Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 14:51   #2731
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
nie groża przy first minute, bo masz gwarancje niezmiennosci ceny a wlastach juz masz wliczona dopłate paliwową, wiec jak kupisz w poniedzialek to juz zapłacisz za dopłatęLogiczne chyba

Idę sobie zrobic pedicure.papa
Aaa..nie skapowałam Myślałam że chodzi o to że jak kupię lasta to mi jeszcze będą chcieli dowalić paliwowe w międzyczasie. I tak się zastanawiałam: kiedy??
Ale ok. Już rozumiem
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:56   #2732
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dlaczego Waszej kotki nie robcie tego jest tyle kocich malenstw szukajacych domu... nie rozmnazajcie niehodowlanych kotow w ogole to radze wysterylizowac kotke - nie bedzie sie meczyc rujkami i jakby kiedys sie gdzies 'zapodziala' to zaden kocur jej nie zaplodni=nie bedzie wiecej bezdomnych kotkow na swiecie
Lain siostro

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Lynn3, a skąd jesteś? Bo ja też jestem z podkarpackiego
Ja też z podkarpackiego
Ślubować będziemy w Tarnobrzegu

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość
toskaKrk, to jak wziąć się za poszukiwania takich kotków, którym można pomóc? są jakieś strony??
Widzę, że jesteś ze Śląska
w Tarnowskich Górach ma siedzibę azyl "Cichy Kąt" w którym jestem wolontariuszką. Większość kotków, żeby miały lepsze warunki, są w domach wolontariuszy w kilku miastach na Śląsku oraz w Krk

Możesz przejrzeć stronę, a jeśli któryś kotek Cię zauroczy, to są podane nr telefonów do wolontariuszy.
http://www.azyl.schronisko.net/

Oczywiście wiele kotów poza azylem również szuka domów

Daj znać jakbyś jakiegoś kotka wybrała
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 14:59   #2733
agawoo
Zakorzenienie

ToskaKrk, to niedaleko Ja z Mielca jestem

Zmykam dziewczynki na razie. Wychodzę wcześniej z pracy, bo już się tak źle czuję, że coś... łóżeczko mi się marzy, a jeszcze dzisiaj muszę odbębnić wizytę u dentysty ...
Odezwę się jak będę w domku , papa

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2009-10-22 o 15:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:02   #2734
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Niedawno wróciłam z pracy,jestem padnieta.No,ale teraz czas na relaks.
Czyli musze Was nadrobić.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:08   #2735
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaa..nie skapowałam Myślałam że chodzi o to że jak kupię lasta to mi jeszcze będą chcieli dowalić paliwowe w międzyczasie. I tak się zastanawiałam: kiedy??
Ale ok. Już rozumiem
wtedy kazdy by tak robił, bo by sie bardziej opłacało Ale to by było zbyt piękneAle wiesz co, z drugiej strony na takie ezgotyki sa super rabaty na lastach, widziałam np. Meksyk za 2800 zł więc ciężko doradzić, w biurze Ci powiedzą, ze lepiej brac first minute, bo lastów moze nie byc albo ochłapy i maja rację ale jak nie zalezy Wam na komforcie 5* i konkretnym kierunku to czemu nieJak się pytalam kiedys w biurze o Bali to pani mi powiedziała, zeby nie brac all inclusive, bo tam jedzenie jest smiesznie tanie, wiec potrafia doradzic i tak
Stary 2009-10-22, 15:12   #2736
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

ojaa jaka super cene macieW Krk tyle się płaci za wynajęcie pokoju
My nie chcemy domu jeszcze, uważamy, że dom jest lepszy jak ma sie dorosle dzieci, bo dla nas dom=dom pod miastem, czyli utrudnione dojazdy jak ktos nie ma samochodu, a dzieci nie maja prawka
Powiem Ci, ze wielu osób nie stać, wielu naszych znajomych jest w takiej sytuacji, ze zarabiają łacznie ok.3-3,5 tys na rękę a za to aparatmentów nie kupią...Z drugiej strony jest masa ludzi z kasą albo zarabiających na tyle dobrze, że ich stać na kilka mieszkań na kredyt (mój tz jest doradca finansowym, wiec troche mi to rozjaśnilo) i wcale takich ludzi nie ma mało i czesto sa to bardzo mlode osoby o dziwo.
Ale super z tą podróżą poślubną. My po nowym roku jakos zaczniemy sie rozglądac moim marzeniem są Malediwy ale hmmm cena troszke duza ale na pewno kiedys swoje marzenie spełnię tzn TŻ spełni stara sie zawsze to uczynić

Co do mieszkań to okolice Katowic do najtańszych nie należa Głupie starsze osiedle 1000-lecia a ceny masakryczne. Ale jestem takiego zdania ze kazdy znajdzie swoje gniazdko kiedyś.
My poki co wynajmujemy bo mamy korzystną cene a w miedzy czasie bedziemy sie pomału budować Malutkimi kroczkami dojdziemy do celu

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Hłe, hłe Wawa jeszcze droższa... Wiadomo, że niby przeciętne zarobki wyższe, ale nie wiem czy na tyle żeby rekompensować takie ceny... Jeżeli się nie chce mieszkać na totalnym zadupiu, trzeba się liczyć z tym, że za metr kwadratowy trzeba będzie dać około 6-10 tys zł. Wiadomo, zależy od lokalizacji, stanu bloku itp.
A tu gdzie mieszkamy teraz, na Kabatach, żeby sobie kupić takie mieszkanko jak to, w którym teraz mieszkamy (ono jest rodziców TŻa), musielibyśmy dać spokojnie ponad 400 tys. zł, a ono ma 40 m2
Wiadomo, nie musimy od razu mieszkać w takiej dzielnicy, ale chciałabym, żeby blok był w miarę nowy, w jakiejś dzielnicy, która nie cieszy się złą sławą, z w miarę znośnym dojazdem do pracy...
Więc jeśli się zdecydujemy na kupno, to trzeba się będzie liczyć z wydatkiem ok 350 - 450 tys zł...
te ceny jak z nieba ale nie stety takie realia. 350-450 tys plus remont daje ładną sumkę 500-550 tys na pewno Ile ludzi nie może sobie na takie cos pozwolic bo raty to chyba po ok 3 tys

Cytat:
w wiekszych miastach te ceny to niestety norma, dlatego z TZem nawet nie myslimy o wynajmie, bo to bez sensu jesli sie mysli o kredycie
a moja siostra placi za wynajem 2,5tys. i nawet nie mysli o kredycie to juz zalezy jaki sie ma tryb zycia i jego wizje... niektorzy nie umieja sie zdecydowac gdzie osiasc na stale

ja dzialke mam i to nawet nie jedna, ale nie chcemy na razie (poki jestesmy piekni i mlodzi) domu raz, ze roboty z domem jest co nie miara; dwa, ze nie usmiechaja mi sie codzienne dojazdy, a tym bardziej wozenie dzieci...
To tylko pozazdroscic działeczki klask i:Ja to bym od razu ją wykorzystała lubie cisze spokoj i tz blisko siebie Mamy domek na wsi od tz rodziców i jest nam tam jak w niebie i tez bysmy chcieli miec taki swój

A powiedzcie mi dziewczyny jesli slub mam w sierpniu to kiedy najlepiej zainteresowac sie podróża poślubną planuje na nowy rok ale nie wiem czy to za pozno czy za wczesnie Kompletnie zielona jestem

Za 15 minutek zmykam do domku ciekawe czy w domku laptopek sprawny Tylko nie piszcie za duzo bo dzisiaj to 1/4 dniówki spedziłam na nadrabianiu was

Miluskiego dnia dziewczynki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:17   #2737
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ale ja bym chciała zaznaczyć,ze ja nei chcę być w żadnym katal;ogu sukien PM 2010, bo nie chce, by mnie Tż lub ktoś od niego zobaczył ;/ Mnie i mojej sukni proszę nigdzie nie umieszczać bo nie wyrażam na to zgody
ale to jest mój katalog na dysku i sobie Was oglądam, nigdzie go nie będę publikować także spokojnie bejbe

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a co do mieszkania wspólnego to u mnie jakoś nie bylo wspólnego wychowywania się, jakoś tak samo sie stalo i weszło w nawyk, że obowiązkami dzielmy sie razem, wiadomo, że jak ja siedze w domu a Tż w pracy to ja więcej zrobię, ale jak jest weekend to Tż bez slowa myje łazienke, odkurza czy zrobi pranie.
Może to dlatego, że już 3 lata sam mieszka i się przyzywczaił, nie wiem, w każdym bądz razie jest dobrze
u nas też nikt nikogo nie wychowuje jakos tak wychodzi, że razem gotujemy, TZ zmywa sprząta a ja się opierniczam na wizażu póki co jeszcze nic nie mówił
Cytat:
Napisane przez lynn3 Pokaż wiadomość
Witam...
jakoś tak mi niezrecznie-wszyscy sie juz znaja a ja...
cześć jestem Kasia już się znamy

a ja mam jutro koloska

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-10-22 o 15:18
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:21   #2738
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ale super z tą podróżą poślubną. My po nowym roku jakos zaczniemy sie rozglądac moim marzeniem są Malediwy ale hmmm cena troszke duza ale na pewno kiedys swoje marzenie spełnię tzn TŻ spełni stara sie zawsze to uczynić
tez bym kiedyś chciała jechac na Malediwy, ale tam można nawet jak sie będzie starszym i mało ruchawymPóki moge chciałabym aktywnie zwiedzać Chociaz jeśli w najbliższym czasie będzie mnie stac na corczne wyjazdy za 30 tys to pewnie pojadę, nie będe robic fochów

Cytat:
te ceny jak z nieba ale nie stety takie realia. 350-450 tys plus remont daje ładną sumkę 500-550 tys na pewno Ile ludzi nie może sobie na takie cos pozwolic bo raty to chyba po ok 3 tys
no za pół bańki kredytu rata wynosi ok. 3 koła, a przeciez jeszcze równolegle trzeb aoszczędzać, zeby sie na maxa nie wyżyłowacAle spoko dziewczyny, sa ludzie dla których to nie jest duzy wydatek, miejmy nadzieję, że my niedługo do nich dołączymy

Cytat:
To tylko pozazdroscic działeczki klask i:Ja to bym od razu ją wykorzystała lubie cisze spokoj i tz blisko siebie Mamy domek na wsi od tz rodziców i jest nam tam jak w niebie i tez bysmy chcieli miec taki swój
ja tez mam działkę, ale nie mam zamiaru sie tam budowac póki co Nie chce jej tez sprzedawać, bo jak uznamy, że mamy dośc miasta to sobie wybudujemy tam domek

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny jesli slub mam w sierpniu to kiedy najlepiej zainteresowac sie podróża poślubną planuje na nowy rok ale nie wiem czy to za pozno czy za wczesnie Kompletnie zielona jestem
juz niedługo pojawią się oferty first minute (powinny być od listopada a nawet końca października) i my z tz zamierzamy kupić max w grudniu, ale jeśli on zabukuje urlop w pracy to pewnie juz kupimy jak tylko będzie można. Teoretycznie first minute trwa do końca roku/stycznia, ale wszystko zalezy od sytuacji na rynku, np.w tym roku byla posucha i firsty sprzedawali nawet na wiosnę. Ja tam wole miec do konca roku załatwiona sprawe podróży poslubnej
Stary 2009-10-22, 15:21   #2739
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
wtedy kazdy by tak robił, bo by sie bardziej opłacało Ale to by było zbyt piękneAle wiesz co, z drugiej strony na takie ezgotyki sa super rabaty na lastach, widziałam np. Meksyk za 2800 zł więc ciężko doradzić, w biurze Ci powiedzą, ze lepiej brac first minute, bo lastów moze nie byc albo ochłapy i maja rację ale jak nie zalezy Wam na komforcie 5* i konkretnym kierunku to czemu nieJak się pytalam kiedys w biurze o Bali to pani mi powiedziała, zeby nie brac all inclusive, bo tam jedzenie jest smiesznie tanie, wiec potrafia doradzic i tak

No tak. Lepiej jak kupisz firsta bo biurze przez rok narosną przy okazji odsetki A my chcemy na totalnego spontana pojechać Oby daleko i nie za drogo.

O. Rzucili katalog Triady (wiem wiem - dziadowe biuro - ale ja byłam z nimi 2 razy i wszystko było tip top) i ceny mało zachęcające....
Stary 2009-10-22, 15:22   #2740
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Lain siostro

Ja też z podkarpackiego
Ślubować będziemy w Tarnobrzegu

Widzę, że jesteś ze Śląska
w Tarnowskich Górach ma siedzibę azyl "Cichy Kąt" w którym jestem wolontariuszką. Większość kotków, żeby miały lepsze warunki, są w domach wolontariuszy w kilku miastach na Śląsku oraz w Krk

Możesz przejrzeć stronę, a jeśli któryś kotek Cię zauroczy, to są podane nr telefonów do wolontariuszy.
http://www.azyl.schronisko.net/

Oczywiście wiele kotów poza azylem również szuka domów

Daj znać jakbyś jakiegoś kotka wybrała
to straszne że jest aż tyle bezdomnych koteczków.. czeka mnie rozmowa z TZ..

Dziewczyny możecie mi podac link do PM2009?
Stary 2009-10-22, 15:28   #2741
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny własnie sie zdecydowałam, że na podróż poślubna lecimy na MaltęMusze powiedzieć tżcikowi Z Malty możemy polynąc promem na Sycylię(najkrótszy rejs, do Pozzallo trwa 1,5 godz. a do Catanii płynie się 6 godz. więc gdybyśmy chcięli to mozemy wyskoczyc tam na kilka dni) i dlatego uważam to za świetny pomysłNa Malcie jest wiele fajnych rzeczy do zobaczenia a jak jeszcze można wyskoczyc na Sycylię to juz ogóle miodzio Ogólnie na tapecie na podróż poślubna są Malta, Majorka, Sycylia i Wyspy Kanaryjskie(nie wiem która, bo jeszcze sie żadnej z bliska nie przygladałam). Na Malte bardzo chciałam jechac po lekturze artykułu w National Geographic, musze odnaleźc ten numerA teraz w nowym numerze Travelera jest super relacja z Uzbekistanu, pieknie tam jest Jeszcze Kuwejt bym chciała zwiedzić kiedyśCzego ja bym nie chciała
Ja to wam zazdroszczę. My w podróż poślubną to chyba na budowę pojedziemy... bo teraz to pochłanie wszelkie pieniądze.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:29   #2742
chilanes
Zakorzenienie

kurde był taki wątek na wizażu z wierszami na zaproszenia i wierszykami o kasę i wino itd, nie mogę znaleźć ;/
Stary 2009-10-22, 15:30   #2743
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja mam jutro koloska
a mi sie tęskni za studiami

za kolosami może mniej ale ogólnie brakuje mi studenckiego życia

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:33   #2744
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
kurde był taki wątek na wizażu z wierszami na zaproszenia i wierszykami o kasę i wino itd, nie mogę znaleźć ;/
Ten?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...szenia+wiersze
Stary 2009-10-22, 15:40   #2745
madmuazelle
BAN stały

Witam nową PMK-e 2010-lynn

My mieszkamy od lutego zeszłego roku i nienarzekam,nie mam nawet na co bo u nas podział opowiązków jest porówno.Zresztą od początku nam się świetnie układa.

Gratulacje kupna kiecek. Ja to chyb a będe ostatnia z kupnem,a raczej z wypozyczeniem sukni.
A do fryzjerki moge zadzwonić w maju i będzie ok,alee myśle że na początku roku się zorientuje.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 15:45   #2746
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak. Lepiej jak kupisz firsta bo biurze przez rok narosną przy okazji odsetki A my chcemy na totalnego spontana pojechać Oby daleko i nie za drogo.

O. Rzucili katalog Triady (wiem wiem - dziadowe biuro - ale ja byłam z nimi 2 razy i wszystko było tip top) i ceny mało zachęcające....
nie jestem pewna, ale firmy nie moga obracac kasą tak, zeby miec jakies zyski z tegoPoza tym i tak płaci sie im tylko zaliczkę Tez byłam z Triady na wakacjach i nie narzekamZ reszta ja nie jestem wybredna jeśli płace nieduże pieniądzeZa 3 tys. nie wymagam Hiltona ani RitzaLecę na stronke obczaić

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja to wam zazdroszczę. My w podróż poślubną to chyba na budowę pojedziemy... bo teraz to pochłanie wszelkie pieniądze.
cos za cośAle za to będzie domek

Cytat:
ja mam dwa mogę Ci przepisać
Stary 2009-10-22, 15:48   #2747
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem pewna, ale firmy nie moga obracac kasą tak, zeby miec jakies zyski z tegoPoza tym i tak płaci sie im tylko zaliczkę Tez byłam z Triady na wakacjach i nie narzekamZ reszta ja nie jestem wybredna jeśli płace nieduże pieniądzeZa 3 tys. nie wymagam Hiltona ani RitzaLecę na stronke obczaić
Ale jak kasa leży na koncie to zawsze coś tam urośnie nie? Nie muszą od razu grać na giełdzie za to

Jak coś znajdziesz to daj znać bo ja tak szukam ale póki co nędza...
Stary 2009-10-22, 15:49   #2748
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

u nas też nikt nikogo nie wychowuje jakos tak wychodzi, że razem gotujemy, TZ zmywa sprząta a ja się opierniczam na wizażu póki co jeszcze nic nie mówił
cześć jestem Kasia już się znamy

a ja mam jutro koloska
a mój mówi, że nic tylko na wizażu siedzę a mój argument jest beznadziejny:P "Kochanie ale ja muszę to teraz przeczytać bo potem będę miała mnóstwo nadrabiania! Ty wiesz ile tu jest w ciągu jednego dnia nowych postów? "

ja też mam jutro kolosa.. cięzko..
Stary 2009-10-22, 15:55   #2749
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość
a mój mówi, że nic tylko na wizażu siedzę a mój argument jest beznadziejny:P "Kochanie ale ja muszę to teraz przeczytać bo potem będę miała mnóstwo nadrabiania! Ty wiesz ile tu jest w ciągu jednego dnia nowych postów? "

ja też mam jutro kolosa.. cięzko..
Dlaczego beznadziejne?? Pierwsza kalsa moim zdaniem i jakie prawdziwe...
Stary 2009-10-22, 16:00   #2750
lynn3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Lynn3, a skąd jesteś? Bo ja też jestem z podkarpackiego
aaa z pkolic Jarosławia a ty?
lynn3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:02   #2751
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak kasa leży na koncie to zawsze coś tam urośnie nie? Nie muszą od razu grać na giełdzie za to

Jak coś znajdziesz to daj znać bo ja tak szukam ale póki co nędza...
no własnie firmowe konta nie sa oprocentowane Z tego co sie orientuje, ale moge sie mylićWlasnie przegladam, ale pójde do nich jutro i wezme katalog, to nie boli a wygodniej przeglada sie hotele. Na razie widzę, ze ceny wcale nie rewelacyjne4* na Majorce all za 9 kołaGdyby od tej ceny było 40% to by było super,ale biura mają to do siebie, że mają wieczne rabaty 35-40%, w sumie od niewiadomo czego, bo nigdy nie sprxedają wycieczek po 100%
Kicha póki co, z tego co widzę. Z reszta my z tz będziemy kupowac przez Travelplanet, bo tak zawsze robimy, zwłaszcza, ze prenumeruje national Geographic i ma byc jakas zniżka dla prenumeratorów
łeeee wlasnei sprawdziłam, ze tylko 100zł znizkiPhi, myślałam, że 5% dadząAle lepsze to niż nic. Jeszcze liczę, że nam travelplanet da coś za kolejną rezerwację.

A propos giełdy to wlasnie lukam jak ma się jedna spólka która zapamiętalam, że mamy jej akcje, bo pamietam tylko jednąAle to tz jest specjalistą od giełdy, nie ja
Stary 2009-10-22, 16:04   #2752
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego beznadziejne?? Pierwsza kalsa moim zdaniem i jakie prawdziwe...
ale jedo nie rusza:P
Stary 2009-10-22, 16:04   #2753
lynn3
Raczkowanie

chcialam 15.05.2010 ale wolny byl tylko 22 i 29 wiec....
eh ale jest dobrze
Stary 2009-10-22, 16:05   #2754
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

nadwrazliwosc? trzeba byc twardym, a nie mietkim i jak lew bronic swoich racji (jesli rzeczywiscie uwazamy, ze sa sluszne ) jakby tu wszyscy wszystkich glaskali po glowkach i chwalili nawet jesli sadziliby kompletnie inaczej to byloby zbyt cukierkowo i wtedy to chyba ja juz bym sobie darowala zagladanie tu lepsza szczera twarda dyskusja niz slodka obluda
takie moje zdanie ja tam lubie dyskusje i inteligentne argumentowanie swoich pogladow
myślę że nie nadwrażliwość ale niechęć do ciągłych spięć i negacji wlasnych racji ze strony niektórych wizazanek. Też uważam że jeśli się uważa że ma się rację to należy bronić swoich poglądów, ale inni tez powinni je uszanować

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
proszę Cię dziewczyno nie wygaduj takich głupot

diety tego typu (również "sławna" kopenhaska) tylko i wyłącznie spowolniaja metabolizm, a dietetyk, ktory Ci powiedział inaczej jest gówno warty i ni epowinien sie nazywać dietetykiem bo napewno nim nie jest!!!!!!!!

wytlumaczę Ci to, na "chlopski" rozum - silnie ograniczając spozywane kalorie, organizm myśli, że juz tak będzie zqwsze i zaczyna gromadzić je w organizmie i duuuużo wolniej spalać, żeby mu na dłuzej starczyło, czyli co - spowalnia przemianę materii!!

organizm po takiej tygodoniowej głodówce ( TAK, ta Twoja deita to nic innego jak tylko glodówka!!!) bardzo długo będzie potrzebował żeby wszystko w sobie uregulowac i wrocić do normalnego funckjonowania.

I 3 czy 4 kg tygodniowe to NIE JEST ZDROWE chudnięcie
hmmm no cóż to może tobie dieta kopenhaska spowolniła przemianę materii, ja byłam na niej raz w życiu i jest dla mnie za ciężka i szybko wraca efekt jojo, ale przemianę materii po kilku dniach od jej zakończenia miałam bardzo dobrą.
NIe podałam Ci swojej diety więc skąd możesz wiedzieć czy to głodówka? ja nie czuje się jakbym głodowała, kawa na śniadanie to nie jest dla mnie nic strasznego bo często z braku czasu i głodu jest to mój jedyny posiłek rano, że niezzdrowo- bo powinno się jeść normalne śniadanie to prawda, ale ja nie powiedziałam że żyję zdrowo, dlatego jak już kolejny raz powtarzam chcę zmienić nawyki żywieniowe zaraz jak skończę dietę
I nie wypisuj takich pierduł jak:"dietetyk, ktory Ci powiedział inaczej jest gówno warty i ni epowinien sie nazywać dietetykiem bo napewno nim nie jest!!!!!!!! " bo nie wiesz kto nim jest po pierwsze a po drugie NIGDZIE nie napisałam że polecał mi przejście na dietę kopenhaską!!!! a moja dieta nie jest głodówką!, swoją drogą każda ma dużo do powiedzenia ale nawet nie zapyta jakie jest całe menu tylko wyraża swoje mądre poglądy! Aha no i po raz kolejny piszę, (więc bardzo Was prosze o uważne czytanie postów a nie po łebkach), iż nie uważam żeby byla to super zdrowa dieta, ale zamierzam po schudnięciu kilku kg przejść na dietę długofalową wraz z ćwiczeniami. i nic mi sie nie stanie jeśli przez tydzień nie będę jadła produktów mącznych, chleba, słodyczy, cukru i nie będę piła napojów kolorowych

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:07   #2755
lynn3
Raczkowanie

.

Edytowane przez lynn3
Czas edycji: 2009-10-22 o 16:09
Stary 2009-10-22, 16:08   #2756
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
chcialam 15.05.2010 ale wolny byl tylko 22 i 29 wiec....
eh ale jest dobrze
nie wiedziałam, że maj ma takie branie ja kościelny mam 2 tygodnie po tobie)
Stary 2009-10-22, 16:12   #2757
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
myślę że nie nadwrażliwość ale niechęć do ciągłych spięć i negacji wlasnych racji ze strony niektórych wizazanek. Też uważam że jeśli się uważa że ma się rację to należy bronić swoich poglądów, ale inni tez powinni je uszanować
ciekawe dlaczego juz kóryś raz z kolei widzę, że jak ktoś nie ma takich poglądów jak Ty to jest to dla Ciebie równoznaczne brakiem szacunku Szacunek to nie jest wyznawanie tych samych poglądów, takze nie moralizuj.
Stary 2009-10-22, 16:23   #2758
lynn3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Witam nową PMK-e 2010-lynn

My mieszkamy od lutego zeszłego roku i nienarzekam,nie mam nawet na co bo u nas podział opowiązków jest porówno.Zresztą od początku nam się świetnie układa.

Gratulacje kupna kiecek. Ja to chyb a będe ostatnia z kupnem,a raczej z wypozyczeniem sukni.
A do fryzjerki moge zadzwonić w maju i będzie ok,alee myśle że na początku roku się zorientuje.
my też miniej wiecej od zimy
no i powiem wam zadowolona jestem ze hej przedtem siedzialam troche w domu(nie liczac studiow zaocznych), a teraz zapchalam sie na staż-zawsze to jakies pieniazki...
on jest nauczycielem WF i trenerem klubu sportowego, jest odemnie 7 lat starszy no ale ponoc wiek nie gra roli
słodziak poprostu...ostatnio pomagal mi lepic pierogi(dobra ze mnie kucharka no ale chlopak niech tez ma jakis wklad)
Co do kiecków to ja tez jeszcze nic nie mam, ogladalam jedynie w necie takie tam rzeczy z tym zwiazane.

Co do miesiaca slubu-a co to maj to jakis giorszy jest?? Lipiec tez nie ma "R", zreszta to wszystko to jakies przesady-a ja w takie rzeczy nie wierze.

A tak żeby było śmieszniej to ślub biore nie u siebie w parafii, nie u mego lubego ale w Przemyslu

Powiedzcie Panie jak wam sie podoba moj lokal?

http://restauracjagalleon.pl/galeria/galeria.html

Edytowane przez lynn3
Czas edycji: 2009-10-22 o 16:30
Stary 2009-10-22, 16:24   #2759
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe dlaczego juz kóryś raz z kolei widzę, że jak ktoś nie ma takich poglądów jak Ty to jest to dla Ciebie równoznaczne brakiem szacunku Szacunek to nie jest wyznawanie tych samych poglądów, takze nie moralizuj.
szacunek dla mnie to akceptacja poglądów innych bez próby uśmiadamiania go na siłę że nie ma racji jak osoba ta na swoim przykładzie wie że ją ma. Ja uważam że mam rację więc bronię swoich poglądów. Nie lubię jak próbuje się mi wmówić że nie wiem co mówię, nie znam swojego trybu życia, swoich możlwiości. Poglądy można mieć różne dlatego Ci napisałam w którymś poście że każda z nas ma swoje racje i zapewne przy tym pozostanie.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:31   #2760
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
my też miniej wiecej od zimy
no i powiem wam zadowolona jestem ze hej przedtem siedzialam troche w domu(nie liczac studiow zaocznych), a teraz zapchalam sie na staż-zawsze to jakies pieniazki...
on jest nauczycielem WF i trenerem klubu sportowego, jest odemnie 7 lat starszy no ale ponoc wiek nie gra roli
słodziak poprostu...ostatnio pomagal mi lepic pierogi(dobra ze mnie kucharka no ale chlopak niech tez ma jakis wklad)
Co do kiecków to ja tez jeszcze nic nie mam, ogladalam jedynie w necie takie tam rzeczy z tym zwiazane.

Co do miesiaca slubu-a co to maj to jakis giorszy jest?? Lipiec tez nie ma "R", zreszta to wszystko to jakies przesady-a ja w takie rzeczy nie wierze.

Powiedzcie Panie jak wam sie podoba moj lokal?
http://restauracjagalleon.pl/galeria/galeria.html
bardzo ładnieNiekore dziewczyny mają restauracje w tym stylu

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
szacunek dla mnie to akceptacja poglądów innych bez próby uśmiadamiania go na siłę że nie ma racji jak osoba ta na swoim przykładzie wie że ją ma. Ja uważam że mam rację więc bronię swoich poglądów. Nie lubię jak próbuje się mi wmówić że nie wiem co mówię, nie znam swojego trybu życia, swoich możlwiości. Poglądy można mieć różne dlatego Ci napisałam w którymś poście że każda z nas ma swoje racje i zapewne przy tym pozostanie.
akceptacja pogladów bez próby zmiany to prędzej tolerancjaTak samo jak Ty bronisz swoich, tak inne osoby bronia swoich i gdzie tu brak szacunku?Brak szacunku byłby wtedy, gdybym Ci napisała, że jestes głupia i durna, bo myslisz tak i tak, póki co nikt tu nikomu tak nie pojechał. Byc moze ja raz K.()ale chyba i tak nie dotarło, bo to nie było wprostale tak czy inaczej wcale nie uwazam tego za powód do dumy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości