Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 10:38   #3151
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Ja trochę poczytałam o tej przetoce i wyłączyłam google bo mi się mdło zrobiło. Myślę, że żaden z tych przypadków nie dotyczy Amelki bo większość to jakieś wewnętrzne przetoki, ale mogę się mylić

Czekoladko a Ty po prostu przestałaś karmić tak bez żadnych tabletek tak? i nie bolały Cię piersi?

Cass mała ma to chyba od urodzenia, tylko ja wcześniej nie zauważyłam co za matka ze mnie, że dziury u dziecka nie widzę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 11:12   #3152
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

moje dziecko jest niesamowite - zjadl przed spaniem cala butle kaszy ale dalej dzioba otwieral wiec dalam mu jeszcze piers, polozylam go a on steka, wierci sie, otwiera dalej buzie i widac, ze glodny, no to dalam mu druga - usnal

a za dwie godz juz znow sie obudzil jesc
ale glodomor

wiecie co? maly od paru dni nie robi kupy, w sumie odkad daje mu kasze i deserki - to normalne? mi sie wydaje, ze powinno byc na odwrot i powinien teraz robic wiecej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 11:15   #3153
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem,
moje dziecko postawiło sobie chyba za cel wykończenie mamusi
kilka nocy pod rząd budziło mnie co pół - 1 godzinę
a przez dzień sypiał max 3 godziny i to na raty ok. pół godzinne

nie miałam siły nawet żeby zrobić sobie jeść,
dopiero dzisiaj Łaskawiec spał dłużej bo budził mnie co 3 godziny
więc jestem wyspana

co za dziecko

Proszę mnie nie bić za temperaturę w domu
bo ja codziennie wietrzę, kaloryfery mam skręcone, okna rozszczelnione, a mimo to mam 25 stopni
jak zamykam okna szczelnie, np do kąpieli to mam jeszcze cieplej

taki urok małego mieszkanka bez balkonu, a w środku 3 duże ciała + 1 małe

Oglądałam filmiki, fajne

Megi oprócz szałwii laktację zatrzymuje także mięta

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 11:26   #3154
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam moj maly budzil sie co 4, godizny wiec jest dobrze system zacyzna dzialac;] hihi jeszcze apre dni co 4,5 godizny jesc bedzie osstawac a pozniej wydluze mu czas do 5 godzin ;] nad ranem tj o 8 nieślubny sie zajmowal dzidziem wiec sobie pospalam , do 11 tzn weldug nowego czasu do 10 ;] dzis do tesciowki idziemy ;| nie usmiecha mi sie to no ale .. raz na 3 miesiace isc trzeba ;>

Dziewczyny znow zaczely mi wyspadac włosy polecaie cos na włoski ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 12:15   #3155
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czesc!
Na ktoryms watku widzialam mamusie z Holandii... czy to tu?
Mialabym do niej pytanie..
Czy mleczka kaszki i sloiczki podajecie te holenderskie czy przywozicie z Polski?
Co sadzicie o tym ich jedzonku...
A sa tu jakies firmy ktore rowniez mamy w Polsce? -chyba Nestle...ale nie wiem jak ono w wersji holenderskiej sie nazywa?
Czy mogalby ktoras z Was mi pomoc w tej kwestii?
Stary 2009-10-25, 12:35   #3156
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

na zatrzymanie pomaga szałwia i mieta oraz ograniczenie innych plynow.

dziewczyny czy w zwiazku ze zmiana zmieniacie pore kapania? moj maz twierdzi ze zostajemy miedzy 19-20 czyli wychodzi ze wg jej zegara to bedzie 20-21

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 13:48   #3157
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja wszystko bede robic o tej samej porze tylko nowego czasu

juz dzis to wprowadzilam i maly dostal deserek o NOWEJ 12 a powiedzialam TZ, ze o 13 pojdzie spac i poszedl - czyli o starej 14 wiec udalo mi sie mu przestawic czas wystarczy dac jesc o nowej porze a potem automatycznie sie wszystko przestawia

dziewczyny chyba naprawde mam okres bo mam taka chcice na TZ, ze nie pamietam kiedy taka mialam nawet snil mi sie seks
Stary 2009-10-25, 14:06   #3158
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
juz wrzucam na YT ale bedzie to trwalo ok 25minut

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

wrzucilam
http://www.youtube.com/watch?v=osNSkWvHDGc

jak obejrzycie do konca to uslyszycie jak mlaska i wydaje dzwieki
ale super moja myszka też tak ladnie szama i buźke otwiera po nastepna łyżeczkę oj ten asze słodziaczki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tu Wercia jak gada z mamusia
http://www.youtube.com/watch?v=96DeqxA0f2o

cos mi nie chce przeslac tego z karuzela
Weronisia cudowna
też postaram sie wrzucic filmik z moja panna jak sobie gaworzy

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A i w Lidlu mają być kombinezony
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...binezon_zimowy

różne kolorki

Net mi rzęzi
fajniutkie kombinezony

Cytat:
moje dziecko wypilo 150ml kaszy i bylo mu malo wiec jeszcze cyc

a teraz ani mu sie sni spac
o to moja mała podobnie ostatnio z 4 dni zasypia nam dopiero ok 22 bo po kapieli i jedzonku niby zasnie odłożę ja do łóżeczka a za chwilę słyszymy jak sobie gaworzy do karuzeli zawsze nam zasypiała juz o 20 i spała do 6 a teraz nie wiem co sie dzieje że tak sie przestawiła

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

dziewczyny czy w zwiazku ze zmiana zmieniacie pore kapania? moj maz twierdzi ze zostajemy miedzy 19-20 czyli wychodzi ze wg jej zegara to bedzie 20-21
własnie ta zmiana czasu, boje sie strasznie co to bedzie bo mała zawsze tak od 17.30 zaczyna marudzić to wychodzi żew teraz juz od 16.30 zacznie i co mam ja az do 19 trzymac, to wg jej zegara bedzie już 20, kurde ta zmiana czasu jest do nam jakoś przychodzi przestawienie się ale takiemu maleństwu jak wytłumaczyć

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A oto moja mała gadułka http://www.youtube.com/watch?v=Nqvj5JmYLHE
Stary 2009-10-25, 14:45   #3159
katarzynka00
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
ja tez sie zastanawiam co tu zrobic z ta zmiana czasu
poczekam i zobacze jak sie bedzie zachowywac
U siostry "na dyzurze" byla grzeczniutka, a potem mlodsza siostra wziela ja na spacer i wrocily jak wypilam kawke i sie nasiedzialam wiec pol dnia nie mialam dziecka.
Nie mialam reala po drodze wiec obkupilam ja w rossmanie.Maly zapas pieluszek i mleczka.Reszta na mamy uciechy
Mąż w pracy i niebardzo mam plan na reszte dnia z dzieckiem.Nudy Net muli,spacer juz byl i co dalej Moze jak mala poloze to cos upieke...hmmm no nudzi mi sie ewidentnie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 15:03   #3160
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no i Marcel zwalil kupe
TZ byl w szoku, smiac mi sie chce do teraz - maly obkupal sie po uszy i po tych kaszach i deserkach zrobil pierwszy raz taka gesta mazista i smierdzaca kupe, ktora ciezko bylo zmyc a TZ jeszcze czegos takiego na oczy nie widzial i nie wiedzial jak sobie poradzic biedny
musielismy go wykapac

ide odpoczywac bo cos mnie glowa boli i senna jestem
Stary 2009-10-25, 15:43   #3161
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

wrrr opisałam się wczoraj jak głupia i wszystko mi zjadło ... ja nie wiem co z tym kompem mi się dzieje

Bartosz śpi ... ja dop[iero obiadek zjadam ... małż przed tv ... taka se ta niedziela

A najgorsze, że jakieś choróbsko mnie bierze ... boli mnie gardł i głowa ... i wogóle jakaś talka jestem jak by mi ktoś przyłożył
Jeszcze mi brakuje, zeby Bartek sie zaraził

Jutro jedziemy do neurologa z tym jego wygianniem się ... zobaczymy co powie

Dziewczynki Wsze dzieciaczki są cudne ... Svinecka - Marcel pięknie zjada deserek

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 17:41   #3162
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja tez sie zastanawiam co tu zrobic z ta zmiana czasu
poczekam i zobacze jak sie bedzie zachowywac
U siostry "na dyzurze" byla grzeczniutka, a potem mlodsza siostra wziela ja na spacer i wrocily jak wypilam kawke i sie nasiedzialam wiec pol dnia nie mialam dziecka.
Nie mialam reala po drodze wiec obkupilam ja w rossmanie.Maly zapas pieluszek i mleczka.Reszta na mamy uciechy
Mąż w pracy i niebardzo mam plan na reszte dnia z dzieckiem.Nudy Net muli,spacer juz byl i co dalej Moze jak mala poloze to cos upieke...hmmm no nudzi mi sie ewidentnie.
bosssze
Ty chyba żartujesz

może zamienimy się dziećmi na jakiś miesiąc
ja odpocznę, a Ty będziesz miała co robić

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A najgorsze, że jakieś choróbsko mnie bierze ... boli mnie gardł i głowa ... i wogóle jakaś talka jestem jak by mi ktoś przyłożył
Jeszcze mi brakuje, zeby Bartek sie zaraził

oby nie grypa
szczepiłaś się ?

ciekawe co powie specjalista ?
mam nadzieję że to nic groźnego

a my czekamy na panią pielęgniarkę
dzisiaj ostatni zastrzyk
potem kąpiel małego

ciekawe o której dzisiaj pójdzie spać

Stary 2009-10-25, 17:49   #3163
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko jest niesamowite - zjadl przed spaniem cala butle kaszy ale dalej dzioba otwieral wiec dalam mu jeszcze piers, polozylam go a on steka, wierci sie, otwiera dalej buzie i widac, ze glodny, no to dalam mu druga - usnal

a za dwie godz juz znow sie obudzil jesc
ale glodomor

wiecie co? maly od paru dni nie robi kupy, w sumie odkad daje mu kasze i deserki - to normalne? mi sie wydaje, ze powinno byc na odwrot i powinien teraz robic wiecej
Ja bym chciała zeby mój Kuba miał taki apetyt

Kupki u nas sie zmieniły. I mały robi tak co dwa dni. Czasami są takie plastelinowate, to chyba od kaszki ryzowej bo ryz zatwardza.

Cytat:
Ja trochę poczytałam o tej przetoce i wyłączyłam google bo mi się mdło zrobiło. Myślę, że żaden z tych przypadków nie dotyczy Amelki bo większość to jakieś wewnętrzne przetoki, ale mogę się mylić

Cass mała ma to chyba od urodzenia, tylko ja wcześniej nie zauważyłam co za matka ze mnie, że dziury u dziecka nie widzę
Megi rozmiawiałam z mama na temat tej przetoki. Mała mogła miec ja od urodzenia ale u takiego małego dziecka ta dziurka jest prawie niewidoczna. Nie chce Cie straszyc ale przetoka z reguły ma ujscie do jakiegos narządu. Nie znam sie za dobrze na tym, tylko tyle co mama mówiła i z netu. Idz z tym do lakarza jak najszybciej.
A może to nie przetoka? Skad wiesz, że to to??

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny znow zaczely mi wyspadac włosy polecaie cos na włoski ?
No mi tez leca włosy...garsciami Mam rozne szampony na wypadanie - ziołowe, pije pokrzwe, biore wit. ze skrzypem. Juz kiedys wklejałam fragment z neta na temat wypadania. Po porodzie to normalne i powinno sie unormowac po 6 miesiacu.

Cytat:
My narazie robimy po staremu, czyli kąpiel byla o 17. Ale bede starała sie powoli to zmienic na nowy czas.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Nadal Bartolinek tak sie wygina??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:05   #3164
megi b
Wtajemniczenie

Dzięki Cass myślę, że to przetoka bo co innego normalnie dziurka taka głęboka, że końca nie widać Jutro idziemy do lekarza, obyśmy trafili na jakąś normalną i kompetentną (a z tym u nas trudno).

Fajny avatarek

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-10-25, 19:16   #3165
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Cass myślę, że to przetoka bo co innego normalnie dziurka taka głęboka, że końca nie widać Jutro idziemy do lekarza, obyśmy trafili na jakąś normalną i kompetentną (a z tym u nas trudno).

Fajny avatarek
Megi coś takiego ?

Trzymam kciuki za udaną wizyte i odezwij sie jak juz wrocicie do domu.

Dziekuje Ty tez masz sliczny avatarek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-25, 19:22   #3166
skierka1981
BAN stały

hej my już wróciliśmy jakiś czas temu, w drodze powrotnej był ryk - już dość miała. teraz ok zaraz ide sie kapac i spac. i kupilam Amelce gryzaczek taki z woda w srodku jak juz ma cos gryzc to niecch to ciumka. moze potem zajrze na razie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:33   #3167
Cassandra 23
Zakorzenienie

No i jak zwykle pustki...

Nie ma z kim pisac wiec zmykam spać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-25, 20:14   #3168
katarzynka00
Zakorzenienie

no i klops
nie ogarnelam zmiany czasu
dziecko zasnelo mi w locie wg.swojego biologicznego zegarka-na stary czas o 18, czyli o 17
Dalam jej mleczko(ktorego calego nie wypila) i chcialam ją przeciagnac,porozmawiac na naszym lozku,ale zaczela trzec oczka itp poszlam po smoczek a ona chrapie.Myslalam ze to drzemeczka 15-30min a ona spala w najlepsze niewzruszona zapalonym swiatlem i glosnym tv.Chwile temu odlozylam brudaska do jej lozeczka w rajtuzkach i bodziaku.Pierwszy raz bez kapieli...I na co moja codzienna rutyna i rytualy jak dziewczynka ma to w nosie he he he Ciekawa jestem czy cyrki beda w nocy.
eleeri-ja tak sie przyzwyczailam do "wygodnego" dziecka, ze nie wiem jakby to bylo jakby mnie bobas straszliwie absorbowal
Juz zdaza mi sie myslec co to bedzie jak drugie bedzie zupelna odwrotnoscia... :strach-drzwi: wtedy odechce mi sie macierzystwa raz na zawsze <wstyd>

Stary 2009-10-25, 20:18   #3169
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecie nie zjadlo kaszy, nie wytrwalo do 21 i poszlo spac

ale to raczej z braku snu w dzien a nie przestawienia czasu, bo w dzien duzo walczyl i prawie spac nie chcial

ide polozyc Eryka bo jutro w koncu do przedszkola idzie
Stary 2009-10-25, 21:29   #3170
p4w
Zakorzenienie

katarzynko, mi sie też nie zdarzyło nudzić odkąd Tomasz jest na świecie
--------------

my po chrzcinach - tomasz nie spał cały dzień (w kościele 20 min, a potem lanie wodą go rozbudziło i komunię przyjmowałam z Tomaszem na rękach i z butlą )
po południu na obiedzie był taki marudny, ze masakra - nic do końca nie zjadłam ani nie wypiłam i musielismy się szybko ewakuować więc w sumie ok 3 godzin byliśmy u teściów
w samochodzie usnął, więc w domu tylko go przebrałam i zasnął snem kamiennym

ogólnie jestem mega zmęczona - dobrze, ze już po...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-10-25 o 22:04
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:56   #3171
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
juz probowalam, avent jedynka jest dla niej za duzy nawet na mleko, teraz daje w dr browns ale tez krztusi ise. jaki Ty masz?
No ja też z aventem miałam problemy, tak samo nawet mleczkiem się krztusiła, potem kupiłam butelki TT i do mleczka są w sam raz, ale herbatka za szybko z nich wypływa, uratowała mnie butelka i smoczek canpol babies, smoczek o taki:

http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25

zerówka jest specjalnie do herbatki dla noworodków, wolniutko z niej płynie, Martynka czasem jeszcze też się zakrztusi, ale to wynika już raczej z tego, że zapomina połykać taki mały dzikusek do jedzenia jest.Staram się trzymać ją jak najbardziej w pionie a butelkę w poziomie...mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi...

Butelka kosztowała mnie chyba coś ok 8-9 zł a smoczek też nie był drogi, także warto spróbować.

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 22:03   #3172
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
bosssze
Ty chyba żartujesz

może zamienimy się dziećmi na jakiś miesiąc
ja odpocznę, a Ty będziesz miała co robić

oby nie grypa
szczepiłaś się ?

ciekawe co powie specjalista ?
mam nadzieję że to nic groźnego

a my czekamy na panią pielęgniarkę
dzisiaj ostatni zastrzyk
potem kąpiel małego

ciekawe o której dzisiaj pójdzie spać
Ty i tak się świetnie trzymasz, bo ciagle siedzisz na Wizażu - ja mam czas zwykle tylko raz dziennie coś przeczytać, a napisać jeszcze rzadziej, a mój jest w prawdzie wymagający ciągłej uwagi, ale w nocy śpi dość dobrze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 23:13   #3173
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zaraz nie wytrzymam i rzuce sie przez okno

boli mnie glowa, zoladek i jest mi niedobrze - od dwoch godzin marze o snie a ten sie drze i drze i nie wiem o co mu chodzi, mam juz totalnie dosc

a jutro rano trzeba wstac do przedszkola ehh
Stary 2009-10-26, 07:03   #3174
katarzynka00
Zakorzenienie

eeee tu jakies przeklamanie wystapilo, bo to przeciez ja sie nudze
Laura przespala cala noc
czekalam az moze sie zbudzi do 22 i sama poszlam do wyrka.
Dzis male mnie tu bedzie, bo niedosc ze net wolny, to maja robic remont,kuc i bedzie sie do mnie nioslo=halas wiec musze sie ewakuowac z domu

Stary 2009-10-26, 08:00   #3175
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Czesc!
Na ktoryms watku widzialam mamusie z Holandii... czy to tu?
Mialabym do niej pytanie..
Czy mleczka kaszki i sloiczki podajecie te holenderskie czy przywozicie z Polski?
Co sadzicie o tym ich jedzonku...
A sa tu jakies firmy ktore rowniez mamy w Polsce? -chyba Nestle...ale nie wiem jak ono w wersji holenderskiej sie nazywa?
Czy mogalby ktoras z Was mi pomoc w tej kwestii?
Mell, ja mieszkam w Holandii, ale zbytnio Ci nie pomoge, bo karmie piersia. Wiem, ze Nestle tutaj tez jest, Nutrilon. Gdy skoncze coreczke karmic piersia, bede korzytala pewnie ze sloiczkow i kaszek tutejszych- mysle, ze sklad maja identyczny jak te polskie. Duzo zdrowia!

Cytat:
U nas az tak sztywnego schematu nie mamy. Wczoraj Ania miala kapiel troche pozniej niz zwykle, ale zasnela o swojej stalej godzinie- 22:00. Potem obudzila sie tradycyjnie o 3:30 oraz gdy tatus wstawal do pracy- o 6:15. Teraz spi jak susel, wiec tez zgodnie ze swoim schematem.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A co to jest nuda?

Czesc dziewczynki!

Zawsze mi sie wydaje, ze weekend tyyyyle zrobie, odpoczne, poczytam, a potem czas leci jak strzala, a ja ledwo co zrobie Wczoraj planowalam zrobic porzadki, ale czasu zabraklo. Najpierw zaczelam robic sos na obiad, ledwo skonczylam- musialam porobic ksiegowosc. Konczylam juz z chorem Ani, bo przeciez glodna- wiec natychmiast zaczelam karmic, tymczasem pranie sie wypralo- trzeba bylo poskladac do szafek, ledwo skonczylam, juz 18:00 i maz glodny

Megi b trzymam kciuki za tego lekarza
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 09:20   #3176
megi b
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za udaną wizyte i odezwij sie jak juz wrocicie do domu.
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Megi b trzymam kciuki za tego lekarza
Dzięki dziewczynki ale kciuki musicie trzymać do jutra bo dziś nie dam rady z małą do lekarza. Jeszcze trochę przeziębiona więc jutro autkiem podjedziemy

Amelka padła mi wczoraj o nowej 18 wykąpana na szybko i po wciągnięciu butli. Ułożyłam ją do łóżeczka, ale co chwila płakała z całych sił i się budziła więc wzięłam ją do siebie i spokojnie zasnęła ja nie wiem ona chyba nie czuje mnie w tym łóżeczku i dlatego się tak budzi
Śpi do tej pory ok północy dałam jej butle z kleikiem na śpiąco i wytrwała do 5 na cyca i zmianę pieluszki i śpi słodko

Miłego dzionka

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-10-26, 09:25   #3177
skierka1981
BAN stały

hej mamusie u mnie pada niestety.
wczoraj widziałam nasze mieszkanko super będzie. kuchnia połączona z jadalnią i salonem, z kuchni wejście do łazienki a po drugiej str korytarza nasza sypialna i pokój Amelki. no i teraz muszę myśleć jak to urządzić. może znacie jakieś stronki gdzie znajdę fajne pomysły? meble to pewnie z ikei albo abry ostatecznie black red white. firanki wypatrzyłam śliczne na all. oświetlenie to też sklep. sporo tego muszę powoli o tym myśleć. no i pierwsze co to kolor ścian. też trzeba przemyśleć. bo łazienkę i kuchnie wyposaży nam szef. no i w tym wyposażeniu od niego nawet zmywarka będzie. chociaż nie wiem ....ale pewnie się szybko przyzwyczaję w drugim końcu będzie mieszkała pracownica hurtowni która będzie na dole. jeszcze jej nie poznałam, ma dwójkę dzieci chyba 2 i 4 letnie...także kolejna zmiana....z jednej str się cieszę ale z drugiej... tak jakoś mi szkoda zostawiać Olsztyn, ale i tęsknię za wsią, a ta miejscowość to mała jest. i tak sama nie wiem....
Amelka chwilowo zasnęła, nie miałam wczoraj kłopotow z jej spanniem, jak poszła o 21 to wstała o 8. gryzaczek gryie namiętnie - pod warunkiem że trafi do buzi a jak nie moze to się denerwuje. zaczyna już sama do rączki brać zabawki, tylko po wzięciu czasami zapomina że ją ma a za tydzień jedziemy do domku. cieszę się bo zoaczę moją mamę, gorzej bo i teściową też też będzie maraton, najpierw wyjazd w piątek na noc (w sobotę jakbyśmy jechali to potem mało czasu u męża w domu spędzimy) i do teściów a na sobotę na noc do mojej mamy. .
jeszcze nie wiem co z wigilią zrobimy czysami czy do mojej mamy np bo ona zostanie z moją jedną siostrą (druga do cłopaka jedzie) i dziadkiem. to tylko 3 osoby i trochę mi jej szkoda, z drugiej strony chciałabym już sama z rodzinką swoją pierwsza wigilia razem...i mam dylemat...

też wam powiem że czasami się nudzę...Amelka jak śpi to nie mam co robić a jak nie śpi to też siedzi w leżaczku zajmuje się sobą i co...chya jakąś książkę wypożyczę....
u mnie też dziś hałas na górze grzejnik nie grzeje u koleg wpokoju i coś tam robią i głośno jest ale Amelce to nie przeszkadza...
megi trzymam kciuki za Amelkę na pewno wszystko będzie ok.

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-26 o 09:29
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:12   #3178
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Ty i tak się świetnie trzymasz, bo ciagle siedzisz na Wizażu - ja mam czas zwykle tylko raz dziennie coś przeczytać, a napisać jeszcze rzadziej, a mój jest w prawdzie wymagający ciągłej uwagi, ale w nocy śpi dość dobrze
No nie tak ciągle
komputer mam od rana włączony i jak młody śpi, albo grzecznie się sobą zajmuje to mogę coś klepnąć
zresztą młody najbardziej daje mi w kość od późnego popołudnia i przez noc i wtedy nie mam czasu na net ani na wyspanie się choć i do tego się już zdążyłam przyzwyczaić najgorzej jak budzi mnie co pół godziny albo godzinę a w dzień nie mam jak odespać

teraz mały bawi się rączkami
a ja jem w spokoju śniadanie i siedzę na forum

Stary 2009-10-26, 10:26   #3179
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
wiecie co moja mala jakos malo mleczka pije i do tego to ulewanie-kilkakrotnie po kazdym jedzeniu ciekawe ile bedzie wazyc -za tydzien szczepienie.....wg mojej wagi ma 6kg czyli przybylo jej tylko 1 kg w prawie 2 mce!
a to ulewanie teraz jest wieksze bo Wercia rwie sie do siadania i mocno sie rusza-tak mysle czy nie kupic jej tego Nutritionu na ulewanie

Cytat:

Czekoladko a Ty po prostu przestałaś karmić tak bez żadnych tabletek tak? i nie bolały Cię piersi?

ja mialam malo pokarmu i odciagalam raz dziennie ale nie do konca-a za rada Marioli przestalam odciagac i mleko zaniklo-nie mialam problemu z bolacymi piersiami-byly miekkie no ale nadal kropelki sa jak scisne-mysle ze to jeszcze hormony
aa i pilam duzo szałwii i dziennie piwko bo ponoc alkohol tez hamuje laktacje

Cytat:

ja kapalam jak zwykle o 20.00 i mala spala tak samo

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
katarzynko, mi sie też nie zdarzyło nudzić odkąd Tomasz jest na świecie
--------------

my po chrzcinach - tomasz nie spał cały dzień (w kościele 20 min, a potem lanie wodą go rozbudziło i komunię przyjmowałam z Tomaszem na rękach i z butlą )
po południu na obiedzie był taki marudny, ze masakra - nic do końca nie zjadłam ani nie wypiłam i musielismy się szybko ewakuować więc w sumie ok 3 godzin byliśmy u teściów
w samochodzie usnął, więc w domu tylko go przebrałam i zasnął snem kamiennym

ogólnie jestem mega zmęczona - dobrze, ze już po...
to chyba jest przezycie dla naszych dzieciaczkow bo moja mala tez byla marudna potem

Skierko ciesze sie ze mieszkanko sie wam podoba

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-10-26 o 10:43
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:44   #3180
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko poszlo wczoraj spac o 12.30

myslalam, ze umre - jak zasnal to zapadlam snem kamiennym, na szczescie obudzil sie dopiero po 6, tylko ze zanim zasnelo zpowrotem to ja musialam juz do przedszkola wastawac i w sumie sie za bardzo nie wyspalam

kurcze musze przelozyc szczepienie, ktore mamy na listopad bo po ospie trzeba odczekac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości