Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 22:16   #2611
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

zaraz ze złości pójdę spać..
tż doprowadza mnie dziś do szewskiej pasji..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:17   #2612
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Co to jest oxybrazja?
oxybrazja to inaczej dermabrazja tlenowa. jest to złuszczanie naskórka natlenowaną solą fizjologiczną. po normalnej mikrodermabrazji skóra jest zaczerwieniona i trzeba się w domu przez kilka dni ukrywać a po oxybrazji można hulać sobie normalnie nawet minutę po zabiegu. naskórek złuszcza się jak ma się jakieś blizny, przebrwienia, tłustą zanieczyszczoną skórę, ewentualnie jakieś zmarszczki- zwykłym peelingiem w życiu się nie osiągnie takich efektów a po dermabrazji skóra jest odświeżona, zdrowa, oczyszczona no i w ogóle nówka sztuka jak u niemowlaczka
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:21   #2613
madmuazelle
BAN stały

Matko,ale pędzicie na chwile Was opuścić a tu tyle postów do nadrobienia.

Wiem,już wiem że to nasza merriel. Bardzo mi się podoba ta suknia,jak i Wy w niej,wow A mało co mi się podoba,bo jestem troche wybredna.

Eh i się zaciełam niewiem/niepamiętam co miałam jeszcze napisać.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:35   #2614
tancerka212
Zakorzenienie

ja to chyba już lecę spać.. zajrzę jutro jeszcze do was rano a potem zmykam na cały weekend do domu no może prawie cały hehe bo tżcik w sobotę przywozi mnie na stancję i zostaje na noc o rany jak ja nie mogę się już doczekać tej nocy ostatni raz to na wakacjach sobie razem spaliśmy a ja taaaak lubię zasypiać w niego wtulona

i trzymajcie jutro kciuki żebyśmy się z panem od mebli dogadali bo jak się okaże jakiś do bani to ja nie wiem kto nam te meble zrobi?? chyba będziemy mieli kuchnię z kartonowych pudeł ale co tam- ważne że to będzie nasza kuchnia hehe

ja aż się boję ile ja tu stron zastanę jak wrócę po tylu dniach nieobecności

dobranoc panny młode
Stary 2009-10-21, 22:48   #2615
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie dancingi też normalne słowo, też tak mówię, ale to pewnie od regiony zależy, np. przyjaciółka z południa wielkopolski ma w domu "mikrowelę", zamiast mikrofali... do szkoły dzieciom kupuje "zmienne buty" (czyli takie na zmianę do szkoły- u nas takiego czegoś w ogóle nie ma), a na święta prezenty przynosi im "dzieciątko Jezus", a nie Gwiazdor. A kolega z Warszawy nie wiedział co to jest polter. A Wy wiecie dziewczęta? Bo jestem ciekawa, czy tylko u nas tradycją jest polter.
U nas też się nosiło buty zmienne, ale prezenty pod choinkę przynosi Gwiazdka (pierwsza).

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mówcie o bliznach
Wczoraj lekarz mi sciagnał szwy na dekolcie mam kreske ok 3cm i dwie kropki. miesiac temu mialam szwy miedzy piersiami i uzywam cepanu śmierdzi jak kilo cebuli ze az TZ nie chce sie przytulac ale mam nadzieje ze pomoze a co do tego nowego to moze zaczac smarowac dopiero za miesiac
Znacie cos dobrego na blizny
Też używałam. Cierpliwie wmasowywałam codziennie przez parę tygodni (bo Ja miałam małe blizny na stopach, więc tak krótko) i blizny zrobiły się blade

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
A mi gałązki opadają.. nie mogę z tż normalnie pogadać.. zawsze znajdzie coś innego do roboty jak chce po prostu z nim porozmawiać jak z przyjacielem, wyżalić się itp..
zasmuciłam się tym faktem, plus dobiło mnie to, że nie mam again pracy i nie mogę nic znaleść, a jeżeli coś znajdę to zastępstwo na kilka dni, to jest dobre jak ktoś zaczyna szukać pracy.. mnie osobiście to nie bawi więc jestem lekko mówiąc zdołowana..
będzie dobrze, w Warszawie łatwiej o pracę niż w innych miastach, jeśli Cię to jakkolwiek pocieszy.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Żegnam się i Ja
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:55   #2616
BlackAngel
Adwokat diabła

Jazz, dzięki..

z resztą zostawiłam Wam smutną lekturkę na noc

Stary 2009-10-21, 23:03   #2617
anesh_
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a to jest palec u nogi?? myślałam że u ręki... biedulka... jej.. aż mnie wszystko boli jak to czytam...

ale na weselu po kilku godzinach tanca to ci z rozpuszczonych włosów kluski się zrobią i w ogóle więc chyba jednak troszkę trzeba je choć podpiąć bo w końcu mamy wyglądać ślicznie przez całą noc a nie tylko w Kościele

W sensie trochę podpięte, ale rozpuszczone... ale zresztą nie wiem... Wydaje mi się, że w kokach czy jakichś mocno upiętych włosach źle będę wyglądała.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Dla mnie dancingi też normalne słowo, też tak mówię, ale to pewnie od regiony zależy, np. przyjaciółka z południa wielkopolski ma w domu "mikrowelę", zamiast mikrofali... do szkoły dzieciom kupuje "zmienne buty" (czyli takie na zmianę do szkoły- u nas takiego czegoś w ogóle nie ma), a na święta prezenty przynosi im "dzieciątko Jezus", a nie Gwiazdor. A kolega z Warszawy nie wiedział co to jest polter. A Wy wiecie dziewczęta? Bo jestem ciekawa, czy tylko u nas tradycją jest polter.

Byłam taka ciekawa waszyh odpowiedzi, a tu prawie nikt nie odpowiada(
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 23:18   #2618
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie o tym słyszałyśmy (tutaj na wątku), chociaż nie u wszystkich występuje taka tradycja. U mnie nie występuje.
Stary 2009-10-21, 23:24   #2619
BlackAngel
Adwokat diabła

ja się chyba położę, bo nie wiem co ze sobą zrobić.

dobranoc dziewczynki

Stary 2009-10-21, 23:46   #2620
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

nie wyglada na zbyt zrównowazonąI kto je woła na diecie? Na diecie je sie mięso drobiowe a nie niezdrowe wołoweI w ogóle zero warzyw???Zero produktów pełnoziarnistych? Wg mnie n atakiej diecie mozna co najwyżej wode stracić, bo zdrowa to ona nie jest. Ja miałam diete od dietetyka i było bormalnie pięć posiłków z warzywami, jogurtem naturalnym, kurczakiem, rybami, indykiem a nie kawa z wołem przegryziona sucharkiem z liściem sałatyJak masz nadwage lepiej idx do dietetyka, który przygotuje dietę zrobiona dla Ciebie.
ja jem woła na diecie
musze Cię zmartwić bo nie wiesz wszystkiego o dietachto jest jedna z diet właśnie od dietetyka, inną mam dietę gdzie owszem jest 4 posiłki, ale chudnie się dłużej. Wątpię żeby dało się na innej diecie schudnąć 3-5kg w tydzień, a o to mi chodzi. Dieta ta jest podobna do diety kopenhaskiej która ma przyspieszać przemianę materii i o to mi chodzi. NIe uważam tak jak Ty że jak sobie chcę zrobić tygodniową dietę to od razu musze biec do dietetyka. Od dietetyka mam wszystkie potrzebne informacje do diety stopniowej, wprowadzania dobrych nawyków żywieniowych. Poza tym podałam przykład dwudniowy,a nie cały tygodniowy!!! jakbyś zapytała, a nie opierała swój wywód o przykładowe podane przeze mnie menu na dwa dni to byś się dowiedziała że dieta zawiera owoce i warzywa: sałatę, pomidory,marchew, seler, jabłka, śliwki, gruszki, poza tym mięso wołowe, kurczaka, rybę, jogurt naturalny, szynkę, ser szwajcarski, jajka, więc się nie odwodnię
powinnaś trochę więcej poczytać jeśli uważasz że tylko na mięsie drobiowym można schudnąć i tylko ono jest najlepsze i najzdrowsze. Diety często opierają się właśnie o wołowinę a nawet karczek ( moja znajoma chodzi do dietetyka i zjada ileś kilko karczku tygodniowo i chudnie, nie wiem co jada jeszcze, ale są różne opatentowane metody własnie przez dietetyków, tak jak niektórzy radzą żeby już po 18 nie jeść, a inni polecają niejedzenie na 2-3 h przed snem. Są różni dietetycy i różne diety. To że akurat Ty dostałaś taką dietę 5 posiłkową nie znaczy że moja tez od dietetyka jest niezdrowa Posiłki nie mogą być zamieniane i należy je spożywać o określonych godzinach a nie tak jak piszesz " kawa z wołem przegryziona sucharkiem z liściem sałaty" bo to co piszesz to po prostu żal

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-10-22 o 00:38
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 00:47   #2621
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dieta zawiera owoce i warzywa: sałatę, pomidory,marchew, seler, jabłka, śliwki, gruszki, poza tym mięso wołowe, kurczaka, rybę, jogurt naturalny, szynkę, ser szwajcarski, jajka, więc się nie odwodnię
A już myślałam, że to dieta dla grupy krwi 0, bo właśnie grupa 0 powinna jeść czerwone mięcho. Nie pamiętam czy pozostałe wymienione przez Ciebie rzeczy też są wskazane (a wiele rzeczy które lubię jest zabronione), a nie mam ochoty zaglądać do książki, bo się znowu tylko zdenerwuję. Nie znoszę czerwonego mięcha

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-10-22 o 00:50
Stary 2009-10-22, 01:16   #2622
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A już myślałam, że to dieta dla grupy krwi 0, bo właśnie grupa 0 powinna jeść czerwone mięcho. Nie pamiętam czy pozostałe wymienione przez Ciebie rzeczy też są wskazane (a wiele rzeczy które lubię jest zabronione), a nie mam ochoty zaglądać do książki, bo się znowu tylko zdenerwuję. Nie znoszę czerwonego mięcha
to jest dieta dopasowana do mojego Taty który ma grupę 0 Rh+ a ja mam taką samą grupę krwi dlatego dietetyk powiedziała że też mogę ją stosować. ( w sumie to mam wszystkie skłonności i cechy po tacie ) Podobno bardzo rzadko sie zdarza że dzieci, czy córka ( nie wiem jak to było ) mają grupę krwi ojca, ale ja sie na tym nie znam. Więc bardzo możliwe że jest to dieta opracowana pod grupę krwi O. Ja też nie przepadam za czerwonym mięsem, w sumie to ostatnio za żadnym mięsem nie przepadam i tez lubię wiele rzeczy, które akurat w przypadku mojej grupy krwi są niewskazane a na tej diecie na której będę od dzisiaj już udało mi się schudnąć i przez długi czas utrzymać efekt więc dlaczego miałabym jej nie zastosować, zwłaszcza że zamierzam po niej zacząć ćwiczyć i stosować się do innych zdrowotnych zaleceń od dietetyka

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:29   #2623
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka

Halo halo jest tam kto?
Całą noc miałam koszmary. Śniło mi się że szłam do ślubu w przy ołtarzu był ktoś inny a nie mój Tż;/ czy to jakis znak czy cos??
Mojemu tz tez snil sie slub ostatnio ze musial gdzies pojechac i nie mogl wrocic i bal sie ze bede zla i w nocy przytulał mnie tak strasznie mocno przez sen a ja nie wiedzialam co sie stalo . To chyba takie poswiadome przepraszam za ten sen czy cos
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:47   #2624
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

a ja widziałam że dziewczyny jednak odpowiedziały wszystkie wiemy co to polter bo na tem temat chyba ze 200 razy gadałysmy już hehe i pewnie się już wszystkim pisanie tego samego znudziło szkoda że tak dużo tego czytania jest i nadrabiania bo tak to poleciłabym ci troszke się cofnąć w wątkach i byś wszystko o nas wiedziała

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość
Halo halo jest tam kto?
Całą noc miałam koszmary. Śniło mi się że szłam do ślubu w przy ołtarzu był ktoś inny a nie mój Tż;/ czy to jakis znak czy cos??
Mojemu tz tez snil sie slub ostatnio ze musial gdzies pojechac i nie mogl wrocic i bal sie ze bede zla i w nocy przytulał mnie tak strasznie mocno przez sen a ja nie wiedzialam co sie stalo . To chyba takie poswiadome przepraszam za ten sen czy cos
ja wczoraj miałam sen ślubny- że po weselu wsiadłam z mamą, tatą i siostrą w nasz samochód i pojechaliśmy do domu- a tż nie wiem w ogóle gdzie był pamiętam za to że miałam taką piękną suknię ślubną i ciągle w niej tanczyłam i się obracałam aż w końcu po tym tanczeniu tak schudłam że suknia ze mnie zaczęła spadać w dół i musiałam skonczyć imprezę:h ahaha: muszę zapytać tżta czy jemu też się już śnią jakieś takie dziwadła
Stary 2009-10-22, 09:00   #2625
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
wiemy, ale nie wszędzie jest to praktykowane, np u mnie tego nie ma i nigdzy nie było, za to jest "wyprowadzanie Pana Młdoego z domu przez Panny i prowadzenie do Panny Młdoej, którą Świadek (wszelakimi sposobami) od Świadkwoej powinien wykupić dla Pana Młodego Są bramy po drosze do kościoła i z koscioła robione czasem przez przypadkowych ludzi.
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Hello Ja znowu tylko na chwilkę Mama już po operacji i wszystko ok. Chociaż jak się przebudziłą to miała straszne problemy z oddychaniem, no ale juz jest dobrze. A teraz ide spać bo z tych nerwów niewiele spałam i padam na twarz. Dobranoc
Mam nadzieję, ze z mamą wszystko ok będzie
Stary 2009-10-22, 09:08   #2626
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain to jest taka dieta od dietetyka, mój tata ją dostał jak właśnie się odchudzał w takim jednym instytucie w stolicy, i ta akurat co ja mam to jest taka że się chudnie 3-5kg na tydzień, potem się robi tydzień przerwy i się ją powtarza, no i ogólnie w ciągu tych 3 tyg jak ją stosowałam to schudłam 4,5 kg. np. jutro na śniadanie mam czarną kawę, na obiad 2 jajka na twardo, szpinak gotowany z dodatkiem masła, pomidor, kolacja: 1 duży stek wołowy, smażony na maśle roślinnym lub oleju, sałata. W piątek: śniadanie: czarna kawa, sucharek, obiad: duży stek, sałata, kolacja: 20dkg szynki, jogurt naturalny. itd.
Porcje i dania są bardzo podobne do diety kopenhaskiej, ale mi na niej ciężko te tyg wytrzymać, a tydzień jest do zniesienia, więc najpierw dieta a potem zmiana nawyków żywieniowych. No i ja przez kilka m-cy po zastosowaniu tej diety nie przytyłam chociaż jadłam normalnie, więc jeśli by się trzymać jeszcze potem racjonalnych porcji i zasad: zero słodyczy, kolorowych napojów, białego pieczywa, ziemniaków, produków mącznych, sera to efekt na pewno byłby dobry
mnie takie diety przerazaja i odrzucaja. nie wiem jaka nadwage musialabym miec zeby sie tak katowac dobrze, ze to tylko tydzien, bo przy dluzszym jej stosowaniu mozna by sobie tak masakrycznie spowolnic metabolizm, ze potem przytyloby sie w tempie ekspresowym
najgorsze to chyba te sniadania... w takiej formie to to nawet posilkiem ciezko nazwac... dziwny ten stek smazony... to ja juz wolalabym zjesc cos wiecej, ale o takiej samej zawartosci kalorii - np. kurczaka z gora warzyw. no i byloby sporo mnie tluszczu
w kazdym badz razie powodzenia

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My musieliśmy zrezygnować ze względu na dietę TŻ. Chociaż spaghetti z sosem pomidorowym przestałam lubić jakiś czas temu i dla mnie najlepsza jest carbonara Ja dzisiaj zrobiłam pulpeciki na obiad. Z eksperymentalnym sosem. Ale wyszły przepyszne ;-)
haha tak sobie wlasnie pomyslalam jakby moj TZ musial byc na diecie... nie wyobrazam sobie tego to musialby by bardzo smutny czas w jego zyciu chyba by w depresje popadl szczegolnie, ze on jak ma zachcianke jedzeniowa to sobie odmowic nie umie. no ale on na szczescie jest szczuplutki, wiec poki co dieta mu nie grozi
ja nie lubie carbonary - z reszta jest mega kaloryczna. wole sosik pomidorowy z pomidorow w puszce i swiezej bazylii

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ja raczej wolę aby było smaczne wino, a kształt butelki mi 'zwisa'
ja rowniez
a z wyborem chyba zdam sie na siostre - oni z mezem sie na tym dobrze znaja, a ze prawdopodobnie bedziemy wiezc z Fr to w sumie nie mialabym jak tego wina wybierac
tylko przydaloby sie zeby przyjechali do PL samochodem, bo samolotem nijak mi tego nie przywioza

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Też niecierpliwie czekam na stypendium, bo teraz wciąż wyciągam kasę z tej mojej koperty i z moich uzbieranych przed wakacjami 2000 zostało mi jakieś 800 zł Muszę się jakoś przemęczyć do końca listopada. Później będzie stypendium i pracę zacznę, więc będzie lepiej, ale październik i listopad to zawsze najtrudniejsze miesiące.
Co do blizn, to moje przebarwienia po acne dermie się chyba trochę rozjaśniły chociaż może to tylko siła autosugestii
tez czekam na stypendium mam nadzieje, ze w ogole bede je miala bo u nas ciezko wyczaic - dostaje je 18% najlepszych na roku. na drugim kierunku mam na 100%, ale tamto stypendium oddaje rodzicom, bo mi w koncu za tamte studia placa a tu by sie przydalo... slyszalam, ze sa stawki 300, 400 i 500zl... przydaloby sie 500 no, albo chociaz 400

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Kurcze, mam nadzieję, że zdążę. Będę szła piechotą, bo nie mam auta. Pójdę wzdłuż autostrady, to będzie szybciej.
dobra, bede na Ciebie czekac na bramkach w Krk tylko musisz sie do 19 wyrobic

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
polecam Zeraderm, ja go używałam 7 lat temu po operacji plastycznej i jest super, wtedy byl specjalnie sprowadzany z usa a teraz jest normalnie juz pewni dostepny.
a co to mialas za operacje plastyczna?

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Hello Ja znowu tylko na chwilkę. Mama już po operacji i wszystko ok. Chociaż jak się przebudziłą to miała straszne problemy z oddychaniem, no ale juz jest dobrze. A teraz ide spać bo z tych nerwów niewiele spałam i padam na twarz. Dobranoc
3mam kciuki zeby mama szybciutko wrocila do formy

ale mgla
wczoraj jak weszlismy do knajpy to niczego nie bylo, a jak wyszlismy kilka godzin pozniej to takie mleko, ze ledwo co widac bylo i wisi to do teraz

dowiedzialam sie, ze znajomi chodza teraz na spacerki i obczajaja miejsce na plener, bo biora slub w pazdzierniku, wiec bedzie to mniej wiecej tak wygladalo jak teraz w sumie dobry pomysl - w niektorych miejscach drzewa ladniej zmieniaja kolory na jesien niz w innych

ide pocwiczyc, bo mi zimno po cwiczeniach zaraz mi sie cieplutko zrobi
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:16   #2627
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny ale pedzicie z tymi postami jak oszalałe półtorej dnia mnie nie było a tu 10 stron do nadrobienia

Zacznę od przyjemne rzeczy otóż kupiłam wczoraj swoją suknie classa model c-633 nie oglądałam jeszcze na internecie czy jest na stronie podana ale w każdym razie jestem nią zachwycona jest szersza kształ literka A z pieknym trenem Mam fotke na telefonie to jak wróce z pracy to wrzucę Cały dzien byłam wczoraj tak podniecona ze szkoda gadac Zzaliczka wpłacona i pierwsza przymiarka w maju Do sukni w salonie odrazu kupiłam butki za jedyne 90 zł i dostałam halke gratis za 130 zł Promocja była po wyprzedaja kolekcje 2009Ale miałam farta

Zdecydowałam sie na nią po pani w salonie mówiła ze wszystkie suknie od nowego roku pojde w góre (te lepsze które materiały maja z zagranicy) gdyż euro sie znacznie wzmocni.

Cytat:
wysłałam ci już 3 maile- jeden z moimi zdjęciami w za dużej Kate, a dwa pozostałe ze zgromadzonymi zdjęciami tej sukni na paniach o różnych figurach i rozmiarach jak nie masz brzucholka odstającego i masz wcięcie w talii to koniecznie musisz ja zmierzyć bo może się okazać że to TA ja mam właśnie przypływ miłości do mojej sukni.. szczególnie jak mi uświadomiłyście że już niedługo ją włożę za równo 8 miesięcy przymiarka

Tancia dziekuje za fotki na e-maila dopiero dzisiaj zobaczyłam bo wczoraj miałam awarie laptopka w domu ale musze ci przyznac ze pięknie wygladasz w Kate no i suknia boska mierzyłam ja ale nie stety nie dla mnie ta suknia była. Ale jeszcze raz dziekuję ci za fotki i na prawde pieknie w niej wygladasz wszystko ładnie podkreslone i nawet w zaduzej slicznie wygladałas

Cytat:
czy wy tez marzycie tak o weekendzie jak ja??
Marzę tylko o weekendzie mam ochote porzadnie sie wyspac

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
z okazji zblizajacego sie roku2010 wierszyk mojego autorstwa wymyslony teraz:

"wielkimi krokami zbliza sie ten dzien
strach mi depta po pietach jak cien
a potem bialy welon i sliczna sukienka
a w noc poslubna szept TZta: kocham cie malenka!!"

Cóż za wspaniały wierszyk klask i: Poetka z ciebie jak sie patrzy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:16   #2628
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

haha tak sobie wlasnie pomyslalam jakby moj TZ musial byc na diecie... nie wyobrazam sobie tego to musialby by bardzo smutny czas w jego zyciu chyba by w depresje popadl
haha mój to by się chyba położył spać na tydzień żeby nie myśleć o jedzeniu nie no mój tż i dieta buahaha tak jak mówisz to byłby bardzo smutny czas w jego życiu i depresja jak nic by była a jakby to on miał się odchudzać a ja nie to chybaby mi płakał nad talerzem żebym mu dała choć okruszek
Stary 2009-10-22, 09:19   #2629
friday
Raczkowanie

GG do friday

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Mnie się najbardziej w Reese podobasz, po prostu zachwycająco.
Przy takiej figurze niezałożenie takiej sukni to przestępstwo
[QUOTE=tancerka212;1484872 3]Penelope jest prześliczna- cudnie w niej wyglądasz naprawdę nie mogę się na ciebie napatrzeć- widziałam ją na żywo bo szwagierka mierzyła i powiem wam dziewczyny że te suknie Annais to chyba na każdym dobrze wyglądają bo one są same w sobie prześliczne

toż to nasza Merriel- panna młoda 2010- ostatnio rzadziej się tu udziela ale ona to nasz ziom od dawna

Cytat:
a tu oczywiście moja Kate
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Uff....nareszcie jestem na bieżąco ... ciężko za Wami nadążyć..

Friday, to zdaj relację jak tam wyprawa po suknię

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ciekawe czy Friday dziś kupiła jakąś suknię jesli nie to może jeszcze taką jej pokazemy bo ładnie jej było w Penelope więc może ta jej się jeszcze spodoba http://www.annaisbridal.pl/pl/kolekcja-2010-michelle
albo ta http://www.annaisbridal.pl/pl/kolekcja-2010-vicky
No to pozamiatane !!!!! Reese zamówiona i zadatkowana powtórna przymiarka utwierdziła mnie w przekonaniu, że to TA i żadna inna Przy okazaji dowiedziałam się, że nie ma problemu z wszyciem "wspomagania", a babeczka z salonu poleciła dodatkowo (jakbym chciała) silikonowy biustonosz Cieszę się bardzo Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i opinie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie wina kupujecie na wesele??
Chodzi mi o nazwę, rodzaj...
Jeśli chodzi o czerwone (wytrawne lub półwytrawne) polecam gorąco wszystkie chilijskie (np. Cono Sur, Frontera) Mniam

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
To ja to ja to ja!!!!
I widzę że ktoś też się Reese zachwycił Ale fajnie I strasznie się cieszę Friday że wrzuciłaś swoją fotkę w niej, jak cię w niej zobaczyłam to tak bym chciała mieć już tą moją sukienusię!!!

Reese jest the best - mam nadzieję, że z czasem będę tylko utwierdzać się w tym przekonaniu Ja wybrałam Ivory (Ty chyba białą z tego co pamiętam?) - lepiej pasuje do mojej karnacji (jestem taką złotą blondynką i w białej wyglądam zabyt blado)

A ja się rzadko ostatnio udzielam, bo niestety za dużo roboty - praca, kursy, praca, kursy i tak w kółko.. Nie jest źle, nie narzekam, ale praktycznie w ogóle nie siedzę przy kompie, tyle tylko że pocztę sprawdzę i tyle...
Brakuje mi tego naszego gadania.. Nawet nie wiem, co tam na bieżąco u was, no i nie wiem kiedy uda mi się wrócić, może w listopadzie..
Aha, w weekend idziemy na nauki przedmałżeńskie trzymajcie kciuki

A tak jeszcze w temacie wyglądania młodo - w te wakacje byłam w Kanadzie i do jednego muzeum była zniżka rodzinna dla max dwóch dorosłych i dwójki "młodzieży" do lat 17 Weszłam jako 17stka (dodam że mam 23 lata:P)
Dla wyjaśnienia mogę powiedzieć, że nie miałam makijażu i byłam w sportowej kurteczce, ale i tak niezły ubaw mieliśmy z TŻem z tego, jak młodo się prezentuję
Cytat:
Co do włosów i jakiegoś okrycia na plecy i ramiona (musi być bo mnie do kościoła nie wpuszczą;P) to właśnie nie mam pojęcia... Pomyślałam sobie, że jak sukienka przyjdzie, to wrzucę swoją fotę w niej i będę was o pomoc prosić
Obca7, trzymaj się Trzymam kciuki, żeby mama szybciutko wróciła do formy
Babka z salonu doradziła (i myślę, że to dobry pomysł) szal muślinowy na ramiona (z tego samego materiału i w takim samym kolorze co sukienka). Myślę, że to dobry pomysł - mierzyłam do Reese różne bolerka, ale nie za fajnie wyglądały. Możesz rozważyć też taką opcję

friday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:26   #2630
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
a ja widziałam że dziewczyny jednak odpowiedziały wszystkie wiemy co to polter bo na tem temat chyba ze 200 razy gadałysmy już hehe i pewnie się już wszystkim pisanie tego samego znudziło szkoda że tak dużo tego czytania jest i nadrabiania bo tak to poleciłabym ci troszke się cofnąć w wątkach i byś wszystko o nas wiedziała
No właśnie, ja własnie czytam was dopiero od pewnego momentu części 11, a tamtych to mi sie nie chciało czytać:P.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2009-10-22 o 12:08
Stary 2009-10-22, 09:27   #2631
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Zacznę od przyjemne rzeczy otóż kupiłam wczoraj swoją suknie classa model c-633 nie oglądałam jeszcze na internecie czy jest na stronie podana ale w każdym razie jestem nią zachwycona jest szersza kształ literka A z pieknym trenem Mam fotke na telefonie to jak wróce z pracy to wrzucę Cały dzien byłam wczoraj tak podniecona ze szkoda gadac Zzaliczka wpłacona i pierwsza przymiarka w maju Do sukni w salonie odrazu kupiłam butki za jedyne 90 zł i dostałam halke gratis za 130 zł Promocja była po wyprzedaja kolekcje 2009Ale miałam farta

Tancia dziekuje za fotki na e-maila dopiero dzisiaj zobaczyłam bo wczoraj miałam awarie laptopka w domu ale musze ci przyznac ze pięknie wygladasz w Kate no i suknia boska mierzyłam ja ale nie stety nie dla mnie ta suknia była. Ale jeszcze raz dziekuję ci za fotki i na prawde pieknie w niej wygladasz wszystko ładnie podkreslone i nawet w zaduzej slicznie wygladałas
hejj strasznie jestem ciekawa twojej sukni ale widzę że na ich stronce chyba nie ma tego modelu.. kurczę wieczorem mnie już nie będzie buuuu no ale nic muszę być cierpliwa gratulacje z okazji zakupu sukni ślubnej mi też panie w salonach mówiły że te zagraniczne suknie na bank pójdą z cenami w górę też coś o kursach walutowych gadały..
a co do Kate to dziekuję bardzo za komplementy a czemu była nie na ciebie- powiedz mi bo lubię wiedzieć o mojej kiecce wszystko hehe
Stary 2009-10-22, 09:28   #2632
kaska87
Zakorzenienie

cześć placki siedzę na wykładzie
Cytat:
hmmm suknia rzeczywiście śliczna ale hmmmm nie jestem pewna czy na tobie będzie dobrze wyglądać.. taka mega ścisła ryba z niej... i za mało zadziorna hehe a tobie trzeba troszkę pazura dać do wyglądu ślubnego żebyś jak zakonnica nie wyglądała nie obraż się- po prostu chcę być szczera
no właśnie powinnam mieć coś delikatnego "romantycznego" tak babki mówiły w salonie wbijać mam jeszcze czas

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:30   #2633
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do włosów i jakiegoś okrycia na plecy i ramiona (musi być bo mnie do kościoła nie wpuszczą;P) to właśnie nie mam pojęcia... Pomyślałam sobie, że jak sukienka przyjdzie, to wrzucę swoją fotę w niej i będę was o pomoc prosić
Obca7, trzymaj się Trzymam kciuki, żeby mama szybciutko wróciła do formy
na stronie Madonny jest teraz dużo sukien w tym stylu to może któraś będzie miała bolerko i odgapisz JA póki co nie mam wizji

Cytat:
o dzięki że mi przypomniałaś hahaha twoją Lornę to tu na pewno wszyscy znają tak jak moją Kate czy Kaśki Carrerę

na wszystko na raz będziesz chodziła??? wow
musiałam Ci przypomnieć, bo sama chciałam się na nia pogapić No na wszystko, bo po salsie jest taniec brzucha a po bpu pilates to będę na dwie godzinki zostawała a później od razu podjeżdżala do tzcika do pracy, bo to jest kilka przystankow od niego

Cytat:
ja jem woła na diecie
musze Cię zmartwić bo nie wiesz wszystkiego o dietachto jest jedna z diet właśnie od dietetyka, inną mam dietę gdzie owszem jest 4 posiłki, ale chudnie się dłużej. Wątpię żeby dało się na innej diecie schudnąć 3-5kg w tydzień, a o to mi chodzi. Dieta ta jest podobna do diety kopenhaskiej która ma przyspieszać przemianę materii i o to mi chodzi. NIe uważam tak jak Ty że jak sobie chcę zrobić tygodniową dietę to od razu musze biec do dietetyka. Od dietetyka mam wszystkie potrzebne informacje do diety stopniowej, wprowadzania dobrych nawyków żywieniowych. Poza tym podałam przykład dwudniowy,a nie cały tygodniowy!!! jakbyś zapytała, a nie opierała swój wywód o przykładowe podane przeze mnie menu na dwa dni to byś się dowiedziała że dieta zawiera owoce i warzywa: sałatę, pomidory,marchew, seler, jabłka, śliwki, gruszki, poza tym mięso wołowe, kurczaka, rybę, jogurt naturalny, szynkę, ser szwajcarski, jajka, więc się nie odwodnię
powinnaś trochę więcej poczytać jeśli uważasz że tylko na mięsie drobiowym można schudnąć i tylko ono jest najlepsze i najzdrowsze. Diety często opierają się właśnie o wołowinę a nawet karczek ( moja znajoma chodzi do dietetyka i zjada ileś kilko karczku tygodniowo i chudnie, nie wiem co jada jeszcze, ale są różne opatentowane metody własnie przez dietetyków, tak jak niektórzy radzą żeby już po 18 nie jeść, a inni polecają niejedzenie na 2-3 h przed snem. Są różni dietetycy i różne diety. To że akurat Ty dostałaś taką dietę 5 posiłkową nie znaczy że moja tez od dietetyka jest niezdrowa Posiłki nie mogą być zamieniane i należy je spożywać o określonych godzinach a nie tak jak piszesz " kawa z wołem przegryziona sucharkiem z liściem sałaty" bo to co piszesz to po prostu żal
tak samo Ty nie wiesz wszystkiego o dietach, więc tez sie nie wymądrzaj. NA pewno czerwone mięso nie jest super zdrow(a ze mozna jes stosowac w diecie to wiem, bo mialam jako zamiennik), na pewno biale mięso jest zdrowsze a w diecie raczej nie chodzi o podniesienie cholesterolu i nawpieprzanie się tluszczów zwierzęcych(a to jest dla mnie synonim jedzenia czerwonego mięsa). Niewazne czy pokazałas dwa dni, ale widac wybrane losowo, więc jak ta dieta tak wyglada, miałam pełne prawo napisac co napisałam i to podtrzymuję, bo warzywa i owoce powinny sie znajdowac w jadlospisie codziennie a u Ciebie przez co najmniej dwa dni ich nie ma. Podobnie produkty pełnoziarniste. I według mnie nie uczy ona dobrych nawyków żywieniowych, bo te dwa dni, które przedstawiłas sa koncertowym przykładem złych nawykow a żeby nie było to wygooglaj sobie piramidę żywieniaI wcale nie piszę tego złośliwie albo żeby sie pomądrzyć. Co do tempa chudnięcia to żeby dieta była zdrowa i faktycznie utrata masy ciala spowodowana była utrata tłuszczu a nie wody i mięśni to powinno sie chudnąć min. 0,7 kg tygodniowo a wartoscia graniczna jest 1 kg tygodniowo przez cały okres diety, to tak podręcznikowo, wiadomo, że na poczatku chudnie sie szybciej, bo traci sie wodę. No i trzeba ćwiczyć, bo inaczej ubywa mięśni, poza tym mięsnie po ćwiczeniach spalaja tłuszcz i ćwiczenia podkręcaja przemiane materii. Samą dieta nic sie nie zdziała, chyba, że miało się znaczna nadwage albo nawet otyłość spowodowana obżarstwem, bo wtedy drobne zmiany powodują bardzo duże efekty.
To tyle ode mnie - exctract z tego co wiem od dietetyka i różnych mądrych źródełI niemądrych pewnie też

Zatem ide na rower i na stepper a później pod prysznic i na śniadanko wczoraj przed snem nałożyłam na wlosy olejek macadamia, powiem Wam dziewczyny, ze bardzo fajna rzecz, bo normalna maska brudzi wszystko dookoła a olejkiem można posmarowac wlosy i iśc spać bez żadnych czapek na głowie

a dziś chyba b edzie dzień, kiedy tz pójdzie sobie sam na spotkanie ze znajomymi, bo mi sie nie chce Zaprosili nas na kręgle, ale ja sie chyba nie ruszę chyba, ze poczuje potrzebę zrobienia fitnesowych zakupów w DecathlonieAle miałam je zrobic w weekend..

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-10-22 o 09:32
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:31   #2634
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friday Pokaż wiadomość

No to pozamiatane !!!!! Reese zamówiona i zadatkowana powtórna przymiarka utwierdziła mnie w przekonaniu, że to TA i żadna inna Przy okazaji dowiedziałam się, że nie ma problemu z wszyciem "wspomagania", a babeczka z salonu poleciła dodatkowo (jakbym chciała) silikonowy biustonosz Cieszę się bardzo Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i opinie
no i kolejna panna z suknią ślubną o rany żałuję że nie zrobiłam katalogu waszych sukien bo teraz bym sobie siedziała i je oglądała ja myślałam że dopiero w przyszłym roku nastanie szaleństwo sukniowe hehe a tu już w zasadzie większość dziewczyn ma swoją ukochaną i jest spokój gratulacje!!! masz jeszcze jakieś nowe fotki w Reese?
Stary 2009-10-22, 09:32   #2635
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
wiemy, ale nie wszędzie jest to praktykowane, np u mnie tego nie ma i nigdzy nie było, za to jest "wyprowadzanie Pana Młdoego z domu przez Panny i prowadzenie do Panny Młdoej, którą Świadek (wszelakimi sposobami) od Świadkwoej powinien wykupić dla Pana Młodego Są bramy po drosze do kościoła i z koscioła robione czasem przez przypadkowych ludzi.

Mam nadzieję, ze z mamą wszystko ok będzie

U nas wyprowadzenia Pana Młodego nie ma, tylko Pan Młody przychodzi po prostu po Pannę Młodą wręczając jej bukiecik (większość gośći już czeka w domu PM na Pana Młodego), później zazwyczaj jest błogosławieństwo. A bramy sa tylko już po ceremonii zaślubin, u mojej kuzynki takich dwóch pijaczków przyszło z kwiatkami (dopiero co wyrwanymi z ziemii) bramę robić.
Stary 2009-10-22, 09:35   #2636
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć placki siedzę na wykładzie

no właśnie powinnam mieć coś delikatnego "romantycznego" tak babki mówiły w salonie wbijać mam jeszcze czas
cześć placku ja przez panie w salonie prawie Emmę zamówiłam więc słuchaj się nas bo my jesteśmy lepsze w doradzaniu gdyby nie wy to kto wie czy bym w tej wielkiej bezie a'la prześcieradło na śłubie nie wystąpiła
Stary 2009-10-22, 09:37   #2637
Aaś
Zakorzenienie

ultraradiola, Friday gratuluję zakupu sukni!

Byłam wczoraj z tż na Dystrykcie 9 w kinie. Że też my zawsze na jakąś "miesięcznicę" musimy wybrać sobie film o kosmitach

A co do snów to przypomniało mi się jak jeszcze nie byłam z tż to co jakiś czas śnił mi się sen że idę do ołtarza i obserwuję siebie tak jakby z boku, wychodzę za mąż ale bez przekonania za jakiegoś kogoś, jest wesele i wszyscy mi gratulują i za każdym razem podchodziła do mnie albo mama albo siostra albo przyjaciółka i mówiły żebym się puknęła w czoło i uciekała bo ten koleś jest beznadziejny I ja wtedy uciekałam Ale odkąd jestem z tż to już mi się nie śni

Dobra. Idę nałożyć warstwę Nail Teka do łazienki coby całe biuro nie zaśmiardło
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:38   #2638
agawoo
Zakorzenienie

Ultradiola, to koniecznie wklej fotkę
Ja zaraz swojej będę szukac na necie (co prawda jestem w pracy, ale nie ma dziś szefa, więc mogę sobie na wizażu posiedzieć - jupi)

Friday, gratuluję zakupu Naprawdę ślicznie wyglądasz w tej sukni

Hihihi - mój TZ uwielbia jeść, szczególnie na noc i szczególnie wszystko co niezdrowe i tuczące (przez to sporo przytyłam odkąd razem jesteśmy ;/), więc gdybym tylko o diecie wspomniał to by chyba zemdlał:/ Ale na szczęście jest chudzielcem, więc żdana dieta mu nie grozi ... a przez to mi też nie, bo jak on coś wcina, to ja przy okazji też....

Opierniczcie mnie porządnie, żebym się wzięła za siebie ..

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2009-10-22 o 09:48
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:39   #2639
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
cześć placku ja przez panie w salonie prawie Emmę zamówiłam więc słuchaj się nas bo my jesteśmy lepsze w doradzaniu gdyby nie wy to kto wie czy bym w tej wielkiej bezie a'la prześcieradło na śłubie nie wystąpiła
ale to ja na żywo mierzyłam tyle sukni i wiem w czym mi było dobrze obleśnie wyglądam w tym śliskim materiale a w koronkach no i w falbankach też ale ten wybór zostawiam do targów ok 10 stycznia chyba są

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:46   #2640
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale to ja na żywo mierzyłam tyle sukni i wiem w czym mi było dobrze obleśnie wyglądam w tym śliskim materiale a w koronkach no i w falbankach też ale ten wybór zostawiam do targów ok 10 stycznia chyba są
i koronki i falbanki są sliczne więc w czym się lepiej czułaś to to kupuj ja osobiście głosuję za falbankami ale to panna młoda ma decydujący głos
a co tam na tych targach ślubnych będzie? będziesz mierzyć suknie czy jak?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości