mnie ilości całkiem przyjemni...
O i spa było w jednej z łazienek
Stary 2009-10-22, 14:25   #4614
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Betty, ja już jestem za "stara" na mieszkanie w pokoju, w mieszkaniu studenckim
Normalnie powaliło ich z tymi cenami

A spa w łazience...... Ech..... rozmarzyłam się

Frank Zappa

Stary 2009-10-22, 14:30   #4615
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Agnysko -
Dziękuję Ci bardzo za Vol de Nuit, jestem nim oczarowana!habanity jeszce nie próbowałam, ale korek zaskakujący
rzeczy dla Ciebie wyślę w ciągu kilku dni, mam teraz bardzo dużo na głowie, nie wpadłam jeszcze w rutynę i trudno mi na razie ogarnąć wszystko co muszę zrobić, obiecuję się sprężyć. Więc tymczasowo tylko ogrooomne dziękuję ...tak żal tego kotka...

Madzik - niewesoła ta cena...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

A jak tu już tyle propozycji padło to i ja dodam swoje: może Kinga Preiss albo Renata Przemyk? Przemyślisz typy?
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:35   #4616
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Kinga Preis by się nadawała

Kurczę właśnie myślę, czy nie podpiąć się pod jakąś zniżkę na przejazdy:haha ha:Ale niestety żadna nie dla mnie

Frank Zappa

Stary 2009-10-22, 14:38   #4617
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Witajcie, wracam powoli na łono wizażu
Jestem kompletnie nie w temacie, poza wątkiem i do tego jeszcze rozbita, smutna i tak dalej.

wspolczuje szkoda kociny ale tak to juz jest i z ludzmi, i ze zwierzatkami na szczescie czas w takich wypadkach dziala na nasza korzysc...

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:19   #4618
rachell111
Zakorzenienie

Agnysko - - drugi kotek to na prawdę lek na całe zło, ale to kwestia indywidualna, ta miłość musi mieć ujście i obiekt kochania jest ich przeciez tyle takich potrzebujących mordek kosmatych ( sama przygarnełam ale nam sie troche jak królewna zaczyna zachowywać z pucybuta na milionera sie wychowała i ma wrażenie że jestw ciągłym spa)
rozumiem całkowicie stratę ale tak ajk dziewczyny mówią samo się ułoży, czas, nic na siłę.

Gryxiu - doły doły ludzka rzecz - my baby albo się wypłaczemy, ale przespimy, albo przebiegamy - ruch fizyczny na maksa zmęczenie wypocenie tak zeby poziom endorfin się podniósł, albo zajadamy, albo przeczekamy patrz: przepłaczemy, albo poprawiamy zakupami, albo PRZEGADAMY - to jest chyba najlepsza terapia, niekoniecznie babska. Ale zależy od kategorii doła, ja jak mam rów mariański to nawet nie wiem czym go potraktować.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Kurczę, ja z czasów własnej edukacji pamiętam nauczycieli (dwóch) z prawdziwego zdarzenia - takich z pasją i miłością do ludzi - co bynajmniej nie oznacza, że pobłażliwych, czy niewymagających.

Kiedy jednak rozmawiam ze swoimi znajomymi uczącymi w szkołach - wtedy dopiero jestem naprawdę przerażona. I to nie tyle zachowaniem uczniów, co tym, jak bardzo nauczyciele nie szanują człowieka na pozycji ucznia. Heh... Długo by gadać.

Ja miałam praktyki we podstawówce.
Miałam tez praktyki w więzieniach, szpitalach psychiatrycznych, poprawczakach etc. (pracowałam też w Areszcie Śledzczym oraz z ludźmi upośledzonymi, w tym głęboko). I wiem jedno - podstawówka to była najgorsza gehenna z tego wszystkiego. Nigdy więcej.

Szkoła średnia to już zupełnie co innego - uczyłam przez czas jakiś na niepełnym etacie (PDŻwR) i przyznaję, że miło wspominam kontakt z tymi młodymi ludźmi. A oni ze mną, z tego, co wiem.
:
all true - wszystko prawda - osobiście nie pracowałam w tych instytucjach ale bliskie osoby z rodziny i otoczenia pracują i mają identyczne jak ty doświadczenia i spostrzeżenia. Z osobami upośledzonymi pracuję, i jest to harówa ale be zporównania lepsza niż w "normalnej" szkole. JA się nie boję ciezkiej pracy, mnie nie przeraża trud, mnie dziwi bezsens i bezproduktywność, bezzasadność poczynań, wypruwania sobie flaków za nic i na nic. To ja wolę kible czyścić - autentycznie to ma większy sens. Bo efekty są realne. W więzieniu jest przynajmniej klarowniejsza sytuacja, ehhhh no nie bedę już tego ciągnąć bo powtarzałąbym tylko to co mówisz a w całej rozciągłości sie z Tobą zgadzam.

Twój post powinien być czytany co rano w Sejmie tudzież innych organach ustawodawczych gdyby to tylko miało jakiś sens.

W liceum fakt lubiłąm ten kontakt z ludźmi młodymi i vice versa też ale jednak mimo wszystko no nie wpasuje sie w pewne ramy systemu, który uważam że jest nie tylko dla mnie krzywdzący ale dla uczniów. Nie chce się podpisywać pod czymś co uważam za krzywdzące i żenujące wobec nich. Nie chce być tego reprezentatem i egzekwować od nich rzeczy beznadziejnych ( patrz kryteria dzisiejszej oceny matury - którą zdałby mój kot podejrzewam jakby umiał trzymać długopis). Upokarzające.

wiem ze mówię ogólnie ale celowo nie chcę wchodzić w szczegóły bo zajęłoby to tyle miejsca a to forum zdecydowanie żyje lepszym zyciem bez tego.

buty, kosmetyki, płyny, kuchnia i doły - to jest to ! a i ciachaaaa i babeczkiiii. i znów ciacha

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-10-22 o 15:29
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:25   #4619
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Nie chce być tego reprezentatem i egzekwować od nich rzeczy beznadziejnych ( patrz kryteria dzisiejszej oceny matury - którą zdałby mój kot podejrzewam jakby umiał trzyamć długopis). Upokarzające.

Wiem, wiem.... mimo wszystko to prawda.

Frank Zappa

Stary 2009-10-22, 15:54   #4620
rachell111
Zakorzenienie

nie ma ktoś jeszcze dylematów na zniżkę do sefory 20 %, bo szkoda żeby się zmarnowała a fajnie by było żeby ta zniżka miała sens czyli zeby cena była niska po jej użyciu, nie jestem klientem sefory raczej testerem sefory więc nie wiem co tam mają za firmy do końca. Tzn wiem ze dior itp itd ale nie o takiej półce myślałam. W sumie potrzebuje coś z deborah więc to nie ten sklep. Najwyżej komuś dam zniżkę.

Jakieś niezbędniki typu balsam do ust czy krem do rąk chyba poszukam. bo nei mam parcia ani kasiury na inksze gadżety.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości