|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Mi fryzjerka powiedziała, żebym przyszła się umówić pod koniec roku, jak już będzie miała kalendarz.. już ma wizję mojej fryzury slubnej ... zobaczymy co wymyśli ... bo ja mam chyba trochę inną wizję... chcialabym raczej upięte włosy, ale jeszcze nie wiem w jaki sposób ..
Do kosmetyczki też idę się zapisać w grudniu
Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2009-10-22 o 13:39 |
|
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
przytulak jest, ale na rekach siedziec nie lubi ![]() Cytat:
![]() ooo mam rodzinke na Wieczystej nawet tam bylam chrzczona strasznie duzo moherow tam mieszka Cytat:
to super ![]() ja to u zwyklego fryzjera place stowe za fryzure nieslubna (tzn. jakos gosc weselny )sama dalej z zalatwianiem roznych takich spraw rusze po targach slubnych zobacze co tam bedzie ciekawego i sie zdecyduje - albo kogos tam znajde albo skorzystam z moich zasobow kontaktowych ktore zgromadzilam a moze ktos o kim mysle tam bedzie tak by bylo najfajniej ![]() |
|||
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie to do Ciebie należy ostatnie słowo
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja włożę dwie stówy! a co! gorzej jak zgubię Cytat:
![]() A wczoraj widziałam plakaty z Alicji. Fajnie się zapowiada ![]() A u Nas obowiązki są też dawno ustalone: ja moge robić wszystko - sprzątać, brać, zmywać, prasować byle tylko mi nie kazał tż gotować ![]() |
||
|
|
|
#2705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chce sie zorientowac ile masz do slubu bo sama nei wiem kiedy zamawiac fryzjerke bo tez jest rozchwytywana ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A co to za zabieg ta kawitacja. Jakiś bym zrobila. Chyba musze pójść do kosmetyczki zeby mi doradzila niby buzie mam gladka bez zadnych dziwactw ale moze moze byc lepiej
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wynajmuję mieszkanko z TŻ za 500 zł + prąd i gaz na miesiąc ok 600 zł i jesteśmy zadowoleni. Jak bym płaciła tak jak wy po 1500-2000zł to tez bym myślała nad kupnem swojego mieszkania na kredyt. Czy komuś płacić za czynsz czy płacić za swoje jeden kij ważne ze własne I tak samo jak Ty ewentualnie chciałabym większe ok 70 metrów. Ale my z TŻ mamy postanowienie ze za rok szukamy działki Ogólnie to strasznie jest z tymi mieszkaniami ile jest małżeństw co nie stać na kupno mieszkania
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny własnie sie zdecydowałam, że na podróż poślubna lecimy na Maltę
Z Malty możemy polynąc promem na Sycylię(najkrótszy rejs, do Pozzallo trwa 1,5 godz. a do Catanii płynie się 6 godz. więc gdybyśmy chcięli to mozemy wyskoczyc tam na kilka dni) i dlatego uważam to za świetny pomysł Na Malcie jest wiele fajnych rzeczy do zobaczenia a jak jeszcze można wyskoczyc na Sycylię to juz ogóle miodzio Ogólnie na tapecie na podróż poślubna są Malta, Majorka, Sycylia i Wyspy Kanaryjskie(nie wiem która, bo jeszcze sie żadnej z bliska nie przygladałam). Na Malte bardzo chciałam jechac po lekturze artykułu w National Geographic, musze odnaleźc ten numer A teraz w nowym numerze Travelera jest super relacja z Uzbekistanu, pieknie tam jest Jeszcze Kuwejt bym chciała zwiedzić kiedyś Czego ja bym nie chciała![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
W Krk tyle się płaci za wynajęcie pokoju![]() My nie chcemy domu jeszcze, uważamy, że dom jest lepszy jak ma sie dorosle dzieci, bo dla nas dom=dom pod miastem, czyli utrudnione dojazdy jak ktos nie ma samochodu, a dzieci nie maja prawka ![]() Powiem Ci, ze wielu osób nie stać, wielu naszych znajomych jest w takiej sytuacji, ze zarabiają łacznie ok.3-3,5 tys na rękę a za to aparatmentów nie kupią...Z drugiej strony jest masa ludzi z kasą albo zarabiających na tyle dobrze, że ich stać na kilka mieszkań na kredyt (mój tz jest doradca finansowym, wiec troche mi to rozjaśnilo ) i wcale takich ludzi nie ma mało i czesto sa to bardzo mlode osoby o dziwo.
|
|
#2708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu gdzie mieszkamy teraz, na Kabatach, żeby sobie kupić takie mieszkanko jak to, w którym teraz mieszkamy (ono jest rodziców TŻa), musielibyśmy dać spokojnie ponad 400 tys. zł, a ono ma 40 m2 ![]() ![]() Wiadomo, nie musimy od razu mieszkać w takiej dzielnicy, ale chciałabym, żeby blok był w miarę nowy, w jakiejś dzielnicy, która nie cieszy się złą sławą, z w miarę znośnym dojazdem do pracy... Więc jeśli się zdecydujemy na kupno, to trzeba się będzie liczyć z wydatkiem ok 350 - 450 tys zł... |
|
|
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Witam...
jakoś tak mi niezrecznie-wszyscy sie juz znaja a ja...
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, na Majorkę albo na Wyspy Kanaryjskie tez bym chciała... mój TŻ mi obiecał że w podróż poślubną pojedziemy na moją wymarzoną wycieczkę do jakiegoś ciepłego kraju .. zobaczymy co z tego wyjdzie ...
|
|
|
|
#2711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam na nowe na Białołece - 350 -400 tys Dobrze że babcia tż odstępuje Nam swoje... ...a ty się niedługo poznasz a na początek najlepiej podzielić się informacją: kiedy ślub i jak idą przygotowania ![]() Cytat:
Tylko że mi to się marzy taka egotyka w stylu: sri lanka, meksyk, kuba
|
||
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze zachecona tym, ze ostatnio jego wspolpraca z Deppem (Sweeney Todd) byla bardzo udana to tym bardziej jestem ciekawa nowego filmu ![]() Cytat:
![]() a moja siostra placi za wynajem 2,5tys. i nawet nie mysli o kredycie to juz zalezy jaki sie ma tryb zycia i jego wizje... niektorzy nie umieja sie zdecydowac gdzie osiasc na stale ![]() ja dzialke mam i to nawet nie jedna, ale nie chcemy na razie (poki jestesmy piekni i mlodzi ) domu Cytat:
ale i tak wole nurkowanie w Morzu Czerwonym Cytat:
nie robcie tego ![]() Cytat:
no i ceny tez nie byly jakies super ![]() co do sri lanki, kuby czy meksyku to sprawdzcie czy w okolicach waszego slubu nie ma tam pory huraganowej itp ![]() ubieram sie i zmykam na wyklad, a potem na spotkanko ze znajomymi, wiec milej reszty dnia paaa
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-22 o 14:12 |
|||||
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
Aaś, kuzyn TŻ tak właśnie zrobił i bardzo sobie to chwalił, był chyba w Egipcie.
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
na początku tez sie nie znałyśmy
Opowiadaj skąd jesteś, ile jestescie z tz, kiedy ślub i takie tam![]() Cytat:
A wlasnie nie wiem co takiego może byc na Wyspach Kanaryjskich Dlatego moge polecic Ci Grecję - jest tańsza(wyłączając Santorini ), wiec jeśli chodzi Wam o koszty to wg mnie idealna Bylismy z tz w zeszłym roku, ja chcialam jechac tam w podróz poslubną, ale tz nie chce znów do Grecji, wiec szukamy innego kierunku A juz niedługo pojawia sie oferty, więc kupimy Z reszta tz musi juz zabukowac urlop w pracy
|
|
#2716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
lain, ja z chęcią przygarnę wszystkie koty
dopóki będę mi się mieścić w łózku )
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samoa, Grecja też może być. To nie muszą być konkretnie Wyspy ani Majorka, ale jakiś ciepły kraj koniecznie. No i tez bym chciala cos ciekawego zobaczyć, bo nie dałamym rady tylko leżeć na slońcu przez cały urlop, a mój TZ to by już chyba bialej gorączki dostał.... Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2009-10-22 o 14:19 |
|
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
A wogole dziewczynki glupio sie przyznac ale okłamałam ksiedza bo zapytal sie czy mieszkamy razem a z doswiadczenia znajomych wiem ze sie nie dostaje rozgrzeszenia jak sie razem mieszka przed slubem ale to wszystko mnie zastanawia ze ciezszym grzechem jest mieszkanie przed slubem niz sex.... u mnie w kosciele (ktore tak apropos mam jakies 200m od domu a z balkonu widze kto chodzi do kosciola ze znajomych a kto nie ) jest bardzo rygorystycznie. Kumpela powiedziala ze mieszkaja razem to finalnie musieli szukac innego kosciolka ;/
|
|
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wybraliśmy Sycylię na podróż - obydwoje lubimy klimaty a la ojciec chrzesny , oboje przepadamy za czerwonym wytrawnym winem - podobno z Sycylii pochodzą jednej z najlepszych - i owoce morza kurczę już widzę oczyma duszy te wielkie krewety, małże, ośmirniczki i inne robaczki |
|
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
A wiec....date slubu ustaliliśmy na 22.05.210
zdecydowalismy sie na ten krok po 2latach znajomosci-roku "bycia ze sobą"Formalności załatwialismy sierpniu no i że tak powiem mam juz wszystko dopiete na ostatni gozik-jesli chodzi o sprawy organizacyjne(sala,orkies tra,jedzenie,obsluga..... .) Został tylko fryzjer, paznokcie, makijaz, sukienka.... Zaczynam sie troche bac |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Kube na pewno polecisz tylko od jesieni do wiosny, Meksyk podobnie.Poza tym na dalsze kierunki bardziej opłaca sie kupowac first minute, bo nie masz wtedy dopłat paliwowych(rzędu 700 zł/os.), poza tym ciężko o lasta na powiedzmy taką Sri Lanke, bo polskie biura rezerwuja na takie egzotyki malo pokoi(nie to co czasem cale hotele w Europie i stad niskie ceny lastów)
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Lynn3, a skąd jesteś? Bo ja też jestem z podkarpackiego
|
|
|
|
#2724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#2725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) ale nie wiem czy Nam kasy starczy na zaliczkę....Dobrze że napisałaś o tych huraganach! W ogóle bym o tym nie pomyślała Właśnie sprawdziłam. Najbardziej na sri lankę nas ciągnie a tam: Zasadniczo przez cały rok wyspa jest słoneczna i ciepła i mimo monsunów nie występują tu tak charakterystyczne dla nas pory roku. Wspomniane monsuny przynoszą obfite deszcze i tak pierwsza pora deszczowa z monsunem południowo-zachodnim występuje od maja do sierpnia, druga, z monsunem północno-wschodnim - w grudniu i styczniu. Uff... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2726 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dziala tak, ze podpisujesz umowe przedwstepnąz włascicielem mieszkania, na jej podstawie podpisujesz umowe kredytową z bankiem i bank przelewa gościowi całośc kasy - czyli w Twoim przypadku 250 tys.Cytat:
A sesję też robimy w inny dzień niz ślub. W grecji zobaczysz wiele ciekawych rzeczy Turcja tez jest spoko pod tym kątem No i Egipt, ale to na pewno nie w wakacje, bo sie mozna ukisić![]() Cytat:
Jeśli to nie była spowiedź to mogłas go oklamac, tak samo jakbys oklamała kolezanke Ksiądz to nie jest nikt kogo nie można okłamywac bardziej niż innych![]() Cytat:
Ja krewetki lubię, lubie też kalmary, ale małże mi chyba jeszcze długo nie przejdą przez gardło Osmiorniczki zjem o ile sa usmazone, a wiadomo, zenie tak ajest idea owoców morza Ale mam problem z mackamiCytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Fajnie Ci Nas w naszych podróżniczych zapędach ogranicza klimat w lipcu
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek doceniłam zdolności kucharskieCytat:
![]() Ale spoko. Chyba jedna z niewielu zalet ślubu w październiku ![]() A co do dopłat to chyba raczej przy first minute bardziej grożą dopłaty paliwowe...bo jak kupuję w poniedziałek wycieczkę a we wtorek wylot to kiedy mam dopłacić? I dlatego przy firstach jest możliwość wykupu gwarancji niezmienności ceny...No nic. Poszukamy w listopadzie i zobaczymy jak to wygląda
|
||
|
|
|
#2728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza momentami kiedy chcę je przerobić na dywaniki łazienkowe, a o Tosi (biało-bura, mięciutkie gęste futerko) myślę, czy nie mogłaby mi zastąpić okrycia ślubnego My z Tż wybierzemy się prawdopodobnie na Targi ![]() Większość rzeczy załatwiona, ale może coś jeszcze nam się rozjaśni, jakieś rozwiązanie spodoba ![]() Bo nadal mam problem z okryciem na luty ech... Cześć ![]() Napisz coś o sobie/Was to się poznamy Cytat:
Wybacz jeśli poczujesz się urażona, ale muszę to napisać. Co do kociaka Waszej kotki- nie rób jej i sobie tego ![]() Zajmuję się "zawodowo" kotami, jako wolontariusz w azylu i wiem na temat kociego rozmnażania więcej niż większość ludzi. 1. Jest ogromna liczba kotów potrzebujących domu. Ja mam ogromną satysfakcję, ze jedną kotkę uratowałam ze schroniska, drugą adoptowałam z azylu, a kilka innych trafiło do mnie z ulicy, wyrzucone przez ludzi którym się znudziły/urosły/zachorowały Znaleźliśmy im wspaniałe domy, na resztę długiego życia![]() Za jakiś czas porozmawiaj z Tż, poszukajcie razem ogłoszeń o kotach do oddania, a może pomożecie jakiejś kociej biedzie 2. Kotkę warto wysterylizować (z mojego punktu widzenia nawet TRZEBA), bo będzie spokojniejsza, nie będzie jej groziło wiele chorób, które są bardzo częste u kotek i śmiertelne (ropomacicze, rak jajnika, rak sutka), nie będzie rujkować i tracić na to energii (czyli śpiewać, łazić po domu i jeczeć) 3. Dla kotki stosunek z kocurem jest wyłącznie bólem, żadnej przyjemności z tego nie ma. Kotka do porodu nie wie, że będzie mamą i nieraz nie umie opiekować się kociętami, więc opiekun musi karmić maluszki butelką i specjalnym mlekiem co kilka godzin (oj mam za sobą trochę nieprzespanych nocy mimo, że kociaki były już spore). Utrzymanie kociąt, bo zwykle jest ich 4 i wiecej, to ogromny koszt (4x szczepienie, z 8x odrobaczenie, jedzenie dla wszystkich itd). A jesli poród będzie trudny, wet musi przyjechać, zrobić cesarkę co kosztuje co najmniej kilkaset zł. 4. Co z resztą kociąt? Nawet jeśli znajomi sie zdeklarują i wezmą koty, to często ktoś się rozmyśli i trafiają one potem do azylu (jeśli mają szczęście), schronisk (to już niezbyt dobre) albo na ulicę i... ![]() Koty nawet obce sobie i w różnym wieku najczęściej bez większych problemów układają sobie stosunki we wspólnym domu ![]() I żeby nie było, że jakieś moje osobiste fanaberie ze sterylizacją kotów - w tym roku razem z koleżanką wyłapałyśmy co najmniej 20 kotek i kocurów całkowicie dzikich (koleżanka niestety musiała się szczepić na wściekliznę, bo jedna kicia zatopiła w niej ostatnie ząbki), mieszkających na ulicy i wykastrowałyśmy je z pieniędzy darczyńców
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Logiczne chyba![]() Idę sobie zrobic pedicure.papa
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
toskaKrk, to jak wziąć się za poszukiwania takich kotków, którym można pomóc? są jakieś strony??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

to super
)

nie robcie tego 
Znaleźliśmy im wspaniałe domy, na resztę długiego życia