![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - częsc XIII ;)Witam
Cytat:
Słońce dla mnie o koniach to zawsze. : D dziękuję, naprawde, taki prawdziwy on jest... oczywiście kradnę mrr Ty cudowna ![]() ![]() ![]() ![]() _____________ bez Ciebie też potrafię. : ) liście już uschły. co innego z moją miłością... ciągle jeszcze kupuję Twoje ulubione ciastka. może jeszcze kiedyś wrócisz?
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1893 |
Przyczajenie
|
![]() już dosyć mam czekania i wspomnień. dlaczego nie potrafię zapomnieć ?
wbrew pozorom nie mam skłonności sadystycznych. a może ? spróbuję usunąć Cię z mojego życia, lecz tu nie wystarczy DELATE. zbyt mało wiesz żeby mnie rozgrzeszać. ![]() dziś na 100 pytań tylko jedną odpowiedź znasz ![]() Poznasz jak smakuje zło będąc więźniem moich rąk ![]() potrafie wypić za trzech , za trzech od razu się wziąść ! Muszę to przyznać odpychasz mnie jak odległe krańce świata tak różnimy się żadnych przyrzeczeń więcej i żadnych kłamstw co było wspólne dawniej dzisiaj dzieli nas. jak długo chcesz wmawiać mi daty naszych lepszych chwil ? ![]() Jak ma się miękkie serce, to trzeba mieć twardą du.pe . ![]() Utopię Cię jak marzannę na wiosnę. Nie będzie mi żal. ![]() Rzymianie pieprzeni o jak że bliski jest koniec waszego imperium ![]() Gadzina za gadziną i pach...25 lat...a za chwilę pół wieku i życie minie jak z piczy strzelił...i w dodatku nuda. ![]() -Cudowna jesteś... -Cudowna to jest... woda w Licheniu ![]() "No i pojechaliśmy do szpitala, ale tam zamieszanie bo kogoś tramwaj potrącił...No i ciągle, gdzie ta noga, gdzie ta noga" ![]() Pilnie poszukiwany kurier.! Muszę wysłać pewnego palanta na inną planetę. Niech sobie Marsjanki uwodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Rozeznanie
|
Kamisha, DorotaComa, One for All, Toriaa - dziękuję ;*
______ 1. Wyobraź sobie, że jesteś wielką ciężarówką. A Twoja świadomość to kierowca tej ciężarówki. I ten kierowca nie wie co wiezie. Nie może się zatrzymać i zajrzeć do środka. Jedyny sposób żeby dowiedzieć się co masz w środku to zjechać na bezdroże i zgadywać po zachowaniu samochodu co wieziesz. 2. -Świnia jesteś.! -Za to Ty jesteś taka sama jak wszyscy. 3. Od piekła i nieba odgradza nas tylko życie, najkrótsza rzecz na świecie. 4. Samemu się żyje i samemu umiera. 5. Wariatami nazywa się tych, którzy nie mają siły udawać albo nie potrafią. 6. Jestem tylko futerałem na pustkę. 7. Kategorycznie domagam się zwrotu tamtej mnie. Ta nowa mnie wkurza, a nawet nie mogę jej tego powiedzieć, bo wybuchnie mi płaczem. 8. Wiesz jak to jest dusić się własnymi łzami? 9. -Pijesz już chyba dziesiątą herbatę tego dnia.! -Jak się tyle płacze to trzeba uzupełniać płyny... 10. -Jesteś słodka jak cukiereczek. -Ale mam zgniłe nadzienie. 11. Czuję się jak w pokoju pełnym krzywych luster. Już nie wiem, które odbicie jest prawdziwe. 12. Nigdy nie pomyślałabym, że osoba, która pomogła mi się podnieść ponownie powali mnie na ziemię. Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby pobiegła po gwoździe i młotek, aby mieć pewność, że tak łatwo nie wstanę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zadomowienie
|
Mijają ludzie, trzaskają słowa, puchnie glowa - podobno to jest raj.
Słowa,słowa jeśli uwierzysz utopisz się. Zatapiam Twój okręt. Gasisz mnie jak nocną lampkę,bo trudnym dniu. Ostatni moment ostatnich oddechów. Ironiczna miłość. Uczucia zabrał wiatr. -Jesteś w stanie stanąć w nocy pod moim oknem i krzyczeć że mnie kochasz? - Śpiewać nie umiem,ale mogę zagwizdać. Pamiętasz nasze gwiazdy?,odeszły razem z tamtą nocą. Wytne sobie serce,wsadzę w białą koperte,przykleje znaczek,i zaadresuje do Ciebie. Czuje się bezradna wobec tego, co ją ogarnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Rozeznanie
|
One for all - dziękuje kochana! Zapomniałaś dopisać tam siebie! ;*
A gdy nic już nie będzie, Zawsze pozostanie nam Paryż! mówią, że niebo jest granicą. bo całkiem fajny masz rower, i stopy masz fajne, i głowę. Ramtamtam dobry nastrój mam! ![]() mieć z tobą lato w samym środku jesieni. ścieka wilgoć po sercu i palcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
<3 Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mówiłam Ci już jak bardzo Cię kocham? ...i nie przestawać. ani na chwilę. <3
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1898 |
Raczkowanie
|
aż spociłam się w miejscu, w którym zwykle się nie pocę.
![]() okazuje się, że to wszystko to gra. uśmiech zaplanowałam już dla innego. Tylko Ty sprawiasz, że pojawia się słońce.
![]() |
#1899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na twoim punkcie ![]() ![]() Jak się podoba to się ciesze ![]() ![]() ...................
Twoją porażką będę się sycić aż po grób ![]() Powiedziałam Ci kiedyś jak bardzo ważny jest dla mnie Twój sposób mówienia, patrzenia, dotykania mnie. Powiedziałam Ci to po to byś wiedział, że po tym poznaje czy Ci zależy. Dlaczego więc traktowałeś mnie jak szma.te? Wiedziałam, że Ci zależy. Od samego początku to wiedziałam. Nasze życie było jak wielkie pudełko szkła, każdy kolejny ruch bardziej przecinał moje serce..
Edytowane przez Issuee Czas edycji: 2009-10-23 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zadomowienie
|
madziam90- dziękuje słoneczko.
![]() One for all- mrrr. kocie Ty mój. __________ Wybuduje dym z komina, i rupieci pełen strych. W kącie my, nad lampką wina Koty trzy, koty trzy. Gdzieś, za szafą, zadomowi się, nam świerszcz. Jak ćmy wpadną przyjaciele, Tylko wierz, mocno wierz, mocno wierz. to jej kobiecość, sposób bycia, delikatność sprawia, że marzą o niej i zachowują w pamięci nawet najdrobniejsze chwile spędzone u jej boku. niektóre kobiety potrafią poruszyć strunę duszy mężczyzny tak dogłębnie, że może im to sprawiać ból. wtedy następuje zawód. nie potrafisz dopasować obrazu z twojej wyobraźni z rzeczywistym. bo jest mniej romantyczny niż sądziłaś. bo to że gra na gitarze było tylko plotka. bo jest mniej idealny? bardziej normalny? więc cały czar pryska. czasem myślę tylko o Tobie. mniej więcej 60 razy na minutę, siedząc w łazience spowiadam się pralce z miłości do Ciebie. niektóre kobiety podświadomie działają tak silnie na mężczyzn że zaczynają je czuć każdą komórką swojego ciała. czują jej zapach, widzą jej każdy gest, przymrużenie powiek, zabawę łańcuszkiem, przechylenie głowy, odrzucenie włosów do tyłu. generalnie nie jestem pewna, czy tak jest, ale widziałam parę razy tak bezgranicznie zatraconych mężczyzn w swoich partnerkach, że zdawali mi się być w niej. oczywiście duszą, ciało spokojnie siedziało na krześle, lub kroczyło przez miasto.
#1901 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
_______________________ wspolne milczenie jest lepsze od samotnego krzyku. Taką woda byc, co otuli Ciebie całego, ogrzeje ciało, zmyje resztki parszywego dnia. A kiedy spojrzała w lekko zaparowane lustro i zobaczyła niezgrabną,krótkonogą bladą kobietę o zbyt rozłożystych biodrach i okrągłej twarzy i mysich włosach pomyślała,że ma za swoje,skoro mogła pomyśleć,że taką pokrakę jak ona można kochać. syndrom zastępowania samotności wydarzeniami może masz w głowie myśli bardziej szalone. i głos sumienia przechodzi mutację. miała ochotę wczołgać się pod łóżko w nadziei, że mieszka pod nim potwór, który chętnie by ją zjadł. osoba, która doprowadza mnie do największego szału to ja sama. tesknota jest odwrotnie proporcjonalna do czasu i wprost proporcjonalna do uczucia. wyprałam emocje. szuszą się na balkonie
![]() |
#1902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() _____________ Z każdą sekundą zwlekania dziura w jej sercu się zwiększała. Ona jednak zacukała pięści tak mocno że paznokcie przecinały skóry aż do krwi. Ona jednak powtarzała sobie 'Nie zepsuje tego' i wciąż nie rozumiała dlaczego nic się nie zmienia przecież wierzyła ze tak można żyć że to chwilowe że wszystko się zmieni. Trwała wojna wewnątrz jej a jej tak bardzo obojętne było która ze stron wygra. Byle przestało boleć. Nie mogę sprawić abyś była przy mnie przez cały czas. Dlatego odrzucam cię, łudząc się, że mój organizm pozbędzie się ciebie bez odwyku. I w ten oto sposób już zawsze pozostanę uzależniona od mojej osobistej morfiny. Nie potrafię się żegnać, nigdy tego nie umiałam. to jedno z tych żyć w którym nie umiałabym sie znaleźć I to wszystko tylko po to aby na końcu było nam żal żeby pozostało w nas poczucie błędu którego wcale nie popełniliśmy Otworzyła oczy tak szeroko jak tylko się dało. Rozejrzała się bacznie po pokoju. Znów te same ściany pokryte tapetą w delikatne kwiatki. Nienaganny porządek i ład. Zegarek na szafce nocnej pokazywał godzinę 5.38. Po raz kolejny obudził ją jej własny krzyk. Miała na imię Julia. Jednak z bohaterką Szekspirowskiej sztuki nie wiele ją łączyło.
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Raczkowanie
|
poczułam się wolna.. ale trzymałeś mnie wciąż na smyczy.
Vous ne vous êtes pas occupés de votre avenir. / Nie zajęliście się waszą przyszłością. jesteś warty tyle co zużyty kondon. |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zadomowienie
|
xDJakJaCieLubiexD panna_miodowa Kinderka13 <3
![]() ![]() ![]() zastanawiam się, jak daleko może posunąć się moja wyobraźnia.
![]() |
#1905 |
Rozeznanie
|
dziękuję za pochwały. <3 motywują.
![]() znalazłam na schodach serce - płakało.
więc wzięłam je na ręce - szlochało. spytałam czemu jest same - chlipało. jestem w Tobie zakochane - łkało . . wiesz co ? choć ze mną serce do domu. nie oddam Cię nigdy nikomu. herbaty ciepłej Ci zrobię. opowiesz trochę o sobie. potem gdy wieczór nastanie, przytulisz mnie mocno, Kochanie. i wtedy się w Tobie zakocham, a Ty już nie będziesz szlochać. chu jowe samopoczucie. ![]()
#1906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________ Właśnie w tym momencie patrzysz na świat moimi oczami - uszanuj to. W nowym życiu układam sobie wszystko idealnie po swojemu i jest mi z tym mega dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Raczkowanie
|
Sensem bezsensu
Wyrwany z kontekstu Jak wycinki gazet... A świat kiedyś był nasz...
#1908 |
Wtajemniczenie
|
a jednak mnie pamiętacie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stan, gdy wszystko wypada z rąk, sypie się
powtórka z nocnego koszmaru-tym razem w świecie realnym. brylant wśród zakochanych. dzień, klejnotowy dzień. - powiedz, czym jest przyjaźń? - przyjaźń [...] przyjaźń to wzajemny szacunek, nieograniczone zaufanie. to wsparcie, dotrzymywanie tajemnic. to stan, gdy wiesz, że na pewno nie jesteś sam. bajzer w głowie. niczym zielona oliwka na drzewie-nie znająca życia na ziemi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Wtajemniczenie
|
Siatkarka18 - wróciłaś i to w wielkim stylu
![]() okradłam już ![]() Issuee - to nawet nie waż się zdrowieć Kochanie ![]() BananowaBrazylijka, ciiri, papergirl, panna_miodowa - okradłam bezczelnie ![]() O, takie coś:
Jego oczy są drzewne. Jak to, nie ma takiego koloru? Ale to nie kolor, to rodzaj. Są, jak pnie drzew. Zmieniają się zależnie od pory roku. W zimie chłodne, nieprzystępne, a czasem i przykryte srebrzystym szronem, żeby w lecie zmienić swą barwę na intensywną, zabierać złociste promyki słońcu i posyłać je dalej. I teraz jest letnia pora - pora na miłość.
![]() |
#1910 |
Wtajemniczenie
|
kamisha, one for all - dziekuje ;***
---------------------- Jego serce było jak zamrożony kawał mięsa. Kiedyś nawet widział je w przerażającym śnie. Pomarszczone i sine, jak kawałek wołowiny wyjęty z zamrażalnika. Ogromne, ledwie mieszczące się w ciemnej dziurze, między kością miednicy a obojczykiem. Twarde pokryte gdzieniegdzie lodem, owinięte foliowym workiem, poprzerywanym w kilku miejscach. zwiedzam z Tobą chodnik ostatni raz. Wybrałam Cię tylko dlatego, że chciałam porozmawiać z kimś, z kim nie jestem związana uczuciowo, chociaż przyznaję, że jakaś część mojej osoby pragnie się zaangażować, chce znaleźć się w Twoich ramionach, gdy inna część mnie nalega na stosunki przyjacielskie. Potrzebuję Twojej rady i dystansu. Chyba wolę nie przyznawać się przed sobą, że mnie wzruszasz. jak jesteś sama, to jesteś sama, a jak tylko zjawi się w twoim życiu jeden mężczyzna, to natychmiast pojawia się następny... a wszystko dlatego, że oczy ci się błyszczą bardziej niż wtedy kiedy byłaś sama. ' Gwiazdko .. czasami kochac to umieć nie być razem .. ' |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Raczkowanie
|
Nadzieja nie jest marzeniem, lecz sposobem przekształcania marzeń w rzeczywistość.
Nigdy nie myślałam, że te rzeczy się zmienią Przytul mnie Proszę, nie mów znów Że musisz odejść. kącik złamanych żyć Słuchamy własnej ciszy. nie mówię że nie mogę bez ciebie żyć, bo mogę, tyle że nie chcę Gdyby tak można sfotografować nasze sny... Wódka wypita na rozgrzewkę zaczyna działać. wargi mnie bolą z niepocałowania Jeszcze raz uwierzyła w miłość, zaufała uczuciu, ale przeżyła tyle rozczarowań, że nie była już pewna niczego. Mimo to, ta miłość była jej wielką nadzieją. Ich dusze modliły się, , zanosiły prośby i składały dzięki za to, że są razem. Nie można grać na zerwanych strunach Nie czujesz nic, czego nie chce czuć twoje serce Nie mogę wmawiać ci czegoś, co nie jest prawdą nie patrz takim tonem. to milczenie mówiło mi, że czasem nie warto do końca wszystkiego sobie wyjaśniać. Oni sami zmarnowali swoją miłość. Ja nigdy na to nie pozwolę. Nigdy! Przysięgam! Nam się uda. Gwałcę mózg muzyką Widziałam dziewczynę ze złamanym sercem mogła patrzeć nadal na niego cieszyć się zwykłym uśmiechem ale to było mało bo pamiętała te dni kiedy dzieliła z nim niebo Tłumię rzeczywistość swą innością, mam gdzieś to wszystko. Głowa wytwarza iluzje, ciężko pracuje..i dlaczego ciągle myśli o tym co teraz w Twojej się buduje.? Kiedy to się w końcu skończy, Kiedy czas te rany zniszczy, Kiedy znowu nowy świt ucieszy, możne staniesz mi się bliższy. Wśród gwiazd Zachowaj w pamięci nasze cudowne chwile, ale nie bój się nowych. Słyszę jej głos.Czasem jeszcze go słyszę. We śnie. Pamiętasz, jak mówiłam, że będę kochała Cię do końca świata i o jeden dzień dłużej? Kłamałam... Zawsze będę Cię kochała. Zachwycacie, każda z was osobna ![]()
nasze oczy są na wpół przymknięte niczym umierające nieba — postarzał się księżyc. noc już nie będzie czuwała. zaledwie mnie sobie przypominasz. dokąd mam iść z moim sercem ? Już zapomniałam czy jeszcze o Tobie pamiętam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mrrrrr muminuś
![]() ![]() Złudostrada serca. .
![]() |
#1913 |
Rozeznanie
|
dziękuje za wyróżnienia
![]() ![]() KOCHANE ![]() ![]() potrzebuję opisów o zauroczeniu ? ![]() Tusilla TiScatteroUnaFoto _Panna_Migotka_ Kochanaa z innej bajki papergirl CukrowaPanna blondii69 Issuee panna_miodowa Kinderka13 xDJakJaCieLubiexD 96LadyPoziomka96 cherriies MutPet i wiele innych wspaniałych ![]() _____________
Chce byś tu był.. Nie mogę Cię zapomnieć. Myślami pewnie też rzadko mnie odwiedzasz... Do kogo mam biec, skoro jedyną osobą, która może zatrzymać twe łzy, jest ta sama osoba przez którą płacze.. za dużo widzę. zbyt mocno czuję.
![]() |
#1914 |
Przyczajenie
|
wybaczcie,że się zbytnio nie udzielam
![]() ![]() ale szkoła i nauka.. rozumiecie ![]() a mogłabym prosić o opisy z okazji otrzęsin . ? [ nie moich ] po prostu,że przygotowuję ![]() ![]() oraz jakieś optymistyczne jakby się dało ![]() ![]() ![]() wszystkie jesteście MEGA boskie,więc nie chcę tu nikogo wywyższać ![]() 'coś';
#1915 |
Wtajemniczenie
|
kradnij, po to są ;**
![]() to jesteśmy kwita, bo ja Ciebie tez ;** I taką wodą być co nawilży Twoje wargi, uwolni kąciki ust gdy przyłożysz je do szklanki. masz ochotę na chwileczkę zapomnienia? Tak ja Ciebie też. Może nie najmocniej, nie najczulej, nie tak jak byś tego chciał, ale kocham.
#1916 |
Przyczajenie
|
`Wielka miłość ? taa..chyba w filmie,w życiu trzeba mysleć realistycznie .
`Nigdy nie można być pewnym że ma się kogoś na zawsze, bo można go stracić w ciągu sekundy,i nie zdążyć powiedzieć jak bardzo się go kochało... - masz alergie. ? - tak, na idiotów. - I pamiętaj ! że jeśli szukasz prawdziwego księcia to musisz uważać, bo wszędzie pełno podróbek ! ![]() Tylko proszę Cię nie mów nikomu.. - Dobrze tylko nie rozumiem dlaczego.. Przecież każdemu może się ktoś podobać. - Widzisz, tylko, że ze mnie będą się śmiać.. - Ale to nie twoja wina, że podoba Ci się akurat taki ktoś jak on - Co Ci sie w nim podoba? - wszystko. - co znaczy wszystko? - to jak sie porusza, jak mówi, jak się uśmiecha, jak układa rece, co lubi, jego plany... Mówic dalej? - Nie,bo za mało czasu. Jesteś za bardzo zakochana żeby coś ominąć - Nie mogę spać. Niedobrze mi, jakby coś było w moim żołądku. Latające. - Motyle?
#1917 |
Raczkowanie
|
Guziki xD nie wiem czy pomogę, ale spróbuje
![]() - wiesz..
- co takiego? - zakochuje się w Tobie Czuje jakby twój oddech okrywał moja szyje..Tak jak zawsze.. Wieczorem przykryć się niebem, słuchać myśli, myśli o Tobie.. To co czuję uzależnia mnie od Ciebie. wszystko jest ulotne, nietrwałe i trzeba to przeżywać tu i teraz Z każdym dniem staniesz się mi bliższy. Wszystko można wytrzymać, jeśli ma się kogoś, kogoś szczególnego Namiętność sprawia, że przestajemy jeść, spać, pracować. Burzy nasz spokój. Obraca wniwecz cala przeszłość Schowałam wszystkie gwiazdy do kieszeni Każdego dnia będę ci dawać po jednej aż ułożysz z nich niebo gdy ci się to uda zostanę z tobą dopóki nie zgasną. Idąc za głosem serca, nie dając wiary głupstwom. Trzeba umieć czekać na prawdziwą miłość. Nie żartuję. Mówię poważnie. To nie my wybieramy, to miłość wybiera nas. I dlatego trzeba na nią czekać, a potem czuwać i strzec jej. Z Powiedz mi tylko, czego pragniesz, a stanę się tym dla Ciebie. Myślami zawsze błądziła gdzie indziej, pochłonięta marzeniami, marzeniami o nim. Ona potrzebowała go tak samo, jak on potrzebował jej. Taka jest prawda o pokrewnych duszach - w końcu muszą się rozpoznać Może zostaniesz tak na zawsze? Nie panuje nad tym, że moje serca przyspiesza na Twój widok. Może lubię na Ciebie patrzeć i wyobrażać sobie jak smakujesz?
nasze oczy są na wpół przymknięte niczym umierające nieba — postarzał się księżyc. noc już nie będzie czuwała. zaledwie mnie sobie przypominasz. dokąd mam iść z moim sercem ? Już zapomniałam czy jeszcze o Tobie pamiętam
Edytowane przez Tusilla Czas edycji: 2009-10-23 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Z Tobą strata jest zyskiem..
#1919 |
Przyczajenie
|
-a co jeśli któregoś dnia będę musiał odejść? spytał Krzyś, ściskając misiową łapkę.
-co wtedy? nic wielkiego, odparł Puchatek. posiedzę tutaj i poczekam na Ciebie, bo jeśli się kogoś kocha, to ten ktoś nigdy nie znika, tylko siedzi i gdzieś na Ciebie czeka... - nie można mieć wszystkiego. - nie? - nie, nie zmusisz Nikogo do miłości. "- Ej.! A To za co.? - To bez znaczenia. To już przeszłość... - Ale boli nadal.! - Ooo tak, przeszłość często boli..." "-Skąd wiesz że mnie kochasz? -A skąd wiesz że Cię dotykam? -Czuję to. -No właśnie." -Miała kilka przyziemnych marzeń, nie takich, których nikt za żadne skarby świata nie jest w stanie spełnić. Jednym z nich...tym najbardziej wygurowanym była miłość. -A miała jakieś mniejsze marzenia? -Tak. Zasnąć w jego ramionach.' `-Już zapomniałam jak to jest. -Co takiego? -Jak to jest być tak beztrosko i cholernie szczęśliwą..`
#1920 |
Raczkowanie
|
madziam90 , dzięęki ;*
KaMa2704 , jestem zakochana w Twoich opisach. _____________ bo przecież moja miłość do Ciebie nie ma już znaczenia , żadnego. chcę upijać się Tobą , mną , nami - rozumiesz? powinnam iść do więzienia - zabiłam nasze uwielbienie. i nienawidzę siebie za Ciebie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.