|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
ja tez chyba wsyztsko oprocz lodow mam po morozne, grzyby, koprek szcyzpiorek miesa, zupy, sosy , i nie mam lodow bo jak mam to zjadam ;> hyhy a mam zupy i sosy pomrozone bo jakos zawsze gotuje dla armi ale to jest dobre bo jak nie chc emi sie gotowac to fru do zamrazarki i zawsze cos do zmaszkecenia sie znajdzi ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
grzybow nie mam bo nie zbieram
kupuje suszonezieleninke tez mam.Pietruszke i koper.Teraz dolozylam 2 pojemniki ogorkowej.Reszte zjemy na obiadek. Laura ma dzisiaj wilczy apetyt...nie wytrzymuje 3h i je wiecej niz zwykle.Na dpodatek hustawka jest fuj dzis
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3063 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez wczoraj byłam obejrzec te kombinezony i pajace to kombinezony ciekawe ale moja mycha ma ten z reaal a na zime tez ma to nie kupiłam, a te paajace i śpiochy to nic ciekawego, spichy tylko zielone a pajac 1 różowy tez nie za ciekawy dresikow to u nas w ogóle nie bylo. moja mysza tez lubi kapiel wtedy tak słodko sie smieje i cały pokój mokry bo tak chlapoce ![]() nie bój sie że coś sie stanie, kazde dziecko w swoim tepie się rozwija moja tez juz od mis sie cipie do siedzenia a jak jej nie pomoge sie podnieść to krzyk ryk..... a jak siedzi to szczęśliwa i tak namioetnie wszystko obseruje a najbardziej lubi patrzec w telewizor ;D ostatnio tz wysłalam do aptewki po smoczek trójprzpływowy do kszek to te mu dały taki zwykł a tłumaczył dkładnie o co mu chodzi takie mamy panie aptekarki juz mi sił na nie brakuje bo to już którys raz z kolei taka gafe walnęły ![]() Cytat:
Cytat:
ja moja dziś podeszłam cwańcysiem ma juz swoje pory na sen i tak budzi sie o 8 potem grandzi do 11 i chce na spacer żeby spac a dziś tak pada wieje, że nie chce iść na spacer bo sie boje. martynia krzyczała, nic nawet cycek nie podzialał żeby zasnęla to wzięłam ją do wózka i tylko troszke ruszyłam a mysia juz zasnęla Cytat:
to plis pomocy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
my kobiety to mamy przerabane wszystko na głowie a faceci co oni kurde bezstresowe życie prowadzą |
||||||
|
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja moją panne przykrywam tylko rożkiem rozlożonym, bo kołderką przykrywalam to się budziła bo jej goraco było bo dzidek jak napali to 27 stopni mamy. dopiero tak ok 4-5 ja przykrywan kołdrą. ale u nas pogoda brzydka, wczoraj było tak ładnie a dziś błeeeeeee a moje sloneczko jmuż spi godzinkę udalo się mamuli oszukać pychotkę , ale byście widzily jak ja do wózka włożylam jak spogladała kiedy czapke założ oj mała cwaniareczka![]() dziś doastała papkę bananek z biszkoptem, szamala jak szalona, buźke tylko otwierała że chce jeszcze tak jej smakowalao bo dzis Marynka skńczyla 4 miesiące już taka duż kobitka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- znalazłam ciekawa stronkę na temat zywienia http://www.benc.pl/czytelnia/104/sch...onych-piersia/ |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
acha, jeszcze wam chcialam powiedziec ze od wczoraj corci oczko ropieje i przemywamy swietlikiem
ciekawe od czego to
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Svinecka oby ospa szybko przeszła i nic juz więcej sie nie przyplątało Katarzynko a jak długo można przechowywać zamrożoną zupę lub sosik? Nie wiedziałam o tych kombinezonach z Biedronki a po ile są?a i jak te ramki wklejać do zdjęć megi_b@vp.pl ![]() ![]() :pro si: ![]() Moja lala śpi pod kołderką A moja pannica dzisiaj kończy 4 miesiące ![]() marica5 sto lat dla Marynki 23 czerwiec? nasze kochane raczki U nas też pogoda bleeee, gdzie te spacerki ze słoneczkiem ![]()
|
#3067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze niech tesciowie przyjada do Was- nie bedziecie sie musieli nigdzie wozic. Wrocilam ze spotkania. Aneczka rano dostala podwojna porcje mleka, wiec cale spotkanie przespala. Aby kolezanka zobaczyla, jak Ania potrafi sie usmiechac, musialam Jej puscic film z telefonu. Milo spotkac sie z kims, kto mowi wiecej niz "a guuu!" Musze sie jednak bardzo pilnowac, aby nie mowic jedynie o mojej coreczce- moglabym opowiadac o Niej godzinami. A myslalam, ze nie jestem mama-kwoka Megib, marica gratulacje!
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
sto lat dla AMELKI
![]() to wysyłam ci na maila te rameczki, i dołącze instrukcję jak wstawiać zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
dziękuje za podpowiedź chyba tak tez zrobię |
|
|
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
marica5
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- marica5 ja mialam taki problem w zelszym roku, chicleismy przy wigili powiedziec o ciazy ale tesciowa sie na nas wypiola wiec ..... poczekala do dnia babci ;p No i w tym roku idziemy do mojej mamy bo ona nas zapraszala przy stole wigilijnym w zeszłym roku. Ale szczerze mowiac to moja mam chce zaprosic i tesciowa na wigilje choc po tym wsyztskim co zorbila to nie zasłuzyla na to w ogole !!!!!!!!!! no ale to dom mamy wiec sie nie wtracam ! ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
hmmm to chyba nataniel by umarl z głodu albo ja z braku pieniedzy na mleko bo przeciez on teraz je kaszki po 200 ml co 4 godizny tyle samo zupy, mniej owoców. o rety troche ta strona nie halo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3071 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja najlepiej bym w domu spędziła święta ale mogą się obrazić, to chyba do nas zaprosze ale kurde nie pomyślałam o szwagierce jej nie zaprosze bo jest wscibska to pewnie tescie i tak nie przyjada bo coreczka musi byc na wigilii, kurde co za swiat |
||
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam problem z głowy bo teście świąt nie obchodzą
i zawsze u mamy robimy ale nie mogę się już doczekać, pierwsze święta naszych bobasków I coś dla poprawienia humorku w ten jesienny pochmurny piątek
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy w koncu wyleczy te uszka... nacierpi sie dziecko tylko ![]() Cytat:
Ja to mam tendencje do chomikowania w zamrazarce ![]() Nawkładam tam róznosci i zapominam co włożyłam, a potem leży to tyg. i dopiero jak wygrzebie ze spodu to wielkie zdziwnienie...kiedy to ja zamraoziłam Cytat:
Jesli moge cos zasugerowac to zacznij od jabluszka, marchewki Bananki zostaw na pozniej a tym bardziej biszkopta bo to zawiera gluten. Nasze maluszki są za małe jeszcze. Ale to tylko moja cicha rada, wiadomo zrobisz jak zechcesz. ![]() Ja jeszcze sie boje dawac banana, biszkoptów, chrupek. Narazie mały jadł tylko jabłko i marchewke. Dzisiaj dałam jabłko z winogronem i różanym pure z Bobovity ale tylko troszkeczke. Dużo buziaków dla naszej małej solenizantki Duzo zdrówka dla córeczki Cytat:
Kuba odmawia ciągle jedzenia. Potrafi nie jesc 6 godz. i nie upomni sie. Wydaje mi sie, ze nawet jakby cały dzien nie jadł to byłoby ok. Martwi mnie to moje dziecko. Gdybym mu na sile nie wpychała to nic by nie zjadł Bylam u lekarza, babka uwaza, że jest wszystko w porzadku. Juz powoli sie załamuje... ![]() W załączniku - "Tadek niejadek"
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
i księżniczka się obudziła
ale jak na tkie oszustwo to długo pospała zawsze jak wracamy ze spacerku to wystarczy ze przekroczymy próg dmu to już duże oczka zrobi i nie śpi taka cwana ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak do konca nie trzymam sie schematu (bo np. pierwszy raz kleik dałam jak mały skonczył 3 miesiace) ale np. gluten bede podawałam po 5 miesiacu a miesko po 6 - tak jak w schemacie. Narazie nie robie Kubie rewolucji w jedzeniu. Wszystko stopniowo wprowadzam. Kaszke mały tez je, babanowa i jabłkową. Ale w tych kaszkach nie ma bananów tylko aromat bananowy. Nie chce sie tutaj przemądrzac, bo nie o to mi chodzi. Poprostu wyrażam swoje zdanie nie gniewaj sie na mnie. Zrobisz i tak co uznasz za słuszne ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Marchewke ugotuj, zmiksuj blenderem i połącz z utartym jabłkiem.
|
|
|
#3076 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() i sto lat dla malutkiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i rowniez sto lat dla Twojej pannicy ![]() ![]() ![]() a kombinezony sa po 49,99zl http://www.biedronka.pl/img/ofespec/...009/big/15.jpg http://www.biedronka.pl/img/ofespec/...009/big/14.jpg tylko tu nie sa pokazane wszystkie kolory - ja mam zolty z pieskiem
|
|
|
#3077 |
|
BAN stały
|
Marica, Megi wszystkiego dobrego dla waszych pannic
Eleeri oby uszko szybko zdrowiało Cass jak mały dobrze przybiera to nie masz ię co martwić widocznie tyle potrzebuje jedzonka uciekam bo moja pannica jęczy bo się nią nie zajmuję
|
|
|
|
#3078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze raz dziękuję |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam - poprawka - Mięso po 5 miesiącu a gluten po 6.
|
|
#3080 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wlasnie moi rodzice zabrali Eryka - bo mama zadzwonila, ze jak ja jestem z Marcelem uziemiona to Eryk bedzie sie nudzil w domu a oni go wezma, pojda z nim na plac itp, wiec do niedzieli Eryk znow u dziadkow
a Marcel wlasnie zasnal bo od 12 nie spal i cisza w domu ale nudy ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- zagladam caly czas a tu cisza i cisza
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękję wszystkim ciotkom w imieniu Amelki
Cassandra 23 Kubuś ślicznie wygląda i jakie pusie ma nie widać po nim, że nie chce jeść Pamiętam, że na Pszczółce Mai mogła we mnie wepchać co chciałam a po bajce krzyczałam, że już nie chceeeee najważniejsze, że ładnie przybiera na wadze, tylko Ty się musisz przy tym namęczyć ![]() Svinecka dzięki za info dot. kombinezonów Moje dziecię dziś przesadza musiałam ją wykąpać wcześniej niż zwykle bo marudziła i o 18:30 padła pobutli a teraz wstała gotowa do zabawy oszleć idzie
|
#3082 |
|
BAN stały
|
dopiero z Amelką stoczyłam waklę, marudziła mocno to już łóżko pościeliłam przebrałam i do spania się przygotowałam ja ja kładę a ona w ryk i cyca nie cchciała, az wstałam to na stojąco też nie i płacz. zawinęłam w kocyk kokonik i ululałam biednaa padła od razu
![]() ![]() a ja nie wiem co jej jest...czy to brzuszek - miękki, czy dziąsełka może...
|
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Skierko moja też tak ostatnio miała, chyba z tydzień. Dziś odpukać spokojna, a tak to dzień w dzień walki, krzyk itd. Ja też nie wiem o co cho
może to ten skok rozwojowy czy co Teraz się wtuliła i drzemie na czuwaniu ciekawe czy się jeszcze przebudzi ![]() Pytanko do mam butelkowych: jak często przepajacie maluszki? Dodałam nowe foto do galerii
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-10-23 o 20:04 |
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pożarłam sie z TŻ-tem własnie o karmienie małego. On twierdzi, że wpycham w niego na siłe jedzenie że skoro nie chce jesc to najwidoczniej nie jest głodny. Tylko ze jakbym mu nie wpychala jedzenia to Kuba nawet pól dnia by nic nie jadl. Gdyby nie te moje metody dziecko by wogole nie rosło. Ale on tego nie rozumie..nie ma go całymi dniami w domu to co on moze wiedziec Kuba dzisiaj tez wczesniej niz zwykle usnał. Nie chciał oczywiscie kaszki, wiec tak jak mówił Tż odłożyłam butle i wyszłam z pokoju. Dopiero teraz udało mi sie nakarmic małego, zjadł wszystko. Na buzi ładnie wygląda, ma troszke takie chomiczki. ale na nózkach ma małe fałdeczki i pupcia taka malutka. Pokażcie zdjecia waszych pociech, nózki golutkie...to sobie porównam ![]() Cytat:
Może Amelka miała poprostu zły dzień? Kubcio tez czasmi popłakuje i nie wiem co mu jest. A może właśnie to ból brzuszka. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Od kilku dni rano zaparzam w kubku rumianku lub kopru, wlewam do butelki tak ok 120 ml, dosładzam glukozą i mały to wypija tak do ok 15. Potem robie jeszcze jakiejs herbatki. Czesto daje małemu pic, on duzo pije. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Megi ile waży Twoja córcia? Śliczna z niej dziewczynka...chyba znalazłam już synową dla Kuby I ma pulchniutki brzuszek i rączki, takie mały pulpecik. Ile zjada ml na dobe? Aha i jeszcze jedno pytanko - jak zrobiłaś ten mix zdjęc?
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass
A te chłopy to ... nie przejmuj się, niech sobie tatuś gada a Ty rób swoje, mama zawsze wie najlepiej W książkach często piszą, że dziecko wie ile ma zjeść i jak nie chce to nie, ale co taki niemowlaczek może wiedzieć. Tak że moim zdaniem dobrze robisz. Ja nie mam takiego problemu, wręcz przeciwnie, mała wciągnie cyca, butle i jeszcze patrzy co by tu Ciężko stwierdzić ile ml wypija bo nie wiem ile z cycusia ale z butli tak ok 2x150 ml Nie wiem ile Amelia teraz waży, ostatnio jak byłyśmy na szczepieniu 1 października miała 6050 kg, myślę że teraz może ma ok 6400. A kolaż zrobiłam w programie Picasa- bardzo prosty, polecam
|
#3086 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a oto obiecane zdjecia mojego biednego pryszczolka
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-10-23 o 21:05 |
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chiny nie polozylabym jej do spania na boczku bo wtedy przekreca sie na plecki a tu przy ulewaniu moze sie zakrztusic..... Cytat:
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedny Marcelek, duży chłopczyk z niego
Nad naszym wątkiem trzeba egzorcyzmy odprawić bo inaczej .... dobra to już cicho siedzę bo sama też się długo nie udzielałam ![]() to ja się zbieram, mąż znacząco patrzy... ![]() A i jeszcze jedno: co jutro gotujecie ? szukam weny dobranoc
|
#3089 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja tam sie udzielam, a Was trzeba zlac hmmm ja nic nie gotuje bo mam obiad z dzisiaj - poledwiczki smazone + pieczarki + ziemniaki + salata lodowa
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Własnie skonczyłam oglądać pierwszą cześc filmu "Narzeczony mimo woli". Świetna komedyjka, ale sie usmiałam. Polecam.
Jutro dokończe bo juz mi sie chce spać. Jaki kochany maluszek ![]() Cytat:
Cytat:
Coraz mniej mamus pisze. Miramejka nie ma, Unholy tez nie, Karolinka ma problemy z Wizażem... Tru znikneła bez śladu no i nie wspomne o reszcie mamus z listy, których wieki na wątku nie widziałam To chyba jedyny z wątków na odchowalni gdzie jest tak "cicho"... Pewnie upieke udka kurczaka, do tego ziemniaki i może mizeria albo marynowana cukinia. Zmykam juz spać. Jeszcze musze sie wykapać. Dobrej nocki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

zjadlabym kazda ilosc
kupuje suszone![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i slini sie na potege -caly czas jej kapie z buzi.....
mama mowi ze to chyba drożdzyca wiec kupie Nestatyne czopki mozna kupic bez recepty i wyprobuje jak skonczy mi sie@ a jak nie pomoze to znowu do gina! jak nie urok to sraczka!!

już taka duż kobitka
a po ile są?

musiałam ją wykąpać wcześniej niż zwykle bo marudziła i o 18:30 padła pobutli a teraz wstała gotowa do zabawy oszleć idzie
może to ten skok rozwojowy czy co
że skoro nie chce jesc to najwidoczniej nie jest głodny. Tylko ze jakbym mu nie wpychala jedzenia to Kuba nawet pól dnia by nic nie jadl. Gdyby nie te moje metody dziecko by wogole nie rosło. Ale on tego nie rozumie..nie ma go całymi dniami w domu to co on moze wiedziec
bo inaczej