Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 09:48   #3571
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Ps. wklejam fotki.
1. prezencik dla małej sąsiadeczki
2. kombinezonik z BIEDRONKI
3. spodnie z 5 10 15 z wyprzedazy za 15zl. porządneeee
4. buciki ale EMU za 17,50zł. bardzo cieplutkie
5. i cała reszta dzisiejsze zakupki
.........iiiiii wygibasy mojego Igusia

sliczne ciuszki.... a ten kombinezon z biedronki swietny!!! strasznie mi sie podoba... no nie tak bardzo jak ostatnie zdjecie taka poza w lozeczku hehehe

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
J
Pakusia zaskoczylas mnie ta historia o rodzinie tzta, nie wiedzialam o tym... No i przeciez pokoj tescia mial byc dla Kuby ktoregos dnia bedzie potrzebowl swojego pokoju...

A u nas w miescie swinska grypa... wiem o 7 przypadkach w jednej ze szkol...
no bo to bedzie pokoj Kuby... ale narazie bede musiala z nim tam byc... Kuba nie sypia zbyt dobrze... idzie spac o 19-20 i budzi sie o 3... tak mu zoatslo bo tedy jadl zawsze... i juz nie chce zasnac dobrze... co chwilke mu cymelek wypada i ja wstaje i wkladam... wiec zaczelam go brac do siebie... przytuli sie i spi do 6-7 dalej... jakbym go zostawila samego w pokoju to musialabym hektary pokonywac na spiaco a mi sie nie usmiecha... wiec ja bede spac z nim w pokoju dopoki nie wypracuje sobie calej nocki przespanej... a i mi bedzie lepiej bo teraz musze czekac do 23-24 az tz wstanie zeby sie polozyc... a tak to sie poloze o tej 21 i wiecej przespie... bo pozniej od 3-4 to juz nie spanie jak co 15 min musze mu wkladac tego cumelka i czuwac zeby pospal jeszcze troszku....

eve pamietasz jak gadalysmy na irlandzkim o szwgrach... znaczy glam cos mowila i ja opowieadalam o moim... otorz dostaje dzisiaj maila od Kamila babci i ta mi pisze ze szwagier wzial wszystkie swoje rzeczy z domu i powiedzial ze nie bedzie juz przyjezdzal... no moze na swieta wpadnie co mu na leb sie rzucilo... i ona do nas apeluje zebysmy z tesciem pogadali, moze on sie dowie o co biega... bo podobno z irlandii wrocil taki "inny" no mam nadzieje ze to przezemnie no ale za bardzo to mu przeciez nie dopiekalam... pewnie to wina nowej dziewczyny... bo to przez nia przeszedl na "diete" schudl masakrycznie... a wiesz co je? ser zolty! topiony w mikrofali!!!!! z ketchupem .... wogole wszystko co z serem zoltym takim stopionym... ale nie je miesa

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A ja się chciałam pochwalić. Antoniusz spał w łóżeczku! i w nocy jak wstał to go w tym samym łóżeczku uśpiłam. A raczej prawie sam się uśpił. I teraz rano też w łóżeczku zasnął. Jestem dumna z mojego syna! A co!

Teraz już ma poranną drzemkę, i tż poranne dosypianie. A ja nadrobiłam i zabieram się za jakieś porządki i prasowanie mnie dzisiaj czeka.

postaram się wieczorkiem wrzucić fotki. Pokażę Wam czapkę na zimę, rękawiczki i 2 bluzy jakie wczoraj dostał od bratowej i jeszcze coś iinnego.... chyba

I mam dzisiaj dobry humorek

BRAWA DLA ANTOSIA!!!! No jaki zuch rosnie!!! slicznie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:08   #3572
superzabula
Zadomowienie

Dziewczyny potrzebuje jakies pomysly na szybkie przekaski Wlasnie sie dowiedzialam, ze przyjda znajomi no i trzebaby bylo cos postawic Czekam na propozycje sprawdzonych, pysznych przepisow:p rosi:

marika super rzeczy

malgosiu brawo dla Antosiaoby tak dalej

Illbana zdaj relacje ze spacerowkowej wyprawy

Iwcia d pamietamy, pamietamy cos mi tam swita w glowie, ze jakas taka byla

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:11   #3573
iwciag
Wtajemniczenie

!

cześć mamuśki, ja na szybko, bo mam siostrzyczki u siebie, ale chciałam poczytać coo tam u Was.

Aguśka mów co na to Twój Tż!???

Carolajna ładna z Ciebie kobitka więc nawet gdy byś się nie uczesała było by okej

marika ciuszki bombowe, ten kombinezon biedronkowy super, a powiedz, gdzie butki kupiłaś??

małgosiu, barwo dla Twojego małego chłopaka!

iwcia d oczywiście, że Cie pamiętamy i nie dawaj mibo ja naprawde mam nadwage lekką

nie wiem co komu odpisywać bo szybko przeczytałam i nie pamiętam, więc wszystkie cieplutko pozdrawiam i dla Waszych maluszków.

A u mnie nadal z Tż zima, wielka zima!
A dieta wciąż, jak mówiłam mam siostrunie2u siebie, wczoraj jak przyjechały to jedna powiedziała, że dupsko mi sapdłojestem dumna z siebie i wielce zmotywowana do dalszych wyrzeczen, od poniedziałku zaczynam brzuszki i przysiady!!

superzabula u mnie sprawdzają się na szybko jajka z majonezem, jak mam czas to po spód śledzik i majonez z groszkiem zielonym, sałata z fetą i pomidorkiem i ziołami, na szybko również koreczki, nabijasz co masz, byle by się nie gryzło, jak mi się przypomni co jeszcze napiszę

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-24 o 10:14
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:22   #3574
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje jakies pomysly na szybkie przekaski Wlasnie sie dowiedzialam, ze przyjda znajomi no i trzebaby bylo cos postawic Czekam na propozycje sprawdzonych, pysznych przepisow:p rosi:

marika super rzeczy

malgosiu brawo dla Antosiaoby tak dalej

Illbana zdaj relacje ze spacerowkowej wyprawy

Iwcia d pamietamy, pamietamy cos mi tam swita w glowie, ze jakas taka byla

no ja mysle, a co do przekasek to ze mnie nie kuchara ale cosik napisze: ja robie czesto paste jajeczna: kilka jajek cebulka majonezik i to na bagietke swiezutka z maselkiem schodzi od razu, nalesniki ze szpinakiem - potem kroje tego nalesnika w krazki i na talerzu prezentuje sie super o ile ktos lubi szpinak, koreczki z czym tam chcesz - i ja je wbijam w jablko przekrojone na pol wyglada super - takie koreczkowe jeze hmmm nie wiem co jeszcze ale jest fajna strona www.wielkiezarcie.pl i tam jest masa przepisow nie pomylka www.wielkiezarcie.com

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-10-24 o 10:23
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:30   #3575
superzabula
Zadomowienie

Iwcie obie z nieba mi spadacie, super pomysly. Napewno zrobie ta paste jajeczna i koreczki.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-24, 10:31   #3576
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Mel_xx - mój synek w pewnym momencie też mleczko odrzucił... z cycusia. A potem z butelki. Teraz w dzień mało je mleka, ale na noc i w nocy i rankiem tylko mleko.

Mój mały je tak (oczywiście mniej więcej):
wstaje (ok. 7) - mleczko
po porannych harcach śpi
wstaje (9-10) - desetrek (czasem z kaszką)
ok 11-12 - mleczko
ok 14-16 -zupka
ok 19-20 - mleczko lub kaszka z butelki, zależy czy idzie spać czy nie
ok 23-24 dokarmiam go mlekiem na spiocha
ok 3 - budzi się na mleczko

no i pobudka. Czasem tego mleka w srodku dnia nie ma, albo zjada tylko połowę porcji bo to taka małpka niemleczna jest..
Dziekuje za rozpiske...wiem ze kiedys juz pisalyscie ale nie bardzo mam czas szukac a zastanawialam sie jak ma to calodzienne karmienie wygladac...
Slicznie synek spal widzisz...juz coraz starszy i madrzejszy...

Aguska gratulowalas Aleksowi...
a ja zastanawialam sie czego...i wiem...
pomyslilas mojego Aleksia z Gosikk bo to jej synek zrobil obrot
A męzowi wszystko dobrze powiedzialas...pewnie byl w lekkim szoku i teraz przemysla swoje postepowanie...
napisz nam co on na to?

Iwcia dens ojjj to ciezka noc za wami...
a synek odsypia? Ty tez powinnas odpocząc
Z ta wysypka pyliscie juz u lekarza? Moze uczula go cos z nowego jedzonka?

My dzisiaj znow gorzej spalismy... pobudka po 3 a potem po 6 i polozylam Aleksa w lezaczku a ja poszlam spac...jak sie przebudzilam to on spal. Pozniej s;yszalam jak sobie gada a my jeszcze drzemalismy...do 9.
Moj syn nienawidzi kombinezonu!!! Jest nie przyzwyczajony do takich grubuch ciuszkow bo w holandii to tylko w sweterku i bylo cieplo a tu nagle taki skafander zalozyli...
No ale w wozku juz ok
Zaraz ide na dworek(jak mały sie obudzi) i wejdziemy do sklepu po jakis przysmak i zobacze te pieluszki jeansowe...

Moj tz dzisiaj jedzie na walke Goloty i Adamka... wiec ja tu sobie z wami bede.... tylko ze dzis przy sobocie bedzie was mniej... o nie! i Carolajny nie bedzie... o kurde to z kim ja tu bede gadac???
Stary 2009-10-24, 10:31   #3577
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

ja polecam jajko z majonezem i groszkiem... u nas zawsze znika ze stolu w mig

pozatym koreczki, super sprawa, bo szybkie i mozesz pofantaziowac...

salatka warzywna (tu juz jaka lubusz) na łódeczkach z papryki (ja robie na rozno kolorowej... robie jeszcze maszt z zoltego serka albo szynki na wykalaczce ladne i praktyczne, bo biorac łódeczke masz, salatke, troszke wedlinki i serka

jeszcze dobrze mi sie sprawdzaja koreczki owocowe... banan, brzoskwinia, winogrono

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 10:53   #3578
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,tak szybko chcialam sie tylko przywitać i uciekam
Czy któraś z was używa siedzonka do wanny,albo zamierza? Chcę kupić,ale nie wiem czy to dobre jest.
Oto model,który znalazłam.Please napiszcie mi co o tym sądzicie,ino szybko,bo mi dobra oferta ucieknie z przed nosa
Później napiszę coś więcej

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

http://www.comparestoreprices.co.uk/...-bath-seat.jpg
oczywiście zapomnialam o załączniku

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:18   #3579
superzabula
Zadomowienie

Dzieki Pakusiu, super pomysl z tymi lodeczkami Na pewno wybiore cos z Waszych propozycji <jupi>

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ursull ja nie uzywam i nie mam zamiaru wiec nie pomoge

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-24, 11:19   #3580
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Dzien Doberek

co za noc....
wczoraj jak poszlam sie polozyc to na szczescie Kalusia sie obudzila i wyssala ze mnie to mleczko(czulam sie zle z tak nabrzmiala piersia)
ale za to potem co godz!pobudki byly!no nie...padam na twarz

dobrze,ze to weekend sie zaczal to nad ranem Tz wzial mala i sie nia zajmowal a ja dospalam troszeczke.Potem cycus i poszli sobie na spacerek a ja na kawusie i...ciacho(i wiazaz)tak z rana a co??

a jakie ona(moja siorka) te ciach przynosi...dziewczyny...n ie mozna sie im oprzec!
(pracuje w jednej z najlepszych cukierni francuskiej w Londynie,na produkcji oczywiscie,a oni maja cala siec swoich sklepikow,ale jak to na produkcji zawsze cos tam wiecej zrobia to potem moga sobie do domku zabrac,w zyciu nie schudne..)

Agusiu-mam nadzieje,ze Twoj Tz sie opamieta!
gdzie on by lepsza zone od Ciebie znalazl!Dobrze,ze wyrzucilas z siebie wszystko co Cie bolalo!Teraz poczekaj na reakcjie z jego strony oby wreszcie dotarlo to do niego co czujesz i "naprawil"relacje miedzy Wamiwierze..ze sie ulozy..

iwcia dens-witaj

dziekuje
tak jestem szczesliwa z moim Tz-cikiem
dosc pozno sie "odnalezlismy"i powiem Ci szczerze,ze wczesniej to jakies fatum nade mna krazylo jesli chodzi o facetow(myslalam ,ze nie ma juz normalnego na tym swiecie albo ja mam do takich szczescie)
Moja mama to nawet stracila nadzieje,ze jej corka znajdzie sobie kogos normalnegoW moim Adasiu to sie normalnie zakochala(zreszta cala moja rodzina go lubi)a moja przyjaciolka powiedziala"no,ten to naprawde fajny facet,chyba najlepszy z nich wszystkich"....wiem...:eh em:

dziewczyny tak opowiadalyscie o spacerkach....
a ja wam powiem,ze nie lubie z kims spacerowac(no moze zalezy jeszcze z kim)
uwielbiam jak jestem cala dla corci na nich,wymyslam gdzie pojdziemy,co jej pokaze,na hustawce troszke sie razem pobujamy
a jak jestem z kims to ,gdy mala czasem lacze,cos jej sie nie podoba,to jedna moja kolezanka(ma 3 letniego synka-strasznego rozrabiaki-jeszcze nigdy nie widzialam takiego dziecka...)stoi i tak sie dziwnie patrzy,usmiecha pod nosem,ze niby to taka maruda z niej,dogaduje cos tam niemilego!A raz to zwrocila sie do niej w ten sposob
"usmiechnij sie do mnie!!!(pelna powaga!)no usmiechnij!!!czego sie nie smiejesz?!(dziecko patrzy jak nie powiem na kogo?)smiej sie paskudo jedna!"
Bylam cierpliwa do czasu...
powiedzialm jej ,ze corcia jak mama nie bedzie sie na rozkaz do kogos usmiechac,tylko jak sama zechce!
a paskuda napewno nie jest tylko najpieknjejsza dziewczynka pod sloncem!
Od tamtej pory nie umawiam sie z nia na spacery..
nie potrzebuje negatywnych emocji z jej strony,
nie wiem czy jest zazdrosna(ale chyba tak,wywynioskowalam to z poprezdnich rozmow)
raz tylko jeszcze bylam u niej ,zanioslam ciacha do kawki i chcialam dac jej jeszcze jedna szanse...ale nie warto bylo!

dlatego spaceruje sama,a jak Niunia spi to dzwonie do innych kolezaek(o ile maja czas to plotkujemy napradwe dlugo)

Powiem szczerze,ze nie brakuje mi tutaj znajomych(mamy ich napradwe duzo)i nie przyjaznie sie z byle kim!jak mi cos nie pasuje to nie utrzymuje kontaktow!

Tak pisalyscie kiedys o Polonii za granica...
niestety nie pokazujemy sie od dobrej strony(oczywiscie nie wszyscy!bo sa tez normalni ludzie,kulturalni..)
Czasem z daleka slychac glosne rozmowy(po polsku)i bluzgi jakie plyna...(tak z ust chlopakow jak i dziewczyn,czasem nawet gorszych..)
udaje ,ze nie rozumiem ich i sie do nich nie przyznaje
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:25   #3581
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Dziekuje za rozpiske...wiem ze kiedys juz pisalyscie ale nie bardzo mam czas szukac a zastanawialam sie jak ma to calodzienne karmienie wygladac...

My dzisiaj znow gorzej spalismy... pobudka po 3 a potem po 6 i polozylam Aleksa w lezaczku a ja poszlam spac...jak sie przebudzilam to on spal. Pozniej s;yszalam jak sobie gada a my jeszcze drzemalismy...do 9.
Moj syn nienawidzi kombinezonu!!! Jest nie przyzwyczajony do takich grubuch ciuszkow bo w holandii to tylko w sweterku i bylo cieplo a tu nagle taki skafander zalozyli...

Moj tz dzisiaj jedzie na walke Goloty i Adamka... wiec ja tu sobie z wami bede.... tylko ze dzis przy sobocie bedzie was mniej... o nie! i Carolajny nie bedzie... o kurde to z kim ja tu bede gadac???
Mell u nas karmienie wyglada tak:
miedzy 6 a 7 mleczko
ok 12 mleczko
ok 16 sloiczek zupki marchewki itp czasem 2 sloiczki
ok 20 mleczko z kaszka ryzowa lub z kleikiem
ok 2 mleczko

wczesniej jakos to lepiej wygladalo u nas byl czas tez na deserek ale teraz coraz mniej mi Szymek tego mleka je wiec juz mu za duzo miedzy posilkami nie daje, bo w ogole mi mleka odmowi

teraz bez jedzenia wytrzymuje mi 5 nawet 6 godzin i potrafi nie wolac tylko ja mu robie i sama daje i to czesto potrafi nie zjesc wszystkiego

mowisz tak u Was wyglada gorsze spanie - ja bym powiedziala ze calkiem niezle jak dla mnie

a maz na Golote jedzie - moj tez by pewnie chcial

nie wiem co temu mojemu synkowi tak placze od rana bidulek goraczki nie ma chcialam z nim wyjsc na dwor ale wpadl w taka histerie ze az usnal teraz

uczulenie Szymek ma na pewno od jedzonka jakiegos : z nowosci dalam mu zupke jarzynowa a ona miala seler i on moze ponoc uczulac i kaszke waniliowa odstawilam teraz te 2 rzeczy, ale sie zastanawiam czy malinowe rzeczy tez moga uczulac bo on wcina kaszke malinowa wiecie dziewczynki moze??

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Czy któraś z was używa siedzonka do wanny,albo zamierza? Chcę kupić,ale nie wiem czy to dobre jest.
Oto model,który znalazłam.Please napiszcie mi co o tym sądzicie,ino szybko,bo mi dobra oferta ucieknie z przed nosa

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ursull ja kupilam tydzien temu taki zwykly fotelik kapielowy jak kiedys Aguska fotke wklejala z Filipkiem w nim kosztowal 12 zl i i Szymkowi raczej on jest obojetny dla mnie w miare wygodny bo juz mi tego mojego 7,5 kilowego klocusia ciezko trzymac bylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 11:27   #3582
male
Rozeznanie

Cytat:

Ursull my nie uzywamy, narazie gnieciemy sie jeszcze w malej wanience, a potem od razu przeskoczymy do duzej wanny. Mysle ze mlody nie bedzie juz potrzebowal takiego siedziska.
A odpowiadajac tobie na pytanie na ktorejs tam stronie, to jestesmy z Clevedon, malutka miescinka- ok 20 tys mieszkancow, nad zatoka oceanu Atlantyckiego. Przepieknie jest ale cholernie nudno.
Stary 2009-10-24, 11:34   #3583
poiglot91
Zakorzenienie

wspolczuje tego wstawania w ciagu nocy..
ja juz zapomnialam co to znaczy wstawac w nocy do dziecka na cale szczescie
u nas dzis brzydko.. i deszczowo
a ja mialam isc na zakupy i dupa..

mam ochote na jakies ciasto czekoladowe ale moge zapomniec

Jutro puszczam tzta na caly dzien z kumplem i idzie na mecz rugby
caly dzien go nie bedzie bo jeszcze ida przed nim do baru obejrzec mecz pilki noznej itp
niech se ma ten dzien musze wymyslic co by tu jutro dobrego dla siebie zrobicD:hehehe

Mell zapomnialam odpisac.. bylam na spotkaniu, calkiem mila dziewczyna, pogadalysmy, pospacerowalysmy godzinke i sie rozeszlysmy do domkow
zobaczymy czy sie zobaczymy drugi raz , ja bym chciala bo naprawde milo sie gawedziloa co do przytulanek mialam tak samo..
wogole czulam sie jak ciota za przeproszeniem.. cos mnie powstrzymywalo przed wyjsciem jako pierwszej z inicjatywa no i tz myslal chyba tak samo..
ja czekalam az on zrobi 1 krok.. a on czekal az ja zrobie 1 krok.. dziwne to..takie niepowazne i dzicinne.. no ale nie wazne
..
zebralam sie na odwage...
i wkoncu to ja zaczelam go namietnie calowac.. dotykac.. troche sie posmialismy bo to bylo takie troche dziwne..(oboje sie czulismy tak jak bysmy byli przed pierwszym razem.. chyba wiesz co mam na mysli)

ale potem odwiedzilismy Baraszkowo

wez sprawy w swoje rece bo zobaczysz ze bedzie coraz trudniej i coraz gorzej..

esterko ahh dziekuje slicznoto

Malgosia widzisz jak piekne!!klaski :brawa !

Agusia przykro mi kochanie naprawde bardzo przykro, mam nadzieje ze twoj tz zrozumie jaka jestes wspaniala
ja na jego miejscu nosilabym cie na rekach, bo jestem piekna madra kochajaca kobieta, wspaniala zona i rownie wspaniala matka
tztowi przyda sie taki zimny prysznic
nich facet oprzytomnieje

marika Karolinka slodkie malenstwa**

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:35
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:41   #3584
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Dzien Doberek

a ja na kawusie i...ciacho(i wiazaz)tak z rana a co??

a jakie ona(moja siorka) te ciach przynosi...dziewczyny...n ie mozna sie im oprzec!
(pracuje w jednej z najlepszych cukierni francuskiej w Londynie,na produkcji oczywiscie,a oni maja cala siec swoich sklepikow,ale jak to na produkcji zawsze cos tam wiecej zrobia to potem moga sobie do domku zabrac,w zyciu nie schudne..)

iwcia dens-witaj

dziekuje
tak jestem szczesliwa z moim Tz-cikiem
dosc pozno sie "odnalezlismy"i powiem Ci szczerze,ze wczesniej to jakies fatum nade mna krazylo jesli chodzi o facetow(myslalam ,ze nie ma juz normalnego na tym swiecie albo ja mam do takich szczescie)
Moja mama to nawet stracila nadzieje,ze jej corka znajdzie sobie kogos normalnegoW moim Adasiu to sie normalnie zakochala(zreszta cala moja rodzina go lubi)a moja przyjaciolka powiedziala"no,ten to naprawde fajny facet,chyba najlepszy z nich wszystkich"....wiem...:eh em:

uwielbiam jak jestem cala dla corci na nich,wymyslam gdzie pojdziemy,co jej pokaze,na hustawce troszke sie razem pobujamy
a jak jestem z kims to ,gdy mala czasem lacze,cos jej sie nie podoba,to jedna moja kolezanka(ma 3 letniego synka-strasznego rozrabiaki-jeszcze nigdy nie widzialam takiego dziecka...)stoi i tak sie dziwnie patrzy,usmiecha pod nosem,ze niby to taka maruda z niej,dogaduje cos tam niemilego!A raz to zwrocila sie do niej w ten sposob
"usmiechnij sie do mnie!!!(pelna powaga!)no usmiechnij!!!czego sie nie smiejesz?!(dziecko patrzy jak nie powiem na kogo?)smiej sie paskudo jedna!"
powiedzialm jej ,ze corcia jak mama nie bedzie sie na rozkaz do kogos usmiechac,tylko jak sama zechce!
a paskuda napewno nie jest tylko najpieknjejsza dziewczynka pod sloncem!
ja podobnie z ranca kawka i wafelki ktore wczoraj zakupilam tylko ja nie potrafie zjesc 1 , 2 tylko cala paczke na raz

dobrze ze mi nikt ciacha nie przynosi bo to by dopiero bylo

jednak trafilas na tego wlasciwego Adasia swojego i niech dba o Ciebie jak do tej pory , swoj swojego odnajdzie - dobrze ze ktos czuwal nad Toba i tych bylych przepedzil

ja na swojego trafilam jako pierwszego i on na mnie tez wiec mielismy tylko siebie - ale nie zalujemy bo sie dobralismy i nie zamienilabym tego mojego tzcika na zadnego innego. tylko gadula z niego straszna ale jeszcze zyje - na smierc mnie nie zgadal jeszcze

a ta kolezanka to niefajna tez by mi sie z nia nie chcialo spacerkowac

ja lubie z kims chodzic ale tez jakos nie bardzo mam z kim, mam sasiadke za sciana z synkiem rocznym ale ona znowu jest taka ciocia klocia - zawsze mowi to samo : ojej jak fajnie, ja jej mowie ze nocka kiepska a ona ale fajnie - w ogole mnie nie slucha wiec z nia mi sie nie chce chodzic

my tu od rana o jajkach z majonezem i naszla mnie taka ochota a jajek w domu brak

a ciagnac dalej watek kulinarny- dajcie dziewczyny jakis fajny pomysl na obiad ja juz nie wiem co mam robic

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:45
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:50   #3585
poiglot91
Zakorzenienie

iwcia ja 2 dni mialam leczo(zrobilam caly garnek) i wstyd sie przyzznac zjadlam caly .. tz zjadl tylko jeden talerz... ja resztehehehe
a dzis mnie naszlo na ziemniaczki + kotlety z piersi kurczaka i marchewka z groszkiem..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 11:55   #3586
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
iwcia ja 2 dni mialam leczo(zrobilam caly garnek) i wstyd sie przyzznac zjadlam caly .. tz zjadl tylko jeden talerz... ja resztehehehe
a dzis mnie naszlo na ziemniaczki + kotlety z piersi kurczaka i marchewka z groszkiem..
zaden wstyd ja tam tez tak potrafie a jjuz jak ugotuje makaron to bede go jesc poki jest az pekne albo sie zadnych hamulcow

w sumie ja dawno schabowych nie robilam moze dzis jest ich kolej mniam i marchewka gotowana dzieki Poiglotku
Stary 2009-10-24, 12:02   #3587
milena07
Raczkowanie

esti,pakusia, mell,doris,iwcia dens,aguska dziękuję za miłe słowa
Illbanka tylko że ja mam oczy zielone a Kuba ciemnobrązowe (na razie nie wiadomo po kim) ale mam nadzieję że mu tak zostanie bo cudnie tymi oczętami czarujea co do wychowawczego to ja nie jestem zadowolona no bo wiadomo bezpłatny, ja chciałam iść na urlop dla poratowania zdrowia ale na razie mi odmówił, zobaczymy co będzie za pół roku
Małgosia współczuje zwolnienia, ja też z nh, dokładnie Piastów, wprawdzie od pół roku jestem z okolic, bo przenieśliśmy się do babci Kubusia, tu nam jest wygodniej ale jak wrócimy to koniecznie musimy się umówić i gdzies spotkać, co Ty na to?
marika zakupy super, ja też mam od paru miesięcy fioła na punkcie zakupów dla małego ale ja nalezę do obozu ciuchlikowego jak Wy to mówicie a ostatnio Kubus wrócił ze spaceru z babcia z cudownymi białymi bucikami skórzanymi z Pumy(prezent od dalekiej rodziny spotkanej po drodze), nic to że mają takie malutkie kryształki z boku bo są dziewczyńskie
ursull też jestem zainteresowana siedzonkiem do wanny, bo gdy Kubus zacznie siedzieć to chyba się przeniesiemy do dużej wanny, to które pokazałaś, no nie wiem sama, myślisz że jest wygodne dla dziecka tzn czy bedzie mogło sobie poszaleć w tej wannie, na pewno dobre dla rodzica, bo nie musi Maluszka trzymac, tylko jak pupę umyć?
iwcia dens u mnie karmienie bardzo podobnie wygląda 3 razy mleczko, raz kaszka i raz zupka, ja się gryzę że to trochę mało ale Kubek nie woła o jedzenie i dobrze przybiera no to może wystarczy(w schematach żywienia własnie tak jest) ale zaskoczył mnie młody lekarz w szpitalu, który stwierdził że to mało i zapisał na karcie 7 x 200 mla już nie wspomne że w szpitalu każde mleko zagęszczaja kaszką.

Jeszcze co do spania nocnego, Kubus usypia ok 21 i potem w ciągu 2 godzin ma takie dziwne pobudki z okropnym płaczem przez sen, otwiera dziobek, daje mu smoka i to wystarczy ale martwię sie skąd ten płacz, natomiast w nocy budzi sie zwykle 2, 3 razy, wystarczy dac smoczka i zasypia , ok godziny 6 pobudka ale juz bez płaczu, słychac ziewanko, przeciąganko i wtedy je mleczko, bawi sie jakies pół godzinki i śpi jeszcze do 8.30-9, wiec chyba nie jest źle

No dobra pozdrawiam dziewczyny, o których nie wspomniałam bo tak na raz sie po prostu nie da, zazdroszczę wam cudownych mężów ( tych niektórych oczywiście)i talentów graficznych (Caro Ty wiesz że jestes the best, oj bedzie nam dzisiaj Ciebie brakowało)
milena07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 12:24   #3588
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Czy któraś z was używa siedzonka do wanny,albo zamierza? Chcę kupić,ale nie wiem czy to dobre jest[...]
Ale czy to jest naprawdę potrzebne?
Cytat:
[...]stoi i tak sie dziwnie patrzy,usmiecha pod nosem,ze niby to taka maruda z niej,dogaduje cos tam niemilego!A raz to zwrocila sie do niej w ten sposob
[...]chcialam dac jej jeszcze jedna szanse...ale nie warto bylo!
No co za wstrętny BABOL z tej "koleżanki". Wkurzyłam się!

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-10-29 o 14:09
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 12:28   #3589
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

Zobaczcie jak moje Kruszynki lubią spędzać czas:
niezle a co tam widza ?? tv

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 12:47   #3590
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
niezle a co tam widza ?? tv
Na zdjęciu akurat tv, ale zawsze kłade przed nimi jakąś zabawke i bawią sie tak na brzuszku kilkanascie minut. Haha przekładam je jak naleśniczki

Stary 2009-10-24, 13:00   #3591
ursull
Zakorzenienie

To ja mała zasnęła,oj ciężko z nią było w nocy pobudki: 24:00, 1:30, 3:30, 4:15 o 6:30 wzięłam ją do lożka i spala do 9:00 ja już nie mam siły od rana koncert,zjadła trochę kleiku i w końcu poszła spac,ciekawe na jak długo
Pogoda do bani szrówa i leje,więc ze spacerku nicia to oznacza,że Ślicznota będzie marudzić cały dzień,tak jakos reaguje na pogodę i brak świerzego powietrza

doris ano kupuję i sprzedaję i z paypalem za pan brat jestem,więc od dziś mów mi szefie,a raczej twój TŻ niech do mnie tak mówiczytałam opis twojego TŻ i muszę przyznać,że szczęściary jesteśmy,a i historie mamy podobne.Ja do tej pory też na debili trafialam i myslałam,że to normalne,bo wywodzę się z rodziny,gdzie ojczym matki nie szanował,a ona charaowała jak głupia i myślałam,że to norma Do czasu oczywiście,ale niestety zakochiwałam się w nieodpowiednich elementach i moja mama też już się o mnie martwiła teraz ma super TŻa,czasem na niego ponarzekam,ale jak obserwuję związki moich znajomych,no i tu też już trochę poczytałam,to myślę,że szczęściara ze mnieA ze sprzątaniem u mojego TŻa to tak jak u twojego,lepiej,żeby nie sprzątał,ale ja staram się wszystko docenić.Sama zresztą aniołem nie jestem.Co do początków,to poznaliśmy się w klubie,razem byliśmy około 5mc zanim zaszłam w ciążę i nikt nie chce wierzyć,że to dziecko planowane A my stwierdziliśmy,że chcemy potomka już pierwszego dnia,gdy TŻ poprosił mnie o rękę,a to było jakiś miesiąc naszej znajomości.Czasem lepiej jak wszystko dzieje się szybko.Porzednie związki mialam długie i nic z tego nie wyszło,dzięki Boguco do spacerków to też mam jak ty,wolę sama,bo wkurzają mnie komentarze innych mamusiek.Jedna taka to ubrała swoją córke w puchową kurtkę,gdy było 20stopni,a do mnie czy,aby za lekko dziecka nie ubieram,sorry,ale od takich pań to ja z daleka.Zresztą jestem tu już 4lata i poznałam się na ludziach,pourywałam sporo kontaktów i teraz mam bardzo wąskie grono znajomych,ale sama ich sobie wybrałam.Moje byłe pseudo psiapsiuły to i tak czasu dla mnie nie maja,bo balują,a zresztą ja nudna jestem,bo dziecko mam,więc o czym można ze mną pogadać?o kupkach?ludzie mają takie wypaczone spojrzenie na życie,że szokI zgadza się,ze wsród Polonii wartościowi ludzie sa,ale ci się nie ujawniaja,mają swój świat i swoje zycia.Cięzko więc ich namierzyć i znależć U mnie jest sporo mamusiek z dziećmi około rocznymi i wzwyż,ale one nie zbyt chętnie wciągaja nowe do sewgo grona,zreszta cały czas spędzają na plotkowaniu o innych i obgadywaniu,a takiego towarzystwa to ja nie chcę,ani dla siebie,ani dla małej
malutka 24 moja mala od urodzenia takie bąki puszcza,że szok.Pytałam lekarza czy wszystko ok i ta stwierdzila,że nie ma czym się przejmowac,to z wiekiem minie,więc się nie przejmuję,za to śmiechu jest co niemiara,gdy mala puści takie bączysko wśród znajomych
marika ciuszki super,ja też wam pokaże co kupiłam małej,no i aniołeczek to z Milenki tylko na zdjęciach i to tych pozowanych,bo ona normalnie do zdjęć pozuje,cwaniara jedna
esti moja marudna wogóle nie chce pić,czasem jak ją coś weźmie to tak z 30ml cherbatki wypije i już.
Małgosia gratulacje dla Antosia za super spanie,może da korepetycje mojej Milence?
male ja też z małego miasteczka i też cholernie nudno,ciężko było się przystosowac,bo z Wrocławia pochodzę,a tu taka dziura,nawet pożądnego kina nie ma
doris,male,milenka dziękuję za rady dotyczące siedzonka,kupione za dobrą cenę.Ja już małą w dużej wannie kąpię i myślę,że takie siedzisko pomoże,bo ona cięzka już jest co do mycia pupki,hmm...w praktyce wyjdzie
poiglot fajnie,że masz nową koleżankę,a jeszcze fajniej,że z TŻem ok i że w Baraszkowie wylądowaliście
iwcia dens ja wczoraj placki po węgiersku zrobiłam,znaczy TŻ ziemnieki tarł,pycha było,a dziś planuję gulasz z kaszą jęczmienną
milena07 witaj raz jeszcze,no synuś bomba i ciekawe skąd te oczy,ale jakie piękne a wiesz,że tu walka o rękę Milenki się odbywa,więc może chcecie się przyłączyć?z pracą nie ciekawie,zawsze zastanawiałam się jak nauczyciele radzą sobie w naszym kraju i teraz już wiem,że nie bardzo
anulka te twoje małe są super może nie potrzebne,ale ponoć wygodne

dołączam zdjęcia ostatnich zakupów dla małej,też uwielbiam na nią kasę wydawać
no i spójrzcie jak ona potrafi pozować

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 13:14   #3592
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Ursull, ta twoja Różyczka to śliczności małe, modelka ci rosnie.

Stary 2009-10-24, 13:19   #3593
superzabula
Zadomowienie

Anulka anulka zakochalam sie w Twoich dziewczynkach sa cudne Ostanio w Bydzi widzialam kobitke z chlopcami blizniakami, superanckie. Strasznie mi sie podobaja blizniaczki

Ursull no potrafi slicznota pozowac

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 13:24   #3594
Illbana
Raczkowanie

Zrobiłam sobie pięciominutową przerwę w sprzątaniu Ze spaceru raczej nici dzisiaj, bo pogoda do bani.

Milena07 - a to dyrektor może odmówić Ci tego urlopu dla poratowania zdrowia? Nie wiedziałam. Myślałam, że jak się należy, to się należy i koniec. Na zdjęciu też masz czekoladowe oczy Może któryś z dziadków ma brązowe?

Anulka - boskie te Twoje dziewczyny i jak grzecznie tv oglądają No i ten ich pojazd - czadowy

Superzabula - koreczki są najlepsze i można nadziać cokolwiek Ja lubię owocowe albo np. takie: chlebek, parówka i mała cebulka marynowana Udanej imprezki Wam życzę

Iwcia dens - ojej, to masakryczna noc, tak na pocieszenie, proszę I jeszcze mi powiedz, jak Ty to robisz, że wafle wcinasz i taka laska jesteś? Co do mensza - to mój jest strasznie małomówny - to jest dopiero problem, normalnie wyciągam z niego czasami jakie zdania w pocie czoła A Twoja sąsiadka - no fajna jest

Ursull - Milenka boska Naprawdę ma twarzyczkę aniołka i jakoś wierzyć mi się nie chce, że takie koncerty daje A ciuszki - rewelacja. Ta sukienusia w kratkę mnie rozbroiła

Doris - o matko, to się nie dziwię, że wolisz spacerować sama. Straszna zołza z tej Twojej znajomej.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:09   #3595
pakusia86
Zakorzenienie

MAM GENIALNE DZIECKO!!!!!!!!!!

mowie wam normalnie Kuba mnie zaskoczyl...
tesc pojechal po "piiekna marylke" i slysze za jakis czas ze drzwi sie otwieraja ... siedzialam z Kuba na macie i mowie do niego "pamietaj kchanie masz sie do tej jedzy nie usmiechac! rozplacz sie na jej widok.."
wchodzi tesc Kuba sie smieje... wchodzi maryla a Kuba w placz!!!!!!!!!!!! normalnie jak ja zobaczyl to w ryk!!! maryla wyszla z pokoju na chwile i go uspokoilam... znowu wchodzi a on znowu w ryk... wiem jestem okropna!!! ale nie moge sie przestac smiac!!!! maryli sie glupio zrobilo a ja walnelam tekstem "widzisz... tak to jest jak sie tylko na szybki numerek przychodzi... Kuba cie nawet nie zna bo wchodzisz i znikasz w sypialni grzeska" normalnie mi sie humor poprawil i glowa przestala bolec

ide was teraz poczytac

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
ja siedzonka nigdy nie uzywalam... zawsze mialam recznik podwijalam grubo pod glowke i reszte zostawialam na pupe...
ale teraz jak pogoda coraz brzydsza to recznik mi nie chce wyschnac wiec kupilam taka podkladke gapeczke fajna sprawa... jest mu miekko i mozna wycisnac i jest prawie sucha... po kilku dniach uzycia wrzucam ja do pralki i jeszcze zyje

Cytat:
...

Tak pisalyscie kiedys o Polonii za granica...
niestety nie pokazujemy sie od dobrej strony(oczywiscie nie wszyscy!bo sa tez normalni ludzie,kulturalni..)
Czasem z daleka slychac glosne rozmowy(po polsku)i bluzgi jakie plyna...(tak z ust chlopakow jak i dziewczyn,czasem nawet gorszych..)
udaje ,ze nie rozumiem ich i sie do nich nie przyznaje
co za babsztyl!!!!

co do poloni za granica mam podobnie... nie przyznaje sie do tego ze jestem polka... wstyd sie przyznac ale wstydze sie tego! nie wiem czemu tak sie dzieje... czasami poprostu jak widze jak polacy sie zachowuja tu w ie to mam ochote sie zapasc pod ziemie... pamietam na lotnisku, moj pierwszy lot do pl.... i co?? nie chcieli nas wpuscic do samolotu!!! zaczeli krzyczec na grupe polakow ze jesli dalej tak beda sie zachowywac to nikt nie poleci... a ta "cholota" zamiast isc tak jak sa tasmy rozstawione to nie patrzyli tylko pod tsamami zeby szybciej byc w kolejce!!! przepychali sie, wyzywali.... myslalam ze spale sie ze wstydu... !!!! a tu nie lepiej... sasiadow mam wielu polakow... co z tego jak to sami "bandyci" albo "lafiryndy" nic tylko imprezy, krzyki, przeklinanie.... raz zadzwonilam na policje bo o 3 w nocy robili sobie karaoke i sie tak darli ze Kuba nie mogl spac, ja z reszta tez...

Cytat:

REWELACJA!!!! a co one tam obserwuja?

Cytat:
To ja mała zasnęła,oj ciężko z nią było w nocy pobudki: 24:00, 1:30, 3:30, 4:15 o 6:30 wzięłam ją do lożka i spala do 9:00 ja już nie mam siły od rana koncert,zjadła trochę kleiku i w końcu poszła spac,ciekawe na jak długo
Pogoda do bani szrówa i leje,więc ze spacerku nicia to oznacza,że Ślicznota będzie marudzić cały dzień,tak jakos reaguje na pogodę i brak świerzego powietrza

dołączam zdjęcia ostatnich zakupów dla małej,też uwielbiam na nią kasę wydawać
wspolczuje nocki
Kuba tez zle reaguje na zmiane pogody... dzis spi caly czas! wstal o 7 i poszedl spac o 9, wstal o 10 i poszedl spac o 11! i teraz znowu ... nie wiem co z nim

sliczne zakupy

Stary 2009-10-24, 14:52   #3596
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
zaden wstyd ja tam tez tak potrafie a jjuz jak ugotuje makaron to bede go jesc poki jest az pekne albo sie zadnych hamulcow

w sumie ja dawno schabowych nie robilam moze dzis jest ich kolej mniam i marchewka gotowana dzieki Poiglotku
nie ma za co!))
ja mam tak samo
bym jadla jadla az mi sie zrobi niedobrze

ursul udane zakupki widze, a jaka piekna modeleczka hoho

pakusia hahahawiem co czujesz
ja mialam tak samo co prawda nie buntowalam malego ale jak ta glupia wspolokatorka wziela go na rece to onw ryk....
patrzec na nia nie mogl
jejku jak ja sie wtedy cieszylam poprostu bylam taka z niego dumna..
z boku to troche chore! ale co tam ciesze sie jak moje dziecko tak samo zle odbiore osobyktore i ja zle odbieram

doris oo ja!
ostatnio moj tz wlasnie jak wracal z pracy mowi ze weszla grupa pijanych polaczkow kolo30-40 lat z kolezankami zaczeli bluznic .. itp
i robic zdjecia Hindusowi ktory spal w metrze naprzeciwko nich..

ale wies.. -_-

a najbardziej rozwala mnie to jak polacy klaszcza w samolotach przy ladowaniu...

ahahaha

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-10-24 o 14:54
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 15:11   #3597
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witajcie

A ja tam od rana chce wam cosik popisac ale wiecznie coś mi zabiera czas , bylismy na spacerku, zakupkach, na szczęście było cichutko tzn. synus był grzeczniutki i pod koniec zakupów padł chyba mu się znudzilo . Dzisiaj dla odmiany robię babeczkę maślaną, takie suche ciacho ale najszybsze i najprostsze . Oststnio zamawialam blenderek na allegro i przyszedł w czwratek nio fajnyyyy jest, a więc teraz ja będę robiła zupeczki i reszte czarów mojemu aniołkowi .

gosikk_s - widzisz jak superrrr wiedzialam że Mysia cie zaskoczy i zacznie się przewracac, musiałaś byc bardzo szczęsliwa widząc to .

poiglocik - Klauduś niestety mój maluch tez pokochał kciuka, ale ja się z tego nic a nic nie cieszę bo to chyba nawet moja wina bo się zaczeło te kciukowanie 2 tygodnie po tym jak mały był oduczony smoczka więc znalał sobie osobistego pocieszacza. A martwi mnie to bo często po niego sięga a od mojej kuzynki córa wlasnie skończyla 5 latek i nadal ssie tego kciuczka , ponoc bardzo ciężko jest oduczyc bo on ma zawsze go przy sobie. Fajnie że poznałaś ciekawa mamusię . A jak to u Ciebie wygląda z tym kciukiem? często bierze go Bryanek do pyszczka? Mniammm marchewka z groszkiem , dawaj mi tu trochę . Bożyszczeee to serio wizytówka naszego kraju nieziemska, co za chołota .

Mell - Ty śledziku oj pokonywałam wczoraj oceany postów . Woda to samo zdrowie, więc wiesz lepsza na ząbki bo nie ma cukru ale mi Igorek się krzywił jakbym mu cytrynę do buźki cisła, więc muszę chociaż pare ziarenek sypac żeby nadac smak. Te kombinezoniki za 50zl, mały wygląda w nim jak żaba bo mamy zielniutki są bardzo fajne na zewnątrz mikrofibra a od środka bawełenka ta promocja jest od 22.10 więc śmigaj do Biedrony. Byly u mnie bynajmniej : zielone, żółte, beżowe, czerwone, niebieskie i różowe, ale najładniejsze moim zdaniem beż i zielony z tych wszytkich. U mnie jest ryk przy ubieraniu rekawków w szczegolności a więc żeby się wybrac na polko trzeba się posiłowac.

esti - Ty wiesz za co , a jak zdrówko i power? opadł? hehe o takiej godzinie nie spac no podziw . Oj lubię i C&A i 5 10 15 bo ceny przystępne ale szczególnie są fajne w wyprzedaże .

Eve - i ajk z ta świńską grypa? rozprzestrzenia się czy taka fama tylko poszla? Pieknie Ci Oluś śpi a ten avatarek masz super , kapelusik odjazdowy.

Doris - mój też na cycusiu ale daje mu tak 120ml. dziennie żeby kupki poprawic. Tz masz złotego .

malutka - u nas na bączki najlepsza jest woda koperkowa, jak mu dam to pierdzi jak szalony . No i gratulacje ciociu .

Agusia - a ja myslę że ta cala sytuacja z Tż to jakaś totalna pomyłka w jego wykonaniu, zacmiło go chyba, bo zawsze było między wami super z tego co pamietam i będzie zobaczysz. Ja się tak w części zgadzam że co poniektóre cechy wynosi się z domu ale nie koniecznie ja jestem żywym przykladem w wielu sytuacjach zachowuje się inaczej niz to bywało u mnie w domku unikam błędow rodziców. No puki co tylko maly obkupiony . No i jak z Tż, pisz prędziutko.

Małgosia - super że Tosiu zasypia w swoim łóżeczku, gratulacje, to nie lada wyczyn . Co do tej bluzeczki to nie wiem bo jeszcze nie mierzyłam, ale wziełam rozmiarek 80 czyli chyba na wiosnę będzie. A jak nie to komus sprezentuje 8zł to nie majatek, prawda? Ja mam dzisiaj prasowanko, ale na szczęście tylko częśc mi została.

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 15:12   #3598
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

C.D.

Illbana - no a jak się podobał Hubiemu awansik na spacerówkę? No ja będę i w zime mu zakładała ten z biedronki u nas takiej zimy masakrycznej nie ma a jest ciepły. A w 5 10 15 są niektóre rzeczy fajne na wyprzedazach np. te spodnie co wkleilam takie jak na sanki były za 15zł. ocieplane , piżamki za 10 i 15zl. Mój to też taki mruk, gamoń nie chce sie nic ziwerzac, wszystko w sobie dusi, to akurat ma z domu rodzinnego, na teściów za to czeka .

iwcia dent - no ja pamietam, pamietam , no własnie sobie nic, bo nic mi się nie podobało tak sczerze, yyyyy no jedne jeansy ale ledwo sie zapinam wiec czekają az zwale pare kilo, mala motywacja . Fajnie juz u was wygląda schemat posiłków, czas między karmieniami wydłuża się. A kaszka malinowa może uczulac , jak najbardziej .

pakusia - oj ja jstem zadowlona z zakupów, już mi nic nie trza tzn. małemu, no dobra ja tak zawsze gadam a później i tak coś do domu przysmyczę . No nie żartuj że walnelas jesj takim hasłem? hehe , Kubuś porzadnie wyszkolony .

superzabula - a ja kochana robię podobnie jaja z majonezem tylko daje do tego kilka ząbków czosnku wyciśnietych przez wyciskacz i mozna dodac szczypioru, ii najlepiej do majonezu dodac pare lyżek jogurtu lub smietany i jaja skroic na mniejsze części wygodniej sie je.
Lub: kupujesz brokuła lub mrożone rózyczki gotujesz, nakładasz na talerz i polewasz sosem czosnkowym własnej roboty, podobniej jak wyżej, nawet identycznie można) pychotka i powiedzmy że dietetycznie i zdrowo .

iwciag - butki w zwykłym sklepie dzieciecym u mnie jest taki ogromny co jest w nim wszystko i 17, 50zł z są bardzo fajne naprawdę takie ala EMU, z firmy bobas . No udobruchaj tego Tż, troszke przeskrobałaś tymi cygarami, mój tez by sie wściekł bo nie nawidzi palaczy tzn. mnie by nie zdzierzył .

ursull - ja bym ci kochana nie poleciła kupowac jakiegokolwiek siedzonka bo nasze niuńki będa zaraz ladnie siedziały więc chyba się to minie z celem, ale zrobisz jak uważasz. Rzeczywiście, modelka mała z niej rośnie no, no i taka odstrzelona będzie dzięki mamusi .

DORIS - juz wyobrażam sobie te pyszne ciachaaaaa , ale zryta koleżanka łoooo boziu . Masz rację nie zadawaj sie z nią .

milenka - eee no to fajny prezencik przyzmyczyl ze soba Kubuś, trza puszczac częściej an takie spacerki . No ja tez jestem ciuchlikomaniaczką ale co zrobic . Nie no ładnie śpi, a ja mam srednio o 7 pobudki .

anulka aniulka - urocze , juz duże pannice .

Idę dokończyc moje papu, ryż z koktailem truskawkwym . A wieczorem jak niuniek uśnie wezme się za te ciacho
Stary 2009-10-24, 15:16   #3599
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Małgosia współczuje zwolnienia, ja też z nh, dokładnie Piastów, wprawdzie od pół roku jestem z okolic, bo przenieśliśmy się do babci Kubusia, tu nam jest wygodniej ale jak wrócimy to koniecznie musimy się umówić i gdzies spotkać, co Ty na to?

Jasne Jestem za. Ja jestem z oświecenia
Możemy na ciucha wyskoczyć

Cytat:

O jakie słodkie.... cudne

Cytat:
To ja mała zasnęła,oj ciężko z nią było w nocy pobudki: 24:00, 1:30, 3:30, 4:15 o 6:30 wzięłam ją do lożka i spala do 9:00 ja już nie mam siły
Małgosia gratulacje dla Antosia za super spanie,może da korepetycje mojej Milence?

Wiesz, wcale to zasypianie nie jest trudne. Jak jest zmęczona to połóż w łóżeczku na boczku i głaskaj. Opatul kocykiem. Tylko musisz być cierpliwa. Mój wczoraj 45 minut zasypiał, ale daliśmy radę

Zakupy i ja uwielbiam. A córeczka cudna.

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
MAM GENIALNE DZIECKO!!!!!!!!!!

mowie wam normalnie Kuba mnie zaskoczyl...
tesc pojechal po "piiekna marylke" i slysze za jakis czas ze drzwi sie otwieraja ... siedzialam z Kuba na macie i mowie do niego "pamietaj kchanie masz sie do tej jedzy nie usmiechac! rozplacz sie na jej widok.."
wchodzi tesc Kuba sie smieje... wchodzi maryla a Kuba w placz!!!!!!!!!!!! normalnie jak ja zobaczyl to w ryk!!!

"widzisz... tak to jest jak sie tylko na szybki numerek przychodzi... Kuba cie nawet nie zna bo wchodzisz i znikasz w sypialni grzeska" normalnie mi sie humor poprawil i glowa przestala bolec

No Kuba faktycznie genialny. Mój dzisiaj też pokazał klasę - rozpłakał się na widok teściowej!

Aleś jej powiedziała...:c ojest:

Mój dzisiaj spokojny jakiś i ma 37 stopni... Co to może być? Ani kataru, ani kaszelku....

A i dziąsełka raczej nie rozpulchnione...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 15:24   #3600
poiglot91
Zakorzenienie

Dziewczyny no nie moge
moj tz mysli ze go zdradzam chyba..

juz od jakiegos czasu zdarzalo sie ze powiedzial cos dziwnegow stylu '' ja pracuje cale dnie a ty mozesz rozne rzeczy robic'' itp..
ale smialam sie a teraz

gadalam z mama przez telefon, rozlaczylam sie..
patrze a tu sms a jego tresc to :''wiecznie zajete ! kochanka masz czy co ''

padlam...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

moj tz zadko pisze smsy.. dlatego mnie to zdziwilo ze az napisal..

w sumie ciesze sie ze zaczal sie cos domyslac w sumie o to mi chodzilo .. ale z drugiej strony boje sie ze mu sie wkreci.. zabardzo

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości