|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
dobra przywieźli meble
jak otwierałam garaz, to walnęłam drzwiami facetowi w samochód kit, mógł nie stawiac tak blisko ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- hehe, bo wszystko w innym sklepie kupione komplet wyoczynlwoy w Kler, komody u nas w miescie w black red white, a stół z warszawy będzie ![]() edit: aaa i zapomniałam napisać, Diana brawa dla TZ, wzorowy tatuś |
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Znalazłam sobie świetne zajęcie..oglądam Desperatki. ![]() Fajny ten serial....a ja zawsze sie przed nim broniłam
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi,czy tylko ja uważam,że zachowanie dziecka (szczegolnie takiego w klasie 1-3) jest takie ,na jakie pozwalają mu dorośli,czy faktycznie dzieci teraz sa zuueeee same z siebie i koniec. |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście że zachowanie dziecka uzależnione jest od postępowania dorosłych..bez 2 zdań.
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diano zacznę sobie przypominać jak przyjdzie czas Ale Wy do tego czasu się wyszkolicie, że hoho ![]() Cytat:
Ja wiem czy takie jak pozwalają mu dorośli, to na pewno ale każde dziecko jest inne i charakterek to jest jednak to co odróżnia dzieci od siebie. Agent Tomek ma mocny charakterek więc daje w kość czasem i łapie się na tym, że rozmawiam z nim jak ze starym. Ostatnio powiedział koledze-też 7 latkowi , by wydoroślał bo zachowuje się jak dzieciak Ogólnie dzieci są fajne tylko dorośli są czasem beznadziejni i nie umieją z nimi postępować . Też nie jestem specjalistką ale staram się chociaż ![]() Ale to dłuższy temat ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Miłego weekendu dziewczynki |
|||
|
|
|
#817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nie mam w ogóle czasu na aktywność na wizażu Madziu, trzymam kciuki za zdrowie Twoje, Tż, no i oczywiście dziadka ![]() Stokrotko - dla Ciebie Twin, super niespodzianka dla męża Mój też nigdy nie pamięta kiedy ma imieniny ![]() Dori, agent Tomek - aż się popłakałam ze śmiechu Od razu pochwalę się, że znalazłam pyszny chlebek pełnoziarnisty i od razu go pokochałam Haniu, wbrew pozorom z naszym miastem nie jest tak źle A jak już powi~ększą wreszcie Echo i wybudują Plazę to będzie w ogóle wypas ![]() Diano, dobrze, że Tż się wreszcie otrząsnął ![]() Novo, L_V, gratuluję pracy Twin, kotku, owocnych poszukiwań Jodie, fajnie, że już lepiej się czujesz Cytat:
Cytat:
Za pewne duuuży wpływ na dziecko i jego zachowanie mają dorośli Mój Tż w ten weekend ma zajęcia na uczelni, więc spędzam częściowo samotny weekend. W ogóle jakieś jesienne przesilenie mnie dopadło Dzisiaj cały dzień nie wychodziłam z łóżka, nic mi się nie chciało, nadal nie chce, nie mam na nic siły, nawet na napisanie posta przez cały dzień podczytywania Gdyby nie to, że mąż zaraz przyjdzie z pracy i trzeba zrobić obiad, nie wstałabym w ogóle. Atmosfera na uczelni mnie dobija Źle się czuję. Mam taki okres, że się sobie nie podobam, nie mogę patrzeć w lustro Nie mam się czym zająć, nic mnie ostatnio nie cieszy We wtorek byłam u endokrynologa. Diagnoza: niedoczynność tarczycy w przebiegu choroby Hashimototo, tak jak sama podejrzewałam, mimo, że poprzedni lekarz uważał, że nic mi nie dolega. Dostałam tabletki, z którymi będę się musiała zaprzyjaźnić, bo będę je już brała do końca życia prawdopodobnie. Ale przynajmniej wiem co mi jest, obawiałam się czegoś o wiele gorszego, a wszystko przez USG, na którym wyszedł mi guz wielkości 2,5cm i biopsję. Ale na szczęście to nie to. I wiecie co dobrze, że mama ma znajomości, bo inaczej do lekarza bym była zapisana na czerwiec ![]()
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
mademoiselle betti - dokładnie tak, będę pracować w jednej z firm Inditexu
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ale paskudna pogoda. mademoiselle betti dobrze, ze udało ci sie to szybko zdiagnozowac |
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos za dużo o chorobach ostatnimi czasy na naszym wątku ![]() Najważniejsze że już wiesz co Ci dolega no i że dzięki tabletkom będziesz mogła normalnie funkcjonować. Głowa do góry..wyłąź z pod tego koca i bierz się za robotę .Ciasto upiecz, poczytaj książkę, wybierz sie na spacer. Wbrew pozorom dziś bardzo fajna pogoda na spacery...ja mimo dostępu do samochodu przyszłam do pracy na piechotę ![]() I w ogole jak taka ślicznotka może się sobie nie podobać. Bary masz za takie gadanie
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pochmurno i deszczowo. mąż w pracy (do 12) a potem jedzie z tesciową myć groby.
a z nowości u mnie: babcia dzwoniła wczoraj do szpitala, pytała się czy mzoe dziadka choc przez szybę zobaczyc. wczoraj lekarz babci powiedział, aby zadzwoniła dzis o 7 rano to jej powiedzą , babcia zadzwoniła, ale ten lekarz spał i kazali jej zadzwonic o 8. zadzwoniła ale o 9 była zmiana lekarzy wiec kazali zadzwonic o 9 to jej powiedzą. zadzwoniła po 9 i co?? o 13 mają narade i kazali dzwonic po 13 moja mama sie wkurzyła, pojechała z tatą po babcie i pojechali do wawy (130km), moze jak juz pojadę to lekarz się zlituje i da jej zobaczyc dziadka przez szybę. ech... szkoda mi tej babci a TZ miał wczoraj USG brzucha... i wszystko jest ok jeszcze trzeba czekac na wyniki krwi. i ważne aby dowiedzieć się co mu uszkadza tak tą wątrobę, że enzym wątrobowy jest az tak podniesiony |
|
|
|
#822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ich główny brand to mój ulubiony sklep Obok H&M oczywiście, a ostatnio jeszcze spodobał mi się Pull&Bear - mogłabym pół sklepu wykupić Już się nie mogę doczekać kiedy u nas otworzą te wszystkie sklepy ![]() Cytat:
Cytat:
Już mi trochę lepiej po porannej rozmowie z przyjaciółką A wiesz, że rano upiekłam dwa ciasta właśnie i paszteciki Pycha!!!
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Betti to wspaniale, że jednak nie okazało sie to ty, co podejrzewałas
wyobrazam sobie jaki kamień spadł ci z serca oo kurcze nieźle 2 ciasta i paszteciki jakie ciasta??
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jakby mi Ike wybudowali byłabym w 7 niebie ![]() Kochana przyjaciółka O lala moja droga godzina 11 a ty już tykle pyszności upiekłaś. Podziwiam. Jak tylko w sobotę nie pracuję lenię się w łóżku do 11 ![]() Moja anoreksja na szczęście nie trwała długo i dość szybko sie z tego wyleczyłam. Dobiłam do 36 kg na wadze..przyjechała moja siostra po roku niewidzenia mnie..poryczała sie jak tylko mnie zobaczyła..i w tym momencie zrozumiałam że chyba jednka jest ze mną coś nie halo. No i było to 14 lat temu więc już nie jest to dla mnie jakieś traumatyczne wspomnienie. Także te wszystkie zmory opuszczę z czasem i Ciebie
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedno nazywa się "kryzysowe" ale nie wiem czemu Takie zwykłe w sumie ze śliwkami, bo mamy dużo w tym roku i z kruszonką a drugie marchewkowe Nie wiem kto to zje Edit: Haniu, o Ikei to chyba możemy tylko pomarzyć
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-10-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Byłam wczoraj oglądac to mieszkanie i okazało się, że jeśli weźmiemy to jednak większe (średnie, nie to z sypialnią), 34 m2. Super wyposażone, super nowe, super ładne i najwazniejsze: na parterze z pdjazdem od zwenątrz więc nie mam żadnych schodów! Osiedle się rozbudowuje więc chodniki też są nowe i nie ma już takich wysokich krawęzników. Dużo sklepów blisko.. No po prostu nie znajduję wad. Jeśli tylko uda nam się znaleźć kogoś na to nasze to dzwonię do pośrednik i piszemy umowę: )) trzymajcie kciuki, żeby nam się udało, proszęęę. To będzie moje okno na świat, mogłabym normalnie zacząc szukac pracy (dobra kom. miejska też, bo są "niskie" tramwaje we wszystkich kierunkach), normalnie wychodzić po zakupy itp. No i mieszkanie jeszcze fajniejsze niż to które pokazywałam, kuchnie oddzielna, dużo miejsca, w pełni umeblowane. Dopiero oddali budynek do użytku. Aha, tylko jeden - : właśnie przez to, że budynek dopiero do użytku oddany to nie ma jeszcze netu (kablowania), będa dopiero coś kombinować w tym zakresie. Więc mogę mieć miesięczny odwyk od netu, nie zapomniałybyście o mnie? ( w sprawie spotkania w krakowie dogadałabym się z którąś z was przez telefon np. żeby nie stracić z wami kontaktu )
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wystarczy wynająć wasze mieszkano..a mówiłaś że duże zainteresowanie więc raczej problemu nie będzie ![]() Kciukam bardzo mocno ![]() Dasz radę bez netu..dla tylu plusów warto się pomęczyć ![]() My o tobie na pewno nie zapomnimy ![]() --------------- U nas zrobiła się fatalna pogoda. Jest tak ciemno że mam ochotę już iść spać ....a już na pewno nie nastraja ona do sprzątania.Ale nie ma to tamto łapię się za odkurzacz. I muszę sałatkę jakąś zrobić na jutrzejsze imieniny ojca ![]() Tylko nie mam pojęcia jaką
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Czeeeeeeeeeeeeeeść
![]() Wróciliśmy i mogę tylko powiedzieć że było bajkowo! Nie pamietam kiedy ostatnio tak odpoczęłam... Naładowaliśmy baterie, wygrzaliśmy się, wyprzytulaliśmy potrójnie Mam 10 stron do nadrobienia także idę
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekaż nam zdjęciami to słonko
|
|
#830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokaze, jak tylko znajde cos sensownego. Pozyczylismy aparat od mojego taty, bardzo fajny, ale niestety fotografowie z nas zadni, zdjecia do bani Plus wiekszosc robilismy sobie sami, 'z reki'. Sprobuje cos wygrzebac ![]() W kazdym razie bylo bosko. Wieczorem po przylocie zostawilismy walizki i poszlismy nad basen na drinka.. usiedlismy sobie, spokoj, cisza, cieplutko i tak pieknie! Zmeczenie zeszlo z nas w 10 sek i zostala taka blogosc... Mam teraz tyle energii ze normalnie gory chyba moge przenosic ![]() Zastanawiamy sie teraz czy na narty nie jechac w marcu a grudniowego urlopu nie wykorzystac do pojechania znow w jakies cieplejsze miejsce
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
buziaki dla Was
![]() ![]() ![]() Dorinko - staracie się o dzidzie? zaraz - w ciąży?? że przytulanki we 3?)![]() jeśli tak to 3mam kciukole ![]() ![]() fajna atmosfera tu u Was - jak zawsze zresztą
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudnie że tak naładowaliście bateryjki .Narty w marcu fajna sprawa Tylko w grudniu trzeba trochę więcej kasy wydać żeby do ciepełka jechać. ![]() Cytat:
Jak Twoi chłopcy?? Zdrowo rosną? dają w kość?czy więcej radości niż wyrzeczeń?
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
hania - ciężko i to cholernie
nie daję rady z nimi sama jest u nas teraz moja mam wcześniej była teściowa:/nie mogę doczekać się aż chłopcy podrosną:/ wkleję kiedyś tutaj obiecane fotki ale potem usunę jak już zobaczycie (jeśli można tak zrobić bo nie chcę żeby wisiały tak na wątku)
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można niby wklejać zdjęć i ich usuwać...ale nie naskarżymy na Ciebie to może nikt nie zauważy .
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
albo jutro dodam fotki do profilu i zaproszę Was i wtedy zobaczycie tak chyba najlepiej zrobić
![]() jakie nowości na wątku?
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze to że jesteśmy już poczwórnymi ciociami wątkowymi..bo Twoje bliźniaki a do tego nowo narodzeni: Zuzy Bartuś i Diany Oktuś
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
no to serdeczne gratulacje dla szczęśliwych mamusiek
![]() ![]() a jakieś staraczki?? PS zakładam teraz album w profilu to zobaczycie dzieciaki
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo...bo do łóżek nie zaglądam
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
haha dobre dobre
![]() hania - ja Ciebie chyba mam w znajomych w profilu także zapraszam bo zdjęcia dzieciaków dodane - aktualne
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Sonero, już kiedyś wysłałam do Ciebie zaproszenie do znajomych, chciałam zobaczyć Twoje dzieciaki ![]() Byliśmy wczoraj na koncercie hip-hopowym Głównym artystą był Peja, mnóstwo młodych ludzi, a my z TŻ, z bratem Tomka i jego narzeczoną wyskoczyliśmy w koszulach i marynarkach Dorinko, dzięki za rady odnośnie tych sweterków z All. Też mi się wydawały dość krótkie ![]() Dziś rano dostałam okres! W końcu. Powiem szczerze, że przez akcję z ewentualną ciążą stwierdziłam, że chyba naprawdę chcę zostać matką. W moim przypadku stwierdzenie takie jest rewolucyjne wręcz. Nigdy bym siebie nie posądziła o takie uczucia ![]() Zazdroszczą Wam takich zażyłych przyjaźni. Mam jedną najlepszą koleżankę z liceum, jest to chyba przyjaźń, bo zawsze możemy na siebie liczyć. Piszę "chyba", bo zawsze myślałam, że przyjaźń to odczytywanie swoich myśli, konieczność spotykania się non stop. Teraz M. jest w Reptach na miesięcznej rehabilitacji. Drugą kumpelę, którą ośmielam się nazywać przyjaciółką, poznałam na studiach. Próbowałam się do niej zbliżyć przez cały okres studiów, ona dopuściła mnie do siebie dopiero na piątym roku Najlepszym, najwspanialszym, nisamowitym przyjacielem jest mój TŻ, który właśnie siedzi na fotelu, patrzy na tv i każe mi tutaj napisać, że mnie kocha Nie wiem, co bym zrobiła, gdyby go zabrakło. Pasujemy do siebie idealnie.Dobranoc! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

jak otwierałam garaz, to walnęłam drzwiami facetowi w samochód 

komplet wyoczynlwoy w Kler, komody u nas w miescie w black red white, a stół z warszawy będzie 

Bo teraz ta witamina jest jakaś tam z czymś tam i może uczulać? Że za wcześnie jeszcze
Ale Wy do tego czasu się wyszkolicie, że hoho
Ogólnie dzieci są fajne tylko dorośli są czasem beznadziejni i nie umieją z nimi postępować . Też nie jestem specjalistką ale staram się chociaż 
Za pewne duuuży wpływ na dziecko i jego zachowanie mają dorośli 

jeszcze trzeba czekac na wyniki krwi. i ważne aby dowiedzieć się co mu uszkadza tak tą wątrobę, że enzym wątrobowy jest az tak podniesiony
Nie wiem kto to zje
....a już na pewno nie nastraja ona do sprzątania.