|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
Może ktoś ma...
|
|
#4592 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale na chwilę obecną nic z tego nie wyjdzie, nie mam kursu pedagogicznego, choć myślałem już, żeby zacząć roczny, od października tego roku (bo dwuletni, jaki robią moi znajomi, to lekka przesada) Na myśleniu się jednak skończyło. Tak naprawdę to nie wiem nawet, czy odnalazłbym się w tym zawodzie, z moją "aspołecznością" Niby po ukończeniu studiów mam "specjalizację tłumaczeniową", ale na co może mi się ona przydać? Tłumacz przysięgły to już rozumiem (ale to droga długa i bolesna) Najbardziej zniechęcają mnie zarobki, śmiech na sali po prostu... Wiem, że zawód ten ma swoje plusy (duuużo wolnego itp.), ale to nie wszystko. Wyjątkiem są oczywiście pedagodzy z powołania (mój ojciec przykładowo), ale to już chyba coraz rzadsze zjawisko. Poza tym, gdy obserwuję zachowanie dzisiejszej "młodzieży", niebezpiecznie wzrasta mi ciśnienie i poziom agresji ![]() Nie... raczej się nie nadaję Cytat:
Klimat mi chyba nie służy ![]() Cytat:
Cytat:
Zestaw składników oryginalny ![]() Cytat:
--- A ja mam dzisiaj doła, po raz pierwszy od jakichś 3 miesięcy (chodzę wkurzony i nic mi się nie podoba, znowu wszystko bez sensu i nic mi się nie chce). A było już tak fajnie...
|
|||||
|
|
|
#4593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od razu mi raźniej Nie raz i nie dwa zdarzyło mi się nie rozpoznać własnej rodziny. Bardziej ekstremalne sytuacje przemilczę ![]() Mój mąż na moje pytanie: Jak Ty ich rozpoznajesz? Odpowiada: Po twarzy ![]() Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-22 o 01:46 |
||
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś byłam na szesnastym poziomie lenistwa (pt "leżę oraz leżę") więc nic samodzielnie nie wyprodukowałam niektóre pizzerie serwują takie kosmiczne kombinacje Cytat:
moja rada: iść spać a nuż jutro będzie lepiej ![]() dobranoc
|
||
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
poniekąd metoda na Scarlett O. : Pomyślę o tym jutro
![]() Kolorowych Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-22 o 01:45 |
|
|
|
#4596 | ||
|
BAN stały
|
Szkoda, że nauczyciel nie może stosować przemocy
Cytat:
Chociaż... taką najzwyklejszą też bym nie pogardził ![]() Cytat:
A tak serio - jutro seminarium magisterskie z moją "ukochaną, przydzieloną z urzędu" kobietą Hehe, moja sztandarowa myśl filozoficzna ![]() --- Dobrej nocy
|
||
|
|
|
#4597 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kiedy jednak rozmawiam ze swoimi znajomymi uczącymi w szkołach - wtedy dopiero jestem naprawdę przerażona. I to nie tyle zachowaniem uczniów, co tym, jak bardzo nauczyciele nie szanują człowieka na pozycji ucznia. Heh... Długo by gadać. Dopóki nauczyciele nie będą opłacani tak, żeby zawód ten był konkurencyjny, dopóki większość pracujących w szkołach nauczycieli to będą ludzie, którym po prostu nie udało się zaczepić nigdzie indziej, dopóki nauczyciel będzie przegranym frustratem (na rynku pracy) a nie szanowanym w społeczeństwie mistrzem - będzie jak jest. A jest paskudnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam tez praktyki w więzieniach, szpitalach psychiatrycznych, poprawczakach etc. (pracowałam też w Areszcie Śledzczym oraz z ludźmi upośledzonymi, w tym głęboko). I wiem jedno - podstawówka to była najgorsza gehenna z tego wszystkiego. Nigdy więcej. Szkoła średnia to już zupełnie co innego - uczyłam przez czas jakiś na niepełnym etacie (PDŻwR) i przyznaję, że miło wspominam kontakt z tymi młodymi ludźmi. A oni ze mną, z tego, co wiem. ![]() Cytat:
No to teraz się zbłaźniłam, co? ![]() Cytat:
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-22 o 10:28 |
||||||
|
|
|
#4598 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
- ja ich w ogólę nie odróżniam- chyba ze mają jakieś dzieci-to po dzieciach kojarzę. Mój TZ kojarzy prawie wszystkich, ale on ich rozpoznaje po samochodach i dopasowuje do pięter ![]() mój TZ:- spotkałem dzis na mieście naszego sąsiada- tego z szóstego ja- ![]() TZ- noooo..tego co ma Vectre ja- ![]() TZ- no..niebieski..ze znaczkiem Opla ![]() ja- ![]() :conf used: - -aaaaaa!...dziadka Karolka?TZ- -a to nie wiem....Cytat:
Cytat:
, poza tym płyn w welu przypadkach skutecznie zastępuje żelazko
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje się rozgrzeszona.Cytat:
![]() Cytat:
Bingo. Ja chciałam być bardziej subtelna. ![]() ------------------------------------------- Pamięć do ludzi mam średnia: bardzo dobrze pamiętam twarze ale z imionami i nazwiskami to mam ogromny problem. Dobra spadam cykać z kolega w Diablo i psuć efekty diety bo przyniósł W-Z etki.
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Moja też
. Najważniejsze, że działa .Cytat:
![]() Polly! Piękny dialog! A w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam to samo... Teraz się kłaniam wszystkim, których spotykam na klatce schodowej i przed blokiem (czyli tym co z wizytą przychodzą również). Ostatnio listonosz mnie zszokował. Przynosi mi list do pracy (rachunek za telefon na nazwę firmy), która jest na drugim końcu miasta od mojego poprzedniego mieszkania, do którego mi listy i paczki dostarczał. I mówi: - Dzień dobry pani <tu moje imie>. A ja tak:
|
|
#4603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w sumie czasami całkiem przydatna
Cytat:
Cytat:
ja znam jedną młodą osobę która jest nauczycielką z pasją byłą moja opiekunką praktyk i poniekąd ona mnie trochę zaraziła swoim zapałem (mimo to, ze aby mieć jakiś sensowny zarobek pracowała w 4 czy 5 miejscach 7 dni w tygodniu ) Cytat:
![]() nawet niezła była chociaż zdecydowanie wolę pizzę na ostro Cytat:
ja kojarzę sąsiadów po psach
|
||||
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem. Chcę kupić na FragranceNet Corso Como i nie mogę zapłacić. Próbuję od 2 dni, PayPalem i bezpośrednio kartą kredytową i pupa. Z kontem PayPal jest wszystko w porządku, z moją kartą także, bo obu używałam niedawno do płacenia za coś innego. Kupował ktoś ostatnio na FragranceNet?
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, wracam powoli na łono wizażu
Jestem kompletnie nie w temacie, poza wątkiem i do tego jeszcze rozbita, smutna i tak dalej. Nie dość, że jesień, to jeszcze smutek, bo w niedzielę wieczorem pożegnaliśmy kota Edzika Chorował biedaczek dwa tygodnie, mimo intensywnego leczenia poprawa była tylko chwilowa, a potem już tylko z każdym dniem gorzej. Najtrudniejsze były chwile, kiedy docierało do człowieka, że choćby stanął na rzęsach, to nie da się nic zrobić. Mam tylko nadzieję, że nie cierpiał, cały czas sprawiał wrażenie spokojnego. Tylko ostatniego dnia zrobił się nieswój, niespokojny, przestraszony... W domu wszyscy smutni, dziadek teraz samotny (Edzik go codziennie odwiedzał i siedział mu na kolanach), kotka Halina nie może uwierzyć że jest sama... Mój mąż zapowiedział, że nie chce kolejnego kota, boi się że będziemy znowu przeżywać to samo. Ja chciałabym bardzo drugiego kota, może jeszcze nie teraz, a może sam na nas trafi, tak jak Halina sama się znalazła Dziękuję jeszcze raz za wszystkie miłe słowa
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko -
![]() Wróciłam właśnie "z miasta".
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4608 |
|
BAN stały
|
Witajcie, ostatnio mało zaglądam do baru ale znowu coś mi się dzieje z brzuchem.. od ponad tygodnia dość mocno boli mnie podbrzusze, jutro idę do gina... i boję się, że to znowu stan zapalny...
wiem że lepiej pójść i się leczyć.. samo nie przejdzie.. ale z drugiej strony mam już dość, bo wychodzi na to że co m-c muszę chodzić na kontrolę, ostatnio byłam 2 m-ce temu i co... i znowu coś się dzieje.. spać w nocy nie mogłam z bólu, nie wiadomo jak się ułożyć... U mnie poza tym remont.. najbardziej kicia to przezywa, boi się, straciła apetyt, a że fachowca nie było parę dni to odżyła, zaczęła jeść.. ale dzisiaj znowu przychodzi i będzie aż do niedzieli... bidulka.. no i zabieram ją na ślunsk, bo jadę do rodzinki, a nie zostawie jej samej, mimo że siostrzenica dawałą by jej jedzenie i wynosiła kuwetę to jak mnie kiedyś 3 dni nie było to podobno całą noc miauczała. Zastanawiam się tylko jak to zrobić, postawie kuwete w samochodzi, bo nie ma rady... Aha byłam u fryzjera, zamiast mieć beżowego blondu na całości, jestem ruda 5 cm od skóry głowy, załamka, 200zł poszło się ..... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-10-22 o 13:39 |
|
|
|
#4609 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Agnysko
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam się ostatecznie ile będzie mnie kosztował bilet miesięczny - 270 zł
. Prawie zeszłam przy kasie i tchu mi brakło
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4611 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Brak mi słów..... Chociaż rozmawiam z Agnyską, i coś jej tu nie pasuje. Może się baba w kasie bachnęła. Chyba zadzwonię na drugi PKS w miejscu pracy.
Jak pomyślę o tej kwocie, to mi się słabo robi.
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko
przykro mi... Cytat:
![]() Śniło mi się dziś, że wynajęłam takie mieszkanie. Tzn. 2 z kilku pokoi, a to był dość duży dom ze skomplikowanym systemem korytarzy. Co chwile odkrywałam jakąś wcześniej nieznaną część. No i wprowadziłam się, rozłożyłam w tych dwóch pokojach, a tu nagle ludzi przybywa co mają mieszkać ze mną i moimi dziećmi Ale byłam wściekła, myślałam, że będę sobie spokojnie mieszkać, a tam imprezowe rosnące towarzystwo. Natomiast meble i rośliny w tym domu były niesamowite, a ludzie, pomimo przerażającej mnie ilości całkiem przyjemni... O i spa było w jednej z łazienek
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Betty, ja już jestem za "stara" na mieszkanie w pokoju, w mieszkaniu studenckim
![]() ![]() Normalnie powaliło ich z tymi cenami ![]() A spa w łazience...... Ech..... rozmarzyłam się
|
|
|
#4615 |
|
Rozeznanie
|
Agnysko -
Dziękuję Ci bardzo za Vol de Nuit, jestem nim oczarowana!habanity jeszce nie próbowałam, ale korek zaskakujący ![]() rzeczy dla Ciebie wyślę w ciągu kilku dni, mam teraz bardzo dużo na głowie, nie wpadłam jeszcze w rutynę i trudno mi na razie ogarnąć wszystko co muszę zrobić, obiecuję się sprężyć. Więc tymczasowo tylko ogrooomne dziękuję ...tak żal tego kotka...Madzik - niewesoła ta cena...---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- A jak tu już tyle propozycji padło to i ja dodam swoje: może Kinga Preiss albo Renata Przemyk? Przemyślisz typy? |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga Preis by się nadawała
![]() Kurczę właśnie myślę, czy nie podpiąć się pod jakąś zniżkę na przejazdy ![]() :haha ha:Ale niestety żadna nie dla mnie
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje ale tak to juz jest i z ludzmi, i ze zwierzatkami na szczescie czas w takich wypadkach dziala na nasza korzysc...
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko - - drugi kotek to na prawdę lek na całe zło, ale to kwestia indywidualna, ta miłość musi mieć ujście i obiekt kochania jest ich przeciez tyle takich potrzebujących mordek kosmatych
( sama przygarnełam ale nam sie troche jak królewna zaczyna zachowywać z pucybuta na milionera sie wychowała i ma wrażenie że jestw ciągłym spa) rozumiem całkowicie stratę ale tak ajk dziewczyny mówią samo się ułoży, czas, nic na siłę. Gryxiu - doły doły ludzka rzecz - my baby albo się wypłaczemy, ale przespimy, albo przebiegamy - ruch fizyczny na maksa zmęczenie wypocenie tak zeby poziom endorfin się podniósł, albo zajadamy, albo przeczekamy patrz: przepłaczemy, albo poprawiamy zakupami, albo PRZEGADAMY - to jest chyba najlepsza terapia, niekoniecznie babska. Ale zależy od kategorii doła, ja jak mam rów mariański to nawet nie wiem czym go potraktować. ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Twój post powinien być czytany co rano w Sejmie tudzież innych organach ustawodawczych gdyby to tylko miało jakiś sens. W liceum fakt lubiłąm ten kontakt z ludźmi młodymi i vice versa też ale jednak mimo wszystko no nie wpasuje sie w pewne ramy systemu, który uważam że jest nie tylko dla mnie krzywdzący ale dla uczniów. Nie chce się podpisywać pod czymś co uważam za krzywdzące i żenujące wobec nich. Nie chce być tego reprezentatem i egzekwować od nich rzeczy beznadziejnych ( patrz kryteria dzisiejszej oceny matury - którą zdałby mój kot podejrzewam jakby umiał trzymać długopis). Upokarzające. wiem ze mówię ogólnie ale celowo nie chcę wchodzić w szczegóły bo zajęłoby to tyle miejsca a to forum zdecydowanie żyje lepszym zyciem bez tego. buty, kosmetyki, płyny, kuchnia i doły - to jest to ! a i ciachaaaa i babeczkiiii. i znów ciacha
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-22 o 15:29 |
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem.... mimo wszystko to prawda.
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma ktoś jeszcze dylematów na zniżkę do sefory 20 %, bo szkoda żeby się zmarnowała a fajnie by było żeby ta zniżka miała sens czyli zeby cena była niska po jej użyciu, nie jestem klientem sefory raczej testerem sefory
więc nie wiem co tam mają za firmy do końca. Tzn wiem ze dior itp itd ale nie o takiej półce myślałam. W sumie potrzebuje coś z deborah więc to nie ten sklep. Najwyżej komuś dam zniżkę. Jakieś niezbędniki typu balsam do ust czy krem do rąk chyba poszukam. bo nei mam parcia ani kasiury na inksze gadżety. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Może ktoś ma...

Ale na chwilę obecną nic z tego nie wyjdzie, nie mam kursu pedagogicznego, choć myślałem już, żeby zacząć roczny, od października tego roku (bo dwuletni, jaki robią moi znajomi, to lekka przesada)
Niby po ukończeniu studiów mam "specjalizację tłumaczeniową", ale na co może mi się ona przydać? Tłumacz przysięgły to już rozumiem (ale to droga długa i bolesna) 

Klimat mi chyba nie służy
)
Zestaw składników oryginalny
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chociaż... taką najzwyklejszą też bym nie pogardził 

Chorował biedaczek dwa tygodnie, mimo intensywnego leczenia poprawa była tylko chwilowa, a potem już tylko z każdym dniem gorzej. Najtrudniejsze były chwile, kiedy docierało do człowieka, że choćby stanął na rzęsach, to nie da się nic zrobić. Mam tylko nadzieję, że nie cierpiał, cały czas sprawiał wrażenie spokojnego. Tylko ostatniego dnia zrobił się nieswój, niespokojny, przestraszony... W domu wszyscy smutni, dziadek teraz samotny (Edzik go codziennie odwiedzał i siedział mu na kolanach), kotka Halina nie może uwierzyć że jest sama... Mój mąż zapowiedział, że nie chce kolejnego kota, boi się że będziemy znowu przeżywać to samo. Ja chciałabym bardzo drugiego kota, może jeszcze nie teraz, a może sam na nas trafi, tak jak Halina sama się znalazła 
. Prawie zeszłam przy kasie i tchu mi brakło
niewesoła ta cena...