|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
![]() napisz, jak wyniki wyszły. Cytat:
z taoliwą uważaj, pilnuj się tego, bo wiesz... pobłażanie (np u mnie) zaczyna sięod jednej łyżeczki, a potem jest "a to ciastko nei zaszkodzi" i leeeeci z górki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do reżimu - u nas najlepiej działa niejedzenie po 18tej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ś liczna ta szóstencja z przodu, nie? te dwie dziewiątki to też jak szóstki ![]() a u mnie 0,2 na minus, czyli wróciłam na poziom z rozpoczęcia III fazy. Tak mi siewydaje, że takei wahania wagi teraz będą normą... Oby takie do pół kilo, nie więcej...
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
dobry miesiac.
Ja dzis z samego rana 25km przepedalowalam przed sniadaniem po to tylko zeby mi krwi upuscili (zdaje sie za wczesnie na Halloween), a jakie korki. Rys polecial juz po poranna kawusie do Starbucka (kto ma lepszego szefa niz ja no kto?) a ja probuje sie ratowac gotowanym kurczakiem.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci tak,tak przecież jakby te 9 odwrócic
![]() ![]() Bogaczko ja wiem,że nie chcesz się wahać ani zatrzymywać ja Ci tylko mówię,że się RUSZY ![]() Jedz częściej to na prawdę dużo daje.
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
było słońce, nie ma słońca
![]() Trzeba było sobie poprawić humor (ale nie słodkoścoami ), więc wyskoczyłam z koleżanką z pracy na chwilkę i mam nową torebkę polecam - fajny sposób |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn twojego szefa nikt nie pokona,tylko po zazdrościć
|
#3966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dołączam sie do grona osób z dołem też dziś mam i nic misie nie chce dziewczynki czy któraś stosuje taki tryb 2 samo p pożniej 2 p+w ostanio mi sie jakos tak zaczęło iść jakoś jak większość wogle niemam chęci na warzywa eh
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
nom
margaa - my szliśmy trybem 1/1, a jak nam kulało, to robiliśmy 2/2 i znowu 1/1 wiolqn - szefuncio dooobry
|
|
#3968 |
|
Przyczajenie
|
cześć koleżanki
Właśnie zaczynam 4 dzień uderzeniówki i mam 3 kg w dół!!!!!!! Na śniadanko zjadłam mleko z otrębami na słodko i kawkę na obiad szykuje filety z kurczaka z grilla + jajeczko na twardo ![]() dziś czeka mnie ciężki dzień, bo niestety trzeba się uczyć ![]() Ale co tam, kurcze 3kg to już coś wiec sie tym pocieszam... Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dzionka
|
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czym mozna napchac kuracze cyce na samych P? jakos nie mam weny...
|
|
|
|
#3970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
twarożkiem? z czosnkiem? albo ugotowanym na twardo jajkiem posiekanym z ziołami i ciosnkiem tyż...
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
A ja od dziś mam warzywka, a humor uciekł ![]() Wczoraj się przezuciłam do drugiego miasta i tu tez pada i pada i pada.... |
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
czesc kobity,
ja poszlam po upragniona sukienke rozmiar 40 wisi w szafie teraz jak ja ubralam do szpilek to radosc taka ze szok tylko ze pas i cycki ladnie a dupa jakas jeszcze troche duza no ale trudno jeszcze mam 8 dni do wesela wiec moze uda mi sie cos zgubic.waga mi stoi w miejscu juz ponad tydzien jak nie wiecej a dzis do jeszcze 0,2 wiecej ![]() ciocia do mnie przyjechala i ja zmusialam do odchudzania ze mna wczoraj waga 87,1 a dzis rano 85.4. obie bylysmy w szoku moze przez te kilka dni tez jej sie uda troche zrzucic jak ona na uderzeniowce.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
No i jak Was nie uściskać? Mówiłyście że waga się buntuje przed okresem i tak było. przyszedł @ i waga w dół
Cuuudnie. Dzięki dziewczyny za wsparcie jak ja czasami fiksuje
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarozek z czosnkiem
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odzew, pewnie myliłam się co do Was Dukanki i przepraszam.
aloes61 jesteś chora ? pytam ,bo piszesz ,że robiłaś jakieś badania. Ja na 4 dniu P+W i tylko te 3 kg ,ale biorę się w garść i idę piec chlebek. |
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... wiem, że to pewnie gdzieś to było.. ale jak się ma soja do naszej diety? Mam w lodówce pasztet sojowy i tak nie do końca wiem czy zjeść czy nie
Białko - 9 Tłuszcz - 11 Węgle - 11.
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Soja jest niedozwolona,jak sama widzisz jest zbyt tłusta i ma dużo węgli.
|
#3979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
cocci i wiolqn dzieki dzieki wielkie, bosh co bym zrobila bez was
|
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
aloes61;14862762]Nie jestem chora ale zrobiłam sobie kontrolne wyniki bo na tej diecie jestem od końca kwietnia i z ciekawości jak się ma ta dieta ,bo ciśnienie ładnie mi się unormowało i miałam problemy z kolanem ,byłam kierowana na operację a teraz gonię i już mnie nie boli .
To fajnie ,że jesteś zdrowa pytałam z ciekawośći bo ja też wybieram się na kontrolne badania i z kolanem też kłopot ,ale myślę,że to przejdzie. Chlebek już mi się upikł ale jakiś blady po 25 minutach w piekarniku w 190 stop. jeszcze wsadziłam go na 10 minut może się uda. |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wccinalabys suchego cycka hihi dzis poczestowalam Anglika maslanka. eeee raczej mu sie nie spodobala. Zrobilam wczoraj tiramisu, zamiast biszkopcikow upieklam duzy cienki placek z przepisu na bardzo czekoladowe ciasteczka. Wyszlo rewelka.
|
|
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
?
|
||
|
|
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczynki za gratulacje
![]() Cytat:
Ze słodkości dukanowych pozwalam sobie na muffinki i ptasie mleczko (ale obydwu przypadkac porcję z przepisu zazwyczaj zjadają ze mną jeszcze 3 osoby )Na czystych proteinach jem łososia wędzonego, makrelę,śledzie, wędlinkę drobiową, serek wiejski + szczypior, drób (zazwyczaj z rożna bez skóry, lub pierś w curry, lub wątróbkę gotowaną) napoje to kawa z mlekiem (0% lub 0.5%), herbata, woda, czasem Lift-bo też jak coca-cola jest na aspartamie. Na warzywnej jem, pomidorka, paprykę, ogórki (świeży i kiszone), bardzo dużo rzodkiewki (zazwyczaj sałatki) Taka mało urozmaicona moja dieta ale po prostu jem to na co mam ochotę a na to właśnie mam ![]() Co do godzin to różnie bywa, zawsze jem śniadanie (dość spore) i pije kawę z 40 min po przebudzeniu. Obiady to tak raczej skromnie (bo nie jestem głodna), poźniej jakaś kawka z muffinką i kolacyjka np serek wiejski ![]() pomogłam?
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-10-22 o 15:50 |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po . o tym samym pomyślałam a nie prawda. Jest dużo produktów, które mająwięcej białka, niż tłuszczy i nie mają węglowodanów, a jeszcze więcej takich, co mają więcej białka niz tłuszczy, ale węglowodanów mnóśtwo - tych trza unikać. Tylko, ze ja w polskich sklepach miałam problem ze znalezieniem czegoś ciekawego do jedzenia, a w DE nie. Wczoraj znalazłamw sklepei ser pt "Harzer Kaese" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ser_harce%C5%84ski), który ma 9g białak, 0g cukrów i 0,2g tłuszczy i wsio było by ok, gdyby nie to, ze śmierdzi na kilometr i nie da sietego jeść. Ale dla smakoszy to pewnie rarytas I tak sie zastanawiam własnie... Doktorek pisał o żółtych serach chudych, ze nie wolno, bo tam tłuszczy dużo i że dopiero w III fazie, ale tak na dobrą sprawę są sery (przyanjmneij tu, mam je w lodówce), które mają 17% tłuszczu, 26g białak i 4g węglowodanów albo drugi - 23g białka, 16g tłuszczu i 2g cukrów... Toz to chyba najbardziej dietetyczny nabiał.... Nie rozumiem, czemu dopiero w III fazie można to jeść... albo mozarelkę mam light - 19g białka, 8,5g tłuszczu i 1g cukrów... powiem Wam, ze szkoda, ze dopiero teraz je znalazłam, bo już wcześniej miałam straszna ochotę na ser, a te spełniają wymagania dietowe prawie tak dobrze, jak twarozek. No rozumeim, ten umowny 5% próg, ale z drugiej strony nie zjada siecałych 100g sera na jeden posiłek i raz na kilka dni by nie zaszkodziło. Co Wy na ten temat sądzicie? a z innej beczki - doktorek pisał książkę jużdośc dawno, a od tamtego czasu raczej się polepszyła syt z dietetycznymi daniami... Jak choćby ten mój dietetyczny majonez... Cytat:
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-10-22 o 16:03 |
||
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kapustę jem tylko pekińską bo po takiej zwykłej mam wzdęcia brukselkę hmmm w sumie jakoś zapomniałam o niej kiedyś jadłam dość sporo i się przejadłam i zapomniałam, że teraz z okazji diety mogę od czasu do czasu zrobić ![]() Marchew z racji kuracji "po soczkowej kubusiowej" na razie mam wykluczoną, bo trochę za dużo piłam przed dietą i przez wakacje byłam pomarańczowa (odtruwam się z B-karotenu) Buraczki ehhh no nie chce mi się ich przyrządzić bo lubię na ciepło i z cebulką a mam w słoiczkach zwykłe.Obiecuję poprawę
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie ptasie mleczko czekoladowe: pół kubka naturalnego jogurtu Zott (65 kcal na 100gr czyli 130 kcal na ptasie mleczko) plus 2 łyżki kakao (270 kcal na 100g produktu) czyli w moi przypadku jakieś góra 50kcal no i jednak 5 sztuk słodziku( ech... skusiłam się bo był tani w aptece;/ w sumie jeśli robię sobie ten deser raz na dwa tygodnie to słodzik starczy mi do samego końca diety a nawet połowa zostanie;/, do niczego innego go nie używam- kawy nie piję, a herbaty nie słodzę) i łyżeczka żelatyny( nie wiem czy ją wolno..ale u mnie chyba jakieś dwa dni dzikiego dietowego rozpasania...) rozpuszczonej w tej wodzie co słodzik. Wymieszałam( nie dorobiłam się jeszcze tu miksera, ale i tak się zrobiła piankowa struktura
to wszystko w miseczce, schłodziłam i jest Dobre jest!![]() Jak to jest z tym jedzeniem.. Wg Dukana mamy jeść ile potrzebujemy aby na głodniaka nie chodzić..a tu moje koleżanki piszą, że starają się nie przekraczać 1000kcal. Co ja dziś zjadłam? Placki Dukanowe z białym serkiem( plus jogurt nat. i troszkę cebulki) na śniadanie. Ciąg dalszy tego serka na II śniadanie. 6 plasterków polędwicy z kuraka i pół miseczki pianki czekoladowej to obiad. Potem będzie jeszcze filet na kolację i ewentualnie wiejski lekki w razie nocnego maratonu filmowego. Spokojnie ponad 1000 kalorii. Może powinnam sie powstrzymać???
|
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 42 lata ... Pozdrawiam i mysle ze masz zle wrazenie ........ Kazdy jest mile widziany .
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej diecie im wiecej jesz (rzeczy dozwolonych) tym szybciej chudniesz. To jest jej piekno. wiec o ograniczeniu 1000kcal nie ma w ogole mowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

a nie jem nic niedozwolonego
(pomijajac lyzeczke oliwy z oliwek rozlozona na 3 dni
)
.Pocieszam się że to zleci w najbliższej przyszłości,ehhh....
Faktycznie jakoś ostatni mam dużo spraw i jem najwyżej 4 posiłki i mniej mięsa niż zazwyczaj
. 

Cuuudnie.