Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 16:14   #1261
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!

Tak naprawdę to mnie nawet dobrze nie widać na tych filmikach, ale wysłałam
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:15   #1262
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Chabrową koniecznie będę mieć! http://www.allegro.pl/item790031469_...m.html#gallery coś takiego, ale chabrowa właśnie. Mniejszy dekolt i białe dodatki
Myślicie, ze będzie fajnie ?

Do poloneza nie będę się przebierać, pierwszy raz słyszę, ze czarny ma być do poloneza :P
Bardzo ładna i będzie Ci pasować chabrowy. Kurczę, pięknie będzie No i dobra długość, jeśli szpilek nie chcesz. Ja ze szpilek nie rezygnuję, najwyżej będzie ból i płacz

U nas mówią, że do poloneza trzeba białą bluzkę i czarny dół, ale nie wiem, jak to jest naprawdę i czy wszędzie tak

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:18   #1263
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Właśnie kłócę się z mamą o studniówkę, jak ja nie chcę tam iść Jeszcze z partnerem jakimś miałabym pójść, ciekawe, gdzie ja znajdę masochistę, który wytrzymałby ze mną cały wieczór
Ale w sumie jest jeden plus - już teraz wiem, że będę jedną z dwóch najlepiej wyglądających dziewczyn z klasy

A kto ma jeszcze w tym roku studniówkę? Ja, Agusia, Chatul (ale mówiła, że nie idzie), Nerchie chyba? i ktoś jeszcze?
Ja mam pólmetek. Na Rwoim miejscu poszłaby na studniówkę, nawet bez partnera tak żeby wszystkim opadła szczęka z zachwytu na twój widoki, o tak:

Cytat:
Próbowałam znaleźć, bo jakiś czas temu wklejałam, ale że nie znalazłam, to wkleję jeszcze raz (tylko z moim aparatem jest coś nie tak i pół tyłka mi ucięło Ach i teraz są trochę ciemniejsze, bo wyrównałam kolor szamponem Joanny, ale że mi się o tym teraz przypomniało, to w tym tygodniu zrobię zdjęcie i wkleję)
Śliczne włosy, jakie długie.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:21   #1264
19agusia91
Zakorzenienie

Mam nadzieję. Czy to na prawdę przypał iść w niskich bucikach na studniówkę? w kółko to słyszę.
do tego chciałabym mieć loki, ale spięte po bokach

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

jyyli, własnie, rany co za włosy

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Sztucznych paznokci nie zrobię, na solkę nie pójdę, malować się mocno też nie chcę, rany, jestem jak z prehistorii.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 16:23   #1265
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Agusia, jaki szał zrobiłaś na otrzęsinach Bardzo mi się podoba Twój głos, taki melodyjny, uwielbiam melodyjne głosy (bo sama raczej takiego nie mam)
Na tym drugim trochę, a nawet bardzo słaba jakość Ale trochę słychać Ty jesteś po środku? Zgadłam? Nie wiem, która z Was śpiewała trzecim głosem refren, ale trochę zagłuszyła resztę.
Ale Twój głos mi się strasznie podoba W ogóle fajnego focha puściłaś na chłopca z gitarą

Stary 2009-10-25, 16:26   #1266
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Astra, ja też nie potrafię kupować już ciuchów ani butów Jak pomyślę, że porządne zimowe buty mogę kupić za 2 stówy, ale mogę też pochodzić w zimę w glanach i 5 parach skarpet, a kasę wydać na włosy, to ta druga opcja bardziej mi się podoba
A zresztą to się opłaca, teraz i tak nikt nie patrzy na moje buty, tylko na włosy
no co Wy dziewczyny.. ja myślę, że we wszystkim trzeba zachować odpowiednie proporcje ja wiem, że choćbym miała zniewalające włosy, a byłabym byle jak ubrana, to całokształt nie rzucałby na kolana zresztą - to każdego sprawa ja najpierw wpadam w szał włosowych zakupów, a później ciuchowych i tak na zmianę
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie powtórkę "Mam talent"
ja też oglądałam, dzięki temu widziałam o czym mówiłyście wczoraj wieczorem
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
zazdrosze,ja studniowke mialam 5lat temu
idz,studniowka jest tylko jedna
no co Ty.. ja byłam na 4 przy czym moja była najgorsza
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Gdzies w różnych wątkach są. Albumu ze zdjęciami nie zakładam.
to muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
blondyno , czy Ty naprawdę na niego...krzyczysz?
Pamiętam jak kiedyś mówiłaś że masz wybuchowy charakter..
no czasami podnoszę głos ale co to za różnica - nawet jak nie krzyczę, to on mówi, że krzyczę...
Cytat:
Zastanawiam się nad sukienką i kompletnie nie mam pomysłu. Najchętniej poszłabym w takiej, jaką wklejam w załączniku Ale jednak coś innego wybiorę. http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=776925026 Ta mi się nawet podoba, mogłaby być krótsza, bo nie lubię takiej długości, ale nie wiem, czy nadaje się na studniówkę
ta z linka jest fajna, natomiast ta, która jest na wstawionych fotkach bardziej nadaje się na rozdanie Oscarów niż na studniówkę. nie ma co przeginać pały, a wg mnie taka sukienka to pierwszy krok do jej przegięcia. macie dopiero po 19lat (wybiegam w przyszłość) i naprawdę na taką 'goliznę' macie jeszcze czas ale to moje zdanie
Cytat:
Chabrową koniecznie będę mieć! http://www.allegro.pl/item790031469_...m.html#gallery coś takiego, ale chabrowa właśnie. Mniejszy dekolt i białe dodatki
Myślicie, ze będzie fajnie ?
sukienka jest piękna, ale myślę, że granat i biel to nie za fajne połączenie. kojarzy mi się z mundurkiem szkolnym poza tym biel rzadko kiedy sprawdza się jako dodatek...
Stary 2009-10-25, 16:28   #1267
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Mam nadzieję. Czy to na prawdę przypał iść w niskich bucikach na studniówkę? w kółko to słyszę.
do tego chciałabym mieć loki, ale spięte po bokach

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

jyyli, własnie, rany co za włosy

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Sztucznych paznokci nie zrobię, na solkę nie pójdę, malować się mocno też nie chcę, rany, jestem jak z prehistorii.
Nie przypał ja idę w szpilkach, bo w nich przynajmniej prosto chodzę i po prostu dobrze wyglądam

Też nie będę mieć tipsów i na solarę nie idę Będę przynajmniej się na zdjęciach wyróżniać jako najbledsza (w sumie moje 2 przyjaciółki też są bledziochy, ale ja jestem "najbledsza z najbledszych")
Ale umaluję się pewnie mocno, dobrze wyglądam w mocnym makijażu Ale też zależy od kiecki, bo może zrobię makijaż w stylu Rose McGowan, czyli gruba krecha na górnej powiece, mocno wytuszowane rzęsy, podkreślone brwi, dużo różu i mocne usta

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Ja mam pólmetek. Na Rwoim miejscu poszłaby na studniówkę, nawet bez partnera tak żeby wszystkim opadła szczęka z zachwytu na twój widoki, o tak:

Śliczne włosy, jakie długie.
I z takim zamiarem pójdę

Za komplementy włosowe dziękuję, ale trochę stare te włosy, sprzed miesiąca, chociaż wiele też się nie zmieniły

Stary 2009-10-25, 16:29   #1268
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Obejrzalam . Ale naprawde po raz pierwszy, czyli labo nie zauwazylam wczesniej jak o tym pisalas, albo mnie tu jeszcze nie bylo (i tak sobie mysle, ze to wlasnie to ).
Filmik fajny, ale... Robilas to na suchych wlosach i trzymalas dwie godziny ?!? Sprobuje, ale na mokrych wlosach i do spania z tym, inaczej nie ma szans .
Robiłam to na takich leciutko wilgotnych włosach( w 95% suchych) i powiem Ci, że o wiele lepiej się trzymają, niż bym robiła to na mokrych. Te akurat trzymałam 2 godz., ale normalnie trzymam całą noc

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:38   #1269
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
U nas mówią, że do poloneza trzeba białą bluzkę i czarny dół, ale nie wiem, jak to jest naprawdę i czy wszędzie tak
eee to jakaś straszna bujda.. pierwsze słyszę i w ogóle bym się tym nie sugerowała, bo chyba dyrekcja Twojej szkoły chce wprowadzić jakieś swoje zasady
Stary 2009-10-25, 16:41   #1270
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie kłócę się z mamą o studniówkę, jak ja nie chcę tam iść Jeszcze z partnerem jakimś miałabym pójść, ciekawe, gdzie ja znajdę masochistę, który wytrzymałby ze mną cały wieczór
Ale w sumie jest jeden plus - już teraz wiem, że będę jedną z dwóch najlepiej wyglądających dziewczyn z klasy

A kto ma jeszcze w tym roku studniówkę? Ja, Agusia, Chatul (ale mówiła, że nie idzie), Nerchie chyba? i ktoś jeszcze?
Ja mam bal absolutoryjny... kandydata na partnera też brak - tzn. mogę spytac jakiegoś kumpla - chętny się na pewno znajdzie, tylko że będę wtedy do niego przywiązana cały wieczór...i tak źle i tak nie dobrze

Mnie tak głowa bolała, że umyłam włosy, nałożyłam Vatikę HOT i poszłam spać i śniło mi się, że napisałam jakiegoś totalnie zakręconego posta z jakąś zagadką i mi odpisałyście, że jestem wariatką i lepiej by było jakbym już się nie udzielała na tym wątku
Stary 2009-10-25, 16:43   #1271
blondyna789
Zakorzenienie

a na targach nie byłaś?
Stary 2009-10-25, 16:50   #1272
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość

a na targach nie byłaś?
Niestety... trochę sprzątania i pół dnia zleciało
Stary 2009-10-25, 17:07   #1273
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Ja polecam na początek przejrzeć pierwszą stronę wątku o naturalnych falach i loczkach
a co do kosmetyków to może być np. ten balsam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...ajacy-loki.htm
czytałam, musze się nauczyć tych wszystkich nazw

Cytat:
Nie idę, nie idę

Zdecydowanie. Można jej też według mnie używać bez spłukiwania do układania wlosow. Co prawda producent tej opcji nie widzi, ale u mnie się sprawdzała nałożona bez spłukiwania.

.
czy to ta :

http://www.ceneo.pl/423113
?

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 17:12   #1274
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
eee to jakaś straszna bujda.. pierwsze słyszę i w ogóle bym się tym nie sugerowała, bo chyba dyrekcja Twojej szkoły chce wprowadzić jakieś swoje zasady
No właśnie nie wiem, jak to jest, ale w mojej dziurze wszystkie szkoły tak mają, mój brat też tak miał 4 lata temu. Ale jesteśmy chorym miastem, we wszystkich LO 2 jest od 60%, więc wszystkiego można się spodziewać

Zazdroszczę wszystkim studentkom z wątku. Ja muszę teraz wkuwać na pamięć rzeczy w stylu "funkcją banku jest pośredniczenie w obrocie papierów wartościowych" z pp. Mówią, że to dobry przedmiot na przyszłość. Tak, z pewnością przyda mi się taka informacja. Tak jak to, że banki pełnią funkcję kredytową i płatniczą.
Cofam to, co mówiłam o WOSie, że to bezsensowny przedmiot. Bezsensowne to dopiero jest pp
No to zmykam dalej uczyć się o funkcjach banku (w takich chwilach naprawdę mam wrażenie, że moje życie nie ma sensu Zamiast np. ratować świat, zakuwam coś, co i tak gdzieś już jest zapisane)

Stary 2009-10-25, 17:34   #1275
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
Tak

Cytat:
Ja pójdę, bo jednak mam dobre przyjaciółki w klasie i paru kumpli i chociażby dla nich No i oczywiście po to, żeby reszta popadała z zachwytu na mój widok, bo zamierzam się naprawdę odstawić
Ja właśnie odstawiać się nie lubię :P

Cytat:
Próbowałam znaleźć, bo jakiś czas temu wklejałam, ale że nie znalazłam, to wkleję jeszcze raz (tylko z moim aparatem jest coś nie tak i pół tyłka mi ucięło Ach i teraz są trochę ciemniejsze, bo wyrównałam kolor szamponem Joanny, ale że mi się o tym teraz przypomniało, to w tym tygodniu zrobię zdjęcie i wkleję)
Jakie dłuuugie

Cytat:
Z tymi samo-zaczynajacymi-nagle-sie-krecic wlosami to naprawde ciekawa sprawa. Az sobie pojde na "loki" poczytac o tym. Pewnie marne me nadzieje, ale co mi tam.
Warto spróbować. Z włosami nigdy nic nie wiadomo, naprawdę.
Stary 2009-10-25, 17:38   #1276
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z tz z boskiej Krynicy. Ale było romantycznie... ale teraz nauka mnie czeka :/ ja również mam w tym roku studniówke. Sukienke bede miała ciemno granatowa wiązaną na szyję z dosc głębokim dekoldem, szerokim pasem a długość to lekko przed kolano. Jak szaleć to szaleć już widzę te ich miny to bedzie wejście smoka. Tylko muszę poszukać jeszcze równie sexy fryzurki.
Stary 2009-10-25, 17:39   #1277
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja właśnie odstawiać się nie lubię :P

Jakie dłuuugie

Warto spróbować. Z włosami nigdy nic nie wiadomo, naprawdę.
Ja się lubię odstawiać, ale na specjalne okazje Na co dzień zakładam na siebie to, co akurat jest czyste A maluję się tak, jak mi wyjdzie

A no właśnie na tym zdjęciu widać, jak się lekko falują, kiedy je traktuję jak proste. Jeszcze z pół roku temu tak nie było, tylko te czarne kręcone babyhair miałam. No ale jak znajdę trochę czasu, to parę kręconych trików wypróbuję, bo takie dumanie czy są proste, czy może kręcone, nic nie da

Dziewczyny, co to jest fundusz inwestycyjny tak na chłopski rozum? Bo w notatkach nie mam, a tego z Wikipedii nie rozumiem

Stary 2009-10-25, 17:43   #1278
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia, jaki szał zrobiłaś na otrzęsinach Bardzo mi się podoba Twój głos, taki melodyjny, uwielbiam melodyjne głosy (bo sama raczej takiego nie mam)
Na tym drugim trochę, a nawet bardzo słaba jakość Ale trochę słychać Ty jesteś po środku? Zgadłam? Nie wiem, która z Was śpiewała trzecim głosem refren, ale trochę zagłuszyła resztę.
Ale Twój głos mi się strasznie podoba W ogóle fajnego focha puściłaś na chłopca z gitarą
Gdzie tam szał ja Ja chciałabym mieć silniejszy głos http://paniagata.wrzuta.pl/katalog/a...9mMruPh/glowny Jeśli chcesz, tu są też moje nagrania Tak, zagłuszałyśmy się wszystkie nawzajem, każda z nas inny głos ma Teraz zawsze jestem głosniej, bo ledwo mnie słychac
Cytat:

sukienka jest piękna, ale myślę, że granat i biel to nie za fajne połączenie. kojarzy mi się z mundurkiem szkolnym poza tym biel rzadko kiedy sprawdza się jako dodatek...
http://img.szafa.pl/uploads/clothes/...1239010117.jpg

to nie granat
Hmm, chciałam w sumie czarną ta koronkę zamiast planowanej wcześniej białej, wtedy czarne buty i torebkę, ale czy będzie pasował wtedy taki komplet biżu? http://www.allegro.pl/item785441249_...ebro_27mm.html
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 17:44   #1279
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem, jak to jest, ale w mojej dziurze wszystkie szkoły tak mają, mój brat też tak miał 4 lata temu. Ale jesteśmy chorym miastem, we wszystkich LO 2 jest od 60%, więc wszystkiego można się spodziewać

Zazdroszczę wszystkim studentkom z wątku. Ja muszę teraz wkuwać na pamięć rzeczy w stylu "funkcją banku jest pośredniczenie w obrocie papierów wartościowych" z pp. Mówią, że to dobry przedmiot na przyszłość. Tak, z pewnością przyda mi się taka informacja. Tak jak to, że banki pełnią funkcję kredytową i płatniczą.
Cofam to, co mówiłam o WOSie, że to bezsensowny przedmiot. Bezsensowne to dopiero jest pp
No to zmykam dalej uczyć się o funkcjach banku (w takich chwilach naprawdę mam wrażenie, że moje życie nie ma sensu Zamiast np. ratować świat, zakuwam coś, co i tak gdzieś już jest zapisane)

Widzisz, PP to jest MEGA ważny przedmiot ale źle ustalona podstawa programowa jako studentka drugiego roku finansów i rachunkowości (wiem, że są wśród nas lepsze ) mogę Ci powiedzieć, że potrzebujesz PP w życiu. Choćby po to, żeby wiedzieć, że gdy salon krzyczy "Weź samochód na raty, odsetki tylko 1%" to będziesz wiedzieć że nie jest to stopa efektywna, roczna, tylko miesięczna, co w praktyce daje grubo ponad 12% rzeczywistych odsetek i to tylko rocznie, no i 1% szlag trafił takich rzeczy powinni uczyć, a nie funkcji banków czy funkcji czegokolwiek

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 17:45   #1280
19agusia91
Zakorzenienie

Jyyli, ja mam z PP dwie 5! Jedyny przedmiot z którego mam jakąkolwiek 5 w dzienniku
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 17:50   #1281
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Widzisz, PP to jest MEGA ważny przedmiot ale źle ustalona podstawa programowa jako studentka drugiego roku finansów i rachunkowości (wiem, że są wśród nas lepsze ) mogę Ci powiedzieć, że potrzebujesz PP w życiu. Choćby po to, żeby wiedzieć, że gdy salon krzyczy "Weź samochód na raty, odsetki tylko 1%" to będziesz wiedzieć że nie jest to stopa efektywna, roczna, tylko miesięczna, co w praktyce daje grubo ponad 12% rzeczywistych odsetek i to tylko rocznie, no i 1% szlag trafił takich rzeczy powinni uczyć, a nie funkcji banków czy funkcji czegokolwiek
O, tu się zgadzam. Bo ja bym chciała wiedzieć, jak nie dać się oszukać, albo np. dokładnie krok po kroku jak sobie NIP wyrobić (bo do tej pory nie wiem, chciała, próbowałam, ale się nie udało A wyrobić powinnam).

Cytat:
Jyyli, ja mam z PP dwie 5! Jedyny przedmiot z którego mam jakąkolwiek 5 w dzienniku
Kurczę, szczęściara Mi ostatnio postawiła małpa 1 za pracę na lekcji, bo się uczyłam z niemca. No ok, nie powinnam tego robić, ale przynajmniej byłam cicho, podczas gdy reszta też robiła co innego, albo gadała. Ja nie wiem za co mnie ci nauczyciele tak nienawidzą.

Ale dobra, zmykam zakuwać te idiotyczne sformułowania

Stary 2009-10-25, 18:01   #1282
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
O, tu się zgadzam. Bo ja bym chciała wiedzieć, jak nie dać się oszukać, albo np. dokładnie krok po kroku jak sobie NIP wyrobić (bo do tej pory nie wiem, chciała, próbowałam, ale się nie udało A wyrobić powinnam).

Kurczę, szczęściara Mi ostatnio postawiła małpa 1 za pracę na lekcji, bo się uczyłam z niemca. No ok, nie powinnam tego robić, ale przynajmniej byłam cicho, podczas gdy reszta też robiła co innego, albo gadała. Ja nie wiem za co mnie ci nauczyciele tak nienawidzą.

Ale dobra, zmykam zakuwać te idiotyczne sformułowania
My mamy ciekawe rzeczy na PP
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 18:02   #1283
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja się lubię odstawiać, ale na specjalne okazje Na co dzień zakładam na siebie to, co akurat jest czyste A maluję się tak, jak mi wyjdzie
Ja w ogóle odstawiać się nie lubię, naprawdę :P Na specjalne wyjścia robię po prostu jeszcze grubszą kreskę wokół oczu :P I mocniej spryskuję włosy lakierem :P

Cytat:
A no właśnie na tym zdjęciu widać, jak się lekko falują, kiedy je traktuję jak proste. Jeszcze z pół roku temu tak nie było, tylko te czarne kręcone babyhair miałam. No ale jak znajdę trochę czasu, to parę kręconych trików wypróbuję, bo takie dumanie czy są proste, czy może kręcone, nic nie da
Dziwne były te Twoje kręcone nowe włosy ;o Nadal rosną czarne i kręcone?
Stary 2009-10-25, 18:04   #1284
19agusia91
Zakorzenienie

Pójdę w przyszłym tygodniu na operacje włosową
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 18:07   #1285
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Dziwne były te Twoje kręcone nowe włosy ;o Nadal rosną czarne i kręcone?
Jakiś czas w ogóle nie miałam młodych a teraz znowu rosną takie same Wydaje mi się, że to może być tylko wina hormonów. No chyba, że jakaś pielęgnacja może zmienić kolor albo strukturę włosa, ale to chyba niemożliwe.

Cytat:
My mamy ciekawe rzeczy na PP
My mieliśmy ciekawe rzeczy, jak mieliśmy inną babkę. Potrafiła np. mówić "No i ja mieszkam.... (chwila głębokiego zastanowienia) Z kim ja właściwie mieszkam?!" albo "Kto mi powie coś o... O czym ja właściwie mówię?". I w takiej atmosferze wszystkie lekcje przebiegały

Stary 2009-10-25, 18:07   #1286
19agusia91
Zakorzenienie

Kurcze muszę napisać list na angielski, na beznadziejny temat. Nie jestem humanistką , od wczoraj nic nie mogę wymyślić na to.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-10-25, 18:21   #1287
San di
Raczkowanie

uf. nadrobiłam

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Gdzie tam szał ja Ja chciałabym mieć silniejszy głos http://paniagata.wrzuta.pl/katalog/a...9mMruPh/glowny Jeśli chcesz, tu są też moje nagrania Tak, zagłuszałyśmy się wszystkie nawzajem, każda z nas inny głos ma Teraz zawsze jestem głosniej, bo ledwo mnie słychac
ładnie śpiewasz,delikatny,ciepły głos,dobry do spokojnych utworów

San di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 18:31   #1288
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co to jest fundusz inwestycyjny tak na chłopski rozum? Bo w notatkach nie mam, a tego z Wikipedii nie rozumiem
FI to forma inwestowania dla osób, które bądź nie mają odpowiedniej wiedzy bądź czasu na to by śledzić co się dzieje na rynku. Wykupuje się wtedy jednostki funduszu a instytucja np. bank inwestuje pieniądze, śledzi rynek i robi wszystko za inwestora (oczywiście za odpowiednią opłatą). Każdy fundusz ma ściśle określoną strukturę portfela inwestycji np. fundusz zrównoważony ma zwyczajowo 40% obligacji i 60% akcji. Ty kupujesz jednostki a mądrzy ludzie inwestują w te akcje i obligacje starając się osiągnąć jak największe zyski - później jest liczona stopa zwrotu(zysk lub strata) całego portfela inwestycji i na tej podstawie jest wyceniona jednostka funduszu. FI to raczej długoterminowa forma inwestycji. Są też tzw PARASOLE które w ramach jednej umowy pozwalają na zmianę stopnia ryzyka funduszu (zamianę jednostek na inne bardziej lub mniej ryzykowne)
Fundusze są nie tylko akcyjne ale np. budowlane - wtedy Twoje pieniądze są inwestowane w rynek nieruchomości.

Mam nadzieję że w miarę jasno to wytłumaczyłam
Stary 2009-10-25, 18:33   #1289
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
FI to forma inwestowania dla osób, które bądź nie mają odpowiedniej wiedzy bądź czasu na to by śledzić co się dzieje na rynku. Wykupuje się wtedy jednostki funduszu a instytucja np. bank inwestuje pieniądze, śledzi rynek i robi wszystko za inwestora (oczywiście za odpowiednią opłatą). Każdy fundusz ma ściśle określoną strukturę portfela inwestycji np. fundusz zrównoważony ma zwyczajowo 40% obligacji i 60% akcji. Ty kupujesz jednostki a mądrzy ludzie inwestują w te akcje i obligacje starając się osiągnąć jak największe zyski - później jest liczona stopa zwrotu(zysk lub strata) całego portfela inwestycji i na tej podstawie jest wyceniona jednostka funduszu. FI to raczej długoterminowa forma inwestycji. Są też tzw PARASOLE które w ramach jednej umowy pozwalają na zmianę stopnia ryzyka funduszu (zamianę jednostek na inne bardziej lub mniej ryzykowne)
Fundusze są nie tylko akcyjne ale np. budowlane - wtedy Twoje pieniądze są inwestowane w rynek nieruchomości.

Mam nadzieję że w miarę jasno to wytłumaczyłam
Bardzo dziękuję Już teraz w miarę rozumiem

Stary 2009-10-25, 18:42   #1290
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość

Szczęściara jakie cudeńka
Nooo, az wczoraj musialam sprobowac
Cytat:

Ale Twój TZ kochany
Sama mam Jantara na liście zakupów (na 2 miejscu jest)
a błoto z Morza Martwego to chyba Chatul używała jak mnie pamięć nie myli
Jantar ladnie pachnie, zobaczymy jak bedzie dzialal.
Cytat:
Ja pójdę, bo jednak mam dobre przyjaciółki w klasie i paru kumpli i chociażby dla nich No i oczywiście po to, żeby reszta popadała z zachwytu na mój widok, bo zamierzam się naprawdę odstawić

Zastanawiam się nad sukienką i kompletnie nie mam pomysłu. Najchętniej poszłabym w takiej, jaką wklejam w załączniku Ale jednak coś innego wybiorę. http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=776925026 Ta mi się nawet podoba, mogłaby być krótsza, bo nie lubię takiej długości, ale nie wiem, czy nadaje się na studniówkę
Ladna ! Ale ja bym ta druga podszewke wyprula
Cytat:

Szczesciara. A TZ super facet .
.
I tak sie z nim kloce

Cytat:

W urzedzie skarbowym wypelniasz taki wniosek, oni Ci go daja w okienku, a pozniej zostawiasz i odsylaja Ci po 2 tygodniach

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Kurcze muszę napisać list na angielski, na beznadziejny temat. Nie jestem humanistką , od wczoraj nic nie mogę wymyślić na to.
A jaki masz temat? Ja też mam 2 prace na anglika :/
Mój wymarzony dom i mój przyjaciel...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości