|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Nie! Skąd bym teraz pisała?
)Ale większości osób zależy na wprowadzeniu się od nowego miesiąca, czyli od 1 listopada. Wtedy też zwalniają się potencjalnie "nasze" mieszkania. Więc by było akurat. Co prawda złapał mnie teraz sentyment, pamiętam jak remontowaliśmy wszystko i tak dalej, no i 1.5 roku naszego małżeństwa ![]() Ale takie jest życie, nie mogę tu ugrzęznąć, dla mnie jedyną szansą na samodzielność jest wyprowadzka na parter..więc muszę przezwyciężyć sentymenty.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#632 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dorinko (coś mi się nie zacytowało), mi coraz trudniej uwierzyć w wiarygodność testu, skoro tyle jest przypadków, że z testu wyniknął brak ciąży, a kobieta jednak spodziewała się dziecka. W końcu w zależności od testu ma on różną czułość (ostatnio miałam chyba taki, co wykrywa > 75 jednostek tego hormonu, dziś już kupiłam taki > 25 jednostek). Jeśli jutro mi wyjdzie negatywny, to nie będę sobie zawracać głowy ![]() Najlepsza była moja kumpela (za niedługo szwagierka), której wyszedł pozytywny, a lekarz stwierdził, że na ciążę to nie wygląda |
|||||||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ...rosół to sie sam robi
![]() Ja mam jakis dziwny dzien dzisiaj. Wszytsko mnie wkurza. a szczegolnie niektóre wątki ( nie ten ),wiec staram się nie odzywac za duzo ,coby bana nie zarobic.Poza tym @ mi sie spóźnia. Zadnych objawów,że nadciąga tez nie ma. W ciązy tez raczej nie jestem bo gumki w uzyciu. Czyli wychodzi na to,ze hormony. Moj własny organizm robi mnie w konia po prostu. Asiuk zrób sobie badanie z krw beta Hcg .Ok 30 zł a masz pewnosc na 100% + ewentualnie oznaczenie który to tydzien. Testy czasem własnie ciazy nie wykrywaja,kiedy sa robione za wczesnie /za mało czułe. Za to w druga stronę ,czyli test pozytywny a ciazy brak to juz malo kiedy sie mylą. Jedynie wtedy kiedy sam test jest wadliwy. Trzymam kciuki za 2 kreski ,jesli nie teraz to niedługo
Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2009-10-22 o 12:56 |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk niestety tak zwykle bywa, że jak wszystko jest super, to super. a jak coś zacznie się walić, to zaraz pociąga za sobą inne rzeczy
![]() ale.. jak z dziadkiem bedzie dobrze, to już będę w 7 niebie aaa własnie. co do testów. wiadomo, ze czasami pokazuje że się nie jest w ciąży a tak naprawde można w niej być. a jesli pokaze 2 kreski, to zawsze mówi prawdę, czy w tym wypadku też moze się mylic?? |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 kreski a ciąży brak.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego drukowanie przepisów. Ja też drukuję....czytam...kombi nuję..po czym z tego przepisu robię zupełnie inne danie Mąż często pyta co będzie na obiad, więc posyłam mu linka do przepisu. Podczas jedzenia obiadu mówi:"...i co jednak nie zrobiłaś tej wołowiny?? "a ja na to : "zrobiłam tylko zamiast wołowiny jest wieprzowina, zamiast pietruszki jest kolendra, dodałam pomidory i cukinię poza tym podałam z kasza a nie ryżem"
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-22 o 13:03 |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie ciąży, nie zawracałabym sobie głowy badaniami krwi skoro dwa testy nie potwierdzają ciąży........Ja właśnie czytałam, nawet gadałam z farmacetką że te testy są teraz coraz lepsze, skuteczniejsze i
teo się trzymam. Jestem pewna, że u mnie ciąża= brak okresu= objawy . Uważam, że taki gadaniem,że testy nie wykrywają albo wykrywają źle można popaść w niezłą ciążowa paranoję i lepiej sobie tego oszczędzić ![]() Za stara już jestem aby w tej kwestii zmienić poglądy
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-22 o 13:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2009-10-22 o 13:06 |
||
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dori a wy się dalej staracie o dzieciaczka bo ostatnio nie jestem w temacie |
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli negatywnie, to poczekam na rozwój wypadków. I po weekendzie pójdę na badanie, jeśli nadal nie będę mieć okresuCytat:
Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2009-10-22 o 13:12 |
||
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
jesli 2 testy nie potwierdza,to pewnie,ze nie ma co latać na badania. Ale ja np.wolę zrobic sobie test z krwi (jesli mam uzasadnione podejrzenia) niz taki test sikany
|
|
|
|
#642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to zjem dzis albo carbonarke albo hamburgera, oba dania sa popisowe wiec tylko juz czekac do 16 i fru do domku i
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
No sam..ale żeby był dobry z 1,5 godziny trzeba go gotować.
A poza tym ja nie lubię robić rosoły bo później nie wiem co z tym mięsem z niego zrobić. Znaczy wiem że można pierogi albo krokiety..ale ja nie lubię tych dań. Na nieszczęście dla męża, bo on kocha...ale w tym przypadku sie nie poświęcam . Wystarczy że mu zalewajkę robię.
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie przynosi nic, więc przyjmujemy to jak jest, bez ciśnienia w żadnym kierunku, po prostu ja sobie nie wyobrażam sobie żyć w stresie przedciażowym non stop. Zwariować by można, a ja chcę normalnie żyć, i nawet jeśli by drugiego dzieciaczka miało już w moim życiu nie być, też jestem pogodzona ![]() Cytat:
, nie mam serca do takich dań a Tżet i Tomek nie jedzą , wiec sprawa prosta
|
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moaj mam kiedys taką robiła,tylko nie pamiętam co tam było.. wiem,ze takie miesko z rosołu zmielone,trochę masła i startej gałki muszkatołowej
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tak kochac sie z mysla tylko o ciąży, co miesiąc robic sobie testy, czekac, denerwowac się |
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie temat nie jest łatwy, rzadko się zdarza że to takie hop siup- zazwyczaj małolatom się zdarzją wpadki co ciekawe , i myślę że jeśli dłużej to trwa to dla właśnego spokoju lepiej pójść do lekarza i przebadać obie strony czy wszystko ok ? Każda wiadomość jest lepsza niż niepewność, przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja boje się,że w to wpadnę. W ten szał. W to szukanie objawów co miesiac.
Od stycznia zaczynamy starania i spróbuję byc rozsądna,ale wiem,że nie będzie łatwo. Dla mnie to jest cel nr 1 w tej chwili. |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
bo wtedy bedziemy przeprowadzeni i bedziemy mogli zacząć starania
![]() Nie chcę przechodzic pierwszych tygodni w stresie zwiazanym z przeprowadzką,ani nie chce zostawic Tz z przeprowadzką na głowie,jesli bede musiała lezec, a istnieje taka opcja. |
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to jest tak, że dla mnie te oryginalne potrawy są banalne..bo takiego schabowego to ja raz na rok robię. Więc to właśnie ten sztampowy schabowy jest dla nas rarytasem ![]() Łatwo jest gotować różne dania jak ma się w kuchni tonę przypraw, sosów, oliw, olejów, octów. Wtedy z kilku warzyw można zrobić coś wyjątkowego. NP.: ja zawsze mam w lodowce pędy bambusa ..do tego grzyby mung , makaron sojowy i sosy. A to już składniki do pysznego aromatycznego dania. Wystarczy pokroić cebulkę, marchewkę i paprykę podsmażyć to na oliwie dodać grzyby, bambusa, zalać sosami, dodać imbiru...dorzucić makaron i w 20 min pycha żarcie gotowe. To łatwiejsze niż zrobienie kanapek ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ja boję się właśnie tego najbardziej...że jak już zapragnę dziecka to nie będę mogła go mieć. I mam jazdy w głowie że przez anoreksję i brak okresu przez rok będę miała problemy z płodnością
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tym pesto nawet pieczywo smaruję na to kładę ser i pomidora i mąż ma wypas kanapki
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
haniu ja tez się boje, ze jak już sie zdecyduję na dziecko to nie będę mogła go mieć. tez kiedys strasznie schudłam, nie miałam okresu przez to. choc bardziej boję się tego, ze juz na 2 badaniu lekarz nie może mi znaleźć lewego jajnika. niby mówi, że pewnie się schował za jelitem ale wiesz.. stres jest. bo co jesli go nie ma
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie pesto samo w sobie ma zbyt aromatyczny smak, tak samo kapary. Ale na pizzy czy z mięsem kapary są boskie Cytat:
![]() Ja bardziej chyba obawiałam się zawsze, że moje dziecko będzie chore, niż tego, że w ogóle nie będę go mieć |
||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie nie moze go znaleźć. pierwszy raz 3 lata temu na usg wewnętrznym znalazl prawy a lewego nie. w wyniku badan mam zapisane, ze lewy jajnik nie uwidocznił się, to samo było na badaniach rok temu. a ja lubię pesto z kurczakiem i makaronem(ale bardziej czerwone mi smakuje niż zielone) |
|
|
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście dla właśnej pewności zrób jak postanowiłaś Cytat:
, nie wpadłabym na to ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Dori ale ja mam nadzieję, ze on sie schowal, a nie że go nie ma. a czy twoja znajoma miałas jakies objawy braku jajnika np. inne miesiączki czy cos??
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to te wielkie kapary są BOSKIE!! Dużo łagodniejsze w smaku Apropo kaparów..zrobił mi sie smak na spagetti putanesca ![]() Będzie jutro ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Ale jak to można tak po prostu nie mieć jajnika?!?!?!? Od urodzenia czy jak?!?!?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

)

dziadek po operacji dostał krwotoku wewnętrznego. musili jeszcze raz go wieźć na stół operacyjny, rozcinać, cos tam robili. zaszyli go ale dalej tracił za duzo krwi (wiec podawali mu nową), cały czas był w spiączce podłączony do respiratora. i jek to powiedział lekarz, jego stan byl krytyczny. calej nocy nie spałam, tylko płakałam. o 8 rano zadzwoniła babcia, że stan sie poprawił. krwotok ustał, dziadek sie obudził dzis rano, choc dalej pracuje za niego respirator. o 12 jest obchód, wiec ok 13 bedzie wiadomo jak z jego stanem