Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 23:43   #3271
superzabula
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Ursull e nie zastanawiam się nad tym dyskryminowaniem. Fakt, ze jak komuś opowiadam, to wszyscy z taką pogardą patrzą, ale jak dodam dlaczego, to już inaczej i rozumieją. Najlepiej mi powiedziała moja mama abym się tym nie przejmowała, ze daję sztuczne, bo lepiej sztuczne niż mam się zmuszać, złościć i przez to dawać Ninulci "wściekłe" mleko, to bardzo wpływa na dziecko wbrew pozorom. A co do niecycowych, to tu na forum jest nas więcej Pakusia na przykład prawie wcale cycusiem nie karmiła. Tutaj nikt Cię za to nie potępi, przecież my sami swoi
Zgadzam sie, ja tez Malego karmilam tylko do 3 miesiaca i nikomu nigdy nie powiem, ze jak nie karmi cycem to jest gorszy wiec spoko

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 23:43   #3272
Carolajna24
Zakorzenienie

kawałek kiecki ma na zdjęciu na nk z wesela taka czerwona, zaraz wam pokaże na all

i trzymajcie kciuki
i za Michasia bo jutro szczepienie
i za Darie bo jutro bilans 4latka
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 23:44   #3273
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Caro nie umiem wkleic tego fragmentu...zamykam ta pier...petle i gowno. Zamykam ja w obszarze, ktory chce skopiowac robie prawym przyciskiem myszy edycja-kopiuj i w drugim wkleja i dupa, cale zdjecie sie wkleja
Trzymam kciuki za Tz Twego, bo to tak jak za Ciebie, buziak

nieeee

sluchaj.... zamknij ta pentelke (polacz ostatnia z pierwsza kropka) i kliknij pozniej (lewym przyciskiem myszy) w srodek tego co zaznaczylas .... to ci sie zaznaczy linia przerywana... wtedy dopiero kliknij prawym przyciskiem myszy i skopuj!!!!!!

musialam nakrzyczec bo mnie nie sluchalas

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-10-22 o 23:45
pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 23:46   #3274
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
żabo ty
a mówiłam zamknij pętle i kliknij lewym przyciskiem na ten zaznaczony fragment! mają ci się pojawić w koło niego take kreseczki przerywane
i dopiero kopiuj:P
No i mi nie wychodzi, a jeszcze napisz mi tylko jedno: jak juz zapetlisz i chcesz klikac na ten obszar to zmieniasz na cos czy tymi nozyczkami?

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-22, 23:46   #3275
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
nieeee

sluchaj.... zamknij ta pentelke (polacz ostatnia z pierwsza kropka) i kliknij pozniej (lewym przyciskiem myszy) w srodek tego co zaznaczylas .... to ci sie zaznaczy linia przerywana... wtedy dopiero kliknij prawym przyciskiem myszy i skopuj!!!!!!

musialam nakrzyczec bo mnie nie sluchalas
i tak byłam pierwsza

a kieca taka: http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=785116076
Stary 2009-10-22, 23:47   #3276
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Caro dawaj natychmiast fotkę w kreacji weselnej. Albo ewentualnie mogę poczekać do tego wesela i wtedy się pstrykniesz z aparatem A zabierz mnie w jakąś torebkę Trzymam kciuki za Ciebie abyś pięknie wyglądała i oczarowała wszystkich bardziej niż panna młoda oraz za Tż

A ja miałam dzisiaj ścięcie z moim Tż Nosz tak mnie zdenerwować... burak jeden no... poszło zajmowanie się Ninulcią, bo ostatnio się leni, a także o jego gadanie do niej typu "niedobra mama, tak? nie pozwala Niuni..., wredna ta Twoja matka" Oczywiście on to gada niby pieszczotliwie ale ja się wwściekam. On mówi, że przecież to dla żartu, ze ona nie rozumie, ale ciężko mu wbić do łba, ze nigdy nie będzie granicy kiedy ona zacznie rozumieć. A on wtedy już będzie przywyczajony tak gadać. Mówię mu, że ja na niego złego słowa nigdy w życiu dziecku nie powiem, nawet gdybym była przez niego bita, nie wolno tak (ja tak uważam), bo ojcem facet może być dobrym a tylko złym mężem i odwrotnie. Zawsze powtarzam Ninulci, że tata kocha, tatuś dla Ninulci pracuje na mleczko itd., że czekamy na tatusia aż do nas przyjdzie i go ukochamy bo jest taki dobry i kocha Ninulcię, a on do niej na mnie, że wredna matka. Hola, hola... żarty żartami ale ja sobie tak nie życzę On głupek tego nie kuma...
Stary 2009-10-22, 23:47   #3277
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
No i mi nie wychodzi, a jeszcze napisz mi tylko jedno: jak juz zapetlisz i chcesz klikac na ten obszar to zmieniasz na cos czy tymi nozyczkami?
zapętlasz i tymi nożycami w środek klikasz
ważne zeby włąśnie 1 i ostatnią kropkę połączyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 23:49   #3278
superzabula
Zadomowienie

No juz nie krzyczec tu na mnie!!!!!!!!!! Pakusia nakrzyczala na mnie i wiem ze musze polaczyc KROPECZKI a nie LINIE....chyba...zaraz sprawdze...ale wycinanie juzm mam opanowane na maxa...

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-22, 23:50   #3279
Carolajna24
Zakorzenienie

Cinusiowa zaraz poszukam na kompie czy mam zdjęcia w tej kiecce
A takiego gadania to tż oducz
ja mam przykład z moją córką, tyle że tu już dziadek narobił. Też jej tak mówił i dzisiaj jak ona coś przeskrobie i ja ją ukaram jakoś to ona leci do dziadka albo dzwoni i skarży ze mama niedobra zbij ją bo jesteś jej tatą itp i za nic jej oduczyć tego ni mogę
a dzieci szybko łapią
Stary 2009-10-22, 23:50   #3280
ursull
Zakorzenienie

pakusia nie dokońca wiem o co chodzi,ale można się domyśleć,więc jak coś to trzymam kciuki,ale najważniejsze,żebyś ty była szczęśliwa
carolajna za twoje maluchy też kciuki trzymam i dzięki za zaproszenie do grona przyjaciół
superzabula z tym gimpem dasz radę,ja z ciekawosci też go przed chwila ściągnęłam i przy okazji zobaczę o co chosi,ale na magię to to mi nie wygląda

uciekam kobity,bo padam już na pysk,tak mnie to moje dziecię wykończyło
nie piszcie za dużo.
DOBRANOC

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 23:52   #3281
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Trzymam kciuki za Darię i Michasia. To mój zięć i jego siostra więc wiesz... nie wierzę, że będzie jakiś płacz, czy coś...

Kiecka piękna Ja w takiej nigdy nie wyjdę z moją wielką d*** i wielkim brzuchem po ciąży

Pomóżcie mi lepiej szukać kieckę na ślub, na własny ślub, bo to przecież w sierpniu A ja nie mam koncepcji A nie mam figury ładnej więc nie w każdej mi będzie ładnie Nie może być mega dopasowana bo ja naprawdę mam ten brzuchal duży, ja ciągle chodzę w spodniach z ciąży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 23:54   #3282
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
i tak byłam pierwsza

a kieca taka: http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=785116076
czadowa sexi i sliczna... ale ja chce CIEBIE w niej zobaczyc a nie jakas obca babe

Cytat:
Caro dawaj natychmiast fotkę w kreacji weselnej. Albo ewentualnie mogę poczekać do tego wesela i wtedy się pstrykniesz z aparatem A zabierz mnie w jakąś torebkę Trzymam kciuki za Ciebie abyś pięknie wyglądała i oczarowała wszystkich bardziej niż panna młoda oraz za Tż

A ja miałam dzisiaj ścięcie z moim Tż Nosz tak mnie zdenerwować... burak jeden no... poszło zajmowanie się Ninulcią, bo ostatnio się leni, a także o jego gadanie do niej typu "niedobra mama, tak? nie pozwala Niuni..., wredna ta Twoja matka" Oczywiście on to gada niby pieszczotliwie ale ja się wwściekam. On mówi, że przecież to dla żartu, ze ona nie rozumie, ale ciężko mu wbić do łba, ze nigdy nie będzie granicy kiedy ona zacznie rozumieć. A on wtedy już będzie przywyczajony tak gadać. Mówię mu, że ja na niego złego słowa nigdy w życiu dziecku nie powiem, nawet gdybym była przez niego bita, nie wolno tak (ja tak uważam), bo ojcem facet może być dobrym a tylko złym mężem i odwrotnie. Zawsze powtarzam Ninulci, że tata kocha, tatuś dla Ninulci pracuje na mleczko itd., że czekamy na tatusia aż do nas przyjdzie i go ukochamy bo jest taki dobry i kocha Ninulcię, a on do niej na mnie, że wredna matka. Hola, hola... żarty żartami ale ja sobie tak nie życzę On głupek tego nie kuma...
nie dobry... moj tez tak mowi... i tez nie moge mu przemowic do tego ptasiego mozdzku...

Cytat:
No juz nie krzyczec tu na mnie!!!!!!!!!! Pakusia nakrzyczala na mnie i wiem ze musze polaczyc KROPECZKI a nie LINIE....chyba...zaraz sprawdze...ale wycinanie juzm mam opanowane na maxa...
sprawdz i nie bocz sie to byly bardzo milosne i spokojne krzyki dlatego w kolorze czerwonym

Cytat:
Cinusiowa zaraz poszukam na kompie czy mam zdjęcia w tej kiecce
A takiego gadania to tż oducz
ja mam przykład z moją córką, tyle że tu już dziadek narobił. Też jej tak mówił i dzisiaj jak ona coś przeskrobie i ja ją ukaram jakoś to ona leci do dziadka albo dzwoni i skarży ze mama niedobra zbij ją bo jesteś jej tatą itp i za nic jej oduczyć tego ni mogę
a dzieci szybko łapią
niezla aparatka

Stary 2009-10-22, 23:55   #3283
malutka_24
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór
Po dzisiejszym dniu padam na ryjka najpierw w pracy się wywróciłam ==> tylko nie śmiać mi sie tu , potem rozbolała mnie głowa, bo u nas malują i synek nie mógł zrobić kupki tak się
biedaczek napłakał i nastękał, dałam mu czopek glicerynowy, bo naprawdę nie mogłam juz patrzeć jak on się męczył, od razu zrobił 2 mniejsze kupki, położyłam go do łóżeczka i jak zasypiał to zaczął tak pierdzieć i zrobił porządnego kupala. Od razu mu się polepszyło, bo zaczął gaworzyć i śmiać się, ale jak tylko chcieliśmy go z mężem ułozyć do snu to zaraz wrzask po godzinie stwierdziliśmy, że może on głodny i jak mu dałam butelkę to wtrząchnął ją, aż mu się uszy trzęsły, ale zanim jeszcze zasnął to odstawił taką histerię, że hej teraz na szczęście już śpi, a zasnął dopiero o 22, gdzie z reguły nyna smacznie juz o 20 na dodatek wczoraj miał lekki stan podgorączkowy 37,1 C, mierzyłam mu temperaturę przed kąpielą i o północy i była taka sama, dałam mu czopek (ale chyba nie potrzebnie, bo to w sumie nie była gorączka ) i spał razem ze mną, a męża wygoniliśmy do salonu tak się zastanawiałam z mamą od czego miał te problemy z kupką i doszłyśmy do wniosku, że może to od żółtka albo tak jak piszecie od kaszki ryżowej do tego zauważyłyśmy kilka krosteczek na jednej nóżce i nie wiem czy to przypadek czy uczulenie

Cytat:
cześć Malutka

zrobiłam Ci zdjęcie ale znów mi małe wysłałaś
no cześć
boskie motylka mi zrobiłaś z synka
to w jakim formacie mam Ci je przesyłać
dla Michasia

Ciniusiowa
a kradnij kradnij normalnie jak zobaczyłam tą fotkę to się popłakałam. Oby Nince szybciutko wyszedł ząbek

Ursull
za zaproszenie na nk, musisz się szybko decydować czy chcesz mojego synka, bo to hot towar z niego

Gossik
no tak zmęczenie po nieprzespanej i do tego praca to idzie się wykończyć

Iwciag
wydawało mi się, że jak mały ładnie toleruje te kaszki mleczno – ryżowe to same ryżowe też chyba powinien, to aż taka różnica?

Magducha
no to teraz wypada tylko Wam życzyć udanego weekendu

Bercia
spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe

Superzabula
z powrotem do pracy rozumiem Cię doskonale

Kuroikaze
gratuluję kolejnych ząbków i trzymam

Milena
no w końcu wyszłaś z ukrycia ślicznego masz synka

Iwcia dens
ja nie gimpuję za ciemna jestem w te klocki

Poiglot
po minie Bratanka widać, że spacerówka mu przypadła do gustu. A co się stało, że się uderzył? na pewno nic mu nie będzie

Mell
witaj w Polsce

Agusiu
tak mi przykro kochana życzę szybkiego powrotu do zdrówka, nam jak niestety zdarzy się podnieść głos przy Dawidzie to on zawsze robi się spokojny i patrzy dużymi oczkami

Małgosia
za pracę
Stary 2009-10-22, 23:55   #3284
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za Darię i Michasia. To mój zięć i jego siostra więc wiesz... nie wierzę, że będzie jakiś płacz, czy coś...

Kiecka piękna Ja w takiej nigdy nie wyjdę z moją wielką d*** i wielkim brzuchem po ciąży

Pomóżcie mi lepiej szukać kieckę na ślub, na własny ślub, bo to przecież w sierpniu A ja nie mam koncepcji A nie mam figury ładnej więc nie w każdej mi będzie ładnie Nie może być mega dopasowana bo ja naprawdę mam ten brzuchal duży, ja ciągle chodzę w spodniach z ciąży
trochę tandetna ta kieca tż ją kupił mi kiedyś
na zmiane mam zwykła tubę brązową także koło 20 się przebiorę

a na ślub...mi się podobają takie odcinane pod biustem i spływające w dół i nie takie fest rozkloszowane

albo suknia boszenki
Stary 2009-10-22, 23:57   #3285
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
pakusia nie dokońca wiem o co chodzi,ale można się domyśleć,więc jak coś to trzymam kciuki,ale najważniejsze,żebyś ty była szczęśliwa

to do Caroli ja tam szczesliwa jestem, moj tz mnie czasem wkurza ale to dobry brzydal

Cytat:

ja tez trzymam kciuki za Darie i Michasia

kochana do sierpnia jeszcze ci brzuszek spadnie napewno!!! jak Ninka zacznie chodzic a ty za nia biegac to kilogramy zleca w oka mgnieniu... no ja mam taka nadzieje odnosnie siebie

Stary 2009-10-22, 23:58   #3286
Carolajna24
Zakorzenienie

PAKUSIA babolu kawałek mnie masz na nk tyle że ja mam czerwoną tą kiece
a całość zrobie w sobote

biedna Malutka i Dawidek
format jak największy jak najwięcej kb
Stary 2009-10-22, 23:59   #3287
Mell_xx
Wtajemniczenie

"Nowy schemat żywienia został opracowany na podstawie wyników przeprowadzonych badań na temat optymalnego czasu wprowadzenia glutenu do diety. Badania potwierdzają, że wcześniejsze niż zalecane do tej pory wprowadzenie do diety niemowląt niewielkich ilości produktów glutenowych zmniejsza ryzyko wystąpienia [...] celiakii. Do tej pory produkty zawierające gluten pojawiały się w diecie w 10. miesiącu życia dziecka. Nowy schemat zaleca podawanie ich:
- od 5. miesiąca (po ukończeniu 4. miesiąca życia) niemowlętom karmionym piersią lub
- od 6. miesiąca (po ukończeniu 5. miesiaca życia), jeśli dziecko karmione jest mlekiem modyfikowanym.
Inną ważną zmianą - w jadłospisie dzieci karmionych piersią - jest wcześniejsze (od 5. zamiast od 7. miesiąca) wprowadzenie posiłków uzupełniających, na przykład przecierów warzywnych, do których dodawane są produkty glutenowe w postaci kaszki glutenowej, np. kaszki manny lub innej kaszki pszennej."

"Wprowadzenie produktów glutenowych do jadłospisu w okresie 5.-6. miesiąca życia ułatwia dziecku przygotowanie się do tolerancji glutenu.
Karmienie piersią wspomaga proces akceptacji glutenu.
Podczas karmienia piersią właściwości mleka karmiącej mamy stanowią naturalną barierę ochronną, która reguluje proces tolerancji glutenu przez organizm niemowlęcia. Jest to osłonowe działanie (tzw. protekcja) mleka matki. Osłonowa rola mleka matki dla budowania tolerancji glutenu rozpoczyna się od 5. miesiąca życia. Wcześniej (od 1. do końca 4. miesiąca) i później (czyli po ukończeniu 6. miesiąca) mleko matki nie wykazuje tak wyraźnych, ochronnych właściwości przed działaniem glutenu.
Dlatego właśnie wprowadzenie posiłków z glutenem w okresie od 5. do końca 6. miesiąca życia daje najlepsze efekty.
Dziecko karmione mlekiem modyfikowanym także zbuduje tolerancję na gluten, jeśli będzie on podawany w czasie i dawkach zalecanych w schemacie.
Nie martw się jednak, jeśli karmisz malucha według zasad "starego" schematu. Wcześniejsze wprowadzenie glutenu nie ma wpływu na rozwój dziecka, jest po prostu jednym ze sposobów zapobiegania celiakii u tych dzieci, które są predysponowane do zachorowania na nią."

"Nie należy przekraczać dawki produktów glutenowych, zalecanej w schemacie żywienia. Została ona dobrana na podstawie badań, a jej przekroczenie mogłoby spowodować wystąpienie reakcji alergicznej!"

"Przedstawione zalecenia są zgodne z zasadami żywienia niemowląt opracowanymi na VI Warszawskim Forum Żywieniowym w listopadzie 2006 roku.
Janusz Książyk"

Prof. dr hab. n. med. Janusz Książyk - kierownik Kliniki Pediatrii w Centrum Zdrowia Dziecka. Jest jednym z ekspertów, którzy opracowali obowiązujące w Polsce schematy rozszerzania diety niemowląt. Jest również członkiem polskich i zagranicznych towarzystw naukowych.

kurde chwile mnie nie bylo a tu juz poltorej str wiecej...
Stary 2009-10-23, 00:00   #3288
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
PAKUSIA babolu kawałek mnie masz na nk tyle że ja mam czerwoną tą kiece
a całość zrobie w sobote

biedna Malutka i Dawidek
format jak największy jak najwięcej kb

kawalek to ja moge torcika zjesc a nie

ja chce cie cala a nie kawalek!

IDEM LULAC .... bo moj Kubiszczal znowu sie obudzi o 6 wiec sie nie wyspie
pappapa

Stary 2009-10-23, 00:00   #3289
Carolajna24
Zakorzenienie

wy
a wy myślicie ze ja po 2 porodach brzucha nie mam?
chuda jestem jak patyk i brzuch jak u głodującego dziecka

i to prawda z tymi kg, jak dzidiza większa i łobuzi a mama aktywnie z nią to leeeccccąąąą...serio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 00:00   #3290
superzabula
Zadomowienie

NOOOOOOOO w koncu mi sie udalo
Carolajna i Pakusia dzieki za cierpliwosc chociaz pakusi juz chyba wysiadla
Na dowod moje pierwsze niedoskonale zdjecie

Caro suknie swietna

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-23, 00:02   #3291
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
NOOOOOOOO w koncu mi sie udalo
Carolajna i Pakusia dzieki za cierpliwosc chociaz pakusi juz chyba wysiadla
Na dowod moje pierwsze niedoskonale zdjecie

Caro suknie swietna
eee no nie wysiadla

sliczna focia... i jak pasuje!!!! te spiochy super !!!
swietny pomysl!!!!

Stary 2009-10-23, 00:04   #3292
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
kawalek to ja moge torcika zjesc a nie

ja chce cie cala a nie kawalek!

IDEM LULAC .... bo moj Kubiszczal znowu sie obudzi o 6 wiec sie nie wyspie
pappapa
nie ma tera
pfff mój się budzi co 2 godziny

Mell dzięki Ci
czyli mi się poj***o i od miesiąca już mogłam dawać gluten

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Brawo żabolku
extra pomysł i ładnie ci wyszło

ide sobie

Cinusiowa proszę ucałować Ninkę od teściowej
i marchewki jej dać
Stary 2009-10-23, 00:04   #3293
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma tera
pfff mój się budzi co 2 godziny

Mell dzięki Ci
czyli mi się poj***o i od miesiąca już mogłam dawać gluten

a moj sie budzi o 4 i chce do mamy sie przytulic i spimy jeszcze do 7-8 chociaz dzis poszedl spac juz o 18!!!!! wiec wstanie wczesniej

DOBRANOC

Stary 2009-10-23, 00:06   #3294
superzabula
Zadomowienie

Teraz ja tez moge isc spac Dobrej nocki babuszki <buziak>

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-23, 00:07   #3295
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Pakusia mi zawsze kilogramy wolno leciały więc nie łudzę się...

Caro... ja nie mogę mieć takiej sukni jak Boszenka chociaż jest piękna. W takiej bardzo by było widać ten mój brzuch. Nieładnie by to wyglądało Ile ja bym dała żeby mieć figurę Boszenki Aż mi łezki poleciały Nie chcę już o tym pisać
Stary 2009-10-23, 00:14   #3296
Carolajna24
Zakorzenienie

Cinusiowa
ale powiem Ci że on spadnie jeszcze, mięśnie się wzmocnią i utrzymają na swoim miejscu, jak chcesz to poszukam Ci fajne ćwiczenia dla mamuś z dziećmi włąśnie na brzuch i pupe
aż sama się pokusze znów na nie bo to fajna zabawa dla nas i dla naszych szkrabów
Stary 2009-10-23, 00:17   #3297
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny tz mi przyniosl katalog z sukniami slubnymiciekawe po co czyzby planowal slub...?:confus ed:

dziewczyny nie moge z tych waszych arcydziel!

Malgosia dziekuje..
u mnie tez krucho ;/
odkladam sobie tak dla siebie jakies pieniazki.. mialy byc na fryzjera.. potem stwierdzilam ze zbieram sobie na aparat ortodontyczny a teraz przypomnialo mi sie ze za 2 miesiace mamy rocznicez tz wiec musze mu cos kupic..
i skad na to wszystko pieniadze?

karolinko to sie ciesz pytko ze nie masz brzucha!
jedz chudzielcu bo sie nam ususzysz
!

mell dziekuje za info..
taka mala informacja ze dzieci na piersi juz moga dostawac male ilosc glutenu jest na kaszce mannej Bobivity ja jutro podam pare lyzeczek...

malutka dzien pelen emocji i przezyc .. widze
W sumie masz racje niepotrzebnie dalas tego czopka.. no ale co tam
moj jak placze to mu sie podnosi temperatura ciala.. a po paru minutach jest okej..
nie wiem jak jest u was

buziakiiiiii spadam do tzta spaaciu
Stary 2009-10-23, 00:18   #3298
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Cinusiowa
ale powiem Ci że on spadnie jeszcze, mięśnie się wzmocnią i utrzymają na swoim miejscu, jak chcesz to poszukam Ci fajne ćwiczenia dla mamuś z dziećmi włąśnie na brzuch i pupe
aż sama się pokusze znów na nie bo to fajna zabawa dla nas i dla naszych szkrabów
Daj spokój Caro Jakbym miała czas i silna wolę, to bym jechała z brzuszkami, biegała, smarowała rozstępy kremami... a ja nie mam na to czasu, ani silnej woli by trwać w tym. Jak Nina zaśnie, to już nie mam siły na nic, mam ochotę tylko leniuchować po całym dniu... Za równy miesiąc wracam do pracy 23 listopada, to będzie jeszcze gorzej. A pracę też mam siedzącą...
Stary 2009-10-23, 00:22   #3299
Mell_xx
Wtajemniczenie

Poiglot wow!
No to moze to oznaczac....ciesze sie ze wszystko fajnie...
w zwiazkach jest raz lepiej raz gorzej to chyba normalne...
wazne ze jest miłośc..
Stary 2009-10-23, 00:22   #3300
aljaka
szyciowa specjalistka :)

dzień dobry, dobry wieczór i tyle mam sił po nadrabianiu,
paskudy jedne, wykończyłyście starą matkę ....padam.
dobranoc

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości