Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 18:56   #991
minnie
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

No to Malinko podwójne gratulacje, nie dość ,że synek to jeszcze w imieniny.
Ale Ci prezent zrobił najpiękniejszy.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:19   #992
kachula27
Zakorzenienie

No to Darius jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU IMIENIN i GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN SYNKA!!!!!!!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:23   #993
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Kurde dziewczyny a ja jutro zaczynam 40 tydzien-SZOK!!!!!!!!
40 tydzień...

I też pamiętam jak się zapisywałam na wizaż, chyba w 9 tc. Wtedy cały czas się bałam, bo lekarz za każdym razem opowiadał mi o poronieniu aż do 2go trymestru

Cytat:
Masz racje Kropka a co sie bede szczypac,ide na porodowke,na cmentarz pojde innym razem
Cmentarz nie zając, nie ucieknie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Guciu- ale zgaga dokuczała mi już wcześniej, ale jakoś mogłam ja ugasić, a dzisiaj nie wiem co jest I z resztą ja mam jeszcze czas-zaczynamy 36 tydzień a z resztą wg grafiku mam rodzić 9.11
Dobrze,że u Ciebie już znacznie lepsze samopoczucie!
Mi taka zgaga nie do pokonania dokuczała przez ostatnie 2 tygodnie. Nie pomagały małe posiłki, ani jedzenie na 5 godzin przed snem. za każdym razem jak się kładłam, to zgaga się zjawiała
Teraz czasem też dokucza mi jak się kładę, ale podobnie jak Kachula, mam nadzieję, że po porodzie nie pojawi się dłuższy czas

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a no korzystaja My dzisiaj sie zabralismy za przyjemne przyspieszenie wyjscia malego ledwie skonczylismy a moj Tz "i co juz masz skurcze??" i tak przez pol dnia za mna chodzi i sie pyta;p bo on myslal ze to tak od razu..;p potem poszlismy do lasu na spacer bo ladna pogoda dzisiaj u nas i ladnie kolorowa jesien widac ale cos temu maluchowi sie na swiat nie spieszy..;p nie wiem jak mam go przyspieszyc jeszcze ;p
Więc u mnie od tygodnia nic się nie ruszyło.
Ale doczytałam, że ilość prostaglandyny w spermie jest zbyt niska, żeby wywołać poród, pozwala natomiast na dojrzewanie szyjki, czyli skracanie. Ile w tym prawdy, to ja nie wiem.

A tak w ogóle, to ciekawa jestem ja się miewa Kolanosia , czy jescze w szpitalu, czy może już w domku
Stary 2009-10-25, 19:37   #994
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
cmentarz nie zając, nie ucieknie
:d:d:d

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:38   #995
martaN23
Zadomowienie

o jej ile tu nowych rozpakowanych Mamuśje stem w szkoku a nie było mnie tylko chyba 2 dni
WIELKIE GRATULACJE ALE WAM ZAZDROSZCZĘ ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA

My dziś przywieźliśmy łóżeczko i jutro biorę się za pranie pościelijuż mamy prawie wszystko gotowe zostały jeszcze tylko drobne zakupki które pochłonią jeszcze sporo kasyplanuję do połowy listopada mieć już wszystko gotowe bo ja jestem przygotowana że do 10grudnia będę mama
życzę miłego wieczorku i do jutra kochane
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:39   #996
domi7ks
Zakorzenienie

hej

a mnie brzuch znow bolał, wzielam prysznic i przeszlo nie wiem skad bóle jak na @, bo to napewno nie zadne skurcze

Ogólnie nie mam humoru, przeczytalam ksiazke, a potem z Tz obejrzymy jakis film...

Ale fajnie Malince, cudowny prezent

U mnie w koncu dziura w scianie zrobiona i łózeczko wrocilo na swoje miejsce do czasu porodu...

Brombi pochwal sie komodami

Kachulka gratuluje kolejnego 40ego juz tygodnia, choc zdaje mi sie, ze jeszcze 41ego bedziemy Ci gratulowac

Ja bardzo lubie Dzien Wszytskich Swietych i to chodzenie na cmentarz

Tylko mnie sie zdaje, ze jak Mamusie listopadowe juz urodza, pojda na inny watek to juz nie bedzie takiej euforii jak my mamusie grudniowe bedziemy rodzic

a dodam, ze slucham teraz piosenki tej co leciala jak Adamek wylazil na ring, mojej Malutkiej chyba sie spodobala, bo sie buja

dobranoc

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-25 o 19:45
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 20:28   #997
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
karenina jest z powrotem : Bardzo reprezentacyjny ten pokoj w szpitalu. To chyba 5-cio gwiazdkowy szpital byl...
Karenina jeszcze raz gratuluję, maluszek cudny
Pieknie piszesz o karmieniu, dla mnie to na razie taka abstrakcja...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Karenina trafiło Ci się dziecko jak marzenie, nie dość, że śliczny to jeszcze grzeczny, dużo śpi, ładnie je i daje Mamusi czas dla siebie
Zazdraszczam
Pięknie piszesz o synku, widać, że podchodzisz do macierzyństwa spokojnie i dojrzale
Hehehe...JA dojrzale..? Taki postrzeleniec ze mnie....

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
KAte, Karenina, macie CUDOWNYCH chłopców

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Kareninko a ja mam pytanie "organizacyjne" - co ile karmisz małego ? czy może karmisz "na żądanie" ?
i czy karmisz z 2 piersi podczas jednego karmienia, czy raz z jednej raz z drugiej ?

Nie, nie karmie na zadanie i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jakby to mialo wygladac....sam chaos chyba...

Karmimy sie srednio co 3-4 godziny...wiem, ze noworodki moga nie jesc najdluzej do 6 godzin, bo potem drastycznie spada im cukier, ale tak co 3-4 godz i czasami w nocy do 5 wydaje mi sie super rozwiazaniem - nie jestem zmeczona, moge sie spokojnie wyspac w nocy - np. kiedy karmie kolo 12 i potem kolo 5 to tylko raz wstaje w nocy wiec jest ok...

Teraz karmie najpierw z jednej piersi, potem maly jest przewijany, zeby troche sie rozbudzil i potem druga piers...staram sie, zeby zawsze dostawal mleko z 2 i 3 fazy, ale czasami po prostu pada i nie ma mocnych, zeby go obudzic....ale przybiera na wadze wiec jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
w poniedziałek doszło do rozpakowania i urodziła się Ola 51 cm, 2760g
śliczna w 37 tygodniu
Gratulacje!!!!!!

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamila witamy Synek śliczny i jaki duży. Mój to jest miniaturka przy Twoim. Jak widzisz ja też się troszkę pośpieszyłam i urodziłam parę dni po Tobie. Ale my w domu już od następnego dnia byliśmy. Ja też karmię piersią, jak narazie jest wszystko ok. Dziś mam trochę nawał pokarmu ale masuję i przechodzi. Mały spi od 21 mam nadzieje że do 24 wytrzyma My jak narazie się wysypiamy w nocy mały budzi się co 2-3 godziny ale ja nie kraczę bo to może się zmienić.

Twj synek jest sliczny slodziak i ciesze sie, ze daje mamusi odpoczac no i trzymam kciuki, zeby jak najlduzej tak bylo

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kareninko ja to tobie chyba nie mowilam jeszcze ze ten twoj Andre to bardzo mi sie podoba taki czarnulek slodki-mis niech ci zdrowo rosnie i bedzie grzecznym sloneczkiem
a warunki lokalowe mialas pierwsza klasa powiedz czy to prywatna klinika??

Szpital zdaje sie - ale nie jestem pewna - jest chyba prywatny...a wiecie jakie jedzonko pyszne tam daja... Balam sie wejsc na wage po tym tygodniu...

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
WIjatcie karenina pieny synus w avatorze....czytalam ze dziewcyzn sie zdjec.zachwycaly ale chyba na watku nie ma ty zdjec...albo co sprzegapilam....

A u nas spokojnie lay spi dobrz.e..dzis pobil rekord....bo od 1.30 do 9.00 spal.... Az ja wstalam to sie przestraszylam czy cos mu sie nie stalo ze tak dlugo spal....Naszczecie nachylilam sie nad nim...a ON obudzil mnie Pieknym usmiechem... w takiej chwili to ja mam lzy w oczkach...bo wiem jak o niego dlugo wlaczylam z TZ....i jaki ten moj chlopka jest dzielny....maly a taki dzielny.....

Hej Zdjecia sa... moze wczesniej ci sie nie otworzyly..?

Piszesz, ze synek spal ci tak dlugo...nie za dlugo to troche..? Moj tez by spal i spal czasami, ale budze go na jedzenie...

Dzisiaj bylismy na naszym pierwszym spacerze!!
Pogoda byla piekna jesienna i André przespal slodko cala droge za to jak wrocil do domu do domu to mial taaaaki apetyt...moje biedne piersi...

Za nami kolejny leniwy dzien - obejrzelismy dwa filmy z tz'tem, potem spacer, wpadl do nas znajomy i tak zleciala niedziela...

Hej dziewczynki, kiedy zakladamy watek na Odchowalni..?

Malinko wieeeeelkie gratulacje dla was obojga!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Tylko mnie sie zdaje, ze jak Mamusie listopadowe juz urodza, pojda na inny watek to juz nie bedzie takiej euforii jak my mamusie grudniowe bedziemy rodzic
Ja tam obiecuje, za jak tylko André mi pozwoli to bedzie euforia na calego...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-10-25 o 20:19
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 20:39   #998
xpressja
Zadomowienie

witam witam mamusie
czy u was dzisiaj było tak pięknie???
pół dnia spędziłam na spacerku - to chyba ostatnie dni pięknej jesieni !

wchodzę na wizaz a tu co... nowe rozpakowania
więc:
GRATULACJE dla nowo rozpakowanych mamuś!

.... to która mamusia następna?ja to już bym chciała mieć swoją córcie po drugiej stronie brzuszka, ale cierpliwie czekam na swoją kolej ( a może porozmawiam z lokatorka brzuszka, że nie musi czekać do ostatniej chwili... ???)

Kareninko
, bardzo dziękuję za info jak to u Ciebie wygląda z karmieniem !

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 20:43   #999
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle, to ciekawa jestem ja się miewa Kolanosia , czy jescze w szpitalu, czy może już w domku
Kolanosia dalej w szpitalu, podają jej antybiotyki, w środę lub w czwartek znowu będzie miała robione posiewy i jak dobrze wyjdą, to może wtedy ją wypuszczą do domu.
Macie wszystkie pozdrowienia od niej i Malinka oczywiście gratulacje

Cytat:
Brombi pochwal sie komodami
Jutro się pochwalę, już dzisiaj nie chce mi się robić zdjęć
Dobrze, że lepiej sie poczułaś

Karenina ale Ci zazdroszczę, tak fajnie piszesz o tym wszystkim, że wydaje się całkiem proste

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:18   #1000
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kolanosia dalej w szpitalu, podają jej antybiotyki, w środę lub w czwartek znowu będzie miała robione posiewy i jak dobrze wyjdą, to może wtedy ją wypuszczą do domu.
Macie wszystkie pozdrowienia od niej i Malinka oczywiście gratulacje

Jutro się pochwalę, już dzisiaj nie chce mi się robić zdjęć
Dobrze, że lepiej sie poczułaś

Karenina ale Ci zazdroszczę, tak fajnie piszesz o tym wszystkim, że wydaje się całkiem proste

No Brombi ale jutro juz nie darujemy i bedziemy sie domagac fotencji pokoiku i woziolka

Kareninka to naprawde grzeczne dzieciatko Wam sie urodzilo ze nawet daje mamusi sie wysypiac
Naprawde pieknie piszesz o macierzynstwie,ciesze sie ze kochana wkoncu sie doczekałas wkoncu tyle czasu walczyłas o takiego szkrabika-cos o tym wiem : cmok:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-25, 21:29   #1001
konspiracja
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowych mamuś _ Aloy I Malinki
Sypią się dzieciaczki jak grzyby po deszczu.
Malinko jaki cudowny prezent imieninowy!!!

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
,A ja muszę urodzić do 20.11 bo siostry przyjeżdżają z UK przywitać moją Córcię (ich pierwszą siotrzenicę) no i powiedziały, że nie ma opcji żebym z brzuchem była
Elu, Ty jesteś kochanie pod presją, zrób cos z tym!

Cytat:
No, obiadki dobre będzie robić
Jak to na cmentarz, przecież w piątek idziesz rodzić
z nadmiaru wrażeń, można zapomnieć o swoim tp
Kachulce gratuluję w tym miejscu szczęśliwego dotarcia do mety!!!!
Pierwsza mamusia u nas dociagnęla do 40 tyg!k laski:

Cytat:
Więc u mnie od tygodnia nic się nie ruszyło.
Ale doczytałam, że ilość prostaglandyny w spermie jest zbyt niska, żeby wywołać poród, pozwala natomiast na dojrzewanie szyjki, czyli skracanie. Ile w tym prawdy, to ja nie wiem.

ale wywolywać skurcze może. Dojrzewanie czyli zuzycie?
Dziewczyny a co z naszzmi szyjkami po porodzie? One sie jakos regeneruja_? odnawiaja???

Domi, nie martw sie w grudniu tez bedzie euforia, gwarantuje Ci

U nas po pieknym dniu wlasnie zaczelo padac...
Od jutra prasuje ciuszki, bo widze ze tu niektore nawet w niedziele nie proznuja...

Dopadla mnie dolegliwosc ciazowa... czy ktoras tez bola palce w konczynach gornych???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:39   #1002
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla nowych mamuś _ Aloy I Malinki
Sypią się dzieciaczki jak grzyby po deszczu.
Malinko jaki cudowny prezent imieninowy!!!

Elu, Ty jesteś kochanie pod presją, zrób cos z tym!

z nadmiaru wrażeń, można zapomnieć o swoim tp
Kachulce gratuluję w tym miejscu szczęśliwego dotarcia do mety!!!!
Pierwsza mamusia u nas dociagnęla do 40 tyg!k laski:

Dziekuje dziekuje Konspijutro takze 40 tydzien zaczyna Agusia wiec jestesmy dwie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-25, 21:46   #1003
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie brzuch znow bolał, wzielam prysznic i przeszlo nie wiem skad bóle jak na @, bo to napewno nie zadne skurcze
Może brzusio zaczął juz ci się obniżać Mi w szpitalu powiedzieli, że takie bóle to właśnie schodzenie brzucha w dół.

Cytat:
ale wywolywać skurcze może. Dojrzewanie czyli zuzycie?
Dziewczyny a co z naszzmi szyjkami po porodzie? One sie jakos regeneruja_? odnawiaja???

Dopadla mnie dolegliwosc ciazowa... czy ktoras tez bola palce w konczynach gornych???
No szyjka to chyba wraca do swojego trybu miesięcznego
A wcześniej pewnie obkurcza razem z macicą

Co do bólu palców, to mnie bolą trochę jak pięść zaciskam. A tak to nagdarstki (bo trochę spuchnięte) i nie mam pełnej moblilności.

Karenina, po tym co piszesz, jaki Andre spokojny jest, to zaczyna we mnie rosnąć nadzieja, że nasza córcia będzie też spokojniejsza

A teraz to ciekawa jestem co będzie następować, bo od kilku godzin nie miałam ani jednego stwardnienia brzucha, a mała o tej porze zwykle szalała, a dziś cisza. Tylko czasem da delikatnie znać, że tam jest. Jakoś nie przywykłam do takiego stanu rzeczy
Stary 2009-10-25, 21:53   #1004
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Może brzusio zaczął juz ci się obniżać Mi w szpitalu powiedzieli, że takie bóle to właśnie schodzenie brzucha w dół.

Co do bólu palców, to mnie bolą trochę jak pięść zaciskam. A tak to nagdarstki (bo trochę spuchnięte) i nie mam pełnej moblilności.

Karenina, po tym co piszesz, jaki Andre spokojny jest, to zaczyna we mnie rosnąć nadzieja, że nasza córcia będzie też spokojniejsza

A teraz to ciekawa jestem co będzie następować, bo od kilku godzin nie miałam ani jednego stwardnienia brzucha, a mała o tej porze zwykle szalała, a dziś cisza. Tylko czasem da delikatnie znać, że tam jest. Jakoś nie przywykłam do takiego stanu rzeczy

Gucia widze ze we wtorek masz kolejna wizyte-mam nadzieje ze dotrwasz,dobrze ze brzuch nie twardnieje,czytalam kiedys ze niby przed porodem dzieciatko moze zaczac sie wyciszac i rusza sie ale bardzo mało,zobaczymy jak to piszesz co bedzie teraz nastepowac,dawaj znac jak cos

Brombi mama juz dotarła do Was?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-25, 21:58   #1005
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Brombi mama juz dotarła do Was?
No już są, właśnie złożyliśmy wóziol i się nim ekscytujemy

Stary 2009-10-25, 22:07   #1006
carolans
Zadomowienie

cześc mamusie i już po weekendzie, ale nadrobię was jutro z rana, bo wróciłam do domu z urodzin i coś się źle czuje, głowa mnie boli i mam nadzieję że nikt mnie nie pozarażał jakimś chorobskiem, bo szwagierki z anginami ale oczywiście niby już wyleczone. idę wskoczyć w piżamkę skarpetki i spać.

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 22:07   #1007
kropka241
Zakorzenienie

Kareninko dziecko raczej nie da sie zaglodzic wiec widocznie skoro spi to potrzebuje tego choc takie karmienie na godziny pomaga ustalic rytm dnia a to tez jest wazne.. nawet bardzo wazne..

Stary 2009-10-25, 22:07   #1008
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No już są, właśnie złożyliśmy wóziol i się nim ekscytujemy

to pamietaj jutro o fotencjach bo nie darujemy:pala :

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-25, 22:09   #1009
kropka241
Zakorzenienie

Dudziaczku gdzie ty w koncu rodzilas?? w krolowej jadwidze??

Brombi nasza kareta tez juz gotowa stoi

Stary 2009-10-25, 22:10   #1010
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kareninko dziecko raczej nie da sie zaglodzic wiec widocznie skoro spi to potrzebuje tego choc takie karmienie na godziny pomaga ustalic rytm dnia a to tez jest wazne.. nawet bardzo wazne..

Mojej siostry corcia ma 2 tyg i wczoraj spala jej od 23,30 do 7 rano wiec tez zdziwiona byla ze tak dlugo bez jedzonka wytrzymala

To jak to jest dziewczyny z tym karmieniem piersia?karmimy na ządanie czy budzimy maluszka jak za dlugo juz nie jadł?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-25, 22:34   #1011
konspiracja
Zakorzenienie

Brombi czekamy na obfocona karete.
Cytat:
Dziekuje dziekuje Konspijutro takze 40 tydzien zaczyna Agusia wiec jestesmy dwie
To Agusi tez gratulujeklask i:

Cytat:

To sie chzba nazywa zespol ciesni nadgarstka...
No wlasnie mam paluchy takie jak nie swoje, bola jakby w stawach...
A co bedzie jak nie bede mogla pisac na kompie?:confuse d:

A co do szyjki to jak to sie obkurcza jak niektorym sie poskracala do 1 cm??? To potem odrasta czy co?

A pamietam jak karenina sie bala ze maly bedyie mial ADHD a tu taki aniolek...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 23:05   #1012
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Hej Kochane już wróciłam ale sie najadłam mniami roladki ,kluseczki ślaskie ,ciasteczka ,...jeszcze bym zjadła

Teraz mykam spacku a jutro przy kawce Was ponadrabiam
Stary 2009-10-25, 23:05   #1013
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
to pamietaj jutro o fotencjach bo nie darujemy:pala :
Cytat:
Brombi czekamy na obfocona karete.
Jutro na pewno wrzucę fotki, skoro takie ciekawskie jesteście

Cytat:
A co do szyjki to jak to sie obkurcza jak niektorym sie poskracala do 1 cm??? To potem odrasta czy co?
Ona mięknie, zdaje się, i wtedy się skraca, a potem po porodzie, jak wszystko wraca do normy, to szyjka na powrót się formuje. To tak na chłopski rozum

Łóżeczko już ubrałam i brakuje tam tylko mojego grubaska

Stary 2009-10-25, 23:13   #1014
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
To sie chzba nazywa zespol ciesni nadgarstka...
No wlasnie mam paluchy takie jak nie swoje, bola jakby w stawach...
A co bedzie jak nie bede mogla pisac na kompie?:confuse d:

Jak sama nie będziesz mogła pisać na klawiaturze, to zatrudnij tzta

A ta szyjka, to zupełnie nie mam pojęcia. Mogę tylko zgadywać, że jakoś tam się regeneruje. Może podbiera z kurczącej się macicy

Cytat:
To jak to jest dziewczyny z tym karmieniem piersia?karmimy na ządanie czy budzimy maluszka jak za dlugo juz nie jadł?
To chyba zależy od tego jak maleństwo się rozwija. Jeśli podczas kontroli okaże się, że za mało przybiera na wadze, to wtedy trzeba budzić i karmić częściej.

Cytat:
Gucia widze ze we wtorek masz kolejna wizyte-mam nadzieje ze dotrwasz,dobrze ze brzuch nie twardnieje,czytalam kiedys ze niby przed porodem dzieciatko moze zaczac sie wyciszac i rusza sie ale bardzo mało,zobaczymy jak to piszesz co bedzie teraz nastepowac,dawaj znac jak cos
Więc po tym środowym alarmie już mnie chyba by nic nie zdziwiło. Ani to, że bym przenosiła, ani to gdybym na dniach urodziła ;P
Zresztą położna na naszej ostatniej SR (3 tygodnie temu) stwierdziła, że mam już nisko brzuch. W wielu miejscach czytałam też, że brzuch się obniża na jakieś 3-4 tyg przed porodem. Ale jak wiadomo, każda ciąża jest inna, więc postaram się nie sugerować

Brombusiu, ani się obejrzysz, a twój 'grubasek' będzie słodko spał w łóżeczku

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-25 o 23:24
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 23:30   #1015
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Ona mięknie, zdaje się, i wtedy się skraca, a potem po porodzie, jak wszystko wraca do normy, to szyjka na powrót się formuje. To tak na chłopski rozum

oż tam zaraz ciekawskie.poprostu troszeczke ciekawe

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-26, 00:11   #1016
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombusiu, ani się obejrzysz, a twój 'grubasek' będzie słodko spał w łóżeczku
Ciekawe czy rzeczywiście będzie grubasek, czy po Tatusiu długi i chudy

Cytat:
oż tam zaraz ciekawskie.poprostu troszeczke ciekawe
A czy Ty moja droga wstawiałaś zdjecie łóżeczka Mateuszka?
Bo mnie się wydaje, że nie
To też masz zadanie na jutro

Idę spać, bo padam na mordkę
Do jutra moje Brzuchatki

Stary 2009-10-26, 00:51   #1017
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy rzeczywiście będzie grubasek, czy po Tatusiu długi i chudy

A czy Ty moja droga wstawiałaś zdjecie łóżeczka Mateuszka?
Bo mnie się wydaje, że nie
To też masz zadanie na jutro

Idę spać, bo padam na mordkę
Do jutra moje Brzuchatki

A oczywiscie ze wstawiałam,kogos mi tu pamiec zawodzi....hmmmm
Zaraz po tym jak tylko je dostałam to sama skrecałam ,ubieralam w posciel i fotiszki robilam i wstawialam oczywiscie

Dobrej nocki a ja jak zawsze ostatnio spac nie moge wiec robie rewolucje w kuchni i wywalam wszystko z szafek i szoruje....jakas szurnieta jestem......ilez mozna sprzatac,nigdy tego nie lubilam a odkad w ciazy jestem to tylko latam po domu ze szmata i ciagle cos szoruje po tysiac razy to samo.....

No i chwale sie oczywiscie ze dzis juz oficjalnie zaczynamy 40 tydzien ciazy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-10-26 o 01:03
Stary 2009-10-26, 04:15   #1018
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczynki, jadę do szpitala, bo ...wody mi odeszły
Czyli jednak do czwartku nie dotrwam

Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku i żeby mi znieczulenie dali
I niech ktoś potem do mnie napisze, bo sobie nie zapisałam numerów, a teraz nie mam do tego głowy

Stary 2009-10-26, 07:23   #1019
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie ja sie tam nie znam, ale wydaje mi sie ze tam mam miekko i wszytsko otwarte

Cytat:
Dziewczynki, jadę do szpitala, bo ...wody mi odeszły
Czyli jednak do czwartku nie dotrwam

Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku i żeby mi znieczulenie dali
I niech ktoś potem do mnie napisze, bo sobie nie zapisałam numerów, a teraz nie mam do tego głowy

CO????????????BROMBi ZARTUJESZ?

no TO SZOK!trzymamy kciuki z calej sily, bedziemy pisac do Ciebie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 08:12   #1020
pysiamn
Zakorzenienie

O rany widzę że kolejne mamuski przybyły
GRATULACJE !!!

I za resztę mam nadal trzymam kciukaski

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości