|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Kartotekst GRATULUJE!! jejkuś zazdroszczę!!! też bym już chciała bejbika
GRATULUJE!
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
![]() Cobra Sfera2 jeszcze nie jest otwarta. Otwierają o godz. 12 w srodę 28.10...chociaż nie wiem jakim cudem bo byłam w środku i jeszcze wiele rzeczy nie jest wykończonych. A niektóre sklepy w ogóle są nieruszone i będą otwarte dużo później. Ja tak latam między oboma Benettonami i w Sferze2 będzie Sisley (wszystkie te sklepy są siostry mojego TŻa).I tak ciężko powiedzieć gdzie danego dnia będę ![]() A mam pytanie do Was dziewczynki-kiedy właściwie powinniśmy załatwiać Kościół? Czy trzeba sporo wcześniej,czy można jakoś rok przed ślubem? Pomyśleliśmy,że może pójdziemy na pogaduchy do naszych Kościołów jak już będziemy mieć salę zaklepaną na 100%. TŻ mnie pocieszył,że nie muszę prosić Księdza z mojej nowej parafii ( a wszyscy są walnięci... ) tylko poprosimy naszego znajomego księdza z mojej starej parafii,żeby był na Naszym ślubie ekumenicznym. W sumie to chyba nie ma większego znaczenia? Ja mam taką sytuację,że 16 lat mieszkałam obok Kościoła, w którym miałam chrzest,komunię i bierzmowanie.Ale potem się przeprowadziłam i chodzę tutaj do Kościoła. To niby którego Księdza mialabym prosić?Tego ze starej parafii czy nowej?
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, nie potrafię tego wytłumaczyć, ale w głowie mam jej przepiękny obraz Cytat:
mam nadzieję, że wiesz o co chodzi ![]() Ja ide się kąpciac na razie A nade mną jest taka imprezka, że zaraz mi moje świeżo odmalowane ściany polecą |
||
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
lusesita23 - super zareczyny, Tz sie postaral
butterfly20 - sliczna sala, bardzo mi sie taki styl podoba, niestety w mojej okolicy nic takiego nie ma.. Kartoteks - gratuluje serdecznie ja co prawda jeszcze bym dzidziusia nie chciala, ale jak by sie tak wydarzylo to tez bym sie cieszyla cobra115 - super ten twoj psiak, ze dal sie tak grzecznie wykapac..moj sie boi jak diabel swieconej wody.. Ja dzis przegladalam oferty roznych kamerzystow i jestem zalamana..nic mi sie nie podoba..te filmy sa dla mnie tragiczne..wszystko takie wymuszone, nie naturalne..chyba jednka bedziemy musieli odpuscic sobie ten film, bo szkoda kasy jak mi sie to nie podoba..chyba ze macie namiary na kogos fajnego z okolicy Krakowa, Tarnowa?
|
|
#1235 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Dopiero niedawno zarejestrowałam się na forum, ale czym dłużej czytam różne wątki, tym bardziej dostrzegam, jak miło jest dzielić się nowinami o swoim szczęściu i przygotowaniach z innymi. Też będę Panną Młodą 2011, jeszcze nie mamy wyznaczonej daty, na razie szukamy sali, wstępnie myślimy o sierpniu. ![]() Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! |
|
|
|
#1236 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zarządzanie i Inżynierię Produkcji na ATH - w grudniu się ma bronić
![]() już przeczytałam, bardzo fajna ![]() Kartoteks Twoja również Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do sierpnia, to faktycznie jest bardzo oblegany, ale na razie na 27 sierpnia jesteśmy we dwie ![]() Cytat:
no faktycznie Tż CI zrobił niespodziankę ![]() mojego tak rozpieszczać nie mogę. on nie cierpi kąpieli.... w wannie, bo w jeziorze mógłby siedzieć cały czas Cytat:
![]() Cytat:
gotoweCytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kościoła to prawnie należysz do tego nowego, do starego kościoła będziesz musiała iść po zaświadczenia o chrzcie, bierzmowaniu. wg mnie możesz zadzwonić np do tej starej parafii i pogadać z księdzem jak to będzie wyglądać, czy potrzeba będzie ta licencja i w ogóle ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Ja oczywiście zapomniałam się przywitać Dobry wieczór!!! ja już po pracy, nawet po kolacji i na dodatek musiałam pranie powiesić. jutro miałam iść do szkoły, ale mi się nie opłaca. bo posiedziałabym chwilę i musiałabym do pracy jechać. a tak to zjem obiad, zobaczę Zosię, która zostaje u nas na noc |
||
|
|
|
#1238 |
|
Przyczajenie
|
hecate5, ja pracuje i studiuję, a TŻ pracuje. Mamy nadzieję, że damy radę. Chociaż to parę pieniążków zaoszczędzimy bo na ślub "składają" się moim i TŻ rodzice.
![]() Eh. Macie już wódkę? Bo my zaczynamy się rozglądać. Wiadomo, ceny co roku idą w górę.
|
#1239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kolejna sprawa do przoduCytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
Oczywiście jestem okropną zazdrośnicą, ale na każdą z nas prędzej czy później nastanie pora bycia matką![]() Cytat:
Jaki tu dziś wysyp nowych PM 2011
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* * * Formularz PM2011 a dla nowych dziewczyn, które chciałyby dołączyć do Naszego Bloga to wrzucam "formułk" co należy wypisać w poście. potem tym zajmie się Jenny i wrzuci linki do odpowiedniej strony, by móc sobie skopiować i dać w podpisie ![]() Imię: Imię TŻ: Lokalizacja: Data urodzenia: Szkoła: Praca: Hobby: Data zaręczyn: Data ślubu: Sala(cena menu/catering): Zespół/ DJ: Fotograf: Kamera: Dekoracje: Inne: Auto: Świadkowie: Suknia: ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- no ale widzę, że pojawiły sie nowe formularze na blogu ![]() ja sobie poprawiłam podpisik, tylko zapomniałam o uśmiechach |
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawiła się gdzieś w międzyczasie mojego nadrabiania kwestia Kościoła. Szczerze mówiąc chciałabym to załatwić w miarę szybko, bo zależy nam, żeby po nas już nie było pary, czyli na 16. Jest to zabytkowy, piękny Kościół i wiele par spoza parafii tam ślubuje.
Co do zakazu sypania ryżem, to też mnie to trochę dziwiło, ale rzeczywiście bajzel zostaje konkretny. Potem nadlatują gołębie i ... no wiecie jak to gołębie...sru. A co do stroju, to mi osobiście niezręcznie jest iść na Mszę z odkrytymi kolanami czy ramionami. Dlatego też jeżeli uda mi się mieć wymarzony krój sukni, to na pewno z bolerkiem
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dałam formularz jako taki
Tzn Lasoa mi napisała![]() I witam wszystkie Oczekujące,z którymi się jeszcze nie witałam ![]() No właśnie problem w tym,że ślub będzie w parafii TŻa... w Kościele Ewangelickim,a msza też będzie głównie tak jak mają Ewangelicy i tylko czasem coś tam mówi Ksiądz Katolicki... Więc ja już nie wiem od kogo i do kogo wziąć tę licencję. Licencję z mojej starej parafii + świadectwo chrztu i bierzmowania? Ale do kogo ja to mam zanieść?Do Ks. Katolickiego,który będzie na Naszym ślubie,czy od razu do Ewangelickiego?Łooo matko to wszystko to niezła charówka... Dobrze,że mam jeszcze 2 lata (no niecałe ).Z początku chciałam wziąć organizatora i zobaczyłam na stronkę jednej z firm,które się tym zajmują i... no bez kitu... 90% z tego i tak bym sama robiła Więc zapadła decyzja,że weźmiemy tylko dekoratora,ale umówimy się z nim na pomoc w tym co będzie konieczne (koleżanka mi dała namiary na takiego,co się na wszystkim zna).Poza tym jeśli chodzi o koordynację ślubu to na szczęście możemy liczyć na naszego kierownika sali Super facet z niego I to on nam załatwia alkohol w cenach hurtowych to go musimy poprosić,żeby już coś pozałatwiał.
|
#1243 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczórl przyznam się bez bicia, że przeleciałam prze wątek i ledwo nadrobiłam ostatnioch kilka stron.
Cytat:
![]() Cytat:
oj to będzie się działo jak wróci Twój Piotrek :P Cytat:
Zawsze tak powtarzam Tż. Cytat:
Dostaniesz pewnie czerwoną górolską chustę i będzies ztańczyła Goralecko :PCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cytat:
Napisz koniecznie jak po rozmowie z Tż. Cytat:
ło matko, drugie zdjęcie po prostu cuuuudowne ![]() bambusiek, cobra cudne avatary ![]() Ja dziś znów byłam na uczelni, ale szybko się z tz urwaliśmy. Grześka z rana bardzo bolała głowa (pewnie od przeziębienia) i chciałam u dać leki, alebał się wziąć. Dobrze, że po jakichś 2 godzinach samo przeszło. Ale po szkole ja byłam tak zmęczona, że zasnęłam u Tż na jakieś 2 godzinki hihi. hehe Tż chciał się leczyć bez leków i poprosił, żebym zrobiła grzanki.Wysmarował je czosnkiem, a później godzinę marudził, że go język piecze A ja już idę spać, bo ledwo na oczy widzę. A dziś godzinkę dłużej śpimy tak więc buziaki. dobranoc
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia no nie mogę tak publicznie tutaj pisać,czemu taka data
Po prostu jest dla Nas bardzo ważna. I cieszę się,że wypadło na rok 2011,bo zarówno cyfra 7 jak i 11 zawsze były dla mnie szczęśliwe
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas data to przez przypadek. chcieliśmy tydzień wcześniej, ale kto wie, może nam TA data jest pisana i specjalnie tak wyszło, że w pierwszy dzień zapisów, gdzie byliśmy pierwsi w kolejce było już zajęte ![]() a ja znowu jestem zakatarzona.
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmm.... Ja poproszę
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z chęcią
Jeszcze czegoś takiego nie piłam![]() Czy Wy też macie takie wrażenie jak ja,że przygotowanie wesela to w pierony i trochę roboty? Ja już się boję ![]() Zwłaszcza,że jak coś robię to zawsze chcę to zrobić jak najlepiej mogę i sama się napędzam...PARANOJA
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z dziewczyn pytała mnie o historie zaręczyn...a więc
...już dużo wczesniej rozmawialiśmy o tym, więc nie było jakiejś mega niespodzianki, co do samego faktu, natomiast dzień kiedy to sie stało zapamiętam do końca życia ( z reszta jak kazda z NAS![]() ...byłam wtedy cały dzień wdomu ( miałam wolne wpracy) i TZ wpada niezapowiedziany...z wielkim bukietem kwiatów i pierscionkiem, wybałusza na mnie te wieelkie czarne oczyska i pyta..."Czy zechcesz sie przy mnie zestarzeć, oczywiście jako moja żona?" piszczałam jak wariatka . Natomiast takie zareczyny dla rodziców były już póxniej, z kwiatami dla mamy i winkiem dla taty . Wracam do czytania wątku (musze nadrobic czas nieobecnośći)![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dodam jeszcze parę zdań o sobie, studiuje prawo - 5 rok, mieszkam na Podkarpaciu, mam 24 lata, nie pracuje obecnie na etat (dorabiam zleceniami) . Mój TŻ studiuje na 5 roku informatyke, pracuje w zawodzie, ma 26 lat
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Też z chęcią się przyłączę
=> ![]() Właśnie skończyłam oglądać wybory Miss Polonia, a wcześniej Mam talent. Teraz zabieram się za zaległości i później wkleję fotki pyszności, które dziś zrobiłyśmy z mamą i nowych zakupów A dziś śpimy godzinkę dłużej
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
wiem ze jest tu kilka dziewczyn z okolic sląska. i chciałam zapytac Was czy któraś sie nie orientuje w szczegółach związanych z jutrzejszymi targami w chorzowie? chodzi mi o godziny kiedy sa targi i ile to kosztuje... wiem, ze wiekszośc z Was ma juz 90% przygotowań za sobą, ja od prawie 10 miesiecy jestem narzeczoną mojego narzeczonego a nie mamy nic załatwione i mam nadzieje ze niebawem cos sie zmieni... pozdrawiam serdecznie J. i jeszcze zadam takie pytanie, jak macie jakies rady (gdzie isc a gdzie nie isc ogladac restauracje, kogoś polecic lub nie jako fotografa, kapele czy co tam jeszcze...) w okolicy katowice- tychy, to ja chętna jestem na rózne wskazówki.. ja sie musze obudzic z zimowego snu ;P i zacząc działac, bo niestety ale moj Tżt jakis taki ... zupełnie zaspany w tym temacie... ![]() buzaiczki dla Was i dobranoc!
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Przyczajenie
|
Imię: Justyna
Imię TŻ: Paweł Lokalizacja: Lubartów. Data urodzenia: 25.05.1986 Szkoła: Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II Praca: Sprzedawczyni w odzieżowym. Hobby: wizaż, książki Data zaręczyn: 15.O4.2009 Data ślubu: 15.10.2011 Sala (cena menu/catering) : Restauracja "Emocje" (45 minut jazdy z Lubartowa ) 16o zł za osobę. Catering "Wąski Tomasz Catering".Zespół/ DJ: zespół "Hilo" Fotograf: Konrad Hudaś Kamera: Tomasz Woźniak Dekoracje: sami zrobimy. Inne: -- Auto: garbus. Świadkowie: moja siostra JOANNA i kuzyn TŻ KAROL Suknia: jeszcze nie mam, ale marzy mi się długa z trenem bez pleców na ramiączkach. --- a tak poza tym formularzem, to matka Pawła nie jest zadowolona z faktu, ze zostanie babcią.
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajś - przypomina mi się obrona mgr
|
#1258 |
|
Przyczajenie
|
To ja popiję soczku - chociaż nalewki też bym skosztowała...
![]()
|
#1259 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze jest Wasze szczęscie. Swoją droga szybko ja powiadomiliście ze zostanie babcia---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Feme co do Katowic to mogę polecić KiM ale nie wiem jak tam z terminami na 2011.
co do Tychów to na pewno NIE POLECAM Magnolii. I o Magnacie nie słyszałam za bardzo dobrych opinii. Ale godne uwagi w Tychach to wg mnie; hotel Arena (za lodowiskiem), sala na Zrembie, przy jeziorze paprocańskim, i z drugiej strony jeziora dom przyjęć Nad jeziorem - ale to bardziej na mniejsze wesela, tak do 50 osób. hmm.. co jeszcze? Może Elita. Polonez 2. Jeśli interesuje Cię Bieruń bądź Lędziny, to wiele dobrych opinii słyszałam też o Pinocym w Lędzinach. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

GRATULUJE!

Wychodzę z windy a tam patrze: przed mieszkaniem siedzi mój TŻ na kartonach a przy schodach walizki! 

gotowe

po 3 tygodniach to chyba się nam łóżko zapali