|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
hej kochane
![]() podczytywałam ale tylko trochę bo źle się czułam.....ból gardła minął ale katar nie dawał mi spokoju...nie mogłam oddychać, zatoki mnie bolały i czułam że wzrasta mi temp.....i tak było do 17.00 i wpadłam na genialny pomysł żeby wziąć lek który kiedyś mi bardzo pomógł ..... CIRRUS - dziewczyny on jest superrrr wzięłam jedną tabletkę i o 19.00 zero kataru i energia taka że mogę wszystko robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka przykro mi z powodu zachowania TŻ-ta.... ![]() poiglot ty lasencjo wyglądasz cudownie w płaszczyku....ahhh ta figurka ![]() Carolajana a jakie masz włosy? Bo ja nie mam NK to Cię nie widziałam ![]() ![]() Małgosiu ja usypiam Niki na rękach ale tylko dlatego że bardzo to lubię i że bardzo szybko usypia 10-15 min to max. Zresztą Julkę też usypiałam tak i chciałam Niki tak samo . A Julka sama się odzwyczaiła....w pewnym momencie (jeszcze jak nie mówiła) zeszła mi z rąk i pokazała że chce się położyć w łóżeczku swoim a ja mam tylko być w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() a no i muszę pochwalić tż-ta wczoraj wręcz wygonił mnie na zakupy (bo miałam średnią ochotę pójść) dał kasę ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-10-23 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||
Wtajemniczenie
|
No dzisiaj troche pochodzilam z malym, ale zanim wyszlam musialam sie upocic i nadenerwowac bo aleks nie chce mojego mleka...od kilku dni... je tylko na spiaca no czasami zdarza sie normalnie.
Jadl w nocy o 4.30 i jak wstal o 8 to nawet na cyca nie spojrzal, ok nie zkuszalam, za jakis 2 h znow i nic, a potem to juz raczej byl glodny i spiacy bo marudzil strasznie... nie moglam z nim wyjsc... dalam mu troche zupki zeby nie padl z glodu i przy ubieraniu znow cyrk! Och zglupial w tej Polsce ![]() Takze moje dzieci jadlo dzis tylko ok 11.30 kilka lyzeczek zupki, ok 14 moje mleczko, ok 18 moje mleczko i kilka lyczkow o 21. Dam mu jeszcze po 23, i mysle ze z glodu nie padnie, z reszta na wadze duzo przybywa... Poiglot No to super ze masz towarzyszke do spacerow...no i bylas tam? Fajna? A co do poprawy u nas... no to jej nie ma (mowie o przytulankach)jakos oboje sie nie postaralismy, pewnie gdybym zrobila pierwszy krok to by mi nie odmowil... ![]() Cinusiowa fajna historia Waszego poznania sie z tz ![]() Magducha sukienki bardzo ladne i w takich cie widze... Mi najbardziej podoba sie ostatnia i druga...Oj jak Ci zazdroszcze... Ja tez marze o bialej sukni...ale chyba na marzeniach sie skonczy... Dzisiaj mijałam wystawy u fotografow i az sobie westchnełam z zalem ze ja raczej tego nie przezyje... Juz nie moge doczekac sie Twoich zdjec bedziesz wygladac jak ksiezniczka ![]() Male to dobrze ze mialas gosci i fajnie spedzilas tydzien...troszke sie rozerwalas... Czyli Twoj synek kocha mleczko z cycusia i nie ciągnie go do innych smakow... Moj przeciwnie narazie az sie trzesie jak daje mu zupke, ale zobaczymy jak dalej. Za kilka dni dodam deserek a potem na noc kaszke i zobaczymy... Co do Twojej samotnosci tam...oj rozumiem doskonale...teraz jestem szczesciara bo jestem w polsce, ale tam tez nie mam kontaku z ludzmi...(procz synka i tz) no czasami ktos nas w weekend odwiedzi... [QUOTE=gosikk_s;14880982]Mycha już 4 razy przewrócił się z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() Wow!!!super! Widzisz nadszedl ten dzien, mi lekarka wczoraj mowila zeby sie takimi rzeczami nie przejmowac jesli dziecko rozwija sie dobrze to wszystko przyjdzie w swoim czasie. Moj tez sie nie przekreca, ale pelza i strasznie probuje siedziec... ] Cytat:
![]() Powiem Ci ze ja tez nie narzekam, no zdarza sie czasami gorszy dzien ale to chyba normalne... a takto w sumie jest podobnie. Jak twoj zacznie przesypiac noce to bedzie dziecko idealne ![]() Aguska no to troszke przegiął Twoj tz. U mojego tzta w domu jest podobnie jak piszesz z tym ze moj Tz jest straaasznie za swoja mama i jak jego ojciec zle sie do niej odezwie to on nigdy tego nie popiera... on wie ze ojciec zle sie zachowuje i sam na to narzeka... ale.. Zdarza mu sie zachowac podobnie pyskowac i jakos ostro mi dogryzc albo zle sie odezwac(zupelnie jak jego tata) kiedys powiedzialam ze ze zachowuje sie jak on, i odzywa sie jak ojciec do mamy ( a tz zawsze sie na ojca wscieka za to ze zle sie odnosi) i on faktycznie przyznal mi racje. Mimo ze widzi ze robi zle to nie potrafi inaczej bo wyniosl to z domu... Cytat:
![]()
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Małgosia dobranoc
![]() Aguś ![]() ![]() Esti ja mam włosy po ramiona, gęste sztywne i mocno ścieniowane, dodatkowo grzywka. I brawa dla Twojego tż ![]() podziel się ![]() Mell mój jakiś miesiąc temu też maił takiego focha na cyca, dawałam mu jak widziałam ze się budzi i wciskałam na śpiąco ![]() wtedy jadł, później mu przeszły fochy na szczęście WIadomo, mój Mały też ma czasem gorsze dni ![]() Ale w porównaniu do córki jak była mała to anioł ![]() I pobudki w nocy to mała cena za takie szczęście ![]()
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamietaj zdjecia zrobic...
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny co za koszmarny dzień!od 4 nie spałam bo sie denerwowałam przed rozmową z szefem i słusznie bo było wyjątkowo niemiło. Chciało mi się płakać ale przecież nie bede sie przed nim mazać. No to nie wracam do pracy, będę na wychowawczym, będzie ciężko ale trudno. W celu poprawienia humoru pojechaliśmy po łóżeczko dla Kubuni i materac i pościel. No bo mój wielki chłop spał do tej pory w kołysce. Łóżeczko zostało chyba zaakceptowane ale zobaczymy jak będzie w nocy. Kupiłam takie z biegunami, które się potem blokuje żeby mu troszkę kołyskę przypominały. A jak składalismy to łóżeczko i potem jak zakładałam te ochraniacze, karuzelkę to przypomniało mi sie to miłe oczekiwanie na dzidziusia juz pod koniec ciaży kiedy to kompletowało się całą wyprawkę. Kubula mnie oczywiscie sprowadził na ziemię: mamo ja juz tu jestem!
W ramach terapii odstresującej zaczęłam Was czytać i jeszcze nie przebrnełam przez wszystkie strony od wczoraj. Mell błagam nie pytaj mnie o wiek bo jaksie dziewczyny dowiedzą to nie beda chciały z taką starą babą gadać ![]() Illbanka ja też tak jakos czułam ze cos nas łączy ![]() Katrin to kiedy rozpoczynamy starania o nasze Milenki ? Gosikk gratulacje dla Mychy ![]() ![]() Aguska współczuję sytuacji z tżetem, czemu tym facetom tak ciężko przychodzi to przepraszanie, przyznanie się że się źle zachowali, cos zawalili itd, ech na Marsie widocznie tak jest Pozostałe dziewczyny pozdrawiam, życzę udanej, przespanej nocy a Maluszkom kolorowych snów ![]() Acha jeszcze mam pytanie. Mój tz szaleje z Kubusiem, robi mu samolot, podnosi go za ramionka i trzyma w powietrzu, Kuba piszczy z radości, pięknie trzyma poziom i udaje że pływa żabką. Sadza go i kołysze go w przód i w tył. Na początku nie pozwalałam im na takie zabawy ale teraz mysle że jak Kubunia ma juz prawie pół roku i to lubi to może juz można, a jak jest u Was? A to my żebyście wiedziały z kim rozmawiacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna a grzywka zostawiona a reszta upięta w coś podobnego jak na zdjęciu? Jak będzie Cię czesała fryzjerka to wyczaruje tak że pocieniowane włosy nie będą przeszkodą....albo rozpuszczone tylko po bokach lekko podpięte??
a faceta nie oddam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Mell taaa...będę straszyć dzieci
![]() Milena ![]() miło Cię w końcu zobaczyć ![]() Esti tu jest problem, bo czeszę się sama, żałuje teraz bo mogłam się umówić na czesanie ![]() no nic dziękuje za rady, jednak pójdę w rozpuszczonych, lekko zakręce prostownica i już ![]() dobranoc mamcie...boszzz...ale mam stresa ![]() ![]()
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pozycz chociaz na 1 dzien!!! moze macie jakies ksiazki : "jak wytresowac tz??" ![]() ![]()
![]() |
#3549 |
Wtajemniczenie
|
milena ślicznie wyglądacie z Kubusiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze bedzie dobrze... wiesz jak mowia... ladnej to nawet w worku na glowie pieknie!!! ![]() napisz koniecznie jak ttam po imprezie i jak tz sie sprawowal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- tak wlasnie...... Milenka slicznie wygladacie.... zapomnialam wspomniec, bo fotelik w miedzy czasie wybieram... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- milenka... co do zabawy w samolocik to moj Kuba to uwielbia... ale lubi tez podrzucianie ![]() ![]()
![]() |
#3551 |
Wtajemniczenie
|
Milena kochana jak to nie bedziemy z toba rozmawiac - jasne ze bedziemy! Nie wszystkie mamusie to 20-latki przeciez
![]() ![]() Miło nam cie zobaczyc ![]() Jejku Twoj synek sliczny jak laleczka a na tym zdjeciu w kurteczce to normalnie tylko zjesc a jakie ma usteczka całusne... Dziewczynki o ktorej dajecie ostatni posiłek dzieciom? Ja narazie o 23 daje moje mleczko na spiku ale jak bede chciala wprowadzic kaszke to juz chyba bede dawac jak nie spi, przed snem samym... wiec ok 20-21 i kurcze zeby nie okazalo sie ze co z tego ze daje mu kaszke jesli daje wczesniej niz zwykle i i tak bedzie budzil sie o jakiejs 4 na jedzonko...(teraz tak ok4-5) mysliscie ze jest sens?
#3552 |
Zakorzenienie
|
milenka... co do zabawy w samolocik to moj Kuba to uwielbia... ale lubi tez podrzucianie
![]() ![]()
#3553 |
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam jeszcze:
pozdrowienia od MIchasia, co prawda ![]() ![]() Pakusia znów piła ![]() trzymajcie ![]() jeszcze zajrze jutro tak łatwo się mnie nie pozbędziecie ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-23 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Witaj Milena
![]() ![]() ![]() Kto idzie ogladać horror na tvn? ![]()
#3555 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna no trzymamy...u rak i nog nawet!
Twoj syncio piekniusny! Sliczne oczka i slodkie usteczka, ale on taki powazny jest, nie? ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Widze marike ktora pokonuje morze postow by w koncu do nas napisac.... ooo i male jest Carolajna a ty dzisiaj takim młodym wieczorem uciekasz?tak tak wyspij sie bo jutro szalona noc... cinusiowa a skad wzielaz ten "ranking" postow? ![]() widze ze zajmuje nawet calkiem calkiem miejsce...trzeba sie opamietac ![]() ide sie popluskac...
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam iść spać...tylko nie mogę ![]() stresuje się ![]() dziękuje za te nogi ![]() wiesz...on strasznie się skupia na przer,óżnych czynnościach np jak go kąpie to on się nie rusza iśledzi każdy ruch z poważną miną ![]() to samo z jedzeniem...śledzi łyżeczkę i talerzyk, stara się złapać z komiczną powagą na buzi ![]() ale poza tym to wesołe roześmiane i rozpiszczane dziecko ![]() taki mały intelektualista ![]() DOBRANOC ![]()
![]() |
#3557 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() przepraszam..nie jestem w stanie za Wami nadazyc.. ![]() 2 dni nie mialam neta.. przejrzalam bardzo pobieznie posty.. a wiec: Gosik-Gratki dla Aleksa ![]() ![]() co do mojego palucha..to Tz dzis chcial mi go nozem urabac na moje wlasne zyczenie ![]() U konowala bylam,dostalam od reki antybiotyk ale nie pomogl..do konca,wiec od nowa problem "urosl" ![]() Dziwne,bo oni tutaj na dobry poczatek kuracji proponuja paracetamol ![]() a ten od razu z antyb.wyskoczyl(musialo to dosc powaznie wygladac) Teraz jest juz troszke lepiej..ale czekam jeszcze na rywanol,jak on nie pomoze to juz nie wiem co??? ursull-Kochana..tak..zarabiasz na mojego Tz-ta jak kupujesz na e'bayu ![]() ![]() a tak powaznie to nie mozna narzekac,choc powiem Ci ze u nas np.w porownaniu z Twoim miastem za mieszkanie placi sie 2razy tyle..wiec zycie generalnie jest potwornie drogie.. ![]() Dziewczyny od wczoraj nie poznaje mojego dziecka! spi do poludnia(dokladnie o 12.00 sie obudzila),na spacerki wyszlysmy ok.15.00 i wrocilysmy jak bylo juz ciemno -caly czas smacznie spala! nie wiem gdzie to zapisac!! ![]() W domku kapiel(przez tatusia ![]() ![]() Moja Kalinka w swoim lozeczku spi odkad skonczyla 3 tyg ![]() i czasem ja polulam przed snem,spiewam na dobranoc(glownie wymyslam piosenki o niej samej ![]() ![]() ale nie zawsze..czasem nim skonczy jesc jest nieprzytomna ![]() obcinam jej wtedy pazurki i caluje..jest wtedy taka slodziutka... Carolajna-ale masz slicznego synka..te oczka.. ![]() ma juz dziewczyne? ![]() ![]() nie pamietam ale chyaba Mell_xx proponowala mi swego syna na ziecia? ![]() ![]() Mell_xx ja oczywiscie Ci nie poradze,bo jeszcze daleko nam do tego z jedzonkiem.. My karmimy Kale po kapieli(godz.7.30)butla,p otem budzi ie od 24-2.00(roznie to tak..)na cycusia a potem to juz co 2 godz.czasem co 3..Zmeczona i niewyspana jestem ale co zrobic?? Zastanawiam sie czy jak wprowadzimy pokarmy stale,zupki na noc kaszke to bedzie sypiac dluzej??racej tak?nie? milena07-witaj ![]() nie wiem..ale jestes z nami chyba od niedawna..bo nie kojarze.. synio maly przystojniak rosnie ![]() ...ale ta moja corunia mialaby tu wybor...hehehe co jeden to ladniejszy ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-10-23 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() Brak mi słów na was i pał za to ile wyscie nabazgroliły ![]() ![]() U mnie dzień minął błyskawicznie. Wyszalałam się 5h w C.H. obkupiłam krasnala, fotki wklejam niżej, wszystko z wyprzedazy lub po okzayjnych cenach. Musze się leczyc bo jestem zakupoholiczka, przyznaję się otwarcie ![]() ![]() ![]() poiglocik - no pieknej we wszystkim do twarzy ![]() ![]() Mell - ojj jak dobrze że podróz miło i spokojnie mineła, witamy w ojczyźnie ![]() ![]() Agusia - trzymaj sie biedactwo, a Tz zrozumie swój błąd ![]() ![]() male - pisz do nas często kochana, a mi się wydaje że raczej jestes zauważana ![]() ![]() Carolajna - trzymam kciukaski aby Tż się spisał na tym weselu i nie dał plamy, bo to jego wielka szansa. Ulala kiecka miodzio ![]() malutka - oj biedny Dawidek, ty tez miałaś dzień pewlen atrakcji ![]() Małgosiu - jak praca, pisz prędziutko? superzabula - Jasiu wygląda na tej foci jakby tam coś cisł ![]() ![]() aljaka - opowiadaj jakie nowości u was? Eve - mnie dzisiaj też rozbolała głowa z własnej głupoty bo walnełam sie porządzie wychodząc z auta, az mi się gwaizdki pokazały. iwciag - hehe no to Tz pobawił sie w detektywa ![]() Vila - mam nadzieje że sytuacja finansowa sie prędziutko poprawi i dacie sobie radę ![]() ![]() Bercia - ja nie należę do tych zgrabnych, a raczej do tych obrośnietych słoniną ![]() cinusiowa - ja jestem na szarym końcu udzielających się ![]() ursull - no co ty chcesz od swojej niuni, taka wesoła, zadowolona ![]() madzia - pierwsza suknia podoba mi się najbardziej, będziesz slicznie w niej wyglądała ![]() Pozostało mi do przeczytania 6 stron. Ps. wklejam fotki. 1. prezencik dla małej sąsiadeczki 2. kombinezonik z BIEDRONKI 3. spodnie z 5 10 15 z wyprzedazy za 15zl. porządneeee ![]() 4. buciki ale EMU za 17,50zł. bardzo cieplutkie ![]() 5. i cała reszta dzisiejsze zakupki .........iiiiii wygibasy mojego Igusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
C.D. fotek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Ja daje ostatnie mleko + troche kaszki "na dobranoc" o 20-20.30 i Olus spi do 7, czasami nawet 8
![]() ![]() ![]() Pakusia zaskoczylas mnie ta historia o rodzinie tzta, nie wiedzialam o tym... No i przeciez pokoj tescia mial byc dla Kuby ![]() Moj tz nie jest idealem, roznosi rozne rzeczy po calym domu, nie wie gdzie co polozyl, zapomina co mial zrobic, bywa niedbaly i niechlujny, ale jednoczesnie stara sie chlop jak moze, zeby mi pomoc (sprzata na odwal sie, ale jednak...), pracuje po 12-16 godz na dobe, bywalo, ze zaczynal o 6rano, konczyl o 1 w nocy i znowu jechal na 6ta, albo w nocy dorabial jako ochroniarz w lokalach i... wszystkie pieniadze mi oddaje, tzn tylko ja mam dostep do kart i konta, przy sobie ma pieniadze na papierosy i czasami na benzyne ![]() ![]() Olek uwielbia samoloty, ale na podrzucanie nie pozwalam ![]() A u nas w miescie swinska grypa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna rozumiem, a więc w co się nie uczeszesz to będzie super
![]() pakusia nie oddam nawet na 5 min ![]() ![]() ![]() ![]() a co do porządków to całe szczęście oboje lubimy porządek ![]() Marika suuuuper ciuchy ![]() ![]() Mell u nas ostatni posiłek jest o 19.30 - butla -Niki idzie spać na noc i czasami ale nie zawsze przebudza się jak ja jeszcze nie śpię około 22.30 i cycek a ile dajecie dzieciom picia w ciągu dnia? i co dajecie? ja daję wodę i herbatkę i pije 2x po 100 ml czasami ciut więcej....w sumie to zaczęła pić od niedawna bo wcześniej nie chciała ale znalazłam na nią patent żeby piła ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-10-23 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Marika ja tez jestem zakupoholiczka, oj kupuje wiecej niz potrzebuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Olek malo pije, za jednym podejsciem 20-30ml i czasami tylko raz dziennie - nie chce i juz. Produkuje lezki i duzo siusia, skora jest napieta, wiec widocznie wiecej nie potrzebuje. Daje mu wode, a z herbatek "na uspokojenie" hippa, bo chyba tylko ta jedna nie zawiera cukru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
marika ja juz w upały dalam kilka razy wode...wiec proponujesz dac wode jednak a jak nie bedzie chcial pic to zrobic jak ty? Ja chcialabym dac mu soczek lub herbatke zeby mu smakowalo ale faktycznie najlepiej to uczyc pic wode...
Eve no to synek spi pieknie...naprawde ![]() Doris trudno przewidziec jak to bedzie po jedzonku stalym ... sa dziewczyny u ktorych ich dzieci sypiaja teraz lepiej a sa i takie u ktorych spia bez zmian czyli np Carolajna. Powiem ci ze moj tez kiedyz mial tylko pierwszaq przerwe dluzsza a potem co 3 h a teraz ma dwie przerwy podobnie dlugie, twoja dzidzia najmlodsza...moze niedlugo zacznie sypiac lepiej... A myslisz ze budzi sie z glodu czy przyzwyczajenia? Ja od jedzonka o 2 odzwyczailaam dajac cmoka...najpierw wypluwal i tak co 15 min przez jakas godzinke a potem przestal sie budzic... mysle ze jakby byl to glod to zaczynalby plakac a nie spac dalej... ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Marika zapomnialam dodac...sliczne ciuszki a ten kombinezon z biedrony calkiem ciekawy...ile kosztowal i kiedy kupowalas? sa jeszcze? a w jakich kolorach? Esti no wlasnie jak z tym piciem? ja narazie nic nie daje ale chyba zaczne...tylko zastanawialam sie co
![]() |
#3564 |
Rozeznanie
|
moja Kalinka na cycusiu(glownie,nie liczac raz na noc butli)
to chyba dopajac nie musze?? latem probowalam jej dawac rozne herbatki(od 1 m-ca) ale jakos nie byla nimi zachwycona,chyba tylko raz tak naprawde ladnie wypila,bo bylo upalnie..a potem to tyle o ile.. dziewczyny tak piszecie o swoich Tz-tach... w sumie od dawna wiedzialam ,ze jestem z wlasciwa osoba ![]() czego nie moge powiedziec o poprzednich zwiazkach(na szczescie malo waznych..) Poznalismy sie w PL,przyszedl do mnie do pracy jako moj..przelozony ale spotykac zaczelismy sie jak juz razem nie pracowalismy i tak przz pol roku..jako przyjaciele.. Pewnego dnia poprosil o spotkanie..przyszedl z pieknym bukietem roz.. i zapytal czy chce byc z nim? Bardzo balam sie zwiazku.....przyjazn tak ale od razu "razem"...?? ale stwierdzilam ,ze jak sie nie przekonam to moze ominie mnie cos bardzo waznego. Dosc szybko zamieszkalismy razem,po pol roku uprowadzil mnie na wyspe(szkoda,ze nie bezludna ![]() Kolejne pol roku i wreczyl brylanta ![]() Przez bardzo przykre wydarzenie w mojej rodzinie musielismy poczekac (w sumie 2 lata)na nasz slub a po slubie od razu chcielismy miec dzidziusia(ja to w sumie od zawsze o nim/niej ![]() Tak wiec na nasza Kalusie dlugo nie musielismy czekac,bo z pierwszym cyklem nam sie udalo ![]() Ogolnie mowic,to najlepszy facet jakiego spotakalam!!! Duzo pracuje,w domu pomaga przy dziecku,umie przy Kaluni wszystko zrobic,czasem wydaje mi sie ze lepiej sie zna na wychowaniu ode mnie ![]() Duzo czyta o dzieciaczkach.. W domu,od zawsze robil sniadania(kiedy jadalam je zwsze w lozku,nie wspominajac o kawce..),ugotuje(choc obiady wole ja robic),jak trzeba posprzata(moze srednio dokladnie ale zawsze),zrobi pranie,robi mi zakupy(spozywke i ubrania dla mnie jak mu sie cos spodoba..roznie to bywa z celnoscia mojego gustu ale doceniam, fakt i dziekuje). Ja jestem osoba raczej..srednio zorganizowana,wiec wszystkimi papierkami zajmije sie moj Tz oczywiscie ![]() Kaske to od zawsze wolalm ,jak on trzymal,jest oszczedny ale nie do bolu,zawsze moglam korzystac z pieniakow ile chcialam(byly wspolne) i nigdy mi nie zarzucil ,ze wydalam tyle czy tyle(a kiedy bylam ..khh..rozrzutna ![]() Nie powiem,czasem sie klocimy..choc bardziej przypomina to sprzeczanie,duzo rozmawiamy i wiemy,ze rozmowa to podstawa,zreszta ja od dawna powiedzialam,ze nie ma klotni przy dziecku!I pewnie ma swoje wady,ale ja je zaakceptowalam i wiem z kim zgodzilam sie zwiazac!Patrzac z boku na inne pary wiem ,ze jestem szczesciara!i jak mi czasem cos nie pasi ![]() przepraszam ,ze sie tak rozwiodlam na swoj temat ale skoro Wy opowiadacie o swoich to ja tez postanowilam ![]() nie chcialam tez nikogo urazic..piszac o moim chlopie w samych superlatywach(choc tak jak powiedzialam ma swoje wady..) wiem,ze nie kazdej z Was zycie sie dobrze uklada ale nie trzeba tracic wiary ![]() w sumie to roznie z tymi chlopami bywa ![]() powiem tylko,ze gdybym wyszla za swojego bylego.. to niezla wtope bym zaliczyla!!! ![]() na szczescie ktos nade mna czuwal ![]() Mell_xx-mysle,ze jedno i drugie..najpierw probuje smokiem ale nie zawsze sie uda,wiec raczej jest glodna,czasem jej sie chce pic bo po 5-10min koniec ssania a czasem zeby tylko sie przytulic na chwilke..ehh..nie spie za wiele ale daje rade,caly czas mam nadzieje,z tym jedzonkim stalym ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Dziewczynki uciekam spac,bo zaraz mala sie obudzi i tyle z mojego spania.. ![]() ale cycus jeden mam tak nabrzmialy,ze chyba sama ja obudze na jedzenie(az boli i uraza..) Dobranoc ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-10-23 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Wtajemniczenie
|
Bry nocą
![]() Synek dzisiaj też niestety miał problemy z bączkami, ale w porównaniu do wczorajszego dnia dzisiaj było o niebo lepiej ![]() ![]() ![]() poczytam Was chwilkę, ale nie nadrobię dzisiaj nic ![]()
#3566 |
Wtajemniczenie
|
no hey
![]() nie ścigać się tylko ![]() ![]() oto taki jeden skutek uboczny brania cudownego leku cirrus ![]() ![]() prawie w ogóle nie spałam ![]() ![]() idę na kawkę która pójdzie ze mną?? ![]() Doris.... przeczytałam Twoją romantyczną historię ![]() ![]() ![]() malutka pewnie dzisiaj już z Dawidkiem będzie w ogóle super ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-10-24 o 03:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przepraszam ze zaczynam znow od relacji z moim tz, ale musze sie wyzalic... Jestescie jak zywy pamietnik ![]() Rano obudzil nas maly i jakos tak zaczelismy rozmawiac, powiedzialam mojemu tztowi, ze czuje sie nie kochana przez niego, zaniedbana, ze laczy nas tylko Filip i ze moglabym nieistniec dla niego. Ze urazil mnie i nawet nie przeprosil mowiac na mnie nie ladnie, ze traktuje mnie jak jego tata jego mame. Ze mam juz tego dosc i nie chce go znac, nie chce miec z nim nic wspolnego. Poplakalam sie, zapytalam, czy naprawde wymagam tak wiele? Czy naprawde zle mu ze mna?Czy rzeczywiscie jestem taka straszna ze kaze sprzatac po sobie? I dodalam jesli tak, to ok, konczy mu sie dobry zywot, teraz zobaczy co tzn zona ktora nie dba o dom, nie dba o siebie, pwoiedzialam mu ze mam juz to wszystko gdzies, jesli on tego nie docenia i jeszcze wyzywa mnie, to ja juz nie bede sie starac. Dodalam jeszcze ze pewnie by chcial inna zone, ale ze juz za pozno i przytoczylam mu dwie kolezanki nasze wspolne, ze takie zony to pewnie by chcial miec. A przytoczylam, bo zawsze z nimi dobrze sie "bawi", smieje do rozpuchu, a ja ciagle mu tylko truje. Dodalam tez jeszcze ze niech poczeka, wroce tylko do pracy i skonczy sie moj zywot jako kury domowej. pakusiu pokoj jako "gabinet" to co innego ale nie ze np facet spedza Ci tam caly czas, tak jak moj tesc, siedzi tam, czyta ksiazki caly dzien i nie rozmawia wogole z zona, takie cos uwazam za dziwactwo. esti mnie kiedys tez pomogl ibuprom zatoki. ![]() A Twoj tz to chyba ideal ![]() Filipkowi podaje wode mineralna przegotowana do pica czasem wsypie odrobinke herbatki np rumiankowej lub koperkowej. I wypija mi roznie, zalezy jak bardzo chce mu sie pic. Czasem 50 ml na raz a czasem 20 ml. Mell gratulacje dla Aleksa ![]() A moj tz nie zwraca uwagi tacie, z reszta sam tak sie odnosi do niej bez szacunku, nie przepadam za swoja tesciowa, jest to dziwna kobieta ale mysle, ze szacunek do matki trzeba miec. Ale tam jest ogolnie cos nie tak, bo i tata tz i brat itz i tz olewaja swoja mame i traktuja ja jakby jej nie bylo. Z tym niejedzeniem mleczka, nie wiem jak to jest na piersi ale moj Filip od jakiegos czasu musi miec ochotke na mleczko, nie je juz jak co 3 godz ale zjada ok 4-5 razy mleko w ciagu dnia. Staram sie mu nie dawac kiedy uwazam, tylko wtedy kiedy jest glodny i wtedy wcina cala butle od razu ![]() Ostatni posilek mleczko plus kleik daje ok 21-22 i czasem zasypia od razu jak jest padniety a jak wyspany to bawi sie z godzine i zasypia ![]() milenka oj ciezko Ci na pewno bylo z szefem ale masz to juz za soba ![]() Moj tz tez bierze maluszka na rece i tak wysoko go trzyma a ten piszczy i sie smieje chyba mu sie podoba ![]() ![]() Zdjecia sliczne ![]() Karolinka slodki ten Twoj synek ![]() ![]() marika sliczne ciuszki ![]() ![]() malutka dobrze ze Dawidek juz mnie prukal ![]() no i gratulacje dla bratowej.
![]() |
#3568 | |
Wtajemniczenie
|
Esti - no brawa dla TŻ
![]() I mam nadzieję że się już lepiej czujesz?! ![]() A co do usypiania, to pewno że fajnie dzidziusia usypiać na rękach, pod warunkiem że on na tych rękach cchce spać i nie waży 7,5 kilo. A tak serio to tak się denerwował na rękach, a jak się odłożyło to jeszcze bardziej, że aż mi chłopinki szkoda było. Od wczoraj zasypia w łóżeczku. ![]() Ja daję pić kilka razy dziennie i wypija ok 20-30 ml. A kiedyś pił kilka razy po 50 ml. ![]() Jak dam wodę to łobuz wypije tylko kilka łyczków i pluje. Daję mu herbatkę malina z dziką różą albo koperkową. i czasem wodę. Mel_xx - mój synek w pewnym momencie też mleczko odrzucił... z cycusia. A potem z butelki. Teraz w dzień mało je mleka, ale na noc i w nocy i rankiem tylko mleko. Mój mały je tak (oczywiście mniej więcej): wstaje (ok. 7) - mleczko po porannych harcach śpi wstaje (9-10) - desetrek (czasem z kaszką) ok 11-12 - mleczko ok 14-16 -zupka ok 19-20 - mleczko lub kaszka z butelki, zależy czy idzie spać czy nie ok 23-24 dokarmiam go mlekiem na spiocha ok 3 - budzi się na mleczko no i pobudka. Czasem tego mleka w srodku dnia nie ma, albo zjada tylko połowę porcji bo to taka małpka niemleczna jest. Milenka - Ja pozwalam na takie zabawy. Młody to uwielbia. Co do pracy, zazdroszczę urlopu wychowawczego... Mnie zwolnili, a raczej nie przedłużyli umowy na macierzyńskim. Od kilku dni jestem bezrobotna. I szukam... Fajnie tak kupować łóżeczko... oj pamiętam to kupowanie wyprawki... uwielbiałam. Chciałabym, jeszcze raz ![]() Ja też jestem z Krakowa ![]() Carolajna24 - Michaś cudny... a te oczka. Nie wspominając o usteczkach, sama mam ochotę go ucałować. Czy Michaś preferuje starsze Panie? Marika - o jakie cudne zakupy ![]() A tą białą bluzeczkę z misiami też mam. Strasznie mi się podobała... ale jest niestety dla mnie zła... albo ona ma za wąskie rękawy, albo mój synek za grube raczki.... Eee to na pewno rękawy... ![]() Doris - ale masz fajnego tż. Ale nie zazdroszczę bo mój też dobry jest. A ja się chciałam pochwalić. Antoniusz spał w łóżeczku! i w nocy jak wstał to go w tym samym łóżeczku uśpiłam. A raczej prawie sam się uśpił. I teraz rano też w łóżeczku zasnął. ![]() Teraz już ma poranną drzemkę, i tż poranne dosypianie. A ja nadrobiłam i zabieram się za jakieś porządki ![]() postaram się wieczorkiem wrzucić fotki. Pokażę Wam czapkę na zimę, rękawiczki i 2 bluzy jakie wczoraj dostał od bratowej i jeszcze coś iinnego.... chyba ![]() I mam dzisiaj dobry humorek ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
A co on na to? Wiesz, możesz jeszcze powiedzieć, że dobrze się z nimi "bawi" bo nie ma ich na co dzień. Pewnie by miał ich dość po 2 dniach. Agusia - jak chcesz pogadać to moje gg - 4038305 nie zawsze jestem, ale zawsze odpiszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Ja tylko na chwilę, bo mi tu monsz sapie nad uchem, bo on grać musi. ![]() ![]() Marika – wow, no wypasione zakupy ![]() ![]() ![]() Agusiu – przytulam Cię mocno. ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu – piękne suknie. ![]() ![]() Małgosiu – jak tak czytam o Twoim Antosiu… Jeżu, toż moje dziecko to anioł jednak jest. Zdarzają mu się marudne dni, ale on potrafi i ze dwie godziny sam się w łóżeczku bawić. Oooo, doczytałam, że Ci się udało. Brawo! A i bardzo mi się podobało to, co napisałaś o facetach – zgadzam się z Tobą w 100%. ![]() ![]() Anulka – to dobrze, że to nic poważnego. Kurcze, Guzikowi też non stop teraz w nosie furczy. Gosik – gratuuullllaaaaaccccjjjee e dla Aleksa!!! ![]() Katrin i Caro – udanej imprezy Wam życzę! ![]() ![]() Milenko07 – miło Cię widzieć. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti – przeczytałam mojemu TŻ-towi Twojego posta (tego o wysprzątanym mieszkanku, zakupach i Karmi ![]() Doris – pięknie napisałaś o swoim mężu. Romantyczna historia i rzeczywiście jesteś szczęściarą. ![]() ![]() Malutka – gratulacje ciociu!!! ![]() Dziewczyny, monsz mnie zaraz ubije. Miałam tylko na chwilkę tu zajrzeć. ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-24 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() jakos tak ostatnio czasu brak by cos napisac bo przez ostatnie 2 dni tzcik w domku wiec ciagle gdzies latamy a to zakupy a to wizyta u rodzinki a to moj monsz na kompie ![]() u nas niby wsio ok choc.......... Szymkowi rozrasta sie ta wysypka zamiast znikac ![]() ![]() ![]() mielismy jechac dzis do stolicy do kolezanki bo ja jutro na szkoleniiu mialam tam byc ale chyba w tej sytuacji nie pojedziemy - jutro z ranca sama smigne tylko ja nie wiem jak ja tam trafie ![]() ![]() szybko cos skrobne tylko nie wiem czy cos zapamietalam z tych waszych kilkunastu stronic, ale dzieje sie tu na watku ![]() Agusiu ach Ci tzci juz chyba wszystko co madre dziewczyny Ci napisaly ![]() ![]() a co do niani to mialam ale nie do tego ze nosi bizuterie tylko Szymka ![]() Mell ciesze sie ze szczesliwie dotarlas do nas. widze ze synkowi zupki smakuja-mojemu tez i tez sie buntuje na mleczko wiec go przetrzymuje az strasznie zglodnieje a ja nad glutenem sie jeszcze nie zastanawialam potem bede odkopywac Twoje posty Magduhahaha Ty pewnie w drodze nad morie?? zazdroszcze, oby tylko pogoda byla w miare. suknie wybralas cudne podobaja mi sie wlasnie 2 rodzaje sukienek : koronkowe - u mnie ta zwyciezyla i te greckie - najbardziej podoba mi sie 2 i ostatnia ![]() ![]() Iwciag wytrwala jestes widze w postanowieniu ![]() ![]() Carolajna wiedzialam ze dlugo bez nas czarownic nie wytrzymasz ![]() ![]() ![]() Małgosiu gratuluje nocki, ![]() Doris fajnie sie czytalo to co napisalas, szczesciara z Ciebie a w zasadzie z Was moj tzcik tez dobry czlowiek no moze nie pierze tak jak maz Esti i dawno mnie na zakupy nie wyslal ale zloty z niego chlopak a Ty Esterko masz racje nie dziel sie ![]() Gosikk gratki dla Aleksa ![]() Marika no to ladny wypad zaliczylas , super zakupki naprawde kurcze tak mi sie podobaja rzeczy z 5 10 15 i z c &a a u nas brak takich fajnych sklepow. no dobra 5 godz chodzenia synka obkupilas a siebie nie??? ![]() Illbana to zapodaj zdjecie Guzika w spacerowie cobysmy zobaczyly doroslego mezczyzne ![]() Milena nie wiem juz witalam Was czy nie - wiec witam jak cos 2 raz ![]() ![]() ![]() zaraz jak mi sie jeszcze cosik przypomni to napisze a widze sie posrodku klasyfikacji znalazlam Caro i Iwcia przoduja ![]() fajne te Wasze historie z menszami przez net poznanymi , my to tak normalnie sie poznalismy a wlasciwie monsz mnie upatrzyl sobie w liceum i ot cala historia ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- jeszcze mi sie cos przypomnialo Katrin dziekuje za zaproszenie Ania4891 babolku nie smiej sie z Katrin jedna literke pomylila ot co ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.