|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
kawałek kiecki ma na zdjęciu na nk z wesela taka czerwona, zaraz wam pokaże na all
i trzymajcie kciuki ![]() i za Michasia bo jutro szczepienie i za Darie bo jutro bilans 4latka
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieeee sluchaj.... zamknij ta pentelke (polacz ostatnia z pierwsza kropka) i kliknij pozniej (lewym przyciskiem myszy) w srodek tego co zaznaczylas .... to ci sie zaznaczy linia przerywana... wtedy dopiero kliknij prawym przyciskiem myszy i skopuj!!!!!! musialam nakrzyczec bo mnie nie sluchalas
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-22 o 23:45 |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
No i mi nie wychodzi, a jeszcze napisz mi tylko jedno: jak juz zapetlisz i chcesz klikac na ten obszar to zmieniasz na cos czy tymi nozyczkami?
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kieca taka: http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=785116076
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Caro dawaj natychmiast fotkę w kreacji weselnej. Albo ewentualnie mogę poczekać do tego wesela i wtedy się pstrykniesz z aparatem
A zabierz mnie w jakąś torebkę Trzymam kciuki za Ciebie abyś pięknie wyglądała i oczarowała wszystkich bardziej niż panna młoda oraz za Tż![]() A ja miałam dzisiaj ścięcie z moim Tż Nosz tak mnie zdenerwować... burak jeden no... Oczywiście on to gada niby pieszczotliwie ale ja się wwściekam. On mówi, że przecież to dla żartu, ze ona nie rozumie, ale ciężko mu wbić do łba, ze nigdy nie będzie granicy kiedy ona zacznie rozumieć. A on wtedy już będzie przywyczajony tak gadać. Mówię mu, że ja na niego złego słowa nigdy w życiu dziecku nie powiem, nawet gdybym była przez niego bita, nie wolno tak (ja tak uważam), bo ojcem facet może być dobrym a tylko złym mężem i odwrotnie. Zawsze powtarzam Ninulci, że tata kocha, tatuś dla Ninulci pracuje na mleczko itd., że czekamy na tatusia aż do nas przyjdzie i go ukochamy bo jest taki dobry i kocha Ninulcię, a on do niej na mnie, że wredna matka. Hola, hola... żarty żartami ale ja sobie tak nie życzę On głupek tego nie kuma... |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne zeby włąśnie 1 i ostatnią kropkę połączyć
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
No juz nie krzyczec tu na mnie!!!!!!!!!! Pakusia nakrzyczala na mnie i wiem ze musze polaczyc KROPECZKI a nie LINIE....chyba...zaraz sprawdze...ale wycinanie juzm mam opanowane na maxa...
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa zaraz poszukam na kompie czy mam zdjęcia w tej kiecce
A takiego gadania to tż oducz ![]() ja mam przykład z moją córką, tyle że tu już dziadek narobił. Też jej tak mówił i dzisiaj jak ona coś przeskrobie i ja ją ukaram jakoś to ona leci do dziadka albo dzwoni i skarży ze mama niedobra zbij ją bo jesteś jej tatą itp i za nic jej oduczyć tego ni mogę a dzieci szybko łapią
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia nie dokońca wiem o co chodzi,ale można się domyśleć,więc jak coś to trzymam kciuki,ale najważniejsze,żebyś ty była szczęśliwa
carolajna za twoje maluchy też kciuki trzymam i dzięki za zaproszenie do grona przyjaciół superzabula z tym gimpem dasz radę,ja z ciekawosci też go przed chwila ściągnęłam i przy okazji zobaczę o co chosi,ale na magię to to mi nie wygląda ![]() uciekam kobity,bo padam już na pysk,tak mnie to moje dziecię wykończyło nie piszcie za dużo. DOBRANOC
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Darię i Michasia. To mój zięć i jego siostra więc wiesz... nie wierzę, że będzie jakiś płacz, czy coś...
![]() Kiecka piękna Pomóżcie mi lepiej szukać kieckę na ślub, na własny ślub, bo to przecież w sierpniu A ja nie mam koncepcji
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sexi i sliczna... ale ja chce CIEBIE w niej zobaczyc a nie jakas obca babe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie bocz sie to byly bardzo milosne i spokojne krzyki dlatego w kolorze czerwonym Cytat:
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór
![]() Po dzisiejszym dniu padam na ryjka najpierw w pracy się wywróciłam ==> tylko nie śmiać mi sie tu , potem rozbolała mnie głowa, bo u nas malują i synek nie mógł zrobić kupki tak się biedaczek napłakał i nastękał, dałam mu czopek glicerynowy, bo naprawdę nie mogłam juz patrzeć jak on się męczył, od razu zrobił 2 mniejsze kupki, położyłam go do łóżeczka i jak zasypiał to zaczął tak pierdzieć i zrobił porządnego kupala. Od razu mu się polepszyło, bo zaczął gaworzyć i śmiać się, ale jak tylko chcieliśmy go z mężem ułozyć do snu to zaraz wrzask po godzinie stwierdziliśmy, że może on głodny i jak mu dałam butelkę to wtrząchnął ją, aż mu się uszy trzęsły, ale zanim jeszcze zasnął to odstawił taką histerię, że hej ) i spał razem ze mną, a męża wygoniliśmy do salonu tak się zastanawiałam z mamą od czego miał te problemy z kupką i doszłyśmy do wniosku, że może to od żółtka albo tak jak piszecie od kaszki ryżowej do tego zauważyłyśmy kilka krosteczek na jednej nóżce i nie wiem czy to przypadek czy uczulenie ![]() no cześć ![]() boskie motylka mi zrobiłaś z synka to w jakim formacie mam Ci je przesyłać ![]() Ciniusiowa a kradnij kradnij Ursull ![]() Gossik no tak zmęczenie po nieprzespanej i do tego praca to idzie się wykończyć ![]() Iwciag wydawało mi się, że jak mały ładnie toleruje te kaszki mleczno – ryżowe to same ryżowe też chyba powinien, to aż taka różnica? Magducha no to teraz wypada tylko Wam życzyć udanego weekendu Bercia spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe Superzabula z powrotem do pracy rozumiem Cię doskonale ![]() Kuroikaze gratuluję kolejnych ząbków ![]() Milena no w końcu wyszłaś z ukrycia Iwcia dens ja nie gimpuję ![]() Poiglot po minie Bratanka widać, że spacerówka mu przypadła do gustu. A co się stało, że się uderzył? na pewno nic mu nie będzie Mell witaj w Polsce Agusiu tak mi przykro kochana Małgosia za pracę
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zmiane mam zwykła tubę brązową także koło 20 się przebiorę a na ślub...mi się podobają takie odcinane pod biustem i spływające w dół i nie takie fest rozkloszowane albo suknia boszenki
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to do Caroli ja tam szczesliwa jestem, moj tz mnie czasem wkurza ale to dobry brzydal ![]() Cytat:
ja tez trzymam kciuki za Darie i Michasia kochana do sierpnia jeszcze ci brzuszek spadnie napewno!!! jak Ninka zacznie chodzic a ty za nia biegac to kilogramy zleca w oka mgnieniu... no ja mam taka nadzieje odnosnie siebie
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
PAKUSIA babolu kawałek mnie masz na nk tyle że ja mam czerwoną tą kiece
a całość zrobie w sobote ![]() biedna Malutka i Dawidek![]() format jak największy jak najwięcej kb
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
"Nowy schemat żywienia został opracowany na podstawie wyników przeprowadzonych badań na temat optymalnego czasu wprowadzenia glutenu do diety. Badania potwierdzają, że wcześniejsze niż zalecane do tej pory wprowadzenie do diety niemowląt niewielkich ilości produktów glutenowych zmniejsza ryzyko wystąpienia [...] celiakii. Do tej pory produkty zawierające gluten pojawiały się w diecie w 10. miesiącu życia dziecka. Nowy schemat zaleca podawanie ich:
- od 5. miesiąca (po ukończeniu 4. miesiąca życia) niemowlętom karmionym piersią lub - od 6. miesiąca (po ukończeniu 5. miesiaca życia), jeśli dziecko karmione jest mlekiem modyfikowanym. Inną ważną zmianą - w jadłospisie dzieci karmionych piersią - jest wcześniejsze (od 5. zamiast od 7. miesiąca) wprowadzenie posiłków uzupełniających, na przykład przecierów warzywnych, do których dodawane są produkty glutenowe w postaci kaszki glutenowej, np. kaszki manny lub innej kaszki pszennej." "Wprowadzenie produktów glutenowych do jadłospisu w okresie 5.-6. miesiąca życia ułatwia dziecku przygotowanie się do tolerancji glutenu. Karmienie piersią wspomaga proces akceptacji glutenu. Podczas karmienia piersią właściwości mleka karmiącej mamy stanowią naturalną barierę ochronną, która reguluje proces tolerancji glutenu przez organizm niemowlęcia. Jest to osłonowe działanie (tzw. protekcja) mleka matki. Osłonowa rola mleka matki dla budowania tolerancji glutenu rozpoczyna się od 5. miesiąca życia. Wcześniej (od 1. do końca 4. miesiąca) i później (czyli po ukończeniu 6. miesiąca) mleko matki nie wykazuje tak wyraźnych, ochronnych właściwości przed działaniem glutenu. Dlatego właśnie wprowadzenie posiłków z glutenem w okresie od 5. do końca 6. miesiąca życia daje najlepsze efekty. Dziecko karmione mlekiem modyfikowanym także zbuduje tolerancję na gluten, jeśli będzie on podawany w czasie i dawkach zalecanych w schemacie. Nie martw się jednak, jeśli karmisz malucha według zasad "starego" schematu. Wcześniejsze wprowadzenie glutenu nie ma wpływu na rozwój dziecka, jest po prostu jednym ze sposobów zapobiegania celiakii u tych dzieci, które są predysponowane do zachorowania na nią." "Nie należy przekraczać dawki produktów glutenowych, zalecanej w schemacie żywienia. Została ona dobrana na podstawie badań, a jej przekroczenie mogłoby spowodować wystąpienie reakcji alergicznej!" "Przedstawione zalecenia są zgodne z zasadami żywienia niemowląt opracowanymi na VI Warszawskim Forum Żywieniowym w listopadzie 2006 roku. Janusz Książyk" Prof. dr hab. n. med. Janusz Książyk - kierownik Kliniki Pediatrii w Centrum Zdrowia Dziecka. Jest jednym z ekspertów, którzy opracowali obowiązujące w Polsce schematy rozszerzania diety niemowląt. Jest również członkiem polskich i zagranicznych towarzystw naukowych. kurde chwile mnie nie bylo a tu juz poltorej str wiecej...
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawalek to ja moge torcika zjesc a nie ja chce cie cala a nie kawalek! ![]() IDEM LULAC .... bo moj Kubiszczal znowu sie obudzi o 6 wiec sie nie wyspie ![]() pappapa
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
wy
![]() a wy myślicie ze ja po 2 porodach brzucha nie mam? chuda jestem jak patyk i brzuch jak u głodującego dziecka i to prawda z tymi kg, jak dzidiza większa i łobuzi a mama aktywnie z nią to leeeccccąąąą...serio
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
NOOOOOOOO w koncu mi sie udalo
Carolajna i Pakusia dzieki za cierpliwosc ![]() Na dowod moje pierwsze niedoskonale zdjecie ![]() Caro suknie swietna |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna focia... i jak pasuje!!!! te spiochy swietny pomysl!!!!
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pfff mój się budzi co 2 godziny ![]() Mell dzięki Ci ![]() czyli mi się poj***o i od miesiąca już mogłam dawać gluten ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Brawo żabolku ![]() extra pomysł i ładnie ci wyszłoide sobie ![]() Cinusiowa proszę ucałować Ninkę od teściowej ![]() i marchewki jej dać ![]()
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj sie budzi o 4 i chce do mamy sie przytulic i spimy jeszcze do 7-8 chociaz dzis poszedl spac juz o 18!!!!! wiec wstanie wczesniej DOBRANOC
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Teraz ja tez moge isc spac
Dobrej nocki babuszki <buziak>
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia mi zawsze kilogramy wolno leciały więc nie łudzę się...
Caro... ja nie mogę mieć takiej sukni jak Boszenka chociaż jest piękna. W takiej bardzo by było widać ten mój brzuch. Nieładnie by to wyglądało Ile ja bym dała żeby mieć figurę Boszenki Aż mi łezki poleciały Nie chcę już o tym pisać
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa
![]() ale powiem Ci że on spadnie jeszcze, mięśnie się wzmocnią i utrzymają na swoim miejscu, jak chcesz to poszukam Ci fajne ćwiczenia dla mamuś z dziećmi włąśnie na brzuch i pupe ![]() aż sama się pokusze znów na nie bo to fajna zabawa dla nas i dla naszych szkrabów
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tz mi przyniosl katalog z sukniami slubnymi
![]() ciekawe po co czyzby planowal slub...? :confus ed:dziewczyny nie moge z tych waszych arcydziel! ![]() Malgosia dziekuje.. u mnie tez krucho ;/ odkladam sobie tak dla siebie jakies pieniazki.. mialy byc na fryzjera.. potem stwierdzilam ze zbieram sobie na aparat ortodontyczny a teraz przypomnialo mi sie ze za 2 miesiace mamy rocznicez tz wiec musze mu cos kupic.. i skad na to wszystko pieniadze ?karolinko to sie ciesz pytko ze nie masz brzucha! ![]() jedz chudzielcu bo sie nam ususzysz ! mell dziekuje za info.. taka mala informacja ze dzieci na piersi juz moga dostawac male ilosc glutenu jest na kaszce mannej Bobivity malutka dzien pelen emocji i przezyc .. widze ![]() W sumie masz racje niepotrzebnie dalas tego czopka.. no ale co tam moj jak placze to mu sie podnosi temperatura ciala.. a po paru minutach jest okej.. nie wiem jak jest u was ![]() buziakiiiiii spadam do tzta ![]() ![]()
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała czas i silna wolę, to bym jechała z brzuszkami, biegała, smarowała rozstępy kremami... a ja nie mam na to czasu, ani silnej woli by trwać w tym. Jak Nina zaśnie, to już nie mam siły na nic, mam ochotę tylko leniuchować po całym dniu... Za równy miesiąc wracam do pracy 23 listopada, to będzie jeszcze gorzej. A pracę też mam siedzącą...
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot wow!
No to moze to oznaczac....ciesze sie ze wszystko fajnie... w zwiazkach jest raz lepiej raz gorzej to chyba normalne... wazne ze jest miłośc..
|
|
#3300 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
dzień dobry, dobry wieczór i tyle mam sił po nadrabianiu,
paskudy jedne, wykończyłyście starą matkę ....padam.dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

Trzymam kciuki za Ciebie abyś pięknie wyglądała i oczarowała wszystkich bardziej niż panna młoda
Oczywiście on to gada niby pieszczotliwie ale ja się wwściekam. On mówi, że przecież to dla żartu, ze ona nie rozumie, ale ciężko mu wbić do łba, ze nigdy nie będzie granicy kiedy ona zacznie rozumieć. A on wtedy już będzie przywyczajony tak gadać. Mówię mu, że ja na niego złego słowa nigdy w życiu dziecku nie powiem, nawet gdybym była przez niego bita, nie wolno tak (ja tak uważam), bo ojcem facet może być dobrym a tylko złym mężem
i odwrotnie. Zawsze powtarzam Ninulci, że tata kocha, tatuś dla Ninulci pracuje na mleczko itd., że czekamy na tatusia aż do nas przyjdzie i go ukochamy bo jest taki dobry i kocha Ninulcię, a on do niej na mnie, że wredna matka. Hola, hola... żarty żartami ale ja sobie tak nie życzę

A ja nie mam koncepcji
po godzinie stwierdziliśmy, że może on głodny i jak mu dałam butelkę to wtrząchnął ją, aż mu się uszy trzęsły, ale zanim jeszcze zasnął to odstawił taką histerię, że hej 

:confus ed: